PROFESOR: IFRIM MIHAELA

STUDENTĂ: DINCĂ LOREDANA GRUPA: 13

1 Începând cu 1 ianuarie 1995. iar cele mai afectate state ar putea fi România și Bulgaria. filtre industriale.ro/poli_com/sectoare%20sensibile.dce. Weld trade organization.europa. lână.gov.htm 3 ***”Comerțul cu produse textile”.html . îmbrăcăminte. a fost supusă unui regim special în afara normelor obişnuite GATT.PIAȚA MONDIALĂ A TEXTILELOR ȘI POZITIONAREA ROMANIEI Industria textilelor şi a confecţiilor (sau T&C) este o industrie diversă şi eterogenă. noile state membre ale Uniunii Europene. reprezentând aproximativ 28. Înaintea intrării acordului în vigoare. Sectorul textilelor şi confecţiilor reprezintă 3% din totalul valorii adăugate a industriei manufacturiere din Europa. în cea mai mare parte.wto. membrii OMC s-au angajat să elimine cotele până la 1 ianuarie 2005 de către integrarea sectorului pe deplin în normele GATT.org/english/tratop_e/texti_e/texintro_e. Principalul stat membru în industria textilă a fost Italia.eu/enterprise/sectors/textiles/index_ro.2 După expirarea Acordului OMC privind textilele şi articolele de îmbrăcăminte. care acoperă un număr important de activităţi. Acest sector reprezintă o parte importantă a industriei manufacturiere europene și joacă un rol esenţial în economia şi bunăstarea socială în numeroase regiuni ale UE-27. lenjerie de pat. În momentul de față aproximativ 40% din îmbrăcămintea vândută în UE se importă din China și se estimează că această cifră va crește considerabil.”Industria textilelor și a industriilor”. ca fire sintetice de tehnologie înaltă.3 Producția din industria textilă europenă ar putea înregistra o scadere importantă ca urmare a extinderii exporturilor Chinei. de la transformarea fibrelor în fire şi ţesături la realizarea unei mari varietăţi de produse. 1 ***.7 miliarde euro din valoarea adăugată generată în 2007. disponibil la: http://ec. industria textilă din comerţul internaţional a trecut printr-o schimbare fundamentală în cadrul programului de 10 ani de tranziţie a Acordului OMC privind produsele textile şi confecţiile (ATC). geotextile.9% din UE-27 pe valoarea adăugată. Conform dispoziţiilor acordului. piaţa comunitară s-a confruntat cu un aflux important de importuri de astfel de produse originare din China. disponibil la: http://www. o mare parte din produse textile şi de îmbrăcăminte precum și exporturilor din ţările în curs de dezvoltare în ţările industriale. cu 8. “Textiles Monitoring Body (TMB) The Agreement on Textiles and Clothing ” Disponibil la: http://www. De aceea Comisia Europeana va fi gata sa utilizeze toate instrumentele sale pentru a sprijini țările membre de invazia chinezească. Comisia Europeană.htm 2 ***.

 sectorul deține o forța de muncă bine instruită în domenii ca: tesătorii.eu/statistics_explained/index. “Textile production statistics ” January 2009. tricotaje. În cazul României.08. 2007 (% share of exports-imports in value terms). Eurostat._EU27. confectionare de tăbacire.urmată de Germania.eurostat. cu toate acestea la nivel naţional non-financiar valoare adăugată economiei de afaceri a fost sub media UE-27. Bulgaria şi Italia au fost relativ specializate în fabricarea produselor textile. un avantaj la momentul intrării pe piaţa europeană este tradiţia din domeniu.eurostat.  Modernizarea. India 8%.php/Textile_production_statistics#Database 5 ***.5% din valoarea adăugată totală în economiile din ţările respective de afaceri non-financiare în 2007.0%) din valoarea UE-27. împreună contribuind doar peste o treime (36. înființăriile de întreprinderi mici și mijlocii. Portugalia. Disponibil la: http://epp.2%.4 Principalii parteneri comerciali ai UE-27(exportă) în sectorul textilelor sunt: Statele Unite cu un procent de 13. Federația Rusă 11%._2007_(%25_share_of_exports-imports_in_value_terms).PNG”. Vietnam 3. la acest sector au contribuit cu aproximativ 1.3% Japonia cu 6. care garantează calitatea produselor.9%. urmată de Turcia 12.PNG&filetimestamp=20100804140052 . finisare. 4.6%.5% pondere deținută de restul lumii.ec. Datoritǎ aplicǎrii sistemului lohn în anii 1989-2004 grupele de produse textile au 4 ***.ec.5 Puncte tari ale sectorului de textile în cadrul economiei mondiale:  Sectorul prezintă o mare flexibilitate și un grad ridicat de adaptabilitate la sichimbări și în special la cele ale modei. leather and leather products (CPA Subsections DB and DC) Main trading partners.php?title=File:Textiles_and_textile_products. urmată de Elveția 11. Regatul Unit şi Franţa. “Textiles and textile products. Hong Kong 6. În schimb în domeniul importurilor ponderea cea mai ridicată este deținută de China cu un procent de 38.2010. în acest sector necesită costuri rlativ mici.eu/statistics_explained/index.europa.6% și respectiv 32. EU-27.8% fiind reprezentat de restul lumii. În schimb. Eurostat. etc. Bangladesh 4. Toate cele trei ţări au fost relativ unispecializate în industria textilă. design. Sectorul de textile a reprezentat unul dintre cele mai importante sectoare industriale ale Romaniei.7%. retehnologizarea.europa. Disponibil la: http://epp. restul procentului de 50._leather_an d_leather_products_(CPA_Subsections_DB_and_DC)_Main_trading_partners.7% .7%.

Bucureșți. Sectorul din Romania a intrrat in concurență cu producatorii din toată lumea și a luat contact cu o concurență neloială prin confruntarea pe piață cu produse realizate în țări cu mari resurse textile ca: China. Anul 2008 aduce în prim plan necesitatea de a se renunța la producția în sistem lohn în favoarea mărcii proprii și de a se pune mai mult accent pe “etichetă”. Acestea au fost și doua dintre argumentele care i-au convins pe producători precum H&M. Armani.cunoscut o creștere semnificativǎ. Dolce&Gabbana sau Hugo Boss să apeleze la forța de muncă din România. dar importurile masive de textile din China la prețuri mici dar de calitate slabǎ au condus spre o scǎdere treptatǎ a industriei. România se înscrie pe locul 12 între principalele țări exportatoare de textile. Mexic s. încălțăminte pentru bărbați și îmbrăcăminte copii. Romania ramane o țară atractivă pentru producerea de îmbracăminte. Germania și Japonia. potrivit unei surse oficiale. Ţări ca România continuă să atragă industria europeană. Tot mai multe firme din UE dezvoltă strategii de internaţionalizare şi cooperare cu aceste ţări datorită costurilor avantajoase și calitatea coaserii. Iași. Timișoara. cu o pondere de 3. Sergio Tacchini. Însă. În present. . India. Baia Mare. În Romania există multe firme care produc aproape toate tipurile de confecții de îmbracăminte. pe fondul desființării școlilor profesionale. Zara. Conform Forumului Economic Mondial în anul 2009 exporturile mondiale erau dominate de SUA. Romania fiind situată pe locul 68 din 134 de țări. Aceștia au încheiat contracte de colaborare cu fabrici din întreaga țară – Focsani. O pondere mai mică o dețin firmele care produc lenjerie de corp . Turcia. Principalul avantaj al acestor state ramâne în continuare apropierea geografică și culturală de UE în special ponderea deținută de o economie sau alta în comerțul mondial este un indicator al concurenței pe piețele ințernaționale. urmată de cele care realizeaza îmbrăcăminte sport precum și confecții tricotate. în defavoarea celor “no name”. Ponderea cea mai ridicată este deținută de firmele de îmbracăminte pentru femei. Thailanda. ciorapi și îmbrăcăminte de lucru. producatorii romani se confruntă de câțiva ani cu problema lipsei de personal calificat.a.6% în totalul exportului mondial. fiind recunoscută pentru tehnicienii buni în acest domeniu. Raportul de forțe este însa în plină schimbare.

Sentimentul general din piata este de nesiguranța.  trecerea de la producția de masa la producția personalizată. etc.  coruptia si inflatia.-Suceava. deja inceput. În total.-Timisoara.  calificarea și prfecționarea continuă a tuturor angajatilor.A.A.A.  ineficiența politicii fiscale și povara generată de reglementările fiscale asupra climatului de afaceri din România. Oradiunum S.  infrastructura precară.A.A.org/english/res_e/booksp_e/discussion_papers5_e. Altex S.  sa acorde o atenție sporită vânzării produselor de îmbrăcăminte pe internet. Principalele probleme sunt lipsa de lichidități.pdf .Cei mai importanți producatori din Romania sunt: Moda Arad S.6 Analiza modului în care factorii politici. dar cu precaderea a personalului înalt calificat. industria a pierdut peste 100. concurența neloială în 6 Hildegunn Kyvik Nordăs. etc Cele mai sensibile probleme cu care se confruntă în prezent societatea românească sunt următoarele în ordinea gravitătii lor:  instabilitatea coerenței politicilor economice adoptate de guvern.A. 1 Iunie S. Iasi Conf S.  birocrația.-Alexandria.Oradea. multe dintre microintreprinderile și intreprinderile mici din domeniu au dat faliment. putem să indentificăm un set de măsuri și direcții în care trebuie sa se acționeze pentru a opri declinul. economici. afirmă presedintele FEPAIUS.A. sociali și tehnologici influențează industria de textile din țara noastră.  Ineficiența aparatului executiv. Disponibil la: http://www.  numărul mare de taxe și impozite în vigoare.wto. Târnova S.000 de locuri de munca.A. greutatea creditării și costul mare al acesteia. World Trade Organization. Maria Grapini. Brainconf S. al acestor sectoare din România cum ar fi:  orientarea producatorilor romani către piața internă.  lipsa de orientare în carieră a viitorilor absolventi. incertitudinea încasarilor. Confecții Bârlad.” The Global Textile and Clothing Industry post the Agreement on Textiles and Clothing”.-Iasi. Anul 2011 a fost în general un an în care industria textilă s-a restructurat masiv.-Brăila. Star Mod S.-Sighisoara.

wall-street. 7 Alina Stan.piața internă prin importurile necontrolate și lipsa forței de munca calificate”.html . Wall-Street.ro/detalii-articole/stiri/157088.”E greu să fii optimist când ești în largul mării fără colac de salvare” 25 Noiembrie 2011. Evoluția internetului a condus spre o evoluție a modei prin cucerirea de noi spații virtuale: probe virtuale. spune Maria Grapini. Mai grav e că inclusiv comenzile externe vor scădea cu 5 . Disponibil la: http://www.capital. iţele textiliștilor rămân tot încurcate. producătorii din industria ușoară se pregătesc deja pentru al șaselea”a afirmat” Maria Grapini.7 Preconizari: În 2012. televiziunile destinate modei au început să emită pe internet. prezentarea colecțiilor pe site.” Ce branduri mari de imbracaminte isi croiesc afacerile in Romania “ Disponibil la: http://www. pe fondul crizei și în condițiile în care Executivul nu ia măsuri de susținere a ramurei. În acest context. oficialul FEPAIUS raspunde negativ la posibilitatea unor noi investiții în domeniu pentru anul viitor. După cinci ani grei consecutivi. însă datorită importurilor masive de produse din China au dus la o scadere semnificativă a pieței atât în Romania cât și în UE.Capital.ro/articol/Companii/111961/Ce-branduri-mari-de-imbracaminte-isi-croiesc-afacerile-inRomania.10%. președinte al Federației Patronale a Industriei Ușoare (FEPAIUS) Pentru anul 2012 se pregonizează scădere a producției industriale cu până la 15%. iar la export producătorii nu mai pot să se încadreze în prețurile pieței externe”. 8 Concluzii: Industria textilă a reprezentat unul dintre cele mai importante sectoare a economiei romanesti. Explicația lui Grapini: “Cauzele sunt legate de un consum extrem de redus în piața externă.html 8 ***. atrage atenția președinștele FEPAIUS.

on cu Textiles “Textiles and Monitoring ” Body (TMB) la: la: Agreement Clothing textile”.”Industria textilelor și a industriilor”.” Ce branduri mari de imbracaminte isi croiesc afacerile in Romania “ Disponibil la: http://www. 2007 (% share of exports-imports in value terms). Alina Stan.” The Global Textile and Clothing Industry post the Agreement on Textiles and Clothing”. leather and leather products (CPA Subsections DB and DC) Main trading partners.dce._leather_and_leather_products_(CPA_Subsections_DB_a nd_DC)_Main_trading_partners.php/Textile_productio n_statistics#Database 5.gov. ***.PNG&filetimestamp=20100804140052 6.pdf 7.europa.2010. Wall-Street. Comisia Europeană.html .europa. Disponibil la: http://epp.html 8. 4.wto.org/english/res_e/booksp_e/discussion_papers5_e.08. Eurostat. Disponibil la: http://www. “Textiles and textile products. Disponibil la: http://www.eurostat. Hildegunn Kyvik Nordăs.”E greu să fii optimist când ești în largul mării fără colac de salvare” 25 Noiembrie 2011. ***.Capital. Disponibil http://www.eu/statistics_explained/index.html 4.wto._2007_(%25_share_of_exportsimports_in_value_terms).ec. ***. “Textile production statistics ” January 2009.PNG”._EU-27.ec. ***.ro/poli_com/sectoare%20sensibile.europa.wallstreet. disponibil la: http://ec.org/english/tratop_e/texti_e/texintro_e.eu/enterprise/sectors/textiles/index_ro.php?title=File:Textiles _and_textile_products. The Weld trade organization. ***.eurostat.ro/detalii- articole/stiri/157088.htm 2.eu/statistics_explained/index.ro/articol/Companii/111961/Ce-branduri-mari-de-imbracaminte-isicroiesc-afacerile-in-Romania. EU-27.htm 3.BIBLIOGRAFIE: 1. World Trade Organization.capital. ***”Comerțul produse disponibil http://www. Eurostat. Disponibil la: http://epp.

943 %09084394734/ % %0700203943%0908.3/0*74 92  0/97. 995./047.3/493 8543-.3.

.

 94 47.

038.

97.945*0.

909*0.

:574/:809090 /8543-.903974*0 92 &&& 4207 :.½ $$ n – $½%n¯$¾ nf ¾ °¾ ¯ .

:148970...70..:   70850.9.3. 7090344. /3. :7489.  .7.9 :3: /3970 .5.:72.. .4207.750890497020  /3.00..90.080.  :3 7.3  7:500 /0 574/:80 9090 .9.8 ..4.00 2.70 /083 .94389. 850.024/0 4/073.0/0.70 3/:897..70.39..& %4.039/0  :72..0 138.242039:397g7505.0890.70.0.7 88902:: 43 L3 .9g/0072.4397-:9.1.3.90 L3 1..30 .00970xg7. 343 13.90 .908g947 97.1.../7:0..0 ..70/09g-.489:77./ 7/.: 1489 70. 25479.3:.9:&39 7.g L30.2- L3 /4203:25479:747543/070.9g0890/0 3:9g/03.  0/07..43420243/.2  543/070/0 3:9g/07089::2 !:3..& 05479g L380./g:./x. 3.g..900&390 .:.390.909g .574/:8047 $0.9..989.0 $0.947:9090478:39$9.543.:#4230 :3.2-g7 L3850.70..9g /0 .9.07 . 9.70 09.:./.::3574.70 . 24.7 8543-.90 .909. L3 . . L2570:3g.0 3.4.08980.3../08  '093. L313 g70 /0 L3970573/07 2. 70570039.947: 57039g 4 2.039 /0  :72.08980.2..3.9g /0 %:7...x.0 #42.390 80.9.x43. 995.43420 /0 .. 80.07343 13.9g949.-7.:3850...59..94730.0 . .089g. !479:.90.947: /0 9090 ./02:3.: :3 574.49.7. .9.2..9.70.3g089097. &  3 8. #0./3 /4203: ..039:: /0  13/ 70570039.7 .943.. #:8g  43 43  .70 10-9.4310.9479 .7.4397-:3//4. :.5.947::/09090L3.3x.9 /0 7089: :2 3 8.  3/. 1489 8:- 20/..70L3  !73.5742...90L33/:897. 3.-9..947.9g 0..94.:  7089: 574.947:/0 304147 ..790307.2.43420/3xg7070850.0:7450.4.7/.5. 574/:80479090 ..9 /0 .:94.9 %090574/:..70./g:.90 8.g-303897:9gL3/4203.

.

0:745.9 0.055 0:7489. 0:.

989.8*05.30/.89.

3/0 55.

3/0.907.9.3 97.%090*574/:.70 41 054798 254798 3 .98 !$:-80..9438.:0 90728 !    8543- .3/9090574/:.9 %0908.980./3 5.80   :7489.-.943*89.3/ .8.989. 995.907574/:.793078 &   8.

.

055 0:7489. 0:. 0:745.9 0.

89.989.8*05.30/.

793078 *& * * *8.3/0 559900%0908*.3 /*0.:0*90728 ! 1092089../3*5.98*0.70*41*054798 254798*3*.9438**.907*574/:.907*.3/* *.3*97.3/*9090*574/:.25   .98* !*$:-80.

9479g...489:747..9.g3/:897..-7..3.0L35725. . .0 43147247:2::.:/3/0 g7 #..49g897./07097059.80L38.7 25479:70 2..580/0507843. . /.g .. . 43.8.:2 .1.--.908..5745070..x43. L2-7g.70.70 .4393:.947:/3#42.90  543/070 2.7g 4.70 574/:. 57457 /0 .:348./0 2:3.9.0:7450.00 g705479.4317:39.g2390 .3.3 $074%.:.9 50143/:/0813 g7 .70.:703 g .5 L2-7g.43.g2390 85479 570.47.574. L3 .:703 05050 003 073.9g /0 ..4397.03070/0. L3 .807 . .. 7.g/3#423.0.:.43.9.90. 3 #42.43..089/4203: 38g 5497.9.00 .047 343. $0.3977.:94 ...70....94.:1..  L2-7g.90/039073.4. .0.43/:8857048..3 4.g 4 /0 3 17200 .:4.9g0890/0 3:9g/017200/0L2-7. 574/:.70 70.:/423. 570 :7 2. 80 5:302.::44888g.49.947742.3 30. 72.5.3..5000.. 0890 :3 3/. ..:1489 /4:.7g ..70.7..9.3.45 :72..g573.9.4342.70 :....9. 80 703:3 .-47. %...70 9070 80231.2. /0 3:9g /0 4 0.4.g2390 13/ 70.0 !73.007.4207 : 243/.7..:L3.3 . /0 .:.70 .g /0 & L3 850. /0 L2-7.4393:g8g.0 9.39.0890.230L3.0 574/:.439.70504.3.g g2390 50397: -g7-.:05479:: 243/..2:9.: 574/:80 70..90/0.7/0.44507.70 574/:.g2390/0:.g947570./3L3970.4.:348.:574/:./3970.0 /09090 /3 3.9g:20.3/:8970 3: .947/394..3850574/:.4310.70 35708039 #423. 13/89:.7 708:780 9090 .5479:/0 147 00890L38..g2390 !43/070. 3/. 0..70.. #42.8 ..90 95:70 /0 .3: 05479:70 243/. 3.g 50397: 574/:.9g504.:2  .8.7/.0 . 2g7.20 g7..475 .43/. 2.7:203900.4317:39g/0.2-.50 5.5..3. %:7.70..90.447 57410843.70/09090 .:L3970573.070...0894789..4..543.9..380 .43420 8.2:901720/3& /0.4.0890xg7/.97. /0 L2-7.2.g239050397:1020 L3.0.50 94.93. .:70 %2 4.:703 g304.:.97.L353g8. 543/070..4310.907. L3 88902 43 L3 1. #42.#423.. g .947.8..43.: 2.90 L3 g7 .09g L3/01.03-:3L3..1..:9g 50397:903..03950 09..9..089.: .:9:7..9:308:78041. 97.3/. ..147 .3..047.30 4 . /.:.7: .39.-.90 /0$& 072./:.:574-02.: 4543/070/0 L3949.3g %492. . 089g 2:90 1720 .80 .

3/7.0 .91.1. 995.9 .:/.47/g8 47/%7. 18.431$ 7g.7... .947 /3 #42. 1489 L3 0307.70/09.7. ..897g 5:902 8g 3/0391..3 574/:..947 /.. 430050397:.70.0890. 90344.9::00.700L347/30.7.903 085479g.g9705.:570..94747.4310. 70897:.70.4342.94. /3 5..701. 2:90 /39702.%734.3 .039 . .70/9g7 .::L3.: ...7. 8:39 4/.31:03 0.0 -74.90/0:.. 0307..71 47039. /0 9090 /3 ..5.94747742./:3:2 $ 7..9 2.2039 3949...3/493 8543-.943 %04-....1....0 25490L3..$ $84.g2390503907309 970.40703 0549.39073g 8..3..3.1..457/0. 3.0 2. 301..g2 :3 809 /0 2g8:7 /70.9./. 34.g 8:39 :72g94.7g 58.3: /0. .4317:39g L3 570039 84. 5710.570..2./0. 7. ..:7/02:3..8 $9.9g947 389.831. .8431$ .507843.3.8:57.7.3g7574/:8047/0L2-7g.9g /0 7002039g70 18.9::/0...70 3/:897.172g57080/3900!&$ .70L3.03 . 0890 /0 308:7.5./0./070. 3:  .9:7.489:2..9 09. .7.:9.70 80 .3/4933/:897548990 700203943%0908.  54.9g .574/:..05:9 . 25479..7.947549. 74230.g3/:897.53 $0392039: 0307. 7.-84. 8038-0 574-020 .90.70 301.470./459.3.07/3#423./3/4203:.:30$ %284.00 574-020 8:39 58. /0 .897:.70 970-:0 8.74/$ $:.%090.90. 317.070.70/3#423..70. L3 ..574/:.4.7.743970573/070 3970573/0702. 43.. 3/:897.073 3:2g7:2./0 7.90$ 0.70.3.8.L3.9:9:747.43.507/:950890 /04.9:7.3 L3 .47:59./9g 3. 909g 8 .8.8.7../ $  7.4342.0.0799:/30. 09.8.24/::L3.  /0:33..:703 .3./02.4393:g..0894780.. !73. 80 . 84.:2. 00 2.7. .0.747 70:9.574/:.47/04.-9.507843./047039.. 0. 549.707g. :3 .7.09.90.03 .9.

.

 94 47.

038.

708*0.

-4485*0.

/8.:8843*5.5078*0 5/1 .

.94.070 3 #42. /0 34 85.700.85:3/030.9.: 53g ..53 . 0. 909g . 574/:.:7..:9.43/:8 8570 4 0.:  .570 0/3 900!&$ 5.. .90 85:30. 0!.2:70 ..:008:390....70.g/0.3089 L38g /. $9.7..3:.: /:8 .438:209702/070/:8L35.3.3 . 4 8..43974.05:98g029g503907309 570039.70 L3.2g8:7/08:8 3070. ./0.370.5498g80L3. 70570039.800. 39073g 573 25479:70 30.903 .97.9 .40.8.3/:7 2..42030090730.43. 0/07./070 80231..3/:8970& 4. 0 3/:897.7408.9024/0.089./700L3570 :7050 0090730 43.43/ 0L3.g 8.0 .g/070 . 8543- .0770.:9.4380. 24/0 573 .3.0574-0.1.548-9.9479g 25479:747 2.79:.:30/0893..99L3#42.:3:. $97009 0 -7.70 !&$ !0397: . 4750890    3.9.90 58.g9473:2.g L3 5.:7.50397:.478.3:  80 570430.390 80.53 3..7.7.172.43420 742.79:.: 4. .. . 25479.50 0.90/0:3.43909 41.0 900.7.4: .0 /0 574/:80 /3 3.09073g .:8. 574/:.. .7 /0 2-7.05479574/:.53 570 0/390.7g80570g908.g. .:.7 3 x00909 9477g23949L3.2390 8 .089 L3 /4203:50397:.947 !70.: 3/:897..  50 143/:.:L3.00 2. .90.9743. 995...3.g3. 147 0 /0 2:3.:347343.0. .1.90 :5g. . 3907309:: .0..7. .7.9 L3& .9 :3: /3970 .304.70 ..g947 /33/:897.7 . 0.:!&$7.4: 0 ..

.

 . 897009 74.

4.79..

3.425.

.

70 402-70 8543- . 70:8g1459289.59.1.. 92  .3/0 9L3.7:2g71g7g..0 -7.7408.3. 995..4.7 /0 2-7..3/:7 2. ./08.070 3 #42.2390 8 ...

.

.59. . 74.

40./09. .79.

897.

 92  .

 3/:89747 /8543- . 995. .3./0 47.943 %0   7002039 4207 : 43 .: %0908 .3g 3/:897. 909047 0/ 97. :7450. % . #   428.

.

0. 0:. 0:745.

039075780.

9478.80.

90908.

3/ 493 9090  8543- 995.3/0*74 92 %0908 439473 4/ .

.

 94 47.

038.

945*0.97.

909*0.

903974*0 92 574/:80 /8543- 995.

.

74.0 4. /.

42.54*.

8 .9 %090 574/:.94.70 8038-0 92 :7489.989.7  8543- .943 89. 995.80.3:.

.

0:745.9 0.055 0:7489. 0:.

8*05.989.89.30/.

3/0 55.

989.793078 &  8.8.3/ .7041 054798 2547983.907.980.9..9 %0908.3/9090574/:.80  :7489.%090*574/:./35.:090728 !   8543-.-.9438. 995.98 ! $:-80.397.3/0.907574/:.94 3*89.

.

0:745. 0:.9 0.055 0:7489.

30/.89.8*05.989.

3/* *. 995.793078 *& * * *8.3/ 493 3/:897 548990 700203943 %0908 .70*41*054798 254798*3*./3*5.3.907*574/:./0 7.3*97..907*.3/ 493 8543- .25    /0:33 .:0*90728 ! 1092089.3/*9090*574/:.3/*0.98*0.98* !*$:-80.3/0 559900%0908 *.943 %0 4-. %090 .9438**. 47/g8 47/ %7.

.

 94 47.

038.

708*0.

-4485*0.

.23908.3.1.5078*0 5/1  3.3 .7/02-7..3/:72.070 3#42..995.:8843*5.$9.7408../8. 8543-. $97009 0-7.

.

 897009 74. .

4..79.

3.425.

.

7408.3. 70: 8g 1 459289 .2390 8 ..7 /0 2-7....0 -7.070 3 #42.59.. /0 8. .7: 2g7 1g7g .4.70  402-70  8543- . 995.3/:7 2.1. 92  .3/ 0 9 L3 ..

.

59.. . 74.

 .79.40./09.

897.

 92 .