Pilih satu soalan sahaja: Lukis gambar beberapa ekor rama-rama sedang berterbangan berhampiran pokok bunga

. Lukis dan tampal dengan menggunakan teknik mozek sebuah pasu bunga. Hasilkan corak yang menarik pada topi hari lahir. Membuat corak bentuk geometri seperti segitiga atau segiempat sama secara berulang-ulang. Lakarkan sebuah ROBOT CIPTAAN SAYA dan tampal lakaran tersebut dengan menggunakan teknik kolaj. Gunakan kreativiti anda untuk menghasilkan kad ucapan Selamat Hari Lahir yang menarik.

1.

2.

3. 4.

5.

6.

5. Hasilkan satu teknik montaj yang bertemakan ”Wajah Manusia”. 2. 4. Gunakan kreativiti anda untuk menghasilkan satu penanda buku yang menarik. 6. hasilkan gambar buah-buahan. .Pilih satu soalan sahaja: Dengan menggunakan teknik gosokan. 1. Hasilkan sejambak bunga dengan menggunakan teknik capan. Hasilkan corak alas meja dengan menggunakan teknik cetakan menggunakan keratan ubi kentang / bawang / pelepah pisang / bendir atau apa sahaja yang sesuai. Lukis dan warnakan corak kain batik yang pernah kamu lihat. 3.

4. Lakarkan sejambak bunga dengan menggunakan teknik kolaj dan tampalan. 2. .Pilih satu soalan sahaja: Gambarkan pemandangan yang indah di sawah padi. Hasilkan satu poster bertajuk ’BUKU TEMANKU’. Hasilkan satu pembalut hadiah yang menarik dengan menggunakan teknik tiupan. Membuat corak berulang-ulang yang menarik untuk hiasan dinding. Lukis satu majlis atau perayaan yang pernah anda hadiri. 1. 6. 5. 3.

Hasilkan model keris dan sarungnya daripada manila kad. Gambarkan satu pemandangan yang indah di tepi sebatang sungai. 4. . 6. 5.Pilih satu soalan sahaja: 1. 2. 3. Hasilkan topeng muka yang menarik dan berwarna-warni. Hasilkan satu poster bertajuk CINTAI ALAM SEKITAR’. Lukiskan gambar anda sedang mengikuti aktiviti perkhemahan bersama rakan. Buat corak berulang-ulang dengan menggunakan teknik cetakan menggunakan apa sahaja bahan yang sesuai.

Hasilkan satu corak alas pinggan dan cawan yang menarik dengan menggunakan teknik lipatan dan guntingan. Hasilkan satu corak batik dengan menggunakan teknik resis. 4.Pilih satu soalan sahaja: 1. Hasil lipatan dan guntingan tersebut hendaklah ditampal di atas kertas lukisan. Hasilkan corak berulang dengan menggunakan teknik cetakan bermotifkan bunga. 6. Anda berada di alam khayalan. 5. Hasilkan satu topeng muka haiwan. Blok cetakan boleh dihasilkan dengan menggunakan kentang atau sebagainya. Gambarkan suasana di tempat tersebut. Gambarkan satu pemandangan. 2. anda berada di taman permainan bersama rakan-rakan. . 3.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful