Aloe Vera, tratamente, remedii si retete bazate pe aloe vera Ca medic recomand curele de Aloe Vera.

Cu un gust acrisor, pe care il recunosc dintr-o mie, beneficiind din plin inca din copilarie de proprietatile miraculoase, confirm rezultatele uimitoare obtinute prin intermediul acestei plante. De aceea, in cele ce urmeaza am recurs la o disecare a frunzei pentru o prezentare cat ampla a ei. Iubesc aceasta planta! Imi aduce aminte de copilarie, pentru ca in casa bunicii, aloe ± micuta tufa exotica ± reprezenta pentru mine sanatatea personificata, un adevarat panaceu. Seva lui il salvase zeci de ani pe bunicul meu de simptomele unui ulcer chinuitor, iar pentru noi, copiii, era un pansament miraculos care trata instantaneu ranile din coate si genunchi.Tot in seva verzuie se gasea si leacul arsurilor bunicii de la gatit sau de la drotul cu care isi coafa cochet parul. Si urcioarele rebele sau diversele conjunctivite, capatate de la bazinul de inot sau praful verii, se tratau ad-hoc cu picaturi usturatoare de aloe diluat in putina apa distilata. Apoi, in anii adolescentei, sucul de aloe facea minuni peste noapte, daca acneea incerca cumva sa-si faca de cap. Studii si beneficii S-a descoperit ca planta contine minerale care au rolul de a potoli senzatia de mancarime de la nivelul pielii. De aceea, ea este foarte des folosita pentru a trata intepaturile de tantar, acneea, arsurile solare si iritatiile. Dar unul dintre cele mai fascinante studii in desfasurare este cel prin care se analizeaza potentialul substantelor care intra in compozitia plantei Aloe Vera in cresterea imunitatii si combaterea virusului HIV si a anumitor tipuri de cancer (in particular al leucemiei). Studii recente elucideaza in ce masura Aloe Vera ar putea ajuta la mentinerea diabetului si psoriazisului sub control. Un alt studiu desfasurat pe o perioda de 6 luni pe un lot de participanti bolnavi de astm care au consumat Aloe Vera zilnic a indicat o ameliorare vizibila a simptomelor de astm. La sfarsitul studiului, 11 din cei 27 de pacienti care au baut suc de Aloe Vera au raportat stari de ameliorare. Miracole in sucul de aloe Sucul de Aloe Vera este recunoscut ca fiind unul din cei mai fini detoxifianti ai intregului corp, eliminand materiile toxice din stomac, ficat, splina, vezica si este cunoscut precum cel mai bun curatator al colonului. De asemenea, studiile au aratat faptul ca vindeca si amelioreaza indigestia, tulburarile de stomac si ulcerele.

Pacientii au constatat imbunatatiri in cazul artritelor si a infectiilor vezicii urinare si rinichilor, a crampelor musculare, constipatiei, hemoroizilor, insomniei si pentru vaginite (este excelent ca si dus vaginal). Tot studiile au aratat ca Aloe Vera administrat sub forma de suc, tablete sau capsule poate reduce inflamatiile articulatiilor in cazul artritelor. Sucul de Aloe Vera mai poate fi de ajutor si in cazul pacientilor astmatici care nu sunt dependenti de cortico-steroizi. Cultiva si tumagnifica planta! Nu trebuie sa fim extrem de buni gradinari pentru a beneficia de efectele pozitive acestei plante fascinante. Cert este ca, in ziua de astazi, exista o serie de companii care valorifica extrasul stabilizat si purificat de Aloe Vera. Cert este ca, in ziua de astazi, exista o serie de companii care valorifica extrasul stabilizat si purificat de Aloe Vera. S-a incercat, de asemenea, descoperirea efectelor negative ale consumului zilnic de suc de Aloe Vera. De exemplu, in 1997, cercetatorul Jeremiah Herlihy de la Universitatea San Antonio a initiat un astfel de studiu. Efecte negative nu au fost observate, insa a fost evidentiata o scadere remarcabila a leucemiei, bolilor de inima si a celor de rinichi. Dr. Herlihy a ajuns la urmatoarea concluzie: ÄNu am gasit nici un indiciu de efect negativ asupra soarecilor, chiar si in cazul unor cantitati mari´. In fapt, 25% dintre animale au trait mai mult decat media animalelor din grupul de control. 15 nutrienti aduc vindecarea Nu exista nici un ingredient singular din Aloe Vera caruia sa i se datoreze efectul de sanatate pe care il are aceasta planta. Cercetatorul Robert Davis, endocrino-biolog, explica faptul ca 15 grupe diferite de nutrienti lucreaza impreuna pentru a face Aloe Vera eficienta. Asta inseamna ca efectele pe care le are Aloe Vera nu pot fi sintetizate cu usurinta in laborator. Planta este eficienta in multiple circumstante. Si datorita elementelor variate care o fac eficienta, Aloe Vera poate fi recomandata cu usurinta ca si complement la tratamentele medicale, mai ales administrata sub forma de suc. Cert este ca, Aloe Vera reduce starea de greata, mareste energia si ajuta la minimizarea pierderilor de sange cauzate de chimioterapie si cobalto-terapie. Sanatatea din frunze de aloe Frunzele groase, zemoase si datatoare de sanatate contin: proteine; magneziu; zinc; vitamina A, vitamina B12, vitamina C si vitamina E; acizi grasi esentiali; aminoacizi si enzime; germaniu ± un mineral care are efecte terapeutice benefice pentru: imunodeficienta, durere, tulburari cardiace, circulatorii si probleme ale ochilor.

polen) y y y y Aloe Vera Gel ± în prima s pt mân 3 linguri diminea a i 3 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de cin . astm bron ic alergic y y Aloe Vera Gel o pentru copii : 2 linguri diminea a i 2 seara. Se iau cu 30 minute înainte de mas . obi nuind organismul. Urm toare s pt mâni câte 2 linguri diminea a i seara. p r de animale. Se in sub limb pân la absorb ie. se pulverizeaz i se las s p trund în esut. pân la 2-3 tablete zilnic. Se in sub limb pân la absorb ie. 2/zi. o pentru adul i : 2 linguri diminea a i 2 seara. diminea a i seara. Se începe cu 1/6 dintr-o tablet zilnic. Recomandabil s se reia la interval de 6 luni. Durata curei este de minim 3 luni. pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de mas . Se recomand regim alimentar adecvat i fitoterapie. fân. pulverizat atât în cavitatea bucal cât i în nas de 2-3 ori pe zi. Se in sub limb pân la absorb ie. Se iau cu 30 minute înainte de mas . Fields of Greens ± tablete de verdea . în acelea i condi ii. bron ite. la început. r ni vechi care nu se vindec y Aloe First ± dup toaleta cât mai bun a arsuri. 2/zi. Dac exist lips de esut se va men ine în permanen umed prin comprese sterile cu Aloe First schimbate din 2 în 2 ore. . Se iau cu 30 minute înainte de mas ± dar dup gel. Durata curei este de minim 2 luni. În astmul asociat cu infec ii ale c ilor respiratorii superioare se asociaz cu Aloe First. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Fields of Greens ± tablete de verdea . se cre te gradat. Se in sub limb pân la absorb ie.Alergii (praf de cas . pl gi. Arsuri. În astmul infec ios se asociaz cu Forever Bee Propolis ± 2 tablete la 6 ore. Forever Bee Pollen ± tablete polen. Se iau cu 30 minute înainte de mas . pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de mas . diminea a i seara. o Se recomand s se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Astm bron ic.

eczeme.y y Aloe Vera Gelly (crema verde) ± dup folosirea lui Aloe First. maz re. o Fields of Greens 2-3 /zi. Se recomand i cur intern cu gel de aloe la fel ca în cazul artrozelor. g lbenu de ou. erup ii cutanate. pulverizat de 3-4 ori/zi dup care se unge zona cu Aloe Vera Gelly sau cu Aloe Propolis Creme în cazuri mai grave. infec ii.câte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de cin . Se in sub limb pân la absorb ie. Se in sub limb pân la absorb ie. Cur extern : Aloe First pentru cur are. Anemie. Artroze (coxactroz . dezinfec ie i cicatrizare. ridichi. se unge bogat arsura cu crem i se poate apoi pansa. Se iau cu 30 minute înainte de mas . 2 linguri diminea a i seara. sucuri chimice. Se iau înainte de mas cu 30 minute (dup gel). inflama ii. alcool. anorexie y Forever Royal Jelly ± 3 tablete/zi. spanac. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. erizipel. Se poate înlocui cu Aloe Propolis Creme în cazuri mai grave. 2-3 /zi. diminea a i seara.câte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de cin . escare. morcov. Bits N¶Peaches) . Crema are proprietatea de a permite oxigenarea corect a por iunii afectate. În psoriazis i vitiligo s-au ob inut rezultate foarte bune dup cure de minim 6 luni. Se in sub limb pân la absorb ie. p trunjel. Se recomand folosirea produselor pân la dispari ia complet a urmelor. panari iu) y y Cur intern : o Aloe Vera Gel (Berry Nectar. furunculoz . urzici. sublingual pân la absorb ie. . cafea. o Fields of Greens ± tablete de verdea . gonartroz ) y y Aloe Heat Lotion ± masaj local de 3-4 ori/zi. Aloe Vera gr be te vindecarea f r cicatricelor nepl cute a arsurilor. o Nature Min 3-6 tablete/zi. Se iau cu 30 minute înainte de mas . o Se recomand îmbog irea regimului alimentar cu afine. Artrite y y Aloe Vera Gelly ± masaj local de 3-4 ori/zi. în ep turi de insecte. Afec iuni dermatologice (dermatite. vitiligo. lupus. o Nature Min 3-6 tablete/zi. zona Zoster. psoriazis. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. diminea a i seara. salat verde. ciuperci. Bits N¶Peaches) . alimente conservate sau prea mult prelucrate. Aloe Vera Gel ± intern. Se iau cu 30 minute înainte de mas . coac ze negre. Cur intern : o Aloe Vera Gel (Berry Nectar. Se recomand regim alimentar f r carne. pitiriazis.

Forever Royal Jelly ± 3 tablete/zi cu 30 minute înainte de mas . cu 30 minute înainte de mas . sublingual pân la absorb ie. sublingual pân la absorb ie. înainte de mas . Afec iuni ale prostatei (adenom. cu 30 minute înainte de mas . farigite. pe stomacul gol. înainte de mas . gingivite. stomatite. gingivoragii. La acestea se ob in rezultate semnificative. sublinbgual pân la absorb ie. Se in sub limb pân la absorb ie. bucal sau otic. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. amigdalite. pe stomacul gol. pe stomacul gol. Nature Min 2-3 tablete/zi de 2 ori/zi Fields of Greens 2 tablete/zi. otite y y y Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara.2 tablete/zi. Afec iuni stomatologice (paradontoz . rinite. afte) y y y Aloe Bright Toothgel ± periaj dentar intens x 2 zi. sublingual pân la absorb ie. sinuzite. Anexite. Forever Bee Propolis ± 2 tablete la 6 ore. Nature Min 2-3 tablete/zi de 2 ori/zi ABeta-CarE . Afec iuni ale c ilor respiratorii i ORL Infec ii ale c ilor respiratorii superioare. Aloe First ± masaj gingival În boala paradontal se recomand i cur intern cu Aloe Vera Gel i Nature Min. cistite y y Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara. ad ugând la cura de produse FLP i : . Fields of Greens 2 tablete/zi. Se iau înainte de mas cu 30 minute. sublingual pân la absorb ie. Se iau înainte de mas . Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Bee Pollen ± 2 tablete/zi cu 30 minute înainte de mas . Forever Bee Propolis . sublingual pân la absorb ie. Se iau înainte de mas cu 30 minute.2 tablete/zi. Aloe First ± aplica ii locale (se pulverizeaz în orificiile nazale. adenom. cu 30 minute înainte de mas . fibron. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. laringite. mastoz y y y y ABeta-CarE .2 tablete/zi. Se iau înainte de mas cu 30 minute. dup caz) Afec iuni genicologice Chist. chisturi) Aloe Berry Nectar ± 2 linguri diminea a i 2 seara.y y y y y y y Fields of Greens 2-3 tablete/zi.

cu 30 minute înainte de mas . Tampoane intravaginal îmbibate cu Aloe First o dat pe zi. Aloe Blossom Herbal Tee ± macerat la rece timp de 6 ore. . tricomoniaze. dup gel. Forever Garcinia Plus ± rol hepatoprotector ± 2-3 capsule/zi Fields of Greens (drenor hepatic) 2 ± 3/zi sublingual. Se bea zilnic 1 litru. Se bea zilnic 1 litru. micoze. pe stomacul gol. C. Garlic Thyme ± 3 capsule/zi Regim alimentar recomandat ± f r alcool. mu e el. cu 30 minute înainte de mas . Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Dac nu este tolerat se recomand dilu ie 1:1 cu ser fiziologic i se cre te doza 3x2 pic turi/zi. Cur intern cu Aloe Vera Gel Afec iuni hepatice Insuficien y y y y hepatic . conjuctivit . cafeaua. seara înainte de culcare. 1 plicule la 1 litru ap plat . 1 plicule la 1 litru ap plat . ABeta-CarE ± 3 capsule/zi Forever Kids ± 3 x 2 tablete/zi Nature Min ± 3 tablete/zi Absorbent C ± 3 x 2 tablete/zi Gin-Chia 1-2 tablete/zi Forever Garcinia Plus ± 3 capsule/zi Aloe Blossom Herbal Tee ± macerat la rece timp de 6 ore. cheratit . pelin. Badijonare intravaginal cu Aloe Propolis Creme seara.gen emulgatori) Afec iuni oculare (blefarit . retinopatii de diverse etiologii. condiloma (vegeta ii veneriene) Sp l turi vaginale cu ceai de g lbenele. orjelet (ulcior) y Aloe Activator 3 x 1 pic turi/zi. Se recomand i cura intern cu Aloe Vera Gel. înainte de mas . congelate. timp de 3 ore (10 zile). litiaz hepato-biliar Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara. hepatit cronic . Ciroz hepatic y y y y y y y y y Aloe Vera Gel 100 ml/zi împ r it în 2-3 reprize.y y y y y y y Carpicon (supozitoare 2/zi. B. cu mul i conservan i sau aditivi chimici de sintez . diminea a i seara. hepatit A. glaucom. A se evita carnea. f r alimente cu con inut ridicat de toxine (foarte prelucrate. coada oricelului. pe stomacul gol. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. cataract . intrarectal) Cura cu argil Candidoze. mai ales dac retinopatiile sunt de natur diabetic sau dac afec iunile oculare sunt rezultatul altor afec iuni prezente în organism. la care se adaug Aloe Activator ± 1 lingur la 1 litru ceai. înainte de culcare (10 zile). tutunul.

Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. pe stomacul gol. . Garlic Thyme ± 3 capsule/zi Arteroscleroz . fasole. înlocuirea acesteia cu proteine de origine vegetal din soia. untului i brânzeturilor grase sau procesate i înlocuirea uleiului obi nuit cu ulei de m sline presat la rece. intelectual . Regim alimentar bogat în alimente naturale. pe stomacul gol. pe stomacul gol. ciuperci. alune. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Garlic Thyme ± 3x 2 capsule/zi Infarct miocardic (prevenire. Artic Sea Omega 3 ± 3 capsule/zi în timpul meselor. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Fields of Greens 2-3 tablete/zi cu 30 minute înainte de mas (dup gel). folosit numai în salate. Nature Min 2-3 tablete/zi Forever Royal Jelly 3 tablete/zi.. lactate simple) Afec iuni cardiovasculare Colesterol ridicat y y y Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara. sublingual pân la absorb ie. pe stomacul gol. arteriopatie y y Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara. Forever Bee Pollen ± 3 tablete/zi cu 30 minute înainte de mas (dup gel). Artic Sea Omega 3 ± 3 capsule/zi în timpul meselor. Garlic Thyme ± 3 capsule/zi Pentru toate tipurile de afec iuni cardiovasculare se recomand regim alimentar s rac în gr simi animale. cât mai pu in prelucrate (fructe. cu 30 minute înainte de mas . Eliminarea complet a c rnii i a derivatelor de carne. post-infarct). legume. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. cu 30 minute înainte de mas . pe stomacul gol.Astenie (fizic . sublingual pân la absorb ie. nuci. angin pectoral y y y Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara. sublingual pân la absorb ie. precum i a margarinei. maz re. de vârst sau astenie de prim var ) y y y y y y Aloe Berry Nectar sau Bits N¶Peaches 2 linguri diminea a i 2 seara. Hipertensiune arterial . cu 30 minute înainte de mas . cu 30 minute înainte de mas . Artic Sea Omega 3 ± 3 capsule/zi în timpul meselor. cu 30 minute înainte de mas . Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. etc. cardiopatie ischemic y y Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara.

sublingual. Accident vascular cerebral (prevenire i post-accident) Factori de risc major în accident vascular cerebral sunt : hipertensiune arterial . Aloe Vera Gel . cu 30 minute înainte de mas . stilul de via foarte stresant. pe stomacul gol sau cu 30 minute înainte de mas . alcoolul. pe stomacul gol. noduli. sublingual. fibrom Boala tumoral este o maladie foarte sever . sublingual. dup mese. diabetul. sexul masculin. pneumonie. Afec iuni pancreatice y y y y y y y y Aloe Vera Gel . Forever Lycium Plus ± 3 x 1 tablete/zi. Forever Lite ± 2-3 pahare/zi. Artic Sea Omega 3 ± 1 capsul /zi preventiv sau 3 tablete/zi . tuberculoz pulmonar ± TBC) y y y y y y Aloe Vera Gel ± 2 linguri diminea a i 2 seara. înainte de mas cu 30 minute (dup gel) Gin Chia ± 3 x 1 tablete/zi. cu 30 minute înainte de mas . sublingual.± 75 ml/zi în dou sau 3 reprize. dup gel Forever Kids . pleurezie. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. sublingual. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Pentru a realiza o protec ie eficient împotriva lor se recomand reluarea curelor din 6 în 6 luni. boli tumorale. cu 30 minute înainte de mas . considerat incurabil de c tre medicina clasic . dup care se refac analizele. y y y y Forever Ginkgo Plus ± 1-2 tablete/zi preventiv sau 3 tablete/zi . Forever Bee Propolis ± 3 x 2 capsule/zi sublingual Forever Kids ± 3 x 2 capsule/zi înainte de mas Forever Lycium Plus ± 3 x 1 tablete/zi. colesterolul ridicat. cu 30 minute înainte de mas . ABeta-CarE ± 3 x 1 capsule/zi în timpul meselor.3 x 1 tablete/zi. exist anumi i factorii de risc : stilul de via dezordonat .3 x 1 tablete/zi.Durata curelor în cazul acestor afec iuni este de minim 3 luni consecutiv. se mestec cu 30 minute înainte de mas Nature Min 3 x 1 tablete/zi Absorbent C . Garlic-Thyme ± 3 x 2 capsule/zi în timpul meselor. Afec iuni pulmonare (bron ite. pe stomacul gol. fumatul. cu 30 minute înainte de mas . Fields of Greens . abces pulmonar. antecedente în familie. chisturi. Cancer. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.3 x 1 tablete/zi. 3 x 3 linguri. Garlic Thyme ± 2 capsule zi preventiv sa 3 x 2 capsule zi. De i nu se cunosc cu exactitate cauzele. boli cardiace în general. vârsta peste 55 ani.± 2 linguri diminea a i 2 seara.

mediul în care se desf oar activitatea individual cu grad ridicat de toxicitate. alcoolului. m trea C derea p rului este un fenomen normal.). cu 30 minute înainte de mas . Dar dac pielea capului este permanent înc rcat de m trea i c derea p rului devine un fenomen sup r tor el trebuie tratat cu maxim seriozitate. Preventiv se recomand un stil de via cât mai s n tos i mai apropiat de valorile naturii. Cura cu produsele FLP se poate realiza indiferent de alte tratamente indicate i trebuie s dureze minim 6 luni. controlul acumul rii de toxine în organism. dup gel Absorbent C ± 3x2 tablete. etc. emulgatori. dup gel Aloe Blossom Herbal Tea ± macerat la rece. analize anuale mai ales dup vârsta de 35 ani. radia iile nucleare. cu 30 minute înainte de mas . perioade de relaxare i de Äreînc rc rcare a bateriilor´.3 x 1 tablete/zi. cu 30 minute înainte de mas . Forever Living Products propune ac iunea concertat pe cale intern i extern în scopul combaterii acestei afec iuni. ABeta-CarE ± 3 x 2 capsule/zi. etc. cafelei i a tuturor alimentelor care con in aditivi chimici de sintez (coloran i. dup gel Nature Min ± 3 tablete/zi Fields of Greens ± 3 tablete. eliminarea viciilor (alcool. Cura nu contravine nici unui alt tratament alopat. ajut la eliminarea efectelor secundare negative ale tratamentului alopat. alcoolismul. Forever Lite ± 3 pahare zilnic. cure periodice de Aloe Vera Gel i antioxidan i. alopecie micotic . sublingual. reducerea stresului. gândire pozitiv . cur cu sucuri de plante. Se recomand de asemenea fitoterapie. dimpotriv . dup gel Gin-Chia 1-2 tablete/zi Forever Royal Jelly ± 3 tablete. cromoterapie. evitarea mediilor toxice. sublingual. podoaba capilar regenerându-se permanent. Dac maladia s-a instalat se recomand angrenarea cu maxim seriozitate în combaterea ei cu toate mijloacele. cu 30 minute înainte de mas . Unele afec iuni (cum ar fi gripa) precum i perioade mai dificile i mai stresante pot determina o accentuare a c dere a p rului pentru durate de timp scurte. 1 plicule la 1 litru ap plat . sublingual. eliminarea zah rului. sublingual. meloterapie. dup mese Regimul alimentar este obligatoriu! Dac se face chimio i radioterapie se recomand regim alimentar naturist. tutunului. drogurile). Ca urmare a experien ei cu produsele propuse de Forever Living Products s-au ob inut rezultate foarte bune utilizându-se urm toarele combina ii : y y y y y y y y y y Aloe Vera Gel ± câte 100 ml/zi în dou sau trei reprize.(fumat excesiv. atât alopant cât i naturist. conservan i. se bea zilnic. în timpul meselor Forever Lycium Plus . acumularea m rit de toxine în organism. C derea p rului. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. c derea zilnic a 50 pân la maxim 100 fire de p r nu trebuie s reprezinte un motiv de îngrijorare. Dup unele studii. eliminarea complet a c rnii i produselor din carne. crudit i. Pentru cazurile obi nuite: y Extern : . cafea). tutun. pe stomacul gol sau cu 30 minute înainte de mese.

pentru a se putea deduce cauza adev rat a durerilor de cap. o Pentru cazuri severe (alopecie. vergeturi Este o boal care afecteaz în special femeile. Nature-Min 3 tablete/zi sublingual. sublingual. cu condi ia ca pe suprafa a pielii s nu existe focare de infec ie. De aceea este indispensabil cura intern cu Aloc Vera Gel i examinarea atent i complet a bunei func ionari a organelor interne. o folosirea pentru coafat a produsului Forever Aloe Pro-Set care protejeaz bine p rul. o y Cefalee.y utilizarea uzual a amponului Aloe Jojoba Shampoo i a balsamului Aloe Jojoba Conditiontng Rinse care prin con inutul bogat în gel de Aloe Vera stabilizat i prin celelalte extracte naturale de plante combat cauzele c derii p rului. înainte de mese. în majoritatea cazurilor. micoze la nivelul pielii capului): y Extern: utilizarea exclusiv a amponului Aloe Jojoba Shampoo i a balsamului Aloe Jojoba Conditioning Rinse pentru efectele excelente de hr nire a r d cinii firului de pâr i tratament a pielii capului. o Aloe First dup sp lat. exerci ii fizice specifice timp de 10 minute/zi Combaterea efectelor secundare dup chimio i radioterapie. y Extern se poate folosi Aloe Heat Lotion masaj u or a zonei capului unde se concentreaz durerea. pe p rul umed. Se indic folosirea trusei anticelulitice Aloe Body Toning Kit i regim alimentar. o evitarea vopsirii i coaf rii excesive a p rului precum i eliminarea complet a produselor de între inere a p rului de calitate proast care au efecte secundare negative mult mai grave decât avantajul minor al pre ului ieftin. de origine intern i reflect acumularea masiv de toxine în organism. convalescen . migren Cauzele acestor afec iuni sunt. Intern : cur de între inere cu Aloe Vera Gel (oricare dintre variante) minim de 2 ori/an i Nature-Min 2-3 tabIete/zi. Pentru a fi sigure ca este prezent celulita se poate face testul numit Äcoaj de portocal ": pielea coapselor (de exemplu) se strânge între degete. In special combinarea corect a alimentelor. Fields of Green 3 tablete/zi. se maseaz pielea capului u or 5-10 minute. o Aloe Activator frec ionat energic în fierare diminea i sear timp de minim 10 minute la r d cina firului de p r sau pe zonele afectate de alopecie. Celulit . Intern : cura de între inere cu Aloc Vera Gel (oricare dintre variante) minim de 4 ori/an. dac aspectul rezultat seam n cu o coaj de portocal înseamn c este vorba de celulita. manifestându-se prin aspectul nepl cut al pielii sub care se afl depozite inestetice de gr sime.

1 pân la 3 tablete/zi sublingual timp de minim 7 zile consecutiv. afine i suc natural de afine f r zah r.y y y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol.local. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. entors y Aloe Heat Lotion . Regim alimentar: în fiecare diminea se poate consuma la 15 minute dup gel.masaj local de 2-3 ori/zi Degeraturi y Aloe Vera Gelly . A-Beta-Car-E . insomnie . cu 30 minute înainte de mas . Fields of Greens . Constipa ie y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol. Colit (toate tipurile). cu 30 minute înainte de mas . Demineralizare (patologic . Crampe musculare. Forever Kids . cu 30 minute înainte de mas . enterocolit . Forever Lycium Plus 3x1 tablet /zi. hipokinetic ) y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol. Se recomand evitarea alimentelor i combina iilor alimentare care produc constipa ie. apoi 1 tablet /zi timp de 2-3 luni. Forever Lite 2-3 pahare zilnic. Nature-Min 3 tablete/zi înainte de mas . dup mese. un amestec format din 2 linguri de tarate de grâu cu 2 linguri miere. Forever Royal Jelly 3x1 tablet /zi sublingual. Regim alimentar: diete anti-colit (amestec de legume fierte în aburi cu tarate de ov z proaspete).(înlocuie te pierderile îndelungate din colitele cronice sau ulcerative) doza 4 tablete/zi timp de 3 s pt mâni. cu 30 minute înainte de mas . se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. se bea cu înghi ituri mici. hibernal . diaree y y y y y Aloe Berry Nectar (sau celelalte variante de gel de aloe) 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol. Depresie nervoas . Garlic Thyme (efect cicatrizant i antiinflamator) 2 capsule/zi. Durata curei 3-6 s pt mâni. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Gin Chia 3x1 tablet /zi. Forever Bee Pollen 3x1 tablet /zi sublingual.1 capsul zilnic.dac exist ulcera ii .

Forever Lite ± 3 pahere/zi dup mese (echilibreaz malnutri ia i o mare parte din tulbur rile metabolice) Artic See Omega 3 ± 3 x 2 capsule/zi. alcool) i a alimentelor bogate în aditivi chimici de sintez . crampe i febr muscular . cu 30 minute înainte de mas . cu 30 minute înainte de mas . Fields of Greens (componentele sale active dau posibilitate organismului s utilizeze corect insulina. Dac exist complica ii cardiace sau obezitate cura se va asocia cu Arctic ea Omega 3 i Garlic Thyme. A-Beta-Car-E (efect antioxidant. lombo-sciatic . Cura va fi înso it de tratamentul alopat indicat de c tre medicul diabetolog dar. Forever Kids (complexul de vitamine B amelioreaz absorb ia insulinei la nivel celular mai ales la bolnavii insulino dr-peiulcn i. factor de control în cazul de asociere cu arteroscleroza) 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol. Regim alimentar: se recomand excluderea excitantelor (cafea. spondiloz .± 2 linguri diminea a i 2 seara. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. rol regenerator mai ales al mucoaselor. dup mas . contuzii. cu 30 minute înainte de mas . întinderi musculare i de ligamente. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Disfunc ia Cerebral Progresiv (DCP) (Boala lui Alzheimer i miniaccidentele cerebrale trec toare) y y y Diabet y Aloe Vera Gel . pe stomacul gol. spondilit . odat cu ameliorarea analizelor i sub supravegherea medicului. se bea cu înghi ituri mici pentru n facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. pi r vine neuroparia diabeticii) 3 tablete/zi se mestec dup mas . previne retinopatia diabetic ) 3 capsule/zi. lumbago. luxa ii. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Entorse.y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. precum i sc derea colesterolului) 3 tablete/zi sublingual pân la absorb ie complet . tutun. se poate reduce doza de insulina sau administrarea de medicamente diabetice. stimulator al sistemului imunitar) 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol. Dureri articulare. Regimul alimentar specific diabetului este obligatoriu. tenosinovit ) y y Aloe Vera Gel (efect antiinflamator.aplica ii locale de 3-4 ori zilnic. cu 30 minute înainte de mas . Forever Garcinia Plus (normalizeaz metabolismul glucidic i controleaz glicemia) 3 capsulc/zi. y y y y Aloe Vera Gel (efect antiinflamator i de stimulare a sistemului digestiv i a pancreasului. controlând nivelul zah rului în sânge. Aloe Heat Lotion (crema ro ie) . reumatice (gut . remineralizant.

Aloe Blossom Herbal Tea . indiferent cât de Ägreu" poate ap rea la prima vedere. Fumat In afar de ingerarea accidental a otr vurilor. Fields of Greens 3 tablete/zi sublingual pân la absorb ie complet . cu 30 minute înainte de mas . Se bea zilnic 1 litru. . deci mai nocive! Cea mai simpl metod de renun are la fumat este voin a ferm de a înceta pentru totdeauna otr virea organismului prin acest viciu infernal.).câte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de cin . se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.se vor consuma zilnic. Printre remediile propuse de Forever Living Products pentru a combate efectele nocive ale fumatului la nivelul s n t ii se num ra: y y y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. astfel încât 4 ig ri/zi distrug necesarul zilnic de vitamina C al organismului. bolile degenerative. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. pe de o parte num rul de fum tori este în continu cre tere (a crescut num rul de fum tori foarte tineri i num rul de femei care recurg la aceast metod de auto-otr vire) i pe de alt parte se fabric ig ri din ce în ce mai tari. Durata curei este de minim 3 luni. etc. Efectele fumatului sunt atât de severe încât nu pot fi comparate cu efectele nici unui alt viciu cunoscut.i 2 litri ap plata sau ap de izvor . altfel are loc o detoxifiere par ial pe durata curei dup care organismul va fi intoxicat i otr vit din nou de acest viciu. Cura trebuie realizat minim 2 luni. fumatul reprezint modalitatea cea mai sever de auto-otr vire folosit de omul modern pentru ruinarea s n t ii. Infec ii urinar Aloe Berry Nectar . Se iau înainte de mas cu 30 minute (dup gel). Din nefericire pentru popula ia planetei. A-Beta-Car-E .y y y y y y Aloe Vera Gel ±câte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de cin . Aloe Heat Lotion (crem ro ie) aplicat pe zonele dureroase de 3-4 ori/zi. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.mnccrnt tini de minim 6 orc 2 plicule e l. bolile cardio-vasculare.pentru efectul detoxifiant . se constat statistic c . Se poate realiza câte o cur de 3 tablete/zi timp de o lun la fiecare 6 luni.pentru a preveni oxid rile intense i îmb trânirea precoce produse de nicotin 1-2 capsule zilnic. Se in sub limb pân la absorb ie. 1 plicule la 1 litru ap plat . Nature-Min 3 tablete/zi înainte de mas . Absorbent-C (vitamina C este consumat masiv de nicotin asimilat prin fumat. Caren a de vitamina C i precum i de celelalte elemente distruse de fumat conduce la boli foarte grave între care se num r cancerul. Forever Bee Propolis ± 2 tablete la 6 ore. Aloe Blossom Herbal Tee ± macerat la rece timp de 6 ore. Atragem înc o dat aten ia c toate aceste remedii propuse sunt eficiente numai dac SE RENUN COMPLET LA FUMAT.

regim alimentar f r alimente cu aditivi chimici de sintez . Forever Bee Honey 3-4 linguri e zilnic. Se recomand multe lichide în consum (macerat de plante medicinale.din l mâi. Este obligatoriu ca toaleta dup fiecare scaun s fie urm toarea: sp lare local cu ap rece din abunden i un s pun pentru copii. rol regenerator mai ales al mucoaselor) 3 capsule/zi. Se pot face b i de ezut cu ceai de coada calului rece. fisuri anale y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. bacteria care provoac ulcerul) . sensibilitatea pielii la nivelul axilelor Se recomand renun area complet la deodorantele obi nuite care con in o mul ime de factori toxici cu risc m rit de provocare a afec iunilor dermatologice. Herpes y Aloe Lips aplica ii locale. cu 30 minute înainte de mas .câte 1 tablet la 6 ore sublingual. Sunt necesare cel pu in 3 cure de o lun cu pauz de 2 s pt mâni între ele pentru a se ob ine vindecarea complet . Regimul alimentar trebuie s nu con in alimente condimentate.Gastrit . Fields of Greens 3 tablete/zi sublingual pân la absorb ie complet . Forever Bee Pollen 2-3 tablete zilnic sublingual. Forever Bee Propolis (ajut în combaterea infec iei cu Helicobacter pylori. ulcer gastric y y y y Aloe Vera Gel (efect antiinflamator. sau cu mul i aditivi chimici. Forever Bee Propolis 2 tablele la 6 ore sublingual Garlic Thyme 3 capsule/zi în timpul meselor. Se va terge zona cu un prosop foarte moale.3 tablete/zi sublingual. Acest mod de cur ire trebuie men inut toat via a. greapfruit i portocale îndulcit cu miere).sterinele de origine vegetal con inute în gel) 2 linguri diminea a i 2 seara dup mas . Absorbent C . se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Hemoroizi. sau Aloe Liquid Soap. Hidrosadenit . Aloe Vera Gelly (crema verde) aplica ii locale dup fiecare scaun pân la vindecarea complet . viroze respiratorii y y y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 scara cu 30 minute înainte de mas . Grip . amelioreaz i suprim acuzele gastrice prin efectul antiinflamator pe care îl au acizii gra i .preparate în cas prin stoarcerea fructelor . . guturai. hiperaciditate gastric . gastroenterit . A-Beta-Car-E (efect antioxidant. sucuri naturale . Durata curei este de minim 3 luni.

Durata curei este de minim 3 luni. dup gel. Forever Liycium Plus 3x1 tablet /zi sublingual. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Absorbent-C . cu 30 min ite înainte de mas . se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Ele trebuie neap rat înso ite de o transformare radical a alimenta iei. Forever Bee Pollen 3x1 tablet /zi sublingual. Forever Bee Honey . produsele FLP se dovedesc de un real folos ca adjuvant în tratamentul acestei maladii. l plicule la l l ap plat . Obezitate Se recomand programul nutri ional Forever Oboseal (cronic ) ritm de via y foarte stresant y y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. cu 30 minute înainte de mas . Gin Chia 3x1 tablet /zi. dup gel. ABeta-CarE . Gin-Chia . Dintre produsele FLP men ion m: y y y y y y y y y y y Aloe Vera Gel 100 ml/zi în dou sau trei reprize pe stomacul gol. Forever Lite . Forever Royal Jelly .3-4 linguri e zilnic. Aloe Blossom Herbal Tea . se mestec înainte de mas cu 30 minute. Forever Royal Jelly 3x1 tablet /zi sublingual. cu 30 minute înainte de mas .3 tablete/zi sublingual.3 tablete/zi. Forever Lycium Plus 3x2 tablete/74 sublingual. fracturi .3 pahare zilnic. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia.y y Aloe Vera Gelly aplica ii locale pân la vindecare. Se bea zilnic 1 litru.pentru combaterea mirosului nepl cut al transpira iei. sublingual înainte de mese cu 30 minute. stilului de via .macerat la rece. Fields of Greens . Osteoporoz .câte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute înainte de cin . Nature-Min . înainte de mas .3x2 capsule/zi în timpul meselor. dup gel. Litiaze urinare y y Aloe Berry Nectar . se bea zilnic. Aloe Ever-Shield deodorant solid . Leucemie La fel ca i în cazul bolilor tumorale. 1 plicule la 1 litru ap plat . modului de gândire a bolnavului care trebuie s se angreneze cu toat seriozitatea în combaterea leucemiei. Aloe Blossom Herbal Tee ± macerat la rece timp de 6 ore. Forever Kids .3x2 tablete/zi. dup mese.3x2 tablete/zi.3tablete/zi sublingual înainte de mas .3 tablete/zi.

se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. 3x1 tablet /zi în luna a doua i a treia. fasole.) Se recomand regim alimentar din care s-au exclus alimentele conservate. Durata curei este de minim 3 luni. Forever Royal Jelly 3 tablete/zi înainte de mas . y y y Nature-Min 3x2 tablete/zi în prima lun . Fields of Greens 3tablete/zi sublingual. fisuri ale sânilor. viermi) Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. maz re.).folosit dup fiecare mas . Durata curei este de minim 3 luni. Forever Lite 1-2 pahare zilnic. Periaj blând i cl tirea îndelungat a gurii. Forever Bee Pollen 3 tablete/zi sublingual înainte de mas . eliminarea tutunului. Aloe First . tenia. Produsele FLP sunt recomandate i pentru uz extern dac este nevoie (hemoroizi. Forever Bright Tooth Gel . înainte de mas .3x2 capsule/zi în timpul meselor. etc. Parazitoze intestinale (oxiuri. preparatele cu mul i aditivi chimici toxici. Parodontopatii y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. erup ii cutanate. Se recomand renun area complet la b uturile carbogazoase care favorizeaz apari ia osteoporozei. Forever Bee Pollen 3x1 tablet /zi sublingual. înainte de mas . Forever Bee Honey 3-4 linguri e zilnic. etc. cafelei. în cazuri de oboseal i astenie. reducerea sau chiar eliminarea c rnii i preparatelor din carne în favoarea aportului de proteine vegetale (din soia. Nature-Min 3 tablete/zi dup mese. cu 30 minute înainte de mas . se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. Sarcin y y y y y y y y Nature-Min 3 tablete/zi. Absorbent-C 3 tablete/zi. Fields of Greens 3x1 tablet /zi sublingual înainte de mas . y Garilic Thyme .masaj al gingiilor i cl tirea îndelungat a gurii dup folosirea pastei de din i indicate mai sus. Durata curei este de minim 3 luni. Se recomand exerci ii fizice speciale pentru a . alcoolului. Forever Lycium Plus 1-2 tablete/zi. cu 30 minute înainte de mas . ciuperci. cu 30 minute înainte de mas .

tromboz . parez . Forever Royal Jelly . sublingual. Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. sublingual Aloe Heat Lotion ± aplica ii locale pe zonele dureroase Semiparez .3 x 2 tablete/zi.favoriza na terea f r dureri. înainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Lycium Plus ± 3 x 2 tablete/zi. Aloe Heat Lotion . sublingual. sublingual. înainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Lycium Plus ± 3 x 2 tablete/zi. scleroz lateral amniotrofic y y y y y y y y Aloe Vera Gel .3 x 2 tablete/zi. Forever Kids ± 3 x 2 tablete/zi înainte de mas Forever Royal Jelly ± 3 tablete/zi. înainte de mas cu 30 minute (dup gel) Garlic-Thyme ± 3 x 2 capsule/zi în timpul meselor Forever Bee Propolis .± 2 linguri diminea a i 2 seara. cu 30 minute înainte de mas . pe stomacul gol. Nature-Min 3x2 tablete/zi în prima lun . paralizii y y y y y Sinuzit y y y y Aloe Vera Gel . înainte de mas . flebit . Spasmofilie y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. 3 x 3 linguri în curaf. pe stomacul gol. Tromboflebit . sugestii pozitive. precum i un climat psihic foarte armonios.2 tablete la 6 ore sublingual pân la absorb ie. înainte de mas cu 30 minute (dup gel) Aloe Heat Lotion ± masaj Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. sublingual. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Scleroz multipl . Aloe First pulverizat în nas de 3-4 ori/zi sau Aloe Activator. Fields of Greens 3x1 tablet /zi sublingual înainte de mas . cu 30 minute înainte de mas . Se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. sublingual. scleroz în pl ci. Forever Bee Propolis . sublingual. Durata curei este de minim 3 luni. 3x1 tablet /zi în luna a doua i în treia. cu 30 minute înainte de mas . meloterapie. paraplegie.± 2 linguri diminea a i 2 seara.masaj al zonei sinusurilor de 2-3 ori/zi. înainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Ginkgo Plus ± 3 x 2 tablete/zi. înainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Ginkgo Plus ± 3 x 2 tablete/zi. cu 30 minute înainte de mas .

Aloe Lotion (crema albastr ) sau Aloe Vera Gelly (crema verde) aplica ii locale dar nu masaj! Tulbur ri de dinamic sexual . Arctic Sea Omega 3 3x2capsule/zi în timpul mesei. cu 30 minute înainte de mas . cu 30 minute înainte de mas . Ulcer varicos y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. Varice y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. frigiditate Aloe Berry Nectar 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. Garlic Thyme 3x2 capsule/zi în timpul mesei. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. . Aloe Vera Gelly (crema verde) sau Aloe Lotion (crema albastr ) aplica ii locale de 2-3 ori/zi dar nu masaj. Forever Royal Jelly (pentru femei) 3x1 tablet /zi sublingual pân la absorb ie. Aloe First .pulverizat local ori de câte ori este nevoie pentru ca r nile s se men in în permanen umede pe toat durata zilei.y y y y Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prânz pe stomacul gol. y y Gin Chia (pentru b rba i) 3x1 tablet /zi sublingual pân la absorb ie. bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. se. cu 30 minute înainte de mas . Dup cur irea pl gii i umplerea ei cu esut de granula ie se va folosi combina ia Aloe First i Aloe Vera Gelly (crema verde) pentru epitelizare. Aloe Propolis Crame se aplic în pansamente noaptea.2 capsule/zi dup gel. impoten . cu 30 minute înainte de mas . Garlic Thyme . Arctic Sea Omega 3-2 capsule/zi dup gel. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. se bea cu înghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.

cataracte. Se ine timp de 15 zile agitând des sticla. -Praf în amestec cu crema de fata (corp). iar lichidul ob inut se pune în sticle de capacitate mic . gangren . Se filtreaz i se pune in sticlu e de capacitate mai mic la rece. reumatism. ihtioz . Propriet i: digestiv 5-15 pic turi. tuberculoz pulmonar . chiar i dup opera ii. regenerarea esuturilor. tonic amar (anorexie) i ca un bun antitoxic în special pentru ficat. deoarece trece în lapte. Se va agita foarte bine înainte de întrebuin are. antibiotic. Se interzice la gravide. Femeile care al pteaz vor trebui de asemenea s nu consume aloe. -Praf se presar pe r ni externe.un litru de vin ro u i 10 g de praf de aloe. Se prefer sticlele de culoare închis . afec iuni oculare.obezitate. etc. ulcere la picioare. Administrare: -Un vârf de cu it de praf se va pune sub limb pentru 10 minute. cefalee. dup care se înghite cu pu in ap . Se ia dup mese. Se taie în felii punându-se partea t iat pe ran sau pe piele. astm bronhic. alergie. -Plant proasp t se taie i se pune cu t ietura pe ran . femei cu metroragii. dac nu este vorba i despre diabet. Aloe ca purgativ:1 linguri de tinctur luat cu 100 l ap sau ceai. dermatite. în special în bolile cronice. afec iuni intestinale. hemoroizi (extern). Re ete cu aloe i combina ii : Aloe cu propolis. Se evit în acest fel ca bolnavii sensibili cu hemoroizi s aib nepl ceri. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice folosite la foarte multe afec iuni. tuse. renale. Aloe cu ulei de m sline. paralizii. Se ine timp de 15 zile. apoi se panseaz pentru 24 ore. Acesta va fi îndep rtat. boli de nervi. dar i în eczeme.100 ml de tinctur de aloe se pun împreun cu 30 ml de tinctur de propolis 30 %. -Tinctur . dureri diverse. la bolnavii cu hemoroizi. la cei cu nefrite. Se poate aplica în strat sub ire.se vor pune la 100 ml tinctur de aloe 30 ml ulei de c tin . afec iuni hepatice. tromboflebit . Dup aceast perioad se vor t ia frunzele. Exist mai multe procedee: -Se pun la uscat pentru ob inerea prafului din toat planta t iat felii sub iri. dup care se filtreaz . diabet. se folose te intern o linguri de 3 ori pe zi sau extern în aplica ii locale. hipertensiune arterial . Este o planta miraculoasa care mie nu-mi lipseste din casa . Se ine la rece. Se va lua câte 10 pic turi-1 linguri de 3 ori pe zi. Nu se folose te reziduul de pe fundul sticlei. psoriazis. dureri de stomac. Se acopere pentru 10 minute dup care se filtreaz i se consum . Din ambele se poate face o tinctur . Mai ac ioneaz i ca purgativ. Aloe cu miere. rar dup 24 ore. t ieturi. afec iuni ale gurii. -Se va face ceai din 1 linguri de praf pus la 250 ml ap clocotit .v-o recomand .praf de aloe i miere cât cuprinde. Se pune o parte de plant i 5 p r i de alcool de 70Û. Produsul este valabil 2 ani. eczeme. constipa ie. cancer. artrite. Se poate face tinctur i din plant proasp t tot în acest fel. Este util chiar la cancer sau ulcera ii atât la piele cât i în interiorul organismului la diferite r ni. Este util în toate afec iunile pielii când se constat usc ciunea exagerat a tegumentelor. Se va ine la macerat o perioad de 8 zile. fisuri anale. Doza purgativ se poate administra de 2-3 ori în decursul unei zile. preferabil îndulcit cu miere. înainte de mese diluate în ceai. ulcer stomacal sau duodenal. Este foarte indicat atât intern cât i extern având rol de refacere celular . Ac iunea se manifest dup 8-12 ore. -Se extrage sucul care se pune la uscat formându-se praful. anorexie. Se pune 1 parte plant praf i 3 p r i gr sime. Se vor folosi doar plantele care sunt trecute de 3 ani ca vârst de vegeta ie. Totu i cei cu hemoroizi. viroze respiratorii. Aloe cu ulei de c tin . dup care se va aplica un pansament. dup care se . Mod de preparare : plantele de aloe se in f r ap i la întuneric o perioad de 5 zile. Pansamentul se va schimba la 24 ore. afec iuni dermatologice. Planta proasp t se va folosi doar la aplica ii externe. ermetic închise. cicatrizare celular . varice. Se poate folosi intern pentru toate afec iunile în care se indic ac iunea de cur ire a organismului. ar fi foarte bine s nu ia preparate cu aloe. herpes genital. prostat . edeme. bron ite. prin m rirea peristaltismului intestinal ca urmare a irita iei nervoase determinate local în pere ii intestinali. viermi intestinali. Vin cu aloe. r ni vechi sau supurate. crampe.Tratamente cu ALOE VERA Se poate folosi la urm toarele afec iuni : abcese. Este foarte amar i din aceast cauz se ia foarte greu.se va pune 50 g de praf la 250 ml alcool alimentar de 70°.o linguri de praf de aloe la 50 ml ulei. colit . aciditate stomacal . inflama ii . regenerare. arsuri.

ardei verde. papadie. citrice. patrunjel. Cand corpul sau mintea incepe sa reactioneze organismul identifica stresul si incearca sa se autoprotezeze si sa scape de el . pepenele galben. urmate de coacaze negre. zi dupa zi stresul se acumuleaza si ne afecteaza viata si sanatatea. Alimentele care lupta impotriva stresului . prin vitaminele si mineralele din compozitia ei este un tonic general al organismului. nervozitate. Toate acestea ar putea fi prevenite sau înlaturate prin consumul unor alimente în care magneziul se gaseste din abundenta: cereale integrale : grau. Dieta saraca în magneziu. Mierea. vegetale verzi : urzici. intri in panica si nu-ti mai poti controla foarte bine reactiile. o apasare in piept. Din elementele minerale. ovaz .ai ameteli. si anume capacitatea de a reduce tensiunea arteriala . Glandele endocrine elibereaza hormoni care sporesc bataile inimii si respiratia. hipertensiunea. Ne distruge sistemul nervos si sistemul imunitar lasandu-ne fara aparare in fata efetelor negative ale mediul inconjurator . Stresul se face vinovat de faptul ca de multe ori nu mai putem face fata vietii cotidienei si asa.lucreaza si relaxeaza muschii corpului -exercitiile ne ajuta sa indepartam hormonii stresului din sange Lapte si miere ± somn linistit - . se poate manifesta prin durei de cap. salata verde. orz. hormonii eliberati în stres determina constrictia vaselor de sange. capsuni. ulcerul stomacal. fructe oleaginoase :nuci. cel mai reprezentativ este potasiul. Înainte de folosire se agit sticla pentru c are tendin a de a se sedimenta. Odata instalat poate continua si ca o stare patologica. ridica nivelul zaharului din sange sporeste transpiratia. reactionand la anumiti factori intr-un mod gresit gestionat care dau peste cap echilibrul si ritmul normal de viata. spanac. Mineralul anti-stres: magneziul Esential în funtionarea eficienta a sistemului nervos .mai are o proprietate importanta. Dintre legume. ceapa verde. spanac. in modul acesta ³te eliberezi´ de gandurile tale . are efecte negative asupra sanatatii mintale si sanatatii organismul. spanacul. dar poate actiona si ca tranchilizant. iar dintre fructe: bananele. De multe ori pare greu. pot simti crampe musculare si dureri ale oaselor . strugurii. ceapa verde. cunoscut si sub numele de mineralul ³anti-stres´. Fasolea si mazarea sunt surse foarte bune de tiamina (vitamina B1) ce poate ajuta în depasirea perioadelor de depresie produse de stres. cele mai bogate în potasiu sunt: radacina de patrunjel. Mai intai invata sa comunici eficient. sparanghelul si varza furnizeaza cantitati importante de riboflavina (vitamina B2). salata. caisele.se folose te o linguri de praf de aloe i 50 g de crema fata.Factori de stres pot fi psihologici sau fizici indiferent de momentul si modul in care actioneaza asupra ta . Si asta pentru ca noi ne cunostem cel mai bine psihicul. nu te poti concentra. Identificica stresul .folose te. Scapa de STRES prin remedi la indemana Stresul este o stare psihica care provoaca surmenaj . prunele. Cele mai importante surse de vitamina C sunt macesele si ardeiul rosu (peste 200 mg/100 g). anxietate. El are un rol important în activitatea sistemului nervos si în contractia musculara. Nu este nevoie s se filtreze. Telina reduce tensiunea arteriala. care ne spuse se pot transforma in frustrari .starile interioare fara tensiuni si panica. loboda. Creme cu aloe. Laptele contine nu numai proteine de calitate superioara si calciu.Nu este foarte usor sa scapi de stres in special cand firea ti-e usor predispusa spre anxietate .Cauza care declanseaza stresul trebuie diminuata sau ai nevoie de un control mai bun asupra reactiilor tale si a situatiei in sine. migdale. se epuizeaza resursele de energie ale organismului si poate duce la boli psihice sau boli organice foarte grave.Consumul seara înainte de culcare a unui pahar cu lapte cald îndulcit cu doua lingurite de miere reprezinta un remediu foarte bun pentru tratamentul insomniei care adesea este prezenta în perioadele de stres. cu cresterea tensiunii arteriale. alune. dar si alte vitamine din complexul B importante pentru mentinerea unui echilibru emotional. rosiile. Cu toate astea stresul psihic este o stare cauzata de noi. Invata sa-ti gestionezi cu calm. pe termen lung. emotiile si starile interioare pe care le avem. insomnie si depresie. Mierea poate induce somn prin cresterea lenta a glicemiei cu eliberarea controlata de insulina . Se indic la toate afec iunile dermatologice sau în cosmetic atât pentru vindecare cât i pentru între inere. Daca nu este tratat la timp si se prelungeste expunerea la stres. de reactiile noastre la actiunea mediului inconjurator. ci si substante -endorfine si melatonina (un hormon ce induce somnul). marar. Fa miscare . acestea sunt exemple inrudite cu strsul. urzici. scaderea memoriei. Pastarnacul. Puterea o detinem noi si suntem singurii care ne putem ajuta cu adevarat. Vitamina C . fiind foarte indicat în perioadele de stres. sa spui ce gandesti si ce sentimente ai . cartofii. Invata sa controlezi si sa elimini stresul. ciupercile. Trebuie sa intelegem ca totul pleaca de la noi .Legumele si fructele reprezinta principalele surse alimentare de vitamine si minerale. vederea poate deveni impaienjenita.magneziul. prin relaxarea vaselor de sange si muschilor ce înconjoara arterele.reduce stresul . varza. dilata pupilele si incetineste digestia :dureri de cap. Telina are continutul mare în vitaminele K si C dar . gandindu-ne ca nu ne putem controla emotiile dar trebuie sa ne confruntam cu tinerea in frau a reactiilor specifice schimbarii si trebuie sa controlam procesul de adaptare . avand în compozitia lor numerosi nutrienti care ajuta la diminuarea stresului.Administrarea de vitamina C în conditii de stres reduce de 3 ori nivelul sangvin al hormonilor de stres si creste productia de anticorpi cu rol în apararea antiinfectioasa.

Aromaterapia va este de un real ajutor. oferindu-ne o stare de liniste interioara.reprezinta un simptom principal in boli pe fond nervos . ceaiul verde . de anxietate si depresie . Plantele aromate cum ar fi:levantica. surmenajul fizic si intelectual . busuioc . Pot aparea si tulburari de comportament si personalitate. Exista. Putem opta pentru un program moderat de activitate fizica timp de minim 30 de minute pe zi . Este bine sa bem cat mai des ceaiuril din plante precum sunatoarea . precum si cea de a avea un somn fara intrerupere si a greutatii in a readormi. Ca urmare a acestor tulburari . nu are suficiente resurse pentru indeplinirea activitatiilor fiind afectat randamentul intelectual. evitarea suprasolicitarilor de tot felul. Persoanele care lucreaza in birouri si au o activitate sedentara sufera des de insomnie . alcoolul si tutunul. sau chiar mersul pe jos este o solutie de relaxare si eliminare a stari de tensiune din corp. slabirea capacitatii de concentrare si memorare. Este foarte important sa renuntam la consumul excesiv de cafea si produse pe baza de cofeina . Netratarea insomniei sau efectuarea unui tratament neadecvat poate avea efecte grave asupra sanatatii fizice si mentale. busuioc. In urma cresterii excitabilitatii celulelor scoartei cerebrale din cauza toxicomaniilor minore :cafea. De asemenea trebuie sa bem foarte multa apa . Vorbind despre problemele noastre cu personele apropiate . Trateaza Insomnia Procesul natural de odihna nocturna este afectat ca urmare a dificultatii de a adormi .apare in special dupa eforturi psihice mari :emotii. soc sau levantica . irascibilitatea. ceaiul negru . In cazul unor boli organice . cronica . dureaza saptamani intregi. Cele mai bune remedii impotriva insomniei sunt cele naturale. relaxarea inainte de culcare . .si stimuleaza eliberarea endorfini . Puterea de concentrare va fi diminuata.starile de agitatie in cazul boli pe fond psihic . medicamente cu efect excitabil asupra sistemului nervos. cola. o serie de masuri ce se impun pentru prevenirea insomniei . cola . Apare somnolenta continua. Exista doua tipuri de insomnie. un hormon natural al corpului nostru care ne va ajuta sa ne relaxeaza. Tratarea boliilor organice duce si la vindecarea insomniei. va asigura un somn linistit si profund. iasomie. Exercitiile fizice din timpul zilei. dureaza cateva nopti sau saptamani . sulfina. Evitati seara orice activitate intensiva si baile fierbinti . boli de inima. valeriana. acestea ne induc o stare de relaxare si calm fiinde si sanatoase pentru organism. Masa de seara trebuie sa fie lejera . Insomnia tranzitorie .migrene . chiar daca organismul este foarte obosit si se resimte acest lucru .cel putin 2 l pe zi. evitati bauturile stimulente cum sunt cafeaua. ulcer. mai ales ca fiecare insomnie isi are particularitatiile ei si doar medicul este in masura sa stabileasca medicamentatia. se retine aerul 3 secunde si se expira pe gura. Nu se va recurge la somnifere din proprie initiativa. desigur.energizant . mentinerea unui program de viata cat mai ordonat. bronsita. oboseala cronica. ne descaram sufletul si ne eliberam de starile negative din corp. In primul rand sistemul imunitar va fi slabit iar afectiunile deja prezente se agraveaza . stres . luni sau chiar ani si tranzitorie . astm. nervozitatea. se trece prin schimbari emotionale puternice. Daca dupa ce v-ati asezat in pat nu va vine somnul practicati lent cateva exercitii de respiratie astfel: se inspira pe nas numarand cateva secunde. Insomnia cronica . maces. boli febrile. somnul este principalul ajutor in refacerea organismului. a sedentarismului. plus micile ritualuri care iti asigura un somn usor si linistit . inlatura anxietatea si depresia.organismul. tei. suparari. Este foare important sa petrecem cat mai mult timp in compania persoanelor dragi si sa le povestim despre problemele pe care le avem . Orice fel de miscare sau exercitii fizice iti creeaza placere. Meditatia iti ofera acces catre linistea si calmul interior care se afla dincolo de problemele cotidiene.o modificare a modului de viata. Camera in care dormiti trebuie sa fie bine aerisita si sa aiba temperatura optima de somn iar imbracamintea pentru dormit sa fie cat mai lejera. iar oboseala se va reflecta si asupra sanatatii mentale. Meditatia zilnica iti poate reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului. introdu-le in programul tau zilnic. ori profesiile ce presupun dereglarea cronica a ritmului somn-veghe.sa ne calmam si sa ne binedispunem. chiar si un sfert de ora de miscare pe zi iti va asigura un somn linistit. Iti permite sa experimentezi relaxarea profunda care calmeaza sistemul nervos si stimuleaza producerea de hormoni anti-stres. Recomandari generale Pentru prevenirea insomniei este preferabil sa va culcati si sa va treziti mereu la aceeasi ora respectand programul de somn.

se transforma intr-o problema grava de sanatate . . boli de inima.apa rece stimuleaza circulatia sangelui si indepartarea durerii. legume proaspete . roinita. mac. baile fierbinti sau tratamentele corporale care presupun o temperatura ridicata (impachetarile sau electrostimularea) -faceti cat mai des exercitii fizice cum ar fi inot.tutun si cafea sunt o caracteristica a vietii de zi cu zi care ne afecteaza sanatatea. -evitati excesul de sare. purtarea de pantofi stramti si tocuri inalte. Toate aceste sfaturi va ajuta intarind peretii venelor. care presupun mentinerea indelungata a pozitiei in sezut la locul de munca sau timpul indelungat pe care-l petrecem in picioare.Plantele contin substante care ajuta organismul sa se refaca si au efect relaxant.evitati sauna. sarcina. temperaturi ridicate. marar . care se aplic pe r nile respective. Aceasta senzatie suparatoare poate fi remediata la timp si limitata doar la stadiul de disconfort . sunatoare. Foarte indicat este sa bem un pahar de lapte cald cu miere . Plante folosite in imunizarea organismului Fitoterapia recomand utilizarea unor plante medicinale cu efect puternic de imunizare a organismului. -achizitionati spray-uri si lotiuni revigorante din farmacii care au rolul de a indeparta senzatia de picioare obosite si umflate . cu picioarele mai sus fata de nivelul corpului eventual sprijinite pe perete . Insa afectiunea. -scapati de kilogramele in plus si adoptati o alimentatie bazata pe fructe. acestea sunt varianta cea mai buna pentru a va trata . Specialistii afirma ca picioarele umflate sunt declansate in primul rand de o circulatie periferica deficitara care impiedica circulatia normala a sangelui la nivelul acestora. Plopul negru (Populus nigra) ± infuzie din 2-3 linguri e de muguri zdrobi i la o can cu ap . excesul de alcool . Beti inainte de culcare o ceasca de ceai de plante ca: tei. Activitatiile sedentare. lavanda sau chiparos. puteti face o cura de drojdie de bere proaspata . tot din muguri de plop negru se poate prepara o alifie 20 la sut . levantica . urcatul scarilor . radacina de valeriana . cu acest infuzie se pun comprese locale în caz de boli ale pielii. acestea au efecte relaxante si descongestionante si vor indeparta senzatia de picioare obosite folositi geluri sau creme care contin substante ce confera senzatia de prospetime. in zilele de tratament se iau una-doua lingurite. edeme mai dificil de tratat si cu consecinte negative asupra starii generale . talpa gastii. Rostopasc (Chelidonium majus) ± infuzie dintr-o jum tate de linguri din p r ile aeriene ale plantei la o can cu ap . " Va doresc nopti cu Somn Usor" Remedii pentru picioare umflate Foarte multe persoane sunt afectate de problema picioarelor umflate. Drojdia de bere contine complex de B-uri . Tratarea prin remedii naturiste: . cu unguent de rostopasc se unge rana. aceasta ajutand la echilibrarea sistemului nervos.în cancerul pielii i al sînului). care favorzeaza retentia de lichide in organism. stimuland circulatia sangvina.evitand pe cat posibil pantofi stramti si tocurile inalte. iar pansamentul se ine aplicat 3 . sedativ si fortifiant asupra sistemului nervos.se maseaza picioarele de la degete pana la genunchi cu ulei de menta. Tineti seama de acest detaliu si incheiati dusul cu un jet de apa rece peste picioare. boli varicoase .mersul pe jos. ulcere de gamba. din care se ia o linguri la 3 ore. aerobic . reducand inflamatia si durerile de la nivelul gambelor afectate si totodata inlaturand senzatia de oboseala si picioare umflate. din care se beau 2-3 c ni/zi (extern. timp de doua saptamani pe luna. peste si cereale integrale deoarece contin vitaminele A. ciubotica cucului . timp de 20-30 de minute. . Dar pot semnala si afectiuni ale organismului : boli de rinichi.. . stand in pozitie culcat pe spate. retentia de apa.ne tratata. -evitati pozitia picior peste picior deoarece intrerupe sau ingreuneaza circulatia. Puteti face o cura de vitamine B . -incaltamintea trebuie sa fie cat mai comod . jogging. îndulcite cu miere. Printre acestea se afl : Captalanul (Petasites hibridus) ± se beau 2-3 c ni de ceai/zi. C si E care favorizeaza tranzitul intestinal si tonifica venele.picioarele se vor odihni in fiecare zi.paducel . naturale. Se gasesc in comert foarte multe variante de plante medicinale care trateaza insomnia . in modul acesta sangele din picioare este mult mai bine oxigenat. hipertensiune arteriala. fumatul.

Vitamina C natural . cataplasme si bai. alternînd cu perioade de dezintoxicare (regimul Oshawa). în amestec cu ap . degresant si nu in ultimul rand: putere antioxidanta. argila ocupa un loc de frunte. De asemenea. prezentînd rol antioxidant i antitumoral. o etul i pîinea alb . fructele de c tin . 1 kg morcov ras i 3 l de ap distilat . intestinal i al vezicii urinare. cistite. mezelurile. fier.zile. se întrerupe cura i se reia dup depigmentare. Tratamentul se face timp de 2 luni. Ca remediu intern. Dac în timpul curei apare o depigmentare în portocaliu a tegumentelor. soia i germenii de soia (profilaxie). aluminiu. Datorita faptului ca argila este bazica. lapte de argila. potasiu etc. consumat în reprize scurte de 2-3 zile. are si importante proprietati antioxidante. cîte 30-40 g/zi. în special grîul i hri ca. este un adevarat panaceu pentru o multime de boli. indica ia terapeutic este ca persoanele bolnave de cancer s consume cîte 10-15 g (2-3 c ei) de usturoi. se beau. se recomand polen de albine luat sub form de pulbere. dovlecei (suc proaspat). Se ia cîte o linguri . fisuri anale. fierte sau chiar crude (hri c înmuiat în ap timp de 2 ore). pe stomacul gol. absorbant. regleaz activitatea hormonal . terci. care se pune pe un tifon i se aplic pe ran (în cancerul pielii i al sînului). cîte 100-200 g/zi. magneziu. T t neasa (Symphytum officinale) ± se beau 4 c ni/zi de decoct. Imunostim este un imunostimulator natural. se pot consuma sub form de fulgi. Legumele i zarzavaturile proaspete care îi ajut în tratament pe suferinzii de cancer sînt p trunjelul. neutralizînd hipersecre ia gastric i îmbun t ind calitatea procesului de digestie. prevenirea infarctului miocardic. din tinctura de t t neas se iau cîte 10-12 pic turi/zi. antitoxic. Medicamentul Ro-phas cre te capacitatea de ap rare a organismului cu imunitate normal sau deprimat . regenerator. au efect protector i vindec tor în cancerul gastric i în cancerul de colon. Diet anticancer Fibrele vegetale din cereale. cel pulmonar. 1 kg miere de albine natural . timp de o lun . Cerealele. în condi iile elimin rii consumului de gr simi. afine. Retinoizii i coloran ii ro ii (betacianine) din 200 ml suc de morcovi. curmale (pentru prevenire) i perele. Bolnavilor de cancer le este recomandat i laptele de capr . bolnavilor de cancer nu trebuie s le lipseasc m ce ele. parazitoze. morcovi. diminea a. merele. în fiecare zi. Asigur o protec ie i o rezisten crescut a organismului la îmboln viri. stevia de gr din . remineralizandu-l si stimuland activitatea glandelor endocrine. antiseptic. fara efecte secundare si urmari nocive. dup care se pune mierea i se las din nou la fiert pîn cînd r mîne 1 l. Fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile i contribuie la eliminarea lor din organism. înainte de mas . 100 ml suc de elin . 400 ml suc de sfecl ro ie. apoi se poate relua. În cazul usturoiului. cicatrizant. sfecl ro ie. din rizomi i r d cini m run ite de t t neas . sfecla rosie. prostata. infec ii ale aparatului urogenital. nefrite. m cri ul iepurelui. remineralizant. sodiu. elina. litiaze renale. sau în asociere cu fructe de c tin . varz . 1 l de suc de sfecl ro ie i de mere p dure e. La nivelul sistemului digestiv are ac iune antiinflamatoare. pe stomacul gol. dup care urmeaz o lun de pauz . zilnic. 50 g fructe de p dure (c tin . afec iuni hepatice. ateroscleroz . gr bind vindecarea. zah rul. simple sau în asociere cu sucuri de fructe i legume.panaceu pentru o multime de boli Alaturi de alte minunatii naturale care ne intaresc si ne redau sanatatea. ciroze. care au efecte antimicrobiene si adsorbante exceptionale. tonifiant. Sucul de morcov ajut la vindecarea tumorilor canceroase. Se fierbe morcovul cu p tlagina în cei 3 l de ap . Cîteva preparate medicamentoase : Imunofort se recomand ca un excelent imunostimulator în infec ii bacteriene i virale ale c ilor respiratorii superioare i sfera ORL. se prepar o past . coac ze negre). bactericid. Dintre fructele proaspete. din 100 g de p trunjel tocat sau dintr-un kilogram de mere ajut la distrugerea celulelor tumorale. siliciu. Succesul argilei este garantat de compozitia ei: un amestec complex de substante minerale foarte bine dozate. dar i alte legume i fructe dau rezultate bune în cancerul de piele. lintea. în amestec cu pu in ap sau ceai. previne instalarea cancerului mamar i al celui genital la femei. Argila . antimicrobian i antiviral (asem n toare interferonului). Proprietatile de baza ale argilei sunt: dezinfectant. Tratament fitoterapeutic complex : Se folosesc 125 foi de p tlagin . este indicata in urmatoarele afectiuni: ulcer. elin . deosebit de eficient în terapia bolnavului de cancer. ob inut din sucul de l mîi. Se bea cîte o can de suc pe zi. Stimuleaz activitatea imunitar . restabilind echilibrul acido-bazic al organismului. pîn r mîne 1 l de lichid. gastrite. convalescen i un foarte bun adjuvant în terapia cu citostatice. hepatite. colite. Un consum minim de 40 g de fibre pe zi. vitalizant. cresonul. care prelungesc viata. Ieftina si usor de administrat. Are ac iune antiinflamatoare antireumatic . Este foarte bogata in minerale naturale: calciu. insuficienta hepatica si biliara. Se foloseste atat in cure interne cat si externe sub forma de apa de argila. Chiar daca cercetatorii nu au putut demonstra stiintific modul de actiune al argilei. diminea a. hemoroizi. Se exclud din alimenta ie carnea de porc. efectele ei benefice asupra organismului uman sunt incontestabile. coac zele negre. enterocolite. .

si inaintea meselor de pranz si seara cu 1/2 ora. pancreatita. flebite. efectul argilei este mult diminuat la persoanele care au facut tratamente indelungate cu antibiotice . conjunctivita. care s-au imbolnavit din cauza infectiilor (amigdalita. Argila elimina in mod natural bacterile si. restabileste echilibrul glandelor endocrine. Diabet Am avut persoane cu valori ale glicemiei foarte ridicate. colite ulceroase.procentul de rezolvare este aproape de 100% in colite. Stres. Argila actioneaza asupra calculilor existenti. carii etc. micoze bucale. intr-o singura priza. Infectii urinare. iar unele dintre simptomele pacientilor cu boli psihice sunt diminuate considerabil. Dispare astfel si riscul de refacere a pietrelor. boli de nervi. neutralizeaza excesul de acid gastric din stomac. care ajuta la diminuarea sau chiar eliminarea nodulilor tiroidieni. iar cele moarte sunt eliminate. Primele trei zile se bea doar apa fara a agita argila din pahar. colonului. Cura interna se face in prima faza pe durata a trei saptamani. Paharul cu apa de argila se prepara de seara pentru a doua zi. Argila nu are efecte in bolile vezicii biliare! Daca exista depuneri sau calculi la vezica biliara. bolnavul nu mai are absolut nimic. in conditiile in care se face si o cura de intretinere cu argila. Cura se continua timp de 6 luni. ca urmare a imbunatatirii activitatii cerebrale. care nu are efecte secundare. Boli digestive Avand un efect bactericid foarte puternic. Prin cura cu argila. stres. indiferent cum este ea: hiperactiva sau hipoactiva. constipatie severa. vindecarile cu argila sunt exceptionale. pe langa curatarea rinichiului. depresii Argila are efecte pozitive in remineralizari. si astfel nu mai apar in exces oxalati sau urati. Zona Zoster. a plagilor. celulele bolnave se refac spectaculos. aceasta panseaza practic tot tractul digestiv. pe stomacul gol dimineata. cate 10 zile/luna. Argila regleaza glanda tiroida. dupa un tratament cu antibiotice pentru ca tratamentul cu argila sa dea rezultat trebuie sa fie prelungit cu 2-3 luni . In colon si in intestinul inferior. argila nu ajuta sau chiar poate provoca reactii adverse. Polipi intestinali Se stie ca polipii intestinali sunt foarte periculosi. se umple jumatate cu argila si jumatate cu apa. se utilizeaza in: tratarea ulcerelor varicoase. inclusiv mestecata.anexite. entorse. furunculoze. gastrite. Se stie ca stresul determina o eliminare rapida a mineralelor de care avem nevoie in procesele chimice extrem de complexe. se pune o lingurita de argila intr-un pahar cu apa. ori prin dizolvare. boli ale inimii.). sinuzite. vezicii urinare. isi pierde functia (pancreasul in diabetul . tratament cu raze X. in numai 3 saptamani. insuficienta renala In cazul infectiilor renale de orice fel. tumori benigne si unele forme de cancer cum ar fi: cel al stomacului. Explicatia este foarte simpla: suspensia de argila este solubila integral in sucul gastric si este absorbita in sange. fiind bazica. ori prin macinare. insuficienta tiroidiana. tuberculoza. afectiuni reumatice. acnee. gastro-duodenite etc. o toxiinfectie alimentara presupune internare. in fiecare zi bandu-se cate un pahar de apa argiloasa de 3 ori/zi. Practic. Exista si cazuri mai grave (cand rinichiul nu mai este functional sau cand bolnavul are chisturi renale). obezitate. Argila. ce asigura buna functionare a organismului.. dar care nu erau dependente de insulina. diabet. boli psihice. Enterocolite. De asemenea. O cura cu argila de 2 ± 3 luni are efecte miraculoase . dar foarte importante sunt si cataplasmele cu argila. Important este faptul ca argila. arsuri. iar rezultatele in remedierea problemelor digestive sunt absolut formidabile . In circa o ora. spalaturi gastrice. Daca mancam argila. la care argila nu are nici un efect. Din pacate. mineralele din argila ajung mai greu . intoxicatii. si anume: in cazuri de hernie. rinichiului. Trebuie sa pun accent pe faptul ca. se recomanda doze mari de argila. se asigura aportul optim de minerale naturale. cura interna cu medicamente este de baza. panaritiu. otite. Dupa aceea se consuma impreuna cu argila. Ajuta la diureza. are efect cicatrizant. a vindeca .doar prin irigarea sanguina. fiind considerati principala cauza in dezvoltarea cancerului de colon. astm. astfel incat stresul si depresiile dispar. in momentul in care un organ este scutit de efort. perfuzii si. depresii. Sunt foarte putine contraindicatii in tratamentul cu argila. Mai ales la rinichii sanatosi. exemelor. Altfel. infectiilor dermatologice. toxiinfectii alimentare Toxiinfectiile alimentare se rezolva spectaculos cu o "doza forte " . face schimb ionic si ii elimina. argila este indicata in toate bolile aparatului digestiv. ulcere. apoi se amesteca pana ce se dizolva si se bea integral. Ca remediu extern. practic. femeile aflate in perioada ciclului menstrual nu vor face aceasta terapie. Rezultatele sunt cu un efect bun si rapid. Se ia o sticla de 500 ml. Calculi renali si vezicali Depunerile de pietre la rinichi sau in vezica urinara se rezolva absolut spectaculos cu argila. dar nu poate vindeca. bronsita traheica. raman sensibilitati in zona digestiva care cauzeaza colite si alte probleme. In caz de intoxicatii alimentare. substantele care produc calculii renali. Boli tiroidiene La bolile tiroidiene. amestecand cu o lingurita inainte de a consuma compozitia din pahar. Ulcer varicos Cataplasmele cu argila au rezultate exceptionale in ulcerul varicos. abcese dentare. celulele sanatoase sunt foarte bine protejate de pansamentul gastric pe care il face argila. argila face adevarate minuni. de regula. celulite si altele. degeraturilor. eliminat infectia si cicatrizat rana. contuzii. paradontoze.

). avand in vedere ca lipsa acestora poate contribui la anxietate. stare afectiva caracterizata printr-un sentiment de insecuritate. ovaz salbatic sau ginseng de trei ori pe zi timp de doua sau trei saptamani. Aceasta "respiratie abdominala" va ajuta sa incetiniti respiratia si sa o faceti mai profunda.E) si minerale pentru a sustine sistemul nervos. De exemplu. pentru ca relaxeaza mintea si corpul. puneti o mana pe partea superioara a abdomenului si respirati rar.Tratata cu remedii naturale Anxietatea. Reduceti portia de zahar si mancati mai putine alimente pe baza de faina alba . Mastile pot fi preparate in combinatie cu mai multe ingrediente. rinichiul la bolnavul care face dializa. normalizeaza respiratia si ajuta la . de tulburare. Anxietatea este o reactie in caz de pericol a organismului fata de un factor de stres psihic sau fizic. Daca se face tratament cu insulina. calciu si magneziu. Pastrarea echilibrului intre perioadele de odihna. Fitoterapie: * Beti o cana cu ceai de verbina. Dieta: Anxietatea scade sau creste apetitul. nuci. Tratament Daca suferiti de anxietate acuta. O stare de anxietate acuta poate sa apara inaintea unui eveniment important. vitamine (A. curata tenul in profunzime. Daca devine o stare permanenta. In toate cazurile. * Pentru a reduce incordarea din timpul zilei si a ajuta somnul in timpul noptii. seminte si legume). sucuri de fructe sau ceaiuri de plante. exercitii si activitati recreative va va ajuta sa va simtiti mai bine fizic si sa aveti o atitudine pozitiva in fata vietii. Evitati alcoolul si bauturile cu cofeina. parintii exagerat de protectori. Hiperventilatie Cand suferiti de anxietate si mai ales in atacuri de panica.orezul brun). Oamenii anxiosi au deseori o imaginatie foarte bogata si prevad toate posibilele consecinte neplacute sau dezastruoase ale oricarei actiuni. glanda tiroida la bolnavii care iau anumiti hormoni etc. vitamina E . Am avut cazuri foarte grave .starea afectiva se transforma in anxietate cronica. cu ajutorul unui prieten intelegator.complexul B. Daca suferiti de o fobie. Alegeti alimente bogate in complexul de vitamine B. primul pas este incercarea de a indentifica respectivul eveniment. si daca acestia nu sunt inlocuiti. Este important sa aveti o dieta sanatoasa . In acest caz . pot sa transmita mai departe propriile temeri. atat ca adjuvant in tratamentul oncologic clasic (ca detoxifiant al organismului). Ingredientele necesare prepararii diferitelor masti de frumusete sunt tiparite pe ambalajul argilei pentru tratamente cosmetice. asezati-va. care te previn permanent asupra riscurilor si primejdiilor inerente intr-o viata normala. Un minim de acizi grasi esentiali (din cereale integrale. Mastile cu argila Utilizarea argilei in tratamentele cosmetice este bine cunoscuta.C. pentru tenul gras. s-ar putea sa aveti nevoie de ajutorul unui specialist. va veti fixa angoasa asupra acestei fobii. cat si prin efectul antioxidant. pentru a mentine constant nivelul zaharului in sange. musetel. fiind dovedit faptul ca radicalii liberi favorizeaza aparitia cancerului . De exemplu. care dupa trei saptamani de cura interna si externa si-au rezolvat problema. flori de tei.insulinodependent. Aceste plante au un efect regenerativ asupra sistemului nervos. argila are efect antimicrobian. dar nu este o situatie mai usor de controlat decat anxietatea generalizata. Cancer Argila are efecte benefice pentru bolnavii de cancer. valeriana etc . dar exista si mai multe lucruri pe care le puteti face singur. Incercati mai degraba sa ajungeti la cauzele profunde care va provoaca anxietatea. cum ar fi sustinerea unui examen si de obicei dureaza putin. Metode preventive In perioada de stres organismul consuma mai repede nutrientii. sistemul nervos isi pierde progresiv resursele si se instaleaza starea de anxietate. merge foarte bine masca cu suc de castravete. Autocunoasterea: Unele persoane sunt din fire inclinate sa-si faca griji. Respiratie yoga pentru calmare Yoga este excelenta pentru cei anxiosi. cu cat acesta este mai indelungat. In locul lor beti apa de izvor. ANXIETATEA . respiratia devine rapida si superficiala. beti ceai de : sunatoare.tineri cu acnee purulenta . care pot avea un efect calmant. Pentru a le corecta. cu atat sansele de vindecare scad.bogata in carbohidrati complecsi (painea integrala. Aceasta este hiperventilatia. Mancati putin si des in timpul zilei. care afecteaza capacitatea de a face fata modului normal de viata. Altora. Mana se misca in sus de fiecare data cand inhalati aer. ii confera catifelare si stralucire. in functie de tipul de ten pe care se aplica. de neliniste. este posibil ca un eveniment din trecut sa le provace predispozitia spre anxietate. de exemplu frica exagerata de zborul cu avionul . O alta posibilitate este sa fi trecut printr-o experienta traumatizanta. Nivelurile normale ale oxigenului si bioxidului carbon din corp sunt perturbate. si nu se pot stapani sa nu se gandeasca la ele.

Urmatorul exercitiu urmareste sa intareasca si sa relaxeze muschii toracici si abdominali si sa armonizeze fluxul energiei vietii (prana). Puneti palmele de o parte si de alta a cutiei toracice. daca va pregatiti de un interviu. Respirati de cinci ori in fiecare etapa. * Pentru a prepara un ulei de masaj. Gandirea pozitiva: Folosirea afirmatiilor ajuta la reprogramarea gandurilor. Ridicati umerii si partea superioara a pieptului in timp ce inspirati si apoi lasatile sa cada in timp ce expirati. Masaj de destindere :Puneti palma pe clavicula opusa si masati cu degetele muschii umarului si ai cefei. Aromaterapie: Daca sunteti incordat fizic. cu o mana pe abdomen si cu cealalta cu palma in jos pusa pe coapsa. simtiti abdomenul marinduse cand inspirati si retragandu-se cand expirati. Repetati-va: "Sunt potrivit pentru acest loc de munca". specifice situatiei. si nu pe cele negative. 2. adaugati cate 2 picaturi de uleiuri de geraniu. sau "Ii cunosc si imi plac toti cei care vin la petrecerea asta". Creati faze scurte. Ridicati si coborati cutia toracica pe masura ce respirati. O data ce ati prins ideea. pozitive si realiste. . comprimand-o cu mainile in timpul respiratiei pentru a evacua complet aerul. masati-va umerii cu uleiuri esentiale sau adaugati-le in baie sau in vaporizator. puteti sa o folositi singuri. astfel incat accentul sa se puna pe aspectele pozitive ale propriei vietii si personalitati. daca va intimideaza grupurile mari de oameni. cum ar fi uleiul de migdale dulci sau de masline. Rostiti fraza cu voce tare sau scrieti-o de cateva ori.invingerea emotiilor negative. 1. si santal si 1 de busuioc la 2 lingurite de ulei vegetal presat la rece. Incordati abdomenul. In genunchi. sa recunoasteti automat reactiile negative drept ceea ce sunt si sa le inlocuiti cu unele mai constructive. * Puneti cateva picaturi de ulei de geraniu sau de levantica in baie ori intr-un bol cu apa foarte fierbinte si inhalati vaporii parfumati timp de cinci minute. levantica. relaxand muschii abdomenului. 3.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful