PROIECT INFORMATICA

Gestionarea cofetariei ,,Piece of Cake”

1

Stabilirea cheilor primare.CUPRINS 1. entitatilor si familiilor de atribute 4. Diagrama entitati-relatii (forma finala) 7. SCENARIU 2 . Relatii intre entitati 5. Informatii suplimentare 1. Scenariu 2. optionalitate 6. Analiza problemei 3. Cardinalitate.

Despre cofetarie se stie adresa si numarul de scaune si incaperi de care dispune.. ce furnizeaza laboratorului cofetariei in momentul cand exista o oferta de produse. oua. Gestionarea activitatii angajatilor ei si aprovizionarea cu ingrediente pentru laboratorul propriu necesita grija si mult timp liber alocat in acest scop.imbucatorii”. numai aici clientii fideli pot beneficia de un card special. Prin aceste promotii clientii pot comanda. ANALIZA PROBLEMEI 3 . Bineinteles ca fiecare apartin cate unui departament. scopul ei fiind de a oferi cele mai bune prajituri clientelei sale. asa ca nu angajatii cofetariei lucreaza in cadrul ei. informatii meteorologice sau gradul de exploatare de catre om). avand roluri bine stabilite. ci angajatii firmei cu care s-a incheiat contractul.. Ferma mentionata se afla sub contract de prestari servicii.Cofetaria . cum ar fi adresa. are rolul de a oferi cofetariei cele mai bune produse. Laboratorul. de a servi cu produse clientii sau chiar de a supraveghea zona unde se afla ferma ce furnizeaza ingredientele cofetariei). De asemenea. untul sau margarina sunt preluate cu ajutorul fermei. daca se afla in termenul promotiei. Ingredientele sunt apoi depuse in depozitul propriu fermei. Laboratorul foloseste echipamente pentru a gati prajituri. un card de fidelitate. Produsele sunt de cea mai buna calitate si mereu si-au atins telul: acela de a-si satisface . Cofetaria foloseste anumite ingrediente foarte des. Unii angajati aflati sub conducerea cofetariei au rolul de cerceta zona in care se afla ferma (afland date despre poluare.. urmand ca veselei folosite sa i se stie denumirea si cantitatea de care dispunem. numarul animalelor sau numarul angajatilor firmei contractuale. asa ca ingrediente principale ca lapte. Deoarece cofetaria .Piece of Cake” incearca mereu sa fie cu un pas inainte. pot exista promotii. cu ajutorul caruia se va stii mereu numele clientului. Comanda clientului trebuie sa contina o valoare si sa faca referire la produse. care au o denumire si sunt compuse din anumite ingrediente. Despre depozit se stie adresa si capacitatea de stocare. pe placul clientilor nostri. de aceea despre echipamente se cunaoste denumirea si valabilitatea lor (termenul aprobat de functionare). 2. caruia i se retine numarul de bucatarii.Piece of Cake” reprezinta un concept mai deosebit. Asadar angajatii sunt divizati in functie de atributia lor (de a prepara prajituri. prenumele sau si cate comenzi are la activ clientul. Insa exista date despre ferma.

daca animalele de la care ne sunt furnizate ingredientele se afla in stare sanatoasa. De ce exista angajati care studiaza zona unde este amplasata ferma? R: Ideea pe care se bazeaza aceasta cofetarie este de a oferi produse proaspete si nealterate. In urma acestor informatii. pentru a-i contabiliza comenzile si. baza de date referitoare la.  Care este scopul fermei? R: Furnizarea ingredientelor principale. ei au anumite atributii: de a cerceta. in viitor. producerea produselor cofetariei si gestionarea ei. insa in temeiul unui contract poate fi folosita de aceasta. ENTITATILOR SI FAMILIILOR DE ATRIBUTE 4 .Pentru a afla mai multe date despre cum sa compun baza de date necesara acestei cofetarii. acesta poate fi oferit clientului. cu ajutorul cercetatorilor nostril.   Si angajatii cum sunt organizati? R: Angajatii trebuie sa apartina anumitor departamente. sa beneficieaza de reduceri. Asadar trebuie sa stim. de a prelua comenzi etc. de o calitate superioara. a putut fi mai usor conceputa. STABILIREA CHEILOR PRIMARE. pe care le vom stabili cu timpul. fara a plati ceva in plus. 3.  Cardul este obligatoriu? R: Nu. am formulat mai multe intrebari angajatorului:  De ce exista o ferma in cadrul cofetariei? R: Ferma nu apartine de cofetarie. Dupa cum ati observat.

nr_bucatarii) ECHIPAMENT (cod_echipament. nr_animale. capacitate) LABORATOR (cod_laborator. denumire. FERMA DEPOZIT • Ferma trebuie sa depoziteze productia intr-un singur depozit. • Ferma trebuie sa fie plasata intr-o singura zona. prenume. DEPOZIT LABORATOR • Depozitul trebuie sa furnizeze unui singur laborator. RELATII INTRE ENTITATI ZONA FERMA • Zona trebuie sa aiba o singura ferma. • Laboratorului trebuie sa ii fie furnizat de catre un singur depozit. zi_terminare) PRODUS (cod_produs.In urma scenariului se pot stabili urmatoarele entitati. nume_client. reducere. nr_incaperi) VESELA (cod_vesela. zi_incepere. valabilitate) COFETARIE (cod_cofetarie. data_angajarii) DEPARTAMENT (cod_departament. comentarii) 4. inform_meteorologice) FERMA (cod_ferma. inform_poluare. nume. adresa. salariu. cantitate) PROMOTIE (cod_promotie. denumire. adresa. 5 . ingrediente) CLIENT (cod_client) COMANDA (cod_comanda. rol) ATRIBUTIE (cod_atributie. in paranteza fiind enumarete cheia primara si respectiv atributele: - ZONA (cod_zona. adresa. • Depozitul trebuie sa tina productia dintr-o singura ferma. prenume_client. nr_comenzi) ANGAJAT (cod_angajat. nr_angajati) DEPOZIT (cod_depozit. valoare) CARD_FIDELITATE (cod_card. denumire. denumire. nr_scaune. grad_exploatare.

PRODUS COMANDA • Produsul poate face parte dintr-o singura comanda. CARD_FIDELITATE CLIENT • Cardul_fidelitate trebuie sa apartina unui client. LABORATOR COFETARIE • Laboratorul trebuie sa prepare pentru o singura cofetarie. • Cofetariei trebuie sa ii fie preparate produsele de catre un singur laborator. • Angajatul poate prelua una sau mai multe comenzi. COMANDA CLIENT • Comanda trebuie sa fie data de un client.LABORATOR ECHIPAMENT • Un laborator poate folosi unul sau mai multe echipamente. DEPARTAMENT ANGAJAT 6 . • Echipamentul trebuie sa fie folosit de catre un singur laborator. • Produsul poate avea o singura promotie. • Clientul poate avea un singur card_fidelitate. PROMOTIE PRODUS • Promotia trebuie sa se refere la un singur produs. • Promotiile trebuie sa fie oferite de o singura cofetarie. COMANDA ANGAJAT • Comanda trebuie sa fie preluata de un singur angajat. • Clientul poate da una sau mai multe comenzi. • Vesela trebuie sa apartina unei singure cofetarii. COFETARIE VESELA • Cofetarie trebuie sa aiba una sau mai multe elemente apartinand veselei. • Comanda trebuie sa consiste dintr-unul sau mai multe produse. COFETARIE PROMOTIE • Cofetaria poate oferi de una sau mai multe promotii.

OPTIONALITATE Cardinalitatea este evidentiata in enunturile de mai sus. Angajatul trebuie sa apartina unui singur departament. COFETARIE. iar optionalitatea este subliniata. 7 . CARDINALITATE.many to many” dintre angajat si proiect (proiectul fiind slujba sa intr-o anumita zona) ANGAJAT ATRIBUTIE • Angajatul trebuie sa lucreze la una sau mai multe locatii (ZONA. fiind ingrosate literele care desemneaza acest lucru.• • Departamentul poate avea unul sau mai multi angajati. 5. DIAGRAMA ENTITATI-RELATII A fost conceputa in urma trecerii prin etapele anterioare. * Rezolvarea relatiei .. LABORATOR). 6. indeplinind una sau mai multe atributii.

8 .

In final. prin care se pot face reduceri. Nu sunt stocate date despre alte zone ce nu au legatura cu aceasta cofetarie. lapte etc. Zona se afla sub cercetare continua pentru a asigura prospetimea produselor cofetariei. INFORMATII SUPLIMENTARE Zonele de care cofetaria este interesata sunt zonele propice cresterii animalelor care pot oferi ingredientele principale (oua. se poate mentiona ca aceasta baza de data este una de incredere. Reducerile oferite de card inca nu au fost stabilite de managerul cofetariei.7. promotii. Ferma are un depozit propriu ce poate stoca ingredientele necesare laboratorului cofetariei.). Promotiile nu au legatura cu cardul. in urma careia cofetaria isi poate organiza structurile sale si i-a fost oferita atentia necesara. 9 . Cofetaria ofera. ocazional.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful