Metodă simplă pentru a scăpa de pietre la fiere Se amestecă 250 ml zeamă de lămîie (din 6-7 lămîi potrivite ca mărime) şi 250

ml ulei de ulei de măsline extravirgin. Tratamentul se face la oră exactă: seara de la ora 19.00 la ora 20.00, în cinci prize. Este bine ca tratamentul să se facă sîmbătă seara, pentru ca a doua zi bolnavul să poată sta liniştit. Cu o jumătate de oră înainte de începerea tratamentului se bea o cană cu apă la temperatura camerei. La ora 19.00, cele două cantităţi de 250 ml zeamă de lămîie şi 250 ml ulei sînt deja împărţite în doze a cîte 50 ml (5 doze de fiecare). Fix la ora 19.00 se ia prima doză de ulei, apoi doza de zeamă de lămîie, imediat una după alta. Senzaţia de greaţă pe care unii ar putea să o aibă la înghiţirea uleiului trebuie învinsă. La ora 19.15 se iau din nou. Se repetă la 19.30, la ora 19.45 şi la 20.00. În tot timpul de o oră, cît durează tratamentul, se stă culcat, fără pernă, numai pe partea dreaptă (unde se află fierea), cu o mămăligă caldă pusă într-un prosop (sau sare grunjoasă încălzită şi pusă într-un săculeţ de pânză) şi aşezată în zona de sub fiere. După 10 minute de la ultima porţie (la ora 20.10), jos, pe covor, persoana se rostogoleşte timp de 5 minute pe toate părţile, pentru a se amesteca uleiul şi lămîia, apoi se poate plimba şi se va culca la ora obişnuită. Spre ziuă apar primele scaune în care se elimină primele pietre. Nimic nu este dureros, pentru că pietrele sînt dizolvate de acidul lămîiei şi înmuiate în ulei. Pietrele care ies sînt ca nişte boabe gelatinoase (verzi, maro sau albicioase). A doua zi, pe la ora 9.00, se poate bea un ceai fără zahăr, după 3 ore se poate mînca uşor (pîine prăjită, brînză, puţină carne fiartă), apoi se poate mînca normal, evitînd din alimentaţie tot ceea ce nu se recomandă bolnavilor de fiere. Este bine ca tratamentul să fie făcut de două ori pe an. Dacă persoana are pietre foarte mari (văzute la ecograf), tratamentul se va repeta după o lună de zile, apoi după un interval de 6 luni.

Metodă simplă pentru a scăpa de pietre la fiere Se amestecă 250 ml zeamă de lămîie (din 6-7 lămîi potrivite ca mărime) şi 250 ml ulei de ulei de măsline extravirgin. Tratamentul se face la oră exactă: seara de la ora 19.00 la ora 20.00, în cinci prize. Este bine ca tratamentul să se facă sîmbătă seara, pentru ca a doua zi bolnavul să poată sta liniştit. Cu o jumătate de oră înainte de începerea tratamentului se bea o cană cu apă la temperatura camerei. La ora 19.00, cele două cantităţi de 250 ml zeamă de lămîie şi 250 ml ulei sînt deja împărţite în doze a cîte 50 ml (5 doze de fiecare). Fix la ora 19.00 se ia prima doză de ulei, apoi doza de zeamă de lămîie, imediat una după alta. Senzaţia de greaţă pe care unii ar putea să o aibă la înghiţirea uleiului trebuie învinsă. La ora 19.15 se iau din nou. Se repetă la 19.30, la ora 19.45 şi la 20.00. În tot timpul de o oră, cît durează tratamentul, se stă culcat, fără pernă, numai pe partea dreaptă (unde se află fierea), cu o mămăligă caldă pusă într-un prosop (sau sare grunjoasă încălzită şi pusă într-un săculeţ de pânză) şi aşezată în zona de sub fiere. După 10 minute de la ultima porţie (la ora 20.10), jos, pe covor, persoana se rostogoleşte timp de 5 minute pe toate părţile, pentru a se amesteca uleiul şi lămîia, apoi se poate plimba şi se va culca la ora obişnuită. Spre ziuă apar primele scaune în care se elimină primele pietre. Nimic nu este dureros, pentru că pietrele sînt dizolvate de acidul lămîiei şi înmuiate în ulei. Pietrele care ies sînt ca nişte boabe gelatinoase (verzi, maro sau albicioase). A doua zi, pe la ora 9.00, se poate bea un ceai fără zahăr, după 3 ore se poate mînca uşor (pîine prăjită, brînză, puţină carne fiartă), apoi se poate mînca normal, evitînd din alimentaţie tot ceea ce nu se recomandă bolnavilor de fiere. Este bine ca tratamentul să fie făcut de două ori pe an. Dacă persoana are pietre foarte mari (văzute la ecograf), tratamentul se va repeta după o lună de zile, apoi după un interval de 6 luni.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful