You are on page 1of 3

EXERCCIOS 1) If you.....two and one you .... three. a) adds/gets b) add/get c) added/get d) adding/getting 2) If Mary ....

the game, she...... the next champion. a) wins/be b) wins/will is c) wins/will be d) won/will be e) "a" e "b" 3) Where would you go if you....... a rich person? a) was b) is c) are d) were e) be 4) If he........ them, they ....... said "no". a) has asked/will b) had asked/will have c) had ask/would have d) had asked/would have e) none of the above 5) Water ..... if you ..... it to 100C.

a) has b) will c) had d) have e) "a" e "c" 9) If I were a millionaire, I ....... go everywhere. a) could b) would c) will d) have e) a e b 10) If I get hurt, I..... sue you. a) have b) has c) going to d) will e) would 11) I.......... sued you if you ....... struck my face. a) will have/had had b) would have/ had c) would have/have d) would had/had 12) Mary will come...... it is safe. a) unless b) as long as 13) Mary won't come..... it is safe.

a) boil/heat b) boils/heat c) boiled/heat d) boils/heats e) "b" e "d" 6) If she.......... the bus, she .......... late. a) hadn't missed/wouldn't have been b) had missed/wouldn't have been c) missed/ wouldn't have been f) hadn't missed/will have been 7) If Chris were here, she..... know what to say. a) will b) would c) 'd d) would have e) "a" e "b" 8) What would you have done if he .... got hurt?

a) unless b) as long as 14) The workers........... if they......... hard. a) will succed work b) would succed worked c) succeded had worked d) succed work e) none of the above 15) If she gave him what he wanted, he......... be happy now. a) were b) was c) will d) would e) all of the above 16) Unless we..............now, we ...... late

a) go be b) went will be c) go will be d) will go will be e) "a" e "b" 17) You`d have caught your flight if you........... on time. a) left b) will leave c) lives d) had left 18) The police ......... the thief if they.............earlier. a) would catch arrived b) would have caught had arrived c) will catch had arrived d) had caught will arrive 19) If he....... hungry, he`d have eaten something. a) had been b) were c) was d) will be 20) If he ........... late, he`d have found out the truth. a) hadn`t arrived b) would have arrived c) would arrive d) will arrive 21) Nobody.........you if you don`t speak up. a) would hear b) hears c) heard d) will hear 22) If she........... watch out, she may get hurt. a) will b) would c) had d) doesn`t 23) We`ll miss the bus if you.......... hurry a) will b) would c) don`t d) `d 24) Qual a forma correta

a) If I went to Paris ,I could visit to the Louvre. b) If I had gone to Paris, I could have visited the Louvre c) If I go to Paris, I will visit the Louvre. d) Todas 25) If you......... ,he .......... answer the phone a) call will b) called will c) had call would d) calls will 26) She ....... if you......... that. a) wouldn`t have left said b) wouldn`t have left hadn`t said c) wouldn`t have left would say d) will left had said 27) Where...... he ..... now if you........... him? a) will be didn`t help b) would be hadn`t helped c) would been didn`t help d) would have been help 28) The bank............... the check unless it had been endorsed. a) would have cashed b) wouldn`t have cashed c) hadn`t cashed d) would cash 29) If he......... to work last night, he would have helped do the project. a) didn`t have b) hadn`t have c) had had d) hadn`t had 30) I wouldn`t mind going to the movies if I............. it already. a) Had seen b) will have see c) hadn`t seen d) didn`t see

GABARITO 1) B 2) C 3) D 4) D 5) B 6) A 7) E 8) C 9) E 10) D 11) B 12) B 13) A 14) A 15) D 16) C 17) D 18) B 19) A 20) A 21) D 22) D 23) C 24) D 25) A 26) B 27) B 28) B 29) D 30) C

Related Interests