You are on page 1of 6

1

Proiect de cercetare

Consumul de droguri in randul adolescentilor

1

Chestionar Nr ____

Evidentierea principalelor efecte ale drogurilor asupra adolescentilor.Cu cat confirmarea in mass-media despre efectele drogurilor este mai intense.Daca adolescentul provine dintr-o familie dezordonata. Am stability ca tema de cercetare “Consumul de droguri in randul adolescentilor “.Acest fenomen al consumului de droguri a devenit. pragul de varsta la care incepe consumul de droguri scazand din ce in ce mai mult.Identificarea factorilor care determina consumul de droguri in randul adolescentilor.Daca un adolescent va deveni consummator de droguri.Elaborarea ipotezelor. .In ultimii azi s-a constatat faptul ca Romania a devenit din o tara de transit a drogurilor de provenienta asiatica catre Europa Centrala si d eVest in o tara consumatoare. o problema din ce in ce mai acuta pentru societatea romaneasca. cu atat adolescentii vor fi mai putin tentati sa consume. iar aceasta interactiune se va realize prin intermediul unei anchete in care se va utilize tehnica chestionarului.Identificarea masurilor de prevenire pentru toxicomanii adolescent. alte cercetari au adus la cunostinta ca peste 25. atunci predispozitia acestuia catre consumul de droguri este mai mare. s-a constatat o crestere alarmanta a consumului in randul populatiei tinere. adica peste 1% din populatia capitalei.Fixarea obiectivelor cercetarii. 1.Tipul de cercetare. atunci acesta va manifesta semne caracteristici de natura comportamentala si de character.Stabilirea temei de cercetare. 3.I. Tipul de cercetare folosit va fi unul bazat pe interactiunea cu populatia. IV.In plus. II. 1. 3.000 de persoane sunt consumatoare de heroina numai in Bucuresti.De asemena. III. din pacate. 2. 2. ajungand in jurul varstei de 12 ani.

Care? _________________________________________________________________________ .Elaborarea intrumentului de cercetare Ghid de chestionar. 1. asigurand deplina ta confidentialitate.Ce tipuri de droguri ai consumat? _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ 4. Buna ziua. Rezultatul acestui studiu va fi folosit doar in scopul prezentei cercetarii. ma numesc _________________________________________ si te rog sa imi acorzi cateva minute din timpul tau pentru a raspunde la cateva intrebari.Ai consumat droguri? a)Da b)Nu 3.Ce te-a determinat sa incepi consumul de droguri? a)Curiozitatea b)Anturajul c)Plictiseala d)Stima de sine scazuta e)Deprimarea f)Iresponsabilitatea g)Altele. 2.Ce parere ai despre consumul de droguri? a)Este periculos b)Nu este periculos c)Nu am nici o parere.

Ai sustras diverse bunuri pentru a-ti putea asigura doza necesara? a)Da b)Nu 10.Dupa inceperea consumului de droguri ai avut probleme de sanatate? a)Da. cum au fost rezultatele tale scolare? a)Mai bune b)Mai slabe c)La fel .Care? ___________________________________________________________________________ b)Nu 8.Te-ai gandit vreodata la suicid de la inceperea consumului? a)Da b)Nu 9.Dupa ce ai inceput consumul de droguri.Ce crezi ca te-ar putea influenta sa te opresti din consumul de droguri? a)Tratamentul de specialitate b)Familia c)Frica de moarte d)Altele.Ai cunoscut consecintele actiunii tale? a)Da b)Nu c)Intr-o oarecare masura 7.5.Care?__________________________________________________________________________ 6.

Care ar putea fi aceste masuri? _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ .Daca ai cauta ajutor pentru a te lasa de consumul de droguri la cine ai apela? a)Familia. b)Ajutor specializat c)Prieteni d)Altele ______________________________________________________________________________ 13.Consideri ca ar trebui luate mai multe masuri impotriva consumului de droguri? a)Da b)Nu c)Nu stiu 17.Provii din familii cu parinti divortati? a)Da b)Nu 15.Au existat certuri si neintelegeri puternice in cadrul familiei tale? a)Da b)Nu 14.Ai incercat sa renunti la consumul de droguri cautand ajutor specializat? a)Da b)Nu 12.11.Are vreun membru al familiei tale probleme legate de consumul de alcool si/sau droguri? a)Da b)Nu 16.

O data iesit/a dintr-un centru de dezintoxicare ai fi de accord sa te oferi voluntar/a la un astfel de centru? a)Da b)Nu c)Nu stiu 20.Ai fost vreodata internat/a intr-un centru de dezintoxicare? a)Da b)Nu 19.Crezi ca doar tinerii sunt consumatori de droguri. . sau si oamenii cu o varsta considerabila (35-45 ani). lucru datorat stresului si vietii cotidiene? a)Doar tinerii b)Doar oamenii adulti c)Ambele categorii d)Alte pareri _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ Sex ___________________ Varsta _________________ Ocupatie _______________ Va multumim pentru timpul acordat. lucru datorat unui anturaj nefavorabil.18.