You are on page 1of 7

1. a. b. c. d. 2. a. b. c. d.

The following is characteristic of adult learner except rhetorical looking for respect self-directed goal oriented Adult learning is a condition where an adult try to learning something adult that learn something new adult that study till the end of their life adult that already learn everything

3. If you have become a doctor and new medical equipment has been found, the best thing you should do is a. find out and read as many article as you can find b. learn about the new medical equipment and use it if it can help you c. try to learn how to use it, if succeed use it and if failed just ignore it d. just forget about it since it was not really necessary for your carrier 4. a. b. c. d. There is a man who just bought a car and he cant drive it. .The best thing he should do is take a risk to drive it to the street in hope that he can learn it faster employ a driver go to driving school to learn how to drive and practice a lot read and find out on the book how to drive a car and than practice it B

1. The ritual to clean the penis is called a. Describes b. Circumcision c. Defines d. States e. Cleaning Answer: b 2. Circumcision is surgery procedure that cutting the a. Comprehend b. Interpret c. Preputium d. Smegma e. Appendix Answer: c 3. Bellows are circumcision procedure except a. Anesthetic b. Antiseptic c. Stop bleeding d. Suture wound e. Kinesthetic Answer: e

4. The following statements are the parts of analysis except a. I conclude b. I can see the comparison c. I compare d. I found e. I analyze Answer: a

This one contain about C1 (knowledge) which recall or remember data or information 1. Be a good doctor in the future is include a for someone who study in medical school as an adult learning a. experience b. goal c. doing d. result Answer: b goal This one contain about C2 (comprehension) that we have to understand the meaning and interpretation of the topics and states the topics with our own word 2. How to be an adult learner as a good doctor in social welfare? a. improve ability to serve in community, and participate the community work b. voice your opinion freely in class c. fulfill the recommendations d. previous experience to a new one Answer: a. Improve ability to serve community This one contain about C3 (application) which use or apply the concept to a new situation or to solve problems 3. Could you illustrate an example of attitude someone that have adult learning planning habit on him a. Identifies my own learning need: know what already know and know what we still have to learn b. Interested in receiving feed back from tutor or teacher, interested in talking to other students about your work and self evaluate on your own work c. Know how we learn best & seek out these ways of learning, take a deep approach to learning, make our own sense of what we are learning, we know what we have to do and even be a surface learner if necessary d. identifies what is impeding & take step to overcome the obstacle: how best to use the time, how best to apply our effort, interested in deadline, and be a good manager for our own step Answer: d. identifies what is impeding & take to overcome the obstacle: how best to use the time, how best to apply our effort, interested in deadline, and be a good manager for our own step

This one is containing about C4 (analysis) which break the topics in to parts: understanding the parts, analyze or distinguish between parts 4. Find the relationship between adult learning and long life learning in medicine a. analyzing long life learning as guidance b. comparing between them could be found on adult learning there are a lot of attitude which can be supporter to keep own consistent on learn in long life learning world c. the relationship of them in medicine is as adult learning we have to learn not only in 6-7 years but more than it. Medical science is a huge, deep, and very complicated science in addition medical science always developed and dynamically changed in every day so that as an adult learner if we are really want to be a good doctor we have to do long live learning. d. because of someone must learn for his own goal and perhaps always trying to do the best to get his ambition without thinking the effect of his act for around Answer: c. the relationship of them in medicine is as adult learning we have D

1. Above are the characteristic of being an adult learner, except.. a. Relevancy oriented b. Foundation of life experience and knowledge c. Autonomous and self directed d. Just studying based on our needs 2. Being an adult learner is very important,we as an adult learner should.. a. Taking a course b. Taking responsibility c. Taking all our priority d. Taking other peoples opinion 3. Tini is a new college student,since she start her day in college.she doesnt Have the courage or braveness to make new friends and study the new lesson.The barrier that is happening to Tini is. a. Selfish b. Proud c. Confidence d. Guilty 4. When we browse the internet to find some data,for our taskor presention.. The function of Being adult learner in this case is.. a. To look and see b. To analize the materials c. To browse the data d. To fulfill our needs E

This one contain about C-1 (knowledge) which recall or remember data or information 1. The characteristics of adult learners is, except. a. Relevancy-oriented b. Practical c. Egoist d. Looking for respect Answer: C

This one contain about C-2 (comprehension) that we have to understand the meaning and interpretation of the topics and states the topics with our own word 2. Why In medical profession there are specialist even sub-specialist ? a. Medical science is a huge, deep, and very complicated science b. Medical science always developed and dynamically changed in every day c. Medical science is combination of art and science that a lot of variation in every parts d. Medical science give a lot of money Answer: D This one contain about C-3 (application) which use or apply the concept to a new situation or to solve problems 3. From this statement which following true about adult learner practical characteristic a. When he/she gets the lesson, he/she will trying to get focus on the lesson that useful for his/her goal. And he/she can stepping up closer to her/him goal. b. He/she will doing everything to get him/her closer to own goal although it will be cheating each of his/her friend and teacher. c. After receiving the lesson he/she immediately make application of lesson to let him/her out so that memory of the lesson can stay for long time in brain d. If He/She new matter from lesson, He/She will asking teacher to explain more explicitly and trying know if is the lesson going to be useful t gain the goal. Answer: B This one is containing about C-4 (analysis) which break the topics in to parts: understanding the parts, analyze or distinguish between parts 4. Why should we be long life learning with adult learning as faculty of medicine students. a. Studying about medical health is not enough only 6-7 years studies at college because medical health is kind of deep, huge, and very complicated science. So we suppose learning and learning about the science by ourselves although we had graduated from college. b. We study long life because we being force to do it, if we dont go with that we cant get good marks from our teacher, and there is no own motivation. c. Doing long life learning just because we see all people doing that, so the reason to be long life learner just try not to be different from the other. d. Just because we want to get closer with person who we love so much. If we dont do it, it could makes not good relation between. Answer: A F

5. e. f. g. h.

A condition that an adult is learning something is usually called adult learning long-life learning old-time learning natural learning

6. e. f. g. h.

In medical profession, everyone have to know about adult learning because in medical science, adult learner is very important medical science is combination of art and science that a lot of variation in every parts it was needed through out your life wherever you are they will need it

7. To be a doctor, is a life-long learning. There is no guarantee that what we learn will not change over time. If there is something new, for example a new method to check blood pressure, the best thing we do is e. find out and read as many article as you can find f. study about it and apply it if this new method better than the old one g. read the article and than practice it to your patient h. forget about it because it was not really necessary for your carrier. 8. There is a man who just bought a car and he cant drive it. As an adult learner, the best thing he should do is a. find a driver for his car b. take a risk to drive it to the street in hope that he can learn it faster c. find someone that can teach him drive and practice a lot. d. read a book about car and find out on the book how to drive a car and than practice it G

1. What is adult leaner look a like? a) Goal oriented b) Taking chances c) Hard working d) Learning the hard way 2. How many percent do people remember when using hearing when it comes to Strategic learning? a. 10% b. 20% c. 30% d. 40% 3. Name one of the 6 ps of preparation? a) Preparation time b) Playing c) Pretending d) Proactive steadiness 4. What should I do as a adult learner? a) Read lots of books b) Pretend to be busy c) Making mistake d) Taking responsibilities

1. How you can describe that one people have characteristic of adult learning ? a. study oriented b. looking for respect c. always say teach me now d. he or she will study if there is assessment 2. What is the example from schedule can be barrier our learning process ? a. If our friend asked me about the lesson b. If we have many task to do c. If there is two tasks must to do in the same period d. If there is a letter invite us. 3. How do you apply and use your personality to support your study to be an adult learner, except ? a. only will study, if there is assessment b. always be responsibility person c. do everything must use planning d. making connection to the other people 4. How do you analyze autonomous & self directed in adult learning ? a. Passively involve in the learning process b. Given your opinion without think the other person c. See on a lesson has given however it is making bored d. Teachers only as facilitators guiding your own knowledge rather than supplying Answer: 1. C 2. B 3. D 4. A

the facts

1. Theres a man named Budi. He had just accepted as an employee in an enterprise. He began his first day with full spirit of working. Suddenly, when he did his job, he got surprised. The job wasnt related with his skill. But, he ever done this job, so he could do it. According to the text, what kind of characteristic that budi had? a. Autonomous and self-directed b. Accumulated a foundation of life experience and knowledge c. Goal-oriented d. Practical Answer : B 2. In the emergency situation, an adult learner has to take the action immediately by choosing the best and right way to treat the patient. What kind of cognitive that we us in that condition? a. Application b. Knowledge c. Analysis d. Comprehension Answer : C

3. There are the major categories of cognitive, except : a. Analysis b. Evaluation c. Articulation d. Synnthesis Answer : C 4. Recall or recognition of specific facts, procedural patterns, concept is the characteristic of a. Affective b. Cognitive c. Psychomotor d. Attitude Answer : B J