AKTIVNOSTI SA DECOM KOD KUĆE koje predlaže Ana Madić, mama iz Pirota

OBLAČENJE LUTKE OD PAPIRA Ovim primerima dete uči o samopostovanju, razlikuje boje, samo kreira i razvija maštu i kreativnost. Primer je prikazan na uzrastu od četiri godine a mogu se igrati i mlađa i starija deca. 1.Nacrtati na belom papiru konture čoveka (odeću,obuću,modne detalje-tašnice,šešire..) 2.Pomoći detetu da iseče (time dete razvija sitnu motoriku šake) 3.Delove dete boji po želji. 4.Oblači lutke -stavljajući preko isečene lutke garderobu,obuva cipele,pravi frizuru,ulepšava ih po svojoj želji

IGRANJE SA ZATVARAČIMA OD FLAŠA Zatvrači od plastičnih flaša i dugmići se koriste kao žetoni. Pustite mašti na volju zajedno sa detetom. Možete učiti brojenje, sabiranje, oduzimanje. Možete učiti boje i praviti skupove a možete i praviti različite figure. Za decu mlađeg uzrasta ovo je veoma ineresantno. Preporučujem roditeljima da ne razmišljaju o skupim igračkama već da ih pronadju jednostavno u svojoj kući. Ova igra nam je trajala čitavih sat vremena i moja ćerka od 4 god svaki dan traži da iznesem zatvarače i dugmiće i da se igramo.

LUTKE OD STARIH ČARAPA Nemojte bacati iscepane čarape već priuštite detetu zadovoljstvo praveći različite lutke zajedno sa detetom. Potrebno: 1.čarape 2.vunica 3.dugmići 4.flomasteri Rad: 1.iseći čarapu do iscepanog dela 2.napuniti je ostatkom čarapa 3.vezati kraj 4.od vunice napraviti kosu 5.kapicu i šal napraviti od šarenih čarapa 6.oči i ostale detalje od dugmića 7.docrtati flomasterom usta 8.nos od zatvarača ili rolnice od konca 9.gotov Sneško Belić

NEMOJTE BACATI PRAZNE KUTIJE 1.Kutiju od cipela dati detetu da izrazi svoju kreativnost;sundjerom tapkati u tempere a zatim na kutijutom tehnikom dete uči mešanje osnovnih boja i uči kako dobija ljubičastu,narandzastu i zelenu boju.

2.Plastičnu kutiju od raznih namirnica obložiti (perfex toalet papir i tapet lepak).Posle sušenja namazati predmet izabranim bojama i viljuškom praviti razne šare.

Deca u ovakvim kutijama mogu da drže svoje lične stvaričice (šnalice, gumice, češalj, čarape...)

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful