Ma-ma-ma/ este mama mea La-la-la/ papausica mea Piu-piu-piu/ puisorul viu Ga-ga-ga/ gasculita mea Mac-mac-mac

/ rata e pe lac Bazz-bazz-bazz/ albinuta strange mierea Mor-mor-mor/ Ursul intra in barlog ************ Pe copacul inverzit, vrabiuta a sosit hu-ta hu-ta cu crenguta ce voioasa-i vrabiuta ca o legana crenguta! *************** Ala- bala portocala S-a-ntalnit in cos cu para: - De unde vii, Alabala? ************* Un motan cat un pisoi

Pis, pis, pis Sta pe-o lada de gunoi Pis, pis, pis Si tot cauta in el Pis, pis, pis Sa gasesca un soricel ********** Furnica harnicuta Cu sacii amandoi Se duce pe carare
1

La ea in musuroi.ne jucam. cu aratatorul noi ne jucam cand aratatorul a obosit mijlociul a si sosit Ne jucam.ne jucam cu inelarul noi ne jucam cand inelarul a obosit degetul mic a si sosit Ne jucam.ne jucam Cu degetul mare noi ne jucam cand degetul mare a obosit aratatorul a si sosit Ne jucam .ne jucam cu palmele noi ne jucam cand palmele au obosit 2 . cu degetul mic noi ne jucam cand degetul mic a obosit palmele au si sosit Ne jucam.ne jucam cand mijlociul a obosit inelarul a si sosit Ne jucam.ne jucam. Iepurasul are blanita Urechi lungi si o codita Fuge-n sus si –n jos Pentru ca e fricos Gainusa cea motata Este tare ingamfata Face-un ou la saptamana Si se lauda o luna ****** Ne jucam.

ROŞU. moş. moş. Moş arici cu albe ace. dă-mi un coş.” ***** Jucau hora pe imaş.Ah! Ia uită-te aici. “Dacă pui un picioruş Faci din P un R acuşi Poţi să scrii cu el RUCSAC RADU.” *** „ Cocoşeii-s răguşiţi C-au mancat cartofi prăjiţi Prea fierbinţi şi plini de coji. Şi seminţe de la moşi. 3 . Ai pe vârf în fiecare Acadele albicioase. Un cocoş cu ochii scoşi Moş. vine pe Siret Un pantof fără şiret Şi in el găseşti un peşte Care-ţi spune o poveste” ***** „ Moş. ROATA. Să pun in el un cocoş.somnul lin a si sosit. paş Se repede din desiş În coteţ. cocoloş. Cand un tigru – paşa.. Vino iute. un cocoş cam nătăfleţ şi un pic cam plângăreţ ţipă –acum în gura mare că vrea boabe de mâncare . cocoloş.SAC” ******** „Vine.

Elev. elegant. Etaj. Cocoşelul Cocoşelul meu isteţ Cocoţat pe un coteţ Face mare tărăboi De se-aude pân’la noi. elicopter.Şoşonelul Nu-mi găsesc un şoşonel Ce să fi făcut cu el?! Cine. flori Parca-s frati. sub pat n-am căutat Iate uită!S-a culcat Sforăind în şoşonel Cine credeţi?Motănel. Cucuriguuuuu! O furnica gospodina Alearga dupa faina Fluturasul cel hoinar Zice:-Du-te la morar. emailat. parca-s surori O familie unita Iar fetita-i fericita.cine să-l fi luat Doar aseară i-am lăsat Laolaltă amândoi Ei. Echer. Eu pe E l-am invatat. 4 . Moara macina Boc Boc fara fum si fara foc. fluturi. educat. Elefant. ******** Elefantul Trompisor Este foarte ascultator Si primeste drept rasplata O esarfa colorata. Furnicuta.

Sau un bob de apă? Plouă? S-a topit în mâna mea Ca o lacrimă de nea. 5 . Unde-i fulgul? Am în mână-un strop de rouă. Se numeste A Nu e alta tara-n lume Care sa o aiba-n nume Cum e Romania mea! ******* Pe obraz. pe nas. Iute.. pe umăr. asa. închid pumnul.Litera de la-nceput Este lesne de facut Seamana cu-n colt de stea Si se cheama simplu A. Pun deasupra unui a Doar o virgula. poama. S-a oprit în palmă unul. Tot cad fulgii fără număr. asa! Si devine a. iute. Litera cu coif. Desfac pumnul. adevar. Daca-i pun o coronita Cu grija orice fetita Care va-nvata sa scrie Imi va da dreptate mie. din mar Poarta.

drept spre mare Să stea întinsă la soare Bagajul l-a aranjat De nimic nu a uitat. Zumzăie din floare în floare Ispitită de culoare. puse bine în rucsac Albinuţa Zum Zum Zum. ******** Albinuţa Zum Zum Zum Pleaăa la plimbare acum. Vesel zboară o albină. Treaba ea şi-a terminat Şi-o vacanţă ea şi-a luat. Găletuşa mititică. sita. Intreaga grădină cântă.În gradina de flori plină. Vrea să zboare. Florile râd în lumină. ochelarii Cei rotunzi făcuţi din floare Papucii şi un colac. Grebla. palaria. Iţi doresc drum bun. drum bun! ********* 6 . lopăţica. Ea culege migălos Polenul cel preţios.

Însă nu ca să înţepe Nici vreun deget. N – era un nor. T – frumosul trandafir Era roşu abitir Şi scotea. vezi bine. Locul vechi pentru cuibar Nimerise. Stă pitit după cuier. C – un cangur săritor Tot strigând dup-ajutor Tăvălindu-se pe-un ţol Că-i cu…buzunarul gol… E – fireşte-un dromader. după mult chin Cu timiditate-un spin. 7 . Plin de ceaţă (şi albeaţă.A – era un avion de placaj Meşterit la traforaj De colegul lui Ion. cu lăbuţa Căţeluşul cel de humă. P – păpuşa Care nu ştia să meargă Decât buşa! R – degrabă se-ntrupase-n rândunică Pe la streşine de case. sau dulceaţă?) Şi legat de cer c-o aţă. nici mânuţa Ci doar pentru apărare Ca să nu-l lovească-n glumă. ai habar? S – o stea din înălţime Dintre cele anonime Care tot aşteapt-anume De la astrologi un nume.

eu m-am speriat Şi-am alunecat din pat! 8 . Altfel..Şi mai cred că zmeul Zet E-un balaur get beget. Totuşi. te-ar vârî în frici. Însă de proporţii mici.

Venii până la dumneata să-mi dai ăl cal porumbac să mă duc până la Novac C -am auzit c-a făcut Socrumiţa Porumbiţa Trei feţi Logofeţi Să-i fac două-trei azmioare Dospite la inimioară Şi coapte în prispă afară. iarna ce mananci? Eu mananc frunya de fag Si beau apa dintr-un lac Si cânt la mandre cu drag. maria ta. **** Ala. Ce-ai mâncat. **** Cucule Cucule Vara vii. bala. Malele. portocala. Ale cui sunt oalele? Ale macelarului Cât ceri pe ele? Un miel Şi-un purcel Şi pe tine de-un picior. de te-ai umflat? Şapte pite şi-un pisoi Ş-un găvan de usturoi. 9 . vara te duci Ma mir. Cucule. **** Oalele.**** M-a trimis mama si tata Să ghicesc unde e piatra Pietricica de argint Eu gicesc că e aici.

Si mi-a lasat puii mici. sa-i creasca o mama straina. Tu esti pasare spurcata. Inima-n mine se bate. Ce zgomot s-aude in codru? Se cearta cucu cu corbu Care sa ramaie in codru Corbu are pene negre Intra in codru si se vede Cucu are pene verzi Intra in codru si nu-l vezi Canta cucu pe fantana Vine corbu si-l ingana Taci. Ca nu esti de legea mea. 10 . i-a facut mari. Cu parul lasat pe spate. I-a lasat langa o tulpina. Eu sunt pasare curata.****** Foaie verde foi ca lotru. Inima si sufletul Ca noaptea ceasornicul. corbule. nu ma ingana. I-a crescut. **** Foaie verde pelinita. Beau apa dupa balta Mi-a plecat cucu de-aici. S-a-ntors cucu dupa-o vreme Si-a gasit puii cu pene. Colea-n vale in gradinita Frumos doarme o copilita.