eea"\.

1-2-3 - Let's go - Promovarea unui stil de viata sanatos pentru copiii din Bucuresti

grants
Iceland llechten5telnngrwa~

Ananasul

este 0 planta erbacee perena orlglnara din tarile calde, cu frunze lungi ~i tulpina scurta, are in varf 0 inflorescenja simpla ca un spic. Fructul este comestibil, carnos, cu gust dulce-acrisor ~i foarte aromat. Este utilizat ca ~i garnitura la preparate din carne, prajituri ~iin salatele de cruditajl.

Arpagicul

este 0 ceapa mica, obtinuta din sam1inta cepei ~i care, rasadita, da ceapa mare. Este utilizata in asezonarea salatelor, are un gust mai dulce ~i mai putln persistent decat ceapa rnatura.

Andivele sunt

0 planta erbacee din ale carei frunze albe, carnoase, comestibile se pregatesc salate. Se utilizeaza la aperitive, dar ~i in compozijia unorpreparate din carne de pui.
0 planta legurnicola cultivata pentru fructul ei carnos, bogat in vitamine, cu gust dulce sau iute. Fructul acestuia poate fi de culoareverde, rosie sau galbena, tntrebulntattn alirnentatie. 0 planta legumicola, utilizata in bucatarie pentru gustul sau dulce, se foloseste in salate ~iin rnancaruri de sezon.

Ardeiul este

Boiaua de ardei se obtine din ardeiul dulce de Banat ~i iute de Bihor. Ardeii ajunsl la maturitate se usuca ~i apoi se macina. Se prezinta sub forma de pulbere fina, rosie galbena, cu gust dulceag sau iute ~i miros placut. Gustul iute este dat de capsicina, iar culoarea, de pigmentul numit capsantina. Se utilizeaza la preparate culinare ~i in industria conservelor. Bibanul este un peste rapltor de apa dulce, cu laturile corpului acoperite cu dungi negre transversale, cu carnea alba, gustoasa. Branza este un produs alimentar obtlnut prin coagularea ~i prelucrarea
laptelui, separat de zer prin scurgere. Se foloseste la placinte ~i in comblnatii pentru aperitive.

Ardeiul gras este

Ardeiul iute este

utilizata in bucatarie pentru gustul sau iute, se foloseste in prepararea unor sosuri picante.

0 planta legurnicola,

Broccoli este 0 planta erbacee legumicola din familia cruciferelor, cu frunzele lunguiete ~i groase ~i cu 0 inflorescenta carnoasa cornestibila in forma de capata,na, de culoare verde, foarte bogata in vitamina C. Este 0 legurna speciala folosita ca ~i garnltura in salate ~i rnuraturl, Busuiocul face parte din familia Erbaceelor; are 0 aroma deosebit de puternica datorita uleiului eteric pe care TI confine. Se lntrebuinteaza la condimentarea unor rnancaruri cu carne ~i la unele prod use alimentare. Carnea este nume dat tesutului muscular al animalelor trnpreuna cu tesuturile la care adera, Carnea ~i produsele din carne, indiferent de animalul de la care provine (vita, oaie, porc, pasare), are 0 cornpozitie corespunzatoare varstei ~i starii de nutritie a animalului, aceasta contine circa 20% proteine ~i 0 cantitate mica de glucide. Carloful este 0 planta erbacee din familia solanaceelor, cu flori albe sau violete ~i tulpini subterane terminate cu tuberculi de forma rotunda, ovala sau alungita, comestibili, bogati tn amidon.
2

Tuberculul acestei plante este folosit in alirnentatie ~i ca furaj. Se utilizeaza in rnancarurl simple, ca ~i garnituri in cornbinatie cu rnancarea de baza, Esteapreciat ~i tn salate consistente. Castravetele este 0 planta legurnicola cu tulpina agatatoare, acoperita cu peri aspri, cu frunze mari ~i cu flori gal bene. Fructul acestei plante, de forma alungita, de culoare verde, se consuma crud, murat sau gatit. Se utilizeaza tn specialla salate, componenta a aperitivului, iar murat ca ~i garnitura la felul principal.

Cascaval

este 0 branza flna, tare, tn forma de turte sau de rotl, preparata, de obicei, din lapte de oaie. Se foloseste pentru ornarea diverselor rnancarurl, dar ~itn combinatii pentru aperitive.

Ceapa este 0 planta erbacee legurnicola, bienala, din familia liliaceelor, comestibila, cu miros puternic, specific, cu tulpina aeriana dreapta, cilindrica ~i verde ~i cu cea subterana Tn forma de bulb, cu frunze cilindrice ~i cu flori albe numeroase, dispuse Tn inflorescente dese. In alimentatie ceapa este baza de mancare ~i se utilizeaza tn majoritatea mancarurilor. 3

Chefirul este un produs lactat obtinut in urma unui dublu proces
fermentativ: fermentatie lactidi ~i fermentatie alcoolidi. Chefirul se consurna rece, caracterizandu-se printr-o conslstenja fluida, gust usor acrisor ~i slab intepator, racoritor,

Conopida este 0 excelenta sursa de Vitamina C, folati ~i fibre. Contine, de asemenea ~i importante cantltatl de Vitamina B5, Vitamina B6, magneziu ~i acizi grasl de Omega-3. La fel ca ~i celelalte legume inrudite, broccoli, varza sau napii, conopida contine substante care ajuta la prevenireacancerului.
0 planta erbacee anuala ce se gaseste in toata zona rnediteraneana ~i in Asia. Semintele coriandrului sunt condimente clasice care se adauga produselor pregatite la cuptor sau se pun in mancaruri cu varza, cartofi ~i legume. Este des utilizat in fripturile de peste ~i de pui.

Chimenul este 0 planta erbacee umbelifera, avand frunze penate ~i flori mici, ale caret seminte aromatice se folosesc ca mirodenii ~i in rnedicina. Gustul specific este picant, aromatic ~i usor iute, precum lamaia. Estepotrivit pentru rnancarurlle bogate, tocanite din miel, porc, gasca, cartofi copti, creme de legume. Ciupercile sunto tncrengatura de plante inferioare, lipsite de clorofila,
care traiesc ca parazite sau ca saprofite ~i se raspandesc prin spori; planta din aceasta tncrengatura, de obicei in forma de palarie carnoasa cu picior. Setntrebuinteaza la sosuri ~i rnancarurl cu carne.

Coriandrul este

Conopida este 0 planta erbacee legumicola din familia cruciferelor, cu frunzele lungulete ~i groase ~i cu 0 inflorescenjacarnoasa comestibila in forma de capatana, de culoare alburie. Este 0 legurna savuroasa cu putlne calorii, folosita in special in salate, ca ~i garnituri ~i rnuraturi.
4

Culsoarele sunt mugurii florali ai arborelui Caryophylius aromaticus. Mugurii se culeg cand se coloreaza in rosu deschis, deoarece atunci au aroma puternica. Au gust iute ~i miros putenic, dat de substanta eugenol, aflata in uleiul eteric. Calitatea cuisoarelor se apreclaza dupa aspectul neted, coaja subtire, culoarea bruna. Se utilizeaza la unele dulciuri de bucatarie, mezeluri, produseculinare ~i bauturi.

5

Dafinul este un mic arbore din sudul Europei,
cu frunze persistente, lucioase ~i aromatice. Gustul frunzei este iute, aromat, condimentat ~i usor amar. Dafinul se asezoneaza cu carnea de vaca, de vanat, cu marinatele de peste, mancaruri de cartofi, tocantte de carne, gulasurile ~i rnancarurile de legume.

Fasolele boabe sunt utilizate In bucatarie In salate, tn ciorbe ~i In sosuri iar pastala fasolei se potriveste In mancarurile sotate, ca ~i garnitura la fripturi din diverse carnuri,

Dovlecelul este un soi de dovleac, cultivat pentru fructele sale verzi ~i lunguiete. Se poate utiliza la piure, tn cornpozijia unor salate sau ca ~i garnitura. Se recornanda sa se gaseasca tn meniurile copiilor, persoanelor aflate In convalescenta sau a celor care au probleme cu sistemul digestiv. Fiind usor digerabil ~i continand putine calorii, este una dintre legumele preferate de persoanele care suntTn cura de slabire, Fasolea este 0 planta erbacee anuala din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole marl, cu flori albe, albe-verzui, roz sau rosll, cultivata pentru pastaile ~i pentru sernintele sale.
6

este 0 planta din familia Umbeliferelor ~i se asearnana cu patrunjelul, Drept condiment se folosesc frunzele, care sunt deosebit de aromate, la diferite preparate, tocaturi.

Hasmatuchl

laurtul este un produs lactat cu un gust acid placut ~i cu aroma specifica, preparat din lapte de vaca, de oaie, de bivolita sau de capra, prin fermentare cu bacterii lactice din adaosul de maia. laurtul este folositTn asezonarea salatelor ~itn sosurile pentru carne rosie, dar eel mai des este consumat ca atare sau In cornbinajie cu fructe ~i cereale integrale. Icre este denumirea generica pentru ovulele de peste, caviar. Icrele negre sunt de culoare cenusiu-tnchis sau neagra, produse de morun,
7

nisetru sau pastruga; caviar. Icrele de Manciuria sunt icre de culoare rosie-portocalie, prod use de unii pesti din Oceanul Pacific. Icrele sunt utilizate pentru antreuri.lcrele albe au un con]l nut ridicatdevitaminaA, de acid folic, de potasiu ~i mai ales de fosfor. Icrele negre (caviarul) conjin mult fier, fosfor, magneziu ~i vitamina D. Prin continutul ridicat de nutrien]i valorosi, icrele sunt benefice organismului uman.

lenibaharul este fructul unui arbore tropical vesnic verde. Fructele se recolteaza dlnd sunt verzi. Dupa recoltare se usuca, timp in care capata culoarea rosie-bruna, iar suprafata se tncreteste, lenibaharul are un gust iute ~i aromat, 0 combinatie intre cuisoare, nucsoara ~i scortisoara. Laptele este un lichid alb-galbui cu gust dulceag, foarte hranitor, secretat de glandele mamare ale femelelor mamiferelor. laptele se consurna simplu, este baza tuturor branzeturilor, iaurtului ~i altor derivate din lapte precum ~i pentru multe preparate din patiserie ~i cofetarie. laptele mai prezinta ~i avantajul unui continut ridicat de calciu (0 cana cu lapte asigura 0 treime din doza zilnica recornandatade calciu).
8

Uimaia este fructul lamaiului, de forma sferica alungita, cu coaja galbena, arornata ~i cu miezul acru, bogat in vitamine mai ales in vitamina C. Este folosit in alirnentatie alaturi de preparatele din peste, pentru a asezona salatele ~i a tnacri ciorbele. in limonada sau in amestec cu alte citrice pentru sucuri din fructe naturale gustul larnaiei este inconfundabil. Datorita parfumului cojii rase ~i aciditatii sucului sau, este un ingredient de baza in orice patiserie ~i cofetarie,
Leusteanul este 0 planta erbacee arornata, cu miros patrunzator, din familia umbeliferelor, ale carei frunze sunt lntrebuintate drept condiment. Este folosit pentru asezonarea supelor, a tocanitelor, a rnuraturilor acre ~i a otetulul. Este folosita in supe ~i in salate de crudltaji.

Lintea este 0 planta erbacee din familia leguminoaselor, cu flori albe-albastrui ~i fructul 0 pastaie cu serninte plate, comestibile. Este un aliment bogatin proteine ~i minerale ~i saractn grasirni. Fiind din aceeasi grupa cu fasolea este folosita in retete similare cum ar fi garnituri, in supe, tocanija. lintea se pastreaza in stare uscata ~i poate fi conservata astfel timp indelungat.
9

Maghiranul

face parte din familia Labiatelor; se recolteaza ramurile, dl.nd se formeaza mugurii florali. Se strang tn legaturi ~i se usuca la umbra. Maghiranul are 0 aroma speclfica, gust placut mentolat datorita uleiului eteric care contine hibrocarburi terpenice. Este apreciat ~i folosit atat tn arta culinara, cat ~i la prepararea mezelurilor.

Menta este numele mai multor plante erbacee (medicinale) din familia
labiatelor, cu frunze dinjate ~i cu flori puternic mirositoare. Menta sau izma este 0 planta erbacee, se cultiva Tn gradini pentru frunzele sale aromate, datorita uleiurilor eterice care contln mental. Frunzele de menta se folosesc la aromatizarea unor mancaruri din carne de miel ~i pasare, sosuri, la bomboane ~itn industria bauturilor.
0 planta legurninoasa din familia umbeliferelor, cu radacina groasa tn forma de con, de culoare galbena-rosiatica ~i cu gust dulce, folosita tn alimentatie. Este folosit ca baza de mancarurl in diverse tocanije ~i mancaruri cu carne. Morcovii sunt surse extraordinare de antioxidan]i ~i totodata sunt cea mai bogata sursa de provitamina A. De asemenea, aceste legume contln ~i vitamina C, vitamina K, fibre ~i potasiu. Morcovii sunt cea mai bogata sursa de carotide.

Morcovul este

Mazarea este 0 planta erbacee de cultura, din familia leguminoaselor, cu flori albe sau trandafirii ~i cu seminte sferice, comestibile, lnchlse tn
pasffii. Se uti Iizeaza tn rnancaruri cu sos sau ca ~i garnituri tn cornbinatie cu carne de vita.

Mararul este 0 planta erbacee aromatica din familia umbeliferelor, frunze filiforme si cuflori gal bene. Estelntrebuintat dreptcondiment.

cu

Maslina este fructul rnaslinului, comestibil, de culoare bruna-verzuie,
foarte bogat tn ulei. Maslina este bogata tn saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, sulf, fier, calciu, cupru ~i mangan), precum ~i in vitaminele Asi D. Este utilizatatn salate ~itn rnancarurile reci.
10

Mu~tarul de rnasa se obtine prin rnaclnarea seminjelor plantei Sinapis alba sau Sinapis nigra. Faina obtinuta se amesteca cu apa, se macereaza, apoi se condlrnenteaza cu zahar, ojet, yin, sare, tarhon, cimbru ~i piper. Se prezinta sub forma de pasta omogena, colorata gal ben - verzui, cu gust picant acrisor ~i miros specific. Se utilizeaza la sosuri, salate, preparate din carne etc.
11

Nautul este 0 planta din familia leguminoaselor cu serninte comestibile. Este 0 sursa excelenta de fibre, acid folic, mangan, proteine ~i minerale precum: fier, magneziu, cupru ~i zinc. Este asernanator cu soia ~i se poate folosi in prepararea chiftelelor, sarmalelor sau pilafurilor, fiind un foarte bun inlocuitor pentru carne. Nuca este fructul nucului ~i este comestibila avand un gust dulce amarui. Este un furnizor important de proteine, grasirnl, vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, C ~i numeroase minerale: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier sl fibre.
este originar din regiunea rnediteraneana, iar intensitatea aromei este in functie de intensitatea soarelui unde creste, Gustul de oregano este intepator, usor dulce, placut, proaspat ~i are un miros intens. Se asociaza bine cu rnancarurlle de legume pregatite din dovleci, ardei grasl ~i cartofi.
12

Orezul este 0 planta alirnentara din familia gramineelor, cu tulpina dreapta, cu frunze liniare alungite ~i cu spice mici, cultivata in terenuri umede pentru fructele ei cu serninte foarte hranitoare, bogate in amidon. Este utilizat ca ~i garnltura ~i in compozijia unor rnancaruri cu urnplutura. Oul de pasare este protejat de
0 coaja calcaroasa ~i alcatuit din doua membrane, din albus ~i din galbenus, care este folosit ca aliment. Qui este baza pentru multe preparate culinare, chiar ~i simplu este apreciat pentru aportul sau. Amestecul proteinelor galbenusului ~i albusului realizeaza cel mai echilibrat conjinut aminoacidic fatii de necesarul omului.

Oregano

Pastarnacul este 0 planta erbacee legumicola bienala din familia umbeliferelor, cu radacina plvotanta fusiforma, carnoasa, alba sau galbuie, asernanatoare cu cea a patrunjelului, cornestibila, bogata in substanje nutritive ~i in vitamine. Este utilizat in supe ~i in salate din cruditati.
13

Pastravul este un peste de apa dulce din familia salmonidelor, acoperit cu solzi mici, cu puncte negre ~i ro~ii ~i burta galbuie, care trliie~te in apele de munte, fiind foarte apreciat pentru carnea lui gustoasa, Patrunjelul este 0 planta erbacee legurnlcola, cu tulpina tnalta, cultivata pentru radacina plvotanta, alba ~i pentru frunzele ei aromate, lntrebuintate in alirnentatie ~i in medicina populara. Este utilizata in salate, asezonarea ciorbelor ~i a mancarurilor. Pepenele galben este din specia de plante erbacee din familia cucurbitaceelor, cu tulpina tiiriitoare lunga ~i cu fructe comestibile, planta originara din Asia tropicala, cu fructul mare, sferic sau oval, cu coaja galbena sau verzuie, cu miezul alb, verde sau galben, dulce, parfumat ~i suculent. Esteconsumat ca atare sau in salate de fructe, dar ~i in cornbinatii de aperitiv mai putin obisnuite, cum arfi cu jambonul. Portocala este fructul portocalului, de forma sferica, aromat ~i zemos, bogat in vitamine, invelit tntr-o coaja de culoare galbena-rosiatica. Este folosit in alimentatie ca ~i garnituri la carne alba ~i pentru a asezona salatele.
14

Porumbul este 0 planta din familia gramineelor, cu tulpina tnalta, puternica ~i groasa, cu frunzele lungi ~i ascutite la viirf~i cu inflorescenta un spic sau un panicul. Boabele de porumb sunt utilizate in alirnentatie in salate ~i in forma macinata pentru prepararea marnaligii. Prazul este 0 planta erbacee legurnicola din familia liliaceelor, tnrudita cu ceapa, cu tulpina cilindrica, groasa ~i tnalta, cu frunzele lanceolate ~i cu bulb carnos, Este utilizat ca baza de rnancare ~i lnlocuieste ceapa pentru persoanele care sufera de probleme abdominale.

Ridichea este 0 planta erbacee legurnicola din familia cruciferelor, cu frunze adanc crestate, cu radacina sferica sau conica, alungita, carnoasa, urnflata, cornestibila. Esteutilizata in salate.

Rosia este 0 planta din familia Solanaceae, planta natlva a americii centrale, perena, crescuta adesea in climate temperate ca 0 planta anuala, Estefolosita in specialla salate ~i in mancarurl ca 0 cornponenta de baza a sosurilor. 15

Rozmarinul este un arbust mic, placut mirositor, cu frunze mereu verzi ~i cu flori albastre, albe sau rosil, originar din regiunea mediteraneana, Gustul rozmarinului este ra~inos ~i aromat, usor amar ~i iute. Se foloseste la asezonarea mielului, vanatului, carnil de pore ~i de pui. Este ideal tn cornbinajie cu legume precum rosii, dovleci, fasole, cartofi. Sarea, clorura de sodiu este 0 substanta cristalina, sfaramtcloasa, solubila In apa ~i cu gust specific, care constituie un condiment de baza In alirnentatie ~i este folosita In industria conservelor. Sarea de lamaie este un acid citric care
poate fi gasit ~i sub forma de lichid volatil este preparat din carbonat de amoniu ~i substanje puternic mirositoare (fenol, camforetc.), lntrebuintat, tn trecut, pentru trezireadin lesin,

scortisoarei este fina ~i dulce, de~i gustul ei este uneori amar. Este folosita In special la preparatele dulci, prajituri, bauturi cu ciocolata, sucuri de fructe, yin fiert, ceai ~i miere. In bucataria asiatica se asezoneaza carnea ~i pestele,

Sfecla este 0 specie de plante erbacee cu frunze lucioase ~i cu radacina carnoasade culoare alba sau rosie, folosita ca aliment, ca planta furajera
sau tn industrie, pentru extragerea zaharului. Esteutilizata In salate.

Smantana este un produs alimentar, de culoare alba-galbuie, care se formeaza la suprafaja laptelui nefiert, dupa ce a fost lasat catva timp la temperatura obisnuita, sau care se separa din lapte cu 0 masina centrifuga speciala. Sefoloseste la sosuri ~i la glazuri pentru prajlturl. Smochina este un fruct cornestibil carnos lnchis tntr-un receptacul, Se foloseste la prepararea prajiturilor,
este un peste teleostean rapltor marin din familia salmonidelor, lung de 1-1,5 m ~i cu greutatea de 25-30 kg, care tnoata vara In fluvii pentru a-~i depune icrele.
17

Scorti~oara se obtine

din lastarii arborelui de scortisoara, curatati ~i lasati la uscat. Condimentul de cea mai buna calitate este de culoare deschisa, iar la atingere seamana cu 0 hartie rulata ~i uscata. Aroma
16

Somonul

Spanacul este 0 planta erbacee legurnicola cultivata pentru frunzele sale mari, dirnoase, comestibile, de un verde-tnchis. Spanacul este utilizattn salate, tn garnituri ~i ln ciorbe. Sparanghelul este 0 planta erbacee legurnicola cu riidiicini carnoase ~i cu frunze nedezvoltate, asemanatoare unor solzisori, cultivata pentru lastaril ei tineri, foarte gustosi, Este folosit tn supe sau ca ~i garnitura la
carneadepui.

~alaul este un peste rapitor de apa dulce, lungde
30-70 cm ~i avand greutatea de 1-3 kg, cu corpul fusiform, acoperit cu solzi rnarun]] de culoare cenusie ~i cu dinti foarte ascutitl.

~unca este un preparat special din pulpa de pore, la sare ~i la fum pentru a se putea conserva
rnulta vreme. este 0 planta erbacee din familia compozeelor, cu tulpina dreapta ~i ramiflcata, cu frunze lanceolate aromate tntrebuintate drept condiment. Este ideal tn preparatele cu legume fierte, marinate, sosuri pentru fripturi, umpluturi de peste ~i pasare, rnaioneza, castraveti rnura]i tn ojet, sos tartar ~i salata de castraveti dar ~i tn preparatele pentru vanat.

Stafida este 0 boaba uscata ~i fara serninte a anumitor specii de struguri.
Sefoloseste la prepararea unor rnancaruri cu carne de pui ~i prajituri,

Tarhonul

Susanul este 0 planta erbacee din tarile calde, cu frunze mari, dantelate ~i cu flori galbene, cultivata pentru sernintele sale oleaginoase, comestibile. Sernintele acestei plante, contin: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, vitaminele B, D, E, F, proteine, lecitina, Seminjele de susan sunt uti Iizate la prajituri ~i mancaruri crocante.

Telemeaua este 0 branzii preparata din ca~ bine stors, talattn bucati cu
fete de obicei dreptunghiulare,
18

~i conservata tn saramura, Se foloseste
19

pentru salate, placinte ~iin cornbinatii pentru aperitive.

bulbi mici de forma lunguiata. Este bogat In substanje nutritive ~i comestibile. Se asociaza bine cu carnea ~i pestele, sufleurile ~i supele.

Trufele sunt specii de ciuperci de tipul Tuber mich ~i au marimea unei
nuci. Au culoarea tnchisa, violeta spre negru, cu gust ~i aroma specifica, pronunjate, asernanatoare unor plante marine. Trufele sunt foarte apreciate in arta culinara la prepararea unor tocaturi fine, la preparate din oua, peste, carne, ca decor.

Uleiul este un Iichid gras de provenienta vegetala, animala, minerala sau sintetica, insolubilin apa ~i mai usor dedit ea, folosit in alirnentatie, In industrie. Untul este 0 grasime naturala, solida, extrasa din lapte ~i folosita ca aliment. Substanta grasa objlnuta din laptele unor animale domestice ~itntrebulntataca aliment. Usturoiul este 0 planta erbacee din familia liliaceelor, cu gust ~i miros
caracteristic, cu frunze lanceolate, al carei bulb, format din mai multi
20

Vanilia este fructu lin forma de pastale al plantei Vanilla planifolia, care creste in tarile tropicale. Pastaile se culeg lnainte de a ajunge la completa maturitate se oparesc ~i se usuca la umbra, Vanilia este utilizata In prepararea plijiturilor, In blaturi ~i glazuri. Varza este
0 planta legurnicola bienala din familia cruciferelor, cu frunze mari, groase ~i ondulate, care se lnvelesc unele pe altele formand o cliplitiJ.nli compacta, folosita In alirnentatie. Varza poate fi preparata sub forma de sarmale, supe, cal itli sau In diverse combi nati i.

Vanata este 0 planta erbacee legurnicola cu fructe comestibile, mari,
ovale, carnoase, de culoare violeta. Se utilizeaza In salate, in tocaturi, dar sl simpla lagarnituri.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful