PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

2012

[ SUKAN & PERMAINAN]

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

SK PERMAI INDAH 14000 BUKIT MERTAJAM

2012

CEMERLANG DAN BERWAWASAN

1

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

2012

BIL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ISI KANDUNGAN Misi & Visi Kelab Olahraga Senarai Guru-Guru Kelab Olahraga Carta Organisasi Kelab Olahraga Perancangan Tahunan Kelab Olahraga Jadual Perancangan Aktiviti Tahunan 2012 Analisis SWOT dan TOWS Matriks Pelan Tindakan Kelab Olahraga Pelan Operasi Kelab Olahraga Pelan Aktiviti ( Carta Perlaksanaan ) Kelab Olahraga Jadual Pembahagian Tugas Guru-Guru Kelab Olahraga Senarai Ahli Kelab Olahraga 2012

MUKA SURAT 3-4 5 6 7-9 10-12 13-14 15 16-17 18 19-21 22-24

2

ii. membentuk dan memberi motivasi serta tunjuk ajar kepada setiap ahli untuk :i. Mewujudkan sahsiah diri yang baik dan menjana modal insan melalui program kelab olahraga. 3 . membimbing.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 MISI Semua warga di SKPI beriltizam dan komited untuk bekerja dalam satu pasukan yang dapat melatih. iii. Mencapai kecemerlangan dalam bidang kokurikulum. Mempunyai kemahiran dan kebolehan yang tinggi dalam sukan olahraga. Dalam persekitaran sekolah yang mempunyai prasarana dan kemudahan yang lengkap. diharapkan dapat melahirkan golongan atlet yang mempunyai semangat kerjasama dan daya saing yang tinggi. berketerampilan dan berfungsi sebagai anggota masyarakat yang terdidik.

4 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 VISI Menjadikan sekolah ini sebuah sekolah yang dapat melahirkan atlet-atlet olahraga yang cemerlang dan berpotensi untuk mewakili negeri Pulau Pinang dalam semua aktiviti yang dianjurkan menjelang tahun 2014 serta mampu bersaing di peringkat yang lebih tinggi serta mempunyai semangat kerjasama dan daya saing yang cukup jitu.

Nor Nawawi bin Hashim (Jurulatih Utama) En. Norhayati bt Ahmad (SU) En. Maha Letchumi a/p P. Asmawati bt AB Hamid Pn.Raman Pn. Misrojah bt Arshad Pn. Aisah bt Din Pn. Razali b Abas Pn. Anwaruddin b Ismail En. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Nama Guru En. Nor Zaaba bt Mahidin 5 . Abdul Rasid b Ismail En.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Senarai guru-guru Kelab Olahraga 2012 : Bil. Lim Swee Sim Pn. Zarita bt Jaafar Pn. Muhd Fazli b Mohd Yusoff (K) Pn.

KASSIM GURU-GURU PEMBIMBING KELAB OLAHRAGA AHLI JAWATANKUASA MURID-MURID PENGERUSI NAIB PENGERUSI SETIAUSAHA NAIB SETIAUSAHA BENDAHARI AJK TAHUN 3.PK KOKURIKULUM EN SABRI B. 5 DAN 6 6 . 4.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 CARTA ORGANISASI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH PENAUNG GURU BESAR PN HJH SEPIAH BT MD ISA PENASIHAT .

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PERANCANGAN TAHUNAN KELAB OLAHRAGA 2012 SK PERMAI INDAH. 3.3 Melahirkan pelajar yang mengamalkan gaya hidup sihat. wajarlah Kelab Olahraga ditubuhkan dan diteruskan supaya dapat memberikan latihan kemahiran serta memupuk minat murid-murid yang terlibat secara berterusan dan tidak terhad hanya setakat musim pertandingan sahaja. 7 .1 Untuk mencapai kecemerlangan dan kegemilangan dalam sukan olahraga melalui suatu program yang diatur dan dirancang dengan rapi. OBJEKTIF 3.1 memajukan diri murid melalui sukan olahraga supaya lebih memberi manfaat khususnya kepada diri sendiri.3 mempunyai tubuh badan yang cergas selaras dengan minda yang cerdas. Bagi memajukan lagi sukan ini di sekolah-sekolah. Setiap tahun pihak sekolah akan mengadakan sukan tahunan yang mengandungi acara sukan olahraga. *2. 3.4 Melahirkan golongan pelajar yang mempunyai daya saing dan dapat mengharumkan nama sekolah pada masa akan datang melalui pembentukan pasukan pelapis sekolah. *2. *2. 2. PENDAHULUAN Sukan olahraga merupakan sukan yang penting dan popular di setiap sekolah. berkualiti dan memiliki tahap kecergasan yang tinggi.2 Mewujudkan pasukan sekolah yang mantap dan menjadi johan di peringkat zon BM dan boleh pergi jauh di peringkat negeri. MATLAMAT *2. 14000 BUKIT MERTAJAM 1. pihak sekolah dan masyarakat Malaysia. 3.2 mempunyai semangat kesukanan yang tinggi dan berhasrat jitu untuk menaikkan nama sekolah terutamanya dalam bidang olahraga.

5. 5.5 Mewujudkan pelajar yang mempunyai tahap disiplin yang tinggi serta mempunyai 8 .1 Untuk memperoleh dan mencapai sasaran " Sukan Untuk Semua " melalui perancangan program yang disusun rapi. 4.3 Mewujudkan sikap mementingkan kesihatan diri melalui aktiviti yang menyeronokkan.4 Merangsang dan mewujudkan minat murid yang mendalam agar sentiasa berusaha keras untuk memperoleh prestasi yang cemerlang dalam sukan olahraga untuk ke peringkat yang lebih tinggi.5 Mewujudkan pelajar yang mempunyai tahap disiplin yang tinggi serta mempunyai daya saing dan semangat juang yang kuat dalam menghadapi cabaran semasa pertandingan. 4. STRATEGI 5. 5.3 Mewujudkan sikap mementingkan kesihatan diri melalui aktiviti yang menyeronokkan.2 Merangsang dan melahirkan kesedaran yang tinggi dalam diri murid tentang kepentingan menjaga kecergasan diri melalui aktiviti bersukan.2 Merangsang dan melahirkan kesedaran yang tinggi dalam diri murid tentang kepentingan menjaga kecergasan diri melalui aktiviti bersukan.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 4 RASIONAL 4. 5. 5. 4.4 Merangsang dan mewujudkan minat murid yang mendalam agar sentiasa berusaha keras untukmemperoleh prestasi yang cemerlang dalam sukan yang disertai dan diceburi.1 Untuk memperoleh dan mencapai sasaran " Sukan Untuk Semua " dan melicinkan Perjalanan Dasar 1 Murid 1 Sukan melalui perancangan program yang disusun rapi. 4.

3. PERLAKSANAAN Aktiviti mingguan kokurikulum : Pada setiap perjumpaan mingguan. Latihan kemahiran asas acara padang Membentuk pasukan olahraga sekolah. ( Program tahunan sekolah & Setiausaha Sukan ) 6. Kejohanan Olahraga Tahunan. 3. 4. 2. 4. Penerangan tentang undang-undang dan peraturan olahraga yang terkini dan diperakui. ( Program tahunan sekolah & Setiausaha Sukan ) 5. 2. 6. ( Tertakluk pada MSSPP ) 8. Mengadakan latihan kemahiran asas dalam acara balapan dan padang.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 daya saing dan semangat juang yang kuat dalam menghadapi cabaran semasa pertandingan dijalankan. Merentas Desa 7. Undang-undang asas dalam sukan olahraga Aktiviti tahunan : 1. Penyertaan dalam kejohanan olahraga anjuran MSSPP. Latihan kemahiran acara balapan ( larian individu dan berpasukan ). Perkembangan Staf ( guru pembimbing dan guru yang berminat ). 9 . Klinik Olahraga 9. akan dilaksanakan aktiviti-aktiviti seperti : 1. Sukan Tara. Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga.

zon mahupun di peringkat negeri. Mewujudkan golongan pelajar yang berketerampilan dan memiliki sahsiah diri yang baik. Memberi pendedahan tentang kepentingan bersukan dan kemahirankemahiran asas dalam olahraga. Pembentukan Ahli Jawatankuasa Kelab .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Jadual Perancangan Aktiviti Tahunan Kelab Olahraga 2012 Bil. 2. Melahirkan ahliahli yang boleh menguasai kemahiran yang paling asas dalam sukan olahraga. Perjumpaan Gerakerja Kokurikulum Meningkatkan kesedaran murid terhadap pentingnya mengekalkan kecergasan diri. Mewujudkan rasa bangga di dalam diri menjadi ahli kelab dan turut merasai kejayaan seandainya ahli-ahli yang mewakili sekolah berjaya mencipta kejayaan di peringkat sekolah. Aktiviti Objektif Strategi Pelaksanaan Dilaksanakan semasa perjumpaan kokurikulum setiap minggu yang mana memberi peluang kepada ahli-ahli untuk sekurangkurangnya bersenam untuk kecergasan diri. 10 . Pelantikan AJK Kelab yang menonjolkan ketokohan memimpin kelab yang disertai. Melahirkan ahliahli yang mempunyai rasa tanggungjawab terhadap kelab olahraga. Hasil Aktiviti 1.

Murid boleh mengetahui undangundang dan peraturan sukan olahraga walupun hanya memiliki kemahiran asas sahaja . Didedahkan pada setiap kali perjumpaan sama ada secara formal atau spontan semasa atlet-atlet sekolah berlatih. Melahirkan murid yang mementingkan kecergasan diri. 4.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 3. Mewujudkan semangat bersaing dan rasa bangga di hati murid kerana dapat mewakili kumpulan masing-masing serta berpeluang menunjukkan bakat terpendam. Pembentukan Pasukan Kelas 3 ( 12TKB ) Mewujudkan golongan pelajar yang berkemahiran Melalui sesi pemilihan yang rapi dan berterusan. 11 . Pemerhatian. 6. Memberi peluang kepada semua pelajar untuk melibatkan diri dalam sukan ini. Undang-undang dan Peraturan Sukan Olahraga Membuka peluang kepada murid untuk mengetahui dan memahami tentang undangundang dan peraturan sukan olahraga. Penilaian kemahiran. Mewujudkan golongan pelajar yang aktif bersukan. Sukan Tara Dan Kejohanan Olahraga Tahunan Murid dapat merasai suasana pertandingan sebenar. Dilaksanakan pada setiap kali perjumpaan Unit Sukan dan Permainan 5. Acara Tahunan mengikut Takwim Sekolah. Latihan Asas Kemahiran Bagi Acara Balapan Dan Padang.

Berdasarkan jadual dan perancangan yang diatur oleh pihak MSSPP dan MSSM. Bangga di atas kejayaan melalui usaha yang gigih dan berterusan dan merasai kepuasan bertanding. Mewujudkan atlet yang mempunyai semangat juang yang kental 7. Latihan yang berterusan. Mewujudkan sikap bersaing secara sihat untuk mewakili sekolah. 12 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 dan Kelas 4 ( 10TKB ) Untuk Mewakili Sekolah. Menyertai Pertandingan Peringkat Zon Dan Negeri 12TKB dan 10TKB Mencipta suatu prestasi yang boleh dibanggakan dan kejayaan yang cemerlang dalam pertandingan yang disertai. tinggi yang boleh mewakili sekolah. Latihan yang sistematik. Atlet dapat mengaplikasikan apa yang dipelajari melalui latihan ke dalam pertandingan yang sebenar. Melahirkan atlet yang sentiasa bersedia untuik menghadapi pertandingan sebenar. Mencapai kejayaan yang cemerlang di peringkat zon dan juga negeri. Kepelbagaian latihan.

O ( OPPORTUNITIES ) T ( THREATS ) O1.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 ANALISIS SWOT KELAB OLAHRAGA SK. PPD. PERMAI INDAH 2012 S ( STRENGTH ) W ( WEAKNESS ) S1. Minat yang mendalam di kalangan murid. T1. Hubungan baik antara para waris dengan guru. O2. JPN dan masyarakat setempat. Murid kurang didedahkan dengan peraturan. Kerjasama erat dengan guru-guru lain dan pentadbir sekolah. S3. Halangan daripada ibubapa terhadap pembabitan anak mereka dalam sukan olahraga. Sekolah tidak mempunyai jurulatih yang berpengalaman dan berkepakaran tinggi. O3. T2. balapan. W1. lebih-lebih lagi setelah murid berkenaan terpilih dan dilatih secara khusus. W3. Mempunyai kemudahan asas yang mencukupi seperti padang. undang-undang dan teknik dalam sukan olahraga. Murid kurang disiplin dan kurang perihatin semasa latihan dijalankan. S2. khususnya murid yang baru melibatkan diri dengan kokurikulum permainan. Kurang mendapat sambutan dari murid. Hubungan baik antara pihak sekolah dengan PIBG. W2. gelanggang lompat jauh dan lontar peluru serta peralatan lompat tinggi. W4. 13 . Murid yang sentiasa bekerjasama dengan guru dalam memberi sumbangan untuk memajukan sukan sekolah. Sumber kewangan yang terhad.

Murid kurang didedahkan dengan peraturan. Sekolah tidak mempunyai jurulatih yang berpengalaman dan berkepakaran tinggi. T1 WT ( mini ²mini ) Tayangan video Bahan bacaan berkaitan olahraga 14 . W4. WO ( mini ² maxi ) W1. Murid kurang disiplin dan kurang perihatin semasa latihan dijalankan. W2. PPD. Mengadakan seminar atau perjumpaan kokurikulum dengan waris untuk meningkatkan kesedaran mereka. JPN dan masyarakat setempat. Mengadakan latihan berterusan dengan variasi kemahiran. S2. Hubungan baik antara para waris dengan guru. LUARAN O ( OPPORTUNITIES ) SO ( maxi-maxi ) S1. undang-undang dan teknik dalam sukan olahraga. W3. W3. S3. Hubungan baik antara pihak sekolah dengan PIBG. Mempunyai kemudahan asas yang mencukupi seperti padang. gelanggang lompat jauh dan lontar peluru serta peralatan lompat tinggi. Menjemput pasukan luar untuk menyertai kejohanan olahraga tahunan dan memenuhi jemputan sekolah lain untuk menyertai kejohanan olahraga mereka. Minat yang mendalam di kalangan murid. Kerjasama erat dengan guru-guru lain dan pentadbir sekolah. T1 T1. 01 O1. Sumber kewangan yang terhad. O3. S3. O2. Kurang mendapat sambutan dari murid.S2. lebih-lebih lagi setelah murid berkenaan terpilih dan dilatih secara khusus. khususnya murid yang baru melibatkan diri dengan kokurikulum permainan.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 TOW MATRIKS KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 DALAMAN S ( STRENGTH ) W ( WEAKNESS ) S1. T ( THREATS ) S3. Murid yang sentiasa bekerjasama dengan guru dalam memberi sumbangan untuk memajukan sukan sekolah. balapan. Halangan daripada ibubapa terhadap pembabitan anak mereka dalam sukan olahraga. W1. T2. 02 Perkembangan staf Klinik Olahraga ST ( maxi ² mini ) WT.

STRATEGI Program Klinik Olahraga. MATLAMAT Meningkatkan kesedaran dan menambahkan pengetahuan murid-murid dalam olahraga meliputi aspek undangundang dan kemahiran teknik yang asas. taklimat atau perjumpaan dengan waris murid untuk mendapatkan kerjasama. Tahun 3 ² Tahun 6 Sekolah tidak mempunyai jurulatih berpengalaman dan berkepakaran tinggi. OBJEKTIF Murid dapat mengamalkan dengan betul teknik asas dan mematuhi undang-undang dalam sukan olahraga. Melahirkan guru berkebolehan. Guru-guru yang terlibat dalam menjalankan aktiviti Kelab Olahraga. Tayangan video Bahan bacaan berkaitan sukan olahraga. berketrampilan serta professional ketika menjalankan tugas sebagai jurulatih. Murid dapat melibatkan diri dengan selamat serta menjalani latihan secara sistematik. Memupuk dan menarik minat murid dengan mendalam. Semua murid yang dipilih untuk menjalani latihan khusus dapat meneruskan latihan sehingga peringkat pertandingan berakhir. Jadual Kehadiran Kokurikulum. Tahun 3 ² Tahun 6 Segelintir murid terpaksa berhenti daripada penglibatan akibat desakan ibubapa. Tahun 3 ² Tahun 6 Kehadiran murid yang kurang memuaskan dalam perjumpaan Kelab Olahraga. Jadual Kehadiran Kokurikulum. Latihan di padang dan balapan serta lokasi yang dipilih bersesuaian. Kelab Olahraga mempunyai barisan atlet pelapis untuk jangka masa panjang. Mengadakan seminar.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PELAN TINDAKAN KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 TAHUN Tahun 3 ² Tahun 6 ISU Murid kurang didedahkan dengan peraturan dan undangundang olahraga serta tiada pengetahuan mengenai teknikteknik asas. 15 . negeri dan negara. Kursus Kejurulatihan. Meningkatkan kepakaran guru serta bilangan guru berkemahiran sebagai jurulatih sekolah. INDIKATOR Murid faham aspek undangundang dan dan menguasai kemahiran teknik asas. Melahirkan atlet yang berpotensi mewakili daerah. Meningkatkan kehadiran murid dalam perjumpaan Kelab Olahraga. Murid dapat menjalani aktiviti olahraga dengan lengkap dan seronok. Tahun 3 ² Tahun 6 Murid kurang berminat dengan sukan olahraga.

4. 2. 5. Guru penasihat. Penyediaan jadual latihan. 5. 3. 1.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PELAN OPERASI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 AKTIVITI Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga PROSES KERJA 1. 1 hari 1 hari 1 hari 1 hari 1 hari 2 hari 1 hari Sepanjang tahun Sepanjang tahun Mengadakan latihan kemahiran asas dalam acara balapan dan padang.. Penyediaan jadual perjumpaan dan nota berkaitan. 5. Guru penasihat. Perbincangan guru penasihat. 2. Pengumuman kepada murid. 1. 4. 2. Guru penasihat. Perbincangan guru penasihat. 1 hari Sepanjang tahun Sepanjang tahun 4. 1. Proses pemilihan dan undi. Guru penasihat. Setiausaha & Guru penasihat. Guru penasihat. 2. Pemantauan. 2. Pemantauan. Makluman kepada murid. Guru penasihat. 1 hari 3. Perbincangan guru penasihat. 5. 3. GPK Kokurikulum. 5. 3. TANGGUNGJAWAB 1. 4. Pemantauan. GPK Kokurikulum. 1. Setiausaha. Pelaksanaan. Penerangan tentang undangundang dan peraturan olahraga yang terkini dan diperakui. 4. Pengumuman kepada murid. Guru penasihat. Guru penasihat. 1 hari 2 hari 3. 16 . Guru penasihat. 4. Pelaksanaan. Pelantikan rasmi dan pengumuman 6. 6. Guru penasihat. 5. 3. Penyediaan senarai nama dan jadual organisasi kosong. GPK Kokurikulum. TEMPOH 1 hari CATATAN 2. Guru penasihat.

Perbincangan guru penasihat. Setiausaha & Guru penasihat.surat berkaitan. Guru penasihat 1 minggu 2 hari 1 hari 17 . 1. Menghantar surat. Perbincangan guru penasihat. 2. Guru penasihat 1 hari 2. GPK Kokurikulum 1 minggu 2 hari 1 hari 1 hari Sepanjang tahun 1 hari 1. Guru penasihat 2. 6. 4. 4. Menghantar surat. Penyediaan jadual latihan. 4. 1 hari Sekali sepenggal 5. Setiausaha & Guru penasihat 3. Setiausaha & Guru penasihat 3. 3. GPK Kokurikulum Klinik Olahraga 1. Perbincangan guru penasihat. senarai AJK dan suratmenyurat berkaitan. 5. 5.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Merentas Desa 1. Pengumuman kepada murid. 2. Penyediaan peta laluan. Perkembangan Staf 1. Pelaksanaan. Guru penasihat 6. Setiausaha & Guru penasihat 4. 6. Guru penasihat 5. 1. Setiausaha & Guru penasihat. Penyediaan jadual kursus dan surat jemputan. Guru penasihat. Pengumuman kepada murid. Setiausaha & Guru penasihat 4. 6. Pemantauan. 1 minggu 2 hari 4. 2. Pengumuman kepada guru-guru.surat berkaitan. Penyediaan senarai AJK dan surat jemputan. Pelaksanaan. Guru penasihat Sepanjang tahun 1 hari 2. 3. Pemantauan. 3. Guru penasihat. 3.

Kejohanan Olahraga Tahunan. 6. Guru penasihat 1 hari 6. Pemantauan. 1.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 5. Merentas Desa Penyertaan dalam kejohanan olahraga anjuran MSSPP. 5. Penerangan tentang undang-undang dan peraturan olahraga . J F M A M J J O S O N 2. 8. Klinik Olahraga Perkembangan Staf * Tarikh sebenar sesuatu aktiviti tertakluk pada pindaan. Pelaksanaan. 7. 3. 6. 5. PERINCIAN PROGRAM Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga. 18 . 4. GPK Kokurikulum Sepanjang tahun PELAN AKTIVITI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 CARTA PERLAKSANAAN BIL. 9. Latihan Kemahiran Asas ( Padang dan balapan ) Sukan Tara.

Razali b Abas Pn.12 Semua Guru SKPI Tahun 3. Anwaruddin b Ismail En. Asmawati bt AB Hamid Tarikh Guru Pembimbing Semua Guru Kelab Olahraga Jenis Aktiviti Murid Tempat 10.Raman Pn.2 dan Pra masuk ke kelas seperti biasa mengikut jadual waktu hari Khamis.1. * Guru yang mengajar Tahun 1.12 Pendaftaran Ahli Dan Mesyuarat Agung Larian Merentas Desa Balapan Lompat Jauh Semua Ahli Kelab Olahraga Dataran SKPI 19. Abdul Rasid b Ismail En. Aisah bt Din * Kumpulan B : En. Lim Swee Sim Pn.1.12 Kumpulan A Kumpulan B Padang Padang 19 . Maha Letchumi a/p P. 4. Nor Nawawi bin Hashim Pn. 5 dan 6.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Jadual Pembahagian Tugas Guru-Guru Kelab Olahraga 2012 * Tarikh sebenar sesuatu aktiviti tertakluk pada pindaan. Zarita bt Jaafar Pn. * Kumpulan A : En. Muhd Fazli b Mohd Yusoff En. Nor Zaaba bt Mahidin Pn. Misrojah bt Arshad Pn. Norhayati bt Ahmad Pn.2. Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 SKPI 2.

12 Kumpulan A Kumpulan B 8.3.12 Kumpulan A Kumpulan B 19.12 Kumpulan A Kumpulan B 26.12 Kumpulan A Kumpulan B 22.3.12 Kumpulan A Kumpulan B 3.2.12 Kumpulan A Kumpulan B 12.5.12 Kumpulan A Kumpulan B 1.12 Kumpulan A .2.12 Kumpulan A Kumpulan B Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang 20 23.5.5.12 Kumpulan A Kumpulan B 17.12 Kumpulan A Kumpulan B 5.4.3.4.12 Kumpulan A Kumpulan B 10.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 9.4.4.

12 Kumpulan A Kumpulan B 6.7.12 Kumpulan A Kumpulan B 13.12 Kumpulan A Kumpulan B 5.9.9.12 Kumpulan A Kumpulan B 21 .6.12 Kumpulan A Kumpulan B 12.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Kumpulan B Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang 14.12 Kumpulan A Kumpulan B 19.12 Kumpulan A Kumpulan B 4.9.12 Kumpulan A Kumpulan B 28.9.7.12 Kumpulan A Kumpulan B 27.6.7.12 Kumpulan A Kumpulan B 21.10.

1 2 3 4 5 NAMA AHLI BALAPAN & PADANG T 4J 4J 4J 4I 4R TAHUN 4 SHIIVANII A/P GUNA MOHAN PUTRI AININ SOFIEA AHMAD SHA SITI NUR AISHAH BT ZAIWARI NUR SYAFIKAH BINTI MD RAIS MUHD ASHRAF BIN KHAIRUL 22 . 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 NAMA AHLI AMIRA NATASYA ALYA SYAZWANIE QHAIRUNISYA YUSNALISA FATIHAH FATIHAH NUR ZULAIKHA SHAHMI FAKRI ASRUL HAFIZ B ASRAF AFFENDY RUVESHWARAN A/L BALACHAND VISHNU VENDRA A/L GUNA WAN MUHAMAD AQIL AZLAN SYAMIL IQMAL BIN SHUKRI MUHAMMAD SHAH NAZMIRUL BALAPAN & PADANG T 3R 3R 3J 3J 3J 3J 3J 3J 3R 3I 3I 3I 3J TAHUN 3 UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Senarai Ahli Kelab Olahraga 2012 UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL.

RUBHAN PRAVINAN A/L SUTOKARAN SAMUEL RAJAH A/L RATRICK RAJ VITHYASEGARAN KISHENRRAJ AMIR FAUZAN B M MYDIN ESFARIZAL BIN ALI MOHD IZANI BIN HASMADI ISKANDAR ZALKARNAIN 4R 4C 4C 4J 4A 4A 4J 4R 4J 4J 4R 4R 4I 4I UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL. 1 2 3 4 5 6 7 8 NAMA AHLI MUHD FARIS BIN ZULKIFLI IRFAN NADZEER B ISHAK BALAPAN & PADANG T 5C 5I 5A 5A 5R 5J 5A 5I TAHUN 5 MUHD DANIEL HAIKAL B FAIZAL ILHAM ARIFF BIN MUHAMMAD ALIF NIZARUDIN B MOHD ALI MUHD FIKRI BIN ROSLAN MUHD AFIQ B MAT SHUKRI MUHAMMAD PUTRA QARDANNI 23 . KALAI SELVAM R.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 WAFIE HAIKAL B SHUHAIMI LINGES. G AZRUL HAIKAL K. C SIVA.

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 MUHD RIDHUAN B ABU BAKAR MUHD RAIHAN B ABU BAKAR MUHD NAIM BIN ADANAN ZUL AIMAN FITRI B ZULKIFLI IRFAN DANIEL B SHAHRYMAN LEE JIE FU LEE KOK YONG ARINA DAHLIA ZAINUDDIN SITI NUR IZZATI BT AHMAD ROSLI NABILAH HANNANI MAT DAHARI NURUL HANIS HAZIRAH KAVIN. C 5J 5I 5J 5A 5A 5A 5J 5R 5R 5R 5A 5A UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL. P KOGULAN. 1 2 3 4 5 6 7 8 NAMA AHLI NUR AQILAH BT A RODZI NURSYAMIRA BT ABD HALIM FATIN NUR SARAH MOHD AZMI NUR FITRIAH BT ABD JABAR SAKINAH BT ZABIDI BALAPAN & PADANG T 6I 6J 6C 6A 6A 6A 6I 6R TAHUN 6 NUR FARAH AIN BT MOHD SOUFE AHMAD NAJMUDDIN B NAZRI MUHD SYAFIQ B M SUZUKI 24 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful