You are on page 1of 7

S GD & T NGH AN TR NG THPT HUNH THC KHNG

THI TH IH CL N1 Mn Ti ng Anh Th i gian lm bi: 90 pht; (80 cu tr c nghi m) M thi 132

H , tn th sinh:....................................................... S bo danh: .............................Phng thi:. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. 1: People today use aspirin to relieve pain, alike past generations, who used the bark A B C of the white willow tree in powder form. D 2: Experiments show that, for a bird, doing a bird nest is as instinctive as feeding. A B C D 3: Putting together a toy can be made easier by looking at the diagram, reading the A B instructions, and then making what is required step by step. C D 4: Most of more than 50 different blends of imported coffee to the United States A B C come from Central and South American countries. D 5: In order for a doctor to practice medicine in any hospital, it must be proved that the A B doctor has the qualifiers to do so. C D Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 6: She went __________a bad cold just before Christmas. A. over B. down with C. through D. in for 7: I dont think that purple shirt ___________ with your yellow skirt. A. suits B. goes C. wears D. fits 8: . Thank you for giving me a lift ___________. A. Nonsense B. All right C. No problems D. You are welcome 9: In order to finance the project the Council will have to get a large___________ from the bank. A. profit B. interest C. loan D. gain 10: Why is the ground so wet? It ______________ last night. A. would rain B. would have rained C. should have rained D. must have rained 11: He is decorating the house with a view____________ it. A. to sell B. to selling C. for selling D. to be sold 12: The police decided to______________ the department store after they had received a bomb warning. A. abandon B. evacuate C. evict D. expel 13: He enjoyed the dessert so much that he accepted a second__________ when it was offered. A. sharing B. helping C. pile D. load 14: Its high time you ______________ to study seriously.
Trang 1/7 - M thi 132

A. began B. would begin C. did begin D. begin 15: Mary was surprised when her guests_______________ late for the party. A. turned up B. came up C. looked up D. put up 16: You must be very careful when you wash this _____________ silk blouse. A. delicate B. feeble C. weak D. sensitive 17: The children were all upset, and some were_____________ tears. A. with B. on C. in D. at 18: Jane __________ in such a trouble if she had been more careful. A. will not be B. wouldnt have been C. wouldnt be D. would have been 19: None of the students____________ to class yet. A. are coming B. has come C. havent come D. have come 20: Her grades have improved, but only__________ A. some B. very slightly C. in a small amount D. minimum 21: For me, __________ is not important. A. what a person wearing B. what does a person wear C. what a person wears D. what will a person wear 22: Joe seemed to be in a good mood, __________ he snapped at me angrily when I asked him to join us. A. for B. yet C. and D. so 23: I feel very tired. _______________ times I consider giving up work. A. For B. During C. Some D. At 24: She isnt __________well with the new manager. A. getting on B. keeping on C. taking on D. going on 25: Dont stay up late any longer, __________ ? A. do you B. wont you C. will you D. should you 26: The manual coming with the appliance says __________ any problem with merchandise, contact your local leader. A. You should have B. Had you have C. Do you have D. Should you have 27: The teachers at the school_______________ with flu one after the other. A. went out B. went under C. went off D. went down 28: We regret to inform you that the materials you ordered are__________ . A. out of work B. out of practice C. out of reach D. out of stock 29: Old houses have a_________ to be draughty. A. character B. problem C. habit D. tendency 30: Dont fail to look after yourself, Mary! __________ . A. Of course, Im an adult. B. Oh, I knew about that C. Thanks, me too D. Thanks, I will 31: I hope you wont take ___________ if I tell you the truth. A. annoyance B. resentment C. irritation D. offence 32: An important part of conservation is the prevention of____________ and the fight against_____. A. refuse / polluting B. waste / pollution C. dirt / pollution D. garbage / pollutant 33: _____________ that he only started learning it two years ago, his English is excellent. A. Wondering B. Accounting C. Considering D. Thinking 34: When its very hot, you may_____________ the top button of your shirt. A. undress B. unwrap C. untie D. undo 35: _____________ students in our class is 43. A. A large amount of B. A lot of C. A number of D. The number of Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

Trang 2/7 - M

thi 132

It was once believed that being overweight was healthy, but nowadays few people (36) ---- to this view point. While many people are fighting the battle to reduce weight, studies are being conducted concerning the appetite and how it is controlled by both emotional and biochemical factors. Some of the conclusions of these studies may give (37) ---- into how to deal with weight problems. For example, when several hundred people were asked about their eating habits in times of stress, 44 percent said they reacted to stressful situations by eating. (38) ---- investigations with both humans and animals indicated that it is not food which relieves tension but (39) ---- the act of chewing. A test in which subjects were (40) ---- showed that obese people have a keener sense of taste and (41) ---- more flavorful food than non-obese people. When deprived of the variety and intensity of taste, obese people are not satisfied and consequently eat more to (42) ---- this need. Blood samples taken from people after they were shown a picture of food revealed that overweight people reacted with an increase in blood insulin, a chemical (43) ---- with appetite. This did not happen to average-weight people. In another experiment, results showed that certain people have a specific, biologically induced hungry for carbohydrates. Eating carbohydrates raises the level of serotonin, a neurotransmitter in the brain. Enough serotonin produces a sense of satiation, and hunger for carbohydrates subsides. Exercise has been recommended as an important part of a weight-loss program. However, it has been found that mild exercise, such as using the stairs instead of the elevator, is better in the long run than taking on a (44) ---- program, such as jogging, which many people find difficult to continue over long periods of time and which also increases (45) ---- . 36: 37: 38: 39: 40: 41: 42: 43: 44: 45: A. agree A. comprehension A. Others A. pretty A. bended A. season A. deliver A. associated A. sensitive A. appetite B. subscribe B. concept B. Another B. fairly B. closed B. devour B. fulfill B. connected B. strenuous B. lust C. concur C. insights C. Meanwhile C. quite C. blindfolded C. absorb C. standby C. attached C. delicate C. craving D. share D. understanding D. Further D. rather D. covered D. desire D. hold D. related D. difficult D. temptation

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 55. Vibrio parahaemolyticus is a bacterial organism that has been isolated from sea level , shellfish, finfish, plankton, and salt springs. It has been a major cause of food poisoning in Japan, compelling the Japanese to do several studies on it. They have confirmed the presence of Vibrio parahaemolyticus in the north and central Pacific, with the highest abundance in inshore waters, particularly in or near large harbors. A man named Nishio studied the relationship between the chloride content of sea water and the seasonal distribution of Vibrio parahaemolyticus and concluded that while the isolation of the organism was independent of the sodium chloride content , the distribution of the bacteria in sea water was dependent on the water temperature. In fact, it has been isolated in high frequencies during summer, from June to September, but was not isolated with the same frequency in winter. Within four or five days after eating contaminated foods, a person will begin to experience diarrhea, the most common symptom. This will very often be accompanied by stomach cramps, nausea, and vomiting. Headache and fever, with or without chills, may also be experienced. 46: Which of the following locations would be most likely to have a high concentration of Vibrio parahaemolyticus? A. The middle of the ocean B. Sediment C. A sea D. A bay 47: The word inshore is closest in meaning to__________ A. near the coast B. active C. deep D. cold 48: The word it refers to __________
Trang 3/7 - M thi 132

A. sodium chloride content B. sea water C. Vibrio parahaemolyticus D. water temperature 49: The safest time for eating seafood in the north Pacific is probably __________ A. November B. July C. August D. September 50: The most common symptom of Vibrio parahaemolyticus poisoning is __________ A. nausea B. vomiting C. Headache and fever D. diarrhea 51: The word this refers to __________ A. symptom B. contaminated foods C. diarrhea D. a person 52: The incubation period for this illness is __________ A. 3 to 4 hours B. several months C. 4 to 5 days D. 2 to 3 days 53: The word contaminated is closest in meaning to__________ A. cooked B. ocean C. salty D. tainted 54: Nishios study showed that the presence of Vibrio parahaemolyticus was__________ A. independent of both the water temperature and the salt content B. dependent on the water temperature C. dependent only on the salt content D. dependent on neither the salt content nor the water temperature 55: The word isolation is closest in meaning to__________ A. discovery B. impurity C. separation D. conjunction Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 56 to 65. Before man had flown in space it was thought that his physical and mental capabilities might be affected by long periods of weightlessness, and that he might be endangered by high levels of radiation. Yuri Gagarins first space flight in April 1961 showed that man could live in space and, although this journey lasted only for 108 minutes, it gave encouragement to those interested in the future of manned space flight. In fact most of the early fears about man's health in space have proved groundless, and although several odd medical effects have been observed, none has seriously affected man's ability for useful work. All astronauts undergo strenuous training to prepare them for the experience of space flight but, despite this, most astronauts suffer from space sickness early in their flights. This effect, similar to sea sickness, soon wears off, and there appears to be no medical reason why man cannot live in space for long periods of time. A constant check is kept on the health of all astronauts during their mission. Small medical detectors which monitor their heartbeats, pulse rates, breathing and temperature are taped to their bodies. All food eaten in space so far has been prepared on earth. The alternative possibilities of making food from waste products or growing it in space have received little serious consideration. The first space foods were simply baby foods. In the first American space flights, astronauts ate natural foods in dried bite-sized squares or in a form that could be mixed with cold water and squeezed into the mouth. The squares were coated to prevent them breaking up into small pieces, and their corners were rounded to prevent them cutting the astronauts' mouths. Later astronauts ate " sticky" foods with a spoon, and hot as well as cold water was available for making up the dried meals. These two developments have made eating in space much more pleasant. 56: The word " strenuous" is closest in meaning to __________ A. careful B. serious C. laborious 57: How is the health of human beings affected in space? A. The effects can be unpleasant but harmless. B. Longer space flights are more dangerous to health. C. Space sickness lasts through the flight. D. There is a slight risk of heart problems. 58: How has space food improved since the first space flights? A. The food is now produced in bite-sized squares.

D. hardly

Trang 4/7 - M

thi 132

B. There is a greater variety of foods available. C. Baby food has been cut from the diet. D. Some normal food is now available 59: All of the following sentences are true except__________ A. Man's health in space is not unsolvable problem. B. Before flying in space, all astronauts had to practise very hard. C. Yuri's flight encouraged people who were interested in the future of manned space flight. D. Most astronauts suffer from space sickness during their flights. 60: Before Yuri Gagarin's first space flight, __________ A. it showed that man's health was not affected by weightlessness. B. he was afraid of being endangered by high levels of radiation. C. he thought that man couldn't live in space for long periods of time. D. man thought that his physical and mental capabilities might be affected by many factors that were not present on earth. 61: For most astronauts, space sickness __________ A. appears at the first stage of their flights. B. has no effect at all. C. affects their health seriously D. has been considered a part of their flights 62: What do we learn of early space food? A. It was eaten cold. B. It was inconvenient because it dissolved C. It was surprisingly tasty. D. The edges cut the astronauts' mouths. 63: The word " wear off" is closest in meaning to__________ A. disappear B. put off C. come up D. appear 64: Astronauts' health is constantly checked by __________ A. some medical devices. B. some modern machines C. a small monitor D. a medical specialist 65: Yuri Gagarin's first flight showed__________ A. all the scientific equipment worked well. B. human beings could survive well in space. C. astronauts would not suffer from space sickness. D. scientists could develop weapons in space. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. 66: 67: 68: 69: 70: B. enormous B. property B. biology B. environment B. complaint C. comfortable C. ambitious C. industry C. laboratory C. experiment D. impatient D. excellent D. industrial D. evaporate D. appointment

A. conclusion A. character A. philosopher A. relativity A. government

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 71: Thanks to his support I was able to finish the project. A. If there werent his support, I wasnt able to finish the project. B. Had it not been for his support, I wouldnt have been able to finish the project. C. Unless he had helped me, I would have been able to finish the project. D. If it were not for his support, I wouldnt be able to finish the project. 72: The students did not take to their lecturer. A. The students did not understand what the new lecturer said. B. The new lecturer was unpopular with his students. C. The new lecturer did not care his students. D. The students did not follow the new lecturer.
Trang 5/7 - M thi 132

73: People say he did it for his own sake. A. He is said that he did it for his own sake. B. It is said to do it for his own sake C. He is said to have done it for his own sake. D. He is said to do it for his own sake. 74: The trick made its first appearance twenty years ago. A. The trick made twenty years ago appeared on first stage. B. The trick appeared to be made twenty years ago. C. The first stage of the trick appeared twenty years ago. D. The trick was first seen on stage twenty years ago. 75: At no time did the two sides look likely to reach an agreement. A. The two sides had no time to reach an agreement. B. The two sides never looked likely to reach an agreement. C. If the two sides had had time, they would have reached an agreement. D. The two sides never look like each other. 76: Id quite like to be able to have as much time off work as Mary does. A. I wouldnt mind being able to have as much time off work as Mary does. B. Id quite to spend as much time working as Mary does C. Id like to be able to work as much as Mary does. D. Id quite like to be at work as much as Mary does. 77: I dont really think that he will accept our invitation. A. It is unlikely that he accepts our invitation. B. He is unlikely to accept our invitation. C. He will be unlikely to accept our invitation. D. It is unlike for him to accept our invitation. 78: It was only because I owned Bill a favor that I agreed to help him. A. I agreed to do Bill a favor by helping him. B. I only agreed to help Bill because I owned him some money. C. If I hadnt owned Bill a favor, I wouldnt have agreed to help him. D. I agreed to help Bill only as a favor. 79: Its too late to change it, so leave it the way it is. A. We should change it before its too late. B. We should change it before we leave C. It cant be altered at this point. D. We cant leave it the way it is. 80: Im nothing like as patient as I used to be. A. Im more patient now than I was. B. I used to have a little more patience. C. I used to have a lot more patience. D. Im more patient than ever --------------------------------------------------------- The end ----------

Trang 6/7 - M

thi 132

P N CU S 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 132
A A C C C B B D C D B B B A A A C B D B C B D A C D D D D D D B C D D B C D D C

THI TH 357
D C D D D D D C A A B B A C A B C B C B C A D B C D D D A A A C A C C A B B A B

I H C L N 1-2011- MN TI NG ANH CU S 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 132


D B A B A D A C A D C C D B C B A B D D A A A A B C C C A A B B C D B A B C C C

209
C C A C A A D D D C B D D B B B D B D B A C A C A A D B D A D D D C A B A C A C

485
C D A B B C A B B D D B C D A C D A B D B C D C D D D A A D A C C C A B B A A D

209
A B B A D D D B A B B C D D C B A C C B A A C C B C A D D C B B D D C C C C B B

357
D D C B C A A C B B A D D B A A C A C B D D A B C B C B D C C B B C C B D B C D

485
A B C D B C D B A A C D B A D C C A D C D B C C B C B C A A B B B A C D D D B C

Trang 7/7 - M

thi 132