10 sfaturi pentru un bun management al timpului

“Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui îl va face lung.” Seneca

Mereu spunem că nu avem timp pentru un lucru sau altul şi cu fiecare zi care trece, considerăm că timpul e insuficient pentru a ne îndeplini sarcinile, dorinţele şi obiectivele. E foarte uşor să risipim timp preţios, fără să ne dăm seama. Vă invităm să aplicaţi câteva sfaturi simple, care vă pot ajuta în eficientizarea activităţii zilnice.

1. Fă o listă cu activităţile pe care trebuie să le faci. S-a

constatat că listele scrise pe hârtie sunt mai eficiente decât cele în format electronic.
2. Fă ordine în jurul tău. Eliberează biroul de lucrurile de

care nu ai nevoie şi organizează e-mailurile, în aşa fel încât să poţi decide care sunt urgente şi care mai pot aştepta.

3. Planifică activitatea cu o zi înainte, dacă e posibil. Pregătește în avans materialele pentru îndeplinirea sarcinilor propuse.

4. Alocă un timp exact pentru fiecare a ctivitate şi încearcă să te încadrezi în el. Îţi sugerăm http://e.ggtimer.com/ Vei putea conştientiza cât de repede trece un anumit interval de timp.

Organizează-ţi timpul în funcţie de preferinţele şi nevoile tale (de exemplu. 9. navigarea pe internet. etc. Un tabel ca cel de mai jos. Stabileşte-ţi obiective care se încadrează în abordarea de tip SMART (Specific. Evită întreruperile. Nu răspunde la telefon şi la e-mail o perioadă de timp. te simţi mai energic dimineaţa sau după-masa). Realist. 7. poate fi util. Fă o listă a priorităţilor. impusă de tine. Roagă-i pe ceilalţi să nu te deranjeze în timpul unei sarcini importante. 8. cum ar fi navigarea pe reţele sociale. verificarea repetată a poştei electronice. Timp – încadrat în timp).5. Măsurabil. . Abordabil. 6. Limitează timpul alocat activităţilor consumatoare de timp. Concentrează-te pe un singur lucru o dată. Urgent 2 3 Nu e urgent 2 4 Important Mai puțin important 10.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful