1.

Scurt istoric Facebook este un site web de tip rețea de socializare din Internet, creeată de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite inițial odată cu completarea formularului de înscriere conținând o serie întreagă de întrebări personale. În prezent (septembrie 2011) siteul facebook are circa 750 mil. membri în toată lumea
[1]

. Apreciat a fi al doilea sit social mondial după google.com, luat

după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0. Creat inițial la Harvard, SUA, facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică ( e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran. În primele nouă luni din anul 2010 facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari [2]. În România facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011 [3]. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de facebook [4]. 2. Analiza situatiei de piata a. Dimensiunea actuala a pietei În prezent (septembrie 2011) siteul facebook are circa 750 mil. membri în toată lumea . Apreciat a fi al doilea site social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de Facebook.

Venice Beach. Politic . si a fost cunoscut de a reuni membrii pierduti.au vazut unul pe altul de aproape 48 de ani. Detroit. Madrid. care nu s. Hong Kong. rudele şi alte cunoştinţe oriunde s-ar afla în lume. Facebook a lansat un portal nou pentru marketing şi agenţiile de creaţie pentru a le ajuta să dezvolte promoţiile de brand pe Facebook. Factori care influenţează evoluţia pieţei Media În aprilie 2011. Hamburg. New York. Seattle. Sedii internationale: Dublin. atâta timp cât există acces la Internet. Poate de asemenea uni oameni cu interese comune şi / sau a credinţelor şi prin intermediul grupurilor de alte pagini. Washington. Stockholm. London. Paris. S-au întâlnit după ce Watson a găsit mai multe date despre fiica sa pe Facebook. Hyderabad. Dallas. Chicago.Sedii in SUA: Atlanta. Selangor.. O astfel de reuniune a fost între John Watson şi fiica sa de 20 de ani. Toronto. Michigan. b. DC. Birmingham. Social Facebook permite utilizatorilor să rămână în permanenţă legătura cu prietenii. Sydney. Compania a inceput prin invitarea unui grup select de lideri de publicitate britanici pentru a-i intalni pe directorii Facebook in cadrul unui “summit de influenta “ in februarie 2010. Singapore. Milan. O altă reuniune tata-fiica a fost între Tony Macnauton si Frances Simpson. Tokyo. Care a fost evoluţia pieţei în ultimii ani (volum şi valoare)? AN 2008 2009 2010 2011 USERI (milioane) 100 300 500 800 VALOARE americani) 280 775 2000 4270 CASTIG (milioane dolari c. familia şi prietenii. Calif. Austin.

in iulie 2009 se pare că numărul utilizatorilor a atins circa 250 milioane de persoane. prin sprijinirea candidaţilor care împărtăşesc obiectivele noastre: de a promova valoarea de inovare a economiei noastre în timp ce le oferim oamenilor puterea de a împărtăşi şi de a face lumea mai deschisă şi conectată “. FB PAC are ca scop “sa ofere angajaţilor noştri un mod de a -si face auzită vocea în procesul politic. pentru a permite utilizatorilor să dea feedback despre dezbaterea “back to back ” dintre Republicani si Democrati. la scurt timp înainte de întrunirea preelectorală de la New Hampshire. In 2010 unul din site-urile oficiale si sursa de informatii principala a guvernului Koreei de Nord s-au alaturat pe Facebook . In februarie 2008 un grup de pe Facebook intitulat "One Million Voices Against FARC" au organizat un protest impotriva Fortelor Armate Revolutionare Columbiene (FARC) la care au participat mii de columbieni. Lansarea variantei „Facebook iPhone” în august 2007. Userii Facebook au participat la dezbateri organizate pe diferite topicuri astfel incat peste 1 milion de oameni au instalat aplicatia US Politics doar pentru a lua parte la acest eveniment . Analiza SWOT Strenghts - Cea mai mare retea de socializare.Rolul Facebook în procesul politic american a fost demonstrat în ianuarie 2008. Anselm. A treia. . cea mai mare companie din SUA dupa Google si Amazon. Facebook a facut echipa cu ABC şi Colegiul Sf. - Facebook a construit un uşor dar puternic multi-limbaj cadru RPC care reuneşte servicii de infrastructură scrise în orice limbă. Facebook impreuna cu Comisia Electorala Federala pun bazele unui comitet de actiune politic sub numele FB PAC (Facebook Political Action Committee ). In 2011. care rulează pe orice platforma.

Diferite parteneriate : Beneficiaza de o tehnologie de varf ceea ce le ofera sansa de a isi perfectiona intr-un timp mai scurt produsul . profitul ajungand in anul 2011 la 4.05% fata de concurentul MySpace 0. - Probleme in ceea ce priveste informatiile personale ale user-ilor. Misiunea Misiunea Facebook este de a oferi oamenilor puterea de a împărtăşi şi de a face lumea mai deschisă şi conectată. 0.in cadrul campaniilor de advertising.Weaknesses - Rata scazuta clicktrough . - Ușurința cu care datele personale ale membrilor rețelei pot ajunge pe mâna oricui. 27 biliarde de dolari . Opportunities Contribuie la scaderea ratei de somaj prin oferirea de locuri de munca in difera locatii ale lumii. Threats - Concurenta cu MySpace si Google in ceea ce priveste traficul pe site dar si banner adsurile . 3. - Castiguri in continua crestere.5 %. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful