1

Proiect de cercetare

Consumul de droguri in randul adolescentilor

1

Chestionar Nr ____

Evidentierea principalelor efecte ale drogurilor asupra adolescentilor.Identificarea masurilor de prevenire pentru toxicomanii adolescent. 1.Cu cat confirmarea in mass-media despre efectele drogurilor este mai intense. Am stability ca tema de cercetare “Consumul de droguri in randul adolescentilor “. III.000 de persoane sunt consumatoare de heroina numai in Bucuresti. 3. 2. pragul de varsta la care incepe consumul de droguri scazand din ce in ce mai mult.Tipul de cercetare. alte cercetari au adus la cunostinta ca peste 25. s-a constatat o crestere alarmanta a consumului in randul populatiei tinere. iar aceasta interactiune se va realize prin intermediul unei anchete in care se va utilize tehnica chestionarului.Fixarea obiectivelor cercetarii. atunci predispozitia acestuia catre consumul de droguri este mai mare.De asemena. cu atat adolescentii vor fi mai putin tentati sa consume.Daca un adolescent va deveni consummator de droguri. o problema din ce in ce mai acuta pentru societatea romaneasca. ajungand in jurul varstei de 12 ani. . 1. atunci acesta va manifesta semne caracteristici de natura comportamentala si de character. Tipul de cercetare folosit va fi unul bazat pe interactiunea cu populatia. 2. din pacate.Identificarea factorilor care determina consumul de droguri in randul adolescentilor.Daca adolescentul provine dintr-o familie dezordonata. adica peste 1% din populatia capitalei.I.In plus. IV. 3.Stabilirea temei de cercetare. II.Elaborarea ipotezelor.In ultimii azi s-a constatat faptul ca Romania a devenit din o tara de transit a drogurilor de provenienta asiatica catre Europa Centrala si d eVest in o tara consumatoare.Acest fenomen al consumului de droguri a devenit.

1.Ce te-a determinat sa incepi consumul de droguri? a)Curiozitatea b)Anturajul c)Plictiseala d)Stima de sine scazuta e)Deprimarea f)Iresponsabilitatea g)Altele. Buna ziua.Ai consumat droguri? a)Da b)Nu 3.Elaborarea intrumentului de cercetare Ghid de chestionar.Care? _________________________________________________________________________ . asigurand deplina ta confidentialitate.Ce tipuri de droguri ai consumat? _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ 4. 2.Ce parere ai despre consumul de droguri? a)Este periculos b)Nu este periculos c)Nu am nici o parere. Rezultatul acestui studiu va fi folosit doar in scopul prezentei cercetarii. ma numesc _________________________________________ si te rog sa imi acorzi cateva minute din timpul tau pentru a raspunde la cateva intrebari.

Ai sustras diverse bunuri pentru a-ti putea asigura doza necesara? a)Da b)Nu 10. cum au fost rezultatele tale scolare? a)Mai bune b)Mai slabe c)La fel .Care?__________________________________________________________________________ 6.Ai cunoscut consecintele actiunii tale? a)Da b)Nu c)Intr-o oarecare masura 7.Care? ___________________________________________________________________________ b)Nu 8.Dupa ce ai inceput consumul de droguri.Te-ai gandit vreodata la suicid de la inceperea consumului? a)Da b)Nu 9.5.Dupa inceperea consumului de droguri ai avut probleme de sanatate? a)Da.Ce crezi ca te-ar putea influenta sa te opresti din consumul de droguri? a)Tratamentul de specialitate b)Familia c)Frica de moarte d)Altele.

Care ar putea fi aceste masuri? _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ .Provii din familii cu parinti divortati? a)Da b)Nu 15.Consideri ca ar trebui luate mai multe masuri impotriva consumului de droguri? a)Da b)Nu c)Nu stiu 17. b)Ajutor specializat c)Prieteni d)Altele ______________________________________________________________________________ 13.Ai incercat sa renunti la consumul de droguri cautand ajutor specializat? a)Da b)Nu 12.11.Daca ai cauta ajutor pentru a te lasa de consumul de droguri la cine ai apela? a)Familia.Are vreun membru al familiei tale probleme legate de consumul de alcool si/sau droguri? a)Da b)Nu 16.Au existat certuri si neintelegeri puternice in cadrul familiei tale? a)Da b)Nu 14.

O data iesit/a dintr-un centru de dezintoxicare ai fi de accord sa te oferi voluntar/a la un astfel de centru? a)Da b)Nu c)Nu stiu 20. . lucru datorat unui anturaj nefavorabil.Crezi ca doar tinerii sunt consumatori de droguri.Ai fost vreodata internat/a intr-un centru de dezintoxicare? a)Da b)Nu 19.18. sau si oamenii cu o varsta considerabila (35-45 ani). lucru datorat stresului si vietii cotidiene? a)Doar tinerii b)Doar oamenii adulti c)Ambele categorii d)Alte pareri _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ Sex ___________________ Varsta _________________ Ocupatie _______________ Va multumim pentru timpul acordat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful