Interpretarea scrisului

Primul criteriu in analizarea unui text scris de mana il reprezinta forma literelor: Literele rotunjite lasa impresia unei persoane relaxate, care a scris foarte lejer, nefiind preocupata de griji si stres. Aceste persoane sunt lenese, capricioase si urasc sa munceasca mult. Sunt iubitoare de pace, respecta lucrurile si aspira la lucruri mai bune in viata. Literele tipar: aceste litere sunt simple si fara decoratii, scrisul e drept. Persoanele de acest tip sunt meticuloase, muncitoare si practice. Sunt in general ocupate si rezervate. Literele ascutite: oamenilor care scriu cu astfel de litere le place sa conduca, sunt agresive, energice si pline de viata. Daca scrisul este prea ascutit, persoana in cauza este avida dupa bani, iar daca este moderat ascutit, denota o personalitate calma, inteleapta si cu experienta de viata. Literele egale: aceste persoane sunt constiente de responsabilitatile pe care le au si au grija ca sarcinile pe care le primesc sa fie duse la bun sfarsit cat mai repede posibil. Literele inegale ne prezinta o persoana care nu se poate decide, libertina, careia nu ii plac responsabilitatile si care alege intotdeauna calea cea mai usoara. Litererele care se maresc in timp ce scrii dezvaluie o personalitate dornica sa iasa in evidenta, sa se afirme si sa devina cunoscuta prin munca cinsitita pe care o depune cu multa sarguinta. Persoanele ale caror litere se micsoreaza sunt prietenoase, libere si oneste. Marimea scrisului Scrisul foarte mic indica o personalitate artistica. Oamenii cu acest tip de scris intra in detalii in orice fac. In general se specializeaza intr-un singur domeniu. Au un singur scop in viata si nu isi irosesc timpul sau energia in alte activitati. Scrisul mic indica un intelectual si o persoana educata cu un simt ascutit al observatiei. Acesti oameni sunt meticulosi si metodici si se descurca bine in viata. Scrisul mediu este caracteristica persoanelor metodice si echilibrate cu o minte sanatoasa. Sunt mai potrivite in afaceri decat in acordarea unor servicii. Au capacitatea de a retine mai rapid si se pot descurca mai usor, desi pot avea deficiente educationale. Scris mare: cei care scriu in acest fel au o minte activa. Oamenii cu acet tip de scris sunt afectuosi, de incredere si ii pot influenta pe cei din jur. Foarte vorbareti, daca se concentreaza mai mult asupra propriilor actiuni, pot excela usor. Scris foarte mare: Acesti oameni se simt importanti. Nu pot suporta criticile, de aceea au succes intotdeauna.

de asemena optimisti. iar liniile sunt foarte apropiate una de alta si nu au spatiu intre ele. acest fapt trebuie luat drept avertisment. atunci e un semn bun. sunt persoane cu un caracter puternic. Cand spatierea este normala inseamna ca aceste persoane nu se grabesc niciodata. Mai tarziu devin entuziaste si termina cu bine. Sunt. Per total. in special in josul paginii. cu foarte multe ganduri ingramadite in acelasi timp in minte. Daca panta este putin indreptata in sus. Oamenii care scriu in panta crescatoare sunt ambitiosi. Daca scrisul are o panta ridicata. Daca o persoana nu arata bine si scrisul are o pnata abrupta in jos. inseamna ca persoana se supara repede si se ingrijoreaza usor. persoana are aptitudini in mai multe domenii sau are capacitatea de a le percepe. Spatiere mare o regasim la foarte multe personalitati. . dar se descurajeaza usor si o lasa balta. Asemenea oameni sunt curajosi pana la exagerare Linii „cazatoare”: Daca la sfarsitul unei linii si in josul paginii liniile se indreapta in jos. Daca liniile o iau in sus si sunt neregulate dar numai spre sfarsitul propozitiei. persona poate fi chiar rigida. atunci trebuie sa fie atente deoarece pot fi naive. Acest tip de persoane incep activitati fara tragere de inima. fara nici un scop. Daca spatierea este mica. Daca scrisul are o tenta accentuata in jos. Sunt echilibrati si corecti in afaceri. Linile care coboara in mijloc si se ridica spre sfarsit indica o delasare fata de munca. calitatile pot fi exagerate. Panta descrescatoare indica un punct de vedere mai pesimist iar persoanele sunt descurajate usor. Daca sunt perfect drepte. cu litere de aceeasi marime este indicatorul unei minti metodice. grijulii si inteligenti. Sunt informali si clari in gandire si in comportamentul zilnic. Daca sunt putin neregulate.Scrisul constant. indica o personalitate puternica. Pot atrage simpatia celor din jur prin afisarea acetor incapacitati. Sunt metodici. Daca liniile sunt drepte. probabil pot vorbi mult. persoana are multa vointa. pot avea prea multa incredere. Daca este foarte abrupta. Este slaba si predispusa la stres. arata o personalitate confuza. Liniile care se ridica in centru si apoi coboara spre sfarsit denota un tip de persoane care incep munca cu entuziasm.

Scris cursiv: Cand literele fiecarui cuvant sunt legate intre ele. Uita foarte usor si trebuie sa fie atenti in privinta banilor. Scrisul lor pare ritmic si implica o gandire uniforma. Nu sunt sistematici si sunt in mod normal risipitori. doar cateva litere sunt deconectate. Scris mic si inghesuit: cand cuvintele sunt inghesuite. clari si au o atitudine pozitiva. sunt activi din punct de vedere social si dependenti de viata buna. . Oamenii cu acest tip de scris sunt precauti in probleme privind banii. Lucreaza intr-un mod rafinat si sunt perfectionisti. Scris intrerupt: aici toate literele sunt scrise separat. dar extravagante. ies in evidenta. se numeste scris cursiv. Inevitabil este o persoana iubitoare de arta si natura. cu mici sclipiri de inspiratie. Scris spart: aici. Nu confundati acest tip de scris cu literele de tipar. indica persoane extrem de expresive. Exhibitionisti. Acesti oameni traiesc in propriile iluzii si sunt foarte creativi. Este intr-adevar scrisul oamenilor inteligenti. Scris spatiat intre cuvinte: cand literele sunt foarte departate. fac afaceri profitabile si sunt suspiciosi. Acesti oameni sunt fermi. Este marca unui sceptic. apartin persoanele care sunt expresive. Acest tip de scris indica abilitatea de a judeca caracterul uman.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful