Românul care face apa să ardă a descoperit combustibilul viitorului

Ana Zidărescu Sâmbătă, 09 Mai 2009 După trei ani de studii intense şi încercări, Radu Marin, un fost antreprenor pasionat de inventică, este de părere că a făcut una dintre cele mai importante descoperiri în domeniul combustibililor. Acesta a realizat o instalaţie care, alimentată cu apă de la robinet, produce hidrogen, combustibil ecologic, inepuizabil şi care are toate şansele să devină noul pas în ceea ce priveşte alimentare automobilelor şi încălzirea locuinţelor. Interesat de avantajele pe care această instalaţie o poate aduce, Ministerul Economiei l-a informat pe inventator, în urmă cu câteva zile, de faptul că potenţialul de aplicabilitate al invenţiei în termocentralele ce funcţionează cu gaz metan va fi studiată de Termoelectrica SA Bucureşti şi Electrocentrale Bucureşti. Specialişti din domeni, profesori universitari şi membri ai Academiei Română, susţin realizarea lui Radu Marin şi se arată încrezători că în cel mai scurt timp se vor obţine şi resursele financiare necesare producerii acesteia pentru consumul în masă.

viaţa însăşi m-a obligat să-mi concentrez atenţia asupra hidrogenului. Toţi au mizat pe “pilele de combustie”. folosind noi “reţete tehnologice” de mare randament. după ce am “analizat” foarte bine lucrurile am hotărât ferm: “fără pile de combustie! Fără transport şi depozitare!”. conflict care azi s-a confirmat şi se află la ordinea zilei. cu preocupări în acest domeniu. După mai bine de trei ani de cercetări şi experimentări am reuşit să obţinem hidrogenul aşa cum ne-am propus. pe care.EVZ: Cum v-a venit ideea de a crea o instalaţie de producere a hidrogenului? Ce anume v-a motivat să acţionaţi în această direcţie? Radu Marin: „Povestea” hidrogenului obţinut de noi a început cu mai bine de trei ani în urmă. obţinându-se astfel curent electric. În contextul cererii tot mai mari de produse alimentare. Care sunt avantajele folosirii hidrogenului drept combustibil? Hidrogenul se obţine din apă şi. că ei constituie doar o soluţie de moment pentru criza energetică ce ne ameninţă civilizaţia. mergeau pe un drum greşit. În consecinţă. iar cel obţinut prin instalaţia concepută de mine şi realizată în institutul nostru este la un preţ de câteva ori . ceea ce am şi reuşit să facem. căutam să obţinem biocombustibili. În consecinţă. Pe atunci. Se procedează la fel ca acum 150 de ani. cei de la Centrul de Cercetare pentru Materiale Macromoleculare si Membrane (CCMMMM) din Bucureşti. noi. singurul avantaj fiind noile tehnologii şi materiale. relativ repede. o prioritate absolută în situaţia în care populaţia globului creşte. la concluzia că mii de cercetători din întreaga lume. Jules Verne l-a considerat ca fiind “combustibilul viitorului”. acele instalaţii în care hidrogenul produs. Hidrogenul nu poluează mediul înconjurător. sursa sa este inepuizabilă. Care a fost pasul următor? Din acel moment m-am documentat şi am ajuns. cu mai bine de un secol în urmă. Dar încă de pe atunci am sesizat conflictul inevitabil dintre culturile de plante pentru biocombustibili şi cele pentru cereale şi plante agricole. am realizat că biocombustibilii nu au viitor. se transformă tot în apă. transportat şi depozitat în afara lor este combinat cu oxigenul. prin ardere. Aşa stând lucrurile. de bioetanol si biodiesel.

însă. Ce presupune. După estimările noastre. electrocataliză membranară. aceasta datorându-se faptului că principiul de funcţionare al instalaţiei. costul acesteia este relativ mic. de peste 98%. invenţia mea este protejată doar la nivel naţional. deci. ci pe ceea ce am putea denumi ca fiind.Deocamdată. al spaţiului necesar. În instalaţia noastră acesta este de înaltă puritate. la care am ajuns utilizând cunoştinţe din mai multe domenii. Întruneşte. capabilă să-i mărească randamentul. una “specială”. În ceea ce priveşte siguranţa în exploatare şi securitatea utilizatorilor. De aceea. nu se bazează pe hidroliză. inventatorul poate să rămână fără ea. pentru un viitor client al instalaţiei de încălzire cu hidrogen. urmând ca în circa şase luni să obţinem protecţie şi la nivel internaţional. de circa 1. chimia. utilizăm apa de la robinet pentru producerea hidrogenului. Curentul electric utilizat este mic. al condiţiilor de securitate? Pentru centralele termice de apartament şi aragazuri. toate condiţiile unui combustibil ideal. ambele condiţii sunt îndeplinite pe deplin. . Hidrogenul se autoaprinde şi explodează în contact cu aerul în plaja de puritate cuprinsă între 4% şi 75%. altfel. iar cantiatea de hidrogen obţinut este foarte mare. ca şi pentru automobile. Cum funcţionează această instalaţie revoluţionară? În momentul de faţă. în totalitate original. Nu este exclus. acum vă pot oferi numai informaţiile care nu o pun în pericolul de a fi descifrată. pregătire pentru producţie? Instalaţia se află în stadiul de model experimental şi urmează ca în scurt timp să realizăm primul prototip pentru centrale termice şi autoturisme.500 de lei. căruia i se poate găsi uşor un amplasament. motorinei sau gazelor naturale. achiziţia acesteia. Secretul oricărei invenţii trebuie păstrat pe cât posibil. omologare. poate impropriu. instalaţia este compusă dintr-un singur modul de dimensiuni reduse. În ce stadiu se regăseşte instalaţia: testare. cum ar fi fizica. şi cum este ars imediat ce ia contact cu aerul. ca într-un viitor nu prea îndepărtat să se utilizeze şi o altfel de apă. din punctul de vedere al costului.mai mic decât al benzinei. pericolul de autoaprindere şi de explozie este în totalitate exclus. biochimia şi altele.

aşa cum susţin specialiştii din domeniu. Aceste modificări ar putea fi operate la pistoane şi la cilindri. unele modificări ale acesteia? Elimină complet folosirea benzinei sau a motorinei? Pe automobile. pe care îl elimină. motorină. ci numai hidrogenul şi nu necesită modificări esenţiale. după omologare şi intrare în producţia de serie. s-ar putea ca în perpectivă motoarele cu ardere internă să suporte unele mici modificări. instalaţia noastră înlocuieşte rezervorul de combustibil. în ideea de a menţine „dependenţa” de combustibilii obţinuţi din hidrocarburi? Apariţia pe piaţă a hidrogenului nu trebuie să-i sperie nici pe deţinătorii de resurse petroliere şi de gaze. pentru construcţia căreia ar putea fi utilizate materiale mai rezistente. Motoarele automobilelor dotate cu această instalaţie nu mai folosesc nici benzină. Luând însă în considerare faptul că puterea calorică a hidrogenului este mai mare decât a combustibililor clasici.Desigur. cumva. nici motorină. În al doilea rând. În primul rând. la zero. care poate fi utilizat la rândul lui. menite să le îmbunătăţească randamentul şi durata de utilizare. dimpotrivă. să-i bucure. fiecare instalaţie va fi însoţită de un manual de utilizare care va fi pus la dispoziţia utilizatorului. Cum poate fi adaptată pe maşini? Presupune. Şi ce vor mai face atunci producătorii şi cei care comercializează derivatele acestora? N-ar fi mai bine pentru ei să-şi concentreze încă de pe acum atenţia şi asupra hidrogenului. Totul se rezolvă prin reglajul corespunzător al debitului de hidrogen. . reducând consumul de carburanţi clasici cu circa 30%. mai precis la camera de ardere. obţinând ca reziduu carbon de înaltă puritate. nici alt carburant. de pildă. mai ales că tot cam atâta timp îi va fi acestuia necesar până să-şi câştige statutul de combustibil principal. bioetanol. nici pentru gazele naturale. în circa 30 de ani rezervele de hidrocarburi se vor epuiza. nici pe cei care produc şi comercializează derivatele acestora ci. Care este impactul aceste instalaţii asupra industriei petroliere şi care este strategia dumneavoastră de a evita ca invenţia pe care aţi realizat-o să fie achiziţionată de grupuri de interese care să împiedice comercializarea. trebuie să vă informăm că instalaţia noastră poate să producă hidrogen şi din benzină. Ca pentru orice aragaz. Hidrogenul nu este o ameninţare nici pentru petrol. iar poluarea.

în primul rând. expunându-ne. Practic. de către alţii.18% din PIB activităţii de cercetare. prin care acesta a diminuat drastic fondurile de cercetare. Opinia specialiştilor . va prelungi existenţa în timp a rezervelor de hidrocarburi şi va permite utilizarea mai eficientă a hidrocarburilor în petrochimie. Am prezentat-o tuturor factorilor de decizie din ţară. Primăriei Capitalei şi preşedinţilor unor partide politice de la guvernare sau din opoziţie.000 de cereri de invenţie. întrucât ei consideră cercetarea ca fiind ineficientă. cât şi internaţional. din interior. care dorim să slujim în continuare România. suntem profund afectaţi de măsura aberantă a guvernului Boc. practic. Iată de ce în noi.000 iar cel al cererilor de brevetare a invenţiilor. inclusiv în cel al producătorilor de combustibili clasici. dar la care finanţarea a fost sistată. hidrogenul va merge braţ la braţ cu petrolul şi cu gazele naturale. şi nu prin alte părţi ale lumii. Tocmai de aceea am făcut toate demersurile posibile în această direcţie. Ministerului Economiei. situându-se în elita mondială a acestora. la doar 900. atât pe plan naţional. ţara mea.Dimpotrivă. Dacă în 1989 România avea un număr de 90. Ce îmi puteţi spune despre demersurile pe care le-aţi realizat către autorităţi? Care sunt planurile dumneavoastră în ceea ce priveşte comercializarea acestei instalaţii? Sunt conştient de valoarea deosebită a invenţiei mele. Majoritatea cercetătorilor români emigranţi au succes pe toate meridianele globului. în anul 2008 numărul acestora a ajuns sub 9.000 de cercetători şi 9. într-o lume cu poluare din ce în ce mai redusă. O variantă de instalaţie bazată pe principiul mai sus menţionat constituie o temă principală din Programele Naţionale de Cercetare. ceea ce demonstrează că inventivitatea este una dintre trăsăturile de bază ale românilor. Pe mine mă interesează ca de avantajele ei să beneficieze. de către noi. cercetătorii români. la foamete şi la umilinţă. Preşedinţiei României. prin măsurile luate de Guvernul României de a aloca doar 0. ceea ce va fi în beneficiul tuturor. Probabil că nu le-a venit să creadă că aşa ceva a putut fi realizat la noi.

"Eu am făcut analizele gazelor care se obţineau. "Am văzut instalaţia realizată de domnul Radu Marin şi pot spune că hidrogenul este energia viitorului. vă pot spune ce a depins mai mult de mine. pentru că se pot obţine diverse alte componente în afara hidrogenului. Şansele producţiei în masă ar trebui să fie absolute. Acum depinde de modul în care se va pune în practică. Pe de altă parte. nici nu poluează şi salvează omenirea din viitoare criză de cărbune şi de petrol. Fără dioxid de carbon.Ion Brad. Acesta va revoluţiona tot ceea ce înseamnă energie. în sensul că nu se lucrează la temperaturi ridicate şi nu este nevoie de un consum energetic semnificativ. care se transformă. Constantin Antohi. am constatat o puritate mare a hidrogenului. în condiţii de consum energetic nesemnificativ. profesor la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi. profesor universitar doctor. "Ceea ce s-a realizat pare interesent şi de perspectivă. Astfel. care este acum. capacitatea instalaţiei şi viteza cu care se obţine acest hidrogen şi condiţiile de temperatură sunt superioare. aceasta este o chestie extraordinară. Eu am auzit că pe plan mondial. Comparând cu ceea ce am mai văzut prin literatură. Se obţine un hidrogen foarte pur. biochimist şi membru al Academiei Române. Cred că are perspective. unde am văzut instalaţia în stadiul ei experimental. randamentul caloric este mai mare şi este o treabă fantastică. există o invenţie care a fost pusă sub secret de peste 20 de ani. Ioan Pop. pentru că realizarea sa este inegalabilă la nivel mondial. În formula aceasta. Am fost la ei în vară. în apă. în sensul că analizând concentraţia de hidrogen care se obţinea. Viorica Pârvulescu. cercetător ştiinţific 1. Din punctul meu de vedere. dacă nu se aplică. Şi astfel. Cu un preţ absolut derizoriu se obţine un combustibil ideal. categoric. motv pentru care costul este foarte scăzut în raport cu cheltuiala. din probele aduse. mai ales pentru automobilele de oraş. iar cantitatea cu care se obţine cantitatea de hidrogen este foarte mare. al sistemului care pune în valoare această energie"." . Cred ca fi ceva foarte interesant în momentul în care va fi aplicată. profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj. rezultatele sunt chiar spectaculoase. Ca atare. Institutul de chimie-fizică al Academiei Române. prin ardere. pentru că marile firme nu au interes să schimbe tehnologiile. în acest domeniu. astfel că ar fi o sursă foarte bună de energie". "Este vorba espre un catalizator anorganic. se va face o mare greşeală". şi merge. Se deosebeşte de tot ceea ce a mai fost până acum prin simplitatea execuţiei. Amestec de oxigen cu hidrogen. asociat cu un curent electric în cantităţi extraordinar de mici.

Braşov.SC. în cadrul cărora a fost director sau responsabil de proiect.Doctorand în chimie • Universitatea Transilvania. Dintre acestea: . la expoziţii şi evenimente din ţară şi din străinătate: • Diplome: peste 130 de diplome.Bere Băileşti • Inginer proiectant (1983-1987).Prod Med 2000 • Director General (1999-2000) . Facultatea de Mecanică (1978-1983) .Doctor în inginerie mecanică • Universitatea Politehnica. "Le merite de l'invention".Întreprinderea Mecanică din Băileşti Pentru inveţiile sale a obţinut. Facultatea IMTS (2002-2006) . CCMMMM SA • Director General (2001-2002) . filiala Cluj (2005) Acesta a participat la peste 60 de Proiecte şi programe. Facultatea de Mecanică (2002-2004) . Galaţi. din partea Societăţii Inventatorilor din România. judeţul Dolj Studii: • Academia de Ştiinţe Energo informaţionale Moscova (2005-2007) .Cine este Radu Marin? Data şi locul naşterii: iulie. Alte titluri: • Gradul de Comandant. pentru diverse invenţii • Medalii: 45 de aur. CCMMMM SA • Director General (1991-1998) . 1958. 10 de argint. 2 de bronz • Premii: peste 10 titluri câştigate.Doctor în ştiinţe juridice • Universitatea Dunărea de Jos.Doctor în inginerie industrială • Universitatea din Craiova.Licenţă Experienţă profesională: • Director General (2002-prezent) . Bucureşti.SC. Şef serviciu proiectare (1987-1991) . acordat de Camera Inventatorilor din Belgia (2006) • Ordinul Ştiinţific Gogo Constantinescu. în grad de comandor.Bere Băileşti • Inginer principal (1998-1999) . Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor (2003-prezent) .

• Seturi arterio-venoase destinate procedurii de dializa renala si tehnologie de obtinere • Inslataţii pentru producerea apei potabile • Avion microlight cu aripa din voalură pe schelet mecanic • Obţinerea vinului eco-biologic cu şi fără alcool • Noi sortimente de bere • Materiale pentru securitatea minieră • Îmbrăcăminţi bitumoase rutiere • Îndepărtarea metalelor grele din ape industriale • Brevete şi invenţii: 15 • Lucrări elaborate: 701 .