Grup Scolar “Ioniţă G.

Andron” Negreşti-Oaş

Motorul sincron şi motorul asincron
Nume: Varadi Karoly

deoarece el nu are cuplu propriu de pornire. maşina dezvoltă cuplu electromagnetic. Doar la învârtirea rotorului la turaţia de sincronism. Este echipat cu o înfăşurare de excitaţie alimentată în curent continuu Există două variante constructive de rotor: 1. Infasuraraea statorului este in general trifazata Rotorul La masina sincrona are rol de inductor.Grup Scolar “Ioniţă G. Andron” Negreşti-Oaş Motorul sincron Maşina de curent alternativ la care turaţia motorului este egală cu cea a câmpului învârtitor. indiferent de sarcină. în acelaşi sens cu câmpul învîrtitor statoric. .cu poli aparenţi 2.cu poli înecaţi Pornirea motorului sincron este o problemă mai dificilă decât la celelalte tipuri de motoare electrice. Parti componente Statorul Care la masina sincrona are rol de indus este realizat dintr-un miez magnetic pe care sunt dispuse infasurari. se numeşte maşină sincronă.

Motoarele monofazate sunt utilizate în special în instalaţii de uz gospodăresc. Motorul asincron este compus din armătura statornică (stator) şi armătură rotorică (rotor). în locul motoarelor asincrone. Motoarele asincrone trifazate formează cea mai mare categorie de consumatori de energie electrică din sistemul energetic fiind utilizate în toate domeniile de activitate.Grup Scolar “Ioniţă G. din cauza instalaţiilor de alimentare costisitoare. Motorul se poate porni la cuplul dorit prin introducerea de rezistenţe în circuitul rotorului. Andron” Negreşti-Oaş Domenii de utilizare Maşinile (motoarele) sincrone pot funcţiona în regim de generator. . dar în crestături poate avea o înfăşurare trifazată concetată în forma de stea cu capetele scoase la trei inch sau o înfăşurare în scurt circuit de tipul unei colivii. care la frecvenţa dată a reţelei. pentru funcţionarea la un factor de putere dorit sau chiar pentru compensarea factorului de putere al reţelelor. Motoarele sincrone se folosesc la puteri de 100KW. Domenii de utilizare Se utilizează aproape în exclusivitate ca motor în acţionările cu turaţie practic constantă şi mai rar la turaţii variabile. Motorul asincron Motorul asincron este orice motor cu curent alternativ. Rotorul este format tot din pachete de tole. Generatoarele sincrone constituie surse de curent alternativ de frecvenţă industrială din centralele electrice. funcţionează cu turaţie variabilă cu sarcina. . Ca motoare mai mici se utilizează acolo unde se impune o turaţie sincronă. de motor şi într-un regim de compensator de putere reactivă (compensator sincron). Statorul format din unul sau mai multe pachete de tole are în crestături o înfăşurare monofazată sau trifazată care se conectează la reţea şi formează inductorul motorului.

Grup Scolar “Ioniţă G.ro-Motorul-Asincron.zip . Andron” Negreşti-Oaş Bibliografie: http://staticlb.ro/referate/Fizica/www.ecursuri.doc http://www. doc http://referate.educativ.ro/referate/Motorul%20sincron.ro/uploads/material/41/14/29//fisadedocumentare_motorulsincron.didactic.educativ.