You are on page 1of 29

1

masculi Copyright (C) 2012 www.FiiCuStil.ro Toate drepturile rezervate

Ovidiu G. Lazăr

37 reguli de stil masculin

Copyright (C) 2012 www.FiiCuStil.ro

2

Copyright (C) 2012 www.FiiCuStil.ro Toate drepturile rezervate

vor face o diferență enormă în felul cum te percep celelalte persoane.ro Toate drepturile rezervate . oricât de avansat în stil te-ai considera. a prietenilor mei și a observațiilor mele făcute pe stradă. însă pot fi încălcate. Secțiunea întâi prezintă acele reguli pe care nu ai voie să le încalci sub nicio formă. concise. Cu toate acestea. Din acest motiv am cules pentru tine din experiența mea.FiiCuStil. Rămâne la latitudinea ta dacă și când respecți aceste reguli. În secțiunea a doua intră reguli pe care e recomandat să le respecți. dacă le respecți. Mai sunt lucruri care. Indiferent ce stil adopți și indiferent ce haine îți plac. regulile din prima secțiune trebuie respectate. Nouă bărbaților ne plac lucrurile clare. fondator www.FiiCuStil. Am împărțit regulile în secțiuni. Ovidiu G Lazăr. Înseamnă să arăți lumii cine ești.Stilul înseamnă individualitate.ro 3 Copyright (C) 2012 www. cele mai importante idei pe care trebuie să le ții minte. sunt unele lucruri care te vor face să arăți ca un amator dacă nu ești atent la ele.

Secțiunea întâi – reguli obligatorii 4 Copyright (C) 2012 www.ro Toate drepturile rezervate .FiiCuStil.

la activitățile sportive (sală. atunci mergi pe șosete negre). 5 Copyright (C) 2012 www.ro Toate drepturile rezervate . tenis.FiiCuStil. În acest caz este vorba de șosete albe din mătase c. fotbal) b. astfel încât ochiul să nu le distingă pe acestea din urmă Ca să fii și mai sigur că nu încalci această regulă. la un smoching și pantaloni albi (dacă porți smoching alb plus pantaloni negri.1. Nu purta șosete albe Una dintre cele mai grave greșeli pe care o fac bărbații este cu siguranță aceasta. Există câteva excepții de la această regulă (pe care ți le voi prezenta mai jos) însă te rog să eviți pe cât posibil șosetele albe. Situațiile în care poți purta acest articol vestimentar pe această culoare sunt puține și pot fi numărate pe degetele unei singure mâini: a. poți renunța complet la achiziționarea șosetelor albe – există mai tot timpul alternative. la pantofii marinărești albi poți purta șosete no-show albe.

e necesar. Nu purta ochelari de soare noaptea Ochelarii de soare. În plus. c. Nu cred că vei avea nevoie vreodată de un smoching alb. Poți asorta șosetele no-show cu una din celelalte culori prezente pe aceștia. Totuși. 2. Pantofii marinărești nu vin tot timpul într-o singură culoare. Când faci sport poți merge pe șosete din bumbac de diferite culori. după cum le spune și numele. cu atât ținuta va avea un aspect mai îngrijit. Cu alte cuvinte. Această regulă necesită puțin mai mult timp din partea ta. Dacă nu ești un fan slimfit.ro Toate drepturile rezervate . Unii se gândesc că purtatul acestora pe timp de noapte îi face mai interesanți. Ajustează toate perechile de pantaloni astfel încât să îți vină bine pe picior.a. poți opta pentru unul negru. pantalonii chino și pantalonii kaki. cu cât îți vin mai bine. Din nou.FiiCuStil. Poartă întotdeauna haine care să îți vină bine Prin ”bine” nu mă refer neapărat la perfecție. Iată ce trebuie să faci atât cu hainele care le ai deja în garderobă cât și cu cele pe care le vei cumpăra de-acum încolo: Scurtează jeanșii. un croitor te va ajuta fără să te sece la buzunar. poți să le asortezi cu alte articole din ținuta ta sport b. - 3. Cambrează cămășile și ajustează-le la mâneci. poți sări liniștit peste acest pas. mai misterioși și mai atrăgători. croitorul trebuie să îți facă pantalonii din regular fit în slim fit. totuși. 6 Copyright (C) 2012 www. te protejează de razele soarelui. Dacă.

asortare la restul ținutei și simț practic. Purtatul accesoriilor pentru a scoate o ținută în evidență sunt un echilibru de gust. la un moment dat. Ochelarii de vedere sunt. Cei care îi poartă o fac cu un motiv. În acest caz te invit să citești regula despre cum să îți alegi ochelarii în funcție de particularitățile corpului tău. acela de a vedea mai bine. în schimb o excepție. Nu îi purta nici măcar în vreun buzunar.ro Toate drepturile rezervate .FiiCuStil. 7 Copyright (C) 2012 www. Verifică hainele înainte să le pui pe tine Dacă ai purtat o piesă vestimentară de ceva vreme. încep să apară probleme. Dacă materialele din care este făcută sunt de bună calitate. 4. acest lucru se va întâmpla mai târziu dar… tot se va întâmpla. lasă-i acasă până a doua zi. Ai purta vreodată mănuși vara doar pentru a ieși în evidență? sunt sigur că nu.Greșit. De aceea te rog să renunți la ochelarii de soare pe timp de seară.

în timp.crăpături în tălpile de cauciuc ale unor tipuri de încălțăminte de vară. mai apoi.ro Toate drepturile rezervate .rupturi.nasturi căzuți sau descusuți . să încerci să le combini cu hainele fără stil.șireturi rupte sau roase la încălțăminte .  8 Copyright (C) 2012 www. Decât să începi să cumperi haine cu stil pe care. Uită-te în principal după: . oricât de mici ar fi ele .etc. Îți vei mulțumi după.talpa roasă la pantofi .scame.fire ieșite . în special pe paltoane .mirosuri .FiiCuStil. devin din ce în ce mai vizibile . Dacă ești la început cu stilul.E bine ca atunci când îmbraci o haină să o verifici rapid pentru a vedea că este în regulă. îți recomand să fii necruțător. caz în care îți recomand să aloci 15 minute pe săptămână pentru a face un mic ”control al garderobei”. fie să pui haina deoparte și să porți (temporar sau definitiv) altceva. În momentul în care vezi vreuna din problemele de mai sus. e momentul fie să acționezi pe loc. Poate nu vrei să o faci de fiecare dată.pete de orice natură . care. mai bine scapi de cât mai multe din hainele care te fac de rușine pe stradă.

cel puțin. inul și lâna au niște proprietăți care încă nu au fost egalate. Costul de producție al hainelor făcute din fibre sintetice este mult mai mic. și temperaturi caniculare.5. fibrele naturale sun puțin mai scumpe. cumpără doar haine care au în compoziția lor cel puțin 80% fibre naturale.FiiCuStil. În plus.ro Toate drepturile rezervate . dând purtătorului un plus de respect de sine. Poartă sandalele și espadrilele fără șosete Am văzut mulți oameni în vârstă purtând sandale și șosete albe. Alege fibrele naturale în favoarea celor sintetice … sau. Fibrele sintetice gen poliester. acrilic sau spandex sunt folosite pentru a le înlocui pe cele naturale. 7. Circulația aerului este mai bună atât pe timp de iarnă cât și pe timp de vară. Alege haine cu un procent mai mare de fibre sintetice doar atunci când nu ai destui bani și nu poți aștepta o reducere. în ciuda progreselor în tehnologia fibrelor sintetice. Sandalele și espadrilele sunt făcute exclusiv pentru sezonul estival. mătasea. 6. Motivul principal pentru care recomand fibrele naturale este acela că acestea permit corpului să respire. Nu purta pălării de cowboy 9 Copyright (C) 2012 www. nailon. lucru reflectat și în prețul final. Fibrele naturale precum bumbacul. Ce sens ar avea să porți șosete la ele? E ca și cum ai spune că îți este cald și frig în același timp.

De fapt. 8. Știm cu toții ochelarii pe care scrie mare D&G sau încălțămintea sport cu un nume foarte asemănător cu al celor de renume. pe timp de vară. precum în acesta legat de Rolex.ro Toate drepturile rezervate . O trend de stil spune că. Poartă cravată doar la cămășile cu mânecă lungă. În unele cazuri. Poate ai auzit și de faimoasele copii ale ceasurilor Rolex care imită la perfecție inclusiv mecanismul din interior.FiiCuStil. Spune “NU” fake-urilor Mulă lume încearcă să fie arate clasă purtând diferite piese vestimentare care copiază în cel mai mic detaliu marile branduri. Între timp. pork-pie sau trilby. poți să continui să porți cravata și să rămâi asortat. chiar și un cunoscător va fi păcălit. există alte pălării cu stil pe care ți le recomand: pălăria fedora.Găsești acest gen de pălării în multe din magazinele de suveniruri și. Astfel. în unele cazuri de zece ori mai mic. puțină lume se va prinde că e fake. putem să rulăm mânecile cămășilor cu mânecă lungă pentru a beneficia de confort termic. probabil. însă toată lumea îl respectă. din care sper că ai cât mai multe. 10 Copyright (C) 2012 www. așa ar și trebui să le considerăm: niște suveniruri. 9. Nu purta cravată la cămășile cu mânecă scurtă Nu aș putea să îți explic de unde vine acest faux-pas. Poartă-le de Halloween împreună cu celelalte elemente specifice costumației. Prețul este.

lumea își va da seama. fie pe celelalte. uită-te la preț și amintește-ți de ce alte haine ai în garderobă. în cele mai multe din cazuri. Nu amesteca accesoriile argintii cu cele aurii Purtatul unui lănțișor de aur cu o brățară de argint nu arată decât că le-ai pus la întâmplare. chiar dacă nu sunt de firmă. Cu cât poți combina o piesă vestimentară cu mai multe haine din garderobă. 11. cu atât vei putea asambla mai multe ținute. uită-te foarte atent la cum îți stă. 10. În momentul în care probezi. Motivul este că trebuie să te gândești la ea de fiecare dată când vrei să cumperi o piesă vestimentară. Alternative există întotdeauna.ro Toate drepturile rezervate . Eticheta spune mai multe decât firma. TU vei știi că porți o copie ieftină. la cum formează cute și cât de pronunțate sunt acestea. indiferent care este aceasta. 11 Copyright (C) 2012 www. prin armonia culorilor și prin ”îndrăzneala” accesoriilor. Îi vei impresiona pe cei din jur prin hainele care îți vin bine.FiiCuStil. Evită-le pentru că.Chiar dacă lumea se va prinde sau nu. Axează-te fie pe unele. Nu cumpăra o haină doar pentru că e de firmă sau la modă Această regulă stă probabil la baza stilului masculin.

Rezultatul final? Unul deloc atractiv: cele două sprâncene sunt unite. Asta nu înseamnă că nu ai de pierdut.ro Toate drepturile rezervate . cumpără-ți o pensetă din orice supermarket și învață să te pensezi.12. 13. Vei vedea. pandantive și bandane. Serios. Scapă de sprâncenele unite O problemă pe care unii bărbați o au și nu își dau seama de ea este reprezentată de faptul că le crește păr în porțiunea dintre cele două sprâncene.. băieți care poartă aceste maieuri împreună cu inele casual. poartă acea cămașă pentru care au fost concepute. 12 Copyright (C) 2012 www. în special în anumite videoclipuri. Pensează porțiunea dintre sprâncene. Acest tip de ținută face parte din categoria stilului pentru atracție și va face să reacționeze pozitiv anumite categorii de femei. va fi mult mai bine decât să rămâi așa. Dacă nu ai timp sau/și bani. vei observa o diferență instantanee în aspectul feței tale. Mergi la cosmetician prima dată. Poartă maioul doar sub cămașă Rolul maiourilor este acela de a absorbi transpirația și de a proteja cămașa de pete.. În momentul în care vei rezolva această problemă. Chiar dacă nu îți iese perfect. Deci.FiiCuStil. apoi fă-o regulat. brățări din argint sau piele. Nu uita: oamenii din jur te menajează vizavi de aceste aspecte să-ți menajeze sentimentele. Nu pot să subliniez îndeajuns.

o poți asorta cu: 13 Copyright (C) 2012 www. Dar. Unele recomandări spun că această diferență trebuie să fie mai mare. datorită faptului că toată lumea a făcut-o până la epuizare. eu am inclus-o în secțiunea regulilor care nu se încalcă pentru că altfel ne-am îndepărta de imaginea bărbatului elegant. lungimea vizibilă a manșetei ar trebui să fie undeva la 1. Dacă.Dacă vrei să încalci această regulă depinde de tine. cămașa se va vedea și mai mult de sub sacou. totuși.FiiCuStil. Eu nu te condamn indiferent de alegerea făcută. Astfel. întrebarea rămâne: cu ce se asortează batista de buzunar. Tu ești la alt nivel. De ce? În momentul în care îți ridici mâinile. 14. te preocupă asortările mai complexe. însă te asigur că 1. este considerată o dovadă de amatorism. Atenție la lungimile mânecilor Mâneca unei cămăși trebuie să fie. vreau doar să fii în cunoștință de cauză asupra mesajului pe care acesta îl transmite. 15. puternic financiar și cu pretenții.5 cm atunci când stai drept și cu mâinile pe lângă corp. vrei să încerci maiouri simple sau cu cămașa descheiată. O să vezi în magazine batiste și cravate care vin la set. ca lungime.ro Toate drepturile rezervate . Aceste seturi trebuie evitate pe cât posibil pentru că sunt făcute pentru bărbații care nu acordă o importanță prea mare stilului. Mâneca sacoului trebuie să nu depășească acest os. atunci? Dacă e într-o singură culoare (fără imprimeu).5cm este suficient. puțin peste osul încheieturii. Nu asorta batista de buzunar cu cravata Poate părea că cele două merg împreună însă.

   Cămașa Șosetele (preferabil ca ambele să fie într-o culoare țipătoare pentru ca asortarea să fie evidentă) Costumul Dacă batista are imprimeu. Nu purta niciodată costum negru cu pantofi maro 14 Copyright (C) 2012 www. dacă ai cravată mov și o batistă de buzunar albastru deschis cu buline mov. atunci culoarea imprimeului poate să coincidă cu cea a cravatei. apoi combină batista de la unul cu cravata de la altul. Spre exemplu. În cazul cravatelor cu vârful plat (eng. Această regulă se aplică atât la cravatele slim cât și la cele mai late. vârful cravatei trebuie să ajungă până la jumătatea curelei atunci când stai drept. 17. în picioare. vârful imaginar al acestora ar trebui să ajungă până la jumătatea curelei).ro Toate drepturile rezervate . 16. Cumpără două sau mai multe astfel de seturi. Lungimea cravatei trebuie să fie până la curea Mai exact. capătul acestora trebuie să ajungă până deasupra curelei (cu alte cuvinte. square end ties).FiiCuStil. Atenție! Acele seturi de batiste + cravate de care vorbeam pot avea și imprimeuri. Evită-le și pe acestea cu orice preț sau… … poți fi deștept. asortarea este permisă.

prin cămașa aleasă și prin accesoriile pe care le alegi. Acest gen de bluză este foarte cu stil. o cravată sau chiar un tricou pe sub el pentru o ținută de senzație. Poți să inovezi prin imprimeul costumului (exemplu: imprimeul pinstripe este foarte pentru un costum). Nu te panica: această regulă nu îți impune să porți doar ținute formale plictisitoare.Maronul și negrul se pot combina destul de bine însă. La un costum negru merg doar pantofi maro iar la un costum maro merg pantofi maro. în principal pentru că îți permite să faci foarte ușor layering. poți să pori o cămașă. unele modele au acel V extrem de adânc.ro Toate drepturile rezervate . în multe cazuri. probabil pentru a mări sex-appeal-ul bărbatului. Apoi. alege un costum format din trei piese (pantaloni. 18. o cravată și să le asortezi cum vrei tu pentru o ținută de nota 10. Eu îți recomand bluzele V cu guler maxim până în partea inferioară a pectoralilor. Iar dacă nu e prea cald afară și vrei ceva cu adevărat special. Însă.FiiCuStil. rămâne să testezi singur. rezultatul nu e extraordinar. În unele cazuri. sacou și vestă). vârful V-ului ajunge până la buric! Dacă acest tip de pulover merge sau nu când vine vorba de femei. 15 Copyright (C) 2012 www. Poți purta o cămașă. Nu purta pulovere V-neck cu decolteu foarte adânc Există tot felul de modele de bluze V-neck.

Dacă. poți să te consideri cu mult peste restul bărbaților. Dacă nu ești sigur că ochelarii pe care vrei să îi cumperi oferă întradevăr această protecție (în ciuda celor scrise pe etichetă). O pereche de ochelari de calitate va costa de 2-3 ori mai mult decât una luată din piață. o curea colorată.FiiCuStil. cu condiția să știi destul de multe despre stil. Devreme ce îi porți numai în zilele însorite. O pereche bună de ochelari are atât protecție UVA cât și UVB. 20. În loc să fii admirat. 16 Copyright (C) 2012 www.ro Toate drepturile rezervate . o cravată și o batistă de buzunar. În loc să fii tu centrul atenției. orientează-te spre magazinele din centrele comerciale cu reputație. ascunzându-ți ochii. mai adaugi o geantă de umăr. O ținută tipică cu stil are 3-4 accesorii. Nu purta prea multe accesorii Ce însemnă “prea multe” e relativ și depinde de gusturi și de nivelul la care se află educația ta vestimentară. Peste 5 e prea mult. Nu purta ochelari fără protecție UV Rolul ochelarilor nu este numai acela de a te face să pari mai misterios.19. Dacă porți așa: o pereche de ochelari de soare. lucru specificat pe etichetă. însă. vei fi catalogat ca un try hard. privirea se va pierde în accesorii. ținuta va fi prea încărcată. aceștia trebuie să te protejeze de razele atât de dăunătoare ale soarelui. Dacă vrei 4-5 atunci e posibil.

O reclamă bună nu garantează un produs bun.ro Toate drepturile rezervate . Fă-ți o frizură cu stil Știu că e scump să te duci la stilist o dată pe săptămână pentru a avea aproape în fiecare zi freza perfectă. Apoi mergi la un stilist bun din orașul tău și roagă-l să îți propună două frizuri:   una de senzație. cunosc produse mult mai bune și mai ieftine decât cele pe care le vezi la televizor. pe care să ți-o poți face singur acasă Nu uita să îl întrebi care sunt cele mai bune produse pentru îngrijirea părului. Vezi care îți este forma capului. Stiliștii. 17 Copyright (C) 2012 www. pe care să ți-o faci la evenimente deosebite una pentru viața de zi cu zi. Însă poți găsi o frizură care să e avantajeze și pe care să o poți face ușor de acasă. fiind în branșă.FiiCuStil.21. a feței și caută pe Internet și prin reviste celebrități și modele cu care te asemeni.

întotdeauna se vor găsi sacouri cu maxim 3 nasturi pe mărimea ta. Chiar și așa. 23.ro Toate drepturile rezervate . altfel vei da senzația că ești neîngrijit. E posibil să îți stea bine cu barbă sau. din contră.FiiCuStil. ai grijă ca aceasta să nu îți crească prea mult. să îți stea aiurea. observă cum îți stă mai bine și menține acel look în fiecare zi. De aceea trebuie să o îngrijești cu atenție. Indiferent cât ești de înalt. În orice caz. Nu purta sacouri cu mai mult de 3 nasturi Un sacou cu unul. doi sau trei nasturi ar trebui să fie îndeajuns pentru orice bărbat de pe lumea asta. Excepția vine în cazul în care îți stă bine atât cu barbă cât și fără.22. 18 Copyright (C) 2012 www. Ai grijă de părul facial Fața este partea corpului cea mai privită de cei din jur.

Așa cum nu vei purta ochelari de soare seara sau noaptea. 19 Copyright (C) 2012 www. Cu cât studiezi mai mult stilul. iarna e anotimpul fularelor. al paltoanelor și al ghetelor. cu atât vei arăta extraordinar indiferent de sezon. Spre exemplu. așa va trebui să alegi acele piese vestimentare care se pretează sezonului în care te afli. că știi ce anotimp e afară. pantaloni scurți. ninge în noiembrie sau în martie. Asta înseamnă. Îmbracă-te conform anotimpului și temperaturii de afară Stilul trebuie să comunice celor din jur că știi pe ce lume te afli. de exemplu. pantofi marinărești. bineînțeles. Și acum să vorbim puțin de temperatură. optează pentru o eșarfă în favoarea fularului. dacă în martie e puțin mai frig dar nu exagerat. espadrile.24. cămăși cu mânecă scurtă sau cu mânecă lungă dar rulate etc. al mănușilor (cu sau fără degete). încearcă pe cât posibil să porți haine de sezon.ro Toate drepturile rezervate . vara poartă mocasini. e ok să porți acele piese vestimentare care te protejează de frig. Însă.FiiCuStil. dacă vezi că vremea e bună. Dacă. Pe de altă parte. Spre exemplu. Știu că ai un anotimp preferat și că ai vrea să porți anumite articole și în afara sezonului însă… ne lovim de utilitatea hainelor și a accesoriilor.

care sunt mai potrivite pantofilor cu sau fără șiret. poartă maxim trei culori în ținută și maxim două imprimeuri. mai ales la pantaloni scurți. motiv pentru care. Trebuie să găsești singur acel balans între a îți exprima stilul de viață și felul tău de a fi și a emana bun gust și un avatar vestimentar care să fie apreciat de cât mai multă lume. Dacă ești la început în stil. poartă mai multe culori (sau aceleași culori de intensități diferite) și mai multe imprimeuri (de dimensiuni diferite).FiiCuStil. vrei să eviți să arăți ca Pinocchio. Vei purta ținutele tale pe stradă și vei trece pe lângă oameni din toate categoriile sociale. Mocasinii sunt o încălțăminte specifică verii.25. fie prea multe imprimeuri. Nu purta șosete de normale cu mocasini Mă refer aici în primul rând la șosetele de lungime normală. Alternativele sunt trei: fie porți șosete no-show (recomandat) fie nu porți șosete (însă trebuie luate măsuri de precauție împotriva transpirației – spray-uri de picioare sau pudră de talc) șosete low-cut dar numai în cazul pantofilor marinărești (care sunt și ei un tip de mocasin) - 26.ro Toate drepturile rezervate . Nu te îmbrăca ca un papagal E foarte ușor să sari calul și să porți fie prea multe culori țipătoare pe tine. 20 Copyright (C) 2012 www. fiecare cu educația lui și cu felul lui unic de a vedea lumea. fie o droaie de accesorii. toate etniile. Dacă ești mai avansat.

FiiCuStil.ro Toate drepturile rezervate .Secțiunea a doua – reguli de care e bine să ții cont. dar care pot fi încălcate 21 Copyright (C) 2012 www.

obligatorie. pantofi maro închis. șosetele vor fi pata de culoare din ținută (exemplu: șosete portocalii la o ținută formată din alb. șosete kaki jeanși albaștri. șosete maro de intensitate medie La stilul casual. 22 Copyright (C) 2012 www. negru și diferite nuanțe de gri).ro Toate drepturile rezervate . pantofi negri. Exemplu: pantaloni maro deschis. În acest caz.FiiCuStil. pantofi maro. Totuși. însă. pantofi maro. dacă pantalonii și încălțămintea fac parte din aceeași familie de culori.27. asortarea șosetelor cu pantalonii nu este. asortarea șosetelor cu pantalonii va avea un efect vizual mai interesant. șosete albastre Și mai bine. pentru că va oferi continuitate ținutei. Asortează șosetele cu pantalonii. Poți alege să le asortezi cu orice alt element vestimentar din ținută. nu cu pantofii Mulți bărbați asortează șosetele cu pantofii pentru că li se pare ceva evident. poți alege ca șosetele să aibă o culoare intermediară. Exemple: pantaloni kaki. șosete albastre jeanși albaștri. Poți chiar să mergi pe șosete colorate și să asortezi diferitele culori de pe ele cu ținuta… …sau poți chiar să nu asortezi șosetele cu nimic.

FiiCuStil. fie nu dispui de un buget prea mare. poate ai o bluză care îți este prea mică. fie ești la început.ro Toate drepturile rezervate . să ai o garderobă 100% cu stil și bun gust. De fiecare dată ai grijă să scapi de unele haine pe care nu le vei mai purta și să te forțezi. în schimb. încet-încet. Dacă ai prea multe haine fără stil și. Scapă de hainele pe care nu le mai porți Sunt sigur că există multe haine în garderoba ta despre care știi că nu sunt cu stil. Nu purta parfum în exces 23 Copyright (C) 2012 www. e normal să nu vrei să le arunci pe toate (sau să le dai la altcineva). este să faci curățenie periodică în dulap. Ce poți face. Chiar dacă nu porți acea cămașă largă. poate e vorba de o pereche de pantaloni 100% din poliester. te încetinește din evoluția ta în stil. Poate e un tricou cu brandul unei firme pe el.28. Te gândești că acele articole vestimentare nu te încurcă însă lucrurile nu stau chiar așa: Lucrurile care te înconjoară sunt lucrurile care te definesc. 29.

Locurile unde e cel mai bine să te parfumezi sunt: Interiorul încheieturilor mâinilor După urechi De-a lungul linei gâtului (în partea din față) Pe piept 30.Parfumul ar trebui să se simtă la o distanță de maxim 2 metri în jur. precum Ray-Ban. care vin bine mai multor persoane. nu mai mult. Asortează forma ramei ochelarilor cu forma feței O față rotundă cere rame rotunde. Există unele modele. Este ok. 24 Copyright (C) 2012 www. atâta timp cât îți vin bine atunci când îi provezi în oglindă.ro Toate drepturile rezervate . altfel vei intra în categoria celor care se străduiesc prea tare.FiiCuStil. una ovală rame ovale sau dreptunghiulare. Câteva pufuri sunt suficiente.

tocmai din acest motiv îți recomand să îl eviți. 32. Pentru câțiva lei în plus. pentru asta. în ciuda faptului că oferă posibilități destul de bune de asortare. Fiindcă această neregulă apare în partea de jos a ținutei. croitorul îi va scurta pantalonii ca aceștia să ajungă până deasupra labei piciorului atunci când ești descălțat. Evită eșarfele arăbești (shemagh) Acest tip de eșarfă este foarte popular și. nerespectarea ei poate strica ușor o ținută.FiiCuStil. Lungimea pantalonilor și a blugilor trebuie să fie puțin peste încheietura de la laba piciorului Această regulă este una de detaliu însă.31. Dacă ai deja asemenea eșarfe în garderobă. Cutele cauzate de lungimea prea mare a pantalonilor trebuie să dispară iar.ro Toate drepturile rezervate . nu trebuie decât să faci o vizită unei persoane pe care sper că o vezi cel puțin o dată pe lună: croitorul. 25 Copyright (C) 2012 www. de multe ori. până îți vei achiziționa altele noi. o trecem extrem de ușor cu vederea. De multe ori ne trezim că luăm o pereche de pantaloni care ne vin foarte bine la talie dar sun mult prea lungi. Ce se întâmplă? Pantalonii sunt așa de lungi încât în partea de jos formează un ”acordeon” oribil. e ok să le porți temporar.

Păstrează-le pe cele cu vârful pătrat temporar și fii pe fază la eventualele reduceri de pantofi. vârful este prea lung și prea ascuțit. Aruncă-le doar pe cele cu vârful ascuțit. nu irosi banii pe ei. Evită pantofii cu vârful pătrat sau cu vârful prea ascuțit Pantofii cu stil sunt aceia care au (ideal) vârful undeva între pătrat și rotund. dimpotrivă. Dacă ai deja mai multe astfel de perechi care se află într-o stare bună.ro Toate drepturile rezervate . însă. Pantofii pot fi o investiție destul de mare.33. Dacă vârful acestora pare ”tăiat” sau dacă. motiv pentru care nu trebuie să te grăbești să cumperi.FiiCuStil. nu te grăbi să le arunci. Iată un exemplu de cum ar trebui să arate (în cazul ideal) vârful pantofilor și ghetelor tale: 26 Copyright (C) 2012 www.

apoi du-o la croitor pentru ajustări. Există totuși o excepție: atunci când vrei să faci layering cu o vestă sau o bluză cu guler V. Deși li se spune cămăși ”formale” sau ”business”. nu arunca dezamăgit haina înapoi de unde ai luato. Găsești destui croitori în orașul tău. să lămurim un mic aspect. Motivul este simplu: te ajută să le introduci mai ușor în pantaloni. Ia-o cu un număr mai mare. 35. croitorul nu va putea face mai nimic pentru a o lungi. este vorba de acele cămăși pe care le poți purta oricând la ținute business-casual sau casual. Din acest motiv aceste cămăși nu trebuie niciodată purtate în afară – vor arăta neîngrijit. Nu cumpăra niciodată haine prea mici Hainele vin în mărimi standard iar șansele să găsești ceva care să îți vină perfect din prima nu sunt grozave.ro Toate drepturile rezervate . Majoritatea nu sunt plini de bani.34. motiv pentru care îți va fi ușor să găsești unul care să lucreze de calitate la prețuri mici. Când vezi că nu îți vine bine ceva care îți place. Din moment ce porți acea 27 Copyright (C) 2012 www. Dacă o iei cu un număr mai mic. poți lăsa cămașa scoasă din pantaloni pentru a lăsa să se vadă culoarea și imprimeul. Nu purta cămășile formale/business scoase din pantaloni Înainte de toate. Acestea sunt de obicei din bumbac și au o formă de linie frântă în partea de jos.FiiCuStil.

Nu purta cămășile casual în pantaloni Această regulă este. deci poți să stai liniștit. linia frântă de care vorbeam nu se va vedea în totalitate. Din moment ce lipsește acea tăietură neregulată din partea de jos. 36. Chiar dacă ai face-o. oarecum opusul regulii precedente. Încheie cămașa până la ultimul nasture de sus.ro Toate drepturile rezervate . acestea intră prea ușor. faptul că acest tip de cămăși este mai gros. Recunoști cămășile casual prin faptul că sunt puțin mai groase și.haină peste ea.FiiCuStil. prin forma regulată în partea de jos. mai ales. Dacă ai dificultăți în a introduce cele două degete sau dacă. acesta e semn să nu bagi cămașa în pantaloni. te va incomoda. 28 Copyright (C) 2012 www. apoi vezi cum te simți în ea. 37. alege alt număr la cămașă. Gulerul cămășii trebuie să fie atât de îngust încât să poți introduce 1-2 degete între guler și gât Ține cont de această regulă data viitoare când achiziționezi o cămașă. dimpotrivă.

Ar fi mult mai multe de spus.FiiCuStil. însă cred că dacă le respecți pe acestea 37. Lazăr Fondator www.Acestea au fost regulile.ro 29 Copyright (C) 2012 www. Îți urez mult succes în călătoria ta spre stiul care te reprezintă.ro Toate drepturile rezervate . Ovidiu G.FiiCuStil. vei fi ferit de ironii și bârfe… cel puțin când vine vorba de stilul tău vestimentar.