GRADINITA CU PROGRAM NORMAL JILAVELE

PROIECT DE PARTENERIAT EDUCATIONAL

GRUPA MARE

EDUCATOARE: MIRICA VIRGINIA

2011-2012
GRADINITA CU PROGRAM NORMAL JILAVELE

2012 .PROIECT DE PARTENERIAT EDUCATIONAL IMPREUNA VOM REUSI INTRE: GRUPA MARE PARINTII COPIILOR COLABORATORI: Educatoare: MIRICA VIRGINIA Comitetul de parinti 20 11.

de sprijinul familiei copiilor. Gradinita trebuie sa gaseasca o punte de legatura cu familia. prezentand parintilor noi cai spre educatie in beneficiul copiilor. oricum. de suspiciune si ridica semne de intrebare referitoare la influentele din gradinita. grijulii. sunt de multe ori asaltate cu intrebari si cereri ale familiei care exprima dorinta de a detine in continuare controlul situatiei. atat pentru a prelua si dezvolta directiile de actiune formativ-educative pe care le antreneaza institutional. la modul in care personalul relationeaza cu cei mici. cadrele didactice au nevoie. Educatoarele. uneori marcandu-se prin impulsul de a verifica toti factorii care actioneaza asupra copiilor lor: de la conditiile materiale. Pe de alta parte. devin pentru unii parinti motive de ingrijorare.ARGUMENT Gradinita si familia sunt doi factori primordiali in educatia copiilor .In gradinita se pun bazele unei personalitati care mai tarziu va fi parte integranta a unei societati a carei cerinte se diversifica in permanenta. cu exceptia celor absolut pozitive. fiind ocrotitori. care preiau copiii. cat si de a gasi rezolvari concrete la necesitati de diverse . Orice modificari in comportamentul copiilor.

. Toate aceste motivatii conduc catre necesitatea unui parteneriat real.sa participe activ in cadrul parteneriatului familie-institutia prescolara cat si la alte activitati organizate in gradinita. activ. practic-aplicative. .sa informeze educatoarele privind comportamentul copiilor in familie si societate. Privind parintii: .sa acorde consiliere individuala si in grup pe teme de educatie in familie si in institutia prescolara.sa informeze parintii privitor la standardele de crestere si dezvoltare ale copiilor in functie de particularitatile de varsta si individuale.categorii: financiare. iar programul educativ sa fie cunoscut si inteles de catre parinti si realizat printr-o colaborare stransa intre institutia familiala si cea prescolara. . OBIECTIVE SPECIFICE: Privind educatoarele: . cu implicare sustinuta a familiei.sa expuna parintilor scopul si continutul programului educativ desfasurat in gradinita. OBIECTIV GENERAL: Colaborarea permanenta intre familie si gradinita privind procesul instructiv-educativ al copilului pentru o educatie cat mai eficienta. organizationale sau logistice. .

-consilier psihopedagogic. DESCRIEREA PROIECTULUI: Grup tinta: umane: .copiii grupei mari .parinti. cele doua parti se obliga sa respecte planificarea actiunilor. . . .2012 PROTOCOL DE COLABORARE Se incheie prezentul protocol de colaborare intre educatoarea grupei mari si Comitetul de parinti.medic.sa continue in familie programul educational propus de institutia prescolara. temele si responsabilitatile stabilite. Prin prezentul act. . – cadrele didactice.educatoare.2011 . DURATA PROIECTULUI: ..grupa mare. .parintii copiilor. imbinand armonios atitudinea permisiva cu exigenta. Resurse .

In vederea solutionarii unor situatii problematice . Va multumim anticipat.presedinte GHITA MAGDALENA MIRICA VIRGINIA . octombrie 2011 SCRISORI DE INTENTIE Domnule consilier psihopedagogic. va rugam sa luati parte la dezbaterile si activitatile tematice organizate cu parintii.Educatoare : Comitetul de parinti: . ce vizeaza apelarea la persoane abilitate. privind educatia copiilor din grupa noastra .membii : MICLEA VALENTIN MANEA IONELA Jilavele. Am dori sa colaboram cu dumneavoastra pentru a oferi familiei raspunsuri la framantarile lor referitoare la copii. .

Educatoare : Mirica Virginia Domnule doctor. . Va rugam sa luati parte la dezbaterile si activitatile tematice privind prevenirea si solutionarea unor probleme medicale ce vizeaza sanatatea prescolarilor din grupa noastra . Va multumim anticipat. Noi dorim sa colaboram cu dumneavoastra pentru a oferi familiei si educatoarelor un sprijin de specialitate in domeniul ce ne ajuta sa imbunatatim si sa pastram intacta sanatatea copiilor.

Educatoare : Mirica Virginia .

ACTIUNI PLANIFICATE IN CADRUL PROIECTULUI NR. Decembrie Achizitionarea si confectionarea Parintii podoabelor si costumatiei pentru Copiii serbare Educatoarea Studiu de caz Chestionare Discutii Lectorat si dezbatere Parintii Educatoarea Consilierul Medic Parintii Educatoarea Parintii Copiii Educatoarea Copiii Educatoarea 4. Mai “Ce drepturi are copilul meu?” “Carnaval. CRT. DATA TEMA MODALITATI DE REALIZARE Dezbatere Chestionare Expozitie cu lucrari realizate de copii PARTICIPANTI 1. Noiembrie 3. carnaval” Parintii Educatoarea Parintii Copiii Educatoarea 9. tratatie 8. Februarie “Minte sanatoasa in corp sanatos” 6. Aprilie “Sa aducem lumina” Expozitie cu lucrari ale copiilor legate de sarbatorile pascale Chestionare Dezbatere Program artistic Dans. Octombrie “Imi cunosc copilul?” “Covor de frunze pe carari” “Se apropie Craciunul” Parintii Educatoarea Copiii Educatoarea 2. Iunie . Martie “Un dar pentru mamica mea” Confectionarea unui cadou 7. Ianuarie “Ce trebuie sa fac?” 5.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful