MINIT MESYUARAT PENGURUSAN SEKOLAH

UNIT HAL EHWAL MURID BIL.01/2011 KALI PERTAMA 2011/2012 SEKOLAH KEBANGSAAN SUNGAI RENGIT

TARIKH : 23. November. 2011 HARI : Rabu

TEMPAT :Bilik Mesyuarat PENGERUSI : En. Musa Bin Aris (GPK HEM) KEHADIRAN : 1. Pn. Maznah Binti Ederos (GPK 1) 2. En. Abd Wahab Bin Abd Manan (GPK Ko-Kurikulum) 3. En. Mohd Fahmi Bin Abu Bakar 4. Puan Rozita Binti Samat 5. En. Haslin Bin Hasbollah 6. En. Nazarudin Bin Ali 7. Puan Zaifirus Sinar Suriati Binti Mahmod 8. Puan Norasyikin Binti Ahmad 9. Puan Norzi Binti Daud 10. Puan Nor Azora Binti Abas 11. En. Norul Izzat Bin Nasir 12. En. Mohd Nasrul Hanif Bin Mohd Noor 13. En. Umai Sarah Binti Abdul Shukor 14. Puan Aleeza Binti Othman 15. Puan Rafidah Binti Abd Rahman 16. Puan Nurulhida Binti Kamarudin 17. Puan Junaidah Binti Sualiman

Mesyuarat dimulakan dengan bacaan doa oleh En. Mohd Fahmi Bin Abu Bakar.

Setiap pelajar akan membawa buku peraturan tersebut pada setiap hari sesi persekolahan 2012. JAWATANKUASA UNIT HEM 2012 2. En.50.1 JAWATANKUASA LEMBAGA DISIPLIN DAN TATATERTIB . Tindakan :Untuk makluman sahaja 2. apabila murid melakukan kesalahan disiplin akan diberi kaunseling sebelum dihantarkan ke jawatankuasa tatatertib.En. . Bagi mengelak daripada murid melakukan kesalahan seperti berlari. AWAS/PINTAS juga dilaksanakan. guru matapaelajaran ketika itu perlu mengatur murid agar tidak berlari. Haslin menyatakan disiplin murid perlu ditingkatkan dan semua guru diharap dapat ambil perhatian. Beliau juga menyatakan guru perlu mengambil tindakan dahulu kepada murid yang melakukan kesalahan sebelum di hantar kepada GPK Hem atau guru disiplin.En.Memastikan murid-murid mematuhi peraturan Sekolah. . Ishak Bin Halus. Musa juga menegaskan guru bertugas perlu mencatatkann kesalahan murid dalam hal-hal lain dalam buku laporan bertugas untuk diambil . UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI 1.1. Buku Peraturan Sekolah yang baru akan dikeluarkan pada awal tahun 2012 berharga RM2. Musa juga menegaskan larangan berlari perlu diambil serius.2 Pengerusi juga mengingatkan kepada semua jawatankuasa Unit Hem bekerjasama dalam melaksanakan setiap program-program di bawah unit Hem.Laporan SSDM akan dihantar ke PPD pada setiap bulan oleh En. .1 Pengerusi mengucapkan terima kasih kepada semua kerana sanggup meluangkan masa untuk menghadiri mesyuarat. Semua guru adalah guru disiplin. 1.

Haslin menyatakan untuk mendidik pustakawan sebagai pemimpin. . En. Cadangan ini diterima oleh semua guru. Zaifirus menyatakan perlantikan pengawas untuk tahun 2012 dipilih dengan mengambil pandangan guru kelas dan semua guru. Ketua Pelajar pada tahun 2012 ialah Mohd Wafiy Bin Mohd Khir. borang akan dikelurakan oleh GPK HEM.2 JAWATANKUASA BADAN PENGAWAS DAN PUSTAKAWAN - Pn. Tindakan : Jawatankuasa Lembaga Disiplin dan Tatatertib dan semua guru 2. - En.perhatian.Kelab Pencegahan Jenayah pula terdiri daripada Pengawas.Aduan pelanggan. Keputusannya pustakawan akan bertugas ketika perhimpunan rasmi sekolah tetapi tidak menjaga kelas seperti pengawas. - Pengawas/pustakawan sebelum ini seramai 18 orang (18 pengawas/18 pustakawan) telah ditambah kepada 20 orang (20 pengawas/20 pustakawan). Haslin berharap semua guru dapat menerima perlantikan ini kerana surat perlantikan telah diedarkan kepada ibu bapa. Manakala Ketua Pustakawan ialah Norafifah Binti Mohd Yazid. - Puan Nurulhida telah mengutarakan soalan apakah bidang tugas pustakawan yang dilihat melaksanakan juga tugas pengawas sekolah. Ketua dan Penolong Ketua Kelas. . - Pn. Zaifirus selaku guru pengawas/pustakawan telah mengedarkan surat perlantikan pegawas/pustakawan kepada murid-murid yang telah dipilih pada tahun 2012 nanti. Pustakawan. Beliau juga menegaskan Jawatankuasa Disiplin tidak berhak membuat pergantungan murid tetapi ia adalah kuasa Guru Besar .

4 JAWATANKUASA BANTUAN. Tindakan :Jawatankuasa Bimbingan dan kaunseling. KEBAJIKAN DAN TABUNGAN - En.3 JAWATANKUASA BIMBINGAN DAN KAUNSELING - Bimbingan dan Kaunseling mempunyai bilik khas. - Data bantuan Rancangan Makanan Tambahan juga telah dibuat dan dihantar ke PPD. Zaifirus mencadangkan agar Kursus Kepimpinan 2012 untuk pengawas/pustakawan/ketua dan penolong ketua kelas di asingkan dengan ketua/pemimpin dalam unit-unit Ko-kurikulum. Tindakan: Jawatankuasa Badan Pengawas dan Pustakawan 2. nasihat dan kaunseling. Cadangan ini diterima oleh semua guru. Musa menyatakan permohonan KWAPM bagi tahun 2012 telah dihantar ke PPD pada bulan September yang lalu. Musa berharap semua program-program unit ini yang dirancang dapat diteruskan. . Bilik berkenaan perlu digunakan untuk memanggil murid-murid bermasalah untuk diberi bimbingan.- Pn. - En. 2. - Jawatankuasa Skim Pinjaman Buku Teks sekolah juga telah menyerahkan pinjaman buku teks kepada semua murid untuk sesi persekolahan 2012. Ia juga berkaitan dengan program AWAS.

Tidakan: Jawatankuasa Program RIMUP .5 JAWATANKUASA 3K - Program Kesihatan dijalankan dengan kerjasama dari Klinik Kesihatan Sg. Musa berharap jawatankuasa RIMUP dapat melaksanakan programprogram dirancang. kematian ibu bapa dan sebagainya. - En. Penyelaras 3K menegaskan agar guru-guru kelas mendapatkan tandatangan ibu bapa pada buku biru (Buku Rekod Kesihatan Murid). Musa berharap Program Tandas Ceria ini dapat dilaksanakan pada tahun 2012. Tindakan :Jawatankuasa 3K . Kad tersebut hedaklah diletakkan di bilik GPK Hem. - Penyelaras juga menyatakan Program Kebersihan (Tandas Ceria) telah dirancang. Musa juga menyatakan bantuan juga akan diberikan kepada muridmurid yang menghadapi bencana seperti sakit.- En. Kebajikan dan Tabungan 2. Rengit.6 JAWATANKUASA PROGRAM RIMUP - En. tetapi tidak dapat dijalankan keranan kekurangan dana pihak sekolah. - Pihak sekolah juga telah memberikan bantuan dalam Program Bantuan Somalia pada tahun 2011. 2. Tindakan : Jawatankuasa Bantuan.

- Bagi guru bertugas. Musa memaklumkan bahawa pihak sekolah telah melantik Pengusaha Kantin yang baru pada tahun 2012 nanti. doa selepas makan dan berat badan ideal. - Pihak sekolah dan pihak kantin akan menandatangani surat perjanjian pada 28/11/2011. - Beliau juga menegaskan guru kelas dapat memaklumkan segera kepadanya jika terdapat sebarang perubahan maklumat murid.7 JAWATANKUASA UNIT KANTIN - En. - Guru Besar telah memberi penegasan agar semua pekerja kantin menjalani pemeriksaan kesihatan dan dilarang membawa anak kecil. . diharap dapat merasa dahulu makanan yang diberikan kepada murid-murid secara percuma bagi mengelakkan perkara tidak diingini berlaku. Jadi beliau memerlukan masa untuk menyemak/mengemaskini data tersebut.8 JAWATANKUASA DATA DAN PENDAFTARAN - Pn. Rozita menyatakan Data SMM banyak berlaku kesilapan.2. Tindakan : Jawatankuasa Unit Kantin dan semua Guru 2. - Program kantin akan diteruskan seperti program cuci tangan.

00 petang DisediakanOleh : ___________________________ (MOHD FAHMI BIN ABU BAKAR) Setiausaha HEM. Haslin menyatakan ini adalah penting supaya tidak menjadi masalah untuk mendaftarkan murid dalam sistem peperiksaan. 3. Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 1. En. SUNGAI RENGIT. .- En. Musa berharap semua jawatankuasa dapat menjalankan tugas yang diamanahkan dengan baik. SEK. KEB.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful