You are on page 1of 31

Infiintarea agentiei de turism ’’SC. Love Travel.

SRL”

Realizatori proiect:

-2012CUPRINS
Capitolul 1.Infiintarea firmei................................................3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 Prezentare generala Obiective propuse Amplasare Numele agentiei Motivatia alegerii domeniului Relatia cu mediul extern Furnizorii produselor turistice Obtinerea avizelor si autorizatiilor de functionare. Confectionarea stampilei societatii

Capitolul 2.Analiza mediului ambiant al firmei................ 2.1 Macromediul firmei 2.2 Micromediul intreprinderii 2.3 Analiza SWOT a firmei Capitolul 3.Functionarea firmei.......................................... 3.1 Viziunea si misiunea firmei 3.2 Obiective 3.3 Organigrama firmei 3.4 Recrutarea personalului 3.5 Prestarea de servicii la terti 3.6 Prezentarea unui produs turistic

Capitolul 4.Situatia financiara.......................................... Concluzii.............................................................................. Bibliografie..........................................................................

„Turismul

este actiunea,dorinta,arta de a calatorii pentru propria placere”
(M. Peyromaure Debord)

sportiv . Aceasta isi va desfasura activitatea cu legile romane conform statului societatii.15131260 cod unic de inmatriculare J33/143/2011.C. S.Agentia noastra este specializata pe turism intern si internationall avand capacitatea de a oferi produse turistice proprii si produse standard.C LOVE TRAVEL este o agentie tour operatoare infiintata in anul 2011 inregistrata la Registrul Comertului al Municipiului Suceava cu licenta nr.va ofera la preturi atractive urmatoarele servicii: -bilete de avion -sejururi interne si internationale -bilete de autocar -charter avion -vacante exotice -turism de afaceri -asigurari medicale.etc. .Infiintarea firmei 1. LOVE TRAVEL este o persoana juridica romana avand forma juridica de S.1 Prezentare generala S. Prin parteneriatele cu tour-operatorii renumiti interni si externi agentia noastra poate oferi clientilor sai calatorii sau vacante variate . Orientarea permanenta spre client.L.Capitolul 1.calitatea si promtitudinea ne diferentiaza.pachete turistice interesante incepand cu sejururi sau circuite dar si programe cu specific cultural.educativ de sanatate si frumusete .R.

Astfel agentia doreste: • Sa asigure un loc sigur pe piata turistica romaneasca • Sa acopere un segment semnificativ al acesteia.2 Obiective propuse: Obiectivul agentiei noastre este cunoasterea nevoilor clientilor si investim resurse.pentru satisfacea acestora cu promtitudine si profesionalism.Radauti si Gura Humorului.simpozioane in Romania si strainatate -organizarea de excursii externe pt grupuri si turisti si altele dupa cererea clientilor 1.deschiderea unor filiale in Falticeni.printre care: -rezervari si emitere de bilete de avion pe rute interne si internationale -rezervari on-line in peste 900 de hoteluri din intreaga lume -cazari la preturi avantajoase in hoteluri din tara -rezervari si emitere de bilete de odihna si tratament pe litoralul romanesc si in statiuni montane -sejururi pe litorarul din strainatate -servicii de tansport rutier de inalta calitate -transferuri aeroport-hotel-aeroport-inchirieri masini -logistica pt organizarea de conferinte .congrese.prin profesionalism si disponibilitate • Includerea in oferta a unor destinatii noi .care sa permita mentinerea .extinderea la nivel international .SRL ofera servicii complete.exclusiv prin eforturi proprii. In urmatoarele 6 luni dorim sa obtinem o cota de piata ridicata .LOVE TRAVEL.la standarde de calitate europene .ulterior. • O dezvoltare a afacerii .timp si suflet .Agentia SC.la un standard calitativ de nivel european si.

preturi competitive -O gama variata de programe turistice .sub trei aspecte:siguranta.suprafata este de 25 mp. Agentia ofera cele mai minunate si exotice excursii in diferite locuri ale lumii. Numele Love provine din limba engleza care inseamna iubesc iar Travel inseamna calatorie.2 Numele agentiei Love travel este o agentie de turism care stie sa indeplineasca orice dorinta si vis al fiecarui client.Bulevardul George Enescu . 1.lovetravelsv.Obiectivele secundare pot fi sintetizate prin calitate.Personalul de specialitate va sta la dispozitie cu o gama larga de servicii atat pt grupuri cat si pentru turistii individuali sau oameni de afaceri.ro 1.0230524325 sau pe site-ul nostru www.Am ales acest nume deoarece oferim o gama diversificata de produse turistice .agentia se afla la parterul blocului.1 Amplasare Sediul agentiei se afla in Suceava .confort si rapiditate.bl T93.locul este renovat recent.nr 40 .sc A.3 Motivatia alegerii domeniului Am ales agentia de turism tour-operatoare Love Travel pentru a asigura clientilor: -O oferta bine structurata care sa acopere totodata cele mai exgente gusturi si preferinte -Serviciile prestate la o calitate superioara .mobilier nou.seriozitate si eficienta. Scopul agentiei este sa creeze un parteneriat de durat cat mai lunga cu clientii bazat pe calitatea serviciilor si incredere. 1.ap 2. Ne puteti gasi la numarul de telefon 0743452122.

British Airways.Travel Tour(Spania).Alitalia.Silver Tour(Franta).Happy Travel.Hotel Continental.datele de identificare a societatii ce se inscriu in certificatul de inmatriculare si sediul punctului de lucru unde se infiinteaza agentia de turism.Wizzair.structura actionariatului.-Sa nu incalcam niciodata promisiunile pe care le facem indiferent de situatie pentru ca agentia sa fie cel mai serios partener 1.Avia Travel.Intercontinental.Airways .Tarom.agentia a transmis reprezentantului zonal al Autoritatilor Nationale pentru Turism din M.Belvedere.6 Obtinerea avizelor si autorizatiilor de functionare.Mavi Tour (Italia). 1. 1.Perfect Tour .Eurotime.Alpin.Mariott.4 Relatiile cu mediul extern Agentia Love Travel detine contracte de colaborare cu mai multi parteneri de afaceri interni si internationali:Activ Travel. • Copie dupa brevetul de turism al persoanei care conduce agentia de turism • Copie dupa contractul de munca al persoanei care detine brevetul de turism • Dovada achitarii contravalorii taxei pentru eliberarea licentei .Interra Travel .Vila Claris.T.Transcontinental.Asadar pentru obtinerea licentei de turism . Pentru a putea opera pe piata turistica agentia trebuie sa fie licentiata.5 Furnizorii produselor turistice Air France .T –Directia de Autorizare si Control urmatoarele documente: • Cerere de eliberare a licentei de turism • Certificat constator de la Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte urmatoarele informatii :obiectul de activitate al societatii .C.

• Curriculum vitae • Copie dupa actele de identitate • Copie dupa actele pe care atesta pregatirea profesionala • Copie dupa documentele de atestare a perioadei lucrate in turism • Atestat in limba straina de circulatie internationala • Atestat de limba romana pentru cetatenii straini • Certifcat cazier judiciar • Dovada achitarii contravalorii prestatie efectuate Aceste documente se transmit reprezentantului teritorial al M.C.managerul trebuie sa detina brevetul de turism iar pentru obtinerea acestuia sunt necesare urmatoarele documente: • Cerere de eliberare a brevetului • Dovada privind detinerea permisului de munca in Romania in cazul cetatenilor straini.T. .T. Stampila.Autoritatatea Nationala pentru Turism pe care le verifica si elibereaza brevetul.Pentru a conduce agentia de turism .

influenteaza si orienteaza clientela spre serviciile turistice mai ieftine . Unul din factorii decisivi in vanzarea si conceperea produsului turistic este reprezentat de veniturile potentialilor consumatori.pretul de vanzare . Factorii economici Piata influenteaza activitatea agentiei Love Travel prin faptul ca pe baza studiului cererii de produse turistice se stabilesc astfel colaboratorii . Macromediul intreprinderi si influenta componentelor acestuia asupra activitatii intreprinderii Macromediul agentiei de turism reuneste acei factori care nu pot fi controlati de intreprindere si care constituie climatul general in care acesta isi desfasoara activitatea.In perioada de inflatie apar: .iar clientii fideli acesteia s-ar orienta spre o alta agentie.De asemenea ar putea anticipa schimbarile din evolutia mediului si in acest fel ar putea raspunde mai eficient la cerintele turistilor decat concurentilor.In cazul unei agentii de turism cresterea tariferelor cu 25% ar exista posibilitatea ca agentia sa ramana cu pachetul de servicii .1. Activitatea agentiei de turism nu poate tine cont decat de conditiile particulare si sa se adapteze acestora.scaderea preturilor atrage dupa sine cresterea volumului de vanzari . De regula pe piata bunurilor si serviciilor de consum.Capitolul 2.Cu cat veniturile cresc cu atat pachetul de servicii oferit in cadrul produsului turistic este mai complex. Dezvoltarea activitatii de marketing presupune o schimbare a felului de concepere a produsului turistic in sensul orientarii acestuia asupra a ceea ce se cere pe piata. Cresterea cantitatii de moneda aflata in circulatie mai mult decat cresterea nivelului nevoilor reale ale economiei exercita .Prin intermediul pietei interne si externe de desfacere a produselor turistice firma are influenta asupra exigentelor consumatorului ca urmare a lansarii pe piata a unor produse ce satisfac acele nevoi.Analiza mediului ambiant al firmei 2.Totusi in cadrul agentiei de turism Love Travel exista si pachete de servicii destinate unui anumit segment iar alte pachete au preturi accesibile pentru toate segmentele pietei .serviciile oferite de acestia .nivelul calitativ al prestatiilor oferite.

Pe baza acestor componente se formeaza comportamentul de cumparare si de consum turistic.piscuri.de distributie in spatiu a activitatilor turistice . Love Travel.Marimea si orientarea fondurilor destinate cercetarii si dezvoltarii .valorile culturale.Indicatorii capacitatiipietei sunt:volumul ofertei.C.financiar fiind totodata o persoana influenta in cadrul oamenilor de afaceri.L.traditiile .asimilarea de produse noi si modernizarea produselor traditionale.credintele si normele care guverneaza statutul oamenilor in societate.a ofertei si a raportului dintre ele.lovetravelsv. Potentialul turistic oferit prin intermediul agentiei Love Travel este variat.S.lacuri.ro De asigurarea vanzarii si cresterii competitivitatii agentiei de turism Love Travel se ocupa directorul general care stapaneste foarte bine toate segmentele pietei :industrial .comercial.de la Carpati la litoral si Delta Dunarii.recunoscute atat in tara cat si in strainatate .Este in stransa dependenta cu ritmul progresului tehnic si cu cercetarea stiintifica.R.pesteri.si se refera in special la amplasarea in spatiu a localitatilor. Totodata mediul social-cultural este format din ansamblul elementelor ce privesc clasele sociale. Factorii tehnologici Reprezinta acceptia cea mai larga data progresului economico-social al unei tari la un moment dat. Capacitatea pietei intreprinderii de servicii se particularizeaza prin utilizarea unor indicatori specifici care reflecta particularitatile si modul de formare a cererii .Acesta influenteaza agentia de turism deoarece tehnica aplicata in rezervare si informare sporeste interesul potentialilor sau actualilor turisti pentru contractarea unei realitati cunoscute numai virtual www.Litoralul romanesc este recunscut pentru curele .-diminuarea loialitatii fata de anumite firme -restrangerea volumului de prestatii turistice.indiferent de sectorul de activitate.la posibilitatea de acces la zonele de mare atractie:cascade.existenta de obiective turistice .volumul incasarilor si cotele de piata. S.uneori intrand nemijlocit in obiective de activitate a agentiei de turism.investitiile si inovatia .obiceiurile. organizeaza sejururi in Nordul Moldovei oferind clientilor sai posibilitatea de a beneficia de un cadru natural deosebit si posibilitatea vizitarii manastirilor din aceasta zona .volumul cererii. Conditiile naturale determina modul de localizare . Factorii naturali Reprezinta cel mai important factor generator de turism .

L ofera clientilor sai excursii in Delta Dunarii sau excursii in Grecia si Turcia oferind transportul clientilor cu autocarul sau avionul.O problema o constituie pentru agentie acordarea vizelor pentru cetatenii romani . Dimensiunea pietei intreprinderii turistice .Turismul .in general este extrem de vulnerabil la evenimentele politice chiar in cazurile in care exista numai presupuneri ca asemenea evenimente politice ar putea avea loc.credintele si normele care guverneaza statutul oamenilor in societate . • Reglemenenteaza conditiile de plata si de anulare a unui produs turistic.pentru practicarea sporturilor maritime.valorile culturale.tratament balneo-medical.dinamica si structura cererii si ofertei de produse turistice sunt influentate de marimea si structura populatiei .S.obiceiurile.adulti.clasificare.turistii sunt preluati de firme autohtone ce ofera servicii de cazare .C.precum si marimea si natura segmentelor de turisti:tineri . Factorii socio-culturali .odihna si recreere. • Elaboreaza norme de organizare .tarife locale si zonale • Sa faciliteze accesul la produsele turistice Mediul politico-legislativ se refera in principal la interventia statului in domeniul turismului.R.In cazul Grecei sau oricarei alte tari straine .masa si trasee turistice si ghizi speciali.si functionare a intreprinderilor turistice. Legislatia in domeniul turismului poate: • Sa impuna o serie de restrictii:taxe vamale . LOVE TRAVEL.heliomarine.traditiile . Mediul socio-cultural e format din ansamblul elementelor care privesc clasele sociale .Varsta populatiei influenteaza marimea veniturilor si dorinta lor de a calatori. Statul intervine in situatii cum ar fi: • Promulga legi care protejeaza consumatorul in practicile frauduloase .vize. S.mai ales in domeniul publicitatii si ofertelor promotionale. Factorii politici si mediul legislativ Cuprinde totalitatea legilor si actelor normative din domeniul turismului forma guvernamentala si stabilitatea politica ce pot influenta activitatea turistica .generatia varstei a treia.

furnizorii pot influenta pozitia pe piata agentiei de turism. Furnizorii reprezinta persoanele fizice sau juridice care pun la dispozitia tertilor bunuri sau servicii contra plata in baza unei intelegeri prealabile de preturile oferite.restaurante .camere cat mai moderne si servicii cat mai complexe.2. Factorii demografici De structura populatiei se tine cont si atunci cand se elaboreaza anumite pachete de servicii .credinte .Micromediul intreprinderii si influenta componentelor asupra activitatii intreprinderii Micromediul intreprinderii de turism cuprinde factorii care actoneaza direct asupra acesteia influentandu-i activitatea .Pentru aorganizarea serviciilor prezentate pe piata e necesar ca directorul .comportamnentul consumatorului de servicii turistice se formeaza cererea turistica etc.Se constituie din ansamblul elementelor privitoare la sistemul de valori .valorile culturale.unitati de transport.In calitatea sa de firma comerciala .obiectivul de activitate al agentiei de turism este oferirea si vanzarea de servicii turistice.mesaje publice. 2.care se statornicesc intre agentii economici angrenati in activitatile turistice .obiceiuri .credintele si normele care guverneaza statutul oamenilor in societate .servicii furnizate de prestatorii detinatori de baza materialahoteluri.norme sociale in functie de care se fundamenteaza pozitia si statutul social si pe baza carora se formeaza motivatia turistica . Toate aceste activitati comerciale presupun o multitudine de raporturi juridice si relatiilor contractuale .traditii .traditiile .Sunt formati din ansamblul elementelor care privesc clasele sociale.De exemplu :domnii si domnele de 40 de ani prefera un loc mai linistit pe cand cei de 20 -40 ani doresc sa se distreze .Se mai tine cont si atunci cand se mai efectueaza cazarea clientilor in hoteluri motelur si alte spatii de cazare.factorii asupra carora intreprinderea poate avea control sau influenta.obiceiurile. Pe piata turistica furnizorii sunt de fapt vanzatorii sau ofertantii produsului turistic .Totodata o categorie distincta in cazul intreprinderii turistice o reprezinta prescriptorii.unitati de tratament balneo-climaterice.

B.S.C.AIR FRANCE.HERTZ • furnizori externi S. Agentia de turism LOVE TRAVEL intra in relatie cu urmatoarele categorii de furnizori: A.C ADRIAN TOUR.SRL S.C DI APPOLO SRL dar in perioada de varf apeleaza si la alti furnizori de servicii si transporturi turistice ca:administratia permanenta a taberelor scolare .manastiri. QUIQ. pt produse de papetarie.C UNILEVER S.imobiliare pt inchirierea de spatii.JURNALUL NATIONAL In functie de modul de colaborare .SRL S.furnizorii pot fi furnizori traditionali(firma care are relatii de lunga durata) si furnizori ocazionali(se apeleaza la ei doar la nevoie) Agentia Love Travel are ca furnizor traditional de servicii de transporturi turistice fluviale-S.De servicii: • De transport firme detinatoare de parcuri auto. .calendare. S.R.a gazelor(Romgaz)etc • Societati comerciale ce produc materiale comerciale :S. • Inchirieri masini auto: RENT A CAR.agentiei de turism sa incheie contracte ferme sau conventii cu diversi detinatori de spatii si sa solicite in detaliu cat mai multe informatii despre conditiile si tarifele practicante pt serviciile oferite.ANTENA 1.C LAVINIA TOUR.AVIS.companii de turism naval:S.L S.L SUCFR.R.C.etc. • Societati comerciale producatoare de bunuri necesare activitatilor promotionale :pixuri.TAROM.CC ROMTOUR.companii aeriene companii de transport feroviar.societati publice de distributie a apei .brichete cu emblema firmei.A.case memoriale. pentru produse de curatenie .De bunuri si de lucrari: • Societatea de telecomunicatii (romtelecom).UNITA • De acordare a vizelor • De acordare a creditelor • De schimb valutar : BNR si case de schimb valutar • De publicitate si reclama :PRO TV.UPG-turism-comert) • Oficiul de plasare al fortei de munca Bucuresti • Persoane care cauta sa ocupe un post C.A.GROUP AS.C DIANA(Roma) • Culturale:muzee .expozitii • De asigurare ASIROM.targuri.S.teatre.persoana fizica Badicu.LAVINIA TOUR.De forta de munca: • Unitati de invatamant(ASE-Bucuresti.S.

la termenele stabilite si la preturi avantajoase.Aceasta cunoastere are la baza urmatoarele informatii referitoare la : -originea clientului -tipul clientului(individual.alimentatie publica.fie oferite de intreprinderea de turism insasi sa fie pusa la dispozitia de furnizori.Aceste persoane sunt in acelasi timp si turisti „de vacanta” care doresc sa cunoasca zona pe care o viziteaza.misiuni.Calatoriile de afaceri sau pt conferinte . Cunoasterea clientului este o conditie obligatorie pentru intreprinderea turistica . Clientii intreprinderii turistice sunt persoane fizice sau juridice care cumpara sau utilizeaza produse turistice.reuniuni se dezvolta continuu si se aduc beneficii in mai multe locuri.agremement.Intreprinderea turistica trebuie sa acorde o mare importanta clientelei intrucat produsul turistic trebuie sa evolueze potrivit nevoilor clientilor.grup.congrese.Asgurararea unor conditii optime pt deplasarea .client obisnuit) -motivul sejurului Clientela de afaceri cuprinde toate sejururile de interes de serviciu ca:reuniuni.persoana importanta.intreprinderea de turism decide sa colaboreze cu furnizori care ofera produse de calitate . Concurenta se poate manifesta pe 4 niveluri: 1)intre agentii care ofera produse similare la preturi similare acelorasi categorii de consumatori 2)intre agentii care ofera acelorasi consumatori o gama diversificata de produse 3)intre agentii ce ofera mai multe categorii de produse unor categorii diferite de consumatori 4)intre agentii ce ofera produse care pot reprezenta o alternativa pentru consumatori Analiza ofertelor competitorilor e necesara si are ca scop: -evaluarea obiectiva a propriilor posibilitati -cunoasterea ingeniozitatii in creearea de produse turistice noi -cunoasterea modalitatilor folosite de competitori pt atragerea clientelei .ci si valorificarea acestora prin intermediul serviciilor de cazare.transport. Pentru a oferi clientilor sai produse de buna calitate si la preturi avantajoase pentru acestia. Concurenta o reprezinta orice alta firma care ofera aceleasi produse turistice consumatorilor de pe piete actuale sau potentiale.afaceri diverse.In bugetul marilor intreprinderi .sejurul sau petrecerea timpului liber de catre turisti presupune nu numai existenta unui ansamblu de premise naturale si antropice .cheltuielile cu voiajele ocupa locul 3 dupa cheltuielile cu materiile prime si de personal.voiaje de stimulare.

Intrucat are pozitia cea mai buna pe piata .institutiilor .agentiile de schimb etc.care sunt tendintele preturilor si tarifelor practicate de firmele concurente pentru produsele turistice similare cu un continut similar.-cunoasterea categoriilor carora se adreseaza competitorii Ca sa faca fata concurente agentia trebuie sa cunoasca ce produse turistice sunt solicitate .negocierea si realizarea contractelor.informaticii -disponibilitatea de mijloace de transport performante .Lumea afacerilor cuprinde bancile .dispunand de parc propriu de autocare si microbuze -existenta posibilitatii de adaptare a ofertei turistice la cerintele clientilor -amplasamentul.cu perspectiva .grupurilor de persoane fizice sau juridice care pot influenta activitatea agentiei formand mediul lor public.Administratia publica centrala cuprinde organele financiare.Pentru a vinde cat ma bine produsul turistic Love Travel hotaraseste diminuarea preturilor cu 5% .PASSION va imita actiunea firmei concurente si va diminua si ea pretul cu 5%.Oniro va contraataca actiunea firmei si va diminua cu 7%.Asociatiile consumatorilor sunt cele care protejeaza pe parcursul efectuarii calatoriei sau a consumarii pachetului de servicii .care sunt si ce pondere trebuie sa aiba serviciile componente .administratorii sau lucratorii din agentia de turism.Pe aceeasi piata turistica mai actioneaza trei agentii de turism:ONIRO.agentia e situata in zona centrala a orasului Puncte slabe: .volumul si nivelul cererii probabile .Fata de acestea agentia are obligatii legale :plata impozitelor .intreprinderilor.specializat in domeniul turismului .3 Analiza SWOT a firmei Puncte tari: -experienta vasta in comercializarea serviciilor de turism si transport -echipa cu un personal bine pregatit.PASSION si COROLA.Asociatiile profesionale grupeaza proprietarii.transporturilor.noi -flexibilitatea activitatii . Organismele publice reprezinta totalitatea organismelor.controlul vamal al turistilor. 2.etc.vamale.ceea ce a permis dezvoltarea acesteia de la conceperea si vanzarea pachetelor turistice la desfasurarea activitatilor de transport .

-lipsa unui departament de marketing.promovare relativ redusa pt programele proprii agentiei -gama restransa de servicii turistice oferite Oportunitati: -ritmul rapid de dezvoltare a pietei turistice in ultimii ani .intensificarea circulatiei turistice in interiorul granitei si in afara -elemente favorizante ale politicii guvernamentale in domeniul turismului -potential turistic inca nevalorificat atat pe plan intern cat si extern -potential ridicat al pietei locale -aplicarea unor acorduri internationale de liberalizare a circulatiei persoanelor. Amenintari: -puterea de cumparare a consumatorilor potentiali in scadere -produsele agentiei nu se singularizeaza fata de produsele comercializate de alte agentii de turism .vanzarea produselor fiind nerentabila pt operatorul turistic. .agentia actionand intr un mediu concurential accentuat -preferintele populatiei pt produsele cu pret scazut.

care sa satisfaca cele mai exigente cerinte in ceea ce priveste siguranta si confortul calatoriilor cu scop de afaceri .personale sau turistice! Misiunea „LOVE TRAVEL” este aceea de a deveni consultantul Dumneavoastra de calatorie!Ne propunem sa oferim clientilor nostri produse turistice si servicii de calatorie complete si de inalta calitate! 3.prin profesionalism si disponibilitate -includerea in oferta a unor destinatii noi .Astfel agentia doreste: -sa asigure un loc sigur pe piata turistica romaneasca -sa acopere un segment semnificativ al acesteia.crearea unor noi parteneriate de lunga durata cu agentii de turism detailiste din tara dar si stabilirea unor relatii de afaceri din strainatate.1 Viziunea si misiunea firmei Viziunea „LOVE TRAVEL” este aceea de a dezvolta cea mai extinsa si performanta retea de agentii din Romania .sa permita mentinerea .la un standard calitativ de nivel european -o dezvoltare a afacerii. Functionarea firmei 3.exclusiv prin eforturi proprii .in masura sa asigure servicii standardizate .Capitolul 3.2 Obiective Obiectivul principal al agentiei il reprezinta cresterea cifrei de afaceri in fiecare an.

La fel si un oficiu jurdic e necesar pt a fi prezentat in cadrul structurii de organizare . -permite folosirea invatarii/experientei asociate cu specializare functionala.-deschiderea unor filiale in alte orase din judet:Radauti .Astfel fiecare departament urmareste obtinerea unui rezultat cat mai bun pentru a face posibila indeplinirea strategiei comune a firmei.sejururi si necesitati.prin faptul ca permite centralizarea controlului strategic al rezultatelor.Acesta se va ocupa cu normele juridice care reglementeaza activitatea agentiei . Din aceasta cauza un departament de cercetare-dezvoltare .si asigurarile medicale de plecare in strainatate.avand capacitatea de a realiza produse turistice proprii necesare circumstantelor si gusturilor clientilor in materie de excursie .3 Organigrama firmei Agentia este una de tip tour-operatoare . 3. Am ales in organizarea agentiei noastre tipul de structura organizatorica functionala .Personalul de specialitate va sta la dispozitie cu o gama larga de servicii atat pt grupuri cat si pentru turistii individuali sau oameni de afaceri.Gura-Humorului etc.care sa asigure informatii . .utilizata fregvent in firmele mici si mijlocii.date statistice si tendinte de pe piata turismului este mai mult decat necesar in cadrul agentiei. Ca avantaje a acestei structuri am putea enumera: -este eficienta acolo unde activitatile sunt de rutina si cu grad mare de repetabilitate.se favorizeaza centralizarea excesiva si pot aparea conflicte intre functii si departamente. Pot aparea si unele dezavantaje precum ar fi scara promovarii destul de limitata .seriozitate si eficienta. -permite realizarea unei stranse legaturi cu strategia agentiei prin desemnarea activitatilor cheie ca departamente functionale .in care activitatile cheie sunt bine definite prin obiective si arie de specializare.Falticeni. Obiectivele secundare pot fi sintetizate prin calitate.sistemul de vize internationale.

Figura 1. pregatiti oricand sa .4 Recrutarea personalului Fisa postului Ghid turistic Descrierea firmei: Agentia tour-operatoare Love Travel specializata in comercializarea biletelor de avion si a pachetelor turistice pune la dispozitie servicii profesionale si solutii pt a satisface cererea si asteptarile clientilor nostrii .Personalul agentiei e format dintr o echipa de agenti de turism si de ticketing cu experienta in domeniu.Organigrama agentiei de turism „Love Travel” 3.

clientul nostru este elementul cheie a politicii agentiei .Eforturile noastre sunt orientate pt a veni in intampinarea lui cu cele mai bune solutii si cele mai noi destinatii turistice.arhitectura.Pentru noi.istorie.urmarind itinerarul planificat in cadrul agentiei Face rezervari pe trenuri autocare locale si alte mijloace de transport necesare pe parcursul itinerariului turistic Asigura pastrarea bagajelor si securitatea turistilor Acorda ajutor turistilor in cazuri neprevazute si face legaturi cu institutii medicale Obtine actele necesare pt calatorie cum ar fi:vize .indiferent de nationalitatea acestora • Devotament si responsabilitate in meseria pe care o face Fisa postului agent turistic . Face schimburi valutare Asigura un tratament bun al turistilor din partea localnicilor si rezolva cazurile conflictuale aparute in cadrul grupului de turisti sau cu alte persoane Organizeaza cazarea si masa turistilor in hoteluri cat masa in afara acestuia Cunostinte /Calificare: • Cunostinte aprofundate in istorie si geografie • Cunostinte lingvistice:vocabular bogat.etc. Descrierea postului-responsabilitati • • • • • • • • • • • Conduce si insoteste tururi organizate de turisti Comunica cu grupuri mari de turisti Ofera informatii despre arta.capacitatea de a vb in cel putin 2 limbi internationale engleza si franceza • Studii superioare sau absolvirea unor cursuri de ghid turistic atestate de Ministerul Educatiei • Abilitati de a stabili relatii excelente si de a interactiona usor cu oameni noi.capacitatea de a expune informatii in fraze coerente si logice .pasapoarte.si alte domenii Asigura transportul si alte facilitati grupurilor de turisti .gaseasca produsul potrivit pentru fiecare tip de client.

si informeaza managerul despre acestea • viziteaza hotelurile si statiunile de odihna .atentionandu-i in legatura cu posibilele riscuri si situatii imprevizibile Cunostinte/Calificare • absolvent a unei institutii de invatamant superior cu profil Comert/Turism/Servicii • experienta in servirea impecabila a clientului • capacitatea de a comunica fluent cu clientii si de a expune clar si coerent informatii despre destinatii turistice si preturi cunoasterea a 2 limbi internationale engleza-avansat.Eforturile noastre sunt orientate pentru a veni in intampinarea lui cu cele mai bune solutii si cele mai noi destinatii turistice.franceza.clientul este elementul cheie a politicii agentiei.restaurantele si altele pt a evalua conditiile de confort .restaurantele si atractiile turistice de vizitat • furnizeaza informatii despre actele necesare pentru plecarea in calatorii cu destinatii indepartate • consulta si este la curent cu cele mai noi destinatii turistice .pregatiti oricand sa gaseasca produsul potrivit pentru fiecare tip de client.calitatea mancarii si servirii • impartaseste propria experienta turistilor. Descrierea postului-responsabilitati • ofera informatii clientilor despre destinatii si preturi • organizeaza formalitatile privind transportarea turistilor.sau o alta limba suplimentar .Pentru noi.curatenie.posibile noi perspective in dezvoltarea unor produse turistice noi.inchirierea masinilor.securitatea.Descrierea firmei: Agentia tour -operatoare LOVE TRAVEL specializata in comercializarea biletelor de avion si a pachetelor turistice pune la dispozitie servicii profesionale si solutii pentru a satisface cererea si asteptarile clientilor nostrii.Personalul agentiei e format dintr o echipa de agenti de turism si de ticketing cu experienta in domeniu.cazarea acestora .autocarurilor pt tururi panoramice si altele • informeaza asupra conditiilor climaterice ale zonei turistice.

pregatiti oricand sa gaseasca produsul potrivit pentru fiecare tip de client.Eforturile noastre sunt orientate pentru a veni in intampinarea lui cu cele mai bune solutii si cele mai noi destinatii turistice.trenurilor.autobuzelor precum si circuitelor acestora • face publice anunturi despre plecarile si sosirile avioanelor si altor tipuri de transporturi evidentiind posibile avantaje valoroase • verifica bagajele pasagerului • raspunde la telefon pt furnizarea informatiilor despre transporturi si orare • promoveaza si asigura deservirea la nivel inalt al clientului dupa sloganul „Clientul nostru-stapanul nostru” • face tranzactii si plati cu card de credit oferice de clienti spre achitare Cunostinte/Calificare • experienta in folosirea registrului de bani si a cartilor de credit • experienta in deservirea clientului • buna cunoasterea a programelor Microsoft Excel .clientul nostru este elementulcheie a politicii agentiei.italiana.specializata in comercializarea biletelor de avion si a pachetelor turistice pune la dispozitie servicii profesionale si solutii pentru a satisface cererea si asteptarilor clientilor nostri.• creativitate si abilitate de a realiza pachete turistice cautate de clienti Fisa postului Agent de ticketing Descrierea firmei Agentia tour-operatoare Love Travel . Descrierea postului-responsabilitati • vinde bilete ale agentilor de transport terestru • planifica ruta de deplasare si calculeaza costul biletului • face rezervari de bilete pt diverse tipuri de transport • asigura pastrarea si disponibilitatea locurilor rezervate clientilor • raspunde la intrebarile privind orarele avioanelor .Personalul agentiei e format dintr-o echipa de agenti de turism si de ticketing cu experienta in domeniu .Pentru noi.franceza) • cunostinte PC necesare pentru a putea opera in sistemul de rezervari online .Acces • cunostinte foarte bune de limbi straine (engleza.

Pentru noi.pregatiti oricand sa gaseasca produsul potrivit pentru fiecare tip de client.Eforturile noastre sunt orientate pentru a veni in intampinarea lui cu cele mai bune solutii si cele mai noi destinatii turistice.specializata in comercializarea biletelor de avion si a pachetelor turistice pune la dispozitie servicii profesionale si solutii pentru a satisface cererea si asteptarilor clientilor nostri. Descrierea postului-responsabilitati • motiveaza permanent echipa cu care lucreaza pt obtinerea celor mai bune rezultate si atingerea obiectivelor propuse • asigura un bun management financiar si al echipamentului agentiei • stabileste contacte si relatii de colaborare cu parteneri valorosi din domeniu • asigura relatii bune cu institutiile din mediul extern • promoveaza produsele agentiei pe piata deja existenta si adopta piete noi si de nisa • analizeaza bugetele de cheltuieli si venituri ale agentiei • studiaza raporturile financiare si date statistice pentru a elabora strategii si politici corecte de dezvoltare a agentiei pe o perioada bine determinata • gaseste surse de produse si destinatii turistice • dezvolta vanzarile de produse turistice ale agentiei • urmareste cererea clientilor si afla informatii despre preferintele acestora • se familiarizeaza cu noi destinatii turistice si in cazul indeplinirii conditiilor corespunzatoare le poate include in noi produse turistice • creeaza noi produse turistice • aloca investiile necesare din profitul total pentru renovarea spatiilor si sistemelor informationale ale agentiei • face previziuni de dezvoltare a agentiei si asigura extinderea acesteia pe piata • rezolva plangerile clientilor si incalcarile de regulamente de catre personal • solutioneaza pierderile in urma anularii unor de produse standard si turistice din cauze neprevazute .clientul nostru este elementulcheie a politicii agentiei.Fisa postului Manager de agentie Descrierea firmei Agentia tour-operatoare Love Travel .Personalul agentiei e format dintr-o echipa de agenti de turism si de ticketing cu experienta in domeniu .

Vacante in strainatate:aici fiind incluse sejururi .Palma de Mallorca.Tunisia.Malta -chartere pe perioada sezonului estival catre Tenerife.chartere..numarul de persoane putem observa urmatoarele tipuri de produse turistice: -produse forfetare:care au in structura lor toate tipurile de produse mentionate cum ar f informarea.circuite.selectia si trainingul personalului agentiei • raspunde si justifica eventualele situatii neprevazute care afecteaza activitatea agentiei Cunostinte/Calificare cunostinte computer:Word .ski Austria.Maldive.Turcia.Spania.Egipt.cazarea.destinatii exotice.croaziere.Bahamas sau Costa Rica .• stabileste strategii de dezvoltare ale companiei si asigura indeplinirea acestora • consulta analistii economici pt a stabili schimbari de piata.Alexandria.New York -croaziere in Egipt la piramide.Malaezia.Austria-Bavaria.Franta.Dubai.transportul. -circuite care se pot efectua atat cu avionul cat si cu autocarul catre BudapestaViena-Praga.Grecia.aceste vacante pot fi de grup sau individuale deasemenea turistii vor fi insotiti de catre un ghid care va fi cu ei pe toata durata vacantei -sejururi in Franta.Tunisia.Dubai . Avand in vedere mai multe criterii de clasificare cum ar fi durata sejurului .5 Prestarea de servicii la terti • • • • • Produsul turistic reprezinta un ansamblu de bunuri materiale si servicii capabile sa satisfaca nevoile de turism a unei persoane intre momentul plecarii si momentul sosirii in locul de plecare.tendinte noi .Ibiza.Excel si navigare Internet studii superioare finalizate cunostinte solide in turism si experienta de 3 ani intr o pozitie similara cunostinte solide de lmba engleza cunostinte de analiza si planificare 3. -produse de tip statiune -produse de tip eveniment Agentia comercializeaza urmatoarele tipuri de produse si servicii turistice: 1.rezervarea.Coasta de Est.Maroc.etc • urmareste recrutarea .Miami Beach -destinatii exotice cum ar fi sejurul in Belize.Malta.Spania.pe Mediterana de Est .

Austriei.Sibiu.Baile Herculane.6 Prezentarea unui produs turistic Circuit turistic:Bucuresti-Viena-Praga-Bratislava-Budapesta-Viena-Bucuresti Tema circuitului:vizitarea capitalelor Cehiei .Iasi.circuite .Borsec -agroturism catre Bran.Borsa.Delta Dunarii -sejururi pe litorarul romanesc: Mamaia .Sinaia.agroturism.vacante pentru tratamente balneoclimaterice .Brasov.1 Mai .Saturn.dar si in orase precum Suceava.Bratislava si Budapesta Transport intre orase cu autocar de 4* Ghid turistic Pret:550 euro/pers Ziua 1 –Bucuresti-Viena 07:30-intalnire cu ghidul turistic la aeroportul international Aurel Vlaicu pt imbarcarea cu compania Sky Europe 09:30 –decolare 10:10-sosire Viena .Baile Felix.vacante la munte.Praga.Timisoara.Tusnad -circuite cum ar fi la manastirile din Bucovina -sejururi la munte: Vatra Dornei. -vacante pentru tratament in statiunile balneoclimaterice cum ar fi Amara.Slanic Moldova.Predeal.Slovaciei si Ungariei Durata excursiei:8 zile si 7 nopti Numarul de turisti:47 turisti Servicii incluse: • • • • • bilet avion Bucuresti-Viena-Bucuresti cu compania Sky Europe 7 nopti cazare cu mic dejun inclus la hoteluri de 3 * Se vor face tururi de orase in Viena.Vacante in tara:aici fiind sejururi .Busteni.Neptun.Targu Mures.Maramures -Delta Dunarii 3.2.Gura Humorului.

se vor vizita impreuna cu ghidul turistic:Opera de Stat.Parlamentul. Catedrala Sf.10:30 –plecare la hotel Austria Trend Messe 3* pt cazare 11:30-tur al orasului.Muzeul National de Istorie.Palatul Imperial Hofburg. Stefan.Biserica Votiva.Muzeul de arte frumoase. 17:20-transfer la hotel Austria Trend Messe 18:00-timp liber pt plimbari si cumparaturi 20:00-cina traditionala vieneza in Grinzing 21:00.5 euro/pers) 21:00-intoarcere la hotel Austria Trend Messe 3* Ziua 3-Viena-Praga 09:00 –se serveste micul dejun la hotel Austria Trend Messe 3* 10:00-plecare spre Praga cu autocarul 12:30-sosire la Praga .’’Orasul Dunarii’’.Piata Maria Thereza.intoarcere in hotel Ziua 2-Abatia Melk-Croaziera pe defileul Dunarii Wachau 09:00-se serveste micul dejun la Hotel Austria Trend Messe 3 *(5 euro pers) 10:00-plecare spre Abatia Melk( cea mai mare biblioteca din lume) 13:00-imbarcare pe vapor in Melk pt croaziera pe Defileul Dunarii 16:00-debarcare la Krems 16:15-plecare cu autocarul spre Viena 17:20-sosire la hotel Austria Trend Messe 3* 18:00-transfer cu autocarul la Turnul Dunarii de unde se poate vedea „Vienna by night” 20:00-cina la unul din restaurantele turnurilor la 160 m inaltime(bilete ascensor 5.

asa numita perla statiunilor din Cehia).tarif 25 euro pers.centrul istoric.Castel Bratislava 16:00-program liber pt plimbare sau cumparaturi 20:00-cina la hotel Tatra 3*(7 euro pers) Ziua 6-Bratislava-Budapesta 09:00-se serveste micul dejun la hotel Tatra 3* .Castelul din Praga. 16:30-imbarcare pe vapor pt o croaziera pe raul Vitava .Orasul Vechi si Ceasul Astronomic 17:30-program liber.Catedrala SF Vit.”Golden Lane”-strada de aur .unde turistii pot sa se plimbe sau sa faca cumparaturi 19:30-sosire la Hotel City Club 3* 20:00-servire cina cu program folcloric si muzica traditionala Ziua 4-Praga –Karlovy Vary 09:30-se serveste micul dejun la hotel City Club 3*(5.tarif 30 /pers 19:30-sosire la hotel 20:00-servire cina la hotel City Club 3* (Tarif 7 euro pers) Ziua 5 –Praga-Bratislava 09:00-se serveste micul dejun la hotel City Club 3*(5 euro pers) 10:00-plecare spre Bratislava cu autocarul 13:00-sosire la Bratislava 13:20-cazare la hotel Tatra 3* 14:00-tur oras:Biserica Incoronarii Mariei Thereze.Opera.12:45-cazare la hotel City Club 3* 13:30-tur oras Praga:Muzeul National.Teatru National.5 euro pers) 10:00-plecare la Kalovy-Vary(cea mai cunoscuta statiune balneoclimaterica din Europa.Podul Carol.

Bastionul Pescarilor.gradini.si o cascada ce se afla intr-o gradina japoneza 16:00-intoarcere in Budapesta la hotel.10:00-plecare spre Budapesta cu autocarul 12:00-sosire la Budapesta 12:15-cazare la hotel Proemenade 3* 13:00-tur oras:Citadela.Podul cu Lanturi.5 euro pers) 10:00-program de cumparaturi la Premier Outlets Center Budapest 13:00-plecare spre Viena 15:00-sosire la Viena pentru imbarcare cu Sky Europe cu destinatia Bucuresti 19:00-decolare 21:30-sosire Bucuresti Tarife: .un lac de apa termala.timp liber 20:00-cina servita la hotel Proemenade 3*(tarif 6.deoarece e interzis cu alte autovehicule 11:00-sosire pe insula 11:20-se vor vizita:parcul in care se gasesc copaci batrani de sute de ani .Catedrala Sf.5 euro pers) 10:00-plecare spre insula Margit(insula aflata in mijlocul Budapestei si Dunarii)pe jos sau cu autobuzul din piata Nyugati.Piata Milenara.Stefan.Palatul Regal 17:30-timp liber in Budapesta 20:00 cina servita la hotel Proemenade 3*(6.5 euro) Ziua 8:Budapesta-Viena-Bucuresti 09:00-micul dejun la hotelul Proemenade3*(4.5 euro pers) Ziua 7:Budapesta –Insula Margit 09:00-se serveste micul dejun la hotel Proemenade 3* (4.

timpul de condus fiind distribuit in mod egal celor 2 -cazarea si masa soferilor vor fi suportate de agentie -nr km parcursi -1200km 2.Ghid turistic: -plata ghidului turistic va fi de120/ron pe zi -cazarea si masa va fi suportata de agentie 3.1.Cazarea la cele 4 hoteluri de 3*: -cazarea va fi inclusa in pachetul turistic timp de 7 nopti in camere duble .totodata aici intrand si costul cazarii pt ghidul turistic si cei 2 soferi Total (pret pachet/persoana):550 euro Nu sunt incluse in pret : -intrari la muzee -alte activitati. .Transport: -autocar 4* (48 locuri+2locuri)inchiriat de la Eurolines -soferi sunt furnizati de catre firma si platiti de catre firma de transport pt km parcursi .

deoarece investitia e recuperata integral in primul an .deoarece intreprinzatorul dispune de surse proprii necesare investitiei de pornire a afacerii si nu e nevoie de credit. -managerial.datorita: -profitabilitatii sale.pt ca pe piata muncii exista personalul cu calificarea ceruta de activitatea afacerii.intrucat exista o piata care va creste ca urmare a imbunatatirii situatiei economice.intrucat intreprinzatorul poseda competente manageriale si experienta in domeniu.CONCLUZII Din analiza corelativa a ansamblului informatiilor prezentate. -financiar. -uman. -eliberarii din primii ani a unui flux de lichiditati suficient de mare pt a rambursa creditul -competentei si seriozitatii echipei manageriale . b)Afacerea e profitabila .decurg urmatoarele concluzii principale: a)Afacerea e fezabila din punct de vedere: -comercial.obtinandu-se si un profit suplimentar c)Afacerea este credibila .

Editura Politehnium.www.’’Analiza economico-financiara”.Iasi.ro 6.”Previziune Microeconomica”.concluzia finala a planului de afaceri e urmatoarea : afacerea e fezabila.Ferent Emil .Minciu Rodica . BIBLIOGRAFIE 1.’’Economia turismului”.recomandandu-se inceperea demersurilor pentru derularea sa.Bucuresti .Ed ASE 2001 3.Deci.www.”Economia si managementul turismului”.profitabila si credibila .onrc.2007 4.Marin Andreica.ro .Ed Cibernetica.docstoc.2007 2.Georgescu Nicolae.Bucuresti 2007 5.Editura Uranus.