Pasul 1

Pentru inceput trebuie sa stim care sunt caracteristicile care ies cel mai mult in evidenta la o femeie sau la un barbat. In acest caz vom lua drept model o femeie, la care ochii, sprancenele, nasul si buzele sunt esentiale. Dupa cum se poate observa ea este plinuta, are nasul un pic cam mare, zambetul este prea larg si are neregularitati ale pielii. Sa incepem lucrul la acesti factori mai intai.

Pasul 2
Trebuie sa tratam cate un element o data si vom incepe cu ochii si sprancenele.

Miscarile trebuie facute pe directia sus-jos in partea de jos si jos-sus in partea de jos. densitatea la 20 si presiunea la 30. "Forward Warp Tool" (W) si setati marimea pensulei intre 30-70. .Pentru a prelucra cat mai bine unul dintre elementele de mai sus. Dupa pornirea acestei unelte alegeti "zoom tool" sau apasati tasta Z. Pasul 3 Alegeti acum prima unealta. aproximativ 100%-200%. Pentru a crea acest efect urmati directiile sagetilor din imaginea de mai jos. La capatul sprancenelor alungiti-o putin dar in acelasi timp faceti-o mai subtire. maximizati imaginea astfel inca sa vedeti toate detaliile. Spranceana arata prea mare asa ca va trebui mai intai ingustata. va sfatuiesc sa folositi unealta ”Liquify” (filter>liquify).

Folosind aceeasi unealta creati o mica curbura la capatul sprancenei si dati-i o directie per ansamblu oblica. dar nu prea mult. .Pasul 4 O data ce spranceana este mai subtire trebuie sa aiba o forma mai dinamica.

Comparati acum vechile sprancene cu cele noi: .Pasul 5 Spranceana este acum terminata. pentru a se potrivi cu cea din dreapta. Cea din stanga este incompleta. asa ca ar trebui sa folositi unealta "Forward Warp Tool" pentru a o face putin mai subtire si lunga la inceput.

Mariti cu 66% si. Scopul este de a face ochii mai mici pe verticala si mai mari pe orizontala si de a-i face mai mari per ansamblu. Mergeti in modul “liquify” iarasi si incepeti editarea. . din nou. folosind unealta W si o pensula de marime 50-100.Pasul 6 Acum este randul ochilor. O data acest lucru facut. facand clic de 2-3 ori pe locurile de mai jos. folositi o setare mai mica pentru linia ochilor de deasupra. Luati seama la faptul ca linia din jurul ochilor (deasupra) trebuie sa fie micsorata. vedeti in imaginea mai jos pentru a modul de lucru. folositi "Bloat Tool" (B) pe “liquify”. mariti marimea pensulei la aproximativ 250 si “brush rate” la 30.

.

Pentru riduri se foloseste "Blur Tool" cu o tarie de 55%. In imaginea de mai jos se regasesc zonele importante.Pasul 7 Puteti face acest lucru si pentru ochiul stang. scopul este de a-l face putin mai mare in partea din stanga. . Concentrandu-ne acum asupra pielii. marimea va depinde de locul pe care dorim sa il acoperim. punctele negre si neregulare trebuie inlaturate cu unealta "Clone Stamp Tool" (S).

Folositi Pucker Tool (S) asupra unor parti (ca mai jos) cu marimea de 180 si “brush rate” de 30. Vedeti mai jos pentru mai multe instructiuni in privinta miscarilor. In timp ce ii modificati nasul veti observa ca liniile fetei aferente zambetului arata ciudat asa ca trebuie micsorate. 100150 pentru partea de jos si 30-70 pentru cea de sus.Pasul 8 Este randul nasului – mergeti in modul “liquify”. mariti la 100% si folositi unealta W cu marimea de aprox. . Dorim sa il facem mai mic si mai subtire.

.Pasul 9 Fata necesita ajustari pentru a fi mai subtire. O data ce ii subtiati fata capul va arata prea mare asa ca trebuie sa il faceti mai mic si pe acesta. acoperiti-l mai mult cu bluza. Acelasi lucru este valabil si pentru pieptul ei. Folositi unealtele “liquify” si W cu marime mare a pensulei (300-400) si aplicati-o in jurul fetei.

Apoi mergeti la Filter>Blur>Gaussian blur si adaugati 15%. Machiajul ochilor: .Mergeti la Liquify > W si allegeti o marime a pensulei de 100-150. . gura.Pasul 10 A mai ramas doar un singur lucru. . 100% opac. cum ar fi sa micosrati capul. aplicati gaussian blur (25%) si apoi setati-l pe Overlay. Acestea se fac in felul urmator: Albirea dintilor: . Pasul 11 Puteti efectua cateva reglari personale. Ochii: . Apoi setati opacitatea layerului la 65%. iar umarul sa fie mai inclinat. apoi setati-l in modul Overlay si opacitatea la 20%. impreuna cu Soft Light.Creati un nou layer si pictati zona dintilor cu un alb moale (tarie – “hardness” – 0%). Aceasta nu arata atat de rau asa ca tot ce trebuie sa faceti e sa o faceti putin mai mica.Intr-un nou layer pictati-i pielea de deasupra ochilor cu un albastru deschis. Apoi setati acest layer bifand Soft Light si opacitatea trebuie sa fie 45%.Intr-un nou layer folositi o pensula usoara si pictati o linie subtire in jurul partii de jos a ochilor.Intr-un nou layer pictati zonele albe cu un galben deschis (soft brush).

.

curbe si filtre (vedeti mai jos). .Pasul 12 Mai multe reglari. nasul si gura in modul quick mask. Selectati apoi toata fata mai putin ochii... apoi mergei la gaussian blur si adaugati 3%.

Pasul 13 Alegeti unealta burn cu o expunere de 25% si modul “shadow” si adaugati putin efect la ochi si buze. Se obtine acest lucru: . apoi alegeti unealta “dodge” cu tonuri blande si adaugati putin la zonele albe din dreptul ochilor.

Pentru retusuri de final se poate adauga mai multa culoare si mai mult albastru. Cu unealta Eraser la 75% curatati ochii si zona gurii de cateva umbre pentru a fi in ton cu linia fetei. apoi setati acest layer in modul soft light . mergeti la gaussian blur si adaugati 30%.Pasul 14 Acum faceti clic dreapta pe unul dintre layere si clic pe "merge visible" apoi duplicati layerul. schimband color balance and vibrance. Se poate folosi unealta “sponge” (pentru un efect de saturatie) pentru a da mai multa culoare unor zone precum buzele si gura. . ca mai jos.

Pasul 15 Iata rezultatul final: .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful