You are on page 1of 2

PANITIA SAINS SMK SERI KOTA PALOH KERTAS KERJA UNTUK KUIZ SAINS KALI PERTAMA 2011 1.

Pendahuluan.
Kuiz Sains merupakan satu aktiviti yang dapat memberi pendedahan kepada murid terutamanya berkaitan dengan sains, disamping itu juga dapat melahirkan pelajar yang minat terhadap sains serta menghargai sumbangan sains dan teknologi terhadap manusia.Berhubungan itu Panitia Sains SMK Seri Kota Paloh mengambil inisiatif merencanakan program Kuiz Sains sebagai pemangkin dalam membina pelajar yang cemerlang, gemilang dan terbilang.

2. Objektif.
2.1 Melahirkan pelajar yang berminat terhadap sains. 2.2 Menambahkan pengetahuan dan pengalaman pelajar mengenai sains dan teknologi seterusnya meningkatkan peratus kelulusan sains dalam peperiksaan 2.3. Meningkatkan daya pemikiran kreatif dan kritis di kalangan murid. 2.4 Memberi kesedaran kepada murid tentang kepentingan sains dan teknologi kepada manusia.

3. Sasaran. 3.1 Semua Pelajar SMK Seri Kota Paloh 4. Tarikh & masa.
Tarikh :15 hingga 22 Julai 2011 Hari : Isnin – Jumaat. Masa : Waktu Sains Tempat : Mengikut Kelas 7. AHLI JAWATANKUASA INDUK PERTANDINGAN KUIZ SAINS 2011 Penasihat Pengerusi Penyelaras Setiausaha : : : : En Chin Sim Lai (Pengetua) Tn Hj Mohd Kamal Bin Ahmad Untong (GPK Pentadbiran) Tn Hj Kasuan Kasri (GKMP Sains dan Matematik) Pn Wan Noordini binti Wan Yunus

JAWATANKUASA KECIL AJK Hadiah : Pn Nasriah Binti Dollah AJK Peralatan dan bahan : 1)Pn Wan Noordini binti Wan Yunus 2)En Mohd Fauzee Bin Alawee

8. ANGGARAN PERBELANJAAN

05 x 200keping) Hadiah Jumlah ANGGARAN KOS RM 10. Penutup Diharap aktiviti Kuiz Sains ini dapat dilaksana dengan jayanya supaya dapat meningkatkan pengetahuan dan penguasaan pelajar-pelajar serta menarik minat mereka dalam mempelajari subjek ini dengan lebih baik lagi. Disediakan oleh …………………………………………… …………………………………………. (CHIN SIM LAI) Pengetua SMK Seri Kota Paloh . (WAN NOORDINI (TN HJ KASUAN KASRI) Setiausaha Kuiz GKMP Sains dan Matematik SMK Seri SMK Seri Kota Paloh BINTI WAN Sains Kota YUNUS) 2011 Paloh Disahkan oleh …………………………………….PERKARA Bahan-bahan -kertas A4 (1 rim) Photostat (RM 0. Pertandingan ini dirangka untuk mengurangkan jurang yang terdapat di antara murid-murid.00 RM 10.00 RM 30.00 9.00 RM 50.