Mic curs de dactilografie - scriere oarba Pozitia (normala) de incepere : Ambele maini se pun deasupra tastaturii, respectiv: Degetele

de la mina stinga: aratatorul pe litera “F” mijlociul pe litera “D” inelarul pe litera “S” degetul mic pe litera “A” si Degetele de la mina dreapta: aratatorul pe litera “J” mijlociul pe litera “K” inelarul pe litera “L” degetul mic pe semnul “;” din aceasta pozitie, cu mina stinga: degetul aratator (in afara de “F”)il scriem pe “G”, “R”, “T”, “V” si “B”. degetul mijlociu (in afara de “D”)il scriem pe “E” si “C”. degetul inelar(in afara de “S”) il scriem pe “W” si “X”. degetul mic(in afara de “A”) il scriem pe “Q” si “Z” . cu mina dreapta: degetul aratator(in afara de litera “J”) il scriem pe “Y”, “U”, “M”, “N” si “B” degetul mijlociu (in afara de litera “K”) il scriem pe “I” si “,” degetul inelar(in afara de litera “L”) il scriem pe “O” si “.” degetul mic(in afara de semnul “;”) il scriem pe “P” si “/” spatiul se bate cu degetul mare Indiciu: Literele F si J de pe tastatura au o mica proeminenta. Aceasta va ajuta sa gasiti imediat pozitia de incepere cu ochii inchisi. exercitii pt a te obisnui cu tastatura exemplu: asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf asdf (si tot asa pina ai umplut o pagina).

Mai jos gasiti 20 de cuvinte. Cele 20 de cuvinte de mai jos includ toate literele de pe tastatura. ca in exemplul de mai sus. asdfg .lkj jkl. Inainte de a incepe un exercitiu asigura-te ca ai timp sa-l termini. Fiecare cuvant trebuie scris cel putin o pagina sau cat de mult va este necesar pana devine automatism si stapaniti din ce in ce mai bine tastatura. Intre cuvinte se lasa un spatiu. exercitii: asdf fdsa .lkjh arici pogonici psihologie inavuabil exuviabil aprehensiune quartila zigot xilofon widia metamorfoza justificare yankeu chinez biblioteca bidinea ideograma diagnostic .

NET în gastroenterologie şi. Chiar daca vi se pare confortabil aceasta micsoreaza viteza de miscare. Tineti palmele usor deasupra tastaturii fara sa le sprijiniti de birou. Pentru a scrie o litera cu majuscula se tine apasat pe <shift> si se apasa litera respectiva sau se poate folosi <caps lock>.Reguli: -dupa virgula se lasa un spatiu. Succes! Tipareşte | Mărime text Votează: 1 2 3 4 5 Trimite articolul prin: • • • Cele mai importante ştiri din Hepatologie» Colonoscopia şi rectosigmoidoscopia VEZI CÂND ŞI CUM SE FAC Mihai Ciocîrlan este specialistul REALITATEA. .. Pentru a scrie cu diacritice in windows trebuie instalat Central European Multilanguage Support din Control Panel-> Add/Remove Programs>windows setup.. <enter> trece la inceputul urmatorului rand pentru a incepe un nou paragraf sau apasat de mai multe ori lasa cateva spatii intre rinduri. -Intre sfarsitul unei fraze si inceperea altei fraze din acelasi paragraf se lasa un spatiu dupa punct.

întrebări. medic. specialiştii REALITATEA. 1 Mai 550000 € • • Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET. 5 camere Bucuresti.Adauga anunt simultan pe Magazinul de case Realitatea Casa. 5 camere Constanta.NET » Pastila care face poze în stomac arată de ce boli digestive suferiţi Citeste totul despre: arsuri. Cumpana 155000 € Casa. pacienţi. stomac .

17:25 | Actualizat Vineri.Trimite articolul prin: Specialistii REALITATEA.NET Specialistul REALITATEA. 30 Octombrie 2009 14:28 REALITATEA. .NET » Hepatologie » Câteva întrebări şi răspunsuri despre "arsurile la stomac" 23 oct 2009.NET Mihai Ciocîrlan vă răspunde la câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre arsurile la stomac.

Pentru dispariţia rapidă a senzaţiei putem să luăm un antiacid (Almagel. Poate apare atunci când după masă ne aplecăm. sau în termen popular „jărăgai” pe care o simţim uneori în spatele pieptului. Epicogel. Luaţi iniţial o singură capsulă pe zi. Prezenţa deranjantă a arsurilor se numeşte „boala de reflux gastro esofagian”.Foto: healthy. . Ca sa prevenim apariţia arsurilor şi ca să vindecăm eventualele răni pe care acidul le produce uneori pe esofag trebuie să luăm medicamente care să faca stomacul să nu mai secrete acid (antisecretoare). Cand apar „arsurile la stomac”? Trecerea acidului din stomac apare mai ales după ce consumăm alimente care deschid poarta acidului din stomac că să poată trece în esofag (mâncărurile grase. esomeprazol. După 2 luni e bine să avem medicamentele la noi. 3. alcoolul). ceapa. fumătorii ar trebui să renunţe la fumat. Maalox. băuturi acidulate. Uneori acidul poate chiar să provoace chiar râni pe esofag – „esofagita”. suc de roşii). fumători. Acestea sunt medicamente de tipul omeprazol. ridicăm greutăţi sau ne aşezăm în pat la orizontală. ele functionând de la caz la caz. Rennie. iar dacă tot mai apar arsurile luaţi 2 capsule pe zi. dar acesta nu este decât un tratament de urgenţă. Ar trebui să evitam să ne asezăm la orizontală după masă pentru circa 2-3 ore. Ce e de făcut dacă avem „arsuri la stomac” ? Dacă apar suficient de des cât să ne deranjeze. Apare mai ales la persoane supraponderale.ro 1. oţet. si altele). avand diferite denumiri comericale. atunci ar trebui să facem ceva. şi dacă reapare acestă senzaţie putem din nou să luăm câteva zile. ciocolata. Bineînteles aceste sfaturi trebuie adaptate pentru fiecare persoană în parte. pantoprazol. Ce sunt „arsurile la stomac”? Sunt senzaţia de arsură. după alimente acide/acre (citrice. 2. Perosanele supraponderale ar trebuie să încerce să slăbească. Am putea evita alimentele care ne dau aceste arsuri. Dicarbocalm. Dacă dispar arsurile tratamentul trebuie continuat circa 2 luni. cafeaua. lansoprazol. Este cauzată de acidul clorhidric din stomac care urcă în esofag (tubul prin care mâncarea ajunge în stomac) .

realitatea.NET: http://www.net/cateva-intrebari-si-raspunsuri-despre-arsurilela-stomac_647427.html#ixzz1WjHrLkIi .Citeste mai mult pe REALITATEA.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful