LAPORAN AKTIVITI KOKURIKULUM HARI KEUSAHAWANAN 2011 SMK KOTA MASAI

Tarikh : 2 Julai 2011 Guru yang terlibat : 1. Cik Che Norma Binti Che Soh 2. Cik Nur Nadia Binti Mohd Nasir 3. Puan Salmah Binti Salamon Pelajar yang terlibat : 1. Habsah 2. Yutra 3. Sharmila 4. Nur aziqah 5. Nazihah Barang yang dijual 1. Jagung manis 2. Muffin 3. Nasi kerabu 4. Makanan ringan Modal Perniagaan Pelaksanaan Jualan : RM 400.00 : :

Aktiviti ini telah berjalan lancar mulai jam 8.00 pagi sehingga jam 1.30 tengah hari. Pembelian daripada para pelajar amat menggalakkan. Harga jualan adalah tertakluk kepada harga semasa jualan di luar sekolah. Jumlah keseluruhan pendapatan adalah RM 595.50 Segala perbelanjaan rujuk bahagian lampiran.

aktiviti sekolah ii.Tujuan : i. iii. «««««««««««« Puan Zarina Bt Sanadi Penyelaras Unit Beruniform GPK Kokurikulum . Diharapkan pengalaman ini dapat membantu meningkatkan keyakinan mereka untuk menceburkan diri dalam perniagaan selepas tamat pengajian mereka kelak. ««««««««««««. Penetapan harga juga adalah berdasarkan kemampuan membeli pelajar. Disediakan oleh. Program atau aktiviti yang dilaksanakan ini bukanlah bermatlamatkan keuntungan sebaliknya matlamat utama adalah untuk menjayakan program dan aktivti. Penutup : Program ini telah berjaya mendedahkan dan member pengalaman langsung kepada pelajar mengenai pengurusan perniagaan kecil-kecilan. Cik Nadhirah Sofia Bt Yahya Disahkan oleh. Tujuan lain adalah untuk mendedahkan situasi sebenar perniagaan kepada pelajar serta memberi pengalaman langsung kepada mereka dalam melaksanakan urusan perniagaan.. Cik Che Norma Bt Che Soh Ketua Penasihat Persatuan Pandu Puteri Disemak oleh. «««««««««.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful