www.referat.

ro

Primul razboi mondial Werner Goldberg

Nu de puţine ori istoria a demonstrat cât de ciudată şi absurdă poate fi câteodată. Dar poate în această ciudăţenie a istoriei se ascunde tocmai misterul care o învaluie şi frumuseţea care o defineşte. Din punctul meu de vedere istoria trebuie privită în doua moduri: 1) istoria trebuie privită ca o lecţie a trecutului, lecţie care trebuie învăţată pentru a vedea unde au fost comise greşelile şi unde s-a acţionat bine; 2) istoria trebuie privită de asemenea ca un univers „kafkian” (Franz Kafka 1883-1924 a fost un scriitor german de origine evreiască, originar din Praga. Romanele sale se caracterizează printr-o viziune halucinantă, grotescă, stranie asupra realității, în care condiția tragică a omului este reprezentată parabolic şi absurd). În cazul lui Werner Goldberg se aplică cel de-al doilea mod în care trebuie să fie privită istoria şi destinul unui om.

În 1935. A luat parte la invazia Poloniei de la 1 septembrie1939. în cazul în care compania angaja oameni indiferent de apartenenţa etnică.Werner Goldberg s-a născut pe 3 octombrie 1919 intr-o familie mixtă. La data de 01 decembrie 1938 Werner au aderat la armata germană. astfel cum a amintit mai târziu Werner. o companie mixtă de înclalţaminte. care serveşte alături de prietenul său din copilărie Karl Wolf cărui tată a fost un ofiţer de rang înalt al SS. Ciudatul destin a ales ca modelul germanului ideal s-a fie reprezentat de un german pe jumătate evreu. fotografia lui Werner a apărut în ediţia de duminică a ziarului Berliner Tageblatt cu legenda "Soldatul german ideal". unchiul lui Werner se inrolează în armata germană iar la începutul anului 1938 Werner a servit în termen de şase luni în cadrul Serviciului deReich a Muncii ale căror uniforme.din partea mamei fiind german iar din partea tatălui fiind evreu. . La scurt timp după începutul războiului. Werner a abandonat şcoala în 1935 şi a devenit ucenic al companiei „Schneller und Schmeider”. "au avut o svastica pe banderolă".

unde a fost unul din cei 4 din 80 de studenti care au trecut testul pentru a deveni un profesor REFA. . Werner a jucat un rol din ce în ce mai importans în cadrul companiei. Werner a fost exclus din armata sub ordinul lui Adolf Hitler din 08 aprilie 1940.El continuând această muncă şi după război.După inedita apariţie în „Berliner Tageblatt”. care şi-a schimbat acum numele înSocietatea Feodor Schmeider. care a declarat că toţi Mischlinge (cei proveniţi din familii mixte)urmau să fie scoşi din evidenţele militare. obligat fiind să elimine numele Schneller datorită conotaţiei sale evreieşti. El a participat. obţinând contracte pentru uniforme de armataşi marina. Apoi a devenit un lector Muncii Studii privind Consiliul de afaceri pentru îmbrăcăminte. El a revenit la fostul loc de muncă. de asemenea la consiliul Reichului Muncii Şcoala(Reichsaussschuss für Arbeitsstudie).în documentarul „Soldaţii evrei ai lui Hitler”. Povestea lui Werner Goldberg a fost spusă în anul 2006. în 1940 în urma armistiţiului cu Franţa.