Interviu clinic Atacul de Panică Atacul de panica: o perioada distincta de frică intensă sau de disconfort, în care cel putin

4 din urmatoarele simptome apar brusc și ating culmea în decurs de 10 min 1. Palpitații bătăi puternice ale inimii sau accelerarea ritmului cardiac. (În timpul atacului inima ta bătea foarte repede putrnic sau neregulat?) 2. Transpirații (transpirai?) 3. Tremor sau trepidație (....tremurai?) 4. Senzații de scurtare a respirației sau de strangulare (....ai simțit că nu mai poți respira sau că nu ai suficient aer?) 5. Senzații de sufocare (....ai simțit ca și cum te-ai sufoca?) 6. Durere sau disconfort precordial (..... aveai dureri în piept? Sau ai simtit ca si cum ceva teapăsa puternic pe piept?) 7. Greață sau distres abdominalâ (...... te durea stomacul? Ai simțit că îți venea să vomiți? Ai simțit ca și cum ar urma să ai diaree – că ar trebui să mergi la toaletă- ) 8. Senzație de amețială dezechilibru, vertij sau leșin (.... ai amețit sau ai simțit ca și cum ar urma să leșini sau să cazi?) 9. Derealizare (sentimentul de irealitate) sau depersonalizare (detașare de sine însuși/însăși) (..... aveai impresia că lucrurile din jurul tău erau diferite – false ireale - ? Ai simțit ca și cum lumea era departe de tine sau că tu erai departe de corpul tău?) 10. 11. 12. Frică de pierdere a controlului sau de a nu înnebuni (.... iți era teamă că vei înnebuni? Îți era teamă că vei pierde controlul) Frica de moarte (....îți era teamă că ai putea muri?) Parestezii (senzații de amorțeală sau furnicături)

(..... ai simțit furnicături prin corp – buze, degetele de la mâini sau de la picioare- ? Ai avut impresia că nu îți poți simți anumite părți ale corpului) 13. Frisoane sau valuri de căldură (.... ai simțit frig peste tot sau valuri de căldură?)

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful