PROIECT DIDACTIC

UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: COLEGIUL NATIONAL BANATEAN PROPUNĂTOR: MATEAS AMELIA DATA:25.11.2011 CLASA: a II-a B ARIA CURRICULARĂ: TEHNOLOGII OBIECTUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT:ABILITATI PRACTICE TEMA LECŢIEI: “CIORAPUL DE MOS NICOLAE” TIPUL LECŢIEI: FORMARE SI EXERSARE DE PERCEPERI SI DEPRINDERI OBIECTIVE OPERAŢIONALE: O1 să se familiarizeze cu materialele ( hârtie colorata, carton,lipici) şi cu ustensilele de lucru (foarfece); O2 să aranjeze lucrarea respectând criteriul estetic O3 sa cunoasca si sa utilizeze tehnica de lucru cu hartie pentru crearea uui ciorap de Mos Nicolae O4 să execute lucrări din hârtie, folosind trasarea după şablon, decuparea după conturul trasat şi lipirea STRATEGIA DIDACTICĂ: Metode: explicaţia, conversaţia, demonstraţia, exerciţiul, jocul didactic Mijloace: hartie colorata,foarfece,lipici,sclipici,perforator,fir tors,creioane colorate,carioci Forme de organizare: frontală,activitate independentă

EVALUARE:continua(formativa) BIBLIOGRAFIE: Ion Serdeanu si Florian Dituleasa Metodica predarii lucrului manual la clasele I –IV editura Didactica si Pedagogica Bucuresti 1967 Ghid metodologic de aplicare a programelor de Abilitati Practice si Educatie Tehnologica ,primargimnazial,Ministerul Educatiei si Cercetarii, Consiliul National pentru Curiculum, Bucuresti 2001.

insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. Mos Nicolae nu se arata niciodata. De altfel.sa lipiti si sa decorati produsul final folosindu-va imaginatia. nu numai la romani. 5’ Observatia Dirijarea invatarii O1 Prezint elevilor cateva modele finalizate. copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi.discut despre materialele folosite -Ce materiale recunoaşteţi că s-au folosit pentru figurine? 5’ Demonstratia. povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.conver satia . Nicolae.Pentru realizarea impecabila a lucrarii trebuie sa stiti sa decupati corect. Spre deosebire de Mos Craciun.Etapele lectiei Moment organizatoric Obiective Continutul invatarii Se asigura un climat optim desfășurării activității și pregatirea rechizitelor necesare: Durata 2’ Metode si procedee Conversatia Evaluare Captarea atentiei In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sunt cuminti. 8’ Conversatia Anuntarea subiectului si a obiectivelor lectiei O1 Dragi mei cine poate sa-mi spuna ce avem noi pe banci? Astazi cu ajutorul acestor materialelor pe care le aveti pe mese vom realiza “cizmulita de Mos Nicolae”. In dimineata de Sf. lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri.

In momentul cand acestea sunt finalizate.Voi trece pe la fiecare banca pentru a perfora pe mergini ciubotica. apoi vom decupa dupa contur.voi desemna un elev care va trebui sa treaca pe la fiecare banca in parte pentru a-si alege o lucrare preferata si sa o comenteze.apoi voi cu ajutorul unui fir tors o veti coase pe margini. Explicatia Asigurarea transferului și intensificarea retenției Voi face aprecieri in legatura cu comportamentul si modul estetic si disciplinat in care au lucrat.vom lipi cele 2 parti ale ciubotelei fara a lipi partea de sus.Ofer recompense. 10’ Observatia Aprecieri verbale si materiale .-Ce puteţi spune despre modul în care au fost confecţionate acestea? O2 O3 O4 Cu ajutorul sablonului vom trasa conturul 20’ ciubotelei.Dupa terminarea acestor conditii veti decora ciubotica lasandu-va imaginatia sa «zburde».repetam procedura de 2 ori.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.