Raj ili Pakao?

Paulo Coelho

Jedan čovjek.njegov konj i pas koračali su nekim putem. Dok su prolazili kraj jednog velikog stabla. . pogodi ih grom i ubije na mjestu.

umrlima treba vremena da shvate da se nalaze u novim uvjetima.Ali putnik nije primijetio da je napustio ovaj svijet i nastavio je da hoda zajedno sa svojim pratiocima. . Ponekad..

sunce je pržilo. popeli su se na neki brežuljak. a oni su bili oznojeni i žedni. .Dugo su hodali. Na jednoj okuci ugledaše veličanstvena kamena vrata koja su vodila na trg popločan zlatom. a nasred trga se uzdizala fontana iz koje je tekla voda.

kada je toliko lijepo?" .“Dobar dan" odgovori stražar .Putnik se obrati čovjeku koji je stražario pred vratima.“Ovo je nebo“ .“Kakvo je ovo mjesto. .“Dobar dan" .

. reče stražar. Stražar je pokazao na fontanu. . jako smo žedni!" . “ali ovdje je zabranjen ulaz životinjama". .“Žao mi je".“Baš dobro što smo stigli na nebo.“I moj konj i pas su žedni" .“Slobodno uĎite i napijte se vode".

Zahvalio se stražaru i nastavio. ali nije htio da samo on pije. .Čovjek je bio jako razočaran. putnik i njegove životinje stigoše do nekog mjesta gdje su stajala stara vrata koja su vodila do zemljane staze uokvirene drvećem. Kada je prošao brežuljak. bio je jako žedan.

“ Ovdje je jedan izvor meĎu stijenama” reče čovjek pokazujući na mjesto. Čovjek samo klimnu glavom. .“Ja. . moj konj i moj pas smo jako žedni". . . i vjerojatno drijemao.U sjenci stabala ležao je čovjek sa šeširom.“Dobar dan" reče putnik.

Putnik ode da se zahvali.I doda: . . .“Vratite se kad god želite". konj i pas približiše se izvoru i napiše vode. reče čovjek.“Pijte koliko god želite". Čovek.

“A kako se zove ovo mjesto?" .“Nebo? Ali stražar ispred kamenih vrata je rekao da je ono tamo nebo " .." ." NEBO.

“Trebali biste da zabranite onima tamo da koriste vaše ime! Jer takva laž stvara veliku zbrku!" . .“Ono tamo nije nebo. ono je pakao".. Putnik ostade zbunjen.

.." Odgovori stražar. U stvari.“ Ma nikako... Jer tamo se zadržavaju svi oni koji se ne libe da napuste svoje najbolje prijatelje. samo nam čine uslugu.

Biti tvoj prijatelj! To je čast… .Ne napuštaj nikad svoje prijatelje Zato što: Pronaći prijatelja je Milost. Imati prijatelja je Dar. Sačuvati prijatelja je Vrlina.

ali želimo nekom da stavimo do znanja da ga nismo zaboravili. što radimo? . Kada imamo puno posla.Zato : Pitamo se ponekad zašto nam prijatelji stalno šalju mejlove sa šalama. Možda to možemo objasniti i ovako. bez ijedne napisane riječi.

da bismo uljepšali dan i nasmijali sve one s kojima želimo da ostanemo u kontaktu. .Šaljemo nešto što će ga nasmijati. šaljemo šale. Kada nemamo ništa posebno da kažemo.

što onda radimo? Opet šaljemo nešto što će ih nasmijati a što je nasmijalo i nas. opet radimo isto.A kada imamo što da kažemo. . i da su još važni za nas. ali ne znamo kako. jer želimo da stavimo do znanja da ih se još sjećamo.

vaš prijatelj mislio na vas i poslao vam još jedan osmijeh. s druge strane kompjutera.Sljedeći put kad dobijete nešto slično. već pomislite i na to. . nemojte pomisliti “evo još jedan mejl”. da je danas.

nemojte pomisliti “evo još jedan mejl”. s druge strane kompjutera. vaš prijatelj mislio na vas i poslao vam još jedan osmijeh. . da je danas. već pomislite i na to.Sljedeći put kad dobijete nešto slično.

POZDRAV SVIM PRIJATELJIMA! ..