Numele cărţii : Spartacus Numele autorului : Personaje : Spartacus, Varinia, Marcus Crassus, Pompey.

Data începerii : 3 august 2006 Data finisării : 5 august 2006 Editura : Spaţiul acţiunii : Capua, Roma, Italia. Timpul acţiunii : secolul I î.e.n

Exploatarea robilor pe plan de muncă cât şi distractiv, adusese Romei faima practicării sclaviei anundente. In secolul I î.e.n, mulţi robi aduşi din Italia, erau învăţaţi să lupte în asa zisele şcoli- închisori, devenind astfel gladiatori pentru ca mai apoi să lupte unii cu alţii. Aceste lupte ale gladiatorilor erau scene de distracţie a nobililor din Roma, ba chiar, barbaţii organizau astfel de lupte pentru femeile lor, care priveau cum sangele gladiatorilor umplea arena de luptă fără pic de milă . Romanii stăpâneau peste tot, distrugeau civilizaţii întregi, mii de sclavi îşi trăiau visele într-olume a suferinţelor la voia stăpănilor lor. Marcus Crassus, cel mai bogat om din lume, însetat de avere şi de putere, înrobeşte mii de oameni spunând că Roma depinde de el. Batiatus, stăpânul gladiatorilor din Capua, o vede pe Varinia, o sclavă frumoasă, şi o doreşte pe aceasta pentru el. O cumpără la o licitaţie a sclavilor şi o duce ca slugă în Capua. Varinia se îndrăgosteşte de Spartacus, cu care mai apoi se căsătoreşte în ascuns. In Roma au loc lupte crâncene şi multe războaie civile pentru putere.Crassus doreşte să devină consul dar senatul se află în dilemă deoarece l-ar dori şi pe Pompey consul. Crassus îi face pe plac amantei sale Helena, şi o duce pe aceasta să vadă o luptă a gladiatorilor din Capua. In urma acestei lupte, sclavii se răzvrătesc şi evadează din Capua. In fruntea întregii mulţimi este Spartacus, un trac puternic, curajos şi cu o minte foarte ageră. Robii în drunul lor spre libertate, se adăpostesc de romani pe muntele Vezuviu. In drumul lor, ei jefuiesc moşiile bogate şi se înarmează cu armele romanilor, luând cu ei şi pe alţi robi ce fugeau de la stăpânii lor. Romanii înconjoară Vezuviul dar gladiatorii şi sclavii ceilalţi îi înving. Eroul gladiator înfrânge armatele romanilor în mai multe rânduri, iar armata Romei fierbe de nelinişte gândindu-se că Spartacus va ataca Roma.

In anul 71 î. are loc lupta cu Crassus. . Ea se refugiază într-un sat. care le întinde o capcană. Crassus iniţiază un alt atac împotriva robilor dar acesta eşuează.e.n. Crassus şi Pompey sunt aleşi consuli ai Romei. Pompeius măcelăreşte robii din calea lui iar ceilalţi sclavi sunt răstigniţi la ordinul lui Crassus pe drumul din Capua spre Roma. crescându-şi şi învăţându-şi băiatul că nu trebuie să se lase înnrobit. Varinia este ajutată de un senator al Romei să scape de Crassus. şi lupta cu marele Pompey. In toiul luptei Spartacus este măcelărit iar trupul lui nu este de găsit. Varinia îi naşte un copil lui Spartacus şi apoi este luată de Crassus în palatul său. piratul care urma să-i transporte pe mare.Spartacus doreşte să-i scoată pe robi din Italia pe mare dar sclavii sunt trădaţi de Orsino.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful