Test de percepţie senzorială Utilizare: Citiţi întrebarea şi alegeţi răspunsul A, B, C, D care vi se pere cel mai apropiat de experienţa dumneavoastră

dominantă. După ce aţi răspuns la cele 15 întrebări, comparaţi cu grila de analiză. 1. Când vă treziţi dimineaţa ce remarcaţi în primul rând: A. sunetul deşteptătorului B. căutaţi să zăriţi lumina zilei printre jaluzele C. vă gândiţi la ziua cere vă aşteaptă D. senzaţia de căldură de sub pătură, pe care va trebui să o părăsiţi curând 2. Vă plimbaţi pe o plajă: A. remarcaţi zgomotul valurilor şi cântecul păsărilor de mare B. mirosul aerului şi senzaţia brizei încărcate de picături C. vă spuneţi că aţi ales un moment potrivit pentru a vă plimba D. admiraţi peisajul 3. Când luaţi autobuzul: A. priviţi oamenii în jur B. vă cufundaţi în gândurişle dumneavoastră C. găsiţi că autobuzele sunt prost climatizate, întotdeauna este prea cald sau prea frig D. ascultaţi peisajele din jur 4. La restaurant, în afară de calitatea bucătăriei, vă place: A. să existe o muzică de fond B. sala să fie frumos decorată C. scaunele să fie confortabile D. meniul să fie schimbat des 5. Cănd vă faceţi cumpărăturile la supermagazin, ce vă enervează cel mai mult, în afară că trebuie să staţi la casă? A. să constataţi că preţurile au crescut din nou B. gogoşile demonstratorului care urlă într-un microfon în speranţa că vă face să cumpăraţi ceva C. să nu găsiţi produsele dumneavoastră obişnuite în acelaşi loc pentru că amplasamentul raioanelor se schimbă des D. absenţa contactului uman personalizat; nu există niciodată un vânzător care să vă sfătuiască atunci când căutaţi o informaţie specifică 6. Intrând într-o biserică, ceea ce vă frapează este: A. mirosul de tămâie B. semiobscuritatea în care distingeţi licărirea lumânărilor şi vitrariile C. liniştea D. nimic nu vă reţine în mod deosebit atenţia, toate bisericile vechi seamănă puţin, dar nu v-aţi întrebat de ce 7. Când plouă vara la ţară: A. vă spuneţi că este o zi pierdută B. apreciaţi mirosul pământului umed C. pândiţi curcubeul

păcat de mirosul de benzină! D. auzind-o miorlăind.D. strălucitoare C. Faceţi baie: A. vă gândiţi că în curând va fi rândul dumneavoastră 10. vă simţiţi înghesuit şi împins de mulţimea de gură-cască D. ştiţi imediat dacă ambianţa este bună D. căutaţi să observaţi aranjamentul sălii. vă spuneţi că este cu adevărat agreabil să vă destindeţi în acest mod D. visaţi privind spuma 14. vă face să vă gândiţi şi la alte bâlciuri şi le comparaţi 12. Sunteţi la prieteni şi pisica lor vine miorlăind să se frece de picioarele dumneavoastr㪠A. o mângâiaţi D. vi se pare cel mai potrivit utilizării pe care i-o atribuiţi 15. priviţi peisajul B. vă bucuraţi pentru ei D. Vecinii dumneavoastră se întorc din concediu: A. etc. vă felicitaţi că aţi rezervat o masă 9. apreciaţi căldura apei pe corpul dumneavoastră B. vă destindeţi D. Luaţi benzină de la o pompă cu autoservire: A. este cel care vi se potriveşte cel mai bine când vă priviţi în oglindă C. pentru că sunteţi tentat să criticaţi şoferul 13. C. cel pe care îl cumpăraţi: A. Vă găsiţi într-un bâlci: A. Încercaţi un pulover într-un magazin. ascultaţi cădere picăturilor 8. pe drum. s-a terminat cu liniştea. zgomotul dispozitivului automat vă anunţă că s-a făcut plinul C. este cel despre care vă spuneţi că vă aduce satisfacţie D. dar nu dumneavoastră conduceţi: A. are un aer atât de simpatic încât o luaţi pe genunchi B. blana sa este atât de moale. este cel care. Sunteţi în maşină. e bine să ieşiţi la aer. vă întrebaţi ce vrea C. culorile căluşeilor şi ale tarabelor sunt vii. vă gândiţi la consumul maşinei sau la altceva 11. este cal mai confortabil şi agreabil la atingere B. Intraţi într-un local unde se dansează: A. vă gândiţi că pisica astaare mult noroc că dumneavoastră sunteţi prieten al animalelor . vă ocupaţi să puneţi muzică sau să căutaţi un program radio care vă place C. încercaţi să vă gândiţi la altceva. găsiţi că orchestra face prea mult sau nu destul zgomor B. sunt foarte simpatici. controlaţi atent cifrele luminoase cere defilează pe contor B. luminile. copiii lor arată superb B. este mult zgomot B. savuraţi în pace un moment de linişte sau profitaţi pentru a asculta muzică C. dar ce gălăgioşi sunt! C. gândiţi-vă bine.

A B C D 9. când vorbiţi sunteţi atent la cuvintele pe care le folosiţi. C B A D 7. A B C D 12. Aveţi tendinţa de a vă face o idee despre ceilalţi la prima vedere. A B D C 2. B A C D 10. B A C D Răspunsuri Auditi v vizual kineste zic dialog interior Utilizare: . cât şi pentru ceilalţi. apreciaţi muzica şi vi se întămplă des să fredonaţi. îîi apreciaţi pe cei care îi întâlniţi după sunetul vocii. ceea ce nu e întodeauna în favoarea dumneavoastră.faceţi toralul pe fiecare rănd Răspunsul p ecare totalizaţi cele mai multe răspunsuri corespunde modului dumneavoastră dominant. D C B A 8. căutând pe cele care sună bine şi care corespund la ce doriţi să spuneţi. este principala sursă a intuiţiei şi înţelegerii dumneavoastră. Vă place să sporovăiţi şi stiţi să ascultaţi. D A C B 4. ceea ce poate deasemenea să vă puna în încurcătură uneori.încercuiţi răspunsurile dumneavoastră . Sunteţi imagfinativ şi creativ. B A C D 13. A D B C 3. C B A D 15.Chiar dacă nu sunteţi muzician. sunteţi un fizionomist. A B C D 5. Când învăţaţi ceva aveţi nevoie să priviţi pentru a înţelege şi a reţine. B D A C 14. Aceasta vă poate fi deasemenea nefavorabil dacă vă lăsaţi prea uşor influenţaţi de aparenţe. Trebuie să rămâneţi totuşi vigilent pentru că dialogul dumneavoastră interior nu aşteaptă decât să preia comanda şi aceasta vă poate duce uneori foarte departe de real. AUDITIV Trăiţi într-un univers al sunetelor. B C D A 6. B A C D 11. dar recunoaşteţi uşor oamenii după sunetul vocii. Nu sunteţi fizionomist.Întrebări 1.. atât pentru dumneavoastră. VIZUAL Aveţi simţul observaţiei şi al orientării. Sunteţi sensibil la decorul care vă înconjoară. Sunteţi atent la imaginea proprie. mai ales la telefon. trebuie .

şi seseori raţiunea trece în faţa pasiunii. cei cu care vă întâlniţi vă găsesc simpatic pentru că ştiţi din instinct să-i iînteşlegeţi pe alţii. Vă blocaţi uşor cănd simţiţi impresii negative. Sunteţi fidel în prietenie şi sentimente. Ştiţi să trăiţi. Regulat vă spuneţi că ar fi trebuit să acţionaţi altfel şi răsuciţi în minte problemele până ce găsiţi o soluţie acceptabilă. ştiţi să fiţi colduros şi să-i faceţi pe alţii să se simtă în largul lor. În multe cazuri aveţi impresia CĂ TRĂIŢI CU ÎNCETINITORUL PENTRU CĂ PERCEPŢIILE SENZORIALE le traduceţi imediat în cuvinte. trebuie să căutaţi să vă dezvoltaţi percepţia vizuală. DIALOG INTERIOR Reflectaţi mult. Sunte’i plin de bun sim’.i pentru a v[ convinge trebuie utiliyate argumente solide. confruntând-o cu dialogul dumneavoastră interior. uneori la limit[ . auditivă. kinestezică . acest lucru rămăne definitiv. Daca sunteţi dezamăgit. Când se întâmplă. dar aceasta frânează considerabil aptitudinea de a trăi momente agreabile. Pentru a ajunge la acest lucru. E foarte util pentru a comenta situaţii dificile.să încercaţi să vă temperaţi pornirea de a judeca la prima vedere. dar incapabil de a trişa. trebuie să faceţi apel la percepţia vizuală şi auditivă pentru a vă face bilanţul şi a vă adapta comportamentul. probe tangibile. KINESTEZIC Sunteţi sensibil la ambianţă. pentru a ieşi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful