Prezentator 1: Suntem adunati aici O multime de pitici Si cei mari si cei mai mici, Sa canta si sa jucam Pe toti sa va bucuram

, Ca-i in seara de ajun Si-asteptam pe Mos Craciun. Cantecel 1: Colindita Poezie1: Baba iarna intra-n sat Poezie2: Omul de zapada Cantecel 2: Mos Craciun Prezentator 2: Unde-i Mos Craciun cel drag Ce soseste-n prag? Multi copii nerabdatori Ii trimit scrisori. Sa vii Mosule la noi Chiar acum de sarbatori Ca suntem tare cuminti Si ascultatori. Cantecel 3: Deck The Halls Poezie 3: Mosul cel cu daruri multe Poezie 4: La drum Cantecel 4: Pe podele de nuiele Mos Craciun cu un sac in spate si asculta serbarea copiilor. Prezentator 3: Mos Craciun, fii binevenit! Pune sacul langa soba. Esti cam obosit Stai putin, te odihneste, Ca respiri cam greu Tot asa cum urca scara Si bunicul meu. Prezentator 4: Te-asteptam noi, Mos Craciun Si suntem cuminti. Eu iti spun si-o poezie Daca vrei s-asculti.

. brad frumos.Cantecel 5: Marut. Poezie 6: In tara de peste veac Cantecel 6: Iarna ne-a sosit in zori Prezentator 5: Va urez la toti. bunastare! Acum plec. Multe. imparte cadourile copiilor. Colindita Colindita nu-i mai multa Sa traiasca cine'asculta Sus la cer o inaltam Si la gazde o-nchinam O-nchinam cu veselie Si cu mare bucurie C-am ajuns seara de'Ajun A batranului Craciun! Sus mai sus v'am inaltat Ce'am stiut noi v'am cantat Sa ramaneti sanatosi Sanatosi si bucurosi C'am ajuns seara cea sfanta Cand colindele se canta Sarbatoarea lui Hristos Sa va fie de folos! Poezie: Baba iarna intra-n sat . margaritar Poezie 5: O. Va urez la mic si mare Viata lunga. Ca sa-i creasca pe cei mici. multe bucurii! Si urez parintilor In munca sa aiba spor! Sanatate la bunici. copii. va las cu bine Multe-am de facut in lume! Mos Craciun. ajutat de invatatoare.

Cu cojoc de capatat.. Iar pe fund de vai destrama Neguri vinete.. de scama. Sa alunge de pe-aici Iarna cea cu ganduri rele. Mai tarziu. Mici si multi Si desculti. A pornit in jos pe vant... Scoate pacla pe poteci. ca de napasta.de Otilia Cazimir Alergand. Cu catrinta de aba Vantul sa-l strecori prin ea! Si cum sufla-n pumnii reci. Doamna-gerului. . Incruntata. batrana. Si-au iesit baietii mici. A intrat si baba-n sat: Uite-o-n capul podului. Sa dea veste La neveste C-au vazut in deal la stana. Ca o cumpana uscata De fantana. Au venit buluc pe coasta Doi baieti Mai isteti. Iarna sura si batrana. Coborand din varf de munte. In vazul norodului. Si-naltand spre cer o mana. Si cativa mai maricei Cu biciusti si cu nuiele Si cu prastii subtirele. Peste ape fara punte. mai pe-nserat. S-a sculat de la pamant.. Si-a lasat in urma ei Promoroaca si polei. Blestemand.. Cu naframa de furat. Pe-un butuc de lemn uscat.

Lupii suri. Poezie: Omul de zapada Eu sunt omul de zapada Asezat in colt de strada.. Mos Craciun Din batrani se povesteste Ca-n toti anii negresit Mos Craciun pribeag soseste Niciodata n-a lipsit Mos Craciun. Si de-a lungul drumului Numai scama fumului. Toti copiii vor veni.Pe ogoare. Vantul si cu soarele Mi-au topit picioarele. Corbi si cioare Prin paduri.. Chiar daca-s mai mititel Nu sunt suparat de fel. Fulgii cand incep sa cada Se asterne iar zapada. Mos Craciun . Impreuna vor munci Dintr-un bulgare mai mare Imi vor face iar picioare Colinda: Mos Craciun Mos Craciun cu plete dalbe A sosit de prin nameti Si aduce daruri multe La fetite si baieti Mos Craciun.

Noi am fost cuminti tot anul Si milosi am fost mereu Si in fiecare seara Ne-am rugat la Dumnezeu Mos Craciun. Si mosneagul nu mai poate. Mos Craciun! Poezie: Mosul cel cu daruri de Natalia Posa Cine mi-a batut la usa? Cine mi-a zambit cu drag Scuturandu-si barba alba Si caciula de zapada Langa prag? Mosul cel cu multe daruri! Poate mi-a adus si mie Ca am fost copil cuminte Si-am invatat si-o poezie Poezii: La drum de Otilia Cazimir Mos Craciun. . S-a pornit cu sacu-n spate. Scuturandu-si barba rara De omat.Mos Craciun. Lung se uita indarat. la urcus. Drumu-i rau si-i lunecus. Mos Craciun cu plete dalbe Incotro vrei s-o apuci Ti-as canta Florile dalbe De la noi sa nu te duci! Mos Craciun.

sa traiti in sanatate Si-n unire si-n cinstire ca ne-ati dat adapostire Pe podele de nuiele duc copii-n palma stele Sa le lase pe la case unde-s gazdele miloase Si cu dragoste crestina duc copii-n pumn lumina Drumu-i greu zapada mare vin copii pe carare Sa tot taie neaua-n doua duc copii-n gene roua Si tot canta din colinde pana gerul nu i-o prinde Pana vremea nu le-o trece pe poteci sub luna rece Prin fuioare de ninsoare duc copii-n suflet soare Sa-l imparta cu iubire ca un leac de implinire De tot raul care-ngheata duc copii-n cantec viata Si-n cuvinte daruri sfinte de la Dumnezeu parinte Toti le poarta sa le-mparta de Craciun din poarta-n poarta Si din poarta pana-n casa dare de lumina lasa Sa ramana-n casa toate La Multi Ani Cu Sanatate! Colinde: Marut. stau si ma socot Daca nu cumva-i mai bine Sa ma mut mai catre vara. Ca-s batran si nu mai pot ! Colinde: Pe podele de nuiele Casa-n care am intrat e de binecuvantat Dupa legea crestineasca numele sa-si impineasca Si-ntre lumanari aprinse mesele sa-i fie-ntinse Si-ncarcare cu bucate. margaritar Noi umblam sa colindam Marut margaritar Noi umblam sa colindam Pe la curti de boieri mari Marut margaritar Pe la curti de boieri mari . greu de tine! Iaca. tatuca.Si ofteaza sub povara: .Greu.

Da' boierii nu-s acasa Marut margaritar Da' boierii nu-s acasa Ca-s plecati la vanatoare Marut margaritar Sa vaneze caprioare Caprioare n-or aflat Marut margaritar Numa-un pui de iepuras Tinse pusca sa-l impuste Marut margaritar Si sageata sa-l sagete Hop hop hop nu ma tintire Marut margaritar Ca io nu-s ce par a fire Ca-s Ionul Santionul Marut margaritar Ca-s Ionul Santionul Nanasul lui Dumnezeu Marut margaritar Nanasul lui Dumnezeu Si m-o blestemat Maica Marut margaritar Si m-o blestemat Maica Sa fiu fiara de padure Marut margaritar Sa fiu fiara de padure Noua ani si noua luni Marut margaritar Si pe-atatea saptamani Dac-acelea plinile-oi Marut margaritar Jos la tara in Savoi Biserici deschide-mi-oi Marut margaritar .

pe'ngalbenite file.. brad frumos. imagini de Craciun senin mi-apar si azi in minte. ce sfant pareai in alta sarbatoare. Ma vad copil cu par balai si ochii de cicoare. In bezna temnitei ma frang sub grele lespezi mute. Copil balai. Omatul spulberat de vant se cerne prin zabrele . Azi strang doar pulbere de vis si numai scrum din stele... Azi nu mai vine Mos Craciun cu barba-i jucause. Azi numai lacrimile cad.. In vis zambeste ca un crin copilul de-altadata.. ci doar tristetile mi-adun sa-mi planga langa use. Craciun si brad s'au stins in alte zile. brad frumos.Slujbe mandre face-voi Sa fii gazda sanatoasa Marut margaritar C-ai primit colinda noastra Si la anul cand venim Marut margaritar Mai bogati sa va gasim Poezie: O. si'mpovarat de doruri plang pe amintiri pierdute. de Radu Gyr O. Un brad cu daruri si lumini in amintiri s'arata.. Intregul cer era deschis deasupra fruntii mele. Revad un scump si drag camin si chipul mamei sfinte.

In tara lui Lerui-Ler Nazuiesc un colt de cer De-oi gasi. Poezie: In tara de peste veac de Nichifor Crainic In tara lui Lerui-Ler Nu e zbor. de noi gasi. nici drum de fier Numai lamura de gand Numai suflet tremurand Si vaslas un inger.si-mi pare temnita mormant al tineretii mele. Saniuta Si pe partie va va pleca. Refren: Cat de veseli suntem noi Ca ne-aduce bulgari moi Cu zapada ne jucam Si cu bulgari aruncam. zbura. Sus pe sparte frunti de zei Sovaielnici pasii mei Picuri de-ntrebari momai Sa ramana sub calcai Si genuni de zare... . Nimenea nu poate sti Singur Lerui-Ler. In tara de peste veac Nesfarsire fara leac Vamile vazduhului Sabiile duhului Pururea de straje. Iarna ne-a sosit in zori Iarna ne-a sosit in zori La fereastra ne-a pus flori Ne-a sosit cu gerul ei Cu zapada si polei.

Cand Cand Si iarna esti nu esti ne-aduci nu scoti frumoasa prea friguroasa alba zapada lupii la prada. Refren: Cat de veseli suntem noi Ca ne-aduce bulgari moi Cu zapada ne jucam Si cu bulgari aruncam. Refren: Cat de veseli suntem noi Ca ne-aduce bulgari moi Cu zapada ne jucam Si cu bulgari aruncam.Clopoteii Si pe vor noi suna ne-or bucura. . Iarna.