You are on page 1of 2

Help, een klant!

Het verbaast me regelmatig hoe weinig sommige managers nog echt contact hebben met hun Doelgroep, de klanten. Het is natuurlijk wel 'lastig' als klanten zich met jouw bedrijf of product gaan bemoeien... Of als ze ineens bellen als je een projectplan aan het schrijven bent en dat de opdrachtgever dan per s nog het een en ander wil bespreken. Ik betrap mezelf dan ook weleens op de gedachte: ach bemoei je er nou niet mee, laat me nou even lekker doorwerken.... Laatst gaf ik een workshop voor alle productmanagers van een groot food_concern. We hadden eetbare producten van over de hele wereld verzameld om ze te inspireren tijdens een kook-opdracht. Hun eigen producten hadden we als decoratiemateriaal neergezet. De grootste ontdekkingsreis bleek echter te liggen in het gebruik van hun eigen producten. Wat zit er eigenlijk weinig in zo'n pak!", wat onhandig en wat slecht uitgelegd waren uitspraken die je over en weer hoorde. Oplossingen? (Potentile) donateurs die bij goede doelen een jaarverslag opvragen, krijgen

vaak het gevoel dat ze als lastig worden ervaren. Voor een beter contact introduceert een slim marketing bureau de donateurssafari" waarbij goede doelen op huisbezoek bij donateurs gaan om ze beter te leren kennen. Een grote private bank liet voor haar relatiemanagers een filmpje maken waarbij hun klanten werden genterviewd om zo hun behoeften te analyseren. Indirect Waarom wordt dit soort grootschalige, dure, indirecte oplossingen gezocht voor "contact met de doelgroep als je iedere dag wel een of meerdere klanten ziet en spreekt??? De eerstvolgende keer dat jij in het wild' een klant tegenkomt, grijp je kans en vraag hem of haar de kleren van het lijf! Dat wordt niet als lastig, maar vaak juist als service ervaren.

En nu jij en ik. Jij bent de lezer en dus de klant van de weblog. (Besta jij eigenlijk wel?!?) Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, wat wil je? Wat kan ik voor je betekenen?