PROIECT DIDACTIC

Data:3-XII-2009 Grupa:pregatitoare Unitatea de invatamant:G P P Nr 8 Buzau Educatoare:Mircea Propunatoare Serboiu (Craciun) Ileana Tema anuala:,,CU CE SI CUM EXPRIMAM CEEA CE SIMTIM?” Subtema:,,IN ASTEPTAREA LUI MOS NICOLAE’ ” Categoria de activitate :DOS (activitate practica) Tema activitatii ,,Ghetuta lui Mos Nicolae” Tipul activitatii:fixare de priceperi si deprinderi; Forma de realizare:snuruire si lipire; Scopul activitatii:-exersarea deprinderii de a introduce snurul prin gaurele si de a lipi materialul pus la dispozitie pe un spatiu delimitat. OBIECTIVE OPERATIONALE: O1-sa denumeasca cel putin cateva din materialele puse la dispozitie pentru confectionarea ghetutei ,dupa analizarea acestora(ghetuta decupata din coala xerox de culoare rosie,perforata in partea de sus,pasta de lipit,vata, snur ); O2-sa execute corect snuruirea prin gaurelele perforate,coordonandu-si corect miscarile mainii dreptededesubt-jos,deasupra-sus); O3-sa lipeasca materialele primite pe un spatiu dat,exersand diferite abilitati manuale; O4-sa-si exprime impresiile estetice,apreciind lucrarile proprii si ale celorlalti. Durata:35-40 min.

-demonstratia. b-Mijloace de invatamant: -scrisoare primita de la Mos Nicolae. .Programa activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii”-Ed Integral. -ghetute decupate din coala de culoare rosie. -. BiBLIOGRAFIE: -Metodica predarii activitatilor manuale in gradinita de copii”-EDP Bucuresti. -lucrare model.. -turul galeriei.Bucuresti. -vata. -explicatia.pe echipe.STRATEGII DIDACTICE: a-Metode si procedee: -conversatia. -exercitiul.individual. -pasta de lipit. FORME DE ORGANIZARE: -frontal.2005. -ghetuta din panza . -stimulente.1975. -snur alb.

.

dupa care se va aplica vata.blanita” acesteia. -frontal 4. -explicatia demonstrati a -aprecieri asupra exercitiilor de incalzire a mainilor si asupra moduliu de lucru -exercitiul . Strategia didact ica Evaluare 2.Moment organizatoric O b op 2’ Continutul stiintific -aerisirea salii de grupa.Dirijarea invatarii copiilor O2 -li se prezinta copiilor modelul realizat de propunatoare:.Evenimentul didactic 1....Snurul va fi trecut prin gaurelele ghetutei.in care ii anunta pe copii ca mai sunt cateva zile pana cand va trece pe la fiecare dintre ei.Pe partea indoita a ghetutei se va aplica pasta de lipit. -aranjarea mobilierului.vor realiza prin snuruire si lipire o ghetuta in care vor pitea primi daruri de la Mos Nicolae: -tema activitatii este:.Anuntarea temei si a obiectivelor O1 3’ Dupa intuirea materialelor primite pe masute.Captarea atentiei 3’ -expunerea -frontal -observarea comportam entului nonverbal al copiilor -aprecieri asupra raspunsuril or copiilor 3.Aceasta este ghetuta pe care eu am realizat-o pentru ca Mos Nicolae 18’ sa-mi poata lasa daruri in ea.Vreti sa realizati si voi asfel de O3 ghetute?” -explicarea si demonstrarea tehnicilor de lucru folosite in realizarea temei propuse:fiecare copil va snurui ghetuta primita.Reactualizarea cunostintelor 4’ -se prezinta sub forma de surpriza o ghetuta din panza si se poarta cu conversatia copiii o discutie referitoare la traditiile si obiceiurule de Sfantul Nicolae.deasuprasus. -pregatirea materialului didactic.pentru a realiza . -se realizeaza prin prezentarea unei scrisori primita de la Mos Nicolae .coordonand corect miscarile mainii drepte:dedesubt-jos.copiii vor fi anuntati ca la activitatea practica .Ghetuta lui Mos Nicolae” conversatia -aprecieri asupra raspunsuril or copiilor -frontal 5.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful