1.

Descrierea firmei
Constituita in baza unui capital social privat, societate comerciala SC DEDEMAN SRL, isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu statutul societatii. Dedeman este numele uneia dintre cele mai importante lanturi de magazine si depozite de materiale de constructii si amenajari interioare din tara, precum si al celei mai importante fabrici de mobila. Compania Dedeman s-a infiintat in 1992 si pe parcursul existentei sale a reusit sa deschida 15 magazine, in momentul de fata aflandu-se in plin proces de extindere. Venind in intampinarea exigentei clientilor sai, Dedeman reprezinta interesele a peste 100 de firme din Italia, Franta, Spania, Polonia, Slovacia, Germania si Romania si distribuieprodusele celor mai importanti producatori autohtoni de instalatii, materiale de constructii, amenajari interioare si amenajari exterioare. Compania a reusit sa realizeze in Romania stilul de vanzare supermagazin-depozit, prin crearea unui spatiu unic, cu o diversitate mare de standuri specificate pe productie sau pe industrie. Utilizand transferul on line a tuturor datelor si stocurilor din magazine catre sediul central, s-a aliniat foarte repede la sistemele electronice de management si control.

1.1.Domeniu de activitate si tendinte
Reteaua de magazine a companiei cuprinde magazine in: Botosani, Suceava, Iasi, Bacau, Vaslui, Onesti, Braila, Focsani, Targoviste, Constanta, Roman, Piatra Neamt, Bucuresti, Buzau si urmeaza sa mai deschida alte magazine in diferite zone ale tarii. Sloganul companiei : “Dedicat planurilor tale” ilustreaza varietatea produselor pe care firma le comercializeaza, numarul lor depasind 40.000 articole din gama: instalatii, termice, sanitare, gaz, canalizare, instalatii electrice, si unelte pentru constructii, echipamente de protectie, materiale pentru curatenie, articole de gradina dar si mobila de cea mai buna calitate. Domenii de activitate pe care le are firma:

Gresie Faianta (Gresie pentru trafic intens si mediu intr-o gama cromatica variata (marci autohtone si de import), gresie portelanata, gresie electroregres, piese de ornament, brauri si medalioane, gresie cu dale luminoase, marmura, granit pentru placari exterioare, caramida aparenta pentru placari exterioare, faianta cu diferite modele si texturi fine, decoratiuni, gresie si mozaic pentru piscine, profile din faianta, chituri, adezivi, distantieri, scule si accesorii.) Filtrare apa (Executie, distributie, instalare si service sisteme de filtrare apa. Expertize tehnice si solutii tehnologice pentru montajul instalatiilor de captare si distributia apei din subteran, si al filtrelor de apa. Steme de tratare si filtrare aferente captarii si distributiei apei potabile industriale si casnice: pompe submersibile si de circulatie, pompe dozatoare, pompe si sisteme de pompare, hidrofoare. Tehnologii ecologice, pentru epurarea apelor reziduale: statii

Firme autorizate ISCIR si ANRGN pentru montajul centralelor termice. intreg grupul a avut o cifra de afaceri de 200 milioane de euro. unelte de gradina etc. decoratiuni si accesorii pentru baie. Comert en-gros si endetail cu centrale termice (microcentrale de apartament. baterii monocomanda.Cifra de afaceri si produse/servicii principale In ultimul an.Pentru acest an. scule semiprofesionale. centrale pe lemne sau carbune. atat prin gama flexibila si convenabila de produse cat si atitudinea pozitiva si dedicata a angajatilor. lavoare. Compania Dedeman acopera in totalitate piata romaneasca a distributiei de materiale de constructii. panouri solare pentru incalzire etc. Resurse materiale: masini pentru livrarea produselor. termostate si cronotermostate. instalatii sanitare.) Centrale termice (Consultanta. vase de toaleta. filtre de sedimente. baterii sanitare. proiectare.) Bricolaj (Furnizori si magazine de tip bricolaj: scule si unelte de mana.   dedurizare. sisteme de deferizare. importatori si furnizori de utilari pentru bai: cazi de baie. bideuri. microfiltre. instalatii si sisteme de incalzire. cazi si sisteme de hidromasaj. saune. filtre pentru gaz. filtre cu carbon.In primele noua luni. cazane pentru combustibil solid. cartuse filtrante de apa.). centrale termice cu gaz metan.In 2007. cifra de afaceri a urcat cu cu 25% fata de perioada similara de anul trecut. Servicii de verificare si punere in functiune a centralelor termice. mobilier. arzatoare. materiale pentru curatenie. materiale de constructie pentru uz caznic. la 250 de milioane de euro. filtre sub chiuveta si osmoza inversa. robineti. ) Obiecte sanitare (Servicii de proiectare si montaj profesional. filtre pentru foraje hidrogeologice. hidrofoare. termostate. producatori. sterilizatoare cu U. scule electrice si unelte pentru constructii. carcase filtre apa. statii de purificare a apei. reprezentantii Dedeman estimeaza pe segmentul constructiilor o crestere a cifrei de afaceri cu 25% fata de anul trecut. depozitele .) 1. cazane din fonta sau otel. halele in care isi desfasoara activitatea. rezervoare. centrale murale. Idei deco si bricolaj. solutii complete pentru centrale termice. incalzire prin pardoseala.V. montaj. ozonatoare.2. tevi si fitinguri. filtre pe chiuveta. radiatoare etc. incalzitoare pe ulei uzat. chiuvete. centrale cu combustibil lichid. filtre anticalcar. renoveaza sau amenajeaza. solutii tehnice “do it yourself”. centrale electriice. mobilier de asamblat. echipament de protectie. . Echipamente si accesorii pentru centrale termice (filtre de apa. boilere. cabine de dus. fose septice. Dedeman a devenit partenerul de incredere al celor ce construiesc.utilaje proprii pentru transportarea produselor in interiorul halelor.

personalul calificat ajuta clientii pentru a face alegerea potrivita. sisteme de mixare a vopselelor. In acest sens firma va intreprinde actiuni adecvate pentru a se achita la un nivel superior de responsabilitatile sale socio-economice. Dedeman are grija ca angajatii sai sa fie recompensati pe masura eforturilor depuse si a abilitatilor lor si ii promoveaza din interior pentru ca tin la bunastarea oamenilor lor.Misiunea firmei Firma intelege sa fructifice toate oportunitatile ce se ivesc pentru satisfacerea.Dedeman are o evidenta pe categorii de produse si poate optimiza stocurile si costurile pe care acestea le implica. pentru imbunatatirea situatiei ei economice si a climatului de afaceri in industria de profil si pe pietele pe care le serveste. de asemenea un mediu de lucru performant pentru specialisti. Aprovizionarea poate sa actualizeze gama de produse astfel incat sa se realizeze optimizarea volumului vanzarilor si nivelului profitabilitatii. 1. intelegerea si solutionarea lor. Compania Dedeman inseamna un mediu de lucru de succes pentru tinerii absolventi.3. bancuri speciale pentru probarea si testarea produselor electronice sau electrocasnice. a clientilor ei. dornici sa invete si sa se afirme. managementul firmei poate sti care produse se vand cel mai bine si in ce ritm. competenta si profesionalism in atingerea obiectivelor firmei. noi sisteme de rate in vederea facilitarii achizitionarii produselor. este faptul ca fiecare centru comercial pune la dispozitia clientilor sai servicii complete de livrare gratuita a marfurilor voluminoase. Un aspect important care incadreaza DEDEMAN in categoria marilor comercianti. asigura oricarui centru comercial un generos spatiu de parcare de circa 120 de locuri. 1. de la momentul comenzii pana la vanzarea in magazin. atmosfera placuta de lucru fac din colectivul nostru o familie. astfel incat sa serveasca cat mai .In fiecare dintre magazinele Dedeman. oferindu-le informatii si recomandari.Numarul de angajati Cei peste 2500 de angajati formeaza o familie ce lucreaza cu entuziasm. Comunicarea deschisa a problemelor. in cat mai mare masura. Avand evidenta permanenta a produselor.4. servicii de debitare si taiere a materialelor achizitionate.

controlat de oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval. Planul investitional al companiei prevede extinderea retelei actuale cu trei-patru magazine pe an. acestea reprezintand dezavantaje pe care le are firma in fata concurentei. posibilitatea de a conduce intr-o maniera vizionara.strategia concurentiala si cea competitiva Punctele tari sunt elemente realizate de firma la un nivel superior in comparatie cu alte firme.Corelatii intre obiective. intentioneaza sa achizitioneze jucatori locali de profil si sa-si extinda reteaua de magazine la nivel national si in estul Europei. incurajatoare si convenabile pentru constructia si amenajarea interiorului si exteriorului caminului. firme de constructii si instalatii.bine interesele clientilor si salariatilor. 1. pe termen mediu urmarindu-se acoperirea zonei de sud si vest a tarii. cu salariati implicati si intr-o organizare dinamica. Precizarea punctelor tari si slabe nu trebuie sa conduca la ideea ca detinerea a numeroase puncte forte este un titlu de glorie dar nici ca firma este nevoita sa inlature slabiciunile. Rolul companiei e sa ofere solutii la indemana.5.Planificare strategica Viziunea Dedeman este : “dorim sa ajungem in elita retailul-lui romanesc prin preocuparea permanenta pentru calitatea serviciilor oferite clientului si prin valoarea capitalului uman din companie” . avind un avantaj concurential in fata acestora. mici magazine pentru reamenajari. iar pe termen lung. O directie primordiala de actiune va fi aceea de perfectionare continua si de vanzare a produselor. Oportunitatile sunt sansele oferite de . Scopul existentei companiei DEDEMAN este satisfacerea tuturor clientilor nostri: instalatori. urmand sa fie construite 30 de magazine Dedeman. posedarea unui potential productiv inovativ ridicat.Mediul extern este caracterizat din perspectiva oportunitatilor si amenintarilor.matricea SWOT. 4 1. Dedeman Grup din Bacau. zugravi. Din mediul intern vor fi analizate in special aspectele legate de resursele financiare disponibile.6. capacitateacomerciala. mici meseriasi. Punctele slabe sunt considerate elemente realizate de firma la un nivel de performante inferior competitorilor.

mediu firmei. puterea concurentei existente. . Din mediul extern vor fi surprinse aspectele legislative. in timp ce situatia cea mai nefavorabila este aceea in care oportunitatile sunt putine. puterea de negociere a furnizorilor. Ideal este sa existe oportunitati majore si amenintari reduse. fiind concretizate in evenimente nefavorabile ce pot provoca pagube si prejudicii. in schimb amenintarile sunt numeroase. Prin alaturarea celor doua elemente se poate determina gradul de atractivitate a unei anumite activitati. ocazii sau situatii favorabile care pot crea avantaje semnificative pentru firma. schimbari ale caracteristicilor consumatorilor. existenta cererii pentru produsele oferite. intrarea a noi competitori. caracteristicile pietei. Amenintarile sunt factori negativi care pot afecta activitatile firmei.

SRL PUNCTE TARI o o o o o o o o consultanta gratuita livrare gratuita rate comenzi speciale parcare gratuita mixare vopsele debitare pal banc de proba PUNCTE SLABE o Intreprinderea nu fabrica o gama larga si diversificata de produse ceea ce il face vulnerabil in fata posibililor concurenti. Achizitioanare jucatorilor locali de profil. Se estimeaza ca in urmatorii 3 ani o alta firma ce acelasi specific de activitate va deschide o sucursala in zona. Unitatea nu dispune de mijloace necesare pentru transportul angajatilor.Matricea SWOT pentru analiza situatiei strategice a firmei SC. AMENINTARI o o o o o o o o o o o Locatia creaza dificultati pentru angajati si asfel intreprinderea este nevoita sa faca cheltuieli suplimentare datorate intarzierilor in procesul de productie. Intreprinderea inregistreaza de asemeni o crestere a cererii pentru produse. distribuitoare de materiale de constructii din zona.DEDEMAN. . Neavand un concurent serios unitatea isi permite sa practice costuri mai mici. Exista avantajul locatiei intrucat este singura intreprindere de acest nivel. ceea ce va afecta vanzarile . Perfectionare continua si de vanzare a produselor. o o OPORTUNITATI o Extindere tot mai mult la nivel national cat si spre pietele din afara Romaniei( in Estul Europei) unde cererea este in continua crestere. Posibilitatea accesarii Fondurilor Structurale Europene. Unitatea nu dispune de fondurile necesare pentru crearea unei retele proprii de distributie si comercializare a produselor fabricate. Piata materialelor de constructii este in continua crestere. Intreprinderea va trebui sa faca cheltuieli in urmatorii 5 ani cu achizitia de microbuze. Se estimeaza in urmatoarele 6 luni o crestere a tarifelor practicate de furnizorii de materii prime ca urmare a cresterii preturilor la gaz si energie electrica.

O garantie a calitatii serviciilor oferite este faptul ca personalul are acces la instruire de specialitate cu profesionisti in domeniu. .in perimetrul orasului(livrarea se face in mazim 48 ore de la achitarea facturii). conform dorintelor fiecaruia. din multitudinea de nuante. -rate: Noi sisteme de rate pentru cumpararea produselor dorite. stocurile permanente. Cel ce cumpara vopseaua poate alege de pe un panou.personalul fiind pregatit pentru a raspunde intrebarilor clientilor si pentru a-i ajuta sa faca alegerea potrivita in alegerea unei solutii cu privire la contrsuctia. -mixare vopsele : Pentru cei ce nu vor sa-si vopseasca peretii intr-o culoare obisnuita.  -livrare gratuita: Compania are grija de cumparaturile fiecarui client.Puncte tari(Strong) Atuurile firmei Dedeman sunt: diversitatea articolelor.Daca clientul doreste un produs ce nu se afla in stoc trebuie doar sa se adreseze personalului specializat si in timpul stabilit de comun acord va primi produsul. -debitare pal: pentru placile sau tevile cumparate care nu se potrivesc dimensiunilor de acasa. puse la dispozitie de Cetelem si Finance Group. personalul specializat va va ajuta sa taiati placile sau tevile dupa dimensiunile dorite. personal instruit periodic.  Fiecare magazin/depozit pune la dispozitia clientilor sai. in cadrul raionului vopsele: mixarea vopselelor. -banc de proba: pentru testarea produselor electronice cumparate de la Dedeman. la Dedeman. -parcare gratuita: Dedeman dispune de peste 120 de locuri de parcare.usurand munca fiecaruia prin livrare gratuita a tuturor produselor. un numar important de servicii: -consultanta gratuita: Dedeman ofera consultanta tehnica. BRD -comenzi speciale:sunt transmise individual de catre angajati. amenajarea sau renovarea unei cladiri.mixarea realizandu-se in maxim 5 minute. raport excelent calitate-pret. pe langa produsele oferite. Dedeman ofera clientilor sai un serviciu special. pe care o doreste.

Austroterm. adezivi şi accesorii: Cesarom.G. Isover.  Parchet.000 de repere. lemn si metalice: BEST IMPERIAL. Marazzi tecnica. Arthema. Franke. Saer. Obobettermann. Buderus.Franţa. Esse bi plastic Srl. Mondial SA Lugoj. cu planuri de extindere şi consolidare la nivel naţional. Alfa ceramiche. Embellecedores.  Instalaţii termice: IMI. Junkers. acestea provenind de la producători naţionali sau din importuri . Urbis. Helopal. Ductil. Elba. Incerti Plast srl. DEDEMAN este lider regional. Philips. Germania şi China. Vortice. In continuare vom enumera principalele produse ale firmei:  Gresie. Gama produselor comercializate este extrem de generoasă depăşind 45. Italia. Ariston. Schneider electric. Baumit. Grerom Ploieşti. este una dintre cele mai dinamice companii din domeniul retailului de materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare. Boldrin.MATERIAL 2: Descrierea organizaţiei  Domeniu de activitate DEDEMAN. Slovacia. Ceramica Gomez SA.PORTA DOORS. Teraplast gp. Romcab. Lindab. .  Instalaţii sanitare: Remer. Esseti. usi de interior si exterior.  Amenajări interioare şi materiale de construcţii: Rigips. Ceramica Iaşi. în Moldova. Bucchi Srl. Vidaliny Srl. faianţă. EPI. Zenner. Velux. Dufa. Spania. Ape Raccorderie. I. Bramac. Morofiltri. Polonia. 1. Armătura SA Cluj.  Instalaţii electrice: este distribiutor autorizat de instalaţii Bosh.

planurile şi nevoile clienţilor şi partenerilor noştri. sunt atuurile DEDEMAN-ului in fata competitorilor. Iasi 2. Craiova. pragmatică şi mereu atentă la cerinţele. DEDEMAN este probabil singurul magazin din Iasi de unde pot fi achizitionate absolut toate tipurile de materiale de constructii. consultanta. . Astăzi. Suceava. Magazinele au suprafeţe cuprinse între 6. stocuri permanente. Noul magazin este o imagine exemplara a aceea ce inseamna calitatea grupului DEDEMAN. caminul. Bucuresti 1. ofertele promotionale. Timisoara. Iasi 1. personal super-instruit. Centrele comerciale dispun de depozite Drive In de unde pot fi achiziţionate şi încărcate direct în mijloacele de transport materialele grele pentru construcţii.000 metri pătraţi.  Marime Compania se află în plin proces de extindere la nivel naţional. Focsani. Roman. asistenta. Onesti. Suprafata de expunere a magazinului este de 1850 de m2. serviciile oferite clientilor: transport. Tirgoviste.Bucuresti 2 Buzau. dinamică. Angajaţii care lucrează în cele 19 magazine ale lanţului nostru de retail alcătuiesc o familie. Cryton imperial si depozitul propriu de material lemnos. utilaje tehnice si industriale-din acelasi loc. incepand cu anul 1992 au dezvoltat lantul de retail cu material de constructii de tip do-it-yourself destinat celor ce isi doresc sa aiba posibilitatea de a-si construe si amenaja singuri si fara ajutor specializat. Dedeman avea 11 angajaţi. Botosani. reteaua DEDEMAN functioneaza in 19 magazine. pentru reţeaua de retail cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare lucrau 245 oameni. sediul central fiind in Bacau. la Dedeman. Braila. Compania s-a extins într-un ritm constant şi rapid. iar celelalte filial dupa cum urmeaza: Arad. dedicaţi planurilor lor. În 1994. Constanta. Piatra Neamt. Diversitatea foarte mare de articole. cel mai important capital al modelului de business Dedeman a fost întotdeauna cel uman. În 2002. raport excelent calitate-pret. service. Pe lângă calcule şi cifre.000 si 18. Dedeman este afacerea de success a doi antreprenori romani care. In prezent dupa 18 ani de activitate. Comanesti. aproximativ 4000 de angajaţi stau la dispoziţia clienţilor noştri. DEDEMAN este numele unui dintre cele mai importante lanturi de magazine si depozite de profil din tara. Brasov. Vaslui. Mobila : Mobexpert.

Noul magazin este o imagine exemplara a aceea ce inseamna calitatea grupului DEDEMAN. precum si societatilor comerciale. DEDEMAN este probabil singurul magazin din Iasi de unde pot fi achizitionate absolut toate tipurile de materiale de constructii. utilaje tehnice si industriale-din acelasi loc. parcarea proprie cu peste 120 de locuri vine sa imbunatateasca accesul la magazin al clientilor. De asemenea. Suprafata de expunere a magazinului este de 1850 de m2. s-a deschis la Iasi cel mai mare DEDMAN din Moldova. parcarea proprie cu peste 120 de locuri vine sa imbunatateasca accesul la magazin al clientilor. . Magazinul este destinat instalatorilor. Director general DEDEMAN.000 de produse de la 1000 de producatori de marca nationali si internationali. firmelor de constructii si instalatii. Director general DEDEMAN. zugravilor. primul in regim self service din oras si al 2 de acest fel din tara. noul hypermarket DEDEMAN le da posibilitatea clientilor sai sa-si aleaga singuri produselor de pe raft. De asemenea. primul in regim self service din oras si al 2 de acest fel din tara. a inaugurat un nou hypermarket DEDEMAN din Iasi. Dragos Pavel. a inaugurat un nou hypermarket DEDEMAN din Iasi. in spiritul sistemului self service. in spiritul sistemului sefl service. noul hypermarket DEDEMAN le da posibilitatea clientilor sai sa-si aleaga singuri produselor de pe raft.000 de produse de la 1000 de producatori de marca nationali si internationali. Noul magazin DEDEMAN. DEDEMAN este numele unui dintre cele mai importante lanturi de magazine si depozite de profil din tara. micilor meseriasi.Dragos Pavel. se intinde pe o suprafata de 7000 de m2 si va comercializa peste 40. Pentru a reduce timpul de efectuare a cumparaturilor. In ianuarie 2002. se intinde pe o suprafata de 7000 de m2 si va comercializa peste 40. Pentru a reduce timpul de efectuare a cumparaturilor. micilor magazine pentru revanzare. Noul magazin DEDEMAN.

mici meseriasi.5 milioane de euro si a fost astfel realizata inca sa serveasca unui singur scop: servirea iresponsabila a clientilor DEDEMAN si asigurarea unui fond de marfa care sa multumeasca si cele mai sofisticate nevoi . .  Misiune Scopul companiei este satisfacerea tuturor clientilor: instalatori. pentru a va transforma casa într-un camin cu un decor placut si primitor. este sa va ofere zi de zi materialele necesare pentru interior si exterior. firme de constructie si instalatii si micile magazine care cumpara pentru a revinde produsele.  Obiective Pe termen scurt: . la o calitate net superioara.Noua locatie a costat compania DEDEMAN 3.aducerea de noi produse cum ar fi : parchet triplustratificat EGEER -cumpararea unui aparat pentru mixarea vopselelor in nuantele dorite. Filozofia DEDEMAN : „DEDICAT PLANURILOR TALE ” . zugravi.

finantata din fondurile proprii. -calificarea angajatilor pentru meseria de agent de teren.extinderea de magazine in sudul tarii.achizitionarea unui spatiu pentru depozitarea de materiale lemnoase si fierarie.creşterea cifrei de afaceri în 2010 faţă de 2009 Pe termen lung .ceea ce reprezintă extinderea firmei la nivel naţional . Pe termen mediu . Analiza SWOT .formarea unei club si a echipei de fotbal DEDEMAN. . .extinderea firmei DEDEMAN Automobile SRL.achizitionarea unor autoturisme pentru transportul gratuit si in siguranta a personalului angajat. .infiintarea unor crese si gradinite pentru personalul angajat.-achizitionarea unui circular pentru taierea materialului lemnos la dimensiunile dorite de client. pe plan naţional .

iar pe tot grupul au cumulat 382 milioane euro. Spania. ceea ce a dus la scăderea posibilităţii oamenilor de a-şi cumpăra o locuinţă. Germania)  Îmbunătăţirea softului  Dezvoltarea accentuată a pieţei materialelor de construcţii si a cererii de credite pentru achiziţionarea de locuinţe si pentru construcţii Ameninţări ( Threats ):  Concurenţa: IKEA. PRACTIKER concurente  Spionajul concurenţei  Creşterea preţurilor terenurilor.5% în 2010.55 miliarde lei). Slovacia. .  Clienţi tot mai selectivi şi pretenţioşi  Contracte noi cu firmele pentru care  Apariţia de noi produse la firmele Cum a mers Dedeman faţă de concurenţă  Dedeman Afacerile reţelei de magazine Dedeman au crescut cu 45.Puncte tari (Strenghts): Puncte slabe (Weaknesses):         Consultanţă gratuită Asistenţă gratuită după cumpărare Diversitatea foarte mare de articole Parcare Service după cumpărare Raport excelent calitate-preţ Comenzi speciale Promotii speciale       Personalul nu este instruit periodic Lipsa de produse noi Nu participă la expozitii Parcare insuficienta Iluminare slaba in parcare Neasigurarea pazei in pacare Oportunităţi (Opportunities) :  Campanii publicitare intense prezintǎ interes (Franţa. pentru care profitul s-a cifrat la 37 milioane euro. până la 369 milioane euro (1. Polonia.

5%. Bricostore. concomitent cu adâncirea pierderilor. Arabesque a reuşit să revină pe profit anul trecut.2 milioane euro la 7.4 milioane euro.49 miliarde lei). Bricostore Un alt concurent direct al Dedeman. până la 148. să-şi crească vânzările. Praktiker Într-un fel concurentul direct al Dedeman. Totuşi.1 milioane euro   . însă de trei ori mai încet decât Dedeman. Praktiker. la 4. Profitul a urmat aceeaşi direcţie. cu 14. coborând cu 47%. Arabesque Fostul lider de piaţă a reuşit. care s-au contractat cu 17.4 milioane euro. a cunoscut în 2010 un recul semnificativ al afacerilor. până la 354. până la 197. cu 24%.5 milioane euro (1. de la 5. cu 9 milioane de euro.3 milioane euro. a mers în cealaltă direcţie cu vânzările. în 2010.2%.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful