You are on page 1of 7

CHAPTER 4 MCQ

1. The system unit is also called the ----------------. a. system cabinet b. chassis c. system board d. system cabinet and chassis e. chassis and system board 2. A chip is called a ----------------a. silicon chip, processor, or system clock b. semiconductor, silicon chip, or expansion card c. processor, smart card, or integrated circuit d. semiconductor, main board, or processor e. silicon chip, semiconductor, or integrated circuit 3. ASCII, EBCDIC, and Unicode are examples of ----------------a. two-state systems b. integrated circuits c. binary coding schemes d. adapter cards e. all of the above 4. Microcomputers process data and instructions in ----------------a. milliseconds b. microseconds c. nonseconds d. picoseconds e. all of the above 5. Random-access memory (RAM) is a kind of ----------- storage. a. permanent b. temporary c. flash d. smart e. expansion 6. Type of RAM that is NOT temporary is -------------------a. virtual memory b. Flash RAM c. cache memory d. virtual and cache memory e. none of the above

7. ROM is type of -----------a. semiconductor b. slot c. adapter d. network e. firmware 8. ------------------- is a set of hardware and software standards that allows expansion boards and other Devices to install themselves. a. Plug and play b. Unicode c. System unit d. Industry Standard Architecture e. none of the above 9. A (n) --------------, also called a data bus, connects the parts of the CPU together. a. adapter card b. parallel port c. serial port d. ISA e. bus line 10. A (n) ------------ chip provides flexibility and expandability for a computer system; it contains essential Information that is required every time the computer system is turned on. a. ROM b. RAM c. TCP/IP d. CMOS e. ALU Answers ----------------1. A,b,c 2. E 3. C 4. B 5. B 6. B 7. E 8. A 9. E 10. d MATCHING:-

a. CISC CHIP b. binary system c. closed architecture d. cache memory e. data bus f. expansion card g. chip h. PC card i. control unit j. arithmetic-logic unit k. system unit l. system board m. smart card n. cables o. fire wire port p. system clock q. modem card r. port s. parallel port t. RAM

1. The container that houses most of the electronic components that make up a computer system. -------------2. Numbering system in which all numbers consist of only two digits-0 and1 -----------3. The communications web for the entire computer system. -----------4. Consists of a tiny circuit board etched on a stamp-sized square of silicon. -------------5. Tells the rest of the computer system how to carry out a programs instuctions. ---------------6. Performs arithmetic operations and logical operations. -------------7. The most common type of microprocessor. -------------8. A plastic card, the size of a regular credit card, with an embedded chip. ------------9. Volatile storage that holds the program and the data the CPU is currently processing. -------------10. Temporary high-speed holding area between the memory and the CPU. -------------11. Produces precisely timed electrical beats used as a timing mechanism. -----------12. Machines manufactured so that users cannot easily add new devices. ---------------13. Also called plug-in boards, controller cards, adapter cards, and interface cards. ---------------14. Card that allows distant computers to communicate, via converted electronic signals, over telephone lines. ----------------15. Credit card-sized expansion boards used by portable computers. ------------16. Connects the parts of the CPU to each other. --------------17. Connecting socket on the outside of the system unit. -------------18. Connects external devices that need to send or receive a lot of data over a short distance. -------------19. 33 times faster than USB ports and used to connect high-speed printers and other devices. ------------20. Connects input and output devices to the system unit via the ports. --------------

Answers ---------1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. k b l g i j a m t

10. d 11. p 12. c 13. f 14. q 15. h 16. e 17. r 18. s 19. o 20. n

Chapter 5 MCQ 1. ------------- perform an operation when held down with another key. a. Toggle keys b. Combination keys c. Wand readers d. Monitors e. Touch screens 2. A (n) --------------- mouse emits and senses light to detect movement. a. mechanical b. cordless c. wireless d. pointer e. optical 3. A (n) -------------- is an input device similar to a copy machine. a. flatbed scanner b. printer c. digital camera d. graphic tablet e. portable scanner 4. A wand reader is a type of ------------- recognition device. a. MICR b. OCR c. OMR d. touch surface e. scanner

5. A handheld, book-sized device used to read downloaded content is a ----------------a. wand reader b. e-book c. light pen d. graphic tablet e. digital notebook 6. A special-purpose output device for producing bar charts, maps, architectural drawings, and threeDimensional illustrations is a ---------------a. chain printer b. portable scanner c. ink-jet printer d. plotter e. thermal printer 7. Speakers and headphones are the most widely used -------------- devices. a. audio-input b. audio c. audio-output d. multifunctional e. personal 8. A (n) ---------------- typically combines the capabilities of a scanner, printer, fax, and copying machine. a. multifunctional device b. output device c. input device d. MICR e. dumb terminal 9. ---------------- uses the Internet rather than traditional communication lines to connect two or more people via telephone. a. A multifunctional device b. A fax machine c. A dumb terminal d. Telephony e. An output device 10. A network computer is also known as a (n) --------------a. thin client b. intelligent terminal c. dumb terminal d. Net PC e. Web terminal

Answes ---------1. b 2. e 3. a 4. e 5. b 6. d 7. c 8. a 9. d 10. d MATCHING:a. clarity b. image capturing device c. optical scanner d. output e. input f. CRT g. digital notebook h. thermal i. discrete-speech recognition system j. toggle k. thin client l. SXGA m. plotter n. passive-matrix o. data projector p. Internet terminal q. OMR device r. ink-jet s. dumb terminal t. wand reader 1. Data or instructions used by a computer. ----------------2. These keys turn features on or off. --------------3. Copies or reproduces text and images. ---------------4. Photoelectric scanners that read bar codes. ---------------5. Device that senses the presence or absence of a pencil mark. -------------6. Creates or captures original images. -------------7. An input device that records and stores pen movements. ---------------8. Voice recognition system that recognizes individual words based on their sound. ------------9. Processed data or information from a computer. --------------10. Indicated by resolution and measured in pixels. --------------11. Super Extended Graphics Array. --------------12. Type of desktop monitor built like a television set. -------------13. Monitor that creates images by scanning the entire screen. --------------14. Device that connects to a microcomputer and projects output to a screen as it would appear on the monitor. ----------------15. Printer that sprays small droplets of ink at high speed onto the surface of the paper. --------------16. Printer that uses heat elements to produce images on heat sensitive paper. --------------17. Printer used to create maps, images and architectural and engineering drawings. --------------18. Can be used to input and receive data, but cannot process data independently. --------------19. Terminal that relies on host computer or server for software. -------------20. Terminal that provides Web access without a microcomputer. -------------

Answers 1. e 2. j 3. c 4. t 5. q 6. b 7. g 8. i 9. d 10. a 11. l 12. f 13. n 14. o 15. r 16. h 17. m 18. s 19. k 20. p