Sesi 2

Skrip Pengacara Majlis Majlis Perasmian Penutup & Anugerah Cemerlang UPSR 2010 Bil 1 Aturcara Ketibaan Tetamu Kehormat 2 Ucapan Aluan Pengerusi Majlis Skrip Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Dato’ Haji Ahmad Azmey bin Haji Abu Talib , Pengarah Pendidikan & Latihan Felda. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang Awal Bismillah pembuka bicara. Dari Raub pergi ke Maran, Singgah di Benta membeli manggis, Harap semua berikan perhatian, Mohon saya mulakan Majlis. ‫بسم هللا الرحمن الرحٌم الحمدهلل رب العلمٌن,الصالة والسالم على أشرف‬ ً‫األنبٌاءوالمرسلٌن,وعلى آله وصحبه أجمعٌن.قال رب اشرح ل‬ ً‫.صدري,وٌسرلً أمري وحلل عقدة من لسانً ٌققهوا قول‬

1

guru-guru.Assalamualaikum dan salam sejahtera. Guru Besar Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist. Jutaan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada Dato’ Hj. Pengarah Pendidikan & Latihan Felda. para ibu bapa dan penjaga serta pelajar-pelajar cemerlang UPSR 2010 yang dikasihi sekalian. 2. Yang Dihormati Barisan Pentadbir. Ahmad Azmey b. Abu Talib atas kesudian menerima undangan kami. Selamat datang diucapkan kepada semua hadirin ke majlis Mesyuarat Agung PIBG SK (P) Methodist kali ke-38 tahun 2011. Yang Berusaha Dr Johan bin Mat Sah. ahli-ahli jawatankuasa PIBG. Yang Berusaha Pn. 4. 2 . Yang Berbahagia Dato’ Haji Ahmad Azmey bin Haji Abu Talib. 1. 3. ahli-ahli jawatankuasa pengelola majlis. Yang DiPertua PIBG Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist. Hamidah binti Haji Mansor. Hj.

3 Doa Hadirin yang dimuliakan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. para ibu bapa dan penjaga serta pelajar-pelajar cemerlang UPSR 2010 atas kesudian meluangkan masa bersama dalam majlis pada pagi ini. marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh Ustaz Mohd Najmi Najib bin Mohd Saibani. Terima kasih yang tidak terhingga juga diucapkan kepada Yang Berusaha Dr Johan bin Mat Sah serta barisan ahli jawatankuasa PIBG atas sokongan padu untuk menjayakan program-program sekolah. 3 . Bagi menambah keberkatan majlis kita pada hari ini. Tidak dilupakan.Sesungguhnya kehadiran Yang Berbahagia Dato’ menambahkan lagi seri dan kemeriahan majlis. Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis sentiasa diberkati.

Guru Besar Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist Kuantan untuk menyampaikan ucapan.Ucapan Guru Besar Amin Amin Ya Rabbal `Alamin. Haji Mansor. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Mohd Najmi Najib bin Mohd Saibani atas bacaan doa itu tadi. Seterusnya. Hamidah binti. 4 Ucapan YDP PIBG Majlis merakamkan setinggi penghargaan kepada Yang Berusaha Puan Guru Besar atas ucapan itu tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis mempersilakan Yang Berusaha Dr Johan bin Mat Sah selaku Yang Dipertua PIBG Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist Kuantan untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. 4 . sekarang dijemput pula Yang Berusaha Puan. Bagi meneruskan lagi majlis kita pada hari ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan.

pihak majlis dengan segala hormat dan takzim menjemput dan mempersilakan Yang Berbahagia Dato’ Haji Ahmad Azmey bin Haji Abu Talib. Pelajar-pelajar Sekarang tibalah masanya untuk acara penyampaian Cemerlang anugerah kepada pelajar-pelajar cemerlang UPSR UPSR 2010 tahun 2010 yang lalu.Ucapan Perasmian Majlis merakamkan setinggi penghargaan kepada Tuan Yang Dipertua PIBG di atas ucapan itu tadi. Pengarah Pendidikan & Latihan Felda untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis penutupan Mesyuarat Agung PIBG Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist Kuantan kali ke38 tahun 2011. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 5 Penyampaian Sijil & Cenderamata Kepada Majlis merakamkan setinggi penghargaan kepada Yang Berbahagia Dato’ atas ucapan itu tadi. Hadirin yang dimuliakan. Bagi melengkapkan aturcara majlis perasmian penutup Mesyuarat Agung PIBG kali ke-38 tahun 2011. Bagi menyempurnakan acara. majlis mempersilakan 5 .

Pelajar-pelajar cemerlang ini akan menerima sijil penghargaan dan wang tunai sebanyak RM 150 iaitu RM 100 sumbangan daripada Yayasan Pahang. Hadirin sekalian. sementara RM 50 lagi adalah sumbangan daripada pihak PIBG Sekolah Kebangsaan Perempuan Methodist Kuantan.Yang Berusaha Tuan Yang Dipertua PIBG dan Yang Berusaha Puan Guru Besar untuk mengiringi Yang Berbahagia Dato’ Haji Ahmad Azmey bin Haji Abu Talib untuk naik ke pentas. 6 . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Johan bin Mat Sah untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Dato’ kerana sudi menyempurnakan aturcara itu tadi. Dr. Sekarang majlis mempersilakan……(senarai nama pelajar) 6 Penyampaian Cenderamata Kepada Perasmi Sebagai tanda penghargaan kepada Yang Berbahagia Dato’. majlis dengan berbesar hati menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha Tuan Yang Dipertua PIBG.

Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa bali Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. Marilah sama-sama kita mengakhiri majlis pada hari ini dengan membaca tasbih kifarah dan surah al-`Asr. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan majlis pada hari ini. Saya mewakili pihak majlis. Dengan berakhirnya penyampaian cenderamata itu tadi.7 Penutup Majlis merakamkan ucapan terima kasih. maka majlis sudah sampai ke penghujungnya. 7 . Dikesempatan ini. ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat di dalam menjayakan majlis kita pada hari ini samada secara langsung mahupun tidak. Moga kita semua akan beroleh keberkatan daripada-Nya.

Dr. Puan Hamidah bt Haji Mansor dan Tuan Yang Dipertua PIBG. Para pelajar cemerlang beserta ibu bapa masingmasing dan semua hadirin juga turut dijemput sama untuk menikmati jamuan yang telah disediakan. Johan bin Mat Sah bersama ahliahli jawatankuasa PIBG untuk mengiringi Yang Berbahagia Dato’ Haji Ahmad Azmey bin Haji Abu Talib ke majlis jamuan. Dipersilakan. < TAMAT > 8 . Dengan segala hormatnya dipersilakan.Majlis mempersilakan Yang Berusaha Puan Guru Besar.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful