Moliftele Sfantului Vasile

WWW.RESURSE-ORTODOXE.RO - HOME » RUGACIUNI » MOLIFTELE SFANTULUI VASILE

MOLITFELE

(adica blestemele Marelui Vasilie pentru cei ce patimesc dela diavoli si pentru toata neputinta, care se citesc numai de catre preot, in ziua Sfantului Vasilie, la slujbele de obste randuite, sau la orice alta neputinta grava). Rugaciunea (1) Domnului sa ne rugam. Dumnezeul dumnezeilor si Domnul domnilor, facatorul cetelor celor de foc si lucratorul puterilor celor fara de trup, mesterul celor ceresti si al celor pamantesti, pe carele nimenea dintre oameni nu L-a vazut, nici poate sa-L vada; de care se teme si se cutremura toata faptura; carele a aruncat din cer pe capetenia lngerilor, care din trufie si-a incordat grumazul oarecand si s-a lepadat de slujba sa prin neascultare; si pe ingerii cei dimpreuna cu dansul protivnici, facuti diavoli i-a aruncat in intunerecul cel adanc al iadului, fa, ca blestemul acesta ce se face in numele Tau cel infricosat, sa fie spre ingrozirea acestui povatuitor al vicleniei si tuturor taberilor lui, ce au cazut dimpreuna cu dansul din lumina cea de sus, si pune-I pe fuga; si-i porunceste lui si diavolilor lui sa se departeze cu totul, ca sa nu faca nicio vatamare acestui suflet pecetluit; ci acesti pecetluiti sa ia tiria puterii ca sa calce peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrijmasului.

Ca se lauda si se mareste si de toata suflarea cu frica se slaveste Prea Sfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea (2) Domnului sa ne rugam. Blestemu-te pe tine, incepatorul rautitilor si al hulei, capetenia impotrivirii si urzitorul vicleniei.

Blestemu-te pe tine cel aruncat din lumina cea de sus si surpat pentru mandrie in intunericul adancului.

Fiul Lui cel unul nascut. cu Dumnezeu Savaot si cu toata oastea ingerilor lui Dumnezeu. Blestemu-te pe tine cu Dumnezeu. carele prin cuvant toate le-a zidit. din Fecioara Curata negrait s-a intrupat si pecetile curatiei intregi le-a pazit.Blestemu-te pe tine si pe toati puterea cea cazuta ce a urmat vointa tale. iesi si te departeaza dela robul lui Dumnezeu (N). Carele a insufletit pe oameni cu glas de Dumnezeu insuflat si dimpreuna cu Apostolii a lucrat si toata lumea. intru a carui marturie fumega fum nestins. vazand pe Dumnezeu cel intrupat smerindu-se. si toata omenirea a intocmit-o s-a nu mai fie cucerita de moarte. cel ce a curatit ranele leprosilor si pe morti din gropa i-a inviat. cand Tatal cel fara de inceput a descoperit nasterea cea fara de inceput a Fiului. si cand pogorlrea Sfantului Duh a marturisit unimea Treimii. carele a isgonit cetele diavolilor. . cu cela ce marea cu toiagul a despartit si pe popor I-a trecut cu picioare neudate. la plinirea vremii. carele prin tina a dat vedere ochilor lipsiti de lumina ai celui orb din nastere si a innoit zidirea cea veche a neamului nostru. cu cel ce a innecat pacatul cu ape de sus si a desfacut adancurile de sub cer si a pierdut pe uriasii cei necucernici. chipul nestricaciunii. si turnul faradelegilor la sfaramat si pamantul Sodomei si al Gomorei cu foc si cu pucioasa Ia ars. cu care noi prin neascultare ne spurcasem. iar pe tiranul Faraon si oastea cea impotrivitoare lui Dumnezeu. cu cel ce a facut faptura vazuta si nevazuta si a zidit pe om dupa chipul Sau. Blestemu-te pe tine cu Dumnezeu Atottiitorul. Blestemu-te pe tine cu cela ce s'a botezat in lordan si ne-a dat noua prin apa. cel ce pana la ingropare cu oamenii a vorbit si iadut prin inviere I-a pradat. si mai innainte prin legea firii I-a invatat acestea. Blestemu-te pe tine duh necurat.a umplut-o de dreapta credinta. de carele ingerii si toate puterile ceresti s'au mirat. sub valuri in veci a innecat-o. si celor muti le-a dat grai.. Dumnezeul cel Atotputernic. cu Adonai cu Eloi. tabara paganatatii. si prin har. Blestemu-te pe tine cu Cela ce a certat vantul si a linistit viforul marii. si cu priveghere ingereasca I-a pazit. Te blestem cu cel care. carele a binevoit sa spele prin Botez intinaciunea noastra cea veche. si cu Domnul nostru lisus Hristos. carele mai nainte de veci negrait si fara de patima s'a nascut dintr'lnsul.

sau de pe uscat. ci il cerceteaza singur Dumnezeu cela ce leaga pe toti care vatama si uneltesc asupra chipului Sau. sau uneltesti rele. sau din fantana. pleaca. inselatorule. ori ca barbat. Amin. ori ca jiganie. Rugaciunea (3) Domnului sa ne rugam. ori ca femeie. sau de cineva esti trimis. sau din orice fel de materie. sau la amiaza. acum si pururea si sin vecii vecilor. sau din pasare. sa nu te intorci. sau din padure. sau din mormant idolesc. fugi. sau te intorci dupa un oarecare timp. ca toiag de fier si cuptor de foc si iadul si scrisnirea dintilor te asteapta ca rasplatire pentru neascultare. sau din trestie. ori ca pasare. sau din lunca. sau cunoscut ori necunoscut. ori fara de astampar. sau in orice vreme. sau din tunet. oriunde esti sau unde mergi. sau din scaldatoare de ape. Teme-te. taci. de esti insusi Veelzevuv sau cela ce scuturi. ori rau mirositor. cel de sub pamant. ispititorul si aflatorul tuturor rautatilor. cel vazut pentru nerusinare. sau vorbitor noaptea. sau esti din mare. ori sezi in casa. sau din rau. ori indemnator spre dragoste necurata. pentru noaptea si ziua cea lungata. de te arati ca sarpele sau ca fiara. ori iubitor de vrajba. ori esti fara de rusine. sau din acoperamantul biii. ori esti desfranat. nici sa te ascunzi cu vre-o alta viclenie de duhuri necurate. sau din necuratie. Ca mare este frica de Dumnezeu. sau din balta. ori poftitor. sau surd. sau sfasii. in somn greu. cela ce in lanturi te-a aruncat in intunerecul iadului. pustiu. sau ai navalit fara de veste. si sa nu te ascunzi in robul lui Dumnezeu (N). . ori fermecator. rusineaza-te de chipul cel zidit si infrumusetat de mana lui Dumnezeu. sau din daramaturi. sau din vreun loc nebanuit. sau intru boala. si mare este marirea (slava) Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh. departeaza-te diavole necurate si spurcate. ori ghicitor in stele. nelucrat. sau din noroae. sau de unde stim sau de unde nu stim. ori facator de desfatare. sau din pamant. sau mut. sau la miezul noptii. sau in neputinta sau pornesti spre ras. sau din intamplare te-ai intalnit. nevazut pentru fatarie. sau vii dimineata. sau care navalesti infricosind. ci dute in pamant fara de apa. unde om nu locueste. fara de chip. sau la revarsatul zorilor.Teme-te. Teme-te de asemanarea lui Dumnezeu celui intrupat. sau din copaci. sau ca aburul. fugi. pe tine diavole. piei si te departeaza. sau te schimbi cu luna. din adanc. sau aduci lacrimi de desmierdari. sau ca fumul. sau din groapa.

Izgoneste din sufletul lui toata neputinta. neastamparul. betia. vraja cu mort. auzi-ma pe mine. din foc. toata fermecatura. Evanghelia s'a propovaduit. si al iubitului Tau Fiu. turbat. Dumnezeul ingerilor celor de sub taria Ta. nadejdea s'a intemeiat. Fiule si Cuvantut lui Dumnezeu. nerusinarea. cela ce ai luat asupra-Ti sfarimarea noastra si ai tamaduit-o. si balaurut s'a strivit. Asa. de sub pamant. si ai purtat pe crucea Ta toata sarcina pacatelor noastre. sarpele s'a calcat. pazind hotarele lor. suspinand. carele ne-ai facut noua cale la ceruri si stricaciunea intru nestricaciune ai prefacut-o. si Tu. si ne-ai slavit cu slava Ta. si prin unul nascut Fiul Tau ai luminat Pe omul cel patruns de intunerec. Caci cine este ca Tine Dumnezeule cel Atotputernic.? Pentru aceasta Te rugam pe Tine. intunecat. iubirea de cearta. Iisus. imputit. desfranat. . tot diavolul necurat. de care toata firea cea protivnica a fugit si oastea vrijmasului s'a domolitg diavolut a cazut. Dumnezeul arhanghelilor celor de sub stapanirea Ta. desfranarea. de a caruia putere duhurile necuvantatoare ale stihiilor se cutremura. si al Sfantului si Prea Puternicului si de viata Facatorului Tau Duh. prin carele viata s'a aratat.. Hristos. cela ce ai slabit durerile noastre si toata greutatea ai usurat-o si toata nalucirea vrajmasului dela noi ai departat-o. Doamne. cel de a caruia frica se topesc muntii. scuturator. cela ce ai deslegat sufletele cele legate cu moartea. carele cu moartea Ta ne-ai facut pe noi nemuritori. iubirea de argint. slujirea idoleasca. si avand porunca s-a astepte vremea sa. Dumnezeule al Parintilor si Doamne al milei. patima desfatarii. prin care neamurile ce te-au marturisit s'au luminat si s'au intarit intru Tine. poftitor. fara de rusine. mania. Dumnezeul slavitelor domnii. departeaza dela robul Tau (N) toata lucrarea diavolului. prin carele omul cel pamantesc s'a innoit intru Tine. iubitor de argint. fara de chip. Tatal Domnului nostru Iisus Hristos. primeste pe acesta ce a venit la Tine pentru numele Tau Cel sfant. Doamne. de a caruia porunca focul rasplatirii nu va trece hotarele ce i s'au pus. dimpreuna cu taria de sub cer. credinta s'a intarit. cela ce cu invierea Ta ne-ai daruit noua sa ne ridicam dela oameni la Dumnezeu. vraia cu pasare. si tot cugetul viclean. ci suspinand asteapta porunca Ta. Dumnezeul sfintilor. care cu dragoste si cu frica strig catre Tine. de a carui frica toata faptura se chinueste oftand cu suspinuri negraite. cautarea in stele. Dumnezeule. iubitor de aur. Dumnezeul luminilor. iubirea trupeasca. toata vraja. tot duhult necurat. cela ce esti mai innainte de veci si mai pre sus de fire.Dumnezeul cerurilor.

Domniiie cele marite (slavite) si cu toata oastea cereasca. Arhangheiii. acum si pururea si in vecii vecilor. de infranare. de indelunga rabdare. de blandete. Doamne. si Tie marire (slava) innaltam impreuna cu unul nascut Fiul Tau si cu Prea Sfantut si Bunul si de viata Facatorul Tau Duh. crezand in Treimea cea de o fiinta si marturisind-o impreuna cu Ingerii.de fapte bune. de dragoste.Asa. insufla intr-Insul Duhul Tau cel pasnic. de nadeide. ca pazit fiind de el. de ingaduinta. de smerenie. Amin. intru numele lui Iisus Hristos. de bunatate. Ca acesta se marturiseste a fi robul Tau. ca puternic esti. Domnul nostru. de intelepciune. . de pricepere. Doamne Dumnezeul nostru. Pazeste impreuna cu dansul si inimiile noastre. de curatie. sa faca roduri de credinta.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful