Boala autoperfectionarii Ati cumparat cumva programe sau ati citit carti de autoperfectionare despre care credeati ca va vor

schimba viata dar nimic nu s-a schimbat cu adevarat dupa ce le-ati cumparat? Nu sunteti singurii! Autoperfectionarea este un concept fals Miliarde de dolari sunt cheltuiti in fiecare an pe carti si pe programe de autoperfectionare. De ce cumparam, de fapt, astfel de materiale? Pentru ca suferim de boala autoperfectionarii. Boala autoperfectionarii reprezinta ideea eronata ca am fi intr-un anume fel deficitari si ca, pentru a fi fericiti sau pentru a avea succes, trebuie sa ne perfectionam. Simpla incercare de a ne perfectiona ne face sa credem ca e ceva in neregula cu noi din start. Ideea ca ceva este in neregula cu noi este pur si simplu falsa. Asa ca, inainte de a continua, vreau sa intelegeti ca nu va puteti perfectiona pentru ca nu este nimic in neregula cu voi. Singurele lucruri cu adevarat gresite sunt convingerile voastre DESPRE sine si despre felul in care se desfasoara viata.

Treceti peste ideea ca trebuie sa va perfectionati Cum sa incepeti deci sa traiti fara sa aveti nevoie de autoperfectionare? In primul rand, incepand prin a intelege ca aveti deja tot ce aveti nevoie pentru a fi fericiti si plini de succes. Pentru ca toate calitatile va sunt atat de adanc ingropate in spirit incat nici macar nu sunteti constienti de existenta lor, cautati materiale de autoperfectionare, pentru a va ajuta sa descoperiti ceea ce DEJA aveti. Atunci cand suferim de boala autoperfectionarii, presupunem ca este ceva gresit cu noi sau ca ne lipseste ceva in viata. Credem ca vindecarea este de gasit intr-o carte, intr-un program, sistem sau seminar care sa ne arate cum sa ne imbunatatim astfel incat sa putem avea in final ceea ce dorim.

De ce trebuie sa ganditi singuri De unde am luat ideea ca avem o deficienta si trebuie sa ne perfectionam? Am luat-o privindu-ne din afara si comparandu-ne cu altii. Am permis binevoitorilor (parinti, profesori, conducatori religiosi si grupuri din care facem parte) sa ne spuna ca ceva este fundamental in neregula cu noi. Mai simplu spus: am uitat cum sa gandim singuri. De ce nu gandesc mai multi oameni singuri? Motivul este ca majoritatea oamenilor nu vor sa gandeasca. In schimb, plutesc prin viata cautand cu disperare persoane cu autoritate care sa le spuna ce sa gandeasca. Ei nu pun nimic la indoiala si accepta totul asa cum le este spus, de parca s-ar afla intr-o

transa hipnotica – in care, de fapt, se si afla…

Efectele virusului mintii Majoritatea oamenilor au o mentalitate de turma. Asteapta de la ceilalti (in special alte grupuri) sa le spuna ce sa gandeasca si apoi ii urmeaza ca oile. E asa de mult de cand au gandit singuri, incat pur si simplu si-au pierdut aceasta capacitate! Am permis altora sa ne implanteze virusul mintii, care ne spune ca trebuie sa ne perfectionam inainte de a fi apti pentru fericire si succes. Dar ceea ce nu reusim sa intelegem este ca acest virus ne infecteaza zi de zi. Un virus al mintii este asemeni unui virus informatic. Atunci cand un hacker trimite un virus si noi deschidem atasamentul, suntem infectati automat cu virusul respectiv, fara stiinta noastra si fara intentie. Atunci cand ne uitam la televizor, barfim sau ne plangem ca nu avem ceea ce ne dorim in viata, acest virus negativ al mintii nu numai ca ne infecteaza pe noi, dar si pe cei din jurul nostru. Se duc la treaba lor si viruseaza multe alte computere (minti inconstiente) cu programarea lor negativa. Asa se face ca oamenii isi manifesta in viata lucruri pe care nu le doresc, toate aflate sub nivelul perceptiei lor constiente.

Programul vostru intern antivirus Solutia in informatica este sa aveti un antivirus actualizat si sa il lasati sa opereze permanent. Solutia in lumea in care incepe orice creatie (lumea gandurilor voastre) este sa ramaneti concentrati asupra a ceea ce va face sa va simtiti bine si asupra lucrurilor pe care le doriti. Cand faceti asta, evitati in mod natural lucrurile care ar face altfel mare rau sistemului vostru, infectandu-va in mod inconstient, cum ar fi barfa, televiziunea, oamenii care se plang si oamenii cu energie negativa. Cand va ganditi si vorbiti despre lucruri care sunt in armonie cu dorintele voastre, in loc sa va ganditi la ce este in neregula cu voi si cu restul lumii, nu mai sunteti victima a bolii autoperfectionarii. Pe de alta parte, atunci cand cadeti prada gandului ca este ceva in neregula cu voi si ca trebuie sa va reparati, viata voastra se indreapta intr-o directie gresita.

Aveti deja raspunsurile Adevarul despre voi este ca nu aveti nevoie de autoperfectionare, ca sunteti deja un guru si ca solutiile problemelor voastre majore sunt in voi, nu intr-un alt guru. Nici chiar in mine! Cum ar fi sa stiti raspunsurile si motivele pentru tot ceea ce se intampla in viata voastra? Este posibil? Bineinteles! Raspunsurile la tot ce aveti nevoie sa aflati sunt in voi. Dar trebuie

sa experimentati asta dinauntru in afara, nu din afara spre inauntru. Cand veti trai dinauntru spre afara veti sti TOTUL, pentru ca sunteti conectati la adevarata Sursa a intelepciunii. Daca va traiti viata din afara spre inauntru veti fi controlati de minte. Singurul leac pentru boala autoperfectionarii este sa invatati sa va creati viata dupa un proiect, nu in lipsa lui. Prin asta inteleg sa alegeti ce vreti in loc sa ii lasati pe altii sa faca alegerea pentru voi. Nu aveti de ales in privinta creatiei. Creati tot timpul, indiferent ca o stiti sau nu. Intrebarea este: va creati viata constient sau inconstient? Am o veste buna si una mai putin buna. Vestea mai putin buna este ca puteti crea orice vreti daca va luptati si fortati suficient de tare. Dar asta creeaza reversul, pentru ca, ori de cate ori va fortati sau faceti efort intr-o anumita directie, curgeti impotriva curentului Universului. Cel mai usor pentru a crea viata pe care o doriti este sa mergeti in sensul curentului Universului.

Eliberarea din capcana autoperfectionarii Mi-a luat peste 30 de ani sa imi dau seama de asta. Credeti-ma: as fi putut sa fiu modelul luptatorului! Ca si voi, am citit carti de autoperfectionare, inclusiv Gandeste si devino bogat, si tot m-am luptat. Asta pana cand am aflat secretul de a aplica principiile fizicii cuantice. O data ce ai inteles cum sa cooperezi cu principiile fizicii cuantice si cu Legea atractiei, vei reusi sa te eliberezi, in cele din urma, din capcana autoperfectionarii pentru tot restul vietii. Ceea ce majoritatea oamenilor nu inteleg este ca nu atragem ceea ce vrem, ci ca atragem lucrurile asupra carora ne concentram. De exemplu, aproape oricine isi doreste bani; asa ca, in mod evident, sa dorim nu este cheia pentru a-i avea. Daca treceti in prezent prin ingrijorare, lipsuri, depresie sau printr-o incapacitate de a atrage ceea ce va doriti, trebuie sa vedeti cum ati atras aceste lucruri in viata voastra. Cu alte cuvinte, cautati modelul de atractie care v-a adus aceste lucruri in viata.

Vibratiile voastre trebuie sa fie in acord cu dorintele Aceste lucruri apar in viata voastra pentru ca, in mod constient sau, cel mai probabil, inconstient, v-ati concentrat pe ceea ce nu vreti in loc de ceea ce vreti. Pe scurt, nu ati creat un acord vibrational. Toate obstacolele pe care le intampinati in viata sunt rezultatul unui dezacord vibrational. Pana cand nu va veti hotari sa va conectati constient la un nivel vibrational mai inalt, veti ramane blocati in locul in care va aflati. As vrea sa va impartasesc unul dintre cele mai importante principii ale Rich Mind Life Strategy si anume: daca schimbati modul in care vedeti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se vor schimba.

Credeti ca aveti posibilitati infinite? Cum priviti voi viata, de fapt? Viata voastra se bazeaza pe ceea ce credeti ca este adevarat despre voi.Aceasta determina nivelul asteptarilor. Aceste asteptari sunt bazate pe credinta voastra in limitare, in lipsuri si pe pesimism in ceea ce priveste posibilitatile voastre. Aceste credinte formeaza baza modului in care priviti viata si ACEASTA perceptie creeaza ceea ce atrageti si traiti. Asa ca, ceea ce aveti sau nu aveti, ceea ce puteti crea sa nu va fi determinat de punctul vostru de vedere limitat privind imposibilitatea. In loc sa incercati sa va imbunatatiti, incepeti sa realizati ca Energia Sursa din voi este nelimitata. Si, pentru ca sunteti una cu Energia Sursa (sau Mintea Creatoare Universala), si posibilitatile voastre sunt nelimitate. Oricum, aceasta Energia Sursa poate lucra prin voi numai daca sunteti in armonie cu ea.

Bransarea la Energia Sursa Fizica cuantica ne invata ca Energia Sursa sau Mintea Universala Creatoare este intr-o stare permanenta de furnizare a tot ceea ce am putea sa ne imaginam. Primeste comenzi 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Nu se inchide niciodata, nu ia vacanta, concediu medical sau zile libere. Este acolo permanent pentru a primi comanda si a furniza ce ati cerut. Daca este adevarat, atunci de ce unii oameni au acces la aceasta Energie Sursa, in timp ce altii se simt departe de ea? Raspunsul este simplu. Daca aceasta energie da intotdeauna ce i se cere si daca aveti lipsuri in viata, inseamna ca opuneti rezistenta si nu ii permiteti sa vina in viata voastra. Opuneti rezistenta curgerii naturale a orice ar fi ceea ce va doriti. Daca Universul se bazeaza pe Legea energiei si a atractiei (ceea ce inseamna ca totul vibreaza cu o anumita frecventa) si voi nu aveti ceea ce va doriti, inseamna ca vibrati cu o frecventa care este in contradictie cu ceea ce va doriti. Din acest motiv atat de multi oameni au probleme in viata. Nu are nimic de-a face cu banii, relatiile, bogatia sau orice altceva. Pur si simplu ei nu se afla in armonie vibrationala (in acord vibrational) cu dorintele lor. In schimb, opun rezistenta la ceea ce isi doresc, incercand in acelasi timp sa atraga aceste lucruri. Ganduri care subliniaza lipsa, limitarea, nevrednicia, teama, indoiala sau grija stabilesc o energie contrara. Aceasta contradictie creeaza un camp nepermisiv. In esenta, nu sunteti in armonie cu dorintele voastre.

Opriti rezistenta, fiti permisivi! Tineti minte ca sunteti parte din Mintea Creatoare Universala. Daca va stabiliti intr-o stare a mintii care nu opune rezistenta, ceea ce inseamna ca va aflati in armonie cu dorintele voastre, atunci Energia Sursa/Mintea Creatoare Universala va lucra in armonie cu voi pentru

a va indeplini dorintele. Nu are de ales! Poate numai sa actioneze conform gandurilor si sentimentelor voastre, care nu sunt in niciun fel de contradictie vibrationala cu dorinta voastra. Totul se reduce la alegerea noastra de a ne crea vietile asa cum le planificam sau fara planificari. Daca va creati viata in mod incostient (fara sa fiti prezenti), va veti petrece tot restul vietii incercand sa va perfectionati. Dar, va repet: nu aveti nevoie sa va perfectionati! Aveti nevoie numai sa va perfectionati gandurile despre sine. Aveti nevoie sa invatati cum sa va acordati energia si cum sa cooperati si sa va lasati purtati in sensul curgerii Universului, in loc sa mergeti impotriva curentului. Mai ales, aveti nevoie sa invatati elementele de baza ale creatiei prin principiile fizicii cuantice si sa intelegeti cum functioneaza acest proces creativ. Daca faceti asta si cooperati cu procesul, puteti duce o viata fara frica, indoiala, grija sau lupta, o viata in care totul se obtine usor si fara efort. O viata fara nevoia de autoperfectionare.

http://www.humanitysteam.ro

NECESITÃTILE CORPULUI MENTAL Iatã cele sapte necesitãti fundamentale pe care fiecare om trebuie sã le ofere corpului sãu mental. Dacã uiti sã rãspunzi acestor nevoi, acest lucru va avea efecte importante la nivel fizic, psihic sau emotional.

Prima, în ordinea importantei: adevãrul. Nu e neplãcut sã simti, cã se profitã de tine prin minciunã? Supraconstiinta ta, eul tãu interior, reactioneazã în acelasi fel si când te minti pe tine însuti. Senzatia e la fel de neplãcutã. Ascultã-te cum vorbesti când te adresezi altora. A mãrturisi cã „asta nu mã deranjeazã deloc” indicã tocmai contrariul. Dacã nu te-ar fi deranjat ceea ce povestesti, nici mãcar nu te-ai fi gândit sã o spui. De îndatã ceafirmi cã „asta nu mã deranjeazã”, simti cã în interior te deranjeazã cu adevãrat, astfel ai fi uitat cu sigurantã. Asa cã fii sincer cu tine însuti! Adevãrul este calea eliberãrii. El te ajutã sã evoluezi, sã urci în corpul tãu superior. A fi sincer înseamnã sã nu faci diferenta între a gândi, a spune si a face. Ti se întâmplã uneori sã te gândesti la cineva dar nu-i poti dezvãlui gândurile tale? Trebuie sã-ti împãrtãsestigândurile. Nu se pune problema de a spune tuturor tot de gândesti; dar, când ti se cere pãrerea, trebuie sã spui adevãrul. Vorbele si gândurile tale trebuie sã fie identice. Când ai ceva de fãcut, actioneazã în functie de ceea ce ai gândit si ai spus. Dreptatea este si ea un aspect al adevãrului. De multe ori o nedreptate te face sã te cutremuri, nu-i asa? Te aduce într-o stare de indispozitie. Dacã vezi o mamã care se poartã întotdeauna nedrept cu copilul sãu si îl umileste încontinuu, ti se face milã de el. Acelasi lucru se întâmplã când esti nedrept cu tine însuti. Supraconstiinta, sufletul tãu, nu se simte bine. Îti creezi o mare problemã interioarã. Când nu esti sincer cu tine însuti, corpul tãu vorbeste, transmitându-ti mesaje care pot afecta regiunea gâtului si întregul sistem respirator.

A doua necesitate: individualitatea. Individualitatea înseamnã a fi tu însuti si nu ceea ce-ti închipui cã ceilalti asteaptã de la tine. Nu trebuie sã te mai gândesti la „Ce-or sã spunã, ce-or sã facã, ce-or sã creadã unii despre mine”. Felul în care se îmbracã tinerii de astãzi este un frumos exemplu de individualitate. Ei strigã „Ajutor, lãsati-mã sã fiu eu însumi!”. Tinerii au nevoie de mai mult spatiu personal ca niciodatã pânã acum. Se sufocãla ideea cã pãrintii încearcã sã-i formeze dupã imaginea lor sau a celor care si-ar fi dorit sã fie, dar n-au îndrãznit. Tinerii cunosc si resimt mult mai profund legile fundamentale ale naturii. Au propriul lor mod de a-si afirma individualitatea. Cel cãruia îi lipseste aceastã calitate si actioneazã mereu dupã dorintele altora riscã sã aibã probleme respiratorii si alergii.

A treia necesitate: respectul. E foarte important sã-i respecti pe ceilalti si sã te respecti pe tine însuti. Stii cât e de supãrãtor când cineva (pãrinte, profesor, patron, politist) face abuz de autoritate. Te simti tulburat când trebuie sã acorzi respect cuiva, dar stii cã el nu trebuie sã aibã aceeasi atitudine fatã de tine. O pozitie ce acordã autoritate nu antreneazã automat o lipsã de respect fatã de altii. Respectul este primordialpentru fiinta umanã. Dacã nu esti respectat,

aminteste-ti ce ai semãnat. Respecti cu adevãrat pãrerile si ideile celorlalti, felul lor de a vedea lucrurile? Ai dori sã schimbi anumite persoane din anturajul tãu? A încerca sã schimbi pe cineva e o lipsã de respect fatã de persoana în cauzã. Aceste trei necesitãti sunt la fel de importante pentru corpul mental cum e aerul pentru corpul fizic. De aceea e bine sã stii sã le recunosti pentru a evita astfel alergiile, afectiunile respiratorii si problemele generate la nivelul gâtului.

A patra necesitate: siguranta. Multe persoane cred cã siguranta înseamnã un cont în bancã, un loc de muncã ce oferã mai multe avantaje sociale, o casã frumoasã, bunuri materiale si chiar a avea un partener de viatã. Toate acestea nu reprezintã decât o falsã sigurantã; este ceea ce numim a te simti bine în nesiguranta ta. Adevãrata sigurantã este pacea interioarã nãscutã din convingerea cã nu ai de ce sã te temi. Înseamnã sã stii cã, orice s-ar întâmpla, ai în interiorul tãu tot ce-ti trebuie, toate resurselenecesare pentru a face ceea ce vrei si pentru a schimba ceea ce nu e bine. Existã o solutie pentru orice fiindcã, în viatã, nu ne confruntãm cu probleme, ci cu experiente. Trebuie sã stii cã poti face fatã oricãrei situatii. Ai tot ce-ti trebuie, la fel ca toti ceilalti. Singura diferentã constã în modul de exprimare. Nesiguranta dã nastere la numeroase probleme fizice cum ar fi durerile din partea inferioarã a stomacului si din regiunea lombaro-sacralã. Teama de viitor afecteazã ochii, bratele, picioarele si sistemul nervos. Dacã acorzi o prea mare importantã banilor sau ti-e teamã sã nu-ti lipseascã, va fi afectat nervul sciatic. Multi oameni care se simt în nesigurantã îti muscã interiorul gurii. Toate sunt mesaje ale corpului care îti spune cã frica ta nu are nici un rost.

A cincea necesitate: probitatea. Probitatea înseamnã sinceritate absolutã. Ce simti fatã de cineva care nu-si îndeplineste obligatiile si angajamentele, care nu-si tine nici o promisiune? Acelasi lucru e valabil si în ce priveste sinceritatea fatã de tine însuti. O persoanã care gândeste sau actioneazã în mod necinstit are probleme la nivelul sistemului digestiv: indigestie, diaree si tulburãri în functionarea ficatului. Dacã se simte vinovatã ca urmare a necesitãtii sale, apare pericolul unor accidente. Rãsuflarea urât mirositoare e provocatã de gânduri indecente pe care, na-i vrea sã le dezvãlui nimãnui. Persoana respectivã se simte oarecum murdarã în interior. Mirosul neplãcut e un semnal al supraconstiintei care-i atrage atentia cã gândurile pe care le are despre ea însãsi nu-i sunt benefice.

A sasea necesitate: îndrumarea. Uneori simtim nevoia sã stim cã cineva are nevoie de noi, cã suntem capabili sã îndrumãm si sã ajutãm pe cineva în viatã. E o necesitate a fiecãrui om. Este întoarcerea la perfectiunea divinã: aceea de a fi de ajutor celorlalti. De multe ori însã o interpretãm gresit. A lua decizii în locul altora nu înseamnã a-i îndruma. A îndruma înseamnã a da un sfat fãrã sã te astepti la nimic în schimb. Celãlalt este liber sã-l accepte sau sã-l refuze. Sã ajuti si sã-i îndrumi pe ceilalti e o necesitate importantã a corpului tãu mental, dar aminteste-ti mereu cã un sfat pe care nu ti l-a cerut nimeni nu este niciodatã apreciat. Nu ne place ca cineva sã se amestece în treburile noastre. Dacã arzi de nerãbdare sã-i dai un sfat interlocutorului tãu, asigurã-te mai

întâi cã acesta vrea sã-l primeascã. Dacã nu doreste sã stie pãrerea ta, nu ai altceva de fãcut decât sã accepti situatia. Dacã, din contrã, doreste ajutorul tãu, i-l acorzi dar fãrã sã astepti ceva în schimb. Este un dar pe care i-l faci, deci acesta îl va folosi asa cum crede de cuviintã. A da un sfat pe care nu ti l-a cerut nimeni sau a te astepta la ceva în schimb nu e decât un consum inutil de energie. Îti cheltuiesti energia si ce primesti în schimb? Dacã sperantele tale nu primesc un rãspuns, te simti frustrat, dezamãgit, chiar mânios. Dacã ti se rãspunde, asta nu face decât sã-ti hrãneascã orgoliul. Cineva care se crede lipsit de orice valoare, care e convins cã nimeni nu are nevoie de el, nici de sfaturile sale, va avea probleme legate de eliminarea pe cale renalã sau intestinalã. Dacã simte cã de multe ori oamenii profitã de pe urma sa, va suferi si de artritã. În general, e vorba de o persoanã care vrea sã îndrume pe toatã lumea, dar asteaptã mereu ceva în schimb. De aici senzatia cã ceilalti profitã de ea. Oamenii care se cred lipsiti de valoare suferã de multe ori de singurãtate.

A saptea necesitate: ratiunea de a fi. Te gândesti în fiecare zi sã te scoli pentru a realiza ceea ce ai de fãcut? Te simti mândru sã povestesti despre munca ta, despre ocupatiile tale cotidiene? O faci cu entuziasm? Îti place sã împãrtãsesti altora ceea ce faci? Ai o ratiune de a fi, un scop în viatã? Lipsa unui scop în viatã provoacã aceleasi simptome ca si cele apãrute la nivelul explorãrii când nevoile corpului fizic nu sunt satisfãcute. Poate fi afecta tot ce e în legãturã cu simturile. Un alt semnal revelator: anemia sau senzatia unei marilipse de energie.

de Lise Bourbeau

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful