Skrip Pengacara Majlis Majlis Perasmian Penutupan Kejohanan Bola Jaring MSSP 2011 Bil 1 Aturcara Ketibaan Tetamu

Kehormat Skrip Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Encik Jaafar bin Idris, Ketua Sektor, Sektor Pembangunan Kemanusiaan, Jabatan Pelajaran Pahang 2 Ucapan Aluan Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pengerusi Majlis 1. Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris, Ketua Sektor Pembangunan Kemanusiaan, Jabatan Pelajaran Pahang. 2. Yang Berusaha Encik Jalaluddin bin Ismail, Penolong Pengarah, Unit Sukan, Jabatan Pelajaran Pahang. 3. Yang dihormati, Pegawai-pegawai Jabatan Pelajaran Negeri, Pegawai-pegawai Pejabat Pelajaran Daerah, ahli-ahli jawatankuasa pengelola majlis, guru-guru, para atlit serta hadirin yang dimuliakan

1

Izinkan saya menerangkan secara ringkas aturcara majlis pada pagi yang berbahagia ini. majlis akan disambung dengan upacara penyampaian hadiah dan cenderamata kepada para pemenang dan pegawai kejohanan. 2 . majlis mempersilakan. Ketua Sektor Pembangunan Kemanusiaan. Jabatan Pelajaran Pahang Tanpa melengahkan masa. saya dengan sukacitanya menyerahkan majlis kepada jawatankuasa pengelola untuk meneruskan acara dengan perlawanan akhir bola jaring bawah 18 tahun diantara pasukan _____________________dengan pasukan_____________________. Kemuncak majlis ialah perasmian penutupan kejohanan oleh yang Berbahagia Encik Jaafar bin . Idris. Dengan segala hormatnya. Majlis akan dimulakan dengan perlawanan akhir bola jaring bawah 18 tahun Majlis Sukan Sekolah Pahang di antara pasukan ____________________dengan pasukan___________________ Seterusnya.

3 . Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis sentiasa diberkati. Bagi menambah keberkatan majlis kita pada hari ini. hadiah dan cenderamata Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada ______________________________________atas bacaaan doa itu tadi. marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh Ustaz______________________________________ __________________________________________. Dengan segala hormatnya dipersilakan 4 Penyampaian Amin Amin Ya Rabbal `Alamin.3 Doa Hadirin yang dimuliakan.

Jabatan Pelajaran Pahang untuk menyempurnakan upacara penyampaian hadiah dan cenderamata kepada para pemenang dan pegawai-pegawai kejohanan. 4 . Unit Sukan. Sektor Pembangunan Kemanusiaan.Bagi meneruskan lagi majlis kita pada hari ini. (Senarai nama pemenang+ senarai penerima cenderamata) Tahniah diucapkan kepada para pemenang. Adalah diharapkan bahawa kemenangan ini akan membakar semangat untuk terus menjulang nama Pahang di persada sukan Negara. majlis dengan sukacita menjemput Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris. Ketua Sektor. Jabatan Pelajaran Pahang sambil diiringi oleh Yang berusaha Encik Jalaluddin bin Ismail. Penolong Pengarah.

Dengan segala hormatnya dipersilakan. pihak majlis dengan segala hormat dan takzim menjemput dan mempersilakan Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris. 5 Ucapan Perasmian Penutupan Bagi melengkapkan aturcara majlis perasmian penutup an Kejohanan Bola Jaring Majlis Sukan Sekolah Pahang 2011. Jabatan Pelajaran Pahang untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Kejohanan Bola Jaring Majlis Sukan Sekolah Pahang 2011 Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis dengan berbesar hati menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha Encik Jalaluddin bin Ismail untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris kerana sudi menyempurnakan aturcara itu tadi.Sebagai tanda penghargaan kepada Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris. 5 . Ketua Sektor. Sektor Pembangunan Kemanusiaan.

Jurulatih-jurulatih 10. Pengetua-pengetua 5. Pegawai-pegawai teknikal 8. ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada : 1. Saya mewakili pihak majlis. Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris 2. Pengurus-pengurus pasukan 7. maka majlis sudah sampai ke penghujungnya. Para pengadil 9. Pegawai-pegawai Jabatan Pelajaran Negeri Pahang 3. Pegawai-pegawai Pejabat Pelajaran Daerah 4. Atlit-atlit Dan seterusnya hadirin yang dihormati sekalian. Guru besar-guru besar 6. majulah sukan untuk negara.6 Penutup Majlis merakamkan setinggi penghargaan kepada Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris atas ucapan itu tadi Dengan ucapan perasmian itu tadi. Sehingga berjumpa lagi di lain masa. 6 .

) Dengan segala hormatnya dipersilakan.( Majlis mempersilakan Yang Berusaha Encik Jalaluddin bin Ismail untuk mengiringi Yang Berbahagia Encik Jaafar bin Idris ke majlis jamuan. < TAMAT > 7 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful