Chestionare drpciv

7. Viteza se va reduce obligatoriu:
A. la trecerile pentru pietoni; B. la semnalul poliţistului de frontieră; C. la întâlnirea indicatorului „Cedează trecerea”.

963. Cum veţi semnaliza faptul că autovehiculul cu care circulaţi a rămas în pană pe partea carosabilă?
A. prin folosirea luminilor de poziţie; B. prin instalarea triunghiurilor reflectorizante şi prin folosirea luminilor de avarie; C. prin purtarea vestei reflectorizante.

639. În care dintre situaţii consumul de carburant al unui motor creşte?
A. atunci când motorul nu atinge temperatura de funcţionare; B. atunci când fumul de eşapament este de culoare neagră; C. atunci când motorul funcţionează cu întreruperi.

791. Pentru care dintre situaţiile de mai jos se dispune reţinerea permisului de conducere?
A. pentru neacordarea priorităţii de trecere; B. permisul de conducere este deteriorat; C. permisul de conducere prezintă modificări, ştersături sau adăugiri.

216. Nu se poate circula cu un autoturism dacă:
A. se depăşeşte masa maximă admisă, înscrisă în certificatul de înmatriculare; B. anvelopele sunt de mărimi şi caracteristici diferite faţă de cele înscrise în certificatul de înmatriculare; C. autovehiculul depăşeşte înălţimea înscrisă în certificatul de înmatriculare.

462. Neeliberarea completă a frânei de staţionare determină:
A. zgomote în zona manetei frânei de mână; B. un consum suplimentar de carburant; C. încălzirea excesivă a butucilor roţilor din spate.

515. În care dintre situaţii sunteţi obligat să reduceţi viteza?
A. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă cu bariere; B. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere;

C. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă industrială.

352. Cu ce viteză sunteţi obligat să circulaţi pe drumurile publice din afara localităţilor, când partea carosabilă este acoperită cu piatră cubică umedă?
A. cu o viteză care să nu depăşească 50 km/h; B. cu o viteză care să permită efectuarea oricărei manevre în condiţii de siguranţă; C. cu o viteză care să nu depăşească limita maximă de 90 km/h.

187. Când este permisă depăşirea prin stânga a tramvaielor aflate în mers?
A. atunci când drumul public este cu sens unic; B. când între şina de tramvai din dreapta şi marginea trotuarului nu există suficient spaţiu pentru depăşire; C. în nicio situaţie.

652. Ce obligaţii vă revin în timpul conducerii autovehiculului cu privire la viteză?
A. să respectaţi viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulaţi, corespunzătoare categoriei din care face parte autovehiculul condus; B. să vă conformaţi limitelor de viteză impuse prin mijloacele de semnalizare specifice; C. să rulaţi pe cât posibil în treptele inferioare de viteză, pentru a nu polua mediul.

867. Ce categorii de vehicule au obligaţia de a folosi luminile de întâlnire pe timp de zi?
A. motocicletele şi mopedele; B. autovehiculele care însoţesc coloane militare sau transportă grupuri de persoane; C. autovehiculele care tractează alte vehicule sau care transportă produse periculoase.

768. Cum veţi proceda la întâlnirea semnalului intermitent de culoare galbenă?
A. acest semnal nu vă permite trecerea; B. veţi circula cu viteză redusă; C. veţi respecta semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

492. În care dintre situaţii este interzisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga?
A. când conducătorul de vehicul este încadrat pe banda din dreapta; B. când drumul pe care urmează să se intre este semnalizat cu indicatorul „Circulaţia interzisă în ambele sensuri”; C. când strada pe care urmează să se intre este semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire”.

804. Se aplică puncte de penalizare pentru:
A. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Oprire”, instalat la trecerea la nivel cu o cale ferată;

B. depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus; C. depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

431. Se interzice circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor dacă:
A. echipamentul de frânare este defect; B. emisia de gaze atinge limita legală admisă; C. au montate dispozitive de iluminare şi de semnalizare, altele decât cele omologate de autoritatea competentă.

337. Ce condiţii tehnice trebuie să îndeplinească un autovehicul pentru a circula pe drumurile publice?
A. să nu depăşească masa totală maximă autorizată înscrisă în certificatul de înmatriculare; B. să nu depăşească gabaritul înscris în certificatul de înmatriculare; C. să fie înmatriculat şi să corespundă condiţiilor tehnice legale.

783. În ce situaţie poate fi reţinut certificatul de înmatriculare al unui vehicul?
A. autovehiculul are aplicate afişe publicitare; B. datele din certificatul de înmatriculare nu concordă cu caracteristicile tehnice ale vehiculului; C. deţinătorul nu face dovada încheierii asigurării auto de răspundere civilă.

527. La trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar, care au în funcţiune mijloacele de avertizare sonoră şi luminoasă de culoare albastră, sunteţi obligat:
A. să reduceţi viteza; B. să circulaţi cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare; C. să acordaţi prioritate de trecere.

371. În care dintre situaţii este permisă depăşirea?
A. în intersecţia semnalizată cu indicatoare de prioritate; B. în intersecţia dirijată prin semnale luminoase; C. în intersecţia dirijată prin semnale ale poliţistului.

517. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică măsura reţinerii permisului de conducere?
A. pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului; B. pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la depăşire; C. pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte.

476. Circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice se interzice atunci când:

C. depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h. Poliţistul rutier poate dispune imobilizarea unui vehicul atunci când: A. dacă starea victimei permite acest lucru. să verifice sistemul de lumini şi semnalizare. conducerea sub influenţa unor produse sau substanţe stupefiante sau a unor medicamente cu efecte similare. când este în imposibilitatea de a se deplasa. 891. În ce situaţie se dispune imobilizarea vehiculului? A. 420. vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică. nu aveţi nicio obligaţie. anvelopele au alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului. . cedaţi trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii şi nu stânjeniţi în niciun fel circulaţia acestora. să verifice instalaţia de climatizare. 221. C. acestea nu corespund normelor tehnice cu privire la siguranţa rutieră şi la protecţia mediului înconjurător. vehiculul care a provocat accidentul. înainte de a pleca la drum: A. Cum veţi proceda corect pentru a intra pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare): A. B. nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale. Conducătorii de autovehicule au următoarele obligaţii. B. certificatul de înmatriculare este deteriorat. întrucât banda pe care circulaţi este special creată în acest scop. când are defecţiuni grave la sistemul de direcţie. deoarece autostrada are suficiente benzi pentru a permite circulaţia tuturor vehiculelor. 844. termenul de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat. B. B. când există date sau indicii că acesta face obiectul unei contravenţii. 215. C. B. C. C. o ambulanţă însoţită de un medic. Transportarea victimelor la spital se poate realiza cu: A. din cauza unor defecţiuni la motor.A. veţi mări viteza. Care dintre următoarele fapte constituie infracţiuni? A. C. conducătorul auto refuză să se legitimeze. C. o ambulanţă special dotată în acest sens. B. B. să menţină permanent curat parbrizul. 658.

pe poduri sau sub poduri. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. Care dintre următorii factori reprezintă baza conduitei preventive? A. pe drumurile cu o singură bandă pe sens. Ce bunuri sunt supuse confiscării. C. În care dintre situaţii se reţine certificatul de înmatriculare sau înregistrare? A. 888. să acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din sens opus. când inspecţia tehnică periodică a expirat. mijloacele speciale de avertizare luminoasă şi sonoră deţinute ilegal. 419. coloane militare sau cortegii. capacitatea de a fi politicos şi disciplinat în traficul rutier. La întâlnirea panoului de pe stâlp aveţi obligaţia: A. Când se recomandă să opriţi motorul pentru a reduce consumul de combustibil? A. C. în zona de acţiune a indicatorului de avertizare "Accident". C. B. B. în următoarele situaţii: A. încadrarea în baremele legale privind sănătatea. în condiţii de ceaţă. să acordaţi prioritate numai autocamioanelor şi autobuzelor care circulă din sens opus. când motorul emite noxe poluante peste limitele legale admise. B. B. dacă zgomotul în mers sau staţionare depăşeşte limita legală admisă. 239. B. Sunteţi obligat să nu depăşiţi viteza de 50 km/h în afara localităţilor. 1015. la trecerea pe lângă grupuri organizate.401. la culoarea roşie a unui semafor care. 572. de regulă. mijloacele tehnice de detectare a prezenţei aparatelor radar. B. la semnalul poliţistului rutier făcut în acest sens. să vă deplasaţi cu atenţie pe sectorul de drum îngustat. cunoaşterea normelor de circulaţie şi a regulilor de conducere a autovehiculului. în conformitate cu legea circulaţiei? A. B. C. 537. farurile suplimentare şi portbagajul suplimentar neautorizat. în cazul unei opriri lungi la o trecere la nivel cu calea ferată. C. când vizibilitatea este sub 100 m. în curbe deosebit de periculoase sau cu vizibilitate mai mică de 50 m. C. . durează foarte mult.

298. verificarea şi completarea nivelului uleiului din baie. B. dacă s-a creat spaţiu suficient pentru această manevră. Ce se poate ataşa unui autovehicul din categoria B? A. C. 653. 317. agentului de cale ferată. C. B. o remorcă uşoară. la hotărârea agentului de circulaţie.C. cu masa maximă autorizată de până la 1 t. Conducătorul de autovehicul poate efectua depăşirea pe partea dreaptă a autovehiculului al cărui conducător a semnalizat intenţia schimbării direcţiei de mers spre stânga? A. o remorcă sau o semiremorcă. Care dintre faptele de mai jos constituie infracţiune şi se pedepseşte ca atare? A. poliţistului de frontieră. conducerea pe drumul public a unui autovehicul neînmatriculat. trebuie să efectuaţi: A. B. a cărei masă să nu depăşească 750 kg. 279. da. Viteza se reduce la semnalul: A. Pentru întreţinerea sistemului de ungere. . personalului autorizat din zona lucrărilor drumului public. dar care. Când se restituie permisul de conducere reţinut de către poliţie în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce? A. dacă a fost promovat testul de verificare a cunoştinţelor. C. da. la expirarea termenului de suspendare. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. În care dintre situaţii este interzisă întoarcerea vehiculului? A. împreună cu autovehiculul trăgător de categorie B. să nu depăşească 3500 kg. atunci când procesul verbal de contravenţie a fost anulat printr-o hotărâre judecătorească definitivă. 433. B. C. C. în locul în care este instalat indicatorul cu semnificaţia „Întoarcerea interzisă“. B. în situaţiile prevăzute de lege. cu excepţia intersecţiilor. conducerea pe drumul public a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals. dacă vehiculul din faţă s-a angajat corespunzător părăsirii sensului de mers. B. 109. în locurile în care oprirea este interzisă. o remorcă. 448. nu. conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără certificat de înmatriculare. C. la intersectarea cu vehiculele care circulă din sens opus.

pe platforma căii ferate sau de tramvai. la o distanţă mai mică de 50 m de trecerea la nivel cu calea ferată. 559. asigură transmiterea puterii la roţi. la rece. părăsirea locului accidentului care a avut ca urmare avarii. sustragerea de la obligaţia de a supune autovehiculul inspecţiei tehnice periodice. C. să înlocuiţi pneurile la fiecare 1000 km. atunci când nu se respectă regulile referitoare la transportul produselor periculoase. să verificaţi o dată pe lună. În ce situaţii se interzice circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor? A. B. permite staţionarea cu motorul în funcţiune. B. Când se folosesc luminile de avarie? A. În care dintre situaţii este interzisă depăşirea unui moped? A. C. când un vehicul a rămas în pană sau a fost avariat. înlocuirea uleiului după expirarea termenului de utilizare. este necesar: A. B.B. . la mai puţin de 50 m de trecerile la nivel cu calea ferată. fără a inversa sensul de rotaţie a motorului. fiind imobilizat pe carosabil. semnalizate cu indicator sau cu marcaj. C. desfundarea orificiilor de aerisire ale radiatorului. când vehiculul se deplasează foarte lent şi constituie un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic. B. atunci când zgomotul în mers sau în staţionare depăşeşte limita legală admisă pentru tipul respectiv de vehicul. la aproximativ 10 000 km. C. când autovehiculul este remorcat. B. 812. presiunea din pneuri. 262. repararea autovehicului ce prezintă urme de accident. B. pe trecerile pentru pietoni. pe pistele obligatorii pentru pietoni. Ce rol are cutia de viteze? A. 237. Pentru a conduce ecologic un autovehiculul. 403. C. permite mersul înapoi. să schimbaţi între ele pneurile. dacă prin aceasta este stânjenită circulaţia vehiculelor pe şine. 493. În care dintre situaţiile prezentate mai jos nu este permisă oprirea voluntară a vehiculelor? A. B. C. C. atunci când sunt montate alte dispozitive de avertizare sonoră decât cele omologate de autoritatea competentă. 280. Care dintre faptele de mai jos se consideră infracţiune şi se pedepseşte ca atare? A. fără autorizaţia poliţiei.

organizarea sau participarea. punctul de congelare. C. 640. . Ce obligaţii aveţi când sesizaţi că urmează să fiţi depăşit de un alt autovehicul? A. culoarea. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. vâscozitatea. conducătorii unor grupuri organizate. nevăzătorii. blocarea cu intenţie a drumului public. C. B. Se pedepsesc penal următoarele acţiuni: A. 402. la întreceri neautorizate pe drumurile publice. în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea autovehiculelor. în calitate de conducător auto sau de animale. C. B. Precizaţi în care dintre situaţii este interzisă staţionarea voluntară a vehiculelor? A. să reduceţi viteza de mers. C. C. să circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a carosabilului sau a benzii pe care vă deplasaţi. B. în zona aglomerată a pieţelor. Care dintre variantele de mai jos reprezintă calităţi ale unui ulei de motor? A. dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei. Se interzice oprirea voluntară: A. B. 447. la mai puţin de 100 m de calea ferată industrială. în zona de acţiune a indicatorului „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers". atunci când aceştia traversează strada. personalul autorizat de la trecerile la nivel cu calea ferată industrială. pe trotuar. în pante şi în rampe. instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiei acestora fără autorizaţie legală. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. 704. prin ridicarea bastonului alb.C. B. C. 147. interzisă“. 101. cu excepţia motocicletelor fără ataş. 256. în curbele deosebit de periculoase. semnalizate ca atare. să nu măriţi viteza de mers. B.

astfel încât să puteţi efectua orice manevră în condiţii de siguranţă. 979. C. 245. o bară rigidă. Conduita ecologică în conducerea unui autovehicul înseamnă: A. C. B. să nu poluaţi fonic mediul înconjurător. B. C. când starea tehnică a vehiculului pune în pericol grav siguranţa circulaţiei. Ce obligaţii vă revin în ceea ce priveşte regimul vitezei de circulaţie? A. 432. în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“. Remorcarea unui autoturism rămas în pană se face cu: A. C. C. să se asigure şi să oprească. să fiţi calm şi să anticipaţi situaţiile astfel încât să evitaţi accelerarea şi frânarea bruscă. să nu depăşiţi viteza legală în zonele în care este instalată aparatura radar. 67.B. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: . C. să respecte semnalele agentului de cale ferată. Oprirea vehiculelor este interzisă: A. când conducătorul autovehiculului nu are asupra sa certificatul de înmatriculare. prin spălare şi degresare zilnică. să sporească atenţia. dacă observă că se apropie vreun tren. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. o legătură flexibilă omologată. să adaptaţi viteza în funcţie de condiţiile de drum. în curbele în care vizibilitatea este sub 50 m. B. B. însoţită de un lanţ de siguranţă. folosind sistemul de sonorizare la putere maximă. în lungime de 3-5 m. 372. 24. în zonele în care este interzisă depăşirea. o bară metalică. dacă mecanismul de direcţie şi sistemul de frânare nu sunt defecte. C. să respectaţi regimul legal de viteză aplicabil pe traseul pe care vă deplasaţi. când starea tehnică a vehiculului deteriorează drumul public sau afectează mediul. 477. Conducătorii auto aflaţi la o trecere la nivel cu o cale ferată industrială trebuie: A. În care dintre situaţii se dispune imobilizarea unui vehicul? A. până la prima intersecţie. să întreţineţi în permanenţă autovehiculul curat. B. pe partea carosabilă a drumurilor naţionale. B. lungă de maximum 4 m.

la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“. La întâlnirea unui vehicul care circulă noaptea. din sens opus. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. membrii patrulelor şcolare de circulaţie. conducătorul de autovehicul este obligat: A. În care dintre situaţii oprirea este interzisă? A. 238. B. în zona indicatorului „Depăşirea interzisă“. B. pe un drum neiluminat. C. să folosească avertizorul sonor. B. 1041. 388. să reducă viteza. personalul autorizat din cadrul Ministerului Transporturilor. C. pe partea carosabilă a drumurilor naţionale. în zona în care este instalat indicatorul „Staţionarea interzisă“. B. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă întoarcerea? A. în dreptul altui vehicul care se află oprit. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă oprirea vehiculelor pe drumurile publice? A. la întâlnirea indicatorului „Drum îngustat“. . pe partea carosabilă a drumurilor naţionale. lucrătorii ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul Administraţiei Drumurilor. C.A. Staţionarea este interzisă: A. pe sectoarele de drum unde depăşirea este interzisă. pe străzile unde circulaţia se desfăşoară în sens unic. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. în curbele cu vizibilitatea redusă sub 50 m. C. B. C. pe sectoarele de drum unde este interzisă depăşirea prin indicator. 583. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. C. B. 386. 762. dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse. Oprirea este interzisă: A. 254. B. de la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ. în zona de acţiune a indicatorului care interzice depăşirea. Oprirea este interzisă: A. în zona de acţiune a indicatorului „Circulaţie în ambele sensuri“. C. să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

viteză şi acceleraţie mai mari. când nu depăşesc greutatea şi gabaritul înscrise în certificatul de înmatriculare. punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. la trecerile pentru pietoni semaforizate. garaje sau ganguri. la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată. În ce condiţii pot circula pe drumurile publice autovehiculele şi remorcile? A. C. evitarea zonelor cu circulaţie densă. B. C. . B.8 g/l alcool pur în sânge. conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. B. pentru a scurta timpul de deplasare. 581. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. 631. C. B. la circulaţia pe poduri. la mai puţin de 100 m de trecerile la nivel cu calea ferată. să utilizaţi spoilere şi faruri suplimentare. 526. planificarea traseului pentru a economisi timp şi combustibil. Mersul înapoi este interzis: A. să nu aveţi montat în permanenţă pe autovehicul portbagajul suplimentar. pe drumurile cu denivelări semnalizate ca atare. 48. 856. semnalizată ca atare. se recomandă: A. când au un aspect civilizat. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. la ieşirea din curţi.B. C. având o îmbibaţie sub 0. În sensul conducerii ecologice a unui autovehicul. la mai puţin de 50 m de cel mai apropiat colţ al intersecţiei. într-o zonă rezidenţială. 601. B. C. când sunt în bună stare de funcţionare şi îndeplinesc condiţiile tehnice stabilite prin lege. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică sancţiuni contravenţionale? A. conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere. cu lucrări pe carosabil sau cu teren accidentat. C. Comportamentul ecologic în conducerea unui autovehiculul presupune: A. B. să evitaţi transportul obiectelor inutile în portbagaj sau în habitaclu. C. la o distanţă mai mică de 25 m înainte şi după indicatorul staţiei pentru mijloacele de transport public de persoane. B. pe străzile unde circulaţia se desfăşoară într-un singur sens. 752.

la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei. să nu se îndepărteze indiciile care ar putea ajuta la explicarea modului în care s-a produs accidentul. ca operaţiunea să se desfăşoare rapid şi fără să provoace alte traumatisme. nu este dotat cu roată de rezervă. 203. a vitezei maxime legale. la trecerea pe lângă animale care se deplasează pe partea carosabilă sau pe acostament. B. pe un drum în rampă. 387. plăcuţele cu numărul de înmatriculare sunt deteriorate. 423. la circulaţia prin tunele. În care dintre situaţii este interzisă oprirea? A. în cazul neopririi la semnalul agentului de cale ferată. C. să nu se agraveze leziunile. în timpul mersului sau staţionării. semnalizată ca atare. C. într-o zonă pietonală. în cazul depăşirii în mod repetat. B. în următoarele situaţii: A. B. Nu este permis unui autovehicul să circule atunci când: A. B. 158. când vizibilitatea este peste 50 m. cu mai mult de 20 km/h. B. În care dintre situaţii este intezis să circulaţi pe drumurile publice? A. poluează fonic. 958. B. atunci când certificatul de înmatriculare este deteriorat. 775. C.C. la o distanţă de 5 m în spatele ultimului vagon de tramvai oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni. Ce trebuie să aveţi în vedere la scoaterea persoanelor accidentate din autovehicul? A. . 76. în cazul neprezentării în termen de 24 de ore la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident cu avarierea vehiculului. semnalizată ca atare. peste pragul admis de lege. la o distanţă mai mică de 25 m înainte şi după indicatorul de staţie pentru mijloacele de transport public de persoane. când un autobuz se află oprit în staţie. În ce situaţii nu vă este permisă depăşirea? A. C. în zona pietonală. În care dintre situaţii se suspendă exercitarea dreptului de a conduce autovehicule? A. într-o intersecţie nedirijată. Sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 50 km/h în afara localităţilor. C. C.

atunci când vehiculul nu este asigurat de răspundere civilă. . C. Conducerea pe drumul public a autovehicului de către o persoană cu o alcoolemie în sânge de peste 0. 613.B. săvârşite ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie. B. B. la întâlnirea vehiculelor care vin din sens opus. Care dintre faptele de mai jos atrag suspendarea exercitării dreptului de conduce pe o perioadă de 90 de zile? A. răspunderea contravenţională şi reţinerea permisului de conducere. respectiv soliditatea drumului nu permite. conform legii. C. 204. C. să folosiţi luminile de poziţie şi să circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului. Schimbarea repetată a luminii de drum cu lumina de întâlnire se foloseşte pe timp de noapte: A. la semnalizarea conducătorului de autovehicule care s-a angajat într-o depăşire periculoasă. atunci când conducătorul auto nu a plătit taxa de folosire a drumurilor publice. conducerea unui vehicul neînmatriculat. în intersecţiile care nu sunt dirijate prin semnale luminoase sau de către un poliţist rutier. C. răspunderea penală şi anularea permisului de conducere. pentru infracţiunile care s-au soldat cu moartea sau vătămarea gravă a unei persoane. C. pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. B. pe poduri. conducerea sub influenţa produselor stupefiante. în caz de pagube materiale produse terţilor prin accidente de circulaţie. conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. 978. când există riscul ca marginea drumului să cedeze. 390.8 g/l atrage: A. B. să circulaţi pe distanţe scurte şi cu luminile de poziţie în funcţiune. pe drumurile cu circulaţie intensă. În care dintre situaţiile de mai jos se anulează permisul de conducere? A. răspunderea penală şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. 564. pentru nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale. 1054. B. C. să folosiţi luminile de întâlnire. Ce măsuri trebuie să luaţi atunci când circulaţi în condiţii atmosferice ce împiedică mult vizibilitatea? A. B. Întoarcerea este interzisă: A. C.

Se interzice circulaţia pe drumurile publice a autovehiculului dacă: A. C. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. motocicletelor şi vehiculelor împinse sau trase cu mâna. 124. C. motocicletelor fără ataş şi vehiculelor cu tracţiune animală. în condiţii de siguranţă. . autovehiculelor şi vehiculelor cu tracţiune animală. la urcarea pantelor.528. semne distinctive sau reclame de natură să împiedice ori să diminueze eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi de semnalizare luminoasă sau citirea numărului de înmatriculare. când lăţimea drumului public este mai mică de 7 m. să reduceţi viteza de deplasare. Oprirea este interzisă: A. la mai puţin de 25 m de colţul unei intersecţii. autovehiculul are montate accesorii pe parbrize ori pe geamurile laterale. Indicatorul interzice accesul: A. autoturismelor. B. Ce interdicţie aveţi în această situaţie? A. desene. din cauza unor avarii. pentru urcarea sau coborârea pasagerilor. B. 675. pe marcajul pietonal. mecanismul de direcţie prezintă uzuri peste limitele admise. 188. 1037. B. să avertizaţi sonor persoanele aflate în zona staţiei. autovehiculul are aplicate inscripţii. să semnalizaţi din timp intenţia de depăşire a tramvaiului. Cum este recomandat să procedaţi pentru a depăşi. Luminile de poziţie se folosesc. B. un tramvai oprit într-o staţie cu refugiu? A. B. în curbe şi pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă sub 50 m. C. 863. Când nu vă este permisă întoarcerea vehiculului? A. C. să acordaţi prioritate vehiculelor care intră în intersecţie. C. C. B. pe timp de zi. pentru că vizibilitatea este redusă. care restrâng sau estompează vizibilitatea conducătorului în timpul mersului. 553. atunci când autovehiculul este oprit: A. autoturismelor.

851. B. Întoarcerea este interzisă: . C. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Copii“. tramvaiul 1. C. când circulă pe drumurile judeţene. autoturismul. C. autoturismul. Ce categorii de persoane sunt exceptate de la obligaţia de a purta centura de siguranţă? A. când circulă cu viteză redusă. conducătorii autoturismelor. 135. B.B. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile se aplică în cazul: A. neacordării priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. 801. 976. când tractează alte vehicule. dar transportaţi în dispozitive de reţinere omologate. În ce situaţie. pe timp de zi. atunci când execută manevra de mers înapoi sau când staţionează. tramvaiul 2. tramvaiul 1. B. C. conducătorii auto sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire? A. B. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Drum cu denivelări“. nerespectării semnalelor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Punctele de penalizare se aplică pentru: A. C. tramvaiul 2. 991. instalat la trecerea la nivel cu o cale ferată. conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice. dacă semafoarele nu funcţionează? A. tinerii care nu au împlinit 14 ani. B. în curbe cu vizibilitatea sub 100 m. B. C. 1029. Oprirea este interzisă: A. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Oprire“. la mai puţin de 50 m de colţul intersecţiei. În ce ordine vor circula autovehiculele prin intersecţia prezentată. să opriţi autovehiculul. 822. în locul în care se împiedică vizibilitatea unui semnal luminos. autoturismul. tramvaiul 2. să circulaţi cu o viteză mai mică de 30 km pe oră. C. tramvaiul 1. copiii sub 3 ani.

în apropierea vârfurilor de rampă. într-o intersecţie nedirijată. 756. da. deoarece această manevră nu este permisă în dreptul staţiilor mijloacelor de transport public de persoane. B. să lase volanul liber. când autobuzul se află oprit în staţie. C. C. da. nu. nu. în dreptul unui garaj. prin construcţie. să claxoneze. B. C. B. manevra este regulamentară. când vizibilitatea este sub 50 m. 731. C.A. deoarece autobuzul are prioritate la plecarea din staţie. C. B. În situaţia dată. celor care. Care dintre cele trei autovehicule va trece ultimul prin intersecţia din imagine? A. motocicleta. 1011. C. în rampă. la trecerile pentru pietoni. În care dintre următoarele situaţii nu este permisă depăşirea? A. Conducătorilor de vehicule le este interzis: A. autoturismul verde. B. Execută corect autoturismul manevra de depăşire? A. Căror categorii de autovehicule le este interzis să circule pe autostradă? A. autoturismul roşu. să aplice afişe şi reclame publicitare pe parbriz. B. . veţi schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire? A. motocicletelor cu şi fără ataş. pe lunetă sau pe geamurile laterale. dacă vizibilitatea este sub 50 m. 351. nu. C. tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate. după trecerea autocamionului. pentru a vă semnaliza prezenţa. 336. 700. B. nu pot depăşi viteza de 50 km/oră. se folosesc numai luminile de drum.

deoarece obligă camionul la depăşirea prin triplare. C. nu. semnalizată ca atare. . pentru a evita coliziunea. 895. folosirea benzii de accelerare pentru a schimba direcţia de mers. C. Precizaţi în care situaţie vehiculele enumerate mai jos au prioritate de trecere: A. 134. C. 516. C. deplasarea cu o viteză inferioară limitei maxime permise. este de: A. Ce manevre sunt interzise pe autostradă? A. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare. circulaţia sau staţionarea pe banda de urgenţă. vehiculele aflate în sensul giratoriu. Autoturismul staţionează regulamentar? A. din sens opus. Cum se sancţionează depăşirea pe partea dreaptă a sensului de mers. cu excepţia cazurilor justificate. cel mult 20 km/h. da. pe drumurile naţionale. Precizaţi în care dintre situaţiile de mai jos este interzisă depăşirea: A. deoarece se află pe un drum naţional. cel mult 5 km/h. B. cu amendă contravenţională. B. B. faţă de cele care se pregătesc să intre în sensul giratoriu. 460. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehiculul. B. un vehicul este nevoit să execute o manevră. B. persoanele care au mai puţin de un an de practică de conducere. pe trecerile pentru pietoni sau pe cele la nivel cu calea ferată curentă şi la mai puţin de 50 m de acestea. cel mult 30 km/h. vehiculele care execută manevra de întoarcere. care se pun în mişcare din staţie. 475. 70 km/h. 382.962. B. Viteza maximă cu care pot să conducă un autoturism. C. 90 km/h. nu. 80 km/h. B. în situaţia în care. C. autovehiculele din serviciile regulate de transport public. deoarece în zonă nu sunt restricţii de circulaţie. Într-o zonă pietonală. altele decât cele europene (E). sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză de: A. C. la coborârile a căror pantă depăşeşte 10%. fără semnalizare şi încadrare corespunzătoare direcţiei de deplasare? A.

Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. B. C. C. 306. reduceţi viteza şi vă asiguraţi că puteţi traversa fără niciun pericol. B. dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în intersecţie? A. La folosirea pe termen lung a soluţiilor antigel. Cum trebuie să procedaţi în situaţia prezentată? A. Conducătorilor de autovehicule le este interzis: . chiar dacă densitatea acesteia corespunde cerinţelor. Hemoragia nazală se poate opri dacă accidentatul: A. după cel mult 3 ani soluţia antigel va fi complet înlocuită. B. C. 391. 12. stă în picioare şi îşi strânge ambele nări timp de aproximativ 5-10 minute. stă culcat cu capul pe spate. C. trebuie aplicate următoarele reguli: A. 269. cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile. se va urmări întotdeauna nivelul optim al lichidului din vasul de expansiune. B. personalul autorizat din cadrul serviciului examinări. 870. cu amendă contravenţională şi aplicarea punctelor de penalizare. reduceţi viteza şi opriţi în dreptul ultimului panou suplimentar. B. C. C. autobuzul şi autoturismul verde. motocicleta şi autocamionul. Care dintre vehicule au prioritate de trecere? A.903. personalul autorizat din zona lucrărilor pe drumurile publice. autoturismul verde şi autocamionul. poliţiştii comunitari. se va urmări culoarea lichidului din vasul de expansiune. cu amendă contravenţională. 257. reduceţi viteza şi opriţi la limita de vizibilitate maximă. Cum se penalizează pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare. ridică mâna dreaptă. B.

indicatorul nr. 725. dar numai pe partea stângă. 763. pe străzile cu sens unic. C. indicatorul nr. A. împreună cu încărcătura. 2. furtul sau distrugerea permisului de conducere: A. B. dar numai dacă nu există pietoni în staţia de tramvai. pe o stradă cu sens unic? A. B. care reduc vizibilitatea. Pe autostradă se interzice: A. B. la cea mai apropiată secţie de poliţie. C. C. Exercitarea dreptului de a conduce se suspendă pe o perioadă de 60 de zile pentru: A. B. C. 263. la unitatea emitentă. să transporte în şi pe autoturism obiecte a căror lungime sau lăţime depăşeşte. da. B. Unde trebuie să declaraţi pierderea. manevra de mers înapoi.A. 26. Care dintre indicatoarele alăturate creează obligaţii pentru conducătorii de vehicule? A. ambele indicatoare. cumul de 10 puncte de penalizare. deoarece depăşirea este interzisă. . C. B. depăşirea cu cel mult 30 km/h a vitezei maxime admise. 1. în intersecţii şi la mai puţin de 50 m de cel mai apropiat colţ al intersecţiei. să aibă aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize. la mai puţin de 100 m de o trecere la nivel cu calea ferată. cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire. C. C. da. să circule cu vehiculele avariate mai mult de 30 de zile. circulaţia pe sens opus. la poliţia de care aparţineţi cu domiciliul. circulaţia cu o viteză sub 80 km/h. lunetă ori geamuri laterale. Puteţi depăşi tramvaiul oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni. 35. nu. dimensiunile acestuia. B. folosirea benzii de lângă zona mediană ce desparte cele două părţi carosabile.

vehiculelor care vin din dreapta. creşterea consumului de combustibil. . 287. În care dintre situaţii se dispune imobilizarea unui vehicul? A. creşterea consumului de combustibil. o eşarfă simplă. oricare dintre cele două. C. La intersecţia nedirijată dintre un drum comunal şi unul local. B. conducătorul autovehiculului nu are asupra sa certificatul de înmatriculare. dacă respectă toate prevederile legii. traseul 1. B. Care este traseul de urmat pentru autoturismul din imagine? A. să folosiţi luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m. B.? A. C. C. conducătorul acestuia nu are asupra sa permisul de conducere. imposibilitatea încălzirii habitaclului. 917. B. traseul 2. C. 276. prioritatea de trecere se acordă: A. 749. 524. reducerea consumului de combustibil. blocarea pompei de apă. C. Ce obligaţii vă revin atunci când conduceţi un autovehicul pe timpul nopţii şi vă apropiaţi de un alt autovehicul care circulă în faţa dvs. B. acest sistem nu are efecte asupra consumului de combustibil. Utilizarea pe autostradă a limitatorului de viteză pentru autovehiculele dotate cu acest sistem are ca efect: A. să nu vă angajaţi în depăşirea acestuia. C. vehiculelor care circulă pe drumul comunal. starea tehnică a vehiculului deteriorează drumul public sau afectează mediul. să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie sporită. Circulaţia frecventă cu termostatul defect şi. implicit. B. 734.1036. Ce trebuie să folosiţi pentru imobilizarea fracturilor de la membrele superioare? A. atele improvizate. cu o temperatură a lichidului de răcire sub 60 grade C conduce la: A. B. vehiculelor care circulă pe drumul local.

examinatorul. astfel încât să reduceţi poluarea? A. pasagerii din taxiuri. C. apăsaţi până la capăt pedala de acceleraţie. copiii nu se pot juca pe partea carosabilă. persoanele suferinde. în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului. . C.C. în curbe şi pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă sub 50 m. 404. Ce manevre sunt interzise pe autostradă? A. 996. B. porniţi motorul şi demaraţi cu o viteză cât mai mare. C. conducătorul autoturismului. B. oprirea şi efectuarea unei pene de cauciuc. Într-o zonă rezidenţialî semnalizată ca atare: A. 205. pentru a reduce ulterior consumul de carburant. C. Cum trebuie să conduceţi. conducătorul autobuzului. Care dintre cei doi conducători procedează neregulamentar? A. C. C. B. 926. pe drumurile cu un singur sens de circulaţie. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. ambii conducători procedează regulamentar. pe drumurile cu o lăţime mai mică de 6 m. învăţarea conducerii unui vehicul. porniţi motorul fără să acţionaţi pedala de acceleraţie şi demaraţi imediat. B. 814. la mai puţin de 50 m de cel mai apropiat colţ al intersecţiei. pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile. Oprirea voluntară a unui vehicul este interzisă: A. viteza maximă admisă este de 30 km/h. B. Cine nu este obligat să poarte centura de siguranţă? A. încercarea prototipurilor de şasiuri şi de vehicule cu motor. în acest caz nu se intervine. Autobuzul este staţionat. B. În care dintre situaţii este interzisă oprirea? A. 984. în locurile unde s-ar împiedica observarea unui indicator sau a unui semnal luminos. C. porniţi motorul acţionând pedala de acceleraţie la un sfert din cursă şi aşteptaţi ca acesta să se încălzească. 582. B.

100 km/h. 90 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri. 930. intensitatea luminoasă a acestora scade progresiv. aveţi sistemul de iluminare în stare de funcţionare. Cum se recomandă să procedaţi pentru a conduce ecologic un autovehicul? A. C. Oprirea voluntară a unui vehicul este interzisă: A. pentru a obţine o frânare rapidă şi eficientă. B. întrerupt. . neoprirea la semnalul agentului de cale ferată. să scoateţi autovehiculul din viteză în timpul frânării. B. 110 km/h. 538. în curbe şi în alte locuri unde vizibilitatea este redusă sub 100 m. nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale. C. Ce vă indică. B. pe lângă amenda contravenţională. 110 km/h pe autostrăzi. la aprinderea farurilor. C. în intersecţiile cu sens giratoriu. Care este limita maximă de viteză în afara localităţilor. B. 323. B. pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E)? A. 4. 80 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 70 km/h pe celelalte categorii de drumuri. B. C. locuiţi în acea zonă. 90 km/h. 130 km/h pe autostrăzi şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri. să folosiţi frâna de mână concomitent cu frâna de serviciu.834. acesta emite un sunet slab. faptul că bateria de acumulatori este descărcată? A. demontând bateria. prestaţi servicii comerciale. B. neoprirea la semnalul persoanelor autorizate din zona de lucrări la drumul public. constatăm că aceasta este mai uşoară decât de obicei. În care dintre următoarele cazuri. să utilizaţi frâna de motor pentru a încetini. acţionând claxonul. Puteţi circula cu autovehiculul într-o zonă pietonală dacă: A. Care sunt vitezele maxime admise pentru subcategoria de autovehicule B1? A. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. 885. se reţine şi permisul de conducere? A. 90 km/h pe autostrăzi. de regulă. C. C. C. 887.

C. C. „Sens unic“. când vizibilitatea este redusă. 552. B. B. În ce ordine vor trece prin intersecţie cele trei autovehicule? A.525. 630. „Înainte“. în mers. B. În intersecţii au prioritate de trecere vehiculele care întâlnesc unul dintre indicatoarele: A. în curbe. . dar neiluminate. B. pe timp de zi pe drumurile naţionale. legea nu interzice. „Înainte“. în locurile unde soliditatea drumului nu permite. deoarece drumul se îngustează. La întâlnirea cărui indicator este permisă întoarcerea autovehiculului? A. da. autocamionul. C. B. la mai puţin de 50 m de o intersecţie. autoturismul. 112. „Intersecţie cu un drum fără prioritate“. în apropierea staţiilor de tramvai. atât în localităţi. unde vizibilitatea este redusă sub 50 m. Puteţi executa depăşirea în această situaţie? A. în zona de acţiune a indicatorului „Alte pericole“. În ce situaţie este interzisă întoarcerea? A. C. autocamionul. B. cât şi în afara acestora. nu. autocamionul. în cazul arterelor de circulaţie slab iluminate. când vizibilitatea este redusă sub 100 m. autobuzul. În care dintre următoarele situaţii conducătorul unui autovehicul este obligat să folosească luminile de întâlnire sau de drum? A. autoturismul. 491. în cazul staţionării pe timp de noapte pe partea carosabilă a drumurilor naţionale sau în cazul parcării autovehiculului în locuri special amenajate. autobuzul. „Circulaţie în ambele sensuri“. nu. 611. B. C. deoarece urmează un drum în lucru. C. autoturismul. în situaţiile în care traficul este supraaglomerat. 488. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă depăşirea vehiculelor? A. autobuzul.

În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu viteză redusă? A. pe porţiunile de drum unde oprirea este interzisă. 100 m. pe un drum iluminat. cedaţi trecerea vehiculelor care vin din dreapta. . 647. 150 m. 296. C. 63. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă. deoarece vă aflaţi pe un drum prioritar. pe drumurile publice cu o singură bandă pe sens. cedaţi trecerea vehiculelor care vin din faţă. C. Schimbarea direcţiei de mers la dreapta sau la stânga nu este permisă la întâlnirea: A. C. B. 959. 50 m. când sunteţi obosit şi autovehiculul are sistemul de frânare defect. în intersecţiile cu circulaţie nedirijată. Cum procedaţi dacă vă aflaţi la volanul autoturismului? A. fiind din serviciul de transport public de persoane. indicatorului 1. pe drumurile judeţene şi comunale. acordaţţ prioritate tramvaiului. ambelor indicatoare. Puteţi opri sau staţiona regulamentar. dacă vehiculul pe care îl conduceţi este vizibil de la o distanţă de cel puţin: A. B. acordaţi prioritate ambelor vehicule. cu toate luminile stinse.C. B. C. B. C. indicatorului 2. „Staţionarea interzisă“. 915. aveţi prioritate. 157. B. acordaţi prioritate autobuzului. C. B. Depăşirea vehiculelor pe drumurile publice este interzisă: A. Cum este corect să procedaţi dacă părăsiţi drumul prioritar? A.

Ce se recomandă pe timp de noapte. B. 324. Căile respiratorii pot fi deblocate: A. pentru un conducător de autovehicul începător? A. C. alte pericole. indiferent unde. pe drumurile naţionale europene. da. la o distanţă mai mică de 5 m faţă de spatele unui tramvai. 773. să evite. atunci când se circulă din direcţia opusă tramvaielor. B. pe drumurile cu o singură bandă pe sens. 712. precum şi becuri de rezervă. B. prin intervenţii specifice. deplasarea. nu. . dacă trebuie să parcurgă un traseu lung. numai în unităţi medicale. la locul accidentului. semnifică: A. interzicerea opririi. 687. folosindu-se instrumente speciale. pe sectoarele de drum neiluminate. C. care cuprinde drumuri intens circulate. umflarea insuficientă. pentru a asigura funcţionarea ireproşabilă a farurilor. 2. din punct de vedere al conduitei preventive. Principala cauză a exploziei pneului în timpul mersului este: A. troleibuzelor şi autobuzelor oprite în staţie. Viteza de deplasare trebuie redusă: A. la întâlnirea indicatorului „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers“. umflarea exagerată. format dintr-o linie în zig-zag. 592. B. interzicerea staţionării. B. la întâlnirea indicatorului „Cedează trecerea“. C. pe cât posibil. dacă se aprind luminile de poziţie sau de staţionare. dacă victima suportă această intervenţie. să aibă bateria de acumulatori în stare bună de funcţionare. B. să aibă în dotare setul de triunghiuri reflectorizante. În care dintre următoarele situaţii este interzisă oprirea? A. Este permisă staţionarea autovehiculelor pe timpul nopţii pe partea carosabilă a unui drum comunal neiluminat? A. C.797. C. uzura moderată. B. C. întrucât în toate cazurile se interzice pe timpul nopţii staţionarea pe partea carosabilă. Marcajul aplicat pe marginea din dreapta a părţii carosabile.

C. cu o viteză mai mică de 100 km/h. B. să nu circule pe liniile de tramvai. B. trebuie să verificăm. . C. în plan vertical. B. B. circulaţia sau staţionarea pe spaţiul interzis care separă sensurile de circulaţie pe autostradă. oprire pentru vehiculele şi pietonii care vin din faţa şi din spatele acestuia. conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere deteriorat. să circule pe banda a doua. respectiv a treia. 123. intenţia de a schimba direcţia de mers la dreapta. în primul rând: A. 846. Se aplică puncte de penalizare pentru: A. Balansarea. C. Cum este corect să procedaţi în situaţia prezentată? A. Dacă efortul depus pentru acţionarea volanului este mai mare decât în mod obişnuit. oprire pentru vehiculele şi pietonii care vin din faţa acestuia. lipsa unui ştergător de parbriz. dacă în afara luminilor de poziţie. starea de prindere a volanului pe axul său. presiunea în pneurile punţii din spate. cu braţul drept întins orizontal? A. să circule pe banda situată lângă acostament. da. 690. B. C. 817. nu aveţi nicio obligaţie. semnalizaţi autobuzul galben că poate circula. intenţia de a se angaja în depăşire. C. sunteţi obligat să aşteptaţi. intenţia de a opri. 629. a braţului drept al unui biciclist semnifică: A. oprire pentru vehiculele şi pietonii care vin din spatele acestuia. C.C. Ce semnifică semnalul poliţistului aflat într-o intersecţie. B. presiunea în pneurile punţii din faţă. 183. Cum trebuie să procedeze conducătorul auto atunci când circulă pe un drum cu trei sau mai multe benzi pe sens? A. prezenţa autovehiculului este semnalizată şi cu ajutorul triunghiurilor reflectorizante.

în imediata apropiere a părţii carosabile. C. 1039. C. C. să reduceţi brusc viteza şi să acordaţi prioritate de trecere pietonilor care au acest drept. iar pietonii aflaţi pe trotuar. amendă contravenţională. la depăşirea cu mai mult de 30 km/h a vitezei maxime admise. 795. 847. 650. B. B.595. B. B. când drumul are cel mult o bandă pe sens. . B. C. să reducă viteza. nu aveţi nicio obligaţie legală şi nici vreo răspundere în cazul unui eventual accident. C. Ce măsuri vor fi luate în cazul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul cu defecţiuni grave la mecanismul de direcţie? A. în zonele rezidenţiale semnalizate ca atare. pe marcajul pietonal. trebuie: A. C. pe drumurile cu sens unic. Oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă: A. deoarece indicatorul din imagine interzice acest lucru. la o distanţă mai mică de 50 m de marcajul pietonal. inclusiv în cele cu circulaţie în sens giratoriu. în intersecţii. precum şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule. să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora. B. 878. intenţionează să se angajeze în traversare. Motociclistul depăşeşte corect autocamionul? A. 636. amendă contravenţională. amendă contravenţională şi reţinerea certificatului de înmatriculare. nu. reţinerea certificatului de înmatriculare. La trecerile pentru pietoni nesemaforizate. procedează corect. semnalizate corespunzător. la mai puţin de 25 m înainte şi după staţiile mijloacelor de transport public de persoane. la depăşirea cu 20 km/h a vitezei maxime admise. da. Ce trebuie să facă conducătorul auto în situaţia prezentată? A. Se interzice întoarcerea vehiculului: A. deoarece din sens opus circulă alt vehicul. În ce situaţie este sancţionat conducătorul unui vehicul cu amendă contravenţională şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule? A. la depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. nu.

deoarece nu i se adresează. Cum procedaţi? A. C. este obligat să respecte semnificaţia semnalelor luminoase. nu este obligat să respecte semnificaţia semnalelor luminoase. conducătorii de autovehicule vor da dovadă de prudenţă sporită. C. Viraţi la stânga în intersecţie. B. 549. B. acordaţi prioritate autoturismului din stânga. 338. aveţi prioritate faţă de autoturismul alb din stânga. dacă un alt semafor instalat la intrarea în intersecţie are în funcţiune un semnal similar. să oprească. pe drumurile judeţene. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecţie? A. motocicleta şi autocamionul. să nu depăşească motocicleta de poliţie. În care dintre situaţii este interzisă staţionarea voluntară a vehiculelor? A. motocicleta şi tramvaiul. B. . este obligat să respecte semnificaţia semnalelor luminoase ale acestuia. C. în zona rezidenţială semnalizată corespunzător. conducătorul de autovehicul: A. C. autocamionul şi autoturismul. C. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. nu vă este permis să viraţi la stânga. autoturismul. Dacă semaforul în funcţiune se află instalat de cealaltă parte a intersecţiei. conducătorii de autovehicule nu au nicio obligaţie. 609. dacă nu există un agent de cale ferată. 384. B. C. C. autocamioneta mov. B. 502. autobuzul.B. 320. Care dintre vehicule au prioritate de trecere prin intersecţia prezentată? A. doar dacă semaforul este însoţit de un semn adiţional care indică direcţiile cărora li se adresează semnalele. se va respecta semnificaţia semaforului electric. La apropierea de o cale ferată industrială: A. B.

732. nu. dacă viteza sa este mai mică decât cea înscrisă pe indicator? A. B. 621. fiind obligat în toate situaţiile să circule doar pe banda de lângă marginea drumului. C. pe drumurile supuse restricţiilor de viteză. . C. la o distanţă mai mică de 150 m de trecerea la nivel cu calea ferată. În timp ce conduceţi un autoturism. B. Este obligat conducătorul unui vehicul să folosească banda suplimentară. B. nu. da. 159. la mai puţin de 50 m de trecerile pentru pietoni. Scoaterea pe partea laterală a bastonului de către poliţistul care însoţeşte o coloană oficială obligă conducătorul: A. nu. nerespectarea semnificaţiei semnalizării rutiere de obligare sau de avertizare. obligarea celor care au prioritate de trecere de a-şi modifica brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească. 232.1018. pe drumurile cu o singură bandă pe sens. deoarece banda este destinată vehiculelor care se deplasează cu o viteză egală sau superioară celei precizate de indicator. B. C. Se interzice întoarcerea vehiculului: A. C. dacă prin aceasta este stânjenită circulaţia vehiculelor pe şine. trebuie să permiteţi trecerea autocamionului. aveţi voie să viraţi înaintea autocamionului. B. pe platforma căii ferate sau de tramvai. Oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă: A. B. Neacordarea priorităţii înseamnă: A. C. nerespectarea dispoziţiilor legale privind asigurarea şi semnalizarea în intersecţii. să oprească autovehiculul cât mai aproape de marginea drumului. da. aveţi voie să efectuaţi manevra de depăşire a unui autobuz oprit în staţie pentru urcarea şi coborârea călătorilor? A. la urcarea în rampă. da. să reducă viteza şi să oprească în afara drumului imediat ce este posibil. C. în intersecţiile în care este interzis virajul la stânga. În acest caz: A. 990. 33. B. trebuie să permiteţi numai trecerea autoturismului. numai dacă lăţimea drumului public este mai mare de 6 m. C. să reducă viteza şi să circule cât mai aproape de marginea drumului. în acest caz depăşirea este interzisă.

arderea incompletă şi defectuoasă a combustibilului. arată o concentraţie: A. B. rularea cu viteză redusă. 273. . dacă aerul expirat. nu. femeia care prezintă o sarcinã vizibilă. copiii cu vârsta de până la 12 ani. autovehiculele mai vechi de 10 ani. autoturismul galben. B. C. da. 50. B. C. 707. emis de o instituţie medicală de specialitate.40 mg/l alcool pur. mai mare de 0. 314. autoturismul roşu.80 mg/l alcool pur. fără motiv. din care au rezultat numai pagube materiale. B. B. este obligat să se supună recoltării probelor biologice. deoarece are prioritate în mers. Prioritatea de trecere se acordă în următoarea situaţie: A. tramvaiul. C. C. deoarece îşi schimbă direcţia de mers. Purtarea centurii de siguranţă nu este obligatorie în localităţi pentru: A. autovehiculele cu sistemele de frânare şi de direcţie grav avariate. Este interzisă staţionarea unui autoturism pe un drum public cu o lăţime mai mică de 6 m? A. defectarea filtrului de benzină sau motorină. la întâlnirea indicatorului „Intersecţie cu un drum fără prioritate". testat cu un aparat autorizat. 747. la întâlnirea indicatorului „Prioritate pentru circulaţia din sens invers". Ce cauze determină poluarea mediului ambiant de către autovehicule? A. C. autovehiculele cu inscripţia „ŞCOALĂ“. Care dintre cele trei vehicule trece primul prin intersecţie? A. persoanele care posedă un document în acest sens. la întâlnirea indicatorului „Sfârşitul drumului cu prioritate". C. Care autovehicule trebuie să-şi refacă inspecţia tehnică înainte de termen? A.40 mg/l alcool pur.186. Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie. B. mai mare de 0. mai mică de 0. 1014. B. deoarece vine din dreapta celorlalte două vehicule.

. ofiţerii sau subofiţerii Jandarmeriei Române. întins orizontal. agenţii de cale ferată. la trecerile la nivel. 129. poliţiştii comunitari. C. la trecerile la nivel cu calea ferată dublă sau simplă prevăzută cu bariere. B. 84. 150. tuturor vehiculelor. B. Aveþi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. legal. B. C. B. 369. staţionarea în afara intervalului orar menţionat. poliţiştii de frontieră. Panoul de sub indicator permite: A. vehiculele şi pietonii care vin din spate.C. motocicletelor fără ataş. la trecerea pe lângă grupuri organizate. dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanţă mai mare de 20 m. Braţul drept. poliţiştii comunitari. cu excepţia motocicletelor fără ataş. B. vehiculele şi pietonii care vin din faţă şi din spate. la întâlnirea indicatorului „Pistă obligatorie pentru biciclişti“. Este interzisă depăşirea: A. în intersecţiile cu circulaţie nedirijată. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. al poliţistului indică „Oprire“ pentru: A. autoturismelor şi motocicletelor. C. vehiculelor cu tracţiune animală. staţionarea mijloacelor de transport public de persoane în intervalul menţionat. B. Interdicţia impusă de indicatorul din imagine se adresează: A. C. C. 550. tuturor autovehiculelor. Viteza de deplasare trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor: A. B. C. mopedelor şi bicicletelor. personalul autorizat din cadrul serviciului de examinări. 728. la 100 m de trecerile la nivel cu calea ferată curentă. coloane militare sau cortegii. staţionarea în timpul orelor menţionate. 395. dacă acestea se află pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens. iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 m. vehiculele şi pietonii care vin din faţă. nu este prevăzut.

autoturismul 3. 445. pe partea dreaptă. C. Ce semnificaţie are marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de circulaţie? A. 309. vă revin următoarele obligaţii: A. . B. 881. Care dintre cele trei autovehicule a parcat regulamentar? A. cum puteţi staţiona regulamentar? A. C. B. În această situaţie. 167. autoturismele 1 şi 2. B.C. pe partea stângă. numai cu luminile de poziţie. C. La plecarea de pe loc cu autovehiculul. orientează conducătorii de vehicule în condiţii de vizibilitate redusă. indiferent de direcţia de mers. să acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe drum. tuturor vehiculelor. Cum se execută depăşirea autoturismelor şi a autocamioanelor pe un drum fără marcaje. Conduita preventivă asigură: A. B. siguranţa şi fluenţa deplasării pe drumurile publice. C. pe ambele părţi. numai cu luminile de avarie. niciunul. cu toate luminile stinse. menţinerea stării tehnice a autovehiculului. interzice încălcarea lui. pe care circulaţia se desfăşoară în sens unic? A. să evitaţi ambalarea excesivă a motorului. C. B. 399. să evitaţi bruscarea comenzilor autovehiculului. prelungirea duratei de exploatare a motorului. 1024. B. interzice depăşirea pe sectorul pe care este aplicat. C.

să manevraţi înapoi autovehiculul. La cererea poliţistului rutier. 70 km/h. 100 km/h. C. 889.710. pe celelalte categorii de drumuri. Care este limita legală de viteză în afara localităţilor. Ce obligaţii aveţi. 465. nefolosirea luminilor de ceaţă după lăsarea serii. traversaţi fără să acordaţi prioritate. Cum procedaţi în intersecţia care urmează? A. drumurile expres sau cele naţionale europene (E)? A. precum şi al bunurilor transportate. C. să circulaţi cu o viteză cel puţin egală celei prescrise de indicatorul „Viteză minimă obligatorie“. să viraţi la stânga sau la dreapta. conducătorul auto este obligat: A. pe un drum public. B. C. 724. să nu acceleraţi în intersecţie. dacă aceasta este semnalizată cu triunghiuri reflectorizante. traversaţi după ce acordaţi prioritate de stânga. să permită controlul stării tehnice a vehiculului. să circulaţi cu o viteză inferioară celei înscrise în indicatorul „Viteză minimă obligatorie“. dacă drumul este iluminat. nu. . C. B. În care dintre situaţiile de mai jos se suspendă exercitarea dreptului de a conduce? A. B. 66. să prezinte documentele de călătorie. depăşirea vitezei maxime admise cu peste 20 km/h. C. C. să-l transporte la unitatea de poliţie. Poate staţiona noaptea. în calitate de conducător auto? A. C. da. 144. împreună cu reprezentantul autorităţilor abilitate. da. 90 km/h. Pe străzile cu sens unic este interzis: A. B. B. B. să întoarceţi autovehiculul. B. 906. traversaţi după ce acordaţi prioritate de dreapta. altele decât autostrăzile. remorca unui autoturism? A. nerespectarea regulilor privind depăşirea.

atunci când nu se respectă obligaţia de reducere a vitezei. când banda pe care se află încadrat conducătorul de vehicul este semnalizată cu indicator şi marcaj direcţional care indică mersul înainte. C. traseul 2. C. nu interveniţi şi aşteptaţi ca victima să fie transportată la spital. B. C. . B. procedaţi astfel: A. ridicaţi piciorul afectat şi aplicaţi un bandaj elastic strâns. traseul 3. interziceţi victimei să se sprijine pe glezna respectivă. B. Când este interzisă schimbarea direcţiei de mers la dreapta. 969. să opriţi în orice situaţie. Oprirea este interzisă: A. atunci când nu se respectă normele referitoare la prioritatea de trecere a pietonilor. atunci când se încalcă normele legale referitoare la staţionare.916. 132. la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei. 742. C. autoturismul roşu. B. când semaforul nu este însoţit de un semn adiţional ce conţine o săgeată cu vârful către dreapta. 1003. C. la o distanţă de 5 m în spatele ultimului vagon de tramvai oprit în staţia fără refugiu pentru pietoni. pe drumul cu sens unic. Ce traseu trebuie să urmaţi pentru a vira la stânga în intersecţie? A. deşi este în funcţiune semnalul verde? A. În cazul unei entorse a gleznei. B. B. Semaforul de avertizare constituit dintr-un corp de iluminat de culoare galbenă intermitentă vă obligă: A. autocamionul. B. În ce situaţie se reţine permisul de conducere? A. Care dintre autovehicule va trece al doilea prin intersecţia prezentată? A. autoturismul verde. să acordaţi prioritate de trecere. C. 142. când la dreapta se află o stradă cu sens unic. C. să circulaţi cu viteză redusă. 557. traseul 1.

. C. 358. C. şi atrage reţinerea permisului de conducere. să schimbe direcţia de mers spre stânga. 70 km/h. constituie: A. temperatură mărită şi transpiraţie abundentă. B. galbenă sau albă. să oprească. contravenţie. Ce culoare pot avea lămpile cu lumină intermitentă din spatele autovehiculului? A. pentru conducerea autovehiculului de către o altă persoană decât proprietarul. în vederea stabilirii alcoolemiei. deoarece semnalul i se adresează. C. B. bicicliştii şi pietonii pot fi depăşiţi numai dacă distanţa laterală este de 3 m. Semnele unei fracturi sunt: A. B. B. 375. 172. cât şi grupuri de pietoni care se deplasează pe carosabil? A. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică puncte de penalizare? A. Conduceţi un autoturism care tractează o semiremorcă pe un drum naţional european (E). respectaţi prevederile legale. şi atrage anularea permisului de conducere. 880. C. noxele motorului ating limita legală admisă. 80. 90 km/h. având braţul drept întins orizontal. infracţiune. 110 km/h. B. conducătorul auto trebuie: A. deoarece semnalul nu i se adresează. durere şi poziţie nefirească. pentru conducerea autovehiculului fără una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare. roşie sau albă. 993. În situaţia în care poliţistul se află cu faţa la un autovehicul care se apropie. B. contravenţie. C. şi se pedepseşte cu închisoare. C. durere în zona afectată. puteţi depăşi numai după ce pietonii şi bicicliştii v-au făcut semn în acest sens. Sustragerea de la recoltarea probelor biologice. Care este viteza maximă cu care aveţi voie să circulaţi în afara localităţilor? A. B. să continue deplasarea. roşie sau galbenă. C.246. Ce trebuie să aveţi în vedere atunci când intenţionaţi să depăşiţi atât biciclişti.

B. B. Conducătorul autoturismului din imagine va circula cu: A. C. În care dintre situaţiile prezentate este interzisă depăşirea vehiculelor pe drumurile publice? A. în situaţia în care unul întâlneşte indicatorul „Oprire". În situaţia dată. Pentru a conduce ecologic un autovehicul. C. menţinerea unei viteze constante. C. 100 km/h. Conducătorii de vehicule trebuie să respecte regulile de circulaţie. pentru a economisi carburant. să ocoliţi scuarul pe care este instalat indicatorul. deoarece urmează un sector de drum îngustat. ale autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. C. ale autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. B. 80 km/h. indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier. semnalele. semnalizarea temporară. la o distanţă mai mică de 50 m de staţia de tramvai. sunteţi obligat: A. la întâlnirea indicatorului „Circulaţie în ambele sensuri“. conducătorul care întâlneşte indicatorul „Cedează trecerea“. de preferinţă medie. semnalele. semnalizarea temporară. B. 877. C. conducătorul care circulă din dreapta. C. 21. . ce se apropie simultan de o intersecţie. iar celălalt indicatorul „Cedează trecerea"? A. în cazul în care staţionaţi mai mult timp în acelaşi loc. are prioritate de trecere. în următoarea ordine: A. indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier. semnalele. B. semnalele speciale de avertizare. B. Care dintre conducătorii de vehicule. 876. luminoase sau sonore. ale autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. 440. folosirea motorului la relanti. conducătorul care întâlneşte indicatorul „Oprire“. 90 km/h. generale şi particulare. indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier. semnalele speciale de avertizare.328. se recomandă: A. când acesta este oprit. oprirea motorului în timp ce coborâţi o pantă. luminoase sau sonore. 617. să viraţi la dreapta. să viraţi la dreapta până la indicator. semnalizarea temporară. la trecerile pentru pietoni prevăzute cu indicatoare şi marcaje. semnalele speciale de avertizare. luminoase sau sonore.

autovehiculelor. motocicleta. autocamionul. autoturismul. mopedelor şi motocicletelor. troleibuzul. vehiculelor fără motor. în intersecţiile dirijate. Ce vă este interzis în această situaţie? A. B. 50 km/h. C. să depăşiţi alte vehicule. în intersecţiile nedirijate. să se asigure că distanţa dintre vehicule este suficientă pentru parcarea vehiculului. 839. 40 km/h. în intersecţiile dirijate prin semnale sonore. 258. 60 km/h. 227. să imobilizaţi zona fracturată. motocicleta. autocamionul. 224. autoturismul. B. să sterilizaţi şi să pansaţi zona fracturată. să nu execute manevra în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. 39. cu excepţia bicicletelor sau a căruţelor. C. Indicatorul permite accesul: A.544. C. B. să opriţi sau să staţionaţi. În care dintre situaţii este permisă depăşirea? A. Ce obligaţii are conducătorul unui vehicul atunci când doreşte să intre sau să iasă dintr-un rând de vehicule staţionate? A. 1065. să călcaţi marcajul aplicat pe carosabil. autoturismul. B. autocamionul. troleibuzul. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a autovehiculelor? A. C. motocicleta. C. B. să semnalizeze şi să se asigure că poate executa manevra. B. să aplicaţi un garou de cauciuc deasupra fracturii. . troleibuzul. Ce trebuie să faceţi pentru evitarea complicaţiilor în cazul unei fracturi? A. C. B. Cu ce viteză veţi putea rula dacă sunteţi la volan? A. C.

Indicatorul precizează: A. . Unde trebuie să aşteptaţi dacă vă aflaţi la o trecere de cale ferată cu bariera coborâtă? A. B. 784. C. îngustare temporară a drumului. B. Este corectă manevra de devansare pe autostradă a unui autovehicul pe banda dreaptă a acestuia? A. atunci când conducătorul autovehiculului nu poate prezenta cartea de identitate şi carnetul de conducere. autocamionul şi autoturismul. C. autobuzul şi autocamionul. 225. Indicatorul semnifică: A. atunci când plăcuţele cu numărul de înmatriculare nu sunt conforme cu standardele în vigoare. B. atunci când certificatul de înmatriculare este pierdut. 17. un consum exagerat de ulei. în faţa barierei. terminarea benzii de circulaţie din stânga părţii carosabile. 359. un consum exagerat de combustibil. 474. autoturismul şi autobuzul. dar numai dacă se folosesc semnalele de atenţionare sonore şi luminoase. reducerea numărului benzilor de circulaţie. da. B. În care dintre situaţii pot fi retrase plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale unui autovehicul? A.626. nu. B. 449. C. pe banda din stânga. C. da. C. C. defectarea supapelor de evacuare. Fumul de culoare neagră emis de eşapament indică: A. la panoul cu două dungi. vehiculele vor circula cu cel mult viteza indicată. Care dintre cele trei vehicule nu au prioritate de trecere? A. în faţa indicatorului în cruce. B.

B. autoturismul. 490. C. B. B. trebuie să fie: A. C. bandajate şi apoi transportate la cea mai apropiată unitate sanitară. V-aţi angajat corect în depăşirea motocicletei? A. Persoanele accidentate. să opriţi la 50 m de calea ferată. autoturismul. Este interzisă staţionarea pe un drum public prevăzut cu marcaj longitudinal continuu aplicat între sensurile de circulaţie? A. C. motocicleta. deoarece motocicleta depăşeşte autocamionul. pot circula cei care se deplasează cel puţin cu viteza menţionată. motocicleta. nu. 753. Conduceţi autoturismul albastru. dezbrăcate rapid de haine. deoarece este interzis prin lege. C. 644. spălate. C. autocamionul. da. C. autoturismul. mijloacele proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei. 546. Ce obligaţii aveţi în situaţia prezentată în imagine? A. autocamionul. În ce ordine vor intra autovehiculele în intersecţie? A. C. 442. dispozitivele care perturbă funcţionarea mijloacelor tehnice de supraveghere a traficului. după stingerea flăcărilor. B. deoarece din sens opus nu circulă niciun vehicul. pe banda din dreapta.B. Poliţistul rutier are dreptul de a confisca: A. da. să nu depăşiţi alte vehicule. deoarece motocicleta nu trece peste axul drumului. da. cu arsuri multiple pe corp şi membre. nu. autocamionul. se poate circula fără restricţie de viteză. centurile de siguranţă neomologate. 648. B. transportate urgent la o unitate medicală. . nu există prevedere legală. motocicleta. pe banda din stânga. B. dacă nu obligă celelalte vehicule să treacă peste marcajul continuu. să reduceţi viteza.

da. 556. 1033. autoturismul. în aşa fel încât rana sângerândă să fie mai sus decât nivelul corpului. B. C. tramvaiul 2. 685. frânaţi puternic şi redresaţi vehiculul prin virare la stânga. în aşa fel încât rana care sângerează să fie mai jos decât planul corpului. C. C. motocicleta. 418. fără a frâna. autoturismul. dacă accidentul s-a soldat numai cu avarii. 1062. dacă sunteţi implicat într-un accident de circulaţie? A. C. 80 km/h. trageţi rapid de volan spre stânga. . motocicleta. nu are importanţă dacă rana este situată mai sus sau mai jos decât planul corpului. da. nu poate fi mai mare de: A. B. după ce aţi anunţat poliţia. după ce aţi acordat primul ajutor victimelor. începeţi respiraţia artificială. eliberaţi pedala de acceleraţie şi viraţi uşor spre dreapta. C. motocicleta. B. autobuzul. până îşi revine. pentru autovehiculele din categoriile A şi B. 909. B. B. Care dintre vehicule va trece primul prin intersecţie? A. autoturismul. din interiorul localităţilor. da.1052. Cum trebuie să procedaţi atunci când autovehiculul derapează cu spatele către dreapta? A. autoturismul. 50 km/h. tramvaiul 1. autobuzul. B. dar nu respiră? A. îi daţi câteva palme peste faţă. Limita maximă de viteză pe care administratorul drumului public o poate stabili pe anumite sectoare. În ce ordine vor trece prin intersecţie autovehiculele? A. 110 km/h. îi faceţi o resuscitare cardio-respiratorie. B. C. Cum procedaţi în cazul unui accidentat care are puls. autobuzul. Accidentatul cu hemoragie externă trebuie aşezat: A. Puteţi schimba poziţia autovehiculului. C.

îndrumătorii de circulaţie ai Ministerului Apărării. ambele indicatoare. nu aveţi voie să-l remorcaţi în această situaţie. Sunteţi obligat să opriţi la semnalele date de: A. B. B. 554. . B. C. manevrarea volanului solicită un efort fizic mai mare. pe arterele cu un singur sens de circulaţie. în zona de acţionare a indicatorului „Circulaţie în ambele sensuri". B. C. B. indicatorul 2. În această situaţie veţi circula cu: A.15. C. luminile de drum. 879. Care dintre cele două indicatoare obligă la schimbarea direcţiei de mers spre dreapta. C. C. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. luminile de poziţie. în intersecţiile cu sens giratoriu. C. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţi alăturate drumurilor publice. oglinzile retrovizoare sunt de dimensiuni mai mari. inspectorii primăriei. 339. conducătorii vehiculelor de ambulanţă. pe drumurile cu mai puţin de două benzi pe sensul de mers. Vi se interzice circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice când: A. luminile de întâlnire. dispozitivul de avertizare sonoră nu este corespunzător. C. Se interzice staţionarea voluntară: A. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă oprirea vehiculelor pe drumurile publice? A. după depăşirea locului unde este instalat? A. de aceea veţi efectua tractarea cu deosebită atenţie. indicatorul 1. 832. blocaţi direcţia. B. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. zgomotul în mers sau în staţionare depăşeşte limita legală admisă. 576. 366. Intenţionaţi să remorcaţi un autoturism cu servodirecţie rămas în pană de motor. B.

B. numai în locurile special destinate. Care dintre autoturisme staţionează regulamentar? . ruperea curelei de antrenare a pompei de apă. semnalizate prin indicatoare sau marcaje. C. da. numai pe străzile cu o lăţime de cel puţin 6 m. care semnalizează funcţionarea generatorului de curent. B. care cercetează accidentul. C. dacă circulă pe drumuri judeţene sau comunale. B. 717. dacă semnalizarea rutieră nu prevede acest lucru. C. B. C. cu încuviinţarea poliţiei. pe orice drum public. da. dacă persoana vătămată se poate deplasa singură. 480. scurgeri de electrolit din acumulatori. poate indica: A. Puteţi schimba poziţia autovehiculului. C. până la sosirea ambulanţei. cu condiţia să nu se stânjenească circulaţia celorlalte vehicule. de la cel puţin 150 m. De la ce distanţă faţă de vehiculul care circulă din sens opus. 217. pe timp de noapte. deoarece viteza de deplasare este mică. unde staţionarea nu este interzisă. nu. dacă acesta a fost implicat într-un accident din care a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unor persoane? A. Bicicliştii şi conducptorii de vehicule cu tracţiune animală sunt obligaţi să acorde întotdeauna prioritate? A. B. C. da. conducătorul unui autovehicul este obligat să folosească lumina de întâlnire? A. 95. 180. de la cel puţin 100 m. da.255. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei? A. griparea rotorului pompei de apă. acest aspect nu este stabilit legal. Aprinderea luminii „martor“ de la bord. nu. da. B. 951. de la cel puţin 200 m. Parcarea este permisă: A. nu. a ventilatorului şi a alternatorului.

Este permisă parcarea autoturismelor pe trotuar. nu. C. B. reduce viteza şi acordă prioritate vehiculelor care vin din dreapta sa. B. B. dacă se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor ? A. Ce trebuie să faceţi imediat după un accident cu un animal sălbatic? A. B. întrucât trotuarul este rezervat în exclusivitate deplasării pietonilor. fără ca prin aceasta să fie perturbată circulaţia. Imobilizarea voluntară a unui vehicul se consideră oprire. vehiculele de până la 3. C. dacă: A. Cum procedează conducătorul de autovehicul care intenţionează să circule pe direcţia înainte printr-o intersecţie nedirijată? A. aprindeţi luminile de avarie şi asiguraţi locul accidentului. 1051. B. 405. există defecţiuni la sistemul de climatizare. vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică. 207.5 tone execută operaţiunea de aprovizionare cu mărfuri alimentare. înainte şi după trecerea la nivel cu calea ferată. Care este cea mai vulnerabilă categorie de participanţi la trafic. da. vehiculul a fost oprit pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane. înainte şi după staţiile mijloacelor de transport public. din rândul căreia se înregistrează cele mai multe victime? . reduce viteza şi acordă prioritate vehiculelor care circulă din sens opus şi urmează să schimbe direcţia de mers spre stânga. opriţi. înainte şi după acestea. C. C. 655. luaţi vânatul acasă şi comunicaţi societăţii de asigurare daunele suferite de autoturism. 318. autoturismul albastru. ambele autoturisme. 1021. C. sunt aplicate abţibilduri pe parbriz. 110. la o distanţă mai mică de 100 m. Certificatul de înmatriculare se reţine atunci când: A. când vehiculul trebuie scos de pe partea carosabilă pentru a nu stânjeni autovehiculele aflate în mişcare. B. pe trecerile pentru pietoni sau la mai puţin de 25 m. dar numai în acele zone unde există reglementări în acest sens. Este interzisă oprirea voluntară: A.A. autoturismul roşu. B. înştiinţaţi societăţile de protecţie a animalelor. da. C. reduce viteza şi acordă prioritate tuturor vehiculelor. durează cel mult 5 minute. la o distanţă mai mică de 50 m. C.

C. Consumul de alcool. conducătorii de vehicule cu atestat profesional. B. 1043. capacitatea de a nu intra în conflict cu organele de poliţie rutieră. poate reduce capacitatea vizuală. dacă semafoarele nu funcţionează? A. B. să fiţi odihnit şi bine alimentat. acordaţi prioritate de stânga. Ce se înţelege prin vigilenţă. B. autoturismul. deoarece autoturismul virează la stânga şi intersectează direcţia acestuia de mers. să semnalizaţi.A. B. B. îndeosebi copiii şi persoanele în vârstă. chiar şi în cantităţi mici: A. C. B. aveţi prioritate. C. să măriţi viteza. pentru ca cei din spate să vă acorde prioritate. poate reduce capacitatea auditivă. acordaţi prioritate de dreapta. dezinfectarea rănii. C. 569. conducătorii de vehicule fără experienţă în conducere. pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic. ridicarea membrului accidentat în poziţie verticală. deoarece vine din dreapta autocamionului. C. banda pe care circulaţi se sfârşeşte şi trebuie să vă continuaţi deplasarea pe banda din stânga? A. Cum procedaţi în această situaţie. 406. O hemoragie produsă la unul dintre membrele unei persoane rănite se va opri prin: A. 919. să permiteţi trecerea vehiculelor care circulă pe banda din stânga. menţinerea neîntreruptă a atenţiei pe toată durata deplasării. Ce obligaţii aveţi dacă. pentru a nu fi obligat să opriţi pe traseu. poate determina o manieră de conducere riscantă sau excesiv de degajată. C. autocamionul. C. deoarece nu-şi schimbă direcţia de mers. pietonii. 910. B. acţiunea compresivă asupra vasului lezat sau aplicarea garoului. . Care dintre autovehicule va intra primul în intersecţie? A. circulând pe un drumul public cu mai multe benzi. 602. autocamionul. din punct de vedere al conduitei preventive? A. pansarea şi aplicarea atelelor.

C. B. 645. Care dintre autovehicule va intra ultimul în intersecţie? A. B. nu. . 936. maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor. da. B. prin excepţie. atunci când pătrundeţi pe un drum naţional. carton rigid. nu. C. motociclete fără ataş şi biciclete. la întâlnirea pietonilor aflaţi pe sensul de mers opus. C. ploi torenţiale. Este permisă oprirea în dreptul staţiei de tramvai prevăzută cu refugiu pentru pietoni? A. 811. C. 982. într-o intersecţie nedirijată. vehiculele cu tracţiune animală. pe un pod? A. C. 126. când tramvaiul nu se află în staţie. reduceţi viteza până la limita evitării oricărui pericol. autocamionul. dacă există în dotare. Imobilizarea unei fracturi fără atele se face cu: A. ninsori abundente. eşarfe şi triunghiuri de pânză. maxim 50 km/h în localităţi sau 60 km/h în afara localităţilor. niciun vehicul. la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“. B. C. 551. B. o folie de material plastic. dacă vizibilitatea este redusă sub 100 m? A. autobuzul. B. tractoarele şi alte autovehicule lente. da. B. Pe ploaie veţi aprinde luminile de ceaţă din spate? A. Cu ce viteză veţi circula în condiţii de ceaţă. venind de pe un drum judeţean. deoarece în astfel de staţii este permisă depăşirea. În ce situaţii sunteţi obligat să acordaţi prioritate de trecere? A. autoturismul.42. C. Ce vehicule pot fi depăşite. da.

vă angajaţi primul în traversare. la o distanţă de 200 m de la indicator. B. C. conducătorii de vehicule: A. nu pot folosi banda pe care este amplasată linia tramvaiului. 720. o coborâre periculoasă. în intersecţiile cu sens giratoriu. C. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. care începe la o distanţă de 200 m de la indicator. legal. B. B. C. Întoarcerea autovehiculului este interzisă: A. fără să incomodeze circulaţia acestuia. pot folosi banda pe care este amplasată linia tramvaiului. nu este prevăzut. când claxonul nu funcţionează la parametri optimi. În care dintre situaţii oprirea este interzisă: A. C. B. în dreptul indicatorului „Parcarea interzisă". B. Cum este corect să procedaţi.57. B. circulând spre stânga. 413. 302. 304. o coborâre periculoasă. 942. în intersecţiile unde este necesară manevrarea înainte şi înapoi. 840. în anexa certificatului de înmatriculare al autovehiculului. când inspecţia tehnică periodică a expirat. În care dintre situaţii se reţine certificatul de înmatriculare sau înregistrare? A. într-un document eliberat de service. când motorul emite diverse zgomote. permiteţi trecerea tramvaiului. C. Pe drumul public cu cel mult două benzi pe sens şi cu o a treia bandă pe care este amplasată linia tramvaiului lângă axa drumului. vă puteţi angaja abia ultimul. în manualul tehnic al autovehiculului sau al remorcii. . pe străzile cu sens unic. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului roşu? A. unde marcajul axial este discontinuu. Indicatorul vă avertizează că urmează: A. Termenul de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice poate fi regăsit: A. B. pe o distanţă de 200 m. C. C. o succesiune de curbe periculoase.

deoarece a semnalizat corect. reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea. dacă nu se apropie trenul. în orice locuri şi situaţii în care vizibilitatea nu permite executarea manevrei. Autoturismul semnalizează intenţia de a se pune în mişcare. atunci când traficul rutier este aglomerat. după ce vă asiguraţi că nu se apropie trenul. nu. B. da. nu. vă asiguraţi şi vă continuaţi deplasarea. B. în intersecţii. B. Puteţi efectua depăşirea? A. C. Oprirea voluntară este interzisă: A. ninsori abundente. C. C. . opriţi. 701. cedaţi trecerea autovehiculelor care vin din dreapta. Depăşirea nu este permisă: A. dacă nu sunt alte obligaţii. atunci când vehiculul ce urmează a fi depăşit rulează cu viteza admisă de lege. B. la întâlnirea indicatorului „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers“. C. pe sectoarele de drum neiluminate. executaţi aceeaşi manevră. deoarece trebuie să vă asiguraţi.83. pe drumurile cu prioritate. 560. opriţi numai dacă se apropie trenul. 5. Cum trebuie să procedaţi în situaţia dată. Cum veţi proceda? A. C. 871. când circulaţi pe poduri sau sub poduri. procedaţi regulamentar. ploi torenţiale. vehiculele care pleacă de pe loc au prioritate. Viteza de deplasare trebuie să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor: A. opriţi fără a depăşi calea ferată. B. 396. B. dacă semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează? A. C. traversează intersecţia. când vizibilitatea este sub 100 m în condiţii de ceaţă. Autovehiculul din faţa dvs.

sistemul de direcţie este manual. da. 651. vă continuaţi deplasarea. să reducă viteza. 37. 80 km/h. 100 km/h. lichidul de răcire nu conţine antigel. să menţină curate plăcuţele cu numărul de înmatriculare. folosiţi orice aparat electric alimentat de generatorul autovehiculului. B. pentru că aveţi prioritate de trecere. este de: A. dacă distanţa este de peste 25 m. C. să circule cu o viteză inferioară celei prescrise de indicatorul „Viteză minimă obligatorie“. B. pătrunderea apei sau a combustibilului în baia de ulei. . defectarea pompei de ulei. opriţi şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care se apropie din sens opus. Cauzele ce pot determina creşterea nivelului de ulei în baia de ungere sunt: A. B. C. Viteza maximă cu care pot să conducă un autoturism. Consumul de carburant se măreşte dacă: A. nu. Dacă rămâneţi în pană într-un tunel: A. B. circulaţia frecventă pe drumuri neasfaltate. 137. 90 km/h. C. pentru a fi vizibile. C. Care dintre următoarele obligaţii revin conducătorului de vehicul? A. opriţi funcţionarea motorului.914. care se apropie din sens opus. 1060. C. numai în reprize foarte scurte. 489. pe drumurile naţionale europene (E). Cum procedaţi când circulaţi pe un drum public şi întâlniţi indicatorul „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers“? A. persoanele care au mai puţin de un an de practică de conducere. atunci când trece pe lângă un poliţist de circulaţie aflat în serviciu pe drumul public. opriţi şi acordaţi prioritate numai vehiculelor cu gabarit depăşit. Vă este permis să claxonaţi un biciclist înainte de a-l depăşi? A. C. 361. B. B.

deoarece indicatorul „Oprirea interzisă“ nu permite oprirea la o distanţă mai mică de 100 m de acesta. da. B. Când este obligat conducătorul unui autovehicul să oprească? A. 128. B. În care dintre situaţiile de mai jos puteţi folosi banda de lângă axa drumului pe o autostradă? A. când efectuaţi depăşirea altor autovehicule. nu. închideţi autovehiculul şi vă îndepărtaţi de acesta. pneuri speciale sau lanţuri antiderapante. deoarece se află în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“. 643. C. B. C. C. deoarece semnul adiţional indică sfârşitul zonei unde oprirea este interzisă. la semnalul patrulelor şcolare de circulaţie la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor şcolare. da. 51. Tramvaiul poate fi depăşit pe partea stângă? A. 548. la semnalul conducătorului grupurilor organizate. 496. când se apropie de o intersecţie sau când este semnalizat cu farurile de un alt participant la trafic.B. pentru a putea folosi luminile de avarie. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce. când nu sunteţi precedat de alte autovehicule. în staţiile fără refugiu. pentru protejarea călătorilor care urcă sau coboară. lanţuri pentru zăpadă. B. nu. se recomandă să echipaţi autoturismul cu: A. 104. B. Pentru a circula pe un drum cu polei. când conduceţi autoturismul cu viteza maximă admisă. dacă celelalte benzi în direcţia de mers sunt ocupate. . pentru o perioadă de 60 de zile. motorul trebuie să funcţioneze. lopată şi nisip. da. C. C. atunci când între şina din dreapta şi bordură nu există spaţiu suficient pentru depăşire. Autoturismul alb din dreapta dvs. nu. cu amendă contravenţională. cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile. C. a oprit regulamentar? A. Cum este sancţionat conducătorul unui vehicul care a cumulat 15 puncte de penalizare? A. C. B.

20 km/h pentru tramvaie şi 40 km/h pentru toate autovehiculele. să reduceţi viteza până la limita la care să vă asiguraţi o bună vizibilitate şi un control deplin asupra comenzilor. nicio obligaţie. 709. să rulaţi cât mai aproape de axul drumului. C. 370. 79. nu poate fi mai mică de: A. conducătorul autocamionului. Ce înseamnă să conduceţi preventiv pe timp nefavorabil? A. C. B. acordaţi prioritate vehiculului de mai sus. Camionul este staţionat. 151. B. 594. dacă cel care se apropie din sens opus este obligat să efectueze manevre de evitare a coliziunii. să respectaţi cu stricteţe limitele de viteză pentru sectorul de drum pe care circulaţi. dacă spaţiul lateral este suficient. Conducătorilor de vehicule le este interzis: A. C.799. 30 km/h pentru tramvaie şi 50 km/h pentru toate autovehiculele. da. Ce obligaţii aveţi dacă întâlniţi un vehicul cu semnalele speciale de avertizare luminoase de culoare albastră în funcţiune? A. Cine încalcă legea dacă încercaţi să-l depăşiţi ? A. cât şi dumneavoastră. dumneavoastră. opriţi cât mai aproape de marginea drumului. . Este permisă depăşirea când din sens opus se apropie un alt autovehicul? A. B. B. legea nu prevede obligaţii în această situaţie. să săvârşească acte sau gesturi obscene. deoarece semnalul albastru se adresează coloanelor în mişcare. din interiorul localităţilor. dacă cel care se apropie din sens opus a redus viteza de deplasare pentru a facilita depăşirea. B. pentru că astfel blocaţi intersecţia. nu. C. B. C. Vă puteţi apropia de vehiculul din faţă? A. da. B. 10 km/h pentru tramvaie şi 30 km/h pentru toate autovehiculele. C. să profereze injurii. 116. nu. să adreseze celorlalţi participanţi la trafic expresii jignitoare sau vulgare. atât conducătorul autocamionului. C. Limita inferioară de viteză pe care administratorul drumului public o poate stabili pe anumite sectoare. da.

iar dacă se impune. C. opriţi. 967. Ce categorii de vehicule au obligaţia de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire? A. autovehiculele care tractează alte vehicule sau care transportă produse periculoase. C. 68. 498. unul dintre faruri nu funcţionează.850. C. da. 1040. pe străzile pe care circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. 589. reduceţi viteza. parbrizul este fisurat. Cum procedaţi corect dacă circulaţi înainte şi semaforul indică lumină galbenă intermitentă? A. la o distanţă mai mică de 50 m de staţia de autobuz. acordaţi prioritate. Întoarcerea unui autovehicul este interzisă: A. conducătorul motocicletei. nu. în rampă. ambii conducători. începutul zonei în care este interzisă oprirea. B. autovehiculele pentru transport public de persoane. Unui autovehicul nu-i este permis să circule atunci când: A. deoarece semaforul este pe culoarea verde. deoarece la următoarea comutare va apărea lumina roşie. B. noxele emanate depăşesc limita legală admisă. opriţi întotdeauna. B. sfârşitul zonei de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. deoarece vă intersectaţi cu un drum prioritar. deoarece se aplică regula priorităţii de dreapta. B. . troleibuz sau tramvai. C. B. B. C. da. C. autovehiculele ce se deplasează cu viteză mare. unde vizibilitatea este sub 50 m. Care dintre conducătorii autovehiculelor execută corect depăşirea tramvaiului aflat în mers? A. Ce semnifică indicatorul împreună cu panoul adiţional? A. B. În această situaţie trebuie să cedaţi trecerea vehiculului din dreapta? A. 98. sfârşitul zonei de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“.

iar spaţiul rămas permite depăşirea prin dreapta. 192. B. reduceţi viteza şi traversaţi intersecţia. când vehiculul se deplasează foarte lent. blocarea pedalei de frână. Cursa liberă a pedalei de frână. da. un joc insuficient între saboţi şi tamburi. B. 87. 381. da. permiteţi trecerea autocamionului. C. B. reduceţi viteza şi cedaţi trecerea. C. B. vă angajaţi în traversare înaintea autocamionului.C. acordaţi prioritate de dreapta. opriţi şi cedaţi trecerea. pierderi de lichid pe la garnituri. C. indică: A. în cazul vehiculelor care urmează să vireze la stânga. autocamionul. numai dacă autobuzul are refugiu pentru pietoni. da. C. mai mică decât cea obişnuită. din motive obiective. 265. în nicio situaţie. da. nu. până la plecarea autobuzului din staţie. B. dacă vă asiguraţi şi semnalizaţi. dacă spaţiul lateral dintre vehicule permite acest lucru. B. Cum procedaţi corect în această situaţie? A. când se circulă în coloană. 954. când se circulă pe un drum alunecos. Este regulamentar să depăşiţi autobuzul oprit în staţie? A. cu viteză redusă. Pot fi depăşite autovehiculele pe partea dreaptă? A. C. 1061. C. 610. Cum este corect să procedaţi dacă semafoarele funcţionează cu lumina galbenă intermitentă? A. Care dintre autovehicule staţionează greşit? A. conducătorul autoturismului. Când se folosesc luminile de avarie? A. . nu.

105. C. da. B. la o staţie de inspecţie tehnică autorizată. Semaforul instalat pe trotuar are în funcţiune semnalul roşu. B. . B. Conducătorul de vehicul care doreşte să meargă înainte are dreptul să intre în intersecţie? A. cu excepţia motocicletelor fără ataş. deoarece semaforul suspendat are semnalul verde în funcţiune. în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea autovehiculelor. la mai puţin de 50 m de intrarea în sediile instituţiilor. C. În ce situaţii este interzisă depăşirea unei biciclete? A. C. 4. La o intersecţie semaforizată. ambii conducãtori. ambele autovehicule. 1. 1. la cel mult doi ani. semnalul verde. B. C. C. B. nu. deoarece semaforul de pe trotuar. 185. la orice service auto. 4. conducătorul primului autovehicul. interzisă“. conducătorul autovehiculului din spate. deoarece deplasarea pe direcţia înainte este permisă numai atunci când semnalul verde este în funcţiune la ambele semafoare. 243. 4. conform legii.B. 1027. 777. pe poduri şi sub poduri. care a oprit brusc. Întoarcerea este interzisă: A. 825. anual. are semnalul roşu în funcţiune. fiind foarte aproape de semafor. 2. Conducătorul unui autovehiculul. 1. pentru direcţia de mers la stânga. 3. 3. care i se adresează. B. care nu a păstrat distanţa de siguranţă în mers. pe drumurile naţionale. opreşte brusc şi este lovit din spate de conducătorul care îl urma. 2. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. 3. periodic. C. autoutilitara. 2. iar cel suspendat. Inspecţia tehnică periodică a autovehiculelor şi a remorcilor trebuie efectuată: A. la mai puţin de 100 m de trecerea la nivel cu calea ferată. nu. pe trecerile de pietoni semnalizate. C. semnalul verde se schimbă în galben. Care dintre cei doi conducători a greşit? A.

da. B. B. B. în apropierea vârfurilor de rampă. rularea cu jocuri mari la pedala de ambreiaj sau la mecanismul de direcţie. 598. să prezinte certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a vehiculului. . coborârea pantelor cu motorul oprit sau aducerea schimbătorului de viteze în punctul mort. în curbe. B. da. autoturismului verde. C. Cum veţi proceda corect atunci când circulaţi pe timpul nopţii. Cum se recunoaşte o fractură deschisă la membre? A. autoturismului roşu. dacă vizibilitatea este redusă sub 50 m. 264. B. C. accidentatul nu se poate mişca. să înmâneze documentele prevăzute de lege. Cărui autoturism trebuie să-i acordaţi prioritate? A. Ce deprindere greşită a conducătorului auto determină frecvent defectarea ambreiajului? A. C. C. 479. aşteptarea la semafor având pedala de ambreiaj apăsată. 81. pielea este străpunsă în zona fracturii. Este permisă oprirea în situaţia dată? A. în condiţii atmosferice ce împiedică mult vizibilitatea? A. 500. 740. Ce obligaţii are conducătorul auto atunci când un poliţist îi solicită documentele? A.278. deoarece staţia de tramvai este prevăzută cu refugiu pentru pietoni. când vizibilitatea este redusă sub 50 m. B. C. opriţi şi aşteptaţi modificarea condiţiilor atmosferice. dacă în staţie nu se află niciun tramvai. la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“. nu. să prezinte documentele personale. zona fracturată este tumefiată. C. niciunui autoturism. În care dintre situaţii este interzisă depăşirea? A.

B. folosiţi luminile de drum şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului; C. folosiţi luminile de întâlnire şi semnalizaţi prin schimbarea luminii de întâlnire cu cea de drum, la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată.

16. Braţul stâng, întins orizontal, al poliţistului semnifică oprire pentru:
A. vehiculele care vin din faţă; B. vehiculele care vin din spate; C. vehiculele care vin din faţă şi din spate.

896. Ce măsuri se iau în cazul accidentării foarte grave a unei persoane, într-un accident de circulaţie?
A. transportul imediat la cea mai apropiată unitate sanitară, cu orice mijloc de transport posibil; B. transportul imediat până la prima localitate şi anunţarea ambulanţei; C. acordarea primului ajutor, până la sosirea ambulanţei.

367. Vă este permis să depăşiţi bicicliştii?
A. da, dacă prin claxonare bicicliştii sunt determinaţi să se angajeze cât mai spre dreapta; B. nu, pentru că din cauza circulaţiei din sens opus nu se poate păstra o distanţă laterală corespunzătoare; C. bicicliştii pot fi depăşiţi fără restricţii.

30. Când semaforul este însoţit de lumina intermitentă de culoare verde, sub forma unei săgeţi pe fond negru către dreapta, aveţi următoarea obligaţie:
A. niciuna, indicatorul fiind de informare; B. niciuna, întrucât indicatorul nu vi se adresează; C. să circulaţi numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.

211. Trecerea peste marcajul discontinuu este permisă:
A. în orice situaţie, acesta având un caracter orientativ; B. atunci când un asemenea marcaj nu delimitează cele două sensuri de circulaţie; C. la schimbarea benzii de circulaţie, a direcţiei de mers sau la depăşire.

769. Trecerea cu autovehiculul la semnalul luminos de culoare roşie se sancţionează astfel:
A. cu amendă penală; B. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare; C. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehiculul.

108. Într-o zonă rezidenţială puteţi circula cu:

A. viteza minimă obligatorie de 20 km/h; B. viteza maximă de 20 km/h; C. viteza maximă de 30 km/h.

813. Cum se sancţionează nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană?
A. cu amendă penală; B. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule; C. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare.

497. Ce vă este interzis în situaţia dată?
A. indicatorul se adresează conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane; B. să circulaţi cu o viteză mai mică de 60 km/h; C. să circulaţi cu o viteză mai mare de 60 km/h.

111. Sunteţi obligat să folosiţi luminile de întâlnire în timpul zilei:
A. pe toate categoriile de drumuri; B. pe drumurile judeţene, comunale şi locale; C. pe autostrăzi, drumuri expres şi naţionale europene.

714. Factorii principali care ajută un conducător auto să piloteze preventiv sunt:
A. atitudinea pozitivă în trafic, calmul, cunoştinţele dobândite şi politeţea; B. iscusinţa şi priceperea de a-şi impune calităţile fizice dobândite; C. mijloacele de semnalizare rutieră şi agenţii de poliţie rutieră.

586. Care este principalul factor de risc pe care trebuie să-l aveţi în vedere la conducerea autovehiculului prin tunele rutiere?
A. viteza redusă de deplasare şi mersul în coloană; B. dificultăţi în adaptarea vederii la intrarea şi la ieşirea din asemenea pasaje; C. posibilitatea existenţei unor denivelări ale părţii carosabile.

89. Trebuie respectată semnificaţia unui indicator instalat pe partea stângă a drumului, orientat către conducătorii de vehicule care se apropie?
A. nu, deoarece se adresează circulaţiei din sens invers; B. da, dar numai de către cei care circulă pe banda cea mai apropiată de axul drumului; C. da, de către toţi conducătorii de vehicule care îl întâlnesc.

248. Ce semnifică indicatorul?
A. interzice circulaţia în ambele sensuri a autovehiculelor; B. interzice circulaţia în ambele sensuri a motocicletelor şi motoretelor; C. interzice circulaţia în ambele sensuri a tuturor vehiculelor.

828. Care dintre autoturisme s-a încadrat corect pentru a schimba direcţia de mers?
A. autoturismul roşu; B. autoturismul albastru; C. ambele autoturisme.

727. La un accidentat cu corpi străini în interiorul plăgilor, procedura corectă este:
A. extragerea corpilor străini din plăgi; B. spălarea corpilor străini cu apă curată; C. corpii străini nu se extrag din plăgi, întrucât se pot produce complicaţii.

1035. Ce obligaţii îi revin conducătorului auto când constată, noaptea, că lumina farurilor nu se mai aprinde?
A. să folosească luminile de poziţie până ajunge într-un loc de parcare unde poate remedia defecţiunea; B. să asigure funcţionarea cel puţin a luminii de întâlnire din stânga a autovehiculului şi a unei lumini de poziţie din spate; C. să circule cu atenţie până la primul service auto.

295. Circulaţia pe banda rezervată transportului public de persoane, semnalizată ca atare, este permisă:
A. vehiculelor care efectuează transport public de persoane şi autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă; B. numai vehiculelor care efectuează transport public de persoane; C. tuturor vehiculelor, dacă nu incomodează circulaţia vehiculelor prioritare.

575. Un vehicul va fi imobilizat dacă:
A. numărul de înmatriculare sau de înregistrare este fals; B. starea tehnică a pneurilor este necorespunzătoare; C. conducătorul auto refuză să poarte centura de siguranţă.

141. Sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, în următoarele situaţii:
A. în zona de acţiune a indicatorului de avertizare „Copii“, în intervalul orar 07.00-22.00; B. într-o zonă rezidenţială;

al cărui număr de locuri pe scaune. nu. B. la trecerile la nivel cu linia de tramvai. autovehiculul care nu depăşeşte 3. 153. B. Oprirea este interzisă: A. pe drumurile publice unde circulă troleibuze şi tramvaie. dar numai în interiorul localităţilor. nu. când autovehiculul din faţă s-a pus în mişcare. Cum se defineşte corect autovehiculul din categoria B? A. . da. este mai mic de 8.500 kg. deoarece respectă atât semnificaţia indicatorului. 481. autovehiculul care nu depăşeşte 5. dacă sunt aprinse luminile de poziţie sau de staţionare. da. C. al cărui număr de locuri pe scaune. Dacă un drum public este neiluminat. C. da. 434. la trecerile la nivel cu calea ferată industrială. C.500 kg. B. B.000 kg. 654. în afara conducătorului. B. acordând prioritate pietonilor şi când uşile tramvaiului au fost închise. Autoturismul din imagine a parcat regulamentar? A. C. nu este mai mare de 8. Care este momentul în care puteţi începe depăşirea unui tramvai oprit într-o staţie fără refugiu? A. 694. al cărui număr de locuri pe scaune. cât şi a semnului adiţional. deoarece este parcat în întregime pe trotuar. deoarece se află în afara zonei în care parcarea este permisă. când călătorii au coborât din tramvai şi au părăsit partea carosabilă. în afara conducătorului. C. 986. în afara conducătorului. C. când partea carosabilă este acoperită cu mâzgă.C. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. este permisă staţionarea vehiculelor pe partea carosabilă? A. B. nu este mai mare de 5. da. autovehiculul care nu depăşeşte 3. la schimbarea benzii de circulaţie. în zona de staţionare cu durată limitată. la o distanţă mai mică de 25 m faţă de trecerea pentru pietoni.

numai cu luminile de poziţie. Este permisă remorcarea unui autovehicul pe autostradă? A. 355. când partea carosabilă este acoperită cu polei. C. B. B. C. da. B. legea interzice în mod expres acest lucru. B. Viteza va fi redusă până la limita legală în următoarele situaţii: A. dacă ansamblul astfel format poate depăşi viteza de 50 km/h. amendă şi puncte de penalizare. 453. pentru nerespectarea semnalelor. pentru încălcarea normelor legale referitoare la semnalizarea vehiculelor. nu. 558. la întâlnirea indicatorului „Oprire“. C. mâzgă sau piatră cubică umedă. în perimetrul pieţelor aglomerate. C. dacă intersecţia este dirijată. zăpadă bătătorită. B. indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. dar numai a bicicletelor şi a mopedelor. B. suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. dacă autovehiculul remorcat este un autoturism. pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la oprire şi staţionare. 60. Este permisă depăşirea vehiculelor în intersecţii? A. nu. da. se sancţionează cu: A. C. da. Folosirea incorectă. niciunui vehicul. C. Dacă circulaţi într-o intersecţie cu sens giratoriu. fără lumini. dacă această contravenţie a fost săvârşită în mod repetat. gheaţă. acordaţi prioritate: A. cu luminile de întâlnire. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică măsura reţinerii permisului de conducere? A.684. 664. . anularea permisului de conducere. vehiculelor care urmează să intre în intersecţie. veţi circula: A. B. În situaţia dată. a luminilor de drum la întâlnirea cu alt autovehicul care circulă din sens opus. 820. C. da. pe timp de noapte. autobuzelor şi troleibuzelor.

B. fără a intra în derapaj. în zona orelor 10:00-14:00. C. autoturismul. acordaţi prioritate numai vehiculelor care vin din dreapta. să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie. la o distanţă mai mică de 100 m de staţiile de autobuz. viteza prevăzută de Regulament pentru categoria de drum pe care circulaţi în acel moment. Cum veţi proceda în intersecţia care urmează? A. troleibuz sau tramvai. 642. troleibuzul. C. autoturismul. troleibuzul. 713. în această situaţie nu trebuie să circulaţi cu mai mult de 20 km/h. tramvaiul. Care este poziţia corectă a conducătorului auto în timpul conducerii? A. În ce ordine vor circula autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. autoturismul. B. să fie cât mai concentrat. Ce obligaţii aveţi la semnalul membrilor patrulelor şcolare de circulaţie. la mai puţin de 50 m de trecerea la nivel cu o cale ferată curentă. cea mai corectă poziţie în timpul conducerii auto este aceea care previne apariţia somnului. C. C. B. viteza care să vă confere siguranţa că puteţi opri şi evita orice eveniment rutier. acordaţi prioritate numai vehiculelor care vin din stânga. B. acordaţi prioritate celor în drept. 421. pe drumurile pe care o bandă de circulaţie este ocupată de linia de tramvai. C. troleibuzul. atunci când barierele sunt ridicate? . Care este viteza cu care trebuie să vă deplasaţi pe un drum public umed sau acoperit cu mâzgă sau zăpadă? A. C. să stea cât mai confortabil pe scaun. B. tramvaiul. la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ? A. Cum trebuie să procedeze conducătorul unui autovehicul la trecerea la nivel cu calea ferată. să ţină volanul strâns şi privirea îndreptată numai înainte şi să stea cât mai aproape de parbriz. tramvaiul. 99. 786. să opriţi. B. cu capul rezemat de tetieră şi cu ambele mâini pe volan. Întoarcerea unui autovehicul este interzisă: A.162. să treceţi pe banda de lângă axul drumului. 1053.

să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de depanare. prin amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. 608. . să reducă viteza. Ce obligaţii revin conducătorilor de vehicule la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. Cum trebuie să procedeze conducătorul unui autovehicul dacă în timpul deplasării apar probleme tehnice care fac imposibilă continuarea călătoriei? A. C. acordând prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe drumul prioritar. traseul 1. dacă nu poate înlătura defecţiunile. Dacă într-o intersecţie conducătorul de vehicul întâlneşte semnalul verde al semaforului. fără a depăşi indicatorul de prioritate în cruce. să respecte semnificaţia indicatorului. să oprească imediat. B. să respecte semnificaţia semnalului verde. să reducă viteza. Care este traseul optim pentru a întoarce în intersecţia prezentată? A. B. să respecte semnificaţia semnalului verde. traseul 3. să asigure autovehiculul contra efracţiei şi să plece după ajutor. prin anularea permisului de conducere. Cum se sancţionează neacordarea priorităţii de către conducătorii de autovehicule şi tramvaie pietonilor angajaţi în traversarea drumurilor publice. C. B. să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate de trecere. el este obligat: A. C. pe acostament sau. care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi pe cele de avertizare sonoră? A. 341. să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile. 830. B. în lipsa acestuia. atunci când au acest drept? A. B. precum şi indicatorul „Cedează trecerea“. să mărească viteza pentru a nu incomoda circulaţia. 139. în sensul de deplasare. să oprească autovehiculul în locul unde vizibilitatea este maximă. C. traseul 2. C. B. fără a depăşi linia continuă pentru oprire. 1042. să reducă viteza autovehiculului şi să traverseze cu atenţie. C. prin amendă contravenţională şi puncte de penalizare. asigurându-se că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.A. cât mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului.

întrucât în acest caz staţionarea este interzisă. nu. 1031. să se angajeze în discuţii cu ceilalţi ocupanţi ai autovehiculului. eficienţa frânării este mult diferită? A. venind de pe un drum judeţean. B. da. Cum poate fi menţinută luminozitatea farurilor în condiţii meteorologice nefavorabile? A. în ciuda acestui fapt. nu. B. comunal sau local. da. Puteţi depăşi tramvaiul oprit în staţie? A. C. 374. folosind numai lumina de drum. pătrunde pe un drum naţional. 165. menţine în funcţiune luminile de întâlnire. păstrând curate permanent farurile. Conducătorul unui vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere într-o intersecţie nedirijată dacă: A. C. deoarece remorca nu face parte din categoria autovehiculelor. da. venind de pe un drum naţional. când este orbit de lumina farurilor unui autovehicul care circulă din sens opus? A. pentru a-l atenţiona pe celălalt conducător că circulă incorect. pătrunde pe un drum judeţean. 347. 467. pe roţile unei osii. B. remorca autoturismului pe care îl conduceţi? A. nu. Conducătorilor de vehicule le este interzis în timpul mersului: A. B. se reduce viteza de deplasare. Ce se întâmplă atunci când. dacă luminile de poziţie sunt aprinse.94. C. C. deoarece în staţie nu există refugiu pentru pietoni. deoarece tramvaiul se depăşeşte prin partea stângã. pune sau menţine în funcţiune faza de drum. venind de pe un drum judeţean. să arunce orice fel de obiecte pe drumul public. C. B. B. aprinde alternativ faza de drum şi de întâlnire. deoarece între şina de tramvai şi trotuar există spaţiu suficient pentru depăşire. Cum procedează conducătorul de autovehicule noaptea. Puteţi lăsa noaptea. vehiculul îşi menţine ţinuta de drum. pe un drum public. pătrunde pe un drum comunal sau local. să fumeze. prin reglarea periodică a fasciculului luminos. C. 668. B. reduce viteza de deplasare şi opreşte dacă este cazul. . pentru a observa mai bine drumul pe direcţia de deplasare.

C. cât şi a semnului adiţional. calmarea durerilor. conducătorul acestuia trebuie: A. B. 574. să oprească. Ce obligaţii vă revin la trecerile pentru pietoni? A. pentru evitarea unui posibil accident.5 tone. Puteţi depăşi în această situaţie? A. deoarece vă aflaţi la mai puţin de 150 m de calea ferată. deoarece vă aflaţi în zona unei treceri la nivel cu calea ferată. deoarece respectă atât semnificaţia indicatorului. 918. deoarece semnalul i se adresează. da. 446. Când poliţistul se află cu spatele la autovehiculul care se apropie şi cu braţul stâng întins orizontal. de a circula pe sectoarele respective de drum fără autorizaţie de la administraţia drumurilor. fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. să le acordaţi prioritate. . deoarece este parcat în întregime pe trotuar. nu. deoarece semnalul de oprire nu i se adresează. dezinfectarea rănilor. da. de mers. Ce interdicţie au conducătorii de autovehicule atunci când circulă pe drumuri acoperite de zăpadă. B. este regulamentar. B. Substanţele antiseptice se folosesc pentru: A. oprirea hemoragiei. dacă sunt pietoni angajaţi în traversare. C. să circulaţi cu viteză redusă. vehiculul poate derapa lateral. nu. de a efectua depăşiri. Autoturismul din imagine a parcat regulamentar? A. C.C. să reduceţi viteza. B. B. să continue deplasarea. pentru a putea ocoli pietonii angajaţi în traversare. nu. deoarece se află în afara zonei în care parcarea este permisă. da. gheaţă sau polei? A. de a circula cu un autovehicul a cărui masă totală maximă este mai mare de 3. dacă sunt pietoni angajaţi în traversare pe sensul dvs. 457. C. 803. să schimbe direcţia de mers spre stânga. C. C. 859. B.

C. luminile de poziţie. C. B. opriţi. C. luminile de întâlnire ale farurilor. după care traversaţi cu atenţie. B. Cum procedaţi când urmează să traversaţi o trecere la nivel cu calea ferată simplă. În ce situaţie se interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice? A. De ce trebuie reparat necondiţionat un eşapament defect? A. C. dacă nu e cazul. când parbrizul prezintă fisuri. pentru că destabilizează autovehiculul. din sens opus. nu. B. pentru că produce un zgomot prea mare. Când ninge abundent veţi folosi: A. Ce indicator urmează să fie întâlnit în intersecţia aflată la 100 m de indicatorul 1? A. 286. 410. nu este o urgenţă. Conducătorul de vehicul are obligaţia de a ceda trecerea la schimbarea direcţiei de mers spre stânga. claxonul. B. . 250. pe sensul său de mers. C. B. indicatorul 2. nu. B. da. când plăcuţele cu numărul de înmatriculare sunt neconforme cu standardul. dacă vă asiguraţi că din sens opus nu circulă niciun alt vehicul. traversaţi calea ferată. deoarece semnalul verde îi conferă prioritate de trecere. dacă circulaţi pe autostradă. atât vehiculelor care circulă din sens opus. fără bariere? A. doar reduceţi viteza. oricare dintre cele două indicatoare. reduceţi viteza. se apropie un mijloc de transport public. opriţi sau. cu excepţia cazului în care. în timp ce semnalul verde este în funcţiune? A. vă asiguraţi. cât şi pietonilor care traversează strada pe care acesta urmează să intre. 130. când acestea au montate dispozitive de detectare a prezenţei aparatelor radar. fără a depăşi indicatorul în cruce. vă angajaţi şi traversaţi numai după ce v-aţi asigurat că nu există niciun pericol. da. B. C. după care vă continuaţi drumul. vă asiguraţi în stânga şi în dreapta.85. 113. Puteţi folosi o viteză mai mare decât cea legală pentru depăşirea unui autovehicul? A. da. 686. indicatorul 3.

B. nu. La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale. se face: A. la libera înţelegere cu cei care se deplasează din sens opus. 173. tuturor vehiculelor cu care vă intersectaţi. Schimbarea direcţiei de mers spre stânga. de către o persoană al cărei permis este valabil pentru categoria B? A. 350. dublează marcajele convenţionale în zonele periculoase. B.C. autovehiculelor. La intersecţiile fără marcaje. rândul din dreapta. contravenţional. 503. 1023. fără a intersecta traiectoria celor care se deplasează din sens opus şi care virează la stânga. B. . sunteţi obligat să acordaţi prioritate: A. avertizează conducătorii de autovehicule că depăşesc zona de carosabil marcată şi destinată sensului de deplasare. B. B. pietonilor de pe sensul opus de circulaţie. C. prin stânga centrului imaginar al intersecţiei. C. dimensiunile parbrizului şi ale lunetei sunt mai mici. Câmpul vizual al conducătorului auto se reduce atunci când: A. C. 1001. amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere. viteza de deplasare este mai mare. penal. avertizează conducătorii de autovehicule că vor pătrunde într-o zonă supravegheată cu aparatură radar. Cum se pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul din categoria C. B. C. 283. rândul din stânga. C. Care este rolul marcajelor rezonatoare? A. indicatoarele rutiere sunt de mici dimensiuni. conducătorii auto care vor să circule pe direcţia înainte vor ocupa: A. oricare dintre rânduri. prin ocolirea centrului imaginar al intersecţiei. C. într-o intersecţie neprevăzută cu marcaje de ghidare.

atela să fie suficient de lungă. Semnalele date dintr-un autovehicul al poliţiei. de la o distanţă de cel puţin 100 m. pentru a se deplasa pe direcţia înainte. se aşază braţul într-o eşarfă. prin folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă. 294. reducerea vitezei şi deplasarea cât mai aproape de bordură sau acostament. comunal sau local. C. 597. în afara părţii carosabile sau cât mai aproape de bordură ori acostament. C. C. obligă la: A. vehiculelor care vin din dreapta. oprirea. se procedează astfel: A. B. B. În cazul unei fracturi de claviculă (umărul se află într-o poziţie atârnândă. până la trecerea coloanei. în cazul fracturilor. da. nu. se lasă braţul liber. B. de îndată. care însoţeşte o coloană oficială de vehicule. C. C. rândul din stânga. Un autovehicul avariat nu mai poate circula dacă: . La intersecţia nedirijată dintre un drum naţional şi unul judeţean. de la o distanţă de cel puţin 100 m. 530. B. se aduce umărul în poziţie normală. vehiculelor care circulă pe drumul judeţean. părăsirea drumului pe prima stradă la dreapta.275. Ce rând trebuie să ocupe conducătorul de vehicul şi de la ce distanţă. C. 711. comunal sau local. Precizaţi dacă presiunea din pneuri are efect asupra consumului de carburant: A. nu sunt necesare criterii pentru imobilizarea fracturilor cu atele. 454. se va ţine cont ca: A. rândul din stânga sau din dreapta. prioritatea de trecere se acordă: A. de la o distanţă de cel puţin 50 m. atela să nu fie rigidă. într-o intersecţie fără marcaje din afara localităţii? A. vehiculelor care circulă pe drumul naţional. B. rândul din dreapta. uşor înainte şi în jos). La imobilizarea cu atele. B. numai în cazul vehiculelor de mare tonaj. 776.

B. au trecut mai mult de 30 de zile de la data producerii avariei. C.A. către exteriorul curbei. C. traseul 2. 606. semnalizarea temporară. autovehiculul nu poate derapa în nicio situaţie. către sensul opus de mers. Care este traseul recomandat pentru a vira la stânga? A. C. să oprească funcţionarea motorului şi să cupleze o treaptă inferioară de viteză. care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei. spre dreapta. au trecut mai mult de 3 zile de la constatare. nu. Spre ce parte a drumului public are tendinţa de a derapa autovehiculul. temperatura mediului ambiant. 38. C. B. să acţioneze frâna de ajutor. Care dintre tipurile de semnalizare de mai jos vor fi respectate cu prioritate? A. indicatorul se referă la faptul că circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. 975. dacă se îndepărtează de acesta? A. C. B. în cazul efectuării unui viraj la stânga cu o viteză mare? A. 495. are elemente de caroserie distruse. presiunea. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul staţionat pe drumul public. C. virajul la stânga este interzis. spre interiorul curbei. aveţi prioritate faţă de vehiculele care circulă din sens opus? A. 471. B. traseul 1. C. B. să-i semnalizeze prezenţa pe timp de noapte cu o sursă de lumină. semnalele luminoase. semnalele şi indicaţiile poliţistului. 325. . da. Ce factor influenţează cel mai mult durata de serviciu a pneurilor? A. B. În situaţia dată. starea tehnică a frânei. B. să nu oprească prea aproape de următorul autovehicul.

B. şi după caz. amenda penală. luminile intermitente de avertizare ale autobuzelor şcolare vă obligă să opriţi. ambele autovehicule. C.693. 620. 823. autocamionul galben. C. C. reduceţi viteza. circulaţi cu atenţie sporită. da. amendă. 342. . B. amenda. circulaţi cu aceeaşi viteză. B. C. Dacă vreţi să părăsiţi autostrada: A. nu aveţi nicio obligaţie. Care sunt sancţiunile contravenţionale? A. B. puncte de penalizare. În situaţia dată puteţi continua depăşirea? A. autoturismul pe care îl conduceţi. B. pentru că sunt trei benzi de circulaţie. oprirea pe o distanţă de 50 m de la locul în care este instalat. măriţi viteza. staţionarea din dreptul lui până la prima intersecţie. B. Indicatorul interzice: A. Indicatorul interzice accesul: A. Cum trebuie să procedaţi atunci când un autobuz şcolar opreşte cu luminile de avarie aprinse? A. 308. atenţionarea. C. precum şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. C. dacă conducătorul autocamionului reduce viteza. Care dintre autovehicule trebuie să acorde prioritate pietonilor? A. oprirea din dreptul lui până la prima intersecţie. 774. 965. B. da. bicicletelor. nu. motocicletelor. C. mopedelor.

dacă s-a îmbolnăvit. Conducătorul auto este obligat: A. B. aveţi voie să viraţi la dreapta. angajat într-un accident cu avarii uşoare? A. C. C. 60-70 grade C. B. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului verde? A. 100-120 grade C. să se prezinte la termen. înainte de efectuarea manevrei: A. Cum poate fi evitată aceasta? . Temperatura lichidului de răcire care asigură performanţa maximă şi uzura minimă a motorului este cuprinsă în intervalul: A. la unitatea de poliţie care l-a citat. din spate şi din lateral. să anunţe imediat cea mai apropiată unitate de poliţie. B. C. C. buşonul rezervorului închis la maximum. C. defecţiuni la instalaţia de injecţie. 929. aşteaptă sosirea poliţistului din zonă. Ce comportament este corect în situaţia prezentată.810. 90-95 grade C. pentru soluţionarea oricărei probleme legate de calitatea sa de conducător. Care sunt factorii care fac ca motorul Diesel al unui autoturism să emită fum excesiv? A. opriţi şi nu intraţi în intersecţie. asigurarea şi încadrarea pe banda de lângă axul drumului. 505. oprirea şi semnalizarea intenţiei de a întoarce. lipsa combustibilului. Ce măsuri ia conducătorul de autovehicul. scoate autovehiculul în afara părţii carosabile şi anunţă poliţia în termen de 24 de ore. fără a schimba poziţia autovehiculului. Întoarcerea unui autovehicul pe un drum presupune. Printre primele cauze ale accidentelor rutiere figurează şi neatenţia în conducere. anunţă poliţia. intraţi cu atenţie în intersecţie şi viraţi numai la stânga. B. B. 223. 1048. semnalizarea şi asigurarea din faţă. C. 806. să nu conducă după ce a consumat medicamente împotriva bolilor cronice. 508. B.

îndeosebi pe sectoarele de drum în aliniament. respiraţia artificială. circulaţi cu aceeaşi viteză atât în localităţi. pentru stimularea vigilenţei în conducere. Pentru care dintre situaţiile de mai jos se dispune reţinerea permisului de conducere? A. B. „Limitare de viteză“. deşi intenţionaţi să viraţi la dreapta? A. 363. cât şi în afara acestora. imobilizarea fracturilor. folosiţi medicamente calmante sau energizante care nu sunt interzise conducătorilor auto. oprirea hemoragiei. B. cu atele sau cu un bandaj gros. Cum procedaţi dacă v-aţi încadrat pe banda din stânga. „Viteză minimă obligatorie“. pansarea rănilor. B. pansarea rănilor. masajul cardiac. se suspendă piciorul într-o chingă rigidă. B. C. C. C. oprirea hemoragiei. claxonaţi şi viraţi la dreapta. B. 826. 424. ştersături sau adăugiri. semnalizaţi. în condiţii de siguranţă. de la degete până la genunchi. prin punerea în funcţiune a unor surse de muzică cu intensitate sonoră mare. . viraţi accelerat la dreapta. B. pansarea rănilor. oprirea hemoragiei. rulaţi cu o viteză ponderată. B. întrucât din sens opus nu circulă alte vehicule. 360. masajul cardiac. Tensiunea nervoasă şi oboseala conducătorului auto pot fi reduse dacă: A. viraţi la stânga. C. În funcţie de starea accidentatului. C. 218. imobilizarea fracturilor. masajul cardiac. respiraţia artificială. „Viteză maximă obligatorie“. imobilizarea fracturilor. când permisul de conducere prezintă modificări. Care este semnificaţia indicatorului? A. prin concentrarea permanentă doar asupra activităţilor pe care trebuie să le efectuaţi pentru conducerea autovehiculului în condiţii de siguranţă. Cum se imobilizează fractura labei piciorului? A. 365. cu o faşă de la gleznă până la şold. pentru nerespectarea normelor legale referitoare la verificarea medicală periodică. prin alternarea stării de vigilenţă cu cea de relaxare la volan. C. respiraţia artificială.A. măsurile de prim ajutor se vor lua în următoarea ordine: A. C. pentru acumularea a 10 puncte de penalizare. menţinând un ritm de mers constant.

într-o intersecţie. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecţia din imagine? A. în această situaţie nu se poate schimba direcţia de mers spre stânga. C. 1005. B. începutul zonei de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“. lăsând liber traseul tramvaiului. autoturismul. continuaţi drumul. Ce trebuie să aveţi în vedere înaintea transportării unei victime la spital? A. C. C. poliţistul este orientat cu spatele către dvs. viraţi la stânga. Ce măsuri de precauţie trebuie să luaţi la utilizarea soluţiei antigel? A. Cum trebuie să se încadreze conducătorul de autovehicul. întrucât lichidul respectiv nu este nociv. 1004.970. ca funcţia respiratorie şi funcţia circulatorie să fie asigurate. . Ce semnifică panoul adiţional? A. şi cu braţul stâng întins orizontal? A. începutul zonei de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. În care dintre situaţii depăşirea este interzisă? A. pe linia tramvaiului. C. B. reduceţi viteza autovehiculului şi opriţi în spatele acestuia. B. motocicleta. dacă intenţionează să schimbe direcţia de mers spre stânga într-o intersecţie prin care circulă şi tramvaie. B. B. în zona de acţiune a indicatorului „Limitare de viteză“. în intersecţiile cu circulaţie nedirijată şi la trecerile pentru pietoni semnalizate. Cum procedaţi dacă. iar spaţiul dintre şina din dreapta şi bordura trotuarului permite deplasarea vehiculelor doar pe un singur rând? A. ca punctul sanitar către care vă îndreptaţi să nu fie la o distanţă mai mare de 50 km. 992. 140. 1047. C. B. staţionarea este interzisă până la indicator. 22. ca autovehiculul cu care va fi transportată victima să asigure confortul necesar. pe singurul rând rămas la dispoziţie. C. nicio măsură. în intersecţii şi la o distanţă de 50 m de acestea. autocamionul.

schimbaţi la timp într-o treaptă inferioară. B. aduceţi maneta în „punctul mort“. atunci când coborâţi o pantă lungă şi înclinată? A. introduceţi maneta într-o treaptă inferioară şi acţionaţi frâna de ajutor sau staţionare. să oprească pentru a remedia o defecţiune. pentru ca acesta să nu se deplaseze din pantă? A. C.B. pe toate drumurile lunecoase. B. vă continuaţi drumul. În această situaţie constataţi că părăsiţi autostrada în mod eronat. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecţie? A. în zonele de deal şi de munte. B. Unde se întâlneşte acest indicator? A. acţionaţi frâna de serviciu. C. să depăşească alte autovehicule. C. se va evita contactul cu aceasta. C. 780. 300. Cum asiguraţi un autoturism cu schimbător de viteză. Cum procedaţi? A. 362. schimbaţi într-o treaptă superioară. să staţioneze pe banda de urgenţă. deoarece degajă multă căldură. aduceţi imediat maneta în „punctul mort“. C. vă asiguraţi şi reintraţi pe autostradă. 703. autoturismul. motocicleta. conducătorului auto îi este interzis: A. B. . cu excepţia cazurilor justificate. 853. după schimbarea vitezei. opriţi. B. 1046. gheaţă sau polei. B. deoarece este toxică. Cum puteţi folosi în condiţii optime capacitatea de frânare a motorului. La circulaţia pe autostrăzi. nu se va combina cu apa. tramvaiul. la începutul sectoarelor de drum acoperite de zăpadă. reintraţi imediat pe autostradă. C. C.

vă asiguraţi. C. Imobilizarea membrului inferior fracturat al unei victime într-un accident de circulaţie se face: . motocicleta. după ce v-aţi asigurat că nu se apropie trenul. autocamionul. încetaţi compresiile exterioare ale pieptului. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului? A. tramvaiul 2. 383. C. autocamionul. B. 482. fenomenul este specific autovehiculelor care au tracţiunea pe puntea din spate. 343. indicatorul nu vi se adresează. reduceţi viteza înaintea curbei. opriţi în parcarea din zona complexului de servicii. Uzura prematură a pneurilor din faţă se datorează. motocicleta. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţie? A. 305. accidentatul îşi recapătă pulsul? A. apoi traversaţi. foarte strânsă şi fără vizibilitate. Cum trebuie să adaptaţi modul de conducere? A. C. atunci când nu aveţi un sistem de tip „mâini libere“: A. din cauza pericolului mărit de derapare a remorcii.439. tramvaiul 1. 573. iar în curbă frânaţi. motocicleta. B. B. tramvaiul 1. tramvaiul 2. reduceţi viteza. circulaţi pe mijlocul benzii şi acceleraţi uşor când ajungeţi în vârful curbei. dereglării geometriei direcţiei. autocamionul. traversaţi calea ferată cu viteză redusă. Circulaţi cu un autoturism cu remorcă pe o şosea cu o singură bandă pentru fiecare direcţie şi vă apropiaţi de o curbă la stânga. C. Cum procedaţi în situaţia în care. telefonul poate fi folosit fărţ restricţii. C. nicio obligaţie. C. 332. aplicaţi un bandaj toracic. Pentru a folosi telefonul mobil. opriţi autovehiculul. B. opriţi pe banda de staţionare. circulaţiei frecvente cu viteză redusă. în primul rând: A. B. menţineţi viteza. tramvaiul 1. tramvaiul 2. B. continuaţi compresiile exterioare ale pieptului. fără a depăşi indicatorul. după resuscitarea cardio-respiratorie.

nu. să permită traversarea călătorilor pentru a se urca într-un asemenea vehicul. C. Cum este recomandat să procedaţi? . tramvaiul 1. tramvaiul 1. da. prin folosirea atelelor. autoturismul. Conducătorul auto care circulă pe banda de lângă acostament. motocicleta. oprire. 927. prin bandajarea strânsă a locului fracturii. C. 444. dacă este prevăzută cu alveolă. 730. autoturismul. autocamionul. când se află oprit în staţie. tramvaiul 2. C. B. Care este ordinea de trecere prin intersecţia prezentată? A. tramvaiul 2. 1057. motocicleta. B. B. 166. B. Ce semnificaţie are. autoturismul.A. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. autoturismul. autocamionul. tramvaiul 1. Regulamentul nu precizează. permisiunea de a circula. C. tramvaiul 2. prin folosirea pansamentului compresiv. Este permisă folosirea luminilor de ceaţă noaptea. C. Intenţionaţi să consultaţi o hartă rutieră. autocamionul. poziţia corpului unui poliţist care dirijează circulaţia. autoturismul. să permită conducătorilor acestor vehicule să efectueze manevrele necesare repunerii în mişcare din staţie. nicio semnificaţie. să nu depăşească un asemenea vehicul. pentru participanţii la trafic care circulă din faţa şi spatele său? A. B. după coborârea braţelor. B. motocicleta. autoturismul. dacă cerul este senin? A. este obligat: A. 956. în acelaşi sens cu autovehiculele din serviciile regulate de transport public de persoane. C.

B. EURO II. nu aveţi voie să consultaţi harta pe timp de noapte. nu permite intrarea în intersecţie a autovehiculelor.A. C. obligă atât conducătorii de vehicule cât şi pietonii să se oprească. 922. pietonilor fiindu-le interzisă traversarea. C. opriţi. veţi ceda trecerea vehiculelor care circulă din dreapta. C. cu luminile de întâlnire aprinse. De la ce distanţă trebuie să folosească un conducător de autovehicul mijloacele de avertizare sonoră. opriţi autovehiculul în afara carosabilului. caracteristicile tehnice de provenienţă a unor vehicule din Uniunea Europeană. respectaţi semnificaţia culorii semaforului. B. În prima intersecţie: A. Ce reprezintă simbolurile EURO I. legea nu prevede o anumită distanţă. 758. B. în afara semaforului care are în funcţiune semnalul de culoare verde. 357. se reduce distanţa de frânare. B. întâlniţi şi indicatorul „Cedează trecerea“? A. C. veţi ceda trecerea vehiculelor care circulă din stânga. C. C. EURO III şi EURO IV? A. 1022. C. Ce consecinţe poate avea transportul bagajelor pe acoperişul autoturismului? A. B. nu se pot executa viraje. pentru a preveni pietonii şi pe ceilalţi conducători de vehicule? A. încadrarea autovehiculelor în diferite norme de consum. standardele de poluare din Uniunea Europeană. respectaţi semnificaţia indicatorului rutier. 291. Cum procedaţi când vă apropiaţi de o intersecţie unde. de la cel puţin 25 m de aceştia. ci doar traversarea străzii de către pietoni. de la cel mult 30 m de aceştia. respectaţi semnificaţia semaforului şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe drumul prioritar. aveţi prioritate de trecere. B. îi obligă la oprire doar pe conducătorii auto care circulă pe direcţia înainte. B. creşte instabilitatea vehiculului la vânt lateral. . 665. permiţând în unele situaţii virajul la dreapta. Ce semnificaţie are lumina de culoare roşie a semaforului? A.

B. da. să aibă asupra sa actul de identitate. când acesta circulă pe prima bandă. nu. la fiecare deplasare. Este permisă pătrunderea pe racordurile dintre cele două părţi carosabile ale unei autostrăzi? A. B. nu. da. să nu permită pasagerilor folosirea telefonului mobil în timpul mersului. C. pentru întoarcere. 70. C. având mai mult de 8 locuri pe scaune. precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare. selectarea circulaţiei pe direcţii de mers în apropierea unei intersecţii. C. C. permisul de conducere. presiunea din pneuri. B. pentru oprire în caz de urgenţă. C. în afara locului conducptorului? A. C. 625. circulaţia se desfăşoară pe mai multe benzi. Permisul de conducere categoria B este valabil şi pentru conducerea unui autovehicul destinat transportului de persoane. B. după caz. da. B. în zona de acţiune a indicatorului „Viteză recomandată“. dacă posesorul permisului are o vechime în conducere de cel puţin 1 an. presemnalizarea traseului de urmat în cazul unei restricţii de circulaţie. certificatul de înmatriculare sau înregistrare şi. când un alt vehicul s-a angajat în depăşire. 518. dacă conducătorul posedă şi categoria BE a permisului de conducere. în zona intersecţiilor. nu. să verifice. .860. În care dintre situaţii nu este permisă mărirea vitezei de deplasare a autovehiculului? A. da. da. 40. cu viteze superioare. Puteţi depăşi mai multe vehicule în situaţia de faţă? A. atestatul profesional. numai dacă sunt peste două benzi de circulaţie. Ce semnifică indicatorul? A. Conducătorul unui autovehicul este obligat: A. 392. iar pe cea de lângă axul drumului se deplasează alte autovehicule. B.

B. în permanenţă. 778. întâlniţi autovehicule aparţinând Serviciului de Ambulanţă sau Serviciului Român de Informaţii. Care sunt organele mobile ale mecanismului motor? A. autoturismul verde şi autoturismul roşu. C. 980. când se află în autovehiculele cu inscripţia „ŞCOALA“. atunci când vizibilitatea este redusă sub 100 m. Sunteţi obligat să nu depăşiţi viteza de 50 km/h în afara localităţilor. deoarece nu depăşesc zona marcată de indicator. dar cu prudenţă şi folosind luminile intermitente de avarie. când partea carosabilă este acoperită cu mâzgă. C. pe un drum public. 531. 70 km/h. este de: A. C. cu picioarele situate mai sus decât nivelul corpului. Ce obligaţii vă revin atunci când. la coborârea drumurilor în pantă. Victima care a pierdut mult sânge trebuie să fie aşezată: A. C. autoturismul albastru. 612. Limita maximă de viteză cu care este permisă circulaţia autovehiculelor în afara localităţilor. B. să circulaţi în regim normal. B. să reduceţi viteza şi să eliberaţi banda pe care vă deplasaţi sau să circulaţi cât mai aproape de bordură ori acostament. Precizaţi când sunt scutiţi instructorii auto de purtarea centurii de siguranţă: A.953. nu este prevăzut. Care dintre cele trei autoturisme este parcat regulamentar? A. 1032. B. deoarece respectă semnificaţia indicatorului. chiulasa şi carterul. C. la întâlnirea indicatorului „Prioritate pentru circulaţia din sens invers“. 90 km/h. legal. în condiţii de ceaţă. B. autoturismul roşu şi autoturismul albastru. cu faţa în jos. 50 km/h. cilindrii. 899. . să opriţi imediat pe dreapta părţii carosabile. C. B. în timpul orelor de pregătire a cursanţilor. în următoarele situaţii: A. blocul motor. cu faţa în sus. care folosesc mijloacele de avertizare luminoasă şi sonoră? A.

Ce obligaţie are conducătorul auto când a accidentat un pieton care a traversat strada neregulamentar? A. roţile directoare şi cele tractoare. 816. rămâne la locul accidentului până la sosirea organelor de anchetă. C. B.B. La intersecţia nedirijată dintre un drum judeţean şi unul comunal sau local. dacă nu este posibilă transportarea cu alte mijloace. pe timpul cât semnalele luminoase de culoare roşie de la trecerea la nivel cu calea ferată sunt stinse. transportă victima la cea mai apropiată unitate sanitară. Sfârşitul zonei în care oprirea a fost interzisă este anunţată de: A. segmenţii. C. 149. având cadenţa lentă. deoarece legea prevede o asemenea măsură numai pentru permisul de conducere. o compresă din tifon steril. 222. Într-un pansament. dar numai pentru o perioadă de 15 zile. prenumele şi adresele martorilor. B. 425. B. se prezintă la cel mai apropiat post de poliţie. da. indicatorul 1. pistonul. însoţit de panoul adiţional. Poate fi reţinut de către poliţistul rutier certificatul de înmatriculare al unui vehicul? A. C. funcţionează: A. pe timpul cât semnalele luminoase ale semaforului defect sunt stinse. bolţul. C. B. ambele indicatoare. Semnalul luminos intermitent de culoare albă. arborele cotit şi volantul. indicatorul 2. 955. nu. B. dacă autovehiculul sau remorca prezintă defecţiuni tehnice care pun în pericol siguranţa circulaţiei. B. pe plagă. C. 1006. C. C. o compresă oarecare. vehiculelor care circulă pe drumul comunal sau local. se aplică: A. vehiculelor care vin din dreapta. prioritatea de trecere se acordă: A. vehiculelor care circulă pe drumul judeţean. pe timpul cât barierele ori semibarierele sunt în curs de coborâre sau de ridicare. biela. . o compresă de vată sterilă. da. reţinând numele. şi se reîntoarce imediat la locul accidentului.

633. C. poliţiştii comunitari. 514. cât mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului. cuprinzând osul fracturat şi cele două articulaţii. motocicletele fără ataş şi vehiculele cu tracţiune animală. . 543. cât şi atunci când autovehiculul este oprit. C. B. Imobilizarea unui braţ fracturat se face: A. nu. C. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. dispozitive antiradar. vehiculele cu tracţiune animală. B. respectiv cea superioară şi inferioară. atât în timpul conducerii efective. autovehiculele. B. C. autoturismele. da. 274. sisteme sonor antifurt. în sensul de deplasare. să scoată vehiculul în afara drumului. un conducător auto rămas în pană. B. B. dacă ansamblul respectiv poate depăşi viteza de 50 km/h. Ce obligaţii revin conducătorilor de vehicule la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. bicicletele şi motocicletele fără ataş. pentru a-l remorca. C. Este interzis ca autovehiculele să fie echipate cu: A. 743. sisteme de navigaţie. Ce vehicule aveţi permisiunea de a depăşi în situaţia dată? A. dacă aţi obţinut autorizaţie de la poliţia rutieră. când autovehiculul este oprit pe partea carosabilă. cuprinzând osul fracturat şi articulaţia superioară. în lipsa acestuia. când conduceţi efectiv autovehiculul pe drumurile publice. care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi pe cele de avertizare sonoră: A. Autoturismul echipat cu o remorcă poate circula pe autostradă? A. C. 588. îndrumătorii de circulaţie ai Ministerului Apărării. cu excepţia motocicletelor fără ataş. să oprească imediat pe acostament sau. Când se aplică regulile conduitei preventive? A. în dreptul osului fracturat. C. B. să reducă viteza şi să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare. da.999. indiferent prin ce mijloace. B.

789. C. dacă aţi fost testat cu un aparat autorizat. Mersul înapoi este interzis: A. Sunteţi obligat să vă supuneţi recoltării probelor biologice. un consum exagerat de ulei. Prezenţa calaminei pe suprafaţa bujiilor şi fumul albăstrui al eşapamentului indică: A. când vizibilitatea în spate nu este asigurată. în cazul unui accident de circulaţie din care a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unor persoane? A. 849. 5 km/h. B. 115. să reducă viteza. C. 698. să întoarcţ. B. C. nu există prevedere legală în acest sens. înfundarea parţială a tobei de eşapament.464. conducătorilor auto le este interzis: A. da. urcaţi fără grijă. rularea frecventă cu o viteză inferioară limitei legale. C. C. 20 km/h. nu. C. mecanismul motor (grup piston-cilindru) este uzat. 303. deoarece vehiculele care circulă din spate sunt obligate să aştepte. B. B. C. Care este viteza maximă prevăzută de lege pentru circulaţia în zonele rezidenţiale? A. întrucât se creează pericolul de blocare. 858. B. 10 km/h. dar numai dacă sunteţi vinovat de producerea accidentului. să deschideţi uşa numai dacă circulaţia permite acest lucru. da. prin ocolirea sensului giratoriu. folosirea unor bujii necorespunzătoare. . B. în afara situaţiilor impuse de trafic. folosirea unor benzine colorate. Ce trebuie să aveţi în vedere la urcarea într-un autoturism? A. B. să urcaţi numai pe partea dinspre trotuar. Fumul de culoare albastră emis de eşapament indică: A. Într-o intersecţie unde circulaţia se desfăşoară în sens giratoriu. să oprească autovehiculele. la mai puţin de 50 m de staţiile de autobuz şi tramvai.

în scobitura dintre trahee şi muşchii gâtului. să continue mersul. C. C. un concept valabil pentru conducătorii auto începători. Ce măsuri se recomandă atunci când urmează să străbateţi o porţiune de drum public acoperită cu piatră cubică? A. B. B. 354. C. pentru a evita lovirea acostamentului. C. Ce autovehicule pot opri în rândul doi. viteza să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor. 987. lângă alte vehicule staţionate pe partea dreaptă a carosabilului? A. semaforul este în regim de avarie. la urcarea sau coborârea pasagerilor. taximetrele. C. care funcţionează concomitent cu cel galben? A. orice autoturism. B. viteza va fi redusă la jumătate din viteza legală. 334. În cazul unui accidentat care nu respiră. Ce se înţelege prin conduită preventivă? A. 373. pulsul este verificat: A. Dacă poliţistul se află în intersecţie cu faţa către conducătorul autovehiculului şi îi adresează acestuia un alt semnal decât poziţia sa. să folosiţi numai frâna de ajutor pentru a evita derapajul. Ce semnifică semnalul roşu al semaforului. 660. evitând bruscarea comenzilor. să respecte semnalul poliţistului. B. toţi cei care au ceva urgent de rezolvat. conducătorul trebuie: A. 933. B. să oprească şi să aştepte semnalul pentru continuarea deplasării. trecerea unei coloane de vehicule. lângă ureche. C. . deoarece semnele poliţistului sunt contradictorii. B. atunci când circulaţia permite acest lucru.997. sub mandibulă. să reduceţi din timp viteza. să circulaţi cât mai aproape de axul drumului. gheaţă. zăpadă bătătorită. pe partea laterală a epiglotei (Mărul lui Adam). care înseamnă „Oprire“. Cu ce viteză veţi circula când partea carosabilă este acoperită cu polei. viteza va fi redusă în funcţie de condiţiile atmosferice. oprire. mâzgă sau piatră cubică umedă? A.

B. comportamentul rutier care asigură prevenirea accidentelor, prin anticiparea şi evitarea acţiunilor incorecte ale partenerilor de drum, precum şi adaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteo-rutiere specifice; C. calitatea unor conducători auto de a circula prudent, cu viteză redusă, pentru a nu crea neplăceri în trafic celorlalţi utilizatori ai drumului public.

945. În care dintre următoarele situaţii vă este interzis să efectuaţi depăşirea?
A. pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens; B. la mai puţin de 150 m de trecerile la nivel cu calea ferată; C. în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă“.

441. Conducătorul autoturismului roşu s-a angajat corect în depăşirea autocamionului?
A. nu, deoarece nu s-a asigurat şi nu a semnalizat intenţia de a depăşi; B. da, deoarece din sens opus nu circulă niciun vehicul; C. nu, deoarece încalcă semnificaţia indicatorului.

577. Bandajele se folosesc:
A. pentru susţinerea părţilor lezate; B. pentru acoperirea şi pentru susţinerea rănilor, precum şi pentru oprirea hemoragiilor; C. pentru imobilizarea fracturilor.

618. Indicatorul semnifică:
A. „Viteză minimă obligatorie“; B. „Sfârşitul limitării de viteză“; C. „Sfârşitul vitezei minime obligatorii“.

841. Conduceţi autovehiculul pe drumurile publice şi refuzaţi recoltarea unor probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Veţi fi pedepsit penal?
A. da; B. numai dacă sunteţi implicat într-un accident de circulaţie; C. nu.

353. Ce obligaţii aveţi la semnalele agenţilor căilor ferate, plasaţi la trecerea la nivel cu o cale ferată?
A. nicio obligaţie, deoarece agenţii căilor ferate dirijează garniturile de tren; B. să vă conformaţi semnificaţiei semnalelor acestora; C. să reduceţi viteza, să vă asiguraţi, iar, dacă trenul nu este în mişcare, puteţi să continuaţi traversarea căii ferate cu atenţie.

429. În ce ordine vor trece prin intersecţie cele patru autovehicule?
A. autoturismul, autocamionul, motocicleta, autobuzul; B. autobuzul, autocamionul, motocicleta, autoturismul; C. autoturismul, autobuzul, motocicleta, autocamionul.

1016. Cum trebuie scoase dintr-un autovehicul persoanele rănite?
A. prin ridicare; B. prin tragere; C. prin împingere.

504. La schimbarea direcţiei de mers spre stânga, la semnalul verde al semaforului, conducătorul de autovehicul este obligat să acorde prioritate:
A. numai vehiculelor care vin din sens opus; B. vehiculelor care circulă din sens opus şi pietonilor care traversează regulamentar strada pe care acesta urmează să intre; C. numai pietonilor care sunt angajaţi în traversarea străzii.

977. Cui trebuie să acordaţi prioritate dacă vă aflaţi în autoturismul albastru?
A. autobuzului, fiind vehicul de transport public de persoane; B. autoturismului roşu, deoarece nu-şi schimbă direcţia de mers; C. ambelor vehicule.

8. Care dintre indicatoare conferă prioritatea de trecere?
A. indicatorul 1; B. indicatorul 2; C. indicatorul 3.

562. Cum veţi parca regulamentar într-o piaţă cu sens giratoriu?
A. paralel cu bordura trotuarului şi cât mai aproape de aceasta; B. parţial pe trotuar; C. în acest loc nu este permisă parcarea.

1038. Vă apropiaţi de un drum forestier, ce intră în şosea din partea dreaptă şi de pe care iese un alt autovehicul. Cine trebuie să aştepte?

A. dvs., pentru că acordaţi prioritate de dreapta; B. autovehiculul care iese de pe drumul forestier; C. autovehiculul care circulă cu viteză mai mare.

416. Care dintre autovehicule pot traversa intersecţia din imagine?
A. niciunul; B. autocamionul şi autobuzul; C. autoturismul galben şi autoturismul roşu.

36. Pe care dintre cele două benzi trebuie să se încadreze conducătorul de vehicul şi de la ce distanţă faţă de intersecţie, pentru a schimba direcţia de mers spre dreapta, într-o localitate?
A. pe banda de lângă axul drumului, de la cel puţin 100 m; B. pe banda din dreapta, de la cel puţin 50 m; C. pe oricare bandă, de la cel puţin 50 m.

1002. Conducătorul autocamionului poate pătrunde în intersecţie?
A. da; B. nu, în intersecţie vor pătrunde tramvaiul şi autoturismul; C. nu, indicatorul „Cedează trecerea“ îl obligă să acorde prioritate celorlalte vehicule.

138. Cum procedaţi la apropierea de o intersecţie în care semnalul luminos ori un indicator de prioritate permite intrarea, dar în care riscaţi să rămâneţi imobilizat din cauza aglomerării circulaţiei?
A. vă este interzisă intrarea în intersecţie; B. vă continuaţi deplasarea, deoarece aveţi prioritate; C. nu vă revine nicio obligaţie.

716. Care este rolul uleiului pentru motor?
A. asigură demontarea mai uşoară a pieselor motorului; B. reduce uzura motorului, prin crearea unui film rezistent de lubrifiant între suprafeţele pieselor aflate în mişcare; C. protejează motorul faţă de pătrunderea amestecului carburant în baia de ulei.

127. Semnificaţia unui indicator rutier, instalat deasupra unei benzi de circulaţie, este valabilă:
A. numai pentru circulaţia rutieră care se desfăşoară în tunele; B. numai pentru banda deasupra căreia este instalat; C. pentru toată lăţimea părţii carosabile.

64. B. Cum se semnalizează. În cazul plăgilor însoţite de hemoragii arteriale. La întâlnirea acestui indicator. 794. pe un drum neiluminat? A. întrucât circulaţi pe un drum prioritar. cu faza de drum a luminii farurilor. 893. pentru că depăşirea s-ar face într-o curbă cu vizibilitate redusă sub 50 m. C. Este corectă depăşirea autocamionului din imagine? A. să se asigure că administrarea acestuia nu-i va afecta capacitatea de a conduce. pe străzile cu sens unic. să sporiţi atenţia. deoarece la o distanţă de 50 m urmează o intersecţie cu un drum prioritar. persoanelor rănite trebuie să li se aplice un garou de cauciuc: A. nu. într-o localitate. deoarece din sens opus nu se apropie alt vehicul. B. 805. să nu îşi administreze medicamentele înainte de a se urca la volan. 473. intenţia de a depăşi alt vehicul. nu aveţi nicio obligaţie. aveţi obligaţia: A. prin folosirea combinată a fazei scurte şi a semnalului sonor. din 3 în 3 ani. să se informeze care este doza minimă care poate fi administrată pe perioada cât se află la volan. din 5 în 5 ani. Cum trebuie să procedeze conducătorul unui autovehicul dacă i-a fost prescris un tratament medicamentos? A. C. Schimbarea uleiului şi a elementului filtrant se face: A. B. în nicio situaţie. C. noaptea. B. pe şoselele cu bandă laterală consolidată. Unde vă este permisă staţionarea pe partea stângă în direcţia de mers? A. cu luminile indicatoare de direcţie. da. B. nu. peste plagă. . 427. sub plagă. deasupra plăgii. B. C. C. conform periodicităţii stabilite de constructor. C. B. pentru că linia continuă interzice acest lucru.744.

ganguri sau garaje. Ce obligaţii aveţi atunci când urmează să părăsiţi autostrada? A. C. C. să reduceţi viteza începând cu 300 m înainte de ieşirea de pe autostradă. autoturismul roşu. cele care ies din curţi. C. 88. trebuie: A. vă deplasaţi cu viteză redusă. cele care se pun în mişcare de pe loc faţă de cele care circulă.C. Precizaţi care vehicule sunt exceptate de la obligaţia acordării priorităţii de trecere: A. B. din motive obiective. C. acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din stânga. să acordaţi prioritate de dreapta la indicatorul următor. vă asiguraţi şi acordaţi prioritate tuturor vehiculelor. autoturismul alb. 398. B. să circulaţi numai pe banda de lângă axul drumului. B. B. în dreptul panoului care marchează această distanţă. autovehiculele din serviciile regulate de transport public. Care dintre autoturisme staţionează greşit? A. care se pun în mişcare din staţia prevăzută cu alveolă. să circulaţi numai pe banda de lângă acostament sau bordură. pentru a preveni orice posibil eveniment. C. B. minimă obligatorie. 529. ambele autoturisme. să circulaţi pe prima bandă cu o viteză de maximum 60 km/oră. Dacă. opriţi. Cum procedaţi la întâlnirea panoului şi a indicatorului? A. maximă. C. 71. Indicatorul semnifică o viteză: A. 764. Pe timpul deplasării într-un autoturism pe un drum public este interzis: . B. să emiteţi semnale luminoase şi sonore. 155. informativă. 270. acordaţi prioritate numai vehiculelor de transport public de persoane. să semnalizaţi din timp şi să vă angajaţi pe banda de ieşire (decelerare). semnalizând cu luminile de avarie.

dacă vehiculul poate fi oprit în condiţii de siguranţă. da. nu. C. Semnalul de culoare galbenă al semaforului: A. B. C. Autoturismul a oprit regulamentar? A. 729. B. La întâlnirea cărui indicator aveţi prioritate de trecere? A. deoarece pe această categorie de drum sunt interzise oprirea şi staţionarea. pentru că spaţiul rămas este suficient pentru depăşire. 210. B. când circulă în localitate. C. pe un drum cu mai multe benzi pe sens. C. pentru că circulaţi pe banda de urgenţă. permite intrarea în intersecţie. să se fumeze în timpul mersului. 169. permite schimbarea direcţiei de mers către dreapta. de la o distanţă de cel puţin 200 m. C. B. „Circulaţie în ambele sensuri". nu. să schimbe lumina de drum cu cea de întâlnire? A. deoarece veţi călca banda continuă. da. deoarece drumul nu este intens circulat. zonă de oprire permisă pentru cel mult 30 de minute. 43. dacă urmează după lumina verde. ocupanţii locurilor din faţă să ţină în braţe animale. când drumul este neiluminat. oprirea şi staţionarea sunt interzise. Semnificaţia indicatorului şi a panoului adiţional este: A. nu. „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers". C. B. da. . interzice intrarea în intersecţie. Sunteţi corespunzător încadrat pentru a folosi prima ieşire de pe autostradă? A. B. 566.A. „Prioritate pentru circulaţia din sens invers". C. în cazul în care din sens opus se apropie un autovehicul. pe timp de noapte. să fie transportaţi copii de până la 12 ani pe scaunul din spate. deoarece circulaţi pe banda din dreapta. B. 114. În care dintre situaţii conducătorul de autovehicule este obligat. zonă de staţionare permisă pentru cel mult 30 de minute.

respectaţi regulile generale de circulaţie. schimbarea direcţiei de mers în prima intersecţie. criblură. 152. C. C. folosirea luminilor de avarie. B. folosirea mijloacelor de averizare sonoră. C. Care este semnalizarea specifică mersului înapoi? A. culoarea şi consistenţa. C.. deoarece nu aveţi vizibilitate suficientă. staţionarea voluntară pe partea carosabilă. da. nu. B. 807. dacă semafoarele nu au aceeaşi culoare. 160. remorcarea altui autovehicul. C. 259. B. deoarece roţile autovehiculului din faţă aruncă spre dvs. Când circulaţi pe un drum naţional european vă este interzisă: A. cifra octanică (CO). nu. B. atunci când acesta frânează. Indicatorul interzice: A. în acelaşi timp. 656. deoarece indicatorul interzice depăşirea autovehiculelor. B.649. respectaţi semnificaţia semnalului luminos pentru virajul la stânga. respectaţi indicaţiile semnalului luminos. B. Puteţi efectua depăşirea camionului? A. deplasarea pe direcţia înainte după prima intersecţie. Criteriul de alegere a benzinei pentru motoarele cu aprindere prin scânteie îl constituie: A. iar spaţiul de frânare creşte. dacă toate semafoarele au aceeaşi culoare. cifra catanică (CC). 966. B. deoarece interzicerea depăşirii se referă numai la autovehiculele destinate transportului de marfă. pentru a-i atenţiona pe participanţii la trafic din spatele vehiculului. De ce este necesar să măriţi distanţa faţă de autovehiculul care circulă în faţa dvs. Cum veţi proceda corect în intersecţia dată? A. C. . semnalizarea cu luminile de mers înapoi din dotarea autovehiculului. atunci când circulaţi pe un carosabil umed? A. deoarece aderenţa anvelopelor pe partea carosabilă scade. C. claxonatul intermitent. deoarece nu puteţi sesiza prompt aprinderea lămpilor de stop ale autovehiculului din faţă. depăşirea.

verde. până la întâlnirea indicatorului care semnalizează terminarea zonei de limitare a vitezei. deoarece semnalul nu vi se adresează. Cum trebuie aşezată într-un mijloc de transport o persoană rănită. orizontal. vă continuaţi deplasarea. dacă depăşirea se execută în afara unei localităţi. albastru. nu. C. C. schimbaţi direcţia de mers spre stânga. dacă în timpul manevrei viteza sa nu este mai mare decât cea înscrisă pe indicator. eliberaţi acceleraţia. B. atunci când conduceţi autoturismul din imagine? A. verde. menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare. C. cu faţa în sus. al unui biciclist semnifică: A. care prezintă leziuni ale coloanei vertebrale? A. roşu. 282. intenţia de a opri. da. 882. B. da. Conducătorul unui autovehicul poate executa o depăşire la întâlnirea indicatorului „Limitare de viteză“? A. consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla. opriţi. B. să evitaţi impactul frontal. În ce ordine vor trece prin intersecţie autoturismele la culoarea galbenă intermitentă a semaforului? A. persoana nu trebuie mişcată până la sosirea ambulanţei. C. B. intenţia de a schimba direcţia de mers la stânga sau de a depăşi. Pe o porţiune de drum acoperită cu polei. întins orizontal. faptul că nu trebuie să fie depăşit. 75. în poziţie şezândă. B. verde. albastru. prin manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui. sesizaţi impactul inevitabil cu un câine. C. Cum veţi proceda la semnalul poliţistului. deoarece semnalul vi se adresează. prin manevrarea lină a volanului. Cum veţi proceda pentru evitarea unui accident? A. încercaţi. fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact. 77.426. . roşu. 578. albastru. B. roşu. Braţul stâng. C. pe cât posibil.

B. B. C. 541. numai mijloacele de semnalizare luminoasă. să folosească telefoanele mobile în timpul mersului. C. cel mult 30 zile de la data producerii avariei. marcaj pentru spaţii interzise. Ce le este interzis conducătorilor de autovehicule şi de tramvaie? A. toate cele trei autovehicule. Aveţi posibilitatea de a circula pe drumurile publice cu autovehiculul avariat: A. C. nu. în zona de acţiune a indicatorului „Claxonarea interzisă”? A. prioritatea drumului principal. prioritatea vehiculului cu regim superior de viteză. 53. da. autobuzul. Este interzisă staţionarea în dreptul marcajului longitudinal continuu. legal. nu este prevăzut. B. C. deviere temporară a circulaţiei. fără să aibă sistem de tip „mâini libere“. B. B. C. să folosească luminile de avarie în localităţi. 97. aplicat între sensurile de circulaţie? A. prioritatea de dreapta. până la expirarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. Ce regulă de prioritate se aplică într-o intersecţie nedirijată din afara localităţii? A. cât şi cele luminoase. Ce semnificaţie are un astfel de marcaj rutier? A.458. autoturismul şi autocamionul. C. să se angajeze în discuţii cu alţi pasageri. cel mult 10 zile de la data constatării evenimentului. marcaj pe o bandă de accelerare. 624. Ce mijloace de semnalizare pot fi folosite pentru evitarea unui pericol imediat. atât mijloacele de avertizare sonoră. niciun mijloc de semnalizare. 661. 950. Care dintre autovehicule este parcat regulamentar? A. atunci când conducătorii celorlalte vehicule ar fi obligaţi astfel să treacă peste marcajul respectiv. . B. C. B.

100 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri. când vizibilitatea este redusă din cauza ceţii. 130 km/h pe autostrăzi. 487. 110 km/h. 591. troleibuzul. B. da. a vira la dreapta. C. 100 km/h. Cum veţi proceda noaptea. pe autostradă. şi în cazul tramvaiului. circulaţi cât mai aproape de axul drumului. Ce autovehicule pot pătrunde în intersecţie? A. B. Există vreo excepţie de la regula depăşirii pe partea stângă? A. B. C. B. Viteza maximă cu care pot să conducă un autoturism. B. sunteţi încadrat corespunzător pentru: A. rulând cu o viteză care să asigure oprirea într-un spaţiu mai mic decât cel de vizibilitate. C. troleibuzul şi motocicleta. numai în cazul în care depăşirea se face pe o stradă semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire“. În acest sens giratoriu. Cum trebuie să procedeze corect conducătorul de vehicul. C. pentru a trece de pe banda întâi a unui drum public pe banda a treia? . din punct de vedere al circulaţiei preventive? A. B. în cazul autovehiculului care intenţionează să vireze spre stânga. da. circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului public. 191. persoanele care au mai puţin de un an de practică de conducere. păstraţi o distanţă egală între axa drumului şi marginea din dreapta a părţii carosabile. motocicleta şi autocamionul. 90 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri. 110 km/h pe autostrăzi. 235. a vira la stânga sau pentru a circula înainte. C.330. 130 km/h pe autostrăzi şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri. Cu ce viteză maximă pot circula în afara localităţilor autovehiculele din categoriile A şi B? A. 136. C. 130 km/h. 451. este de: A. nu. a circula înainte.

. nu mai puţin de 40 km/h. reduceţi viteza. Ce informaţie oferă indicatorul? A. manevra nu mai este posibilă. autoturismul roşu. distanţa dintre locul în care s-a semnalizat intenţia de a depăşi şi locul în care se schimbă poziţia de mers a autovehiculelor pentru începerea depăşirii. B. 277. C. 501. Oprirea hemoragiei se face prin legarea strânsă a braţului: A. opriţi pentru a le acorda prioritate de trecere. vă asiguraţi. reduceţi viteza numai dacă se apropie vreun autovehicul. Ce se înţelege prin distanţa de cel puţin 50 m de la care conducătorul de autovehicul este obligat să semnalizeze intenţia de a depăşi în localitate? A. Care autoturism îşi continuă deplasarea prin intersecţie? A. Cum veţi proceda pentru a traversa intersecţia dacă întâlniţi indicatorul „Cedează trecerea“? A. 267. C. în dreptul rănii. asigurându-se continuu în oglinda retrovizoare. C. B. apoi pe a treia. pentru a fi în măsură să acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă. Care este limita inferioară de viteză ce poate fi stabilită în interiorul localităţilor? A. reduce viteza de mers şi trece de pe o bandă pe alta. B. B. 58. se asigură din spate şi semnalizează intenţia de a trece succesiv de pe banda întâi pe a doua. distanţa dintre autovehiculul care depăşeşte şi cel care urmează să fie depăşit. C. autoturismul albastru. C. C. nu mai puţin de 30 km/h. dacă trecerea de pe o bandă pe alta nu s-a făcut cu cel puþin 200 m înainte de intersecţie. reduceţi viteza şi vă asiguraţi.A. B. B. indică un traseu de drum deschis traficului internaţional. iar dacă pe drumul transversal circulă în acel moment alte vehicule. distanţa dintre autovehiculul angajat în depăşire şi locul unde efectuează depăşirea. indică traseul de ocolire a localităţii. 72. interzice accesul autoturismelor în oraş şi indică traseul de urmat pentru ocolirea acestuia. autoturismul alb. nu există prevedere legală. 198.

În ce ordine trec prin intersecţia prezentată cele trei autovehicule? A. C. să folosească instalaţia de sonorizare cu care este echipat autoturismul. 821. semnalele luminoase intermitente de culoare albă. deasupra rănii. C. prevăzută cu instalaţii de semnalizare automată fără bariere.B. autocamionul. albastru. albastru. albastru. verde. Conducătorului auto i se interzice: A. motocicleta. dacă vehiculul este oprit sau staţionat pe partea carosabilă. substanţe sau alte bunuri. B. C. B. . B. B. C. B. camionul se comportă ca orice autoturism. autocamionul. să circulaţi pe direcţia înainte sau la stânga. înainte de a vira. să deschidă uşile. dispozitivele cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării reprezentată de lumina intermitent albă. să circulaţi în orice direcţie. sub rană. 1013. 638. Semnalul verde al semaforului vă permite: A. autoturismul. B. înainte de a vira. În ce ordine vor trece prin intersecţie autovehiculele din imagine? A. camionul se angajează iniţial spre stânga. ce intenţionează să vireze la dreapta pe o stradă îngustă? A. Interzicerea trecerii la nivel cu calea ferată curentă. roşu. motocicleta. roşu. C. se realizează prin: A. motocicleta. C. să arunce din vehicul obiecte. din cauza gabaritului. 1064. autoturismul. C. autoturismul. 857. să circulaţi pe direcţia înainte sau la dreapta. roşu. La ce vă puteţi aştepta dacă circulaţi în spatele unui camion cu remorcă. verde. 750. verde. dispozitivele optice cu lumini alternative roşii şi albe. autocamionul. camionul se opreşte.

Certificatul de înmatriculare se reţine: A. C. Ce semnificaţie are marcajul rutier din imagine? A. spre dreapta. dacă sistemul de frânare este defect. pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de autovehicule în aşteptare. 934. tramvaiul 1 şi autoturismul. Semnalul galben intermitent al semaforului: A. dacă sistemul de închidere centralizatţ a uşilor este defect. tramvaiul 1 şi tramvaiul 2. în intersecţiile dirijate doar cu indicatoare rutiere. C. Prin intersecţia prezentată pot trece: A. C. B. C. B. dintre care prima la dreapta. . la schimbarea domiciliului ori a sediului unităţii deţinătoare. 689. 873. casării sau predării vehiculului la unităţi specializate. B. 190. spaţiu pentru oprirea în caz de urgenţă. semnalizează o succesiune de curbe. o curbă deosebit de periculoasă. B. 379. bandă de circulaţie destinată opririi voluntare. dacă pneurile nu sunt umflate la presiunea minimă admisă. în vederea dezmembrării. Ce semnifică indicatorul? A. marcaj transversal de oprire. presemnalizează+ traseul de urmat în vederea efectuării virajului la dreapta. 409. B. la schimbarea oricăror date referitoare la identificarea vehiculului respectiv. bicicleta. dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie. anunţă apariţia semnalului roşu. la cererea proprietarului? A. Depăşirea vehiculelor pe drumurile publice este interzisă: A. Când se poate face radierea din evidenţă a unui vehicul. când proprietarul face dovada dezmembrării. C. B.568. atunci când cel depăşit este remorcat şi are puse în funcţiune luminile de avarie. C.

autoturismul roşu. o succesiune de curbe în rampă la o distanţă de 1. 161. obligă conducătorii vehiculelor să reducă viteza şi să circule respectând regulile de circulaţie aplicabile în acea intersecţie. C.5 km. prima curbă fiind la dreapta. B. C. C. Ce trebuie să verificaţi la un autoturism cu rulotă. pe banda de circulaţie nr. autoturismul verde. B. pe benzile de circulaţie nr.8 g/l. la o distanţă de 1. 414. prima la dreapta. interzice intrarea în intersecţie. C. B.1. 326. pentru a-şi asigura vizibilitatea asupra circulaţiei din sens opus. Indicatorul din imagine vă avertizează că urmează: A. C. 0. autocamionul. 1 g/l. după care semnalizează intenţia de a schimba direcţia de mers. o curbă dublă. semnalizează şi se apropie cât mai mult de axul drumului. Cum trebuie să procedeze conducătorul de autovehicul înainte de a se angaja într-o depăşire? A.5 km faţă de indicator. înainte de a porni la drum? . într-o intersecţie semnalizată cu astfel de marcaje? A. 253. 1049. Care dintre cele trei vehicule va trece al doilea prin intersecţie? A. prima curbă fiind la stânga. se asigură că manevra se poate efectua în condiţii de siguranţă.B. Care este valoarea alcoolemiei în sânge peste care se aplică pedeapsa penală pentru un conducător aflat la volan? A. 4. 735.5 g/l. 0. C.5 km faţă de indicator. pe banda de circulaţie nr. B. 2 ºi 3. o succesiune de curbe pe o distanţă de 1. B. Pe ce bandă de circulaţie vă încadraţi pentru a vira la stânga. avertizează prin semnale acustice sau optice pe conducătorul vehiculului ce urmează a fi depăşit.

27. dacă vizibilitatea în spate. reduceţi viteza şi opriţi numai în cazul în care se apropie un tren. semafoarelor. B. B. penal. amenajărilor rutiere se pedepseşte astfel: A. . degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare. C. da. iar din faţă se apropie alt vehicul: A. în acest caz nu se mai face respiraţie artificială. Când gura unui rănit rămâne încleştată. C. 770. Indicatorul semnifică: A. opriţi. C. o trecere la nivel cu calea ferată industrială. B. în situaţia în care pentru a-l depăşi intraţi pe contrasens. C. reduceţi viteza şi. Este interzisă staţionarea unui autoturism în zona marcajului longitudinal continuu? A. după ce vă asiguraţi. o trecere la nivel cu calea ferată. Distrugerea. B. este asigurată. dacă sistemul de alimentare cu apă al rulotei funcţionează. C. apropierea de un depou de tramvaie. C. B. 605.A. B. 1034. nu. Cum procedaţi la întâlnirea unui obstacol pe sensul dumneavoastră de mers. vă continuaţi deplasarea. a indicatoarelor. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare. prin nările victimei. prin oglinzile retrovizoare. reduceţi viteza şi. legal. 767. 73. opriţi şi înlăturaţi obstacolul. prin gura închisă a victimei. C. opriţi şi aşteptaţi echipajul de intervenţie. la nevoie. opriţi fără a depăşi indicatorul. cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. dacă persoanele transportate în rulotă poartă centura de siguranţă. nu este prevăzut. în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule ar fi determinaţi să treacă peste marcajul respectiv. în mod intenţionat. B. Ce obligaţii aveţi dacă luminile roşii se aprind şi se sting alternativ? A. respiraţia artificială se poate face: A.

251. dar numai dacă acesta corespunde semnalului de culoare roşie al semaforului. C. Fenomenul de acvaplanare generează următoarele pericole: A. 226. „Prioritate pentru circulaţia din sens invers”. sens giratoriu. C. Care este denumirea indicatorului? A. Cum veţi proceda la întâlnirea indicatorului alăturat? A. autoturismul albastru şi cel galben. C. Sunteţi obligat să opriţi autovehiculul pe care îl conduceţi: A. B. . autoturismul verde şi cel roşu. deoarece urmează o intersecţie cu cedarea trecerii la 300 m. stropirea cu apă a clădirilor şi a pietonilor. la semnalul pietonilor care traversează strada pe la colţul intersecţiei fără marcaje. la semnalul poliţistului care dirijează circulaţia. 293. circulaţi cu atenţie. 623. B. la semnalul poliţistului. cât şi pietonilor aflaţi în traversare pe sensul dumneavoastră de mers. în maximum 300 m. C. reduceţi viteza. La întâlnirea cărui indicator conducătorul auto nu are prioritate de trecere? A. B. viraţi la stânga pe semnalul verde al semaforului? A.200. B. într-o intersecţie. Ce obligaţii vă revin dacă. C. acordaţi prioritate de trecere mijloacelor de transport public de persoane. pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. B. C. pierderea controlului asupra direcţiei. punct de colectare a materialelor reciclabile. stropirea cu apă a parbrizului. vă asiguraţi şi cedaţi trecerea tuturor vehiculelor care circulă pe o distanţă de 300 m. Care autoturisme s-au încadrat corect pentru a traversa intersecţia prezentată? A. B. circulaţi cu atenţie. toate. nicio obligaţie. 133. 268. presemnalizarea unei intersecţii cu sens giratoriu. acordaţi prioritate de trecere atât vehiculelor care circulă din sens opus.

„Drum cu prioritate”. legal. B. B. C. 964. C. dacă nu există interdicţia de a depăşi. viraţi la dreapta şi părăsiţi intersecţia. C. B. 107. să reducă imediat viteza şi să circule cât mai aproape de marginea drumului. C. Scoaterea. opriţi şi acordaţi prioritate coloanei cu regim prioritar. B. C. B. 400. în afara localităţilor. Cum veţi proceda corect dacă. pe o distanţă mai mare de 100 m. iar prin depăşire nu se trece peste axa drumului. da. pentru încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la folosirea luminilor de întâlnire pe timp de noapte. pentru încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a semnaliza schimbarea direcţiei de mers. În care dintre următoarele situaţii se anulează permisul de conducere? A. Care autovehicul va trece primul prin intersecţie? A. la mică distanţă. 74. autocamionul. 948. alt vehicul? A. a bastonului reflectorizant de către poliţistul care însoţeşte o coloană oficială de autovehicule obligă conducătorii care circulă în spatele acesteia: A. da. pe partea laterală din dreapta. Mersul înapoi este interzis: A. Este permisă depăşirea când din sens opus se apropie. nu este prevăzută o anumită distanţă. să reducă viteza şi să iasă în afara drumului imediat ce este posibil. pentru o infracţiune la regimul circulaţiei. să scoată vehiculul în afara părţii carosabile. . deoarece aveţi prioritate de trecere în sensul giratoriu. dacă drumul are o lăţime suficientă. C. pe o distanţă mai mare de 50 m. printr-o hotărâre definitivă. observaţi că pe un drum lateral circulă o coloană cu regim de circulaţie prioritară? A. autobuzul. da. prin viraj la dreapta. să oprească cât mai aproape de marginea drumului. autoturismul. 385. iar acolo unde este posibil. vă continuaţi drumul. C. „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers”. dacă prin depăşire se trece peste axa drumului. B.B. aflându-vă în interiorul unei intersecţii cu circulaţie în sens giratoriu. în urma unei condamnări.

când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabilă sau în timp ce sunteţi remorcat. 459. va circula cu o viteză maximă admisă în afara localităţilor. 657. 10 km/h. Ce obligaţie are conducătorul unui autovehicul imobilizat într-un pasaj subteran? . patinarea ambreiajului. indicatorul 2. să oprească autovehiculul în faţa marcajului de oprire sau a marcajului pentru trecerea pietonilor ori în dreptul semaforului. urmează o staţie de tramvai prevăzută cu refugiu pentru pietoni. Luminile de avarie se folosesc în următoarea situaţie: A. să traverseze intersecţia cu viteză redusă. să grăbească traversarea.118. drumul se intersectează cu o trecere la nivel cu linii de tramvai. dacă semnalul verde se schimbă cu cel galben? A. B. urmează o trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere sau semibariere. 234. C. slăbirea sau ruperea curelei de antrenare a ventilatorului şi a pompei de apă. C. C. B. 20 km/h. indicatorul 1. C. 131. Cea mai frecventă defecţiune a instalaţiei de răcire a motorului este: A. C. ambele indicatoare. B. când sunteţi dezorientat în privinţa traseului de urmat. C. B. 25 km/h. Ce obligaţii îi revin conducătorului de vehicul în momentul apropierii de o intersecţie. mai mică cu: A. când luminile de drum s-au defectat. cu semnalizare automată. 938. înfundarea prizei de aer care alimentează ventilatorul. B. 412. Indicatorul vă avertizează că: A. Care dintre indicatoare obligă la schimbarea direcţiei de mers pe prima stradă la dreapta? A. B. Conducătorul de vehicul care are mai puţin de un an de practică de conducere.

B. B. să anunţe imediat pompierii în legătură cu locul în care se află. . contravenţional. Cum procedează conducătorul auto când iese cu autovehiculul dintr-o curte sau dintr-un garaj pe un drum public? A. B. C. când circulaţi pe prima bandă. coliziunile frontale. autoturismul.A. încercarea prototipurilor de şasiuri şi de vehicule cu motor. învăţarea conducerii unui vehicul. C.. C. 836. autocamionul. 34. executarea de lucrări pe partea carosabilă pe timp de noapte. tramvaiul. C. 641. Când nu este permis să măriţi viteza de deplasare a autovehiculului? A. B. pentru a fi condus pe drumul public. solicită să fie pilotat de o altă persoană. autoturismul. când un alt vehicul s-a angajat în depăşirea dvs. tramvaiul. Ce tip de coliziuni au cea mai mare forţă de distrugere? A. Care este ordinea de trecere a autovehiculelor. penal. Încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul. coliziunile laterale. să oprească motorul şi să acţioneze luminile de avarie. foloseşte avertizorul sonor ziua şi pe cel luminos. Pe autostradă se interzice: A. B. C. acordă prioritate pietonilor şi vehiculelor aflate în mers. C. autocamionul. tramvaiul. circulaţia autovehiculelor în coloană. B. dacă ajung simultan în intersecţie? A. coliziunile din spate. să tracteze autovehiculul până la ieşirea din pasajul subteran. 231. în intersecţii. 688. autocamionul. noaptea. unei persoane care nu posedă permis de conducere se pedepseşte: A. cu amendă contravenţională şi anularea permisului de conducere. 91. B. C. autoturismul.

pentru a-i preveni pe ceilalţi conducători să vă acorde prioritate. C. tuturor autovehiculelor care circulă din stânga şi din dreapta. iar pietonii aflaţi pe trotuar intenţionează să se angajeze în traversare. În prima intersecţie veţi acorda prioritate: A. de la o distanţă de cel puţin 50 m. C. pentru a putea executa virajul la stânga într-o intersecţie nedirijată? A. B. conduceţi cu atenţie sporită şi cu o viteză care să vă permită oprirea în siguranţă şi evitarea oricărui pericol. 106. 201. 430. numai pe direcţia înainte. B. trecerile sunt localizate în dreptul staţiilor de tramvai. C. C. rulaţi cu o viteză mai mică decât viteza maximă legală. rândul de lângă axa drumului. să cedaţi trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii şi să nu stânjeniţi în niciun fel circulaţia acestora. 835. Semnalul verde al semaforului permite deplasarea: A. să deschidă uşile autovehiculului atunci când este parcat. admisă pe tronsonul de drum respectiv.513. de stânga. Ce obligaţii aveţi atunci când intraţi pe autostradă folosind banda de accelerare? A. de la o distanţă de cel puţin 100 m. dar semnalizate prin indicatoare şi marcaje. B. B. 54. pe oricare direcţie. folosiţi atât luminile de drum cât şi cele de avarie. să permită controlul stării tehnice a autovehiculului. C. dacă printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Ce înţelegeţi prin conduită preventivă în condiţii atmosferice nefavorabile? A. să opriţi şi să vă asiguraţi din faţă şi din spate. Sunteţi obligat să reduceţi viteza până la limita legală la trecerile pentru pietoni nesemaforizate. B. pentru a fi mai uşor de observat. dacă: A. precum şi al bunurilor transportate. să semnalizaţi stânga. drumul are cel puţin două benzi pe sens. C. B. de dreapta. pe oricare direcţie. 452. rândul din mijloc. Ce rând trebuie să ocupaţi şi de la ce distanţă. Ce îi este interzis conducătorului de autovehicule pe timpul deplasării pe un drum public? A. dacă vehiculul se află pe banda din mijloc. B. . dacă nu există alte reglementări în intersecţie. drumul are cel mult o bandă pe sens. să transporte în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare sau înregistrare.

Vă apropiaţi de o intersecţie fără indicatoare de circulaţie. 837. B. reduceţi viteza şi traversaţi cu atenţie. B. de la o distanţă de cel puţin 50 m. Exercitarea dreptului de a conduce se suspendă pe o perioadă de 30 de zile pentru: A. B. cu atenţie mărită. Cum procedaţi? A. semnalizaţi luminos şi intraţi în intersecţie. utilizarea excesivă a claxonului. rândul de lângă bordură. C. C. depăşiţi fără restricţii autobuzul. C. autocamionul. opriţi la 5 m în spatele autobuzului. autoturismul verde. depăşirea unei coloane de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţie? A. . B. autoturismul roşu. În care dintre următoarele situaţii conducătorilor de vehicule le este interzis să execute virajul spre stânga la lumina de culoare verde a semaforului electric? A. din cauza vehiculelor staţionate. C. autoturismul roşu. C. autocamionul. intraţi încet în intersecţie. Vizibilitatea în ambele direcţii este imposibilă. când se află pe o stradă cu sens unic. Cum procedaţi în situaţia dată? A. opriţi şi aşteptaţi apariţia luminii de culoare verde. autocamionul albastru. C. 923. B. B. autoturismul verde. 932. acordaţi prioritate pietonilor. autoturismul roşu. 607. 892. când întâlnesc indicatorul „Înainte sau la stânga“. reduceţi viteza şi la nevoie opriţi. nerespectarea regulilor referitoare la remorcare. autoturismul verde. după care vă continuaţi deplasarea. Cum veţi proceda în situaţia dată? A.C. 52. traversaţi cât mai rapid intersecţia. când întâlnesc indicatorul „Înainte sau la dreapta“.

La semnalul poliţistului trebuie să oprească: A. bicicleta şi autoturismul. având grijă să feriţi pietonii care traversează. B. C. B. când pneurile sunt reci. pentru avertizarea pietonilor care intenţionează să se angajeze în traversare. cu luminile farurilor. autoturismul şi autocamionul. reducerea vitezei şi folosirea luminii farurilor. zonă în care viteza recomandată este de 30 km/h. C. Circulaţi într-o coloană şi respectaţi distanţa faţă de vehiculul din faţă. C. autocamionul şi bicicleta. zonă în care le este interzis autovehiculelor destinate transportului de mărfuri să circule cu peste 30 km/h. după parcurgerea a cel puţin 400-500 km. C. Ce trebuie să faceţi în plus? A. zonă în care este interzisă circulaţia sub 30 km/h. prin folosirea luminii de drum sau a claxonului. C. când pneurile sunt calde. 901. să rămâneţi la limita propriei benzi şi să vă asiguraţi câmpul de vizibilitate. Când măsuraţi presiunea din pneuri? A.699. B. să observaţi prin geamul lateral al vehiculului marginea din dreapta a părţii carosabile. reducerea vitezei. să aprindeţi lanterna de ceaţă din spate. Cum trebuie să semnalizaţi intenţia de a depăşi alte vehicule. doar atunci când observăm că autovehiculul este înclinat într-o parte. reducerea vitezei şi respectarea semnalizării şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acea zonă. să reducă viteza. C. B. pe un drum neiluminat dintr-o localitate? A. 1012. să continue deplasarea. B. înaintea plecării în cursă. cu luminile indicatoare de direcţie. . să oprească imediat. orientat cu faţa către autovehiculul care se apropie. atunci când conduceţi autovehiculul noaptea. B. C. 483. 19. Ce semnifică indicatorul din imagine? A. La semnalul poliţistului având braţul stâng întins orizontal. 62. B. 120. conducătorul auto trebuie: A. Lumina galbenă intermitentă instalată în zona trecerilor pentru pietoni vă obligă la: A.

436. Unde trebuie să se deplaseze conducătorii de autovehicule angajaţi într-un accident de circulaţie, în urma căruia au rezultat pagube materiale, pentru a obţine actul de constatare?
A. la cea mai apropiată unitate de poliţie competentă, în maximum 24 de ore; B. la serviciul judeţean de poliţie rutieră; C. la unitatea de poliţie în raza căreia domiciliază.

622. Vă este permis să parcaţi autovehiculul pe drumurile publice:
A. în locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare şi marcaje rutiere; B. acolo unde nu există parcări amenajate; C. acolo unde circulaţia în ambele sensuri se desfăşoară fără dificultate.

947. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a celor trei vehicule?
A. autoturismul roşu, autoturismul albastru, autobuzul; B. autoturismul albastru, autoturismul roşu, autobuzul; C. autobuzul, autoturismul albastru, autoturismul roşu.

230. Cum veţi proceda în această situaţie?
A. urmaţi vehiculul care execută depăşirea; B. rămâneţi în spatele camionului; C. indicatorul se adresează vehiculelor care circulă din sens opus.

437. Când este indicat să verificaţi presiunea din anvelope?
A. întotdeauna la 300 km; B. de regulă, înainte de a porni la drum; C. numai pe timp de iarnă, când anvelopele sunt reci.

145. La semnalul intermitent de culoare galbenă:
A. opriţi şi aşteptaţi culoarea verde; B. reduceţi viteza şi respectaţi regulile de circulaţie; C. nu aveţi nicio obligaţie.

494. În ce situaţie vă este permis să opriţi vehiculul sau să staţionaţi pe partea stângă a sensului de mers?
A. pe drumurile cu sens unic, dacă rămâne liberă cel puţin o bandă de circulaţie;

B. pe drumurile secundare; C. pe drumurile cu cel puţin două benzi pe sens.

1055. Dacă viraţi la stânga:
A. aveţi prioritate de trecere; B. părăsiţi drumul cu prioritate; C. cedaţi trecerea celor care vin din dreapta.

41. Care dintre indicatoare anunţă sfârşitul drumului cu prioritate?
A. niciunul; B. ambele; C. indicatorul 1.

65. Viteza de deplasare trebuie să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor:
A. la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“; B. în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 m; C. atunci când se circulă în aceeaşi direcţie cu autobuzele oprite în staţie, pe drumurile cu o singură bandă pe sens.

760. Ce semnificaţie are marcajul rutier alăturat?
A. marcaj pentru benzi cu circulaţie reversibilă; B. marcaj pentru drumuri publice aglomerate; C. marcaj cu elemente rezonatoare.

100. Pe un drum cu prioritate, conducătorul de autovehicul întâlneşte în intersecţie marcajul de trecere pentru pietoni. Este obligat să acorde prioritate?
A. da, pietonilor angajaţi în traversarea drumului pe trecerea semnalizată şi aflaţi pe sensul lui de mers; B. nu, deoarece circulă pe un drum prioritar; C. da, atât pietonilor, cât şi vehiculelor care se apropie din sens opus şi care schimbă direcţia de mers spre stânga.

82. Ce obligaţii aveţi înainte de efectuarea unei depăşiri?
A. să semnalizaţi intenţia şi să efectuaţi depăşirea; B. să vă asiguraţi din faţă şi să reduceţi corespunzător viteza; C. să vă asiguraţi şi să semnalizaţi intenţia de depăşire.

438. În cazul persoanelor accidentate, care prezintă fracturi de coloană, este recomandabil să se foloseascã:
A. orice mijloc de transport, dacă se deplasează în direcţia unei unităţi sanitare; B. mijloacele de transport cu platformă, respectiv furgonete, camioane, dacă ambulanţa nu se poate deplasa la locul accidentului; C. autoturismele, întrucât asigură confort şi rapiditate în deplasare.

755. Poliţistul nu permite trecerea:
A. tramvaiului; B. camionului; C. autoturismului verde.

229. Aţi selectat corect banda de circulaţie pentru a vira la stânga în intersecţia care urmează?
A. da; B. nu; C. sunteţi obligat să circulaţi numai înainte.

931. Cum se acordă primul ajutor în cazul plăgilor tăiate?
A. acoperiţi rana şi opriţi sângerarea, apoi transportaţi rănitul la medic sau la spital; B. opriţi sângerarea prin coaserea plăgii; C. transportaţi rănitul la medic, fără să faceţi nimic altceva.

815. Indicatorul vă avertizează că urmează:
A. o urcare cu înclinare mare, pe o lungime de 2000 m; B. o coborâre periculoasă, cu o diferenţă de nivel de 10 m până la 100 m pe orizontală; C. limitare de viteză la 10 km/h.

921. În cazul unui accident cu victime şi cu deformarea accentuată a caroseriei, procedaţi la:
A. victimele conştiente sunt sfătuite să nu se mişte, iar degajarea acestora trebuie să se realizeze cât mai repede şi numai de către echipaje specializate; B. degajarea victimelor trebuie să se realizeze cât mai repede, prin orice mijloace; C. se administrează calmante victimelor care sunt conştiente.

B. atunci când semafoarele nu funcţionează. trebuie respectată: A. 800. indiferent de sensul lor de mers. oprire pentru toţi participanţii la trafic care. respectaţi semnificaţia semaforului. atunci când traficul este redus. semnifică: A. B. atunci când indicatoarele sunt instalate împreună cu semaforul pe acelaşi suport. acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din partea stângă. semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers. indiferent de direcţia de mers. Cum procedaţi în prima intersecţie? A. oprire pentru toţi participanţii la trafic care circulă numai din spatele acestuia. drum blocat. B. B. C. acordaţi prioritate de trecere numai vehiculelor care circulă din stânga. Cum veţi proceda corect atunci când efectuaţi un viraj spre stânga sau spre dreapta şi intersectaţi un biciclist care circulă pe o pistă pentru biciclete. C. nu aveţi obligaţia de a respecta indicaţia semnalelor luminoase plasate deasupra intersecţiei. oprire. C. C. 771. dacă acesta este dublat de un semafor însoţitor înainte de intersecţie. B. circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţele întinse ale acestuia. semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers.827. nu aveţi nicio obligaţie. acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circulă în intersecţie. 809. Semnificaţia indicatoarelor „Oprire“ şi „Cedează trecerea“. semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers şi acordaţi prioritate de trecere pietonilor. instalate în intersecţiile semaforizate. oprire pentru toţi participanţii la trafic care circulă numai din faţa acestuia. 316. Cum veţi proceda corect în această intersecţie. respectaţi indicaţiile semaforului. pietonii vă vor acorda prioritate. ale poliţistului care dirijează circulaţia. semnalizată ca atare? . aplicaţi regula priorităţii de dreapta. 831. 456. dacă vizibilitatea vă permite acest lucru. B. dacă semaforul este instalat deasupra intersecţiei? A. C. Cum veţi proceda dacă intenţionaţi să schimbaţi direcţia de mers spre dreapta? A. C. Ce semnifică această poziţie a poliţistului rutier? A. Braţele întinse orizontal.

împreună cu încărcătura. Circulaţi printr-o localitate. 793. dacă obiectele depăşesc lăţimea autovehiculului. B. nu. Aveţi posibilitatea de a trece pe sensul opus de mers. da.A. dacă extremitatea obiectelor este semnalizată cu un steag roşu. B. prin apăsarea ritmică cu podul palmelor suprapuse a toracelui victimei. vehiculelor care circulă din partea stângă. C. niciunui vehicul. La ce vă puteţi aştepta? A. prin încrucişarea ritmică a braţelor victimei simultan cu respiraţia artificială. în spatele unui vehicul cu număr de înmatriculare din altă localitate sau din străinătate. 733. B. Conducătorul unui autoturism poate transporta obiecte al căror gabarit depăşeşte. B. carosabilul cu suprafaţa betonată. acordaţi prioritate de trecere biciclistului. astfel încât să nu vă intersectaţi cu acesta în timpul manevrelor. . adaptaţi viteza. da. carosabilul cu piatră cubică. conducătorul vehiculului respectiv va semnaliza din timp schimbarea direcţiei de mers. 673. conducătorul care circulă în faţă poate să frâneze şi să oprească în mod neaşteptat. C. la întâlnirea unui astfel de marcaj rutier? A. Atunci când victimei unui accident de circulaţie i s-au oprit bătăile inimii (stop cardiac). dimensiunile acestuia? A. 344. cui trebuie să acordaţi prioritate ? A. C. nu. C. pentru a cere informaţii privind drumul. Care dintre următoarele tipuri de carosabil este cel mai periculos în condiţii de ploaie? A. C. nu este stabilit acest aspect. C. da. carosabilul cu suprafaţa asfaltată. masajul cardiac se execută: A. C. B. B. 861. vehiculul care circulă în faţă merge corect. În această situaţie. 715. vehiculelor care circulă pe drumul transversal. prin lovirea cu palmele a obrajilor victimei. legal. B. în dreptul inimii. înainte de a vira. nu acordaţi prioritate de trecere biciclistului.

intrând în şosea. autovehiculul care circulă pe şosea. Cine dă prioritate? A. dacă nu este posibil. distanţa dintre locul în care se semnalizează intenţia de a depăşi şi locul în care se începe manevra. da. B. 912. deoarece dvs. C. C. vă continuaţi drumul. 55. 761. C. 819.. în funcţie de viteza celor două vehicule. să opriţi. distanţa faţă de vehiculul care se deplasează în spatele dvs. C. să continuaţi deplasarea. să ocoliţi un obstacol prin stânga. bicicleta.331. Dacă la trecerea la nivel cu calea ferată constataţi că un vehicul este imobilizat pe calea ferată. toate vehiculele. C. B. tramvaiele şi autoturismul. B. semnalaţi prezenţa acestuia. circulaţi din dreapta acestuia. Ce reprezintă distanţa de 50 m necesară pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers în localităţi? A. Din stânga se apropie un alt vehicul. 32. nu. deoarece degajarea căii ferate se va face de către personalul calificat. Care dintre vehicule trebuie să oprească la semnalul poliţistului? A. cum veţi proceda? A. Ieşiţi cu autovehiculul de pe un drum agricol şi intenţionaţi să viraţi la dreapta. B. vă este interzis: A. distanţa faţă de locul în care se termină executarea manevrei de depăşire. B. Trebuie să acordaţi prioritate autoturismului gri dacă acesta virează la stânga? A. 195. nu este permisă intrarea pe şosea. Este permisă deţinerea. C. dvs. acordaţi sprijin pentru scoaterea vehiculului de pe calea ferată sau. opriţi şi anunţaţi telefonic poliţia despre acest incident. În situaţia dată. montarea sau folosirea la autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului? . B.

indiferent de direcţia de deplasare. da. Indicatorul vă avertizează că urmează: A. 6. când urmează să fiţi depăşit. nu sunt pericole. B. 86. B. B. Căile respiratorii pot fi astupate prin: A. obligă conducătorii vehiculelor care circulă pe direcţia înainte să oprească. vă opriţi în locul în care aveţi vizibilitate maximă şi vă asiguraţi. un drum cu denivelări. aşezarea pe o parte a victimei. în cazul în care conducătorul acestuia a oprit şi s-a asigurat că prin intersecţie nu circulă alte vehicule.A. acest aspect nu este stabilit legal. B. camionul va trece primul. dacă a trecut autobuzul. B. intrarea unor corpi străini pe căile respiratorii. o denivelare pentru limitarea vitezei. B. În care dintre următoarele situaţii vă este interzis să măriţi viteza de deplasare? A. veţi vira ultimul. chiar dacă în acelaşi mod a procedat şi conducătorul autobuzului. traversând intersecţia o dată cu autobuzul. B. să oprească. un segment de drum pe care se execută lucrări de amenajare. 333. permite trecerea autovehiculelor care schimbă direcţia de mers spre stânga. Cum veţi proceda în această situaţie pentru a traversa în siguranţă intersecţia? A. pe timp de noapte. C. 509. 702. vă opriţi în dreptul indicatorului. la sesizarea aparaturii de detectare a sistemelor radar. vă continuaţi deplasarea. nu. C. Semnalul roşu al semaforului: A. . C. C. aşezarea pe spate a victimei. Circulaţi în spatele unui autobuz şi vă apropiaţi de o intersecţie semnalizată cu indicatorul „Oprire“. C. aveţi prioritate. C. Cum veţi proceda în situaţia dată? A. 672. obligă conducătorii vehiculelor. C. după care vă continuaţi drumul întrucât.

cea care determină o sângerare lentă şi continuă. opriţi. B. C. nu. i se retrage permisul de conducere. semnificaţia indicatorului. 50 km/h. pentru că nu puteţi intra în intersecţie. C. B. cea care determină o pierdere rapidă a sângelui. într-o intersecţie. 842. Este permisă montarea. Care este limita maximă de viteză în localităţi? A. . Ce tip de hemoragie este mai periculoasă? A. În situaţia dată. B. 61. regula priorităţii de dreapta. semnificaţia luminii semaforului. 208. da. sunteţi avertizat că: A.468. orice mică sângerare vizibilă. ocolind pietonii. C. cu condiţia ca acesta să nu fie deranjant din punct de vedere sonor. B. C. B. C. vă apropiaţi de o trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere. 596. lângă semaforul în stare de funcţionare este instalat indicatorul „Oprire“. Regulamentul nu prevede nimic în acest sens. vă apropiaţi de un chei sau de un mal abrupt. C. B. va fi reexaminat de către autoritatea competentă. vă apropiaţi de o trecere la nivel cu o cale ferată industrială. de către deţinătorul unui autovehicul. 60 km/h. 40 km/h. de către o instituţie medicală autorizată: A. 47. În cazul în care. reduceţi viteza şi circulaţi respectând regulile aplicabile în acea intersecţie. a unui alt avertizor sonor în afara celui omologat de către autoritatea competentă? A. reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea cu atenţie. B. sunteþi obligat să respectaţi: A. Precizaţi măsura care se ia atunci când titularul permisului de conducere a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule. i se aplică sancţiunile contravenţionale complementare. Ce obligaţii aveţi la semnalul galben intermitent al semaforului electric? A. 911. C.

C. în faţă. fără a se asigura în mod corespunzător. Intenţionaţi să transportaţi o încărcătură cu autoturismul personal. încărcătura să nu fie voluminoasă. B. 1044.. două triunghiuri reflectorizante. B. tramvaiul. după ce a trecut autoturismul roşu. încărcătura poate depăşi cu un metru limitele vehiculului. trusă medicală de prim ajutor. C. semnalizează autobuzul să elibereze banda. Ce obligaţii vă revin la executarea manevrei de trecere a vehiculului de pe o bandă pe alta? A. fără să se asigure. 450. Cum trebuie să aveţi reglat sistemul de lumini pentru circulaţia pe timp de noapte? . autoturismul. Cum trebuie să procedeze conducătorul autoturismului verde în situaţia dată? A. întrucât majoritatea staţiilor mijloacelor de transport în comun se amenajează în astfel de locuri. autobuzul poate să-şi schimbe direcţia de mers spre stânga. urmează o intersecţie. 902. autoturismul. să semnalizaţi din timp şi să vă asiguraţi că puteţi efectua manevra fără a perturba circulaţia sau fără a pune în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. C. motocicleta. la plecarea din staţie. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. autovehiculele trebuie să fie dotate cu: A. C. stingător de incendiu. 721. să vă asiguraţi din spate. trece printre autobuz şi autoturismul roşu. B. depăşeşte prin partea dreaptă autobuzul. B. C.874. motocicleta. 181. este posibil ca unii călători să coboare şi să traverseze prin faţa autobuzului. motocicleta. tramvaiul. 697. La ce trebuie să vă aşteptaţi atunci când. lăţimea şi greutatea admise. a oprit în staţie un autobuz destinat transportului de călători? A. deoarece se deplasează înainte. să vă asiguraţi din faţă şi din spate. B. Care este ordinea de trecere prin intersecţia din imagine? A. B. C. autoturismul. tramvaiul. Pentru a fi conduse pe drumurile publice. în faţa dvs. să nu fie depăşite lungimea.

aprindeţi luminile de poziţie. C. C. 411. vederea se adaptează instantaneu. se extrag victimele rapid şi ferm. Cum trebuie să procedaţi în situaţia dată? A. viteza trebuie adaptată noilor condiţii de iluminare. astfel încât să vedeţi şi să fiţi văzut. B. vă continuaţi deplasarea. 584. opriţi. indiferent dacă sunt deranjaţi ceilalţi participanţi la trafic cu care vă întersectaţi. opriţi pe banda de urgenţă şi îl semnalizaţi. C. motocicleta şi autocamionul. fără a-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic. 1007. 380. B. Cum se acţionează în astfel de situaţii? A. 920. . B. C. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. părăsiţi carosabilul în timp ce rulează autovehiculul. să vedeţi cât mai bine în faţă. ocupanţii vehiculelor pot fi imobilizaţi. reduceţi viteza. opriţi cât mai aproape de marginea drumului. B. deoarece cele două lumini roşii alternante indică permisiunea de a traversa calea ferată. să asiguraţi. deoarece semnalul albastru se adresează coloanelor în mişcare.A. funcţionarea farului din partea dreaptă. circulaţi cât mai aproape de bordură sau acostament şi acordaţi prioritate vehiculului respectiv. aprindeţi proiectoarele. În cazul unui accident de circulaţie cu victime şi cu deformarea accentuată a caroseriei sau a blocării uşilor. 3. B. autobuzul şi autoturismul. Care dintre autovehiculele din imagine au prioritate de trecere? A. Intraţi cu autovehiculul de pe o stradă bine iluminată pe una neiluminată. vă continuaţi deplasarea dacă semibarierele nu sunt coborâte încă. autobuzul şi motocicleta. nu aveţi obligaţii legale. nicio obligaţie. Ce obligaţii aveţi dacă întâlniţi un vehicul care semnalizează cu luminile speciale de avertizare de culoare albastră şi semnalele sonore? A. C. Cum procedaţi în cazul în care aveţi o defecţiune la sistemul de rulare pe autostradă? A. cel puţin. C. B.

în prima intersecţie. 866. Ce substanţe au efect asemănător cu cel al alcoolului şi pot reduce capacitatea de concentrare a unui conducător auto? A.B. la 100 m de locul unde este instalat indicatorul. se cere ajutorul celor din jur şi se scot rapid victimele dintre fiarele contorsionate. nu modificaţi sau ştergeţi urmele accidentului şi rămâneţi pe loc. 349. 824. 90 km/h. deoarece vinovăţia nu vă aparţine. în situaţia din imagine? A. puteţi continua drumul dacă accidentul nu este grav. fără motiv sesizabil. C. 662. Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau restricţie. B. 110 km/h. C. În ce ordine vor circula autoturismele prin intersecţiile prezentate? . condimentele foarte iuţi. 177. copiii se pot întoarce alergând pe trecerea de pietoni. 130 km/h. C. care intervin cu utilaje de descarcerare. Ce obligaţii legale vă revin? A. copiii urmăresc cu atenţie circulaţia şi se comportă ca atare. la 200 m de locul unde este instalat indicatorul. Ce este bine să aveţi în vedere pentru evitarea unui pericol. vă prezentaţi de urgenţă la cea mai apropiată unitate de poliţie. în lipsa altor precizări. medicamentele sau substanţele cu efect psihoactiv. C. Viteza maximă autorizată pe autostrăzi pentru autovehiculele din categoriile A şi B este de: A. B. copiii circulă corect pe trecerea de pietoni. B. B. C. încetează: A. C. 519. cofeina. se apelează la serviciile specializate ale unităţilor de pompieri. B. anunţaţi imediat poliţia. Aţi accidentat un pieton care traversa strada neregulamentar.

să aibă asigurată presiunea normală la roata de rezervă. albastru. luminile de culoare portocalie. trei corpuri. urmează un sector de drum pe care există pericolul de împroşcare cu pietriş. B. albastru. C. galben. să observe înaintea altora locurile în care este amplasat aparatul RADAR. Ce semnifică indicatorul ? A. 692. 178. 907.A. dacă circulaţi pe drumul prioritar? A. galben. 31. C. cedaţi trecerea tututor vehiculelor. Utilizarea frânei de serviciu este semnalizată cu: A. nu cedaţi trecerea niciunui vehicul. 407. C. 983. Câte corpuri de iluminat are semaforul care se adresează pietonilor şi bicicliştilor? A. Ce obligaţii revin conducătorilor la întâlnirea indicatorului? A. Conducătorul auto prevăzător are în vedere: A. două corpuri. B. roşu. B. galben. urmează un sector de drum pe care se execută lucrări pe partea carosabilă. . C. B. iar autovehiculul să corespundă din punct de vedere tehnic pentru circulaţia pe drumurile publice. patru corpuri. C. albastru. să acorde prioritate vehiculelor care circulă în intersecţie. C. presemnalizarea unui sector de drum cu circulaţie alternantă. roşu. să acorde prioritate de dreapta. B. Cum veţi proceda în intersecţie. să fie odihnit. B. să ocolească centrul intersecţiei şi să circule cât mai aproape de marginea străzii. cedaţi trecerea vehiculelor care vin din dreapta. roşu.

să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie. semnalizaţi efectuarea depăşirii şi acceleraţi. autoturismul.B. să declare autorităţilor schimbarea domiciliului în cel mult 24 de ore. să opriţi imediat autovehiculul. motocicleta. B. 726. C. mărimea urmei de frânare imprimată pe carosabil. Cum procedaţi? A. motocicleta. Proprietarul unui autovehicul este obligat: A. Bastonul alb. C. autocamionul. C. vă angajaţi în depăşire. ridicat de un pieton care traversează strada printr-un loc nesemnalizat şi nemarcat. C. B. în mod legal. B. să declare organului fiscal valoarea poliţei de asigurare auto. 340. Care sunt criteriile de apreciere a eficacităţii frânelor? A. atunci când se încalcă marcajul continuu longitudinal. vă obligă: A. B. 220. autocamionul. luminile roşii din spate. chiar dacă pierdeţi din timpul planificat al călătoriei. aşteptaţi să treceţi de respectiva intersecţie. B. în zonele cu trafic intens. când se încalcă marcajul discontinuu longitudinal. Precizaţi dacă posesorul unui permis de conducere categoria B are permisiunea de a conduce un autoturism cu remorcă: . 171. circulă un tractor cu două remorci. spaţiul de frânare. furtul sau distrugerea certificatului de înmatriculare. motocicleta. C. 1017. C. în cel mult 48 de ore de la constatare. autoturismul. nu aveţi nicio obligaţie. întrucât locul nu este marcat sau semnalizat. forma pedalei. autocamionul. autoturismul. să declare autorităţii emitente pierderea. pentru a permite trecerea pietonului. Intenţionaţi să-l depăşiţi în apropierea unei intersecţii. În faţa dvs. vă permite să rulaţi. pe ultima fiind scris „FĂRĂ SEMNALIZARE“. B. cu o viteză mai mare. Se interzice depăşirea: A. întrucât autovehiculul dvs. 394. 143. C. luminile de avarie din faţă şi din spate. Care este ordinea de trecere prin intersecţie? A. pentru ca manevra să dureze cât mai puţin.

poziţia în care a fost găsită victima. persoanele de pe scaunele din spate. Ce persoane sunt obligate să le folosească? A. 913. dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie? A. B. ora şi minutul aplicării garoului. suspendarea certificatului de înmatriculare. 904. C. deoarece pentru o astfel de remorcă este necesar un permis de conducere categoria BE. C. amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce. Ce trebuie să conţină biletul care se prinde lângă garoul aplicat unei persoane rănite? A. 1020. B. încălcarea dispoziţiilor legale cu privire la semnalizarea schimbării direcţiei de mers. da.A. C. . datele de stare civilă ale persoanei. B. Care dintre faptele de mai jos. tramvaiului. motocicletei. C. dacă masa remorcii nu depăşeşte 750 kg. cu condiţia ca acesta să aibă permis de cel puţin 3 ani. pentru 60 de zile? A. da. cantitatea sângelui pierdut. Un autoturism este prevăzut cu centuri de siguranţă pentru toate locurile. încălcarea dispoziţiilor legale cu privire la folosirea luminilor din dotare pe timp de noapte. C. persoanele de pe scaunele din faţă. B. niciunui vehicul. 244. B. comise într-un interval de 12 luni de la restituirea permisului de conducere. B. 567. fluiditatea sângelui scurs. C. C. nu. Cui îi permite trecerea poliţistul din intersecţie? A. 745. culoarea sângelui scurs. toate persoanele. atrag sancţiunea contravenţională de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule. amendă contravenţională. acumularea din nou a cel puţin 15 puncte de penalizare. Care sunt sancţiunile ce se aplică în cazul depăşirii unei coloane de vehicule în aşteptare. B. Gravitatea unei hemoragii se apreciază în funcţie de: A.

obligă la ocolirea prin dreapta a locului unde este instalat. să reduceţi viteza autovehiculului şi să circulaţi cu atenţie. vă continuaţi deplasarea pe direcţia înainte. 757. La semnalul nevăzătorilor care traversează strada sunteţi obligat: A. vehiculele care vin din urmă pot observa cu întârziere semnalizarea vehiculului dvs. 928. . Ce obligaţii aveţi dacă vă aflaţi la volanul autoturismului albastru? A. 604. B. să reducă viteza şi să-şi continue drumul cu atenţie. nu. C. 428. vehiculele care circulă din sens opus vă pot observa cu întârziere. B. B. Ce pericol prezintă această situaţie? A. numai dacă lungimea tunelului depăşeşte 1000 m. obligă la schimbarea direcţiei de mers către dreapta. să opriţi autovehiculul. C. parchează un autoturism. Într-o intersecţie. acordaţi prioritate numai autoturismului verde. Care este semnificaţia indicatorului? A. să respecte semnificaţia culorii semaforului. obligă la folosirea benzii de lângă trotuar. Este permisă oprirea voluntară a autovehiculului în tuneluri? A. din cauza vizibilităţii reduse din spate. da. C. B. În spatele dvs. niciun pericol. B. C. acordaţi prioritate autoturismului roşu şi autoturismului verde. fără nicio obligaţie. B. Intenţionaţi să vă puneţi în mişcare dintr-o parcare de pe marginea şoselei. prezenţa unei ambulanţe ce se deplasează la o intervenţie obligă pe ceilalţi conducători: A. să reduceţi viteza autovehiculului şi să claxonaţi. 603. să acorde prioritate de trecere ambulanţei. C.1063. C.

pentru a preveni mişcarea fragmentelor osoase în timpul imobilizării membrului. se fixează focarul de fractură. . în atele care să fie destul de lungi pentru a prinde articulaţia de deasupra şi cea de dedesubtul focarului de fractură. „Prioritate pentru circulaţia din sens invers“. „Circulaţia interzisă în ambele sensuri“. C. C. Indicatorul din imagine semnifică: A. C. C. 949. 900. iar semnalizarea rutieră permite această manevră. B. conducătorii de autovehicule au întotdeauna prioritate. se fac următoarele manevre: A. se împing fragmentele osoase care au perforat pielea. B. nu. da. când nu sunt echipate cu cârlig pentru remorcare. C. cât şi din spate. vă asiguraţi din spate. Este permisă oprirea voluntară a unui vehicul pe trotuar? A. 627. În ce situaţii se interzice circulaţia autoturismelor pe drumurile publice? A. legislaţia rutieră nu prevede asemenea situaţii. „Circulaţie în ambele sensuri“. semnalizaţi intenţia (manevra) de a schimba direcţia şi respectaţi semnificaţia marcajului rutier. C. Cum procedaţi în situaţia dată? A. C. Pentru a acorda primul ajutor în caz de fracturi.443. Cum trebuie să procedaţi corect la trecerea de pe o bandă pe alta? A. opriţi pentru a permite autobuzului să reintre în trafic. B. nu este prevăzut. Există situaţii când conducătorul de autovehicul acordă prioritate de trecere bicicletei sau unui vehicul cu tracţiune animală? A. 534. nu. 864. B. când nu au montate faruri de ceaţă. la nevoie. se imobilizează fractura cu feşe sterile. B. când motorul emite noxe peste limita legală. dacă se asigură un spaţiu de cel puţin 1 m lăţime pentru circulaţia pietonilor. circulaţi cu viteză redusă şi. depăşiţi autobuzul. sunteţi obligat să opriţi. B. legal. 659. vă asiguraţi atât din faţă. da. B. nu. vă asiguraţi.

sfârşitul tuturor restricţiilor. schimbând alternativ lumina de drum cu lumina de întâlnire. să emită semnale acustice ori de câte ori se întâlneşte cu un alt vehicul circulând din sens opus. să semnalizaţi participanţii la trafic care circulă din sens opus. B. să opriţi în dreptul indicatorului. B. Un vehicul are luminile de avarie aprinse. dacă bariera sau semibariera este ridicată. să sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie în legătură cu obstacolele care pun în pericol siguranţa circulaţiei. să circulaţi cu viteză redusă şi să traversaţi calea ferată. scăderea puternică a gradului de confort. dacă pe drumul pe care circulă observă evenimente de natură a pune în pericol siguranţa circulaţiei? A.669. să măriţi viteza. Ce obligaţii aveţi în situaţia prezentată? A. Indicatorul semnifică: A. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. pentru a nu fi surprins de închiderea barierelor. reducerea consumului de combustibil. să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie în legătură cu obstacolele sau situaţiile care pun în pericol siguranţa circulaţiei. să semnalizeze participanţii la trafic care circulă din sens opus. 974. cu excepţia motocicletelor fără ataş. vehiculul va vira la dreapta sau la stânga. C. B. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul. Ce obligaţii aveţi dacă. C. sfârşitul interzicerii de a depăşi. să emiteţi semnale acustice. B. B. C. 148. vehiculul este parcat. Utilizarea sistemului de climatizare are ca efect: A. interzicerea depăşirii autovehiculelor. C. 119. 393. B. observaţi evenimente de natură a pune în pericol siguranţa circulaţiei? A. 972. 754. creşterea consumului de combustibil. pe drumul pe care circulaţi. vehiculul a rămas în pană sau este remorcat. C. C. În cazul în care există mai multe persoane accidentate este important să se stabilească priorităţile? .

894. Este permisă deschiderea portierelor autoturismului pe timpul opririi sau staţionării pe un drum public? A. 522. da. 189. să acţioneze asupra comenzilor instalaţiei de sonorizare. primul ajutor se acordă cu prioritate persoanei celei mai grav accidentate. nu. să fumeze. dacă semnalizaţi acest lucru cu lumina galbenă intermitentă. acordaţi prioritate autoturismului din stânga. C. regula priorităţii de stânga. 329. într-o manieră periculoasă. să aibă preocupări care i-ar putea distrage. B. da. Aţi executat corect oprirea în această situaţie? A. se începe acordarea primului ajutor de la victima cea mai apropiată de salvator. regula priorităţii de dreapta. nu. atenţia. C. B. C. da. conducătorului de autovehicul îi este interzis: A. . Cum procedaţi în situaţia dată? A. da. pentru că autobuzul nu se află în acest moment în staţie. B. dar numai pe partea dreaptă. acordaţi prioritate autoturismului din dreapta. Ce veţi respecta în intersecţia prezentată? A. semnificaţia indicatoarelor. vă continuaţi drumul. numai după ce conducătorul sau pasagerul s-a asigurat că aceasta nu prezintă pericol pentru trafic. C. Care este regula de trecere la întâlnirea acestui indicator? A. nu are importanţă ordinea în care se acordă primul ajutor. B. pentru că acest spaţiu este rezervat doar opririi autobuzului. regula primului ajuns în intersecţie. da. semnificaţia luminii semaforului. da. C. B. numai pe drumurile cu trafic redus. C. C. 766.A. regula priorităţii de dreapta. În timpul deplasării. B. B. 512.

C. Cu ce viteză se poate circula în apropierea unei intersecţii? A. C. viraţi înaintea tramvaiului. Ce obligaţii aveţi la trecerea pentru pietoni. C. permiteţi trecerea camionului. marcaj pe o bandă de decelerare. deoarece semnalul verde vă permite acest lucru. Ce semnificaţie are un astfel de marcaj rutier? A. C. circulaţi numai înainte. marcaj pentru spaţii interzise. pe sensul dvs. trebuie să acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor care circulă din sens invers. să acodaţi prioritate de trecere şi pietonilor care circulă pe celălalt sens de mers. B. Ce obligaţie aveţi dacă întâlniţi într-o intersecţie indicatorul „Înainte sau la stânga“ şi semaforul se află pe culoarea verde? A. Cum trebuie să procedaţi corect. 924. după care viraţi la dreapta. permiteţi trecerea tramvaiului.25. C. B. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului? A. să reduceţi viteza şi să vă strecuraţi printre pietoni. B. C. limita maximă de viteză va fi respectată doar în cazul intersecţiilor dirijate. 998. . 868. circulaţi în orice direcţie. B. circulaţi înainte sau la stânga. Indicatorul din imagine vă avertizează că: A. de mers? A. intraţi pe un sector de drum pe care circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. deviere temporară a circulaţiei. 843. opriţi la marcajul transversal de oprire şi vă asiguraţi. 781. B. 499. aveţi prioritate de trecere faţă de circulaţia din sens invers. opriţi şi acordaţi prioritate pietonilor. Cum procedaţi în intersecţia care urmează? A. să acordaţi prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversare. reduceţi viteza şi viraţi la dreapta. B.

cu o viteză care să permită oprirea. atâta vreme cât acestea nu ne stânjenesc în acţionarea comenzilor autovehiculului. Într-o intersecţie întâlniţi semnalul de culoare verde al semaforului. C. Ce tendinţă prezintă un autoturism cu tracţiune pe spate. Ce semnifică indicatorul? A. se asigură. C. 271. C. B. fără deviere. B. distanţă obligatorie de oprire. respectaţi semnificaţia culorii semaforului. opreşte autovehiculul. cursa volanului. circulaţi cu atenţie şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor de pe drumul transversal. Ce obligaţii are conducătorul de vehicul care intenţionează să intre pe prima stradă la dreapta. limita maximă de viteză în localităţi va fi de 50 km/h. Cum veţi proceda? A. iar în afara localităţilor de 130 km/h. Ce autovehicul îşi poate continua deplasarea în imaginea prezentată? . C. întrucât există posibilitatea rostogolirii acestor obiecte. da. dacă acceleraţi prea puternic în curbă? A. se asigură şi execută schimbarea direcţiei de mers spre dreapta. care pot ajunge sub pedale şi crea situaţii periculoase. apoi intră pe strada respectivă. interval obligatoriu între autovehicule. B. C. nu. 20. Este recomandabil să păstrăm sau să depozităm anumite obiecte pe podeaua autovehiculului? A. semnalizează intenţia de a executa manevra. într-o intersecţie cu sens giratoriu? A. respectaţi semnificaţia indicatorului rutier. pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept. 1019. autoturismul urmează. roţile din faţă se învârtesc în gol. dacă nu mai există un alt loc în care să aşezăm obiectele de mici dimensiuni. 422.B. B. C. se angajează cât mai aproape de marginea din dreapta. ocoleşte sensul giratoriu. apoi schimbă direcţia de mers spre dreapta. da. drum aglomerat. B. precum şi indicatorul „Oprire“. 14. 585. autoturismul tinde să derapeze cu spatele spre exteriorul curbei.

lipsa pulsului. O funcţie a bandajului este: A. dacă se circulă pe banda din dreapta. B. leziuni profunde în zona toracelui. 176. apariţia hemoragiei pe gură. 322. C. de a acoperi aspectul neplăcut al rănii. când nu este posibil. B. vă continuaţi drumul. să anunţaţi poliţia. C. pe scaunul din faţă al autovehiculului. Cum procedaţi în situaţia dată: A. C. de a opri hemoragia. având fixată centura de siguranţă. da. Ce simptome ale stopului cardiac prezintă o persoană. C. B. 463. B. B. autoturismul verde. dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore. adaptată greutăţii şi dimensiunilor lor. având fixată centura de siguranţă. dacă se circulă pe banda din stânga. C. autoturismul roşu. să scoateţi imediat pasagerii din vehicul şi să eliberaţi platforma căii ferate sau. să porniţi autovehiculul prin orice mijloace. Copiii cu vârste de până la 12 ani pot fi transportaţi: A. să semnalizaţi prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat. pe bancheta din spate a autovehiculului. nu. B. aveţi următoarea obligaţie: A. Dacă autovehiculul pe care îl conduceţi rămâne imobilizat pe calea ferată. 746. C. 545. nu. acordaţi prioritate de trecere autocamionului. 194. de a preveni murdărirea hainelor. C. victimă a unui accident de circulaţie? A. B. pe scaunul din faţă al autovehiculului. reduceţi viteza şi să semnalizaţi luminos. Se consideră depăşire faptul că vehiculele de pe o bandă circulă mai repede decât vehiculele de pe celelalte benzi? A.A. . autocamionul.

verde. contribuie la fixarea telefoanelor mobile. 848. B. C. nu. pentru a împiedica persoana respectivă să traverseze. Ce indică semnalul poliţistului? A. albastru. Este permisă staţionarea vehiculelor în zona de acţiune a indicatorului „Drum îngustat“? A. din punct de vedere al conduitei preventive? A.663. Indicatorul vă avertizează că urmează: A. în faţa dvs. roşu. o trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere. o trecere la nivel cu o cale ferată prevăzută cu bariere. un depou de trenuri. măriţi viteza. autoturismul albastru şi cel roşu. da. B. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a autoturismelor? A. 937. verde. B. permiţând efectuarea convorbirilor fără a mai duce aparatul la ureche. C. B. 565. albastru. Ce rol au tetierele. nu au decât rol estetic. 674.? A. 908. B. verde. toate cele patru autoturisme. Cum procedaţi în cazul în care observaţi în timp util o persoană în vârstă care traversează neregulamentar drumul public. reduceţi din timp viteza şi luaţi toate măsurile de evitare a lovirii persoanei care traversează. cu semnalizare luminoasă. C. autoturismul mov şi cel roşu. previn posibila fracturare a coloanei cervicale. reduceţi viteza. în cazul tamponării din spate a autovehiculului. 435. B. albastru. C. C. oprire. roşu. Care dintre autoturismele din imagine circulă corect în intersecţie? A. roşu. C. . B. legea nu prevede nimic cu privire la acest aspect. semnalizaţi cu claxonul şi cu luminile.

motocicleta. nu.C. deoarece depăşirea se execută numai pe partea stângă. dar numai a autovehiculelor având o masă totală maximă autorizată de până la 1. B. legal. reduce viteza şi opreşte numai în cazul apropierii trenului. legal nu aveţi nicio obligaţie.5 t. C. autocamionul. C. inclusiv pentru eventualele avarii produse. În rănile cu hemoragie se va avea în vedere. motocicleta. autocamionul. autocamionul. C. Este permisă staţionarea în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice? A. deoarece conducătorul autoturismului a semnalizat intenţia de a vira la stânga. nu. 960. Camionul execută corect depăşirea autoturismului? A. 10. „Panouri succesive pentru curbe deosebit de periculoase. reduce viteza şi. Ce semnifică indicatoarele de semnalizare din imagine? A. autoturismul. „Ocolire prin stânga“. 599. B. deoarece staţionarea în astfel de locuri este interzisă. da. îşi continuă deplasarea. autoturismul. „Curbă la stânga“. deoarece în intersecţii depăşirea este interzisă. B. în faza iniţială: A. 748. nu. după ce se asigură. . oprirea hemoragiei. curăţarea şi pansarea rănii. 1000. pietonul imprudent va răspunde. pansarea rănii. C. la stânga“. Cum procedează conducătorul de autovehicul când. nu este prevăzut. iar spaţiul rămas liber permite trecerea camionului prin partea dreaptă. C. iar în caz de accident. B. 667. luminile roşii din dreptul indicatorului de atenţie în cruce se aprind şi se sting alternativ? A. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. da. B. motocicleta. B. opreşte vehiculul fără a depăşi indicatorul. autoturismul. C. la apropierea de o trecere la nivel cu calea ferată fără bariere.

opriţi motorul. Cum procedaţi în această situaţie? A. autoturismul roşu va trece prin spatele celui albastru. deoarece urmează o intersecţie periculoasă. . C. nu acţionaţi frâna şi rotiţi volanul în sens invers derapării. B. în dreptul semaforului.236. 378. C. pe trecerea pentru pietoni. ansamblul de vehicule. deoarece axul drumului este marcat cu linie continuă. deoarece linia discontinuă vă este cea mai apropiată de direcţia de mers. autoturismul roşu va ceda trecerea. B. frânaţi la maximum. va manevra cu spatele: A. C. da. Pentru a vira la stânga: A. pe un drum public îngust. La întâlnirea indicatorului aveţi obligaţia: A. nu. deoarece urmează o curbă la stânga. de a schimba obligatoriu direcţia de mers spre stânga. autoturismele vor folosi traiectoriile care ocolesc prin stânga centrul imaginar al intersecţiei. B. 311. de a reduce viteza. 635. În această situaţie opriţi: A. unde trecerea din sensuri opuse este imposibilă sau periculoasă. 470. Este permisă depăşirea în situaţia dată? A. deoarece autovehiculul din faţă nu vă permite depăşirea. vehiculul derapează. B. se recomandă să măriţi atenţia. B. la libera înţelegere. acceleraţi. Cum reacţionaţi corect? A. La frânare. B. opriţi. 723. La întâlnirea unui vehicul cu un ansamblu de vehicule. C. C. C. de a circula cu atenţie. 941. da. C. pentru a nu fi surprins de căderea pietrelor. B. vehiculul. la linia transversală.

indiferent de situaţie. iar conducătorul autovehiculului de transport public de persoane semnalizează pornirea din staţie: A. Din punct de vedere al conduitei preventive. . la ce vă puteţi aştepta în această situaţie? A. 854. 946. să opriţi în dreptul ultimei uşi. opriţi. da. legea nu prevede. 671. 829. B. cât şi cei profesionişti. deoarece podul nu are parapeţi din beton.1028. când circulaţi pe banda de lângă acostament. Cum trebuie să procedaţi când ajungeţi în spatele unui tramvai oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni? A. cât şi noaptea. să opriţi la o distanţă de 25 m de tramvai. C. nu. C. B. la nevoie. să opriţi în spatele acestuia şi să vă reluaţi deplasarea numai după ce uşile tramvaiului au fost închise. vehiculele aparþinând poliţiei. orice autovehicul pentru care se obţine aprobarea poliţiei rutiere. La apropierea de staţiile prevăzute cu alveolă. 389. C. conducătorii auto. atât cei amatori. C. Care dintre participanţii la traficul rutier au obligaţia de a respecta regulile de circulaţie pe drumurile publice din interiorul localităţilor? A. C. deoarece efectuaţi manevra pe un pod. întrucât axul drumului nu este marcat cu o linie continuă. măriţi viteza. jandarmeriei şi poliţiei de frontieră. toţi participanţii la traficul rutier. reduceţi viteza şi. biciclistul va opri. atât ziua. B. B. Vă este permis să executaţi depăşirea în situaţia prezentată? A. nu. opriţi obligatoriu. biciclistul poate schimba direcţia de mers spre stânga fără să se asigure. C. biciclistul se va comporta corect. conducătorii autovehiculelor destinate transportului în comun. Care autovehicule pot fi echipate cu lumini speciale de avertizare de culoare albastră? A. B. având în vedere destinaţia autovehiculelor pe care le conduc. B.

pentru a face posibilă trecerea va manevra cu spatele: A. C. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului „Biciclişti“? A. În această situaţie. apoi schimbaţi direcţia de mers spre dreapta. 346. 486. C. Cum procedează conducătorul de autovehicul atunci când. pe un drum public îngust. vehiculul greu. C. dacă barierele nu sunt coborâte. vă asiguraţi. 164. Care dintre autovehicule au dreptul să intre în intersecţie? A. opreşte. acordaţi prioritate de trecere bicicliştilor care circulă pe pista special destinată. deoarece barierele sunt închise sau urmează să coboare. La întâlnirea unui vehicul greu cu unul uşor. opriţi.29. nu permite încălcarea lui de către conducătorii de vehicule. . vehiculul uşor. apoi viraţi la dreapta. ajută conducătorii auto să se orienteze pe timp de noapte. dacă este cazul. vă angajaţi cât mai aproape de marginea din dreapta. 845. Ce semnificaţie are marcajul longitudinal aplicat sub forma unei linii continue pe axul drumurilor publice? A. C. permite depăşirea vehiculelor. B. ocoliţi sensul giratoriu. continuă deplasarea. intenţionaţi să viraţi pe prima stradă la dreapta. bicicliştii vă vor acorda prioritate. vă asiguraţi. 197. Ce obligaţii aveţi? A. nu aveţi nicio obligaţie. să reduceţi viteza la maximum 30 km/h. continuă deplasarea fără interdicţie. B. B. deoarece luminile semnalizează doar prezenţa unei treceri la nivel cu calea ferată. B. C. autoturismul şi autocamionul. apoi schimbaţi direcţia de mers spre dreapta. C. B. cele două lumini roşii funcţionează intermitent-alternativ? A. prevăzută cu bariere ori semibariere. semnalizaţi intenţia de a executa manevra. B. apropiindu-se de o trecere la nivel cu calea ferată. la libera înţelegere. să circulaţi cu atenţie şi. autocamionul şi motocicleta. autoturismul şi motocicleta.

C. când au în funcţiune semnalele speciale luminoase şi sonore. B. C. se recomandă: A. 179. da. B. Care sunt vehiculele care au prioritate de trecere într-o intersecţie dirijată? A. scos pe partea laterală dreaptă a vehiculului. 1059. vehiculele aparţinând Serviciului de Ambulanţă. B. utilizarea climatizării numai în situaţiile absolut necesare. C. utilizarea climatizării numai în cazul traseelor scurte. oprire pentru conducătorii vehiculelor care circulă în spatele autovehiculului poliţiei. nu execută depăşirea. Autoturismul poate pătrunde în intersecţia prezentată? A. 228. numai în caz de urgenţă. semnifică: A. pe jos sau cu alte mijloace care nu poluează atmosfera. reducerea vitezei de către cei care circulă în spatele autovehiculului poliţiei. execută depăşirea cu viteză redusă. B. Ce semnificaţie are indicatorul din imagine? A. intenţionează să depăşească un vehicul aflat în mişcare? A. este interzisă schimbarea direcţiei de mers la dreapta în prima intersecţie. 988. Semnalul poliţistului rutier aflat într-un autovehicul al poliţiei. deplasări urbane cu bicicleta. 759. un ansamblu de măsuri comportamentale. B. C. Ce se înţelege prin conducere ecologică a unui autovehicul? A. semnalul se adresează celor care circulă din sens opus. semnalizate ca atare. utilizarea climatizării numai pe timp de noapte. 335. prin care se realizează o importantă economie de energie şi protecţia mediului. . autocamioanele de mare tonaj. B. în imediata apropiere a unei treceri pentru pietoni semnalizate ca atare. C. Cum procedează conducătorul autovehiculului când. urmează un sector de drum îngustat temporar. C. de control sau de verificare a vehiculului. efectuat cu braţul. aflându-se într-o comună. Pentru a conduce ecologic un autovehicul. B.168. urmează o intersecţie cu un drum fără prioritate. obligaţia de a folosi în permanenţă carburant biodegradabil. cu sau fără baston reflectorizant. execută depăşirea cu viteză sporită. vehiculele aparţinând Protecţiei Civile.

C. Cum trebuie să procedaţi în această situaţie? A. să se informeze din timp. C. C. 213. să circule numai dacă verificarea medicală lunară este efectuată. să circule numai pe sectoarele de drum pe care îi este permis accesul şi să respecte normele referitoare la masele totale maxime autorizate admise de autoritatea competentă. B. 100 km/h. să opriţi autovehiculul. opriţi şi aşteptaţi următorul semnal al poliţistului. Imobilizarea unui vehicul de către poliţistul rutier se dispune: A. B. 110 km/h. să reduceţi viteza şi să opriţi numai dacă circulă un vehicul feroviar. reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea. B. pentru lipsa triunghiurilor reflectorizante. acordaţi prioritate vehiculelor care circulă în interiorul intersecţiei. să reduceţi viteza doar până traversaţi calea ferată. 261. Ce obligaţii are conducătorul de autovehicule când circulă pe un drum public? A. B. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul care circulă în zona de frontieră? . 737. la administratorii de drum. Cum trebuie să procedaţi la întâlnirea indicatorului? A. 130 km/h. 547. în intersecţie poate pătrunde numai bicicleta. B. nu. Care este limita maximă de viteză pe autostrăzi? A. executat cu un dispozitiv cu lumină roşie ori cu bastonul fluorescentreflectorizant? A. circulaţi cu o viteză maximă de 40 km/h. B. pentru refuzul de legitimare. 570.C. 1056. 616. circulaţi obligatoriu pe direcţia indicată de braţul poliţistului. C. C. Ce obligaţii vă revin la semnalul agentului de cale ferată de la trecerile la nivel. în legătură cu eventualele limite maxime şi minime de viteză. C. ocoliţi centrul intersecţiei prin stânga. pentru lipsa trusei medicale de prim ajutor.

561. să circule cu faza de întâlnire în funcţiune. să depăşiţi. În ce locuri circulaţia cu viteză duce adeseori la accidente? A. B. claxonaţi şi avansaţi printre celelalte vehicule. autoturismul. să folosiţi pe timpul zilei luminile de întâlnire. o poziţie cât mai comodă. poziţia de aşteptare poate fi: A. 523. bicicleta. deoarece se află în zona de frontieră. motocicleta. în parcări. motocicleta. după care vă continuaţi deplasarea numai la semnalul verde al semaforului. C. o poziţie care să permită o bună respiraţie. autoturismul. în poligoanele auto.A. C. deoarece semnalul verde vă permite acest lucru. C. C. vă continuaţi deplasarea. să reducă viteza sub limita legală. vă este interzis: A. B. autoturismul. motocicleta. C. Cum veţi proceda dacă intersecţia care urmează este blocată din cauza aglomeraţiei? A. autoturismul. 292. 590. 376. C. Dacă circulaţi pe un drum naţional european (E). B. bicicleta. C. în intersecţii. B. bicicleta. să oprească imediat autovehiculul la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră aflaţi în zona de competenţă. 705. Care dintre vehiculele din imagine va intra primul în intersecţie? A. . opriţi şi aşteptaţi deblocarea intersecţiei. B. Până la transportarea victimei la spital. autocamionul. B. B. o poziţie comodă pentru transport. Care este ordinea de trecere a autovehiculelor prin intersecţie? A. să opriţi pe partea carosabilă. motocicleta.

vă continuaţi deplasarea. pentru a evita pericolele asupra cărora sunteţi avertizat. semnalul roşu? A. 117. respectând indicaţiile poliţistului rutier. vă continuaţi drumul cu viteză sporită. să reduceţi viteza. C. iar circulaţia se desfăşoară anevoios. până când drumul vă oferă condiţii bune de vizibilitate pentru depăşire. cu braţul ridicat vertical. B. B. dacă semaforul pentru această manevră indică semnalul verde. iar cel pentru direcţia înainte. În faţa dvs. C. în condiţii meteo nefavorabile. Cum se recomandă să vă comportaţi în această situaţie? A. 18. C. să circulaţi cu lanţuri antiderapante. să circulaţi cu prudenţă maximă. pentru a vedea ce s-a întâmplat. 461. nu. deoarece semafoarele sunt defazate. reduceţi viteza şi vă deplasaţi în spatele bicicletei. circulaţi mai departe. reduceţi viteza şi opriţi în locul accidentului. dacă în faţa dvs. B. Cum veţi proceda într-o curbă lipsită de vizibilitate. C. Este permisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga de către conducătorul autovehiculului încadrat corespunzător pe banda de circulaţie. 852. aveţi obligaţia: A. deoarece unul dintre semnale este roşu. claxonaţi pentru a atrage atenţia biciclistului că îl depăşiţi. circulă o bicicletă? A. pe un singur sens.563. să circulaţi cu atenţie mărită. C. deoarece semnalul care i se adresează este verde. da. vă continuaţi drumul cu atenţie. . s-a produs un accident rutier care este cercetat de poliţie. întrucât copiilor le este interzis să intre pe carosabil. nu. B. 307. deoarece urmează o intersecţie periculoasă. Cum veţi proceda? A. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului? A. B. deoarece în această situaţie bicicletele pot fi depăşite. pentru a nu bloca traficul rutier. C. indiferent din ce direcţie circulaţi. reduceţi viteza şi vă pregătiţi să opriţi. opriţi numai în cazul în care mingea se opreşte pe carosabil. La semnalul poliţistului situat într-o intersecţie. să opriţi. B. să circulaţi cu viteză redusă.

pericolul de accidentare este exclus. nu. În cazul unui accidentat cu hemoragie masivă. pe orice drum. reduceţi viteza. circulaţi cu atenţie şi. C. C. imobilizaţi eventualele fracturi. C. Este permisă întoarcerea pe autostradă? A. Pe ce drumuri sunt permise oprirea şi staţionarea vehiculelor şi pe partea stângă. nu îi daţi să bea lichide şi o protejaţi contra frigului. să reduceţi viteza. C. pe drumurile cu trafic redus. 415. B. nu aveţi nicio obligaţie. B. nu aveţi nicio obligaţie. să vă asiguraţi. aşezaţi persoana pe spate. să reduceţi viteza numai la semnalul celor care însoţesc animale. executat cu un fanion roşu. B. Indicatorul semnifică: A.5 m. Ce pericole pot apărea prin nefolosirea centurii de siguranţă? A. Semnalul agenţilor căilor ferate. B. deoarece indicatorul se adresează persoanelor care însoţesc animale. Ce obligaţii aveþi la întâlnirea indicatorului „Animale“? A. să treceţi cu atenţie. accesul interzis vehiculelor cu o înălţime mai mare de 3. B. C. în sensul de mers? A. dacă rămâne liberă cel puţin o bandă de circulaţie. aflaţi la trecerea la nivel cu o cale ferată industrială din oraşe. 540. B. distanţa minimă obligatorie dintre două vehicule. 981. accesul permis numai vehiculelor cu o lăţime mai mică de 3. C. B.266. aşezaţi persoana pe un scaun în poziţia şezând şi vorbiţi cu ea. . există riscul unei accidentări. 301. iar dacă trenul este la mai mult de 50 m de pasaj. chiar şi la o viteză de coliziune de aproximativ 20 km/h.5 m. deoarece agentul dirijează manevrele garniturii de tren. 883. aşezaţi persoana pe abdomen şi îi daţi să bea cât mai multe lichide. dacă sensul de mers este blocat. da. da. 56. dacă se impune. C. pe drumurile cu sens unic. pericolele pot apărea la o viteză de peste 60 km/h. acţionaţi astfel: A. cu picioarele ridicate. să opriţi. vă obligă: A.

reduceţi viteza şi măriţi astfel distanţa faţă de cel care circulă înaintea dvs. Cum trebuie să procedaţi pentru evitarea producerii unui accident? A. B. B. 478. vă apropiaţi de axul drumului public. C. 1. da. circulând în sens giratoriu. B. oprire. iar din sens opus se apropie la mică distanţă un autocamion. Un conducător auto imprudent s-a angajat în depăşirea coloanei în care vă aflaţi. prin rotirea vioaie a braţului. C. chiar în cazul în care linia discontinuă este cea mai apropiată de vehicul.. deosebirea constă în durata de imobilizare a vehiculului.940. . dacă tocmai a trecut un tren? A. 182. C. B. C. Semnalul poliţistului indică: A. Este permisă trecerea peste marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă şi alta discontinuă? A. B. La semnalul dat de personalul autorizat din zona lucrărilor pe drumurile publice. 886. să ocoliţi obstacolul indicat de acesta. Când este permisă trecerea la nivel cu o cale ferată fără bariere. să măriţi viteza de deplasare a autovehiculului. circulaţia prin intersecţie se va face cu viteză redusă. aveţi obligaţia: A. atunci când pleacă vehiculele aflate de cealaltă parte a căii ferate. nu aveţi nicio obligaţie şi prin urmare vă continuaţi deplasarea în coloană. da. circulaţia pe direcţia înainte nu este posibilă. după ce s-a stins lumina roşie intermitentă. prevăzută cu semnalizare luminoasă. deosebirea constă în modul de aşezare şi asigurare a autovehiculului pe drum. nu. pentru a-l determina pe cel angajat în depăşirea coloanei să renunţe la această manevră riscantă. C. dacă linia discontinuă este cea mai apropiată de vehicul în direcţia de mers. să ocoliţi obstacolul creat în carosabil. 939. după ce a trecut ultimul vagon. niciuna. care îl semnalizează cu luminile. C. creând condiţii celui ce depăşeşte neregulamentar să intre în coloană. Care este deosebirea dintre oprire şi staţionare? A. B. dacă marcajul nu este într-o curbă.

să coborâţi din vehicul pentru a prezenta permisul de conducere. Ce obligaţii aveţi dacă sunteţi oprit regulamentar de către un poliţist rutier? A. pentru că se adresează circulaţiei din sens invers. C. motocicleta. Cum procedaţi la semnalul poliţistului cu braţul ridicat vertical? A. autoturismul albastru. indiferent din ce direcţie vă apropiaţi. s-a blocat circulaţia. între banda din stânga şi banda din mijloc. autoturismul roşu. pe lângă luminile de întâlnire trebuie să folosiţi: A. motocicleta. B. respectând indicaţiile poliţistului. reduceţi viteza şi circulaţi în direcţia permisă de poziţia braţului. să vă asiguraţi întotdeauna un partener care să cunoască bine traseul parcurs. 206. Ce trebuie să faceţi pentru a evita un accident de circulaţie? A.345. pentru că acţionează pe sensul dumneavoastră de mers. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a celor trei vehicule? A. semnalizatoarele în funcţiune. B. motocicleta. dar numai dacă pe sensul dumneavoastră de mers se execută lucrări. . autoturismul albastru. 838. între banda din dreapta şi banda din mijloc. autoturismul albastru. C. luminile de ceaţă. 281. B. C. Pe o autostradă cu trei benzi. pe banda de urgenţă. autoturismul roşu. C. cu mâinile pe volan. şi aşteptaţi următorul său semnal. B. Aveţi obligaţia de a respecta semnificaţia unui indicator amplasat pe partea stângă a drumului? A. autoturismul roşu. C. Pe unde vor circula vehiculele de intervenţie? A. să coborâţi din vehicul pentru a lua la cunoştinţă abaterea comisă. nu. B. luminile de drum. să nu conduceţi autoturismul decât atunci când probleme grave impun acest lucru. În această situaţie. da. da. C. B. B. opriţi. 935. C. 260. reduceţi viteza şi îl ocoliţi. 890. să anticipaţi şi să contracaraţi la timp manevrele imprudente ale partenerilor de drum şi să respectaţi permanent regulile de circulaţie. să rămâneţi în vehicul.

în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate. 466. Ce se înţelege prin distanţa de 100 m pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers în afara localităţii? A. la apropierea de o trecere la nivel cu calea ferată curentă fără bariere. C. să acordaţi prioritate pietonilor aflaţi pe sensul dumneavoastră de mers. fără a trece de indicatoarele sau marcajul de oprire. nu. B. după expirarea perioadei de suspendare şi promovarea testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie. apă oxigenată sau iod. apă potabilă. B. dacă trenul se apropie. reduceţi viteza şi opriţi. luminile roşii şi semnalele sonore sunt în funcţiune? A. C. C. B. 146. nefolosirea în timpul mersului a centurii de siguranţă. . 989. pietonii nu au voie să traverseze în acest loc. dacă a fost reţinut pentru: A. utilizarea excesivă a ştergătoarelor de parbriz. neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. B. C. distanţa faţă de locul terminării manevrei de depăşire. deoarece linia discontinuă este cea mai apropiată de vehiculul pe care îl conduceţi. deoarece este un marcaj dublu. 542. după taxi? A. 163. B. C. Cum veţi proceda corect dacă. dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. ser fiziologic. C. Vă este permisă trecerea peste marcajul longitudinal din imagine? A. reduceţi viteza şi opriţi. da. nu. Permisul de conducere se restituie. grăbiţi trecerea. dacă observaţi că trenul nu se apropie. B. distanţa faţă de vehiculul care circulă din spate. Dezinfecţia plăgilor ce necesită a fi pansate se face cu: A. Ce trebuie să aveţi în vedere dacă intenţionaţi să circulaţi spre dreapta. distanţa parcursă din momentul semnalizării intenţiei de a efectua manevra şi locul unde se produce schimbarea direcţiei de mers.312. deoarece în acest caz depăşirea este interzisă. pietonii vor acorda prioritate necondiţionat.

da. să claxonaţi. indicatorul nu vi se adresează. în intersecţia înaintea căreia este instalat.289. 739. 532. în toate intersecţiile. în orice situaţie. B. dacă circulaţia este blocată? A. semnalizaţi şi vă angajaţi pe banda de ieşire. B. B. la semnalele îndrumătorilor de circulaţie ai Ministerului Apărării. 943. numai dacă autovehiculul pe care îl conduceţi nu are frânele eficiente. Indicatorul vă interzice depăşirea? A. pentru a nu stânjeni vehiculele care circulă din spate. C. măriţi viteza. până la apariţia indicatorului „Sfârşitul tuturor . frânaţi şi ieşiţi cu o viteză orientativă de 130 km/h. pentru a avertiza pietonii. B. C. B. întrucât indicatorul presemnalizează o trecere pentru pietoni. la semnalele conducătorilor de vehicule care virează la dreapta. să acordaţi prioritate pietonilor. veţi depăşi coloana din faţă prin stânga. Cum procedaţi în această situaţie. la semnalele conducătorilor vehiculelor care circulă din sens invers. Indicatorul nu permite schimbarea direcţiei de mers spre stânga: A. numai atunci când nu aveţi experienţă în conducere. 469. B. C. nu pătrundeţi în intersecţie până la deblocarea acesteia. B. nu aveţi obligaţia de a ceda trecerea. C. Când sunteţi obligat să opriţi autovehiculul? A. Cum vă comportaţi dacă intenţionaţi să părăsiţi autostrada în acest loc? A. Când sunteţi obligat să păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de cel care rulează în faţa dumneavoastră? A. să circulaţi cu prudenţă. 884. 751. C. Ce obligaţii aveţi în situaţia dată? A. C. nu.

Care dintre faptele de mai jos. la demarări şi frânări intense. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. B. C. întrucât acesta este un vehicul foarte lent. „Copii“. C. 377. roşu. 9. în locul cu vizibilitate maximă. consecinţe ale unui stil agresiv de conducere. Uzura pneurilor creşte foarte mult: A. Cum este bine să procedaţi atunci când. C. amplasat la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere. C. La întâlnirea indicatorului de avertizare în cruce. 862. verde albastru. B. cât mai aproape de calea ferată. B.restricţiilor“. C. Ce semnifică indicatorul din imagine? A. B. verde. fără a depăşi indicatorul. circulând în spatele unui biciclist. 925. semnalizaţi sonor intenţia de a-l depăşi. 637. „Trecere obligatorie pentru copii“. constataţi că acesta doreşte să schimbe direcţia de mers? A. roşu. albastru. B. C. verde. B. la 200 m de la locul în care este instalat acesta. comise într-un interval de un an de la restituirea permisului de conducere. C. roşu. dar nu mai puţin de 5 m de aceasta. albastru. 785. la cel mult 5 m de calea ferată. acumularea din nou a cel puţin 15 puncte de penalizare. „Accesul interzis copiilor neînsoţiţi“. atrag majorarea perioadei suspendîrii dreptului de a conduce? A. nu aveţi nicio obligaţie. încîlcarea dispoziţiilor legale cu privire la semnalizarea schimbîrii direcţiei de mers. conducătorii de vehicule vor opri: A. încîlcarea dispoziţiilor legale cu privire la folosirea luminilor din dotare pe timp de noapte. . atunci când se conduce preventiv-defensiv. la circulaţia pe timp nefavorabil. îi asiguraţi condiţii pentru realizarea manevrei.

C. C. Cum este definită depăşirea? A. B. ziua daţi semnale sonore. vă asiguraţi că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar. dacă acestea sunt ridicate? A. Ce obligaţii aveţi la trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevăzută cu bariere. C. astuparea căilor respiratorii. da. manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol. B. C. prioritatea primului sosit. Care este regula priorităţii de trecere la intersecţia a două drumuri de aceeaşi categorie. C. trecerea unui vehicul prin dreptul altuia. primul la 90 m. apoi traversaţi. prioritatea de drum principal. aflat pe acelaşi sens de circulaţie. B. dar pe o bandă alăturată. La ce distanţă de trecerea la nivel cu calea ferată sunt instalate panourile suplimentare de avertizare? A. 897. B. poate fi determinat de: A. Se poate efectua depăşirea în situaţia dată? A. 299. al doilea la 60 m şi al treilea la 30 m. în locul cu vizibilitate maximă. . pierderea intensă de sânge.272. 666. B. 790. trecerea unui vehicul pe lângă altul. iar noaptea aprindeţi faza de drum intermitentă. când circulă în acelaşi sens. deoarece din sens opus nu se apropie niciun vehicul. fără a depăşi indicatorul. Stopul respirator. apoi vă angajaţi în traversare. C. B. primul la 150 m. reduceţi viteza. vă asiguraţi că nu sunteţi depăşit de alt autovehicul şi vă angajaţi în traversarea căii ferate. la cel puţin 10 m. prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial. la cel puţin 5 m. al doilea la 100 m şi al treilea la 50 m. prioritatea de dreapta. deoarece vă aflaţi în curbă. B. legea nu interzice. C. 593. da. cu circulaţie nedirijată? A. 973. nu. Unde opriţi în situaţia prezentată? A. multiple fracturi ale membrelor. în cazul persoanelor accidentate. primul la 200 m. al doilea la 150 m şi al treilea la 100 m.

536. B. Cum trebuie să procedaţi atunci când intraţi. după care să semnalizeze intenţia de schimbare a poziţiei de mers şi să efectueze depăşirea. Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie în timpul circulaţiei pe drumurile din localităţi? A. da. C. Cum procedează conducătorul autovehiculului în situaţia în care vehiculul din faţa sa schimbă direcţia de mers spre stânga. se continuă deplasarea. întrucât defecţiunea se datorează stării drumului public. într-un tunel iluminat necorespunzător? A. încearcă depăşirea prin stânga. B. B. B. da. iar pe partea dreaptă nu este loc suficient pentru depăşire? A. de către cel de la volan şi de către pasagerii care ocupă locurile prevăzute cu asemenea dispozitive. semnalizează şi execută depăşirea cu viteză redusă. aprindeţi luminile de întâlnire. să limitaţi viteza de circulaţie în funcţie de categoria drumului pe care vă deplasaţi.170. 247. numai de către conducătorul autovehiculului. C. se apelează la cunoştinţe care au mai întâlnit astfel de situaţii. claxonaţi. B. se apelează numai la atelierele specializate. să se asigure că manevra poate fi executată în condiţii de siguranţă. C. să limitaţi viteza de circulaţie în funcţie de categoria autovehiculului pe care îl conduceţi. C. indicatorul se adresează doar camioanelor de mare tonaj. C. să mărească viteza de deplasare. La apariţia defecţiunilor tehnice ale mecanismului de direcţie se procedează astfel: A. 792. care au personal calificat. . pe timp de zi. aprindeţi lumina intermitentă de avertizare. C. să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a direcţiei de mers. aşteaptă eliberarea benzii pentru a-şi continua deplasarea. 327. nu. 175. B. Ce obligaţii aveţi în situaţia prezentată? A. Ce trebuie să facă un conducător de vehicul pentru ca depăşirea să fie considerată regulamentară? A. astfel încât să scurteze timpul de realizare a depăşirii.

nu a fost avariat. B. să imobilizaţi eventualele fracturi. Ce obligaţii are conducătorul auto care intenţionează să repună în mişcare autovehiculul aflat între alte vehicule staţionate? A. iar pe pietoni să traverseze cu prudenţă. deoarece nu se observă indicatoarele.670. dacă a rezultat vătămarea integrităţii corporale a unei persoane? A. nu. semnalizează plecarea de pe loc. În cazul unui accident în care victima şi-a pierdut cunoştinţa. să respecte semnificaţia semnalului luminos al semaforului instalat pe trotuar. C. da. 233. Ce semnificaţie are lumina de culoare roşie a semaforului. C. C. indiferent de direcţia de deplasare. C. să administraţi medicamente din trusa de prim ajutor. în cazul în care autoturismul dvs. permite vehiculelor să vireze la dreapta. da. semnalizează din timp plecarea de pe loc. să respecte semnificaţia semnalului luminos al semaforului instalat deasupra benzii din stânga. da. prima măsură va fi: A. Când deasupra fiecărei benzi de circulaţie se află în funcţiune câte un semafor. îi obligă pe conducători să oprească. cu respectarea priorităţii. este necesar să se păstreze o distanţă considerabil mai mare faţă de vehiculul care circulă în faţă? A. să controlaţi respiraţia şi bătăile inimii. B. C. În cazul implicării într-un accident. să respecte semnificaţia semnalului luminos instalat deasupra benzii pe care se află. pentru a nu lovi vehiculele din faţa sau din spatele său. B. da.. 1025. cât şi pe pietoni să se oprească. puteţi părăsi locul acestuia fără încuviinţarea poliţiei. 214. C. 28. B. îi obligă atât pe conducători. atât pentru conducătorii de vehicule. pentru a fi observat de cei care circulă în acelaşi sens. după care se repune în mişcare. nu. B. B. se asigură că poate efectua manevra fără a perturba circulaţia sau fără a pune în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic şi acordă prioritate vehiculelor care circulă pe drumul public. . După o ploaie torenţială. întrucât acest lucru duce la aglomerarea traficului. dacă accidentul nu s-a produs din vina dvs. manevrează cu grijă autovehiculul. 511. cât şi pentru pietoni? A. conducătorul trebuie: A. întrucât spaţiul de frânare se măreşte.

11. La ce distanţă sunt instalate cele trei panouri suplimentare pentru avertizarea apropierii de o trecere la nivel cu calea ferată?
A. la 300, 200 şi, respectiv, 100 m; B. la 90, 60 şi, respectiv, 30 m; C. la 150, 100 şi, respectiv, 50 m.

628. Semnalul poliţistului indică:
A. reduceţi viteza; B. măriţi viteza; C. mergeţi cu prudenţă.

872. Cum procedaţi dacă vă aflaţi în autoturismul roşu şi observaţi că de pe drumul fără prioritate se apropie o coloană cu regim prioritar?
A. vă continuaţi drumul, deoarece aveţi prioritate de trecere în sensul giratoriu; B. opriţi şi acordaţi prioritate coloanei cu regim prioritar; C. viraţi la dreapta şi părăsiţi intersecţia.

45. Cum procedaţi în situaţia în care semnalul roşu al semaforului este în funcţiune, iar poliţistul vă adresează semnalul de a trece?
A. aşteptaţi apariţia semnalului de culoare verde, care vă permite să circulaţi cu autovehiculul prin intersecţie; B. atrageţi atenţia poliţistului că există neconcordanţă între semnalul său şi cel al semaforului; C. respectaţi semnalul poliţistului.

90. Dacă viraţi la stânga:
A. aţi selectat corect banda de circulaţie, dar opriţi, pentru că semaforul este pe culoarea roşie; B. aţi selectat bine banda de circulaţie, deci vă continuaţi deplasarea; C. puteţi vira numai la dreapta.

833. Un conducător auto v-a depăşit de mai multe ori, întrucât nu circulă cu viteză constantă. Cum procedaţi atunci când urmează să fiţi depăşit din nou?
A. creaţi condiţii pentru a fi depăşit, apropiindu-vă cât mai mult de partea dreaptă a drumului public; B. îl atenţionaţi atât cu claxonul, cât şi cu braţul stâng, pentru a renunţa la această manevră; C. vă deplasaţi spre stânga, din timp, pentru a nu-i permite efectuarea acestei manevre.

368. Este permisă depăşirea în această situaţie?
A. da, dar numai după oprirea autoturismului; B. nu; C. da, dar numai dacă vizibilitatea permite.

796. Cine are prioritate pe sectorul de drum îngustat?
A. autoturismul, deoarece circulî în dreapta autobuzului; B. autobuzul, deoarece nu-şi schimbă poziţia de mers; C. autoturismul, deoarece are o viteză de deplasare mai mare.

736. Perna de aer (AIRBAG-ul) asigură:
A. amortizarea rapidă a trepidaţiilor datorate denivelărilor existente pe drumul public; B. protecţia suplimentară a persoanelor în cazul unui impact puternic al autovehiculului; C. posibilitatea conducerii relaxate, cu capul sprijinit de aceasta.

93. Ce obligaţie îi revine conducătorului de vehicul care schimbă direcţia de mers la dreapta, la semnalul verde al semaforului, în timp ce pietonii sunt angajaţi la rândul lor în traversare?
A. să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers şi să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe care urmează să intre, pe sensul său de mers; B. să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers şi să-şi continue deplasarea cu prudenţă, pietonii fiind obligaţi să-i cedeze trecerea; C. să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers şi să păstreze o distanţă laterală suficientă faţă de bordura din dreapta.

944. Cum se procedează cu accidentatul readus la viaţă prin resuscitare cardiorespiratorie?
A. se va transporta la domiciliu sau la locul de muncă; B. se va transporta întotdeauna la o unitate medicală specializată; C. se va aştepta sosirea poliţiei rutiere.

1008. În situaţia dată:
A. veţi circula cu prudenţă până la prima intersecţie; B. veţi circula cu maximum 30 km/h pe sectorul de drum denivelat; C. veţi circula cu minimum 30 km/h.

875. Puteţi trece cu autovehiculul peste o linie continuă dacă:
A. linia continuă este însoţită de una discontinuă, iar aceasta din urmă este mai apropiată de sensul dvs. de deplasare;

B. aceasta este aplicată pe drumuri cu mai mult de o bandă pe sensul de mers; C. aceasta separă sensurile de circulaţie.

472. Puteţi depăşi în situaţia dată?
A. da, dacă vă asiguraţi că manevra poate fi executată şi semnalizaţi corespunzător; B. nu, deoarece vizibilitatea este redusă; C. nu, deoarece prin această manevră veţi trece peste axul drumului.

741. Vă apropiaţi de o trecere la nivel cu calea ferată curentă fără bariere, în traversarea căreia s-a angajat o căruţă aflată în faţa dvs. În această situaţie puteţi efectua depăşirea?
A. da, dacă aceasta nu a ajuns încă la linia de tren; B. da, întrucât căruţa este un vehicul lent; C. nu.

580. Care sunt vehiculele care au prioritate în sensul giratoriu?
A. toate vehiculele care au pătruns în sensul giratoriu, faţă de cele care urmează să pătrundă; B. toate autovehiculele care vin din faţă; C. toate vehiculele care vin din dreapta.

1026. Puteţi depăşi în această situaţie, dacă vă aflaţi la volanul autoturismului?
A. nu, deoarece treceţi de axul drumului; B. da, manevra este regulamentară; C. nu, deoarece marcajul orizontal interzice manevra.

855. Intenţionaţi să viraţi la dreapta. Cum procedaţi?
A. treceţi prin faţa pietonilor; B. acordaţi prioritate pietonilor; C. acordaţi prioritate numai bicicliştilor.

313. Cum veţi proceda la întâlnirea indicatorului „Oprire“?
A. opriţi în locul în care aveţi vizibilitatea cea mai bună pentru a vă asigura şi vă continuaţi deplasarea numai dacă pe drumul transversal nu circulă alt vehicul; B. reduceţi viteza până la limita evitării oricărui pericol, după care traversaţi intersecţia; C. reduceţi viteza şi pătrundeţi în intersecţie dacă nu circulă alt vehicul din partea dreaptă.

da. B. circulaţi înaintea autoturismului albastru. să conduceţi folosind lumina de drum chiar şi în localităţi sau când din sens opus se apropie alte vehicule. cedaţi trecerea autovehiculului alb. Cum trebuie să procedaţi dacă viraţi la stânga? A. C. B. să evitaţi conducerea autovehiculului până când sunteţi consultat de medicul specialist.102. accesul interzis vehiculelor care transportă substanţe de natură să polueze apele. negociaţi prioritatea cu celălalt conducător. urmând să vă conformaţi sfaturilor acestuia. B. trecere cu bacul peste o apă. 971. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului roşu? A. să vă cumpăraţi ochelari de vedere cu caracteristici superioare. urmează o staţie de transport public de persoane. B. Ce semnificaţie are indicatorul din imagine? A. pentru a nu vă intersecta cu autovehiculul alb. 13. C. acordaţi prioritate. 615. Indicatorul din imagine vă avertizează că: A. nu. următoarea intersecţie este dirijată prin semnale luminoase. Când constataţi că aveţi anumite probleme cu vederea. Ce obligaţii vă revin atunci când conducătorul unui autobuz aflat într-o staţie prevăzută cu alveolă intenţionează să se pună în mişcare? . C. da. 1010. trebuie: A. B. în următoarea intersecţie nu funcţionează semnalizarea luminoasă. angajat într-un accident de circulaţie din care a rezultat moartea sau lovirea unei persoane. drum denivelat. C. acceleraţi. B. Cum procedaţi în situaţia dată. să plece de la locul faptei? A. Este permis ca un conducător auto. dacă victima a fost transportată la spital. fără încuviinţarea organelor de poliţie. 219. cu condiţia să lase autovehiculul la locul accidentului. C. executaţi manevra cu luminile de avarie aprinse. C. 49.

B. 408. B. instalaţia de închidere şi deschidere a barierelor nu funcţionează normal. C. să măriţi viteza. atunci când semnalele sonore şi luminoase de culoare roşie sunt în funcţiune. reducerea vitezei de deplasare.A. B. mărirea vitezei de deplasare sau grăbirea traversării drumului de către pietoni. la nevoie. să reduceţi viteza şi. B. lung sau greu pe care nu puteţi să îl depăşiţi? A. C. pentru a degaja traficul. 184. trebuie să traversaţi de urgenţă calea ferată. permiţând efectuarea depăşirii. să folosiţi semnalele sonore şi luminoase. 485. să semnalizaţi cu lumina intermitentă că aţi înţeles intenţia celuilalt autovehicul de a vă depăşi. Rotirea vioaie a braţului poliţistului semnifică: A. dacă este cazul. C. un loc special amenajat. şi întâlniţi un vehicul lent. 174. îl semnalizaţi pe cel de la volan prin mijloacele de avertizare sonoră şi luminoasă. observaţi că un alt autovehicul încearcă să vă depăşească? A. 154. C. B. anunţă poliţia şi. . La calea ferată curentă prevăzută cu bariere. unde puteţi face o pauză pentru odihnă. o staţie de taxare pentru circulaţia pe autostrăzi. sunteţi avertizat că: A. B. B. până când manevra de depăşire se poate efectua. trenul se apropie. 802. C. să nu măriţi viteza şi să circulaţi pe partea din dreapta a drumului. opreşte. Ce măsuri trebuie să ia conducătorul de autovehicule care constată că un autoturism s-a răsturnat în afara drumului şi există persoane accidentate? A. Cum procedaţi atunci când circulaţi în afara localităţilor. Cum trebuie să procedaţi dacă. opriţi şi lăsaţi vehiculul respectiv să se îndepărteze. transportă răniţii la cea mai apropiată unitate sanitară. C. să opriţi pentru a-i permite reintrarea în trafic. nu are nicio obligaţie. vă deplasaţi în urma acestuia. să circulaţi cu prudenţă. pe un drum cu o singură bandă pe sens. oprirea temporară a circulaţiei. circulând cu viteza maximă admisă de lege. pentru a-l atenţiona pe conducătorul celuilalt autovehicul că depăşeşte limita vitezei. urmând ca barierele să se închidă automat. C. ajută la repunerea autovehiculului pe roţi. Indicatorul pe care îl întâlniţi vă informează că urmează: A. dar nu aveţi nicio obligaţie. o ieşire de pe autostradă.

B. nu. Ce semnificaţie are indicatorul alăturat? A. C. să circulaţi numai înainte. antenă obligatorie. întrucât este foarte posibil să apară un copil după minge. apoi să îşi continue deplasarea. vă este permis: A. Indicatorul semnifică: A. întrucât trecerea peste minge nu este periculoasă pentru autovehicul. semnalizaţi sonor. nu. 782. C. să aştepte lumina verde a semaforului. o minge care se rostogoleşte? A. Poliţistul din intersecţie semnalizează conducătorul auto să mărească viteza. C. Cum procedaţi în situaţia în care observaţi în faţa dvs. Cum trebuie să procedeze acesta? A. viraţi brusc în direcţia opusă de rostogolire a mingii. 619. da. 738. Într-o intersecţie nedirijată. având în funcţiune dispozitivul special cu lumini de culoare albastră şi pe cel sonor? A.765. 865. unde radar. circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. deoarece ambulanţa nu face parte din categoria autovehiculelor cu regim prioritar. C. C. . sfârşitul zonei cu viteză recomandată. continuaţi să circulaţi cu aceeaşi viteză. B. reduceţi viteza şi circulaţi cu maximă atenţie. deoarece în acest caz se aplică regula priorităţii de dreapta. sfârşitul interzicerii de a depăşi. 957. Dacă aţi selectat banda de circulaţie conform imaginii prezentate. C. conducătorul unui vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere unui autovehicul al ambulanţei care circulă din partea stângă. să respecte semnalul poliţistului. B. B. să viraţi numai la dreapta. să circulaţi înainte sau la dreapta. B. să acorde prioritate. B. vânt lateral.

copiilor le este permis să coboare singuri. ca să verificaţi cum reacţionează autovehiculul dvs. deoarece conducătorul acestuia a oprit şi s-a asigurat. pe orice parte. nu trebuie să aveţi nimic în vedere. da. Puteţi efectua depăşirea în situaţia dată? A. fără a vă pune în pericol. da. 103. C. în toate direcţiile. B. C. Conducătorul de autoturism care se află în spatele unui autobuz şi întâlneşte indicatorul „Oprire” trebuie: A. numai înainte sau la dreapta. 23.1009. circulaţi cu viteză redusă şi frânaţi cu atenţie. dacă v-aţi asigurat din ambele sensuri că nu se apropie niciun tren. dacă pe şosea este polei? A. da. B. deoarece semnalele luminoase primează asupra semnalizării rutiere. Cum constataţi. Conducătorul unui autovehicul angajat într-un accident din care a rezultat moartea sau rănirea unei persoane poate părăsi locul faptei fără încuviinţarea poliţiei? A. B. în timpul mersului. da. chiar dacă acest lucru a fost făcut şi de către conducătorul autobuzului. nu. deoarece copiii se comportă întotdeauna corect în circulaţie. conducătorului de vehicul îi este permis să circule: A. să oprească şi să se asigure înainte de a traversa intersecţia. Ce trebuie să aveţi în vedere atunci când lăsaţi copiii să urce sau să coboare din autoturismul pe care îl conduceţi? A. Dacă semnalul verde este însoţit de un indicator „Înainte sau la dreapta“. B. să continue deplasarea şi să traverseze o dată cu autobuzul. să continue deplasarea şi să traverseze intersecţia imediat în urma autobuzului. nu se expune niciunui pericol. copiii trebuie invitaţi să urce sau să coboare numai pe partea dinspre trotuar. C. întrucât fapta constituie infracţiune. 772. nu. deoarece căruţa se deplasează cu o viteză foarte mică. circulaţi pe axul central al drumului. numai la stânga. B. dacă autovehiculul a blocat circulaţia. în acest caz. 285. B. C.. C. dacă accidentul nu s-a produs din vina sa. deoarece. . frânaţi puternic. 555. C.

C. permite încălcarea lui: A. B. atela trebuie să fie: . Într-o intersecţie nedirijată. 156. 787. numai de către vehiculele cu gabarit depăşit. cu excepţia cazurilor în care există un pericol de foc sau de asfixie. „Căderi de pietre“. 818. să circule cu faza de drum în funcţiune. conducătorul unui vehicul este obligat să acorde prioritate unui autovehicul destinat stingerii incendiilor. asigurându-i doar funcţiile vitale. deoarece autovehiculul destinat stingerii incendiilor nu face parte din categoria autovehiculelor cu regim prioritar. B. C. nu. numai de către conducătorii de motociclete şi mopede. da. fiind într-o zonă frecventată de copii. să emită semnale acustice ori de câte ori efectuează o depăşire. mutaţi accidentatul pe scaunele din spate. deoarece şi în acest caz se aplică regula priorităţii de dreapta. să nu depăşiţi viteza de 30 km/h între orele 7. care circulă din stânga. dacă accidentatul are căile respiratorii libere? A. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul. să circule cu semnul distinctiv aplicat regulamentar. Ce măsuri de prim ajutor se vor lua în cazul traumatismelor coloanei vertebrale. În cazul imobilizării unei fracturi. având în funcţiune semnalizarea specială luminoasă şi sonoră? A. În situaţia dată sunteţi obligat: A. B. B. C. inclusiv pe timp de zi. să ocoliţi locurile de joacă pentru copii. 634. Indicatorul din imagine semnifică: A. dacă a obţinut permis de conducere de mai puţin de un an? A. „Drum în lucru“. aplicat pe axul drumului. B. „Acostament periculos“. C. să acordaţi prioritate de trecere bicicliştilor. încercaţi să întoarceţi accidentatul. nu. C. B. în nicio situaţie.121. C. Marcajul longitudinal continuu. 321. nu mişcaţi accidentatul din poziţia în care l-aţi găsit până la sosirea serviciilor mobile de urgenţă. nu. dacă se află într-o poziţie arcuită.00.00-22. 708.

C. B. Care dintre cele două vehicule va intra primul în intersecţie? A. B. motocicleta. C. B. Ce obligaţii îi revin conducătorului de autovehicul care a accidentat un pieton ce a traversat strada printr-un loc nepermis? A. întrucât nu este vinovat de accident. în lipsa altor mijloace de transport. să-l transporte el însuşi la cea mai apropiată unitate sanitară. să nu depăşiţi viteza de 50 km/h. Ce indică semnalul agentului de circulaţie? A. C. măriţi viteza. autoturismul. reduceţi viteza. 869. 10 secunde de la începerea manevrei. 994. apoi să se întoarcă la locul accidentului. B. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului? A. să anunţe poliţia şi. 905. B. spălarea rănilor vizibile. C. moale. pentru salvarea victimei? A. C. nu contează. motocicleta. degajarea căilor respiratorii şi asigurarea funcţiei respiratorii. igienizarea şi pansarea rănilor. poate părăsi locul faptei. Ce trebuie să aibă în vedere prima intervenţie. rigidă şi suficient de lungă pentru a cuprinde capetele fracturii. să se prezinte de urgenţă la cea mai apropiată unitate de poliţie. C. 1050. legea nu prevede nimic cu privire la acest aspect.A. deoarece se deplasează mai repede. să nu depăşiţi vehiculele de transport de mărfuri. C. B. oprire. B. deoarece se deplasează pe direcţia înainte. deoarece urmează o curbă deosebit de periculoasă spre dreapta. să reduceţi viteza până la 40 km/h şi să circulaţi cu faza de întâlnire. la faţa locului. pe întreaga durată a executării manevrei. . Cât timp trebuie menţinută semnalizarea schimbării direcţiei de mers? A. 315. deoarece se deplasează pe drumul prioritar. 507.

verde. aprindeţi lanterna de ceaţă din spate. În ce ordine vor trece prin intersecţie cele trei autoturisme? A. Cum vă asiguraţi că nu există niciun pericol atunci când manevraţi autoturismul înapoi? A. 69. C. albastru. 1045. dar aceasta este blocată din cauza aglomeraţiei? A. folosirea claxonului este permisă numai în condiţii de vizibilitate redusă. deoarece semnalul verde vă permite acest lucru. albastru. Cum trebuie să procedeze conducătorul de autovehicul atunci când. dacă funcţionează lumina intermitentă de culoare albă. da. opreşte şi aşteaptă revenirea la o poziţie care să-i permită continuarea drumului. întrucât depăşirea este interzisă în această situaţie. Puteţi efectua depăşirea în situaţia dată? A. din spate şi din lateral. C. 510. claxonaţi şi găsiţi o modalitate de a avansa printre celelalte vehicule. vă asiguraţi din faţă.46. albastru. . C. da. într-o intersecţie. întâlneşte un poliţist orientat cu faţa spre el. roşu. claxonatul este permis numai în cazul evitării unui pericol imediat. vă continuaţi deplasarea. B. B. nu. opreşte până când poliţistul îşi schimbă poziţia. B. claxonaţi înainte de a pleca. B. folosirea claxonului este permisă numai pe timp de zi. Indicatorul semnifică: A. verde. B. B. care îi face semn să-şi continue deplasarea? A. C. opriţi şi aşteptaţi deblocarea. 209. fiind un semnal în afara Regulamentului. roşu. roşu. C. Cum veţi proceda dacă la intrarea într-o intersecţie semaforul este pe semnalul de culoare verde. se conformează semnalului poliţistului. 995. C. verde. după care pătrundeţi în intersecţie pe semnalul verde al semaforului. deoarece căruţa se deplasează foarte încet.

observaţi că în faţa dumneavoastră se deplasează un vehicul cu tracţiune animală? . la apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată prevăzută cu semibariere automate. B. autovehiculele poliţiei şi cele care execută virajul la stânga. dacă trenul nu se apropie. reduceţi viteza şi traversaţi cu atenţie linia ferată. cu excepţia celor destinate stingerii incendiilor. opriţi în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate. la o curbă cu vizibilitate redusă sub 50 m. semnalele sonore şi luminile roşii sunt în funcţiune? A. care nu respiră şi nu au puls. 96. B. 696. C. opriţi şi vă asiguraţi. B. B. ale ambulanţei şi ale poliţiei. B. C. Circulaţi în spatele unui vehicul cu tracţiune animală şi constataţi că acesta doreşte să schimbe direcţia de mers. numai accidentaţilor care au suferit fracturi uşoare. nu aveţi nicio obligaţie. 798. autovehiculele care virează la stânga. Cum procedaţi atunci când. când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care impun urgenţă. circulând pe un drum public. Cum veţi proceda corect la întâlnirea indicatoarelor „Oprire“ şi „Trecere la nivel cu o cale ferată dublă fără bariere“? A. C. Resuscitarea cardio-respiratorie trebuie efectuată: A. accidentaţilor aflaţi în stare de inconştienţă. la 1 m de calea ferată. semnalizaţi sonor intenţia de a-l depăşi. ocoliţi semibariera şi vă continuaţi drumul. 539. B. 722. C. Cum procedaţi? A. fără a depăşi indicatoarele menţionate sau marcajul pentru oprire. reduceţi viteza şi opriţi înaintea semibarierelor. cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor. Cu ce viteză veţi efectua virajul spre stânga într-o intersecţie nedirijată? A. Ce vehicule au voie să pătrundă în intersecţie la culoarea roşie a semaforului? A. permiteţi vehiculului efectuarea în siguranţă a manevrei. cu o viteză de cel mult 80 km/h. măriţi viteza pentru a nu fi surprinşi de închiderea semibarierei. C. C. cu o viteză mai mare decât cea legală. oricărui accidentat.695. niciun vehicul. 196. Cum veţi proceda corect dacă.

Cum procedează conducătorul de autovehicul la întâlnirea indicatorului „Oprire“? A. claxonaţi. B. efectuaţi depăşirea. B. Poate fi redusă capacitatea de conducere auto după consumul unei cantităţi relativ mici de alcool? A. 310. C. pentru a determina vehiculul cu tracţiune animală să iasă în afara carosabilului. fiind permisă prin lege. nu. dacă se consumţ şi o ceaşcă de cafea. C. B. B. C. 571. Sunteţi obligat să aveţi în autovehicul trusa medicală de prim ajutor. Care dintre autovehicule îşi poate continua deplasarea? A. sfârşitul zonei în care viteza este limitată la 40 km/h. 356. două triunghiuri reflectorizante şi stingătorul de incendii omologat? A. Ce semnifică indicatorul? A. cât şi din spate. dacă pe drumul transversal nu circulă alte vehicule. C. B. 520. cantităţile mici nu dăuneazã. B. după care traversează intersecţia. reduce viteza. 78. C. autobuzul şi autocamionul. după care intră în intersecţie. C. autoturismul. Din ce direcţie trebuie să se asigure un conducător auto. atât din faţă. reduce viteza. B. se asigură. numai trusa medicală de prim ajutor şi două triunghiuri reflectorizante. C. 125. sfârşitul zonei de staţionare cu durată limitată. înainte de a trece la efectuarea unei depăşiri? A. . toate trei. chiar şi cantităţile mici de alcool pot reduce capacitatea de conducere. opreşte unde are o bună vizibilitate pentru a se asigura şi îşi continuă deplasarea. din spate. numai trusa medicală de prim ajutor. din faţă. nu.A. limitare de viteză la 40 km/h. circulaţi în spatele vehiculului cu tracţiune animală până când aveţi o bună vizibilitate şi puteţi depăşi în siguranţă. toate dotările enumerate trebuie să se afle în autovehicul.

În ce situaţie se poate încălca marcajul longitudinal continuu al axului drumului? A. atunci când cel din faţă rulează cu viteză redusă. reduceţi viteza. atunci când este format dintr-o singură linie. cum ar fi manevrarea aparaturii radio-video. în faţa dvs. treceţi pe lângă o coloană militară care se deplasează în aceeaşi direcţie? A. C. având control asupra efectuării tuturor manevrelor de care depinde siguranţa călătoriei. B. . oprire. vă găsiţi o preocupare mai plăcută.. iar vizibilitatea în faţă este asigurată. reduceţi viteza până la limitele prevăzute de lege. Cum trebuie să procedaţi pentru a vă păstra starea de vigilenţă pe tot parcursul deplasării? A. răcire. ungere. B. 297. Cum trebuie să procedaţi atunci când. 968. dispusă către partea conducătorului. C. C. atunci când linia continuă este însoţită de una discontinuă. C. 719. măriţi viteza. circulând pe drumul naţional într-o localitate rurală. alimentare. măriţi viteza şi depăşiţi coloana. fără motiv întemeiat.242. atunci când cel din faţă v-a făcut semne obscene. B. Când aveţi voie să fiţi agresiv în timpul conducerii pe drumurile publice? A. B. indiferent de ceea ce se întâmplă cu ceilalţi participanţi la trafic. dacă drumul are o singură bandă pe sens. dar adoptaţi o atitudine relaxată la volan. folosiţi avertizorul sonor de la minimum 150 m. C. în nicio situaţie. B. Semnalul poliţistului din autovehiculul de poliţie semnifică: A. Termostatul aparţine instalaţiei de: A. atunci când drumul este în aliniament. 788. 288. cu faţa cât mai aproape de parbriz. pentru a vedea tot ce se întâmplă pe drumul public. conduceţi cât mai încordat. întreţinerea unor discuţii cu pasagerii sau folosirea telefonului mobil. C. vă concentraţi atenţia. B.

deoarece accesul în celelalte direcţii este interzis. deoarece a semnalizat intenţia şi din sens opus nu se apropie niciun vehicul. deoarece se află la mai mult de 150 m de calea ferată. Indicatorul vă obligă: A. da. Este obligatorie dotarea autovehiculelor cu trusă medicală de prim ajutor? A. C. Din sens opus. 199. un drum cu marcaje. presemnalizat la dreapta. să urmaţi traseul ocolitor. . nu vă revine nicio obligaţie. 779. C. B. circulaţi mai departe cu viteză mărită. legal. da. numai la autovehiculele cu o greutate mai mare de 3. B. C. nu. da. B. alte pericole. un drum fără marcaje. avertizaţi cu farurile vehiculele care circulă din sens opus. da. vă informaţi asupra împrejurărilor care au determinat accidentul. să viraţi la stânga. Dacă aveţi cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie. B. deoarece depăşeşte o coloană oprită la trecerea la nivel cu calea ferată. să circulaţi înainte sau la dreapta în prima intersecţie. C.5 t. nu. pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice. B.579. B. Sunteţi obligat să semnalizaţi orice schimbare a direcţiei de mers? A. B. în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea corporală a unei persoane. 249. C. sunteţi obligat: A. reduceţi viteza şi vă angajaţi mult spre dreapta. opriţi. numai dacă sunt vehicule care vă urmează. Acest indicator vă avertizează că urmează: A. anunţaţi de îndată poliţia şi apelaţi numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112. fiind doar o recomandare legală. 284. C. un vehicul depăşeşte un altul şi nu poate reveni pe banda sa. 241. da. 193. Autoturismul roşu poate depăşi în situaţia dată? A. numai în localităţi. Cum vă comportaţi corect? A. C.

circulaţi după autocamion. În care dintre situaţii se poate folosi semnalizarea cu mijloace de avertizare sonoră într-o localitate în care claxonatul este interzis? A. Ce semnificaţie are indicatorul alăturat? A. 417. circulaţi foarte aproape de vehiculul din faţă. B. B. C. deoarece linia continuă vă interzice manevra. oprire. C. . Instalaţiile de semnalizare şi iluminare ale unui autovehicul trebuie: A. da. C. C. avertizaţi sonor pietonul pentru a se opri. 44. în intersecţiile nedirijate. reduceţi viteza. drum aglomerat. 1030. da. la trecerile pentru pietoni. Vă deplasaţi pe drum într-o coloană. să corespundă condiţiilor tehnice impuse şi să fie omologate de către autoritatea competentă. păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de cel care circulă în faţă şi urmăriţi comportamentul celorlalţi participanţi la trafic. apoi circulaţi mai departe. permiteţi pietonului să traverseze strada. Cum vă comportaţi? A. C. B. B. C. În această situaţie executaţi corect depăşirea autoturismului alb? A. pentru evitarea unui pericol imediat. C. să nu fie folosite în mediul urban. deoarece din sens invers nu circulă niciun vehicul. ori de câte ori este necesar. Ce indică această poziţie a poliţistului rutier? A. Cum procedaţi în această situaţie? A. pentru a nu rămâne în urmă. 252. B. nu. accident. B. depăşiţi coloana. măriţi viteza.397. 319. pe cât posibil printr-o singură manevră. 533. împroşcare cu criblură. deoarece aţi semnalizat intenţia de a depăşi. să funcţioneze doar pe timp de noapte. B.

B. numai trusa medicală de prim ajutor şi triunghiuri reflectorizante. B. C. B.985. reduceţi viteza. C. B. apoi vă continuaţi drumul. C. opriţi în locul în care vizibilitatea este maximă. vă puteţi continua drumul imediat după acesta. cum trebuie să procedaţi în această situaţie? A. o trusă medicală de prim ajutor. în localităţi. C. vă asiguraţi. pentru evitarea unui pericol imediat. B. B. virajul la stânga sau la dreapta. C. legea nu prevede. Sunteţi depăşit de un autovehicul care a apreciat greşit distanţa şi viteza cu care se apropie din sens opus un alt vehicul. da. Indicatorul interzice: A. Cum trebuie să procedaţi pentru a evita un accident rutier? A. 600. deoarece copiii au fost avertizaţi şi rămân în siguranţă pe trotuar. depăşiţi autobuzul. menţineţi viteza. 212. după plecarea autobuzului. măriţi viteza de deplasare. Cum veţi proceda corect în intersecţia care urmează. la trecerea pe lângă biciclişti. 632. două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologat. depăşirea. . claxonaţi şi îi faceţi semn cu braţul să nu mai depăşească. numai trusa medicală de prim ajutor. dacă întâlniţi indicatorul „Oprire“? A. nu. Sunteţi obligat să aveţi în autovehicul: A. dacă autobuzul s-a oprit în dreptul indicatorului. B. care s-a asigurat în prealabil în dreptul indicatorului. ori de câte ori este necesar. deoarece copiii nu aleargă pe stradă. pentru a-l determina pe cel ce vă depăşeşte să renunţe la manevră. 1058. întoarcerea. la apropierea de o trecere pentru pietoni. Avertizarea sonoră se foloseşte: A. 506. C. 202. Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie în timpul circulaţiei pe drumurile din afara localităţilor? A. măriţi viteza. Din punct de vedere al conduitei preventive. deoarece copilul s-ar putea întoarce pentru a lua mingea din drum.

nu aveţi nicio obligaţie. C. pentru a permite pietonilor traversarea. Autocamionul s-a pus în mişcare. B. 290. pentru a-şi reveni. C. C. „Ambuteiaj“. începeţi compresia artificială a inimii şi respiraţia artificială.C. traversaţi calea ferată cu viteză redusă. traversaţi imediat după autocamion. C. drumul circulă pe malul unui râu de munte. B. B. traversaţi o dată cu autoutilitara şi autoturismul. 691. Cum este corect să procedaţi? A. pentru a trece prin faţa pietonilor. reduceţi imediat viteza şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile. drumul duce către o prăpastie. 808. să vă asiguraţi şi să acordaţi prioritate de trecere înainte de a traversa intersecţia. Cum trebuie să procedaţi în acest caz? A. Indicatorul vă avertizează că: A. În situaţia dată. Indicatorul din imagine semnifică: A. pentru a-i permite efectuarea depăşirii şi reintrarea pe sensul normal de mers. 587. B. daţi un semnal scurt de avertizare. 455. drumul trece printr-o zonă unde cad frecvent pietre. să opriţi. deoarece acestea s-au asigurat. B. întrucât nu se mai poate face nimic. fără a depăşi indicatorul. opriţi. opriţi în locul în care aveţi vizibilitate maximă. pentru ca pietonii să nu se angajeze în traversare. aveţi obligaţia: A. Panoul adiţional semnifică: . întrucât circulaţi pe un drum prioritar. acceleraţi. B. 898. „Copii“. C. C. plecaţi. mişcaţi energic accidentatul. Cum acţionaţi în cazul unui accidentat a cărui inimă s-a oprit? A. 952. „Alte pericole“. vă asiguraţi şi traversaţi.

B. îl ocoliţi cât mai mult. C. viraţi fără ezitare. frânaţi din timp. prevăzută cu instalaţie de semnalizare luminoasă automată. Cum trebuie să procedaţi atunci când intenţionaţi să finalizaţi o depăşire? A. B. pentru ca pietonii să vă permită trecerea. 535. pe trotuar. B. C. perpendicular pe acesta. pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor. prioritate pentru circulaţia din sens invers. semnalizaţi revenirea şi efectuaţi manevra în condiţii de siguranţă. fixate pe parbriz şi pe lunetă. 59. B. urmează un sector de drum îngustat. Cum procedaţi cu pietonii care traversează regulamentar strada? A. Cum trebuie să procedaţi? A. deoarece nu aveţi restricţii. traversaţi marcajul pentru pietoni înaintea acestora. . traversaţi strada accelerat. pe trotuar. după reîncadrare. 122. acordaţi prioritate pietonilor care se află pe sensul dvs. B. în lungul acestuia. vopsiţi în culoarea albă sau galbenă partea din faţă şi din spate a caroseriei. B. în parcarea special amenajată. îl împodobiţi cu abţibilduri sau accesorii colorate. pe direcţia indicată. C. 92. Conducând pe drumul public. daţi semnale de avertizare sonoră. C. C. deoarece pietonii sunt obligaţi să aştepte. direct în faţa vehiculului depăşit. asiguraţi curăţenia exteriorului caroseriei. claxonaţi şi vă angajaţi pe partea dreaptă. Cum procedaţi în situaţia dată? A. 706. a tăbliţelor cu numărul de înmatriculare. pentru a permite plecarea din staţie a autobuzului. B. pentru a proteja pietonii. C. reduceţi viteza şi la nevoie opriţi. precum şi a sistemelor de iluminare-semnalizare. vă continuaţi deplasarea. Autobuzul din faţă semnalizează ieşirea din staţia prevăzută cu alveolă.A. de mers. Unde veţi parca autovehiculul la întâlnirea acestui indicator? A. o trecere la nivel cu calea ferată cu bariere. 718. semnalizaţi cu luminile de avarie. vă faceţi mai vizibil autoturismul dacă: A. Intenţionaţi să viraţi la dreapta. C.

„Drum lunecos“. o ocoliţi cu atenţie prin stânga. 484. opriţi în faţa barierei. C. C. observaţi că se coboară bariera. Apropiindu-vă de o trecere la nivel cu calea ferată. acceleraţi şi treceţi cât mai repede peste calea ferată. Cum procedaţi? A. B. pentru a nu fi lovit de barieră. acceleraţi şi treceţi fără ezitare peste nivelul cu calea ferată. C. ocoliţi semibariera. B. „Vânt lateral“. Ce semnificaţie are indicatorul? A. opriţi în faţa semibarierei. 240. „Drum aglomerat“. Aeroport“. B. Cum procedaţi? A. . Indicatorul semnifică: A. Vă apropiaţi de o trecere peste calea ferată şi observaţi că se coboară semibariera.614. 646. „Drum în lucru“. dacă nu se apropie trenul. „Drum cu denivelări“. C. B.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful