Kuasa Jen

Ujian Lokasi penjana-Gunakan Awas Extreme!!

Penjana masalah, Siri Tiga Bahagian Bahagian 1-SER Generator (Nota: Lihat lebih banyak artikel mengenai generator PMG dan MAC di bawah sekeping ini Klik pada gambar dan lukisan untuk membesarkan atau mencetak.)
W e mengendalikan tiga jenis utama AC penjana kuasa elektrik pada NPP yang meliputi apa-apa permohonan nelayan, termasuk motor bermula untuk sistem penyejukan marin. Kami mendapati bahawa lampu marin baru kami LED memerlukan hanya 1/8 kuasa natrium konvensional ar kuarza lampu. Jika anda menggunakan lampu untuk memancing malam, LED kami akan meletakkan lebih ringan di dalam air dan memerlukan kurang kuasa melakukannya. Kami juga melihat perubahan dalam pasaran penjanaan kuasa kerana banyak membuat keputusan untuk membeli rumah dan perniagaan mereka di luar-grid, dan tidak menjana kuasa elektrik mereka sendiri, tetapi juga mengambil kesempatan daripada pilihan pemulihan haba. pelan kami adalah untuk

Kekal-Teruja Magnet Generator . meningkat kepada 21 volt di bawah beban. & untuk sebab ini. 6 Newsletter NPP kita dibedah Anatomi Janakuasa dan berbanding kuasa dan kecekapan dalam 3 jenis: penguja-Terkawal segerak (SER) Penjana yang sangat baik untuk mengurangkan turun naik voltan. kitaran adalah pada 60 Hertz untuk enjin dengan gabenor elektronik. Brownouts dan variasi enjin kelajuan boleh menjadi hasil bermula beban yang sangat tinggi. Sama seperti kereta baru. dan beban pam. Pengawal selia. mampu maksimum 63 volt untuk memulakan beban berat. anda mungkin perlu menggunakan strategi secara manual . Bot ikan komersial menggunakan MACS untuk motor bermula seperti dalam sistem penyejukan.7 volt. anda boleh memerintahkan penjana dengan pelbagai kawalan voltan dengan pengawal selia pilihan yang semakin meningkat. SERs mempunyai komponen bahawa tidak penjana gaya MAC-pengatur voltan automatik (AVR). sering digunakan pada kapal dengan motor besar beban bermula dan elektronik cerewet dalam wheelhouse SER Generator Menyelesaikan masalah Untuk kekerapan sedikit rendah atau tinggi hanya menetapkan semula kelajuan enjin sehingga. Setiap unit kuasa elektrik.membantu anda mengenal pasti mesin di atas kapal anda dan kemudian anda beratur untuk pergi jauh sebagai memeriksa pelbagai bahagian sistem dengan multimeter. besar elektro-hidraulik. mesin ini adalah lebih berat & lebih mahal daripada set lebih rapat dikawal selia.5 untuk gabenor mekanikal. AVR mengawal voltan dengan meningkatkan atau mengurangkan kekuatan medan magnet penguja. Berjaya bekerja melalui beberapa pemeriksaan ini mudah dan panggilan telefon adalah semua yang diperlukan untuk mengekalkan operasi menangkap ikan anda dan berjalan Ulasan: Dalam vol. Begitu juga. sering digunakan di dalam bot ikan komersial untuk AC (Alternating Current) hotel kuasa. Apabila semuanya berjalan dengan lancar voltan minimum kepada belitan penguja (tanpa beban) adalah hampir kepada 6. jika voltan sedikit rendah adalah masalah.menawarkan keupayaan terbaik kedua-dua MACS dan SERs. MAC Generator-mesin pengubah kawalan yang cemerlang dalam aplikasi di mana elektrik bermula motor besar-keutamaan yang lebih tinggi daripada berat badan atau kawalan voltan ultra-tepat. walaupun. 61. mencari AVR dan meningkatkan voltan yang perlu dengan skru pelaras voltan kecil.

Semak kesinambungan kedua-dua penderiaan & litar kawalan untuk AVR. periksa dan reseal setiap hubungan antara enjin dan bekalan bahan api. Ambil perhatian bahawa pemegang fius juga boleh menyebabkan masalah jika satu kenalan dalaman dibakar atau dipecahkan.bermula beban terbesar pertama sebelum menambah beban yang lebih kecil. kami akan menguji kehadiran sisa voltan. jika brownouts atau kelajuan enjin luruan terus. meletakkan beban pada enjin dan menonton untuk gelembung udara mantap dalam kaca sisi. ia adalah masa untuk mengesyaki penapis udara bahan api kotor & kotor atau udara di dalam bahan api. atau. . Walau bagaimanapun. Main jari anda sepanjang pendawaian. Rajah 2) diikuti oleh fius pengawal selia (1a)-fius paling penjana. Dalam unit-unit yang lebih tua fius kerap di dalam kabinet di atas penjana. Menggunakan multimeter anda untuk mengesahkan kesinambungan melalui fius dan pemegang fius Bermula The Elektrik Ujian-sebahagian daripada prosedur ini akan menunjukkan kepada kita salah satu daripada tiga syarat: Kuasa voltan rendah. akhirnya. Hanya satu gelembung udara bermakna terdapat udara 5% dalam bahan api-5% adalah kuasa kerugian yang besar dan akan menyebabkan brownouts dan kuasa yang rendah. baru unit termasuk fius pada AVR. Tiada voltan. menyoalsiasat & menarik perlahanlahan untuk mencari apa-apa jua yang longgar atau atau tidak disambungkan. Mengesan udara dalam bahan api dengan memasang hiliran kaca penglihatan telus pam pemindahan bahan api enjin. Bermula dengan enjin. Selepas anda mendapat sistem enjin bahan api berdarah udara dan dihangatkan. Periksa rupa pengatur voltan (1. Ambil perhatian bagaimana unit berbau-bau terbakar kemungkinan besar menunjukkan pendawaian atau penebat yang dibakar. Visual Daftar Sekarang buat pemeriksaan visual penjana mencari wayar terbakar atau komponen.

Rajah 2) dibakar terbuka. Untuk penjana dikonfigurasikan pada 208 volt. Periksa belitan pemegun dengan memutuskan 12 lead. anda melihat voltan sisa. Dalam kebanyakan bot nelayan 208 V. meneruskan untuk memeriksa fungsi AVR. untuk memeriksa belitan penjana (L Ines 1. penjana bergantung kepada kandungan besi mereka memegang kemagnetan. Jika satu kaki mempunyai voltan rendah. Sepatutnya 120 V talian ke neutral. Akhir sekali. atau wayar ke & dari rosak. menggantikan AVR perlu menetapkan sistem. voltan anda hendaklah sama jika pemasangan pemegun dan gegelung individu (L1. L3) OK Oleh itu. meneruskan untuk memeriksa belitan pemegun (2). L2 . Jika voltan rendah. 2 untuk setiap 6 gegelung sekeliling batang perumahan penjana. memeriksa kuasa voltan antara tiga kaki pertama. jika terdapat voltan. 2.Menggambarkan dalaman Generator SER Nota: Seperti hujung pemutar skru magnet. jika voltan penjana sebenar adalah hanya 50-60 volt garis-garis (L) atau 25-30 volt talian ke neutral (N). Kemagnetan baki Seseorang pengeluar mencipta voltan sisa apabila putaran pemutar penjana. & N eutral). fius. seperti wayar pemegun (4. ia biasanya bermaksud kerosakan teruk. Untuk mendapatkan gambaran yang cepat fungsi diod nota (3) bahawa penjana mungkin mempunyai voltan penuh dengan beban tidak apabila suatu . Dengan menandakan voltan talian ke talian & talian ke neutral. walaupun pengawal selia tidak memainkan peranan untuk meningkatkan kemagnetan ahli berputar. 3. mengesyaki belitan penjana. anda mungkin mahu untuk mengesahkan. Walau bagaimanapun. Dengan teliti! Memulakan penjana & semak voltan talian-talian (Gambarajah 1). kemudian dari setiap kaki kepada neutral. Jika bacaan adalah sama. Apakah ini bermakna adalah pengatur voltan. Sistem anda mungkin 240 atau 480.

Diod yang terletak di atas atau berhampiran pemutar penguja dan kelompok diod membuat pemasangan penerus (3) Apabila mula untuk memeriksa penjana. tetapi voltan di kaki dengan diod yang buruk tidak akan mencapai voltan penuh tertinggi di bawah beban. L2. dan (1) dalam Rajah. Sering digunakan ke atas kapal dengan beban motor bermula besar dan elektronik cerewet dalam wheelhouse. sebelum mula melakukan pemeriksaan voltan lead penjana (L1.diod rosak. & N. Bahagian 2-PMG Generator Menyelesaikan masalah Generator tetap yang Teruja Magnet menawarkan meningkat motor bermula keupayaan 10-15% dengan kawalan voltan yang rapat unit terkawal gaya seperti gaya SER. Bolt PMG di luar galas belakang (2). L3. Ini melindungi anda dari arus pantai-kuasa atau kemungkinan bahawa penjana lain berjalan. dan bahawa unit selamat untuk menyentuh. Gambarajah 1) untuk mengesahkan mereka adalah memang elektrik mati. 2] boleh retrofitted pada penjana yang sedia ada banyak motor yang lebih besar hendaklah dipasang dalam bot. PMG peralatan [Gambarajah 1. dan memerlukan Pengawal .

untuk penjana berjajaran. L2. Semak AVR PMG untuk ketiga-tiga perkara: 1 . atau udara di dalam bahan api. meningkatkan voltan yang perlu dengan skru kecil-menyesuaikan voltan pada AVR (3). Periksa voltan keluaran PMG dengan multimeter. 3 . kuasa untuk tenaga bidang mesti hadir. T PMG boleh diuji sebagai penjana bebas. jika voltan sedikit rendah adalah masalah. Di no memuatkan voltan minimum kepada belitan penguja harus hampir 6.Selia Voltan Automatik (AVR). AVR mengawal voltan dengan meningkatkan atau mengurangkan kekuatan medan magnet penguja. melakukan pemeriksaan voltan penjana membawa (L1 . sebagai contoh. tetapi lebih banyak AVRS huraikan digital boleh didapati. dan sebelum ia bermula. L3. Memutuskan AVR kuasa bekalan petunjuk dari terminal AVR. AVRS mudah datang dengan penjana asas.7 volt dan meningkat kepada 21 volt di bawah beban walaupun AVRS mampu 63 volt maksimum untuk memulakan beban berat. Ini . Begitu juga. Apabila memeriksa generator.5 Hz untuk gabenor mekanikal.litar AVR-sensing mesti bekerja.Kuasa untuk AVR dari PMG mestilah hadir. Dalam Generator The PMG Bagi masalah kekerapan rendah atau tinggi hanya menetapkan semula kelajuan enjin tanpa beban sehingga kitaran pada 60 Hertz untuk enjin dengan gabenor elektronik. 61. yang ditetapkan untuk pelbagai volt AC 60Hz penjana. & N) untuk mengesahkan mereka memang elektrik mati & Unit selamat untuk menyentuh.Jika semua litar bekerja dengan voltan betul tetapi brownouts terus mengesyaki sama ada udara kotor atau penapis bahan api. voltan seharusnya lebih kurang 200VAC Keselamatan Penting Nota:. Main penjana pada kelajuan diberi nilai (kelajuan mestilah betul untuk keputusan yang tepat). dan 2 .

Ambil perhatian bahawa pemegang fius juga boleh menyebabkan masalah jika satu kenalan dalaman dibakar atau dipecahkan menggunakan multimeter anda untuk mengesahkan kesinambungan melalui fius & pemegang fius. kuasa. PMG penjana bergantung kepada kandungan besi mereka memegang kemagnetan.melindungi anda fromshore . T3 dengan T6. Untuk mendapatkan gambaran yang cepat fungsi diod nota (6) bahawa penjana mungkin mempunyai voltan penuh dengan beban tidak apabila suatu diod rosak. dua bagi setiap enam lingkaran di sekeliling laras perumahan penjana. dan sebagainya. Semak penampilan pengatur voltan (3). menggantikan AVR perlu menetapkan sistem. L3) OK Jika tidak. PMG penjana bergantung pada 4 Jika voltan anda adalah rendah pada satu atau dua kaki ia mungkin beban yang tidak seimbang. Anda harus mempunyai kesinambungan pada setiap gegelung tetapi tidak ke tanah atau gegelung lain. atau wayar ke-&-dari rosak. walaupun pengawal selia tidak melakukan sebahagian untuk menyampaikan voltan kepada medan magnet. Menyemak kesinambungan pada setiap gegelung. Sistem PMG.arus kuasa atau kemungkinan bahawa penjana lain sedang berjalan dan tenaga litar. Semak kesinambungan penderiaan yang AVR. bagaimanapun. Voltan Tiada biasanya bermaksud kerosakan teruk seperti pemegun (5) atau pemutar penggulungan dibakar terbuka. ia mungkin satu beban yang tidak seimbang. iaitu T1 T4. Diod yang terletak di atas atau berhampiran pemutar penguja & kelompok diod membuat pemasangan penerus (7). Semak semasa (Amps). Jika voltan anda adalah rendah pada satu atau dua kaki. yang mengakibatkan Voltan Sisa apabila putaran pemutar penjana. Semua penjana mempunyai beberapa kemagnetan baki. jika voltan penjana sebenar adalah hanya 50-60 V talian ke talian (L) atau 25-30 V talian ke neutral (N). dan kawalan litar-bau terbakar mungkin bermakna pendawaian dibakar atau penebat. fius. & setiap kaki anda harus mencari kaki dengan tertinggi semasa akan mempunyai voltan terendah & kaki dengan semasa terendah akan mempunyai voltan tertinggi. prod dan tarik perlahan-lahan untuk mencari apa-apa yang longgar atau terputus. Bagi penjana dikonfigurasikan pada 208 V. Bermula elektro Ujian ini akan menunjukkan kepada kita 1 3 syarat: Voltan Rendah. L2. T2 T5. Voltan talian ke talian & talian ke neutral hendaklah sama jika pemasangan pemegun dan gegelung individu (L1. mewujudkan voltan untuk membangkitkan bidang dengan penggunaan magnet kekal Awas: Mulakan penjana & semak voltan talian ke talian (Gambarajah 1). Visual Daftar Sekarang mencari wayar atau komponen terbakar. diikuti dengan fius pengatur (4) fius hanya kebanyakan penjana. Pastikan untuk memeriksa. mengurangkan kejatuhan voltan. voltan yang akan jatuh sebagai beban adalah digunakan-besar beban. Berlari jari anda sepanjang pendawaian. Voltan Tiada. meneruskan untuk memeriksa fungsi AVR. & setiap kaki anda harus mencari kaki dengan tertinggi semasa akan . Jika satu kaki mempunyai voltan rendah mengesyaki belitan pemegun penjana (5). anda melihat baki Voltan ini ertinya pengatur voltan. Periksa belitan pemegun dengan memutuskan 12 lead. Kanak-unit yang lebih tua sering mempunyai fius di dalam kabinet di atas penjana baru yang termasuk pada AVR. walau bagaimanapun. Kebanyakan bot nelayan adalah 208 V tetapi sistem anda boleh menjadi 240 atau 480. atau Voltan Sisa. Semak semasa (Amps). Jika voltan rendah kes itu.

5 Hz bagi gabenor mekanikal.5-62. atau bahkan solenoid kaitan penutupan buruk diselaraskan. Sebagai contoh. Apabila yang bertambah beban. Begitu juga. bergantung kepada beban." Apakah ini bermakna yang lain kita bahawa dengan berhati-hati ditentukur. bot nelayan komersial menggunakan MACS untuk motor bermula penyejukan. "Penjana MAC adalah mesin pengubah terkawal. (Ihsan Marathon Electric) Bahagian 3-MAC Menyelesaikan masalah Apa Menjadikan Ia Tandakan?-Bagaimana kemudian melakukan kawalan voltan penjana MAC tanpa pengatur voltan atau reostat? Seorang jurutera elektrik mungkin berkata. B eginning dengan enjin. jumlah sebahagian daripada arus beban wayar untuk berjalan melalui belitan pemegun penguja. yang semasa ditambah mengalir kepada beban meningkatkan kekuatan magnet yang pemegun. meletakkan beban pada enjin dan menonton untuk gelembung udara mantap di sisi kaca buih paling sedikit bermakna anda mempunyai sekurang-kurangnya 5% udara dalam bahan api. MAC Generator Menyelesaikan masalah Untuk kekerapan sedikit rendah atau tinggi hanya menetapkan semula kelajuan enjin sehingga kitaran pada 60-61 Hz untuk enjin dengan gabenor elektronik. Apabila beroperasi dengan tanpa beban kemagnetan baki unit mewujudkan voltan sistem asas. yang akan menyebabkan brownouts dan kuasa yang rendah. Dengan semua enjin penjana. teruskan untuk menyemak dan reseal setiap hubungan antara enjin dan bekalan bahan api. mengesan sumber udara di dalam bahan api dengan memasang hiliran kaca penglihatan telus pam enjin pemindahan bahan api. Utama MAC cemerlang dalam aplikasi di mana elektrik bermula motor besar-keutamaan yang lebih tinggi daripada berat badan atau kawalan voltan ultra-tepat. Brownouts & variasi enjin kelajuan juga boleh menjadi hasil bermula beban yang sangat tinggi. Setiap unit kuasa elektrik. Selepas anda mendapat sistem enjin bahan api berdarah udara & memanaskan badan. Ini termasuk sebahagian dipasang penapis udara atau bahan api. 61. Semak bagi masalah yang mungkin menghadkan kelajuan enjin di bawah beban berat. Walau bagaimanapun.mempunyai voltan terendah & kaki dengan semasa terendah akan mempunyai voltan tertinggi. udara memasuki bahan api. anda mungkin perlu untuk manual memulakan beban terbesar pertama sebelum menambah beban yang lebih kecil Keselamatan . bidang-ini ciri MAC yang meningkatkan atau mengurangkan voltan pengujaan bidang pusingan penjana. & beban pam. sistem besar elektro-hidraulik. mesin ini adalah lebih berat & lebih mahal daripada set lebih rapat dikawal selia. sama ada voltan sedikit rendah adalah masalah menyemak kelajuan enjin dengan teliti.

Ini melindungi anda dari arus pantai-kuasa atau kemungkinan bahawa penjana lain berjalan. Dengan memeriksa voltan talian-talian dan talian ke neutral. berkelip unit untuk melihat jika ini mengembalikan kemagnetan baki (voltan sisa). Tetapi lebih kecil MACS telah dibina supaya mana-mana air yang melakukan percikan ke dalam pengambilan udara penjana boleh menjadi terperangkap menyebabkan kakisan teruk konduktor menyambung pada pemegun penguja! Bermula Elektrik Ujian ini menunjukkan kepada kita 1 3 syarat: voltan betul. kemudian lari dan semak unit. Sediakan dua 14-tolok dawai. menjalankan pemeriksaan voltan penjana membawa (L1. satu dengan talian-30-amp fius untuk melindungi litar. dalam kebanyakan bot nelayan 208 V tetapi sistem anda juga boleh menjadi 240 atau 480. 2 untuk setiap 6 gegelung sekeliling batang perumahan penjana. Berkelip mana-mana penghasil dua membawa menggunakan pergerakan cepat mengerling sentuh penyambung sementara. menyoalsiasat dan menarik perlahan-lahan untuk mencari apaapa jua yang longgar atau terputus Nota: Sudah tentu air tidak pernah mesti memasukkan pengambilan udara penjana. Notis bagaimana unit berbau-bau plastik terbakar yang paling mungkin menunjukkan pendawaian atau penebat yang dibakar. Jika tiada voltan di semua unit mungkin telah hilang kemagnetan sisa sepanjang masa. jika voltan penjana sebenar adalah hanya 50-60 V-line-line atau 25-30 V-line-neutral. mengesyaki belitan penjana. & Neutral) untuk mengesahkan mereka memang elektrik mati & Unit selamat untuk menyentuh. mungkin disebabkan oleh pendawaian yang rosak atau diod. L3. voltan rendah atau voltan No. teruskan untuk memeriksa diod oleh penanggalan mereka dan melakukan pemeriksaan kesinambungan pada setiap satu. Untuk penjana dikonfigurasikan pada 208 V. voltan anda akan sama jika pemasangan pemegun dan gegelung individu (L1. Voltan yang digunakan berkelip litar mungkin 20 V sama ada AC atau DC. anda melihat voltan sisa dan penguja tidak berfungsi. Jika satu kaki mempunyai voltan rendah. Main jari anda sepanjang pendawaian. dan 3 dikelaskan sebagai terbalik.Penting Nota: Apabila memeriksa penjana sebelum memulakan. Periksa belitan pemegun dengan memutuskan 12 lead. sama ada dari berdekatan dengan sumber lain kemagnetan atau malah daripada menjatuhkan semasa penghantaran. L2 & L3) OK Voltan no: kemagnetan baki Seseorang pengeluar mencipta voltan sisa apabila putaran pemutar penjana. Visual Semak Sekarang buat pemeriksaan visual penjana mencari wayar atau komponen terbakar. Nota: MAC mempunyai 6 diod penerus perhimpunan-3 dikelaskan sebagai hadapan (juga dipanggil biasa). . Berkelip menggunakan luar semasa untuk mengembalikan kemagnetan baki jadi pastikan luar penjana atau berada dalam keadaan rehat. L2. Apabila terdapat voltan. Jika berkelip unit tidak mengembalikan voltan yang biasanya bermaksud kerosakan teruk seperti wayar pemegun dibakar terbuka. Tekaan pada titik ini bukan untuk keuntungan anda! Mulakan penjana & semak voltan talian ke talian. Diod yang baik akan membolehkan kesinambungan dalam satu hala sahaja. Voltan Rendah: Jika voltan normal dengan tanpa beban tetapi rendah di bawah beban. Semak kesinambungan daripada 12 lead untuk 6 pemegun gegelung penjana & bahawa tidak ada kesinambungan antara gegelung & rangka mesin (alasan). Perbezaan adalah bahawa mereka membenarkan aliran dalam arah yang bertentangan antara satu sama lain. Pertama mengesahkan voltan unit.

Hang ke ini untuk hari yang anda perlu untuk menghadapi penjana anda dan memerlukan sedikit pertolongan yang membuat kepala atau ekor itu. Jika plat belakang seolah-olah untuk memanaskan badan sebelum rehat perumahan penjana.com/generators/faq. susulan dengan menggantikan galas.marathonelectric. Marathon Lazim: http://www.jsp Artikel ini terus siri ur o penyelesaian masalah dengan Generator Magnet Kekal (PMG). banyak penyelesaian masalah kami adalah sangat serupa dengan Stamford Siri 3 atau Marathon Magnaplus (SER) penjana.Akhirnya. . memantau suhu perumahan belakang penjana yang mengandungi galas.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful