You are on page 1of 5

SCALPING VERSION 1.

1
Scalping Ini teknik scalping guna signal 7 dan currency meter... Target profit 10pips Signal 7 boleh download di link http://www.4shared.com/file/P3PIK0n6/_Signal_Bars_v7.html Currency meter di link 1. Ni currency meter yg perlu di masukkan dalam MT4(sya menganggap anda sudah nk masukkan currency meter ni dalam MT4) http://www.4shared.com/file/6Z0hrlxL/Currency_Strength_-_Giraia.html atau... 2. Ni currency meter pakai install, jika yang di atas tak dapat digunakan dalam MT4, anda boleh dowload dan install dalam komputer. http://www.4shared.com/file/cSykb2mr/CurrencyStrengthMeter.html currency diatas tu kita pakai salah satu sahaja...xyah la nk pkai dua-dua terus, sama je tu...hehe Biasanya kita menggunakan timeframe 15 minit untuk scalping.(nota: mgkn anda boleh cuba timeframe yg lebih rendah, itu pun kalo anda suka mengadap komputer ) Cara nk scalping, ok tgk currecny meter, contoh dibawah...

Perkara penting, kita pair kan matawang paling kuat dgn paling lemah...matawang yg kuat bernilai 7 keatas,kalo dpt nilai 8 lagi bagus, dan matawang yg lemah bernilai 3 kebawah, kalo dpt 2 ke bawah lagi cantik...dh dapat pair anda skrang??? Tntu dh dpat agak punya... Nota: utk pastikan scalping ni betul2 hit TP,adalah baik ambik matawang yg kuat bernilai 8 keatas dan matawang yg lemah adalah 2 kebawah...

. bermakna kita jangkakan pair AUDUSD ni akan naik.H4.bukak MT4 spt di atas...30am. NZDJPY. cth diatas AUDUSD... Kita cari pasangan/pair matawang yg besar..melilih air liur.30pm-6pm dan 8pm-2am..lepas tu kita pair kan.....skrang kita tumpu pada M15 sbb kita buka timeframe 15 minit kan... JPY Jadi pair yang ada dalam forex adalah AUDUSD.SCALPING VERSION 1.. JIKA setiap pair di set TP 10 pips jadi setiap satu sudah dpt 60pips..... NZD. USDCHF. Kalo perasan lagi kat tepi tu ada pulak tulis MACD. kaler merah menandakan Sell (yg di buat petak tersebut) Syarat utk scalping..jadi kaler hijau tu menandakan BUY.. signal 7 ni menunjukkan sama ada kita perlu buy atau sell. NZDUSD...H1. EMA..1 Nota 2: masa scalping yg digalakkan adalah 6.. AUDJPY. KUAT = AUD..M15. Penting..ni semua singkatan utk indicator dan sya rasa anda sudah tau laaa. matawang AUD kuat pair dgn USD lemah. kalo perasan ada tertulis M1.(mcm ner.. CHFJPY.M5....) Jd kita buka salah satu pair tersebut utk scalping.jd posisi BUY tapi ingt perlu disokong oleh signal 7 .kita ambik pair AUDUSD Nk pkai signal 7 ni lagi senang.M30. CHF LEMAH = USD. Cari matawang paling kuat dan matawang paling lemah. 1..30am-10. 2.. STR.

. Signal 7 pula..... atau ketigakaler merah. Jika syarat di atas dipenuhi. jika ketigatiga hijau lagi bagus)..1 2.. 1 kaler merah. .(2 kaler hjau sdh ckup untuk entry buy.biasanya dianggap sebagai support. Manakala nk set STOP LOSS.SCALPING VERSION 1.dripada cntoh diatas anda dpat tengok petak merah yg dibuat tersebut terdapat 2 kaler hijau. Mcm ner nk cari support.note: kalo utk sell....... boleh la entry samada BUY atau SELL. mungkin kita akan dapat nota yang lain tentang nk cari support ni.. di M15 sbb kita scalping di timeframe 15. mesti 2 kaler merah. kita ambik 35-45 pips atau kita boleh ambik STOP LOSS di garisan merah tersebut.

... tp & sl brp? 18 hours ago · Like Hafiszan Yusuf yg dlm kotak yg sy highlight tu..HEHEHE)...h4... 17 hours ago · Like Tengku Ahmad Musali btul tu.  Hafiszan Yusuf utk position sell adalah di sebalik nya. pastikan matawang yg kuat lebih dari 8...1 NI ADA SISIPAN SCALPING DARI PAKAR SCALPING(HAFISZAN.SCALPING VERSION 1.. yang lemah kurang dari 2. tf m15... (signal 7 merah) Yesterday at 3:41pm · Like Hafiszan Yusuf utk strength meter.. Yesterday at 3:42pm · Like Hafiszan Yusuf penjelasan lain akan diberikan apabila ada pertanyaan.nk set TP n SL brapa? ...h1. Yesterday at 3:43pm · Like Md Hartika Abd Hamid Signal 7 mearh rujuk kat TF/indicator yg mana satu?.....m30.

.cthnye kalo ade signal sell utk ltl tapi signal 7 n strength meter tunjuk signal buy.00 pagi 8 hours ago · Like Ajis Azizan fizan dh edit n betulkan balik note tu??? 26 minutes ago · Like Hafiszan Yusuf belum bro x sempat la.... try kt demo dulu baru anda nampak n mesti jarang kne sl.sy tgh edit ni.10. sila berhati2 pada sebarang TL yg ade..2..nnti upload scalping version 1.SCALPING VERSION 1. 16 minutes ago · Like Ajis Azizan xpe.45 pip.30 . mlm 8. MAJU DRAGON TECHNIQUES GROUP. cari je signal lain.00.... cuma kne + sikit2 je lagi.30 6......2..tq 15 minutes ago · Like HARAP NOTA XSEBERAPA NI DPT MENOLONG. 8 hours ago · Like Hafiszan Yusuf mase yg sesuai nk scalping ni pagi 6.. petang 2.. pastu utk TP utk signal buy kalo tren tu memang tngah up boleh la letak 10 pip keatas......... .. fikirkan semua teknik yg anda tahu.. jngn ambil position tersebut.. bergantung pada market mase tu.. 16 minutes ago · Like Hafiszan Yusuf note tu betul jer...30.1 17 hours ago · Like Hafiszan Yusuf sl biasa sy letak dlm 35 ....00 .. BEBAS KEWANGAN.