Proiect didactic

Loc de desfasurare: Teren de tenis de camp Materiale necesare: fluier, rachete de tenis de camp, mingi de tenis de camp, fileu de tenis de camp, jaloane Tema lectiei: - Tenis de camp – Serviciu, Forehand, Backhand Obiective operationale: copilul sa execute corect lovitura de forehand, backhand si serviciul

Momentele si durata lectiei 1.Organizarea

CONTINUTURI -adunarea si alinierea

Dozare Indicatii metodice si formatii de lucru In linie pe un rand 1' 1' ΟΟ Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο

colectivului de -prezenta, verificarea tinutei si a elevi starii de sanatate (1') 2.Pregatirea organismului pentru efort. (6') -mers pe varfuri -anuntarea temelor lectiei -intoarceri de pe loc Variante de mers: -mers in cadenta

2' 1x15m 1 x15m2x 4t 1x15m2 x4t

In coloana cate doi pe mijlocul salii → ↓ Ο Ο Ο Ο ↓ ← Ο Ο Ο Ο

-mers pe calcaie 1x15 -mers ghemuit 1x20m3 x4 t

Ο Ο Ο Ο ← →

I.Influientarea -Formarea coloanei de gimnastica selectiva a . Stând departat. .I. 1L -câte trei pe mijlocul salii. t 1-2 ex. P. 1. 3x -se executa amplu în ritm moderat. Exercitiul nr. T1-2 Extensia brat arcuire.Exercitii libere: aparatului locomotor.spatele se tine drept. (10') 3X8 t 3x8 t 4x4 t -bratul întins blocat la articulatia cotului .pe timpul executiei P. t 3-4 P.arcuirea ampla. bratul stâng întins la verticala.I. .Variantede alergare: -alergare usoara -mers normal alergare cu pendularea gambelor inapoi -mers normal -alergare cu ducerea genunchilor la piept -mers normal alergare cu pas saltat -mers normal -alergare cu pas sarit -mers normal -alergare cu pas adaugat -mers normal 3. stâng sus cu4x4 t 4x4 t T3-4 Extensia bratului drept sus cu arcuire.

P. 3. privirea urmeaza bratele. -coatele se trag înapoi în timpul lucrului.la indoirea trunchiulu i picioarele întinse si blocate la nivelul articulatiilor genunchilor.spatele drept. Bratele la ceafa. spre Exercitiul nr. -bratele se ridica la orizontala la nivelul umerilor. T5-6.T5-6 Extensia ambelor brate sus cu arcuire. 2. cu ducerea bratului drept oblic jos.I. T3-4. .la extensie. Stând departat mâinile pe sold. Exercitiul nr. T7-8 Extensia bratelor jos cu arcuire pe lânga trunchi. Rasucirea trunchiului dreapta cu arcuire. T7-8. . Stând departat cu bratele întinse sus pe . P. -arcuire ampla.I. . . Îndoire laterala de trunchi dreapta cu arcuire. Îndoire laterala de trunchi stânga cu arcuire. rasucirea trunchiului spre stânga cu arcuire. -picioarele orientate spre înainte si blocate la nivelul articulatiei genunchiului. -cu bratul se încearca sa se atinga solul.spatele drept în timpul fandarii. T1-2. cu ducerea brat stâng oblic jos.

Aceeasi miscare cu schimbarea genunchiului. 5. lânga T1. 6. Exercitiul nr. Exercitiul nr. T1-2 Fandare cu arcuire cu piciorul stâng în fata. Stând departat. Exercitiul nr. Ridicarea bratelor întinse lateral cu ridicarea genunchiuluistâng peste or izontala T. Extensia trunchiului cu arcuire. T1-12 Sarituri ca mingea pe loc cu forfecari de picioare. T3-4.2. cu ducerea bratelor spre vârful picioarelor. P.I.I. T1-2. 7. T3-4.lânga cap. P. . Exercitiul nr. Îndoirea trunchiului înainte cu arcuire.I. P. 4. Revenire în pozitie initiala. Stând departat bratele pe trunchi. T3-4. Stând departat mâinile pe sold. Fandare cu arcuire cu piciorul drept în fata.

T 1-8 Extensii ale gatului spre dreapta. Exercitiul nr. T 1-8 Rotiri ale capului spre dreapta. iar apoi spre stanga.I.Consolidarea cunostintelor priceperilor si deprinderilor ( 25') Forehand – imitarea loviturii de pe partea dreapta (fara minge) (dupa explicatie.I. Stand departat cu mâinile pe sold. 4. demonstratie imitarea din pozitia finala a partii pregatitoare a loviturii propriu zise si finalul miscarii de lovire (de pe loc) (imitatie executie fragmentara cu accent pe: ● pozitia finala a partii pregatitoare ● lovitura propriu-zisa ● terminarea (finalul) (loviturii Backhand – din pozitia finala a partii pregatitoare. 8. iar apoi spre stanga.P. Stand departat cu mâinile pe sold. P. lasarea mingii sa cada in fata piciorului stang si efectuarea loviturii propiiu-zise si terminarea .

. 6. cu exercitii de respiratie Plimbari de voie prin toata sala 5. a misca piciorul din fata aruncarea mingii cu mana stanga si prinderea ei cu mana dreapta (pentru dreptaci. Revenirea organismului dupa efort ( 2') -se va insista pe lucrul corect al bratelor în timpul alergarii.Aprecieri asupra obiectivelor propuse. Incheierea organizata a . 30 sec In linie pe un rand .Se va executa alergare 1' usoara în jurul terenului de handbal alternata cu 1' mers.miscarii de lovire (se executa la gardul de sarma si pe terenul de joc) Serviciul – Exercitii cu mingea si racheta aruncarea mingii cu bratul intins deasupra capului in sus si inainte pentru a ateriza in fata liniei de fund aruncarea mingii cu bratul intins si prinderea ei cu acelasi brat. invers pentru stangaci) mana dreapta dupa ceafa tine o minge (mana stanga lanseaza mingea si loveste mingea lansata de mana stanga invatarea prizei corecte pentru servici (continentala sau semideschisa) .în timpul mersului pe lânga exercitii de respiratie se vor relaxa bratele si picioarele.

Alinierea si salutul.lectiei (1') .Aprecierea elevilor care s-au evidentiat. 20 sec . 10 sec Ο Ο Ο Ο Ο .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful