PROIECTAREA UNUI ZID DE SPRIJIN

ALTE DOCUMENTE Vitalitatea navei reprezinta capacitatea acesteia de a-si mentine caracteristicile tehnice de exploatare si proprietatile nautice in conditii de avari CONSIDERAŢII PRIVIND CALCULUL VALORII OFERTĂ ŞI GRAFICUL DE EXECUŢIE A LUCRĂRILOR SUBSISTEME STRUCTURALE proiectul de instalatii electrice aferent obiectivului cu destinatia Hale Depozitare T - ZONA TRANSPORTURILOR Cum recunosti o vila de epoca ANALIZA COMPARATIVA A INVESTITIEI SI CONSUMURILOR ENERGETICE PENTRU O CASA DE 400 m2 , CU INCALZIRE IN PARDOSEALA, DOTATA CU POMPA DE CALDURA (APA / A Legea 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea in constructii Vitalitatea navei

ULTIMELE CAUTARI PENTRU ACEST DOCUMENT

ziduri de sprijin proiectarea unui zid de sprijin STAS 3300/2 calculul armaturii fundatiei stas 3300/2 zid de sprijin calculul la rasturnare ziduri talpa fundatiei ziduri beton calcul la rasturnare calculul unui zid de sprijin calcul armare fundatie armare zid de sprijin calcul zid de sprijin armare zid sprijin STAS ZID DE SPRIJIN zid sprijin ex de calcul al unui zid de sprijin dimensionarea zidului de sprijin armare ziduri de sprijin %09 Zid de sprijin din beton armat schema statica de calcul a zidului de sprijin calculul zidurilor de sprijin stas ziduri de sprijin zid%20de%20sprijin%201%20m caracteristicile unui zid de sprijin t STAS 3300 - 2 ziduri de sprijin calcul

Caracteristicile zidului de sprijin: . 2. b) Stabilitate la alunecare. Verificarea zidului de sprijin : a) Stabilitate la rasturnare. 2. Calculul armarii zidului. Nota: Stratificatia pe amplasamentul corespunzator zidului de sprijin se va considera stratificatia forajului F2.PROIECTAREA UNUI ZID DE SPRIJIN Pe amplasamentul studiat din punct de vedere geotehnic se va proiecta un zid de sprijin din beton armat care sa respecte conditiile de rezistenta si stabilitate pentru astfel de elemente de constructie. Etapa va cuprinde: Piese scrise: 1.Diagrama impingerii active pe paramentul zidului. 4. Calculul inpingerii active unitare in ipoteza lui Coulomb . Piese desenate: 1.Plan cofraj armare zid. 3. Calculul rezultantelor presiunilor active ce actioneaza asupra zidului. c) Presiunilor pe talpa fundatiei zidului.

Proiectarea zidului se realizeaza pe stratificatia forajului F1 considerand aceasta stratificatie inclinata cu unghiul . Stratul S1 . . . . tinand cont de stratificatia care este pozitionata in spatele zidului de sprijin. . .Calculul coeficientilor de impingere activa (Ka) Acesti coeficienti sunt utilizati pentru pentru determinarea impingerii pamantului asupra elementului de constructie.

Stratul S2 . . Stratul S’3 . . . . . . . . . . Stratul S’’3 . . . . . . Stratul S3 . . .

a) Stabilirea distributiei presiunilor de impingere activa Stratul S1 . cat si a impingerilor totale active (Pa) se face pe cale analitica.2.1 Stabilirea distributiei presiunilor de impingere activa Calculul rezultantelor de impingere activa ce actioneaza asupra zidului de sprijin Stabilirea presiunilor active (pa).

Stratul S2 Stratul S3 Stratul S’3 .

Stratul S’’3 b) Calculul rezultantelor presiunilor active Stratul S1 .

2/2)=0.487 Stratul S’3 Stratul S’’3 c) Calculul distantelor zi .Stratul S2 Stratul S3 K =tg (45-φ /2)= tg (45-20.

e) Proiectiile pe verticala si pe orizontala a impingerilor active .

1 Verificarea analitica a zidului de sprijin Verificarea analitica a zidului de sprijin consta in verificarea la rasturnare si verificarea la lunecare a zidului de sprijin. a) Calculul greutatilor corpurilor zidului de sprijin stiind ca si se desfasoara pe o lungime de 1m.1. .

b)Verificarea la lunecare a zidului de sprijin Verificarea la lunecare a zidului de sprijin se face printr-un raport notat Fsl al sumelor fortelor pe verticala FV si pe orizontala FH cu un coeficient din STAS 3300/2-85 .pentru argila .a) Verificarea la rasturanare a zidului de sprijin Veficarea la rastunare a zidului de sprijin se face printr-un raport notat FSR al momentelor de stabilitate Mstabilitate fata de un punct inferior al fundatiei zidului de sprijin.

si trebuie sa indeplineasca conditia c)Verificarea presiunilor pe talpa fundatiei zidului de sprijin .nisipoasa adoptandu-se ca: .

Calculul presiunilor conventionale d)Verificarea sectiunilor din beton Sectiunea a-a .

schema statica : .calculul momentului : .Dimensionarea armaturii in sectiunea a-a: .

dimensionarea armaturii in sectiunea a-a: ..

Determinarea presiunilor pe talpa fundatiei in sectiunea a-b si a-c: .

asupra consolei actioneaza numai eforturile din greutatea proprie a acesteia: .Dimensionarea armaturii in sectiunea a-b: Ipoteza 1 de calcul : .

dimensionarea armaturii : Ipoteza 2 de calcul : ..asupra consolei actioneaza atat eforturile din greutatea proprie a acesteia cat si presiunea pamantului de sub talpa fundatiei: .

dimensionarea armaturii : Armarea zidului de sprijin in sectiunea a-b se face conform ariei de armare obtinute in ipoteza 2 de incarcare..schema statica: . Dimensionarea armaturii in sectiunea a-c: .

Ipoteza 1 de calcul : .asupra consolei actioneaza eforturile din greutatea proprie si greutatea pamantului de deasupra: .

asupra consolei actioneaza eforturile din greutatea proprie a acesteia si presiunea pamantului de sub fundatie : ..dimensionarea armaturii : Ipoteza 2 de calcul : .

.dimensionarea armaturii : .

presiunea pamnatului de deasupra si presiunea pamantului de sub fundatie : .Ipoteza 3 de calcul : .asupra consolei actioneaza eforturile din greutatea proprie a acesteia.

.dimensionarea armaturii : Armarea zidului de sprijin in sectiunea a-c se face conform ariei de armare obtinute in ipoteza 3 de incarcare. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful