You are on page 1of 8

PROGNOZA METEO

1 - 15 FEBRUARIE
Vremea va continua să fie geroasă în prima parte a lunii februarie. Totuşi, după data de 10, temperaturile vor creşte astfel încât, până pe 15 februarie, mercurul din termometre va ajunge până la 5 grade Celsius. Ninsorile vor persista până marţi, 7 februarie, însă după această dată, cel puţin până la jumătatea lunii, precipitaţiile vor înceta, iar cerul va fi mai mult senin.

Nr. 5, 1 - 15 februarie 2012

Ziarul sectorului tău

GRATUIT

Semnăturile voastre au determinat primăria să reabiliteze termic gratuit blocurile din sector
pag.3

Ce este Liga Asociaţiilor de Proprietari HABITAT
pag.6

pag. 2

Victorii în serie ale „viermilor“ din stradă

Uniunea Europeană anchetează România din cauza unui contract dubios al Primăriei Sectorului 3

pag. 4

pag. 8

EVENIMENT
PAG. 2

Au fost prinşi vandalii care au furat mobile de 25.000 de lei
Poliţiştii au identificat şapte persoane care, în timpul protestelor din noaptea de 15 ianuarie, au spart un magazin de telefonie mobilă din Piaţa Unirii şi au furat telefoane şi accesorii în valoare de 25.000 de lei, Jumătate din prejudiciu a fost recuperat. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au hotărât arestarea preventivă pentru 25 de zile pentru furt calificat în cazul unuia dintre vandali. Alţi patru au fost reţinuţi, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru furt calificat, iar două persoane sunt cercetate în libertate pentru tăinuire şi distrugere.

România, cercetată de UE
pentru contractele dubioase

ale Primăriei Sectorului 3

Grupare de hoţi, destructurată A venit din Franţa la furat în România
Un cetăţean francez a fost reţinut de poliţişti pentru furt calificat după ce, aflându-se într-un supermarket din Piaţa Unirii, a sustras geanta unei femei în vârstă de 72 de ani. Bunurile femeii, în valoare de aproximativ 700 de lei, au fost recuperate. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că împotriva cetăţeanului francez fusese emis un mandat european de arestare. Acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Poliţiştii de la Secţia 13 au prins în flagrant patru membri ai unei grupări specializate în furturi din societăţi comerciale şi locuinţe. Pe 12 ianuarie, şase bărbaţi au pătruns într-o societate comercială din sectorul 3 de unde au sustras 600 pachete de ţigări. Doi dintre aceştia au reuşit să fugă de poliţişti. Oamenii legii au efectuat însă percheziţii la domiciliile acestora, fiind prins şi liderul grupării infracţionale. Membrii grupării sunt suspecţi de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale din sectorul 3. Cercetările sunt continuate de poliţişti.

Îngheaţă de frig în case
Zeci de familii de pe strada Peleş din sectorul 3 suferă de frig în propriile apartamente. Curentul electric s-a oprit, constant, în ultima perioadă, un tranformator în zonă fiind stricat. Oamenii tremură de frig în locuinţe pentru că nu pot să mai folosească centralele termice. Însă cel mai mult de suferit au copiii, mulţi dintre ei deja îmbolnăvindu-se destul de grav. De altfel, de la începutul anului, temperaturile maxime au fost negative, iar cele minime au ajuns, în Bucureşti, chiar şi la -25 de grade Celsius.

Haine în valoare de 40.000 €, confiscate

Primăria Sectorului 3 nu a respectat mai multe proceduri în cadrul acordării unui contract în valoare de 110 milioane de lei. Recent, Comisia Europeană a avertizat România din cauza acelui contract, cerând statului român să respecte normele Uniunii Europene în materie de achiziţii publice. Potrivit Comisiei Europene, primăria condusă de edilul democratliberal Liviu Negoiţă nu a acordat candidaţilor un termen suficient pen-

tru pregătirea ofertelor. „Primăria Sectorului 3 a modificat anumite elemente obligatorii din anunţul de participare, printre care criteriile de selecţie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, acestea fiind comunicate numai la nivel naţional“, precizează Comisia Europeană. Potrivit instituţiei europene, contractul a fost câştigat de un candidat a cărui ofertă conţinea numeroase

nereguli în ceea ce priveşte preţurile şi termenele propuse. Drept urmare, Comisia Europeană consideră că România a încălcat normele europene, transmiţând un aviz motivat a doua fază în cadrul procedurii Uniunii Europene de constatare a încălcării legislaţiei comunitare. Dacă România nu se va conforma normelor europene, Comisia va putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Guvernul Boc vrea

SĂ ÎMPRUMUTE
Agenţi din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 3 Poliţie au descoperit, pe 28 ianuarie, într-un apartament situat pe Bdul 1 Mai, un depozit de haine. Patronul încerca să vândă bluze, sacouri, paltoane, costume, încălţăminte, parfumuri şi cosmetice ce purtau însemnul unor mărci consacrate, fără a avea acordul titularilor de marcă. Au fost confiscate 2.043 de produse în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 70.000 lei. Patronul depozitului este cercetat în stare de libertate pentru evaziune fiscală.

un miliard de euro
Executivul României negociază cu Banca Mondială pentru a contracta un împrumut în valoare de un miliard de euro. Reprezentanţii guvernului susţin că doresc să încheie un acord de tip preventiv, prin care România va putea trage bani dacă va fi necesar. Însă România e înglodată în datorii. Până acum, statul român a împrumutat de la Comisia Europeană, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional 18 miliarde de euro. Anul acesta, România trebuie să plătească aproximativ 300.000 de euro din banii luaţi cu împrumut de la Fondul Monetar Internaţional.

EVENIMENT
PAG. 3

Semnăturile voastre au determinat

autorităţile să treacă la fapte
Mii de locuitori au semnat petiţia iniţiată de PSD Sector 3 prin care se solicită autorităţilor locale să prioritizeze programul de reabilitare termică a blocurilor şi să găsească soluţii pentru ca cetăţenii să nu plătească cota de 20% din valoarea investiţiilor.
Urmare a numărului mare de semnături şi a presiunii noastre, Consiliul Local Sector 3 a aprobat ca finanţarea de 20% care revenea asociaţiilor de locatari să fie suportată din bani de la bugetul local. Acum urmează ca primăria să înceapă şi să reabiliteze blocuri. Reabilitarea termică a blocurilor face parte din normalitate, însă doar voinţa primarilor a rămas singurul inconvenient. Astfel că Filiala PSD Sector 3 a început deja o amplă acţiune de strângere de semnături pentru a le atrage atenţia autorităţilor din sector că a venit timpul să se gândească mai mult la oameni şi să înceapă un nou val de anvelopări. Locuitorii au semnat petiţia cu gândul că măcar iarna viitoare vor plăti şi ei cu până la 40% mai puţin la întreţinere, că vor scăpa de igrasie şi că vor avea căldură şi mai mult de cinci minute după închiderea caloriferului. Toţi au înţeles că acţiunea Partidului Social Democrat Sector 3 le poate aduce iarna căldură şi vara răcoare în case şi că totul se poate realiza doar prin atitudine. nat în două exemplare care poate fi luat de la primărie sau descărcat de pe internet. Mai mult, sunt necesare lista proprietarilor din imobil şi fişa tehnică a blocului completată. Totodată, trebuie menţionată o adresă de corespondenţă şi un număr de telefon.

România este o ţară a paradoxurilor. Se poate, dar nu se vrea. O dovedesc „Piaţa Universităţii“ şi semnăturile dumneavoastră. La presiunea străzii, domnul Raed Arafat a fost rugat să revină în Ministerul Sănătăţii după ce cu doar câteva zile înainte fusese dat afară, în direct la TV, de chiar preşedintele nostru. Ghici ghicitoarea mea? Domnule preşedinte, cine s-a întors în minister, în ciuda violenţei limbajului dumneavoastră incompatibil cu funcţia pe care o deţineţi? Raed Arafat a redevenit secretar de stat în minister datorită românilor care au ieşit în stradă şi au cerut acest lucru. Curtea Constituţională a decis că Legea comasării este neconformă cu prima lege în stat tot la presiunea pieţei. Ministrul de externe, care a jignit manifestanţii, a fost demis din aceeaşi cauză. Legea sănătăţii s-a întors la masa negocierilor şi dezbaterilor, tot aşa. Şi probabil că Emil Boc va fi demis din acelaşi motiv. În ceea ce priveşte semnăturile, putem spune din nou că populaţia a învins. Mii de locuitori ai sectorului nostru au semnat acea petiţie prin care cerem Administraţiei Locale Sector 3 şi primarului Liviu Negoiţă să prioritizeze în lista de investiţii reabilitarea blocurilor. Ba, mai mult, am dovedit-o în ediţiile precedente, anveloparea clădirilor din sector se poate face şi fără ca cetăţenii să plătească, aşa cum, spre exemplu, se întâmplă în sectorul 1, unde este primar Andrei Chiliman. Există împrumuturi la dobânzi mici puse la dispoziţie de Banca Europeană de Investiţii şi astfel se poate reabilita întreaga zonă fără efortul financiar al locuitorilor. Atunci când mai-marii sectorului au văzut că nu e de glumă, că alegătorii îşi doresc aceste investiţii care până acum au fost lăsate la coadă, au acţionat pe cale de consecinţă. Consiliul local a votat ca finanţarea cotei de 20% ce revine fiecărui proprietar să fie preluată de Consiliul Local al Sectorului 3. Deci, se poate. Nu se dorea acest lucru, dar se putea. Nu ne rămâne decât să continuăm astfel de acţiuni prin care să le explicăm celor care ne conduc că ceea ce vor ei nu este întotdeauna ceea avem noi nevoie.

SE POATE!

Ce trebuie să facă Asociaţia de Proprietari
La început trebuie o solicitare scrisă a asociaţiei, apoi hotărârea adoptată în adunarea generală, cu acordul unei majorităţi a proprietarilor (50%+1) privind reabilitarea termică a clădirii în condiţiile de finanţare prevăzute de Ordonanţa de Urgență 69/2010. Al doilea lucru necesar este contractul de mandat sem-

Cum recunoaşteţi operatorii noştri
Fiecare dintre operatorii de teren care strânge semnături, din uşă în uşă, are o legitimaţie cu PSD Sector 3, ştampilată în original şi pe care scrie în clar scopul pentru care legitimaţia a fost eliberată. De asemenea, echipele de operatori au coordonatori zonali care vă stau oricând la dispoziţie.

PSD Sector 3 te provoacă să te implici în a rezolva problemele comunităţii tale. Dacă vrei să schimbi viitorul, eşti activ şi simţi că poţi face performanţă, nu ezita să ne contactezi pentru a intra în rândurile celor care pot şi fac mai mult pentru oraşul în care s-au născut, locuiesc şi trăiesc. Vizitează-ne la sediul nostru din Bd. Unirii nr. 68, bloc K2, scara 13 sau sunați la tel. 0731.111.181.

Schimbarea începe şi cu tine!

Robert Negoiţă, vicepreşedinte PSD, coordonator al filialei PSD Sector 3

ACTUALITATE
PAG. 4

Victoriile din strad
De mai bine de trei săptămâni, indiferent de vremea de afară, mii de români protestează zilnic cerând demisia guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Deşi puterea a părut de neclintit, după câteva zile de demonstraţii presărate deseori şi cu acte violente şi răniţi, atât preşedintele, cât şi premierul au început să dea semne de slăbiciune.
Pentru românii care strigaseră că vor schimbare şi o viaţă mai bună, aceste compromisuri făcute de cei aflaţi la guvernare au fost privite ca adevărate victorii, însă toţi au fost conştienţi că războiul este departe de a se fi încheiat. Să le luăm pe rând: protestatari la adresa puterii a privit noul proiect de lege a sănătăţii. Proiectul presupunea un fel de privatizare a asistenţei medicale de stat, ceea ce ar fi condus la o scumpire considerabilă a serviciilor sanitare. Drept urmare, mulţi români, pur şi simplu, nu şi-ar mai fi permis să plătească asigurarea de sănătate. După două zile de proteste în mai multe oraşe ale ţării, dar şi în Piaţa Universităţii din Capitală, preşedintele Băsescu anunţa că a renunţat la proiectul de lege. Dar protestele au continuat, spre surprinderea multora.

Bătălia pentru Arafat
A doua victorie a românilor din stradă a fost atunci când primul-ministru a decis să îl invite pe Raed Arafat să revină pe postul de subsecretar de stat, de unde fusese forţat să plece chiar de preşedintele ţării, în direct la Realitatea TV. Numele doctorului Arafat a fost

Bătălia împotriva noii Legi a sănătăţii
Prima victorie repurtată de românii

Decizia Curţii Constituţionale
Cea mai importantă victorie a fost însă aceea asupra Legii comasării alegerilor. Curtea Constituţională a decis, în conformitate cu cerinţele protestatarilor, că legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare încalcă prevederile Constituţiei. Această decizie a fost recunoscută şi de unii reprezentanţi ai puterii, care au spus că este cazul ca alegerile locale să se desfăşoare la termen şi separat de cele parlamentare.

scandat de mii de ori în peste 60 de pieţe din toată ţara şi, în ciuda originii sale palestiniene, fondatorul SMURD a fost considerat mai român decât cei de la putere care se debarasaseră de el cu atâta uşurinţă. Readucerea acestuia în minister a constituit chiar un avantaj pentru putere pentru că SMURD s-a descurcat admirabil în timpul viscolului năprasnic care s-a abătut asupra sudului ţării.

Taxa auto, amânată
Printre multiplele doleanţe exprimate de români în cadrul protestelor a fost şi suspendarea noii taxe auto. Iată că, după aproape o săptămână de manifestaţii, guvernul a decis, printr-un act normativ, să amâne aplicarea taxei pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 2007 timp de un an, până la 1 ianuarie 2013. Mai mult, guvernanţii

ACTUALITATE
PAG. 5

Anticipate, nu comasate
Pe lângă demisia guvernului şi a preşedintelui Băsescu, protestatarii din toată ţara au mai avut o dorinţă: alegeri anticipate. Oamenii au considerat că un scrutin pentru alegerea parlamentarilor cel târziu în luna mai ar fi un mod democratic prin care voinţa poporului ar putea fi consultată din nou. Atunci, partidele din coaliţia de guvernare au reacţionat de parcă alegerile anticipate nu ar face parte din democraţie şi din statul de drept. Aparatul de propagandă al PDL s-a pus imediat în mişcare şi, brusc, mai mulţi lideri PDL, inclusiv Băsescu, au început să le spună românilor că o cădere a guvernului ar destabiliza ţara şi ar reduce încrederea investitorilor străini. De parcă cei din statele UE nu mai auziseră de alegeri anticipate.

ă ale românilor
Ce urmează
Strigătele sincere ale românilor au dat naştere la tensiuni în cadrul coaliţiei de guvernare şi acest lucru s-a văzut chiar şi în sânul PDL. Astfel, unii lideri ai UDMR au afirmat că ar fi poate necesară organizarea de alegeri anticipate. Chiar şi secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a spus că piaţa protestatară ar trebui ascultată şi că guvernul ar trebui să plece. Chiar şi primul-ministru, Emil Boc, a început să se gândească că ar putea indexa pensiile şi salariile până în luna aprilie.

Interzicerea traseismului politic
au decis că din noua lege se va menţine numai reducerea de 25% a taxei de poluare pentru proprietarii de autovehicule care au înmatriculat autoturisme în România după 13 ianuarie 2012.

Atacul „mahalalei inepte“
O altă victorie a românilor în aceste zile a fost demiterea ministrului care dorea fraudarea alegerilor prin vestita lege a votului prin corespondenţă. Cu toate acestea, demiterea ministrului de externe, Teodor Baconschi, a fost cauzată de nişte declaraţii ale sale în care a spus că protestatarii sunt parte a mahalalei inepte, şi nu de activitatea sa ca ministru de externe. A urmat şi demisia din PDL a senatorului Iulian Urban, care, pe blog, îi numise pe români drept viermi care îşi merită soarta dacă nu înţeleg noua lege a sănătăţii.

O altă doleanţă a Pieţei a fost ca viitorii guvernanţi să interzică prin lege traseismul politic, respectiv o lege care să oblige parlamentarul care pleacă la alt partid să piardă funcţia. Astfel, oamenii şi-au dat seama că senatorii şi deputaţii care au migrat de la un partid la altul nu respectă votul pe care l-au primit. Un exemplu elocvent este formarea Uniunii Naţionale pentru Progresul României, partid compus din parlamentari fugiţi din partidele parlamentare şi care beneficiază în prezent de funcţii în cadrul comisiilor deşi partidul nu a avut nici măcar un candidat la alegerile din 2008.

ACTUALITATE
PAG. 6

Ce este Liga Asociațiilor

de Proprietari Habitat
Înfiinţată în 1991, Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat a acumulat o experienţă îndelungată în ceea ce priveşte managementul fondului locativ, consolidarea comunităţilor locale, regenerarea urbană, dezvoltarea resurselor umane în domeniul administrării imobilelor şi reabilitarea termică. De altfel, cele mai importante proiecte ale organizaţiei din care fac parte peste 15.000 de asociaţii de proprietari din 31 de judeţe vizează reabilitarea termică şi regenerarea urbană. Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat este condusă în prezent de Mihai Mereuţă.
Regenerarea urbană în România vizează îmbunătăţirea capacității asociaţiilor de proprietari şi a autorităţilor locale în susţinerea managementului locuinţei şi întreţinerea planului urbanistic. Anul acesta, Liga Habitat a început implementarea proiectului „Dezvoltarea competenţelor pentru regenerare urbană“, proiect cofinanţat din Fondul Social-European, care vizează dezvoltarea competenţelor profesionale pentru regenerare urbană în rândul angajaţilor şi managerilor din regiunea Bucureşti-Ilfov şi îmbunătăţirea capacităţii pentru instruirea şi sprijinirea asociaţiilor de proprietari în toate activităţile lor. O altă temă importantă pentru Liga Habitat o constituie reabilitarea termică. Pe lângă numeroasele dezbateri organizate pe această temă, în repetate rânduri, organizaţia a cerut guvernului să aloce mai mulţi bani pentru anveloparea termică a blocurilor.

Seminarii adresate asociaţiilor de proprietari
Frecvent, Liga Habitat organizează seminarii gratuite adresate membrilor şi reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari. La întâlnirile de până acum, oaspeţii Ligii au participat la dezbateri ce au vizat obligaţiile membrilor asociaţiilor de proprietari cu privire la reabilitarea termică, relaţia cu autorităţile în

cadrul derulării programelor privind creşterea eficienţei energetice, strategia energetică a Bucureştiului şi viitorul serviciului de termoficare în Capitală, învăţând, totodată, mai multe despre scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare pentru perioada 1.01.2012 – 30.06.2012 şi despre serviciile bancare pentru asociaţiile de proprietari.

teraselor. În plus, membrii asociaţiilor de proprietari beneficiază şi de consiliere juridică şi financiar-contabilă.

A desfăşurat proiecte cu parteneri din Olanda, Anglia şi Elveţia
Liga Habitat are parteneriate cu Poliţia Naţională şi cea Locală, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi cu primăriile. Totodată, este membră în cadrul consiliilor Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Servicii Publice de Gospodărie Comunală, ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi în Uniunea Internaţională a Chiriaşilor. Liga a desfăşurat proiecte internaţionale cu parteneri din Olanda, Bulgaria, Slovenia, Marea Britanie şi Elveţia, fiind, de altfel, parteneră a Comitetului European de Coordonare pentru Locuinţe Sociale şi participând la lucrările Comitetului Regiunilor şi Comitetului pentru Locuinţe şi Managementul Terenurilor din cadrul Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite. Liga reprezintă asociaţiile de proprietari în Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, Asociaţia de Standardizare din România, Asociaţia Energeticienilor din România.

Programe de formare pentru administratorii de imobile
Organizaţia ce reprezintă asociaţiile de proprietari din 31 de judeţe ale ţării organizează şi programe de formare pentru administratorii de imobile. Acestea sunt autorizate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, aflat în subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Centru de consiliere gratuită
Membrii şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari beneficiază zilnic de consiliere gratuită la sediul Ligii din str. Sergent Nuţu Ion nr. 44 (zona Răzoare). Cei interesaţi au parte de consiliere privind proble mele generale şi relaţia cu autorităţile locale şi centrale, privind servicii de administrare, contabilitate, deratizare, igienizare, curăţenie, reabilitare, contorizare, sisteme alternative de încălzire, colectarea diferenţiată a deşeurilor, hidroizolarea

COCKTAIL
PAG. 7

Hidratarea previne şi tratează răceala
Cea mai frecventă infecţie din lume, răceala, poate fi învinsă uşor cu remedii la îndemâna oricui. Mai mult, specialiştii susţin că o bună hidratare a organismului nu doar că previne, dar şi vindecă această boală.
Ne loveşte de 200 de ori în viaţă
La trei zile de la infectare apar primele semne: nas înfundat, amigdale inflamate, rinoree, durere de cap, tuse şi chiar febră. Manifestările durează 7-14 zile. Dacă simptomele persistă mai mult, poate fi vorba despre o alergie. Studiile arată că, pe durata vieţii, în medie, fiecare persoană răceşte de aproximativ 200 de ori, aşa că sfatul specialiştilor este să ne hidratăm corespunzător. În afară de apă plată, sucuri naturale şi supe, ceaiurile constituie un aliat de nădejde în lupta cu răceala. asemenea, după câteva căni de ceai cald de soc nu vă va mai curge nasul.

BERBEC

HOROSCOP

La serviciu veţi fi suprasolicitat şi de aceea vă rămâne mai puţin timp de petrecut cu familia. În ceea ce priveşte viaţa personală, se poate spune că lucrurile merg pe făgaşul cel bun. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR
Dacă sunteţi implicat într-o relaţie stabilă, este posibil ca partenerul să se confrunte cu situaţii dificile, ceea ce vă va afecta şi pe dumneavoastră într-o bună măsură. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

GEMENI
În apartament aţi putea face unele mici schimbări, ceea ce vă va îmbunătăţi starea de spirit. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC
Este posibil să apară unele schimbări la nivelul instituţiei la care lucraţi. De asemenea, în cazul în care doriţi să vă schimbaţi serviciul, aţi putea primi o ofertă care să vă tenteze. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

LEU

Măceşele cresc imunitatea
Pentru a nu da dintr-o răceală în alta, trebuie să beţi ceai de măceşe. Bogat în vitamina C, creşte pofta de mâncare şi ne păzeşte de viroze. Ca tratament, ajută la descongestionarea căilor respiratorii.

Stresul, factor favorizant
Cercetătorii au demonstrat că stresul şi răceala sunt în strânsă legătură. Hormonii de stres inhibă o moleculă ce stimulează imunitatea organismului. Mai mult, hormonii de stres chiar favorizează proliferarea viruşilor răcelii.

Ar fi bine să evitaţi călătoriile, deoarece în perioada imediat următoare aţi putea avea o problemă de sănătate. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

FECIOARĂ
Este posibil să primiţi o ofertă pentru o colaborare şi ar fi bine să o analizaţi pe toate feţele înainte de a da un răspuns. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Socul scade febra
Când simţiţi că vă dau târcoale simptomele răcelii, vă puteţi face un ceai de soc, preparat prin infuzare 10 minute. Această plantă favorizează transpiraţia şi vă scapă de febră. De

BALANŢĂ
Veţi avea parte de o perioadă extrem de agitată, cu evenimente care vă vor ţine cu sufletul la gură, chiar dacă unele nu vă vor privi personal. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pătlagina lecuieşte tusea
Dacă răceala este însoţită şi de sâcâitoarea tuse, puteţi recurge la ceaiul de pătlagină. Această plantă nu conţine doar uleiuri volatile cu rol descongestionant, ci şi vitaminele A, C şi K.

SCORPION
Este posibil să fiţi obligat să faceţi o investiţie în cămin, dar până la urmă vă veţi descurca. O informaţie de pe alte meleaguri vă va deschide noi perspective. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

BANC

Conferinţă de presă la preşedinţie. Ziarist: - Aşa-zisul program anticriză ne lasă fără nici un chior. Traian Băsescu: - Contaţi pe mine!

SUDOKU

Pune-ţi mintea la contribuţie
4 4 1 5 8 2 2 6 5 6 6 7 9 2 4 1 5 4 8 7 9 5 3

Biroul şi mouse-ul, cele mai periculoase
Studiile arată că mouse-ul şi biroul sunt locurile preferate de virusuri. Cei vinovaţi de răceală sunt preponderenţi în aceste locuri. Ei se află pe 47% din birouri, 46% din mouse-uri şi 45% din telefoanele mobile. De asemenea, s-a stabilit că profesiile cele mai expuse la virusuri sunt avocaţii, profesorii, contabilii, bancherii, DJ-ii de la radio, medicii şi producătorii TV.

SĂGETĂTOR
Traversaţi o perioadă în care aveţi toate şansele să vă consolidaţi relaţia cu fiinţa iubită, care încearcă să vă intre în graţii. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

CAPRICORN
Relaţia cu prietenii evoluează excelent, aceştia fiind de partea dvs. în tot ce faceţi. Nu vor lipsi ocaziile de a participa la diverse activităţi sociale. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

VĂRSĂTOR
În cazul în care doriţi să plecaţi într-o călătorie în străinătate, aveţi toate şansele să primiţi aprobările sau actele necesare. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

PEŞTI
Un succes în plan profesional ar putea aduce cu sine şi o îmbunătăţire a situaţiei financiare în perioada imediat următoare. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente