You are on page 1of 2

Oliver Nichelson

onichelson@post.harvard.edu

Experiment despre Metoda de Transmitere Fără Fir a lui Tesla pentru Comunicare Subacvatică Oliver Nichelson 333 North 760 East American Fork, Utah 84003 USA © 2007 Când a scris despre “Adevarata Transmisie Fără Fir” în revista Electrical Experimenter din Mai 1919, Tesla a notat că ilustrația care compară sistemul acestuia cu două diapazoane care transmit și recepeționează, “nu a fost o simplă ilustrare mecanică, ci o simplă reprezentare a aparatului meu pentru semnalizare subacvatică, realizat de mine în 1892.” Acea ilustrație din acel articol este arătată mai jos. Sistemul era compus dintr-un condensator în partea superioară, o placă de împământare și un alternator generator de semnal sau un dispozitiv receptor între elementele superioare și cele inferioare.

Transmiterea Energiei Electrice Prin Pământ Electrical Experimenter, Mai 1919, p. 29 Într-un effort de a reproduce metoda lui Tesla de transmitere a energiei fără fir, a fost creată o instalație în următoarea configurație:

Tradus de SaDAng

1

29 ianuarie 2012

Oliver Nichelson

onichelson@post.harvard.edu

Plăcile pătrate de cupru au fost montate la cele două capete a două tuburi de plastic. Plăcile de cupru au fost conectate la conductori de intrare/ieșire. Tuburile cu plăci au fost puse într-un container de plastic. La partea de transmisie, a fost conectată o sursă de energie la plăcile de sus și de jos. La recepție, plăcile de sus și de jos au fost conectate la un voltmetru digital. Măsurarea tensiunilor a fost făcută la recepție, cu containerul de plastic utilizând următoarele medii între transmițător și receptor: aer (container gol), pământ de flori, apă și apă sărată. Citirea tensiunii la recepție a fost cea mai mică pentru aer (mediu ne-dens între transmițător și receptor). Tensiunea citită pentru pământul de flori, apă și apă sărată a fost mai mare decât pentru aer. Un test tipic va afișa 0,002V pentru aer și 0,4V prin apă, un răspuns cu 2000% mai mare. Tesla a susținut că metoda lui fără fir era diferită fașă de metoda de transmisie utilizată în timpul său. Acea metodă, transmisia electromagnetică, încă utilizată astăzi, se transmite cel mai bine prin aer și mult mai puțin prin pământ și apă. Dup 100 de ani de comunicație electronică încă nu există o metodă de transmitere a semnalelor prin apă sau pământ la fel cum există prin aer. Un submarin aflat sub apă nu poate comunica direct cu alt submarin aflat sub apă, sau cu stația de bază în aceiași manieră ca și un submarin aflat la suprafța apei. Acest teste inițiale au arătat în mod constant că nivelul tensiunii la recepție, în configurația experimentală, a fost mai mare când aceasta a avut loc prin pământ, apă sau apă sărată decât prin a fost prin aer – exact opus față de ceea ce se eștepta de la o transmisie electromagnetică. Prin această configurație experimentală, nu am reprodus complet metoda de transmisie fără fir a lui Tesla, este un test al fizicii care stă la baza acestui sistem – un sistem a ceea ce Tesla a descris ca “semnalizare subacvatică”. Detalii suplimentare sunt disponibile pentru cercetări comerciale și dezvoltare.

Tradus de SaDAng

2

29 ianuarie 2012