PROIECT DE ACTIVITATE INTEGRATA

GRUPA : Pregatitoare - Broscute PROPUNATOR : Pacurar Andreea Alexandra TEMA : „ Romania, te iubesc!” SUBTEMA : „Sunt mandru ca sunt roman” SCOPUL ACTIVITATII: • Consolidarea, verificarea si stematizarea cunostintelor copiilor despre harta Romaniei,imnul si formele de relief din tara. • ACTIVITATI DE INVATARE ABORDATE: Activitati de dezvoltare personala: -Intalnirea de dimineata : „Sunt mandru ca sunt roman” -Rutina : „Muncim impreuna” -Tranzitie : „Lantul”, „Cate unul” Jocuri si activitati alese: -Biblioteca : „Romania” -Arta: „Bilute colorate si harta tarii” -Stiinte: „Tara mea” -Joc muzical: „Calatorie prin tara” Activitati pe domenii experientiale: DOS + DOS –„Sunt mandru ca sunt roman” -Activitate integrataOBIECTIVE OPERATIONALE: -sa recunoasca imnul tarii -sa memoreze poezia -sa rupa hartie creponata -sa mototoleasca hartie creponata -sa lucreze in echipa -sa realizeze harta tarii din puzzle -sa realizeze harta tarii din bilute colorate -sa coloreze litere -sa decupeze litere -sa formeze cuvantul Romania din literele decupate -sa contureze harta tarii cu ajutorul sablonului -sa respecte regulile si indicatiile primite -sa colaboreze in cadrul grupului -sa participe activ la activitati -sa isi imbogateasca vocabularul cu cuvintele: straveche, ageri, flacai -sa alcatuiasca propozitii simple/ dezvoltate, corecte din punct de vedere gramatical

2008/2009 -Laurentiu Culea. betisoare de urechi. problematizarea. jocul. explicatia. munca in grup. Angela Sesovici. harta Romaniei BIBLIOGRAFIE: -Noul curriculum. turul galeriei. demonstratia. sablon cu harta tarii. foarfece. 2008. lipici. invatarea prin descoperire.STRATEGII DIDACTICE: Metode si procedee: conversatia. Materiale: hartie creponata. hartie colorata. „Activitatea integrata in gradinita”. Nota Semnatura educatoare Semnatura director . Filofteia Grama. Editura Didactica Publishing House. creioane colorate.

care se va propaga de la stanga la dreapta. urmand ca dupa aceea sa se desfasoare activitatea din cadrul DOS (Educatie pentru societate). Se va pune accentul pe imbogatirea cunostintelor copiilor despre imnul tarii si pe ceea ce stiu ei despre acesta si despre Romania. educatoarea le propune copiilor un joc de miscare numit “ Romanasul soldatel”. Mesajul zilei: –„Sunt mandru ca sunt roman” Dupa ce li se prezinta tema activitatii. Dupa ce copiii finalizeaza lucrarile si le analizeaza. acestia vor merge la baie sa se spele pe manute prin tranzitia „Lantul”. sa spuna cum este vremea si sa aseze cartonasul reprezentativ pe panou. Educatoarea va invita copiii sa priveasca afara.sa rupa si sa mototoleasca hartia creponata. apoi se trece la invatarea acesteia pe unitati logice.SCENARIUL ZILEI Intalnirea de dimineata debuteaza cu salutul educatoarei: “Buna dimineata! Ma bucur sa va revad!” Eu sunt Andreea si sunt mandra ca sunt Romanca! Se initiaza salutul. Arta: „Bilute colorate si harta tarii” Sarcini de lucru:. dupa care se initiaza o discutie despre acesta si se vor adresa o serie de intrebari.sa lipeasca literele pe hartie colorata.sa decupeze si sa coloreze literele care compun cuvantul „Romania”.sa contureze harta Romaniei dupa sablon Stiinte: „Puzzle-Tara mea” Sarcini de lucru: -sa reconstruiasca din mai multe bucati imaginea hartii Romaniei. . impreuna cu educatoarea vor constata ce copii absenteaza si vor plasa pozele acestora in buzunarul destinat copiilor absenti. Ei vor trebui sa pregateasca materialele necesare desfasurarii activitatii practice. Dupa invatarea poeziei se trece la desfasurarea activitatilor liber alese. Se analizeaza materialele primite si se explica sarcinile de . . unde acestia vor fi impartiti in functie de preferinte. pana cand toti copiii se vor saluta. Se vor analiza materialele puse la dispozitia copiilor si se vor expune sarcinile pentru fiecare centru: Biblioteca: „Romania” Sarcini de lucru:. La activitatea de grup. Se prezinta copiilor cele trei centre de interes. copiii sunt asezati in cerc impreuna cu educatoarea si se asculta imnul tarii. Copii vor fi asezati in cerc iar educatoarea va initia jocul „Baba oarba” atingand cate un copil pe cap pentru a-i imparti in 5 grupuri. Se vor pune cateva intrbari referitoare la poezie si la ceea ce inseamna “sa fii roman”. activitate care consta in memorarea unei poezii numita: “Tare mea” Se citeste poezia model respectand intonatia.turul galeriei. Pe panoul de prezenta fiecare copil isi va aseza poza apoi. La intoarcerea de la baie se trece la desfasurarea activitatii de Abilitati practice.

Fiecare grup va trebui sa isi realizeze propria harta : vor lipi bilute colorate (albastru. In timp ce copiii lucreaza. Copiilor li se va propune sa creeze harta Romaniei cu ajutorul marterialelor primite. La sfarsitul activitatii se vor analiza lucrarile si se va constata daca sarcinile au fost realizate corect. Marea Neagra si granitele tarii(in culorile tricolorului). Copiii vor merge la baie sa se spele pe maini. galben. educatoarea le propune un joc muzical de relaxare numit „Calatorie prin tara”. rosu. Copiii vor fi felicitati pentru modul in care au participat la activitate. . Rutina: „Muncim impreuna” – exersarea deprinderii de a-si adapta comportamentul propriu la cerintele grupului din care fac parte.lucru. acest lucru realizandu-se prin tranzitia „Cate unul” La intoarcerea de la baie. pentru a arata tuturor copiilor din gradinita cat sunt de mandrii ca sunt romani. ei vor primi ajutor din partea educatoarei. verde) si vor creea muntii. campiile. Ei vor imita miscarile realizate de catre educatoare . Copiii se aseaza in cerc. maro.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful