You are on page 1of 3

Coins for Care

Rondom de euro-invoering kwam ik op het idee om alle overgebleven buitenlandse muntjes in te zamelen voor goede doelen. Ik had geen enkele ervaring met goede doelen of grote projecten, had geen netwerk en geen budget. Maar ik houd van uitdagingen (en had bovendien geen enkel idee waar ik aan begon), dus ging aan de slag! Met heel veel tegenslagen, vallen en opstaan, lukte het uiteindelijk om samen met Eurocollecte meer dan 16 miljoen euro in te zamelen voor ruim 140 goede doelen!

In het afsluitende projectverslag kun je lezen over de actie, opbrengst, verdeling, goede doelen, vrijwilligers en wat er achter de schermen allemaal gebeurde.

Extra: verantwoording van de deelnemende goede doelen over de besteding van het geld (soms heel goed, soms bedroevend slecht). Het complete verhaal over het opzetten van de actie (met ALLE ins en outs!) en een (soms onthutsend) kijkje achter de schermen van de goededoelenwereld staan beschreven in mijn boek Wat is jouw Excuus? Ook nam het Amerikaanse boek The Power of Philantrophy een hoofdstuk met mijn ervaringen op.

Meer info over Eurocollecte


Coins for Care is speciaal opgericht voor de inzameling rondom de euro invoering en is dus niet meer actief. De stichting is in 2006 opgeheven. Naar aanleiding van mijn ervaringen heb ik de Donateursvereniging opgezet om meer transparantie in de wereld van de goede doelen te brengen. In februari 2003 werd ik benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor mijn vrijwilligerswerk voor Coins for Care.

You might also like